- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elk_hound
tag
Úgy három éve.
Már akkor is öreg volt, most meg végképp ki kéne dobni
, - T8100 , TPM 1.2 - de az optikai meghajtója miatt néha hasznos. (Megeszi a 20 éve, ilyen-olyan módon, lezárva, lezáratlanul....) írt lemezeket is. Ezen kívül nincs semmire használva, "üres", így néha belepróbálok egy virtuálisban szimpatikus Linux-ot, hátha...
működik vele. Mivel sosem volt teljes a sikerélmény, mindig visszakerült az MS aktuális produktuma. A történelem során Vista-tól (azzal gyártották, 2007) eljutott a Win10 22H2-ig, a teljes funkcionalitás megtartása mellett.
Szóval ennyi a saját, longitudinális operációs rendszer kompatibilitási projektem. Átérzem azoknak a sorsát, akik ezt téttel kénytelenek játszani.Az első ami nem települt fel rá "gombnyomásra", a Win11.
-
Dr. Akula
félisten
Vagy inkább simán csak nem kell tiltakozni, és használni az újabbat, jobbat. Amíg meg lehet kerülni a kötelező online fiók használatát, addig maradhat a Windows. De abból a legújabb. Mondjuk az se ártana, ha előbb LTSC-t csinálnának már végre a 11-ből. Szerintem az már 12 lesz, ami mindegy is, csak az nem, hogy még sehol sincs.
-
Remus389
veterán
A gyakorlatban a probléma elhanyagolható, megveszed 2028. októberig a Windows 10 biztonsági frissítéseit (szerintem nem lesz olyan drága) és addigra a minimum rendszerkövetelmény a Windows 11-hez vagy (Windows 12-höz) egy AMD B350 lap hozzá egy 2600-os Ryzennel (sőt még lejjebb is mehetsz 2200G, kulcstartó ára lesz 2028 őszén), 16 Giga RAM-al olyan kevésbe fog kerülni mint néhány gyros tál. Azért gyorsabb géped is lesz. Vagy áttérsz Linux-ra.
First world problem.
-
hunluki
senior tag
Igazából meglepően simán ment a dolog, a gépeket egyesével állítottam át, egyik helyen van 4 gép, a másikon 8.
Első lépésben MSO-t cseréltem LO+thunderbird kombóra még windows alatt, így ment a tesztüzem mindenkinél pár hetet hogy minden okés-e.
Következő lépésben az átállított gépeket úgy oldottam meg hogy az egész korábbi windowsos állapotot leimageltem, beraktam virtualbox alá és csináltam egy host-al közös mappát az asztalon hogy tudjanak fájlokat dobálni köztük. Ez a backup megoldás még mindig ott van fallbacknek, de elmondás alapján csak a helyet foglalja, nem használják, amíg elfér marad, ha kelleni fog a hely akkor majd kirakjuk az imageket egy külső HDD-re és eltesszük a fiókba.
SW fronton kb nulla hiba volt, jóformán mindent böngészőben csinálnak, MSO kompatibilitással se volt gond, bár tény hogy csak nagyon egyszerű dokumentumok jönnek-mennek, semmi makró magic meg ilyenek, nem kritikus az MSO kompatibilitás.
Számlázós szoftver valami javás cucc, az pöccre indult mindkét helyen, annyi hogy csinálni kellett neki egy parancsikont az asztalra.+bónusz: LO-nak nagyon örült mindenki mert akik használják még office 97-2003-at tanultak és azt ismerik, mondták is hogy végre megtalálnak mindent amit a ribbonos felületen nem vagy csak nyögvenyelősen tudtak elővarázsolni.
Illetve a tempót mindenki dicsérte hogy hatalmas előrelépés a korábbi állapothoz képest
-
-
Csak némileg offban érdeklődnék, hogy ez a kisvállalkozás Linuxosítása mennyire ment zökkenésmentesen? Tudtommal pont a céges szférákba nem tudják bevinni a Linuxot, pedig régóta próbálkoznak vele, de mégsem az igazi.
Bár azért tudom, egy családi vállalkozás méreteiben másabb, mint egy multi.
-
hunluki
senior tag
Nekem pont fordított tapasztalataim vannak. Akinek átállítottam a gépét mintre/ubuntura (attól függően hogy melyik tetszett neki illetve macről vagy winről jött) azóta is boldogan használja.
Egy ideje már hírem ment a környéken (nemrég költöztem új helyre), sikerült átállítani 2 kisebb családi vállalkozást is, rengeteg privát gépet laptopot/asztalit vegyesen és havi 2-3 telefont mindig kapok hogy "mutattam a xy-nak hogy milyen frankó, tudsz az ő gépére is ilyet?" jellegű hívásokat.
Ugyanitt az egész support kérdés nálam tárgytalan, mindenki pingvinesítve lett családon belül. A gépek vegyesbe C2Q procitól kezdve 4. gen intelig néhány AMD-vel vegyesbe vannak, mindegyik gyönyörű szépen teszi a dolgát, nem egyen steam is fent van és kvázi gémer PC-ként funkcionál.
Szóval részemről redmond bekaphatja a 7 óta mélyrepülésben lévő windows nevezetű adatszivattyújával. -
válasz
Elk_hound #86 üzenetére
Mikor volt ez?
A 3100-as a 965-ös chipsethez volt... De nemtom, főleg Ubuntu alatt amióta van "további illesztőprogramok", nem szokott semmi gond lenni.
Az ujjlenyomat-olvasó meg azért nincs mindenben, nem mindenkinél létfontosságú. S azért na, 1db ilyen hardvert találtál, amihez nincs driver?(Lehhetőséged bármikor van visszafejteni, és drivert írni hozzá
)
-
Elk_hound
tag
Idő és türelem. Ez még csak a grafikus meghajtó volt (Intel GMA X3100), kis utánaolvasással - meg parancsorral - volt rá megoldás. De a vége mégis az lett volna, hogy egy bizonyos ponton (AuthenTec Inc. AE2501B) elfogy a világ Linux bölcsessége is... [link]
Többek között ilyen apróságok miatt nem annyira triviális a topiknyitó hozzászólás.
-
-
Elk_hound
tag
Tudom, VBox-on így működik. Egy "Mint" van fenn, szeretem. Átlagos felhasználásra tényleg elég lenne és szerintem szép is. (Az Ubuntu nekem nagyon szektás.
)
Vasra még nem tettem. Próbáltam, becs szó. De telepítés során, amikor már a grafikus felülethez is kellett volna valami, adtam neki a következő három év türelmet... Pedig egy - MS/Intel világban - mindenel is kompatibilis eszközön kisérletezek. ("centrino"; yes,yes,yes)
-
Ez mind igaz. Sőt, nem is igazán a telepítés számít.
Én már több idős ember gépére (volt köztük technikai analfabéta és villamosmérnök is) telepítettem Mintet és Lubuntut az alap ablakkezelővel. Használható, az igényeik szerint összeállított rendszerek voltak.
Két éven belül átálltak Windowsra (nem velem), mert a Linuxot nem szerették, de a Windowst igen.
Őszintén szólva én sem értem, mert az általam feltételezett felhasználás mellett szerintem nagyon is kézhez álló UI-kat használhattak, amelyeket utánam más linuxosok is csiszolgattak nekik.És valamiért én sem szeretem használni a Linuxot, pedig 1994 óta próbálom szoktatni magamat hozzá. Valamiért idegen az egész, pedig elég sok felülettel próbálkoztam már.
A Windowsban otthon érzem magam (W11 + OpenShell + Explorer Patcher). Pedig TUDOM, hogy ennek így semmi értelme.
MaCS
-
-
válasz
t72killer #74 üzenetére
"Őszintén gépb.zi néha gémelős típusként az EGYIK gépünkről teljes mértékben el tudom képzelni, hogy pingvinesítsem. Csak szimplán lusta vagyok rá
"
Hát, nem is egyszerű, kivéve mondjuk az ilyen Linux Mint, Ubuntu, Fedora, ZorinOS ezeken szvsz gyorsan lehet tanulni. Ezeket kb. csak felrakod és mennek.
-
Folytatva az előző gondolatmenetement : tehát ez, hogy már lassan mindent a MS ad cégek alá, már nem csak vendor lock-in, hanem SPOF. Ha ez jó valakinek, akkor felőlem...
Nem architct vagyok
@többiek : Amint nagy igény lesz erre, hogy rengetegen 11-et akarnak telepíteni, lesz, aki megoldja. Nekem meg már mindegy, ki hogy szívatja magát, a lehetőség adott rá, hogy kémkedésmentes, fizetésmentes OS-e legyen valakinek, ha nem akarja, akkor egészségére
Kívülről nézve vicces.
-
Őszintén gépb.zi néha gémelős típusként az EGYIK gépünkről teljes mértékben el tudom képzelni, hogy pingvinesítsem. Csak szimplán lusta vagyok rá
Szerk: nadejó, most látom, hogy a Braswell laposom, ami szintén tökéletesen kiszolgál még játékra is (Civ VI, Blizzard cuccok) szintén bukta a hivatalos utat - legalábbis egyelőre:
-
Én laikus vagyok, még csak nem is IT területen dolgozom. Amit kemény ~2 év Linux használat alatt látok, hogy abban az esetben jelent alternatívát, ha valaki annyit ért a számítógéphez, hogy az asztalon ott a böngésző ikonja, arra katt és azon megy a F4c3book. Ennyi. Ők szerintem jellemzően az idősebb korosztály, nekik alternatíva lehet a laptopon egy Linux Mint. A fiatalokat megint nem fogja túlzottan érdekelni, mert a játékok vagy nem mennek rajta, vagy nem úgy mennek rajta, ahogy szeretnék, vagy annyira ügyeskedni kell a feltelepítéssel, hogy azt unja meg. Informatika órán megint Windowst látnak, így ott is kiesik a tanulási lehetőség. A középkorú rétegnek család mellett meg nem hiszem, hogy van arra ideje és energiája, hogy az alapokat újratanulva Linuxozzon. Így szerintem marad továbbra is egy szűkebb réteg, bár a Steam Deck fejlesztése most a játékos közösségnek is jót tett, sokat fejlődött a Proton. Én azért kíváncsi vagyok, hogy hogyan fognak változni a globális mutatószámok, a Win10 kifutása után emelkedést várok az asztali Linux felhasználóknál.
Azt pedig személy szerint gusztustalannak tartom, hogy egy tőkeerős cég önkényesen hoz egy számomra indokolatlannak tűnő hardverkövetelményt, amire az egész világnak ugrania kell. A telemetriáról meg ne is beszéljünk.
-
-
King Unique
titán
A Windows biztonsághoz (Defender) a támogatás megszűnése után is szoktak érkezni X ideig frissítések, meg 3rd party antivírus szoftverek is támogatni szokták még utána X évig az adott Windowst. De elsődlegesen nem is ez a lényeg, hanem az hogy a rendszer biztonsági rései be legyenek foltozva a havi kumulatív frissítésekkel, annak hiányát nem nagyon fogja ellensúlyozni teljes mértékben egyik AV sem.
De sebaj, +3 évig lesz ugye ESU, ami újabban már a magánszemélyeknek is igénybe vehető lesz, sőt vsz itt is lehet majd "trükközéssel" ingyen potyázni, szóval a lehetőség adott lesz minden Windows 10 felhasználónak. Na persze a nagyon laikusok ezekkel sem feltétlen lesznek tisztában, az is igaz...
-
kilua
senior tag
Szerintem a legrosszabb forgatókönyv az hogy az átlag felhasználó tényleg nem foglalkozik vele, aztán kint lesz a neten sok száz millió w10es gép ami simán törhető, mert nem frissül a Windows defender. Na az azokból álló zombi hálózatok aztán DDOSolni fognak mindent is. Elvileg a Windows XP is ezért is frissült 2014ig.
Vagy a Windows defender mégis frissülni fog, és a Microsoft esetleg nem hivatalosan de mégis kiküld a kritikus biztonsági frissítéseket jópár évig win10re is.
-
" 26-tól majd ha előbb-utóbb vége a Win10 patchelésének, akkor milyen mértékben nyílnak majd a biztonsági rések a kevéssé jóindulatú hozzáférés-optimalizálóknak
"
Ez az XP és win7 támogatás végével is igencsak valós probléma volt, jópár millió júzer még akár úgy is rajta hagyta a régi rendszert, hogy azt amúgy hibamentesen támogatta az új.
#63: ez így igaz, folyamatosan fejlődnek a platformok (mindegyik) és persze mindenki szem előtt tartja, hogy a windowson szocializálódott júzert megpróbálják elérni. Eleve a M$ is nyújtózkodik egyéb irányokba, hisz pl tablet-telefon OS-ek tekintetében a pince padlóját vakarássza, és ma már nagyságrendileg többet adnak el ezekből, mint asztali PC-ből.
#64-65: ez az "egységsugarú" kérdést aztán tényleg faék egyszerűséggel lekezelheti MAJD a M$: ha ténylegesen efogynak a win10 biztonsági frissítések (ugye még akár hosszabbíthatnak is), akkor utolsó szusszantással a winupdate felajánja, hogy ok, mégis felrakhatod, és gyárilag egy mini elő-update-tel megoldja a "trükközést". Ez ugye a jövő zenéje, de én elég valószínűnek tartom. Röviden: a mai sztori egyelőre erősen műbalhé.
-
"Persze, megoldható a W11 telepítése, de itt és most az egységsugarú felhasználóról van szó, aki számára az ilyem megkerülős trükközés nem jön szóba, ÉS mellékesen úgy tudja, hogy a támogatás megszűnése azonnali közvetlen veszélyt jelent."
A mezei user nem tud Windowst telepíteni (kajak megkérdezik eladó winyó esetén, hogy van-e rajta), és nem jut el hozzá/nem is foglalkozik vele, hogy lejár a support. Teljesen mindegy, zsákutca az egész.
Elműködik jól-rosszul a világ, és az első jöttment harkály romba döntheti az egész MS alapú tákolmányt
-
King Unique
titán
Itt pont az a lényeg, hogy ha az egységsugarú felhasználó nincsen tisztában a trükközési lehetőséggel a Windows 11-re váltásnál, akkor ennyi erővel nyilván azzal sem lesz, hogy a Windows 10 alapvető ingyenes - mert ugye fizetős formában lesz +3 év ESU, ami a magánszemélyeknek is elérhető lesz - támogatása szűk 2 év múlva megszűnik, pont ezért nem fog az utóbbival foglalkozni és ugyanúgy használja tovább a PC-jét Windows 10-zel.
Az utóbbi max. akkor lehet ezen felhasználóknál téma, ha a Windows 10 esetleg pl. megjelenít egy teljes képernyős üzenetet a támogatás megszűnéséről, vagy még akkor sem feltétlen ha kapásból bezárják és nem foglalkoznak vele, már ha majd lesz ilyen egyáltalán.
-
válasz
King Unique #58 üzenetére
Persze, megoldható a W11 telepítése, de itt és most az egységsugarú felhasználóról van szó, aki számára az ilyem megkerülős trükközés nem jön szóba, ÉS mellékesen úgy tudja, hogy a támogatás megszűnése azonnali közvetlen veszélyt jelent.
Persze nem szabad megfeledkezni a teljesen fogalmatlan tömegekről sem.
Az viszont ne veszítsük szem elől, hogy mi itt nem az átlag vagyunk! Ami számunkra triviális, de legalábbis itt a fúrumon vagy más hasonló helyeken elérhető tudás, az bizony a legtöbbek számára a relativitáselmélet távolságában és ismeretési szintjén áll.
MaCS
-
Feketelaszlo
senior tag
A Windows-userként definiálható felhasználók számára valóban nincs alternatívája a Windowsnak, hiszen a Linux az például nem Windows. De az személyes - vagy szervezeti IT - döntés, hogy valaki Windows userként viselkedik és belekényelmesedik a vendor lock-inbe vagy hajlandó alkalmazkodni más rendszerekhez. A szélesebb OS piacon szétnézve az elmúlt 30 év során soha akkora mennyiségű és minőségű alternatíva nem állt rendelkezésre, mint ma. S mielőtt Linux-rajongással lennék megvádolva az előző hozzászólásra visszautalva hangsúlyoznám, hogy főleg a konkurens Apple és Google rendszereiről van szó, akik egyre inkább kikényszerítik a fejlesztőket, hogy az ő OS-ükre is portoljanak szoftvereket.
Szerintem pont nem kéne lehetővé tenni semmiféle szabályozással vagy lobbival azt, hogy a Windows-függő usereknek még tovább támogassák a "régi jó" (=legacy hulladék) oprendszerüket, ezzel a mentalitással még mindig ott tartanánk, hogy ne vezessék ki a Windows 95 támogatását, mert mennyi i386-os gép kerülne a kukákba. Időnként választás elé kell állítani a felhasználót, hogy nézzen körbe az aktuális piacon és döntse el, hogy a következő 10 évre melyik oprendszer a szimpatikus, különben örökre piacvezető marad a Microsoft. Ha ezt laza 240 millió számítógép bezúzásával meg lehet akadályozni akkor én rögtön beviszek a MÉH-telepre vagy 10-et, ezen ne múljék.
-
válasz
tordaitibi #3 üzenetére
Nem baj, akkor olcsón cserélek majd gépet, hiszen bezuhan majd a használtak ára.
Akinek nincs esze, annak legyen pénze.
Amúgy az is vicces, hogy 26-tól majd ha előbb-utóbb vége a Win10 patchelésének, akkor milyen mértékben nyílnak majd a biztonsági rések a kevéssé jóindulatú hozzáférés-optimalizálóknak
@Hevepapa : " Szerinted egy 5-6 éves gép céges környezetben ahol jellemzően adminisztratív feladatokra van használva az már elavult?"
Igen. Céges környezet, a Lenovo T470-eket már elkezdtük kiszórni év elejétől, mert annyira kevés még 16GB RAM-mal is egy AD-s Windows alá. És 2020-ban álltunk át az 5 éves kifutásra.@feketelaszlo : "valaki Windows userként viselkedik és belekényelmesedik a vendor lock-inbe vagy hajlandó alkalmazkodni más rendszerekhez"
2020 óta végignéztem, ahogyan a munkahelyem (globális multi) infrája egyre inkább MS only leszAzure, OS, chat, céges közösségi felület, HCI, Office, levelezés, Sharepoint, minden. Lassan kb. az Adobe meg a Cisco marad, ami nem MS
-
hevepapa
senior tag
Szerinted. Lehet, hogy van pár cég ahol 3 évente komplett gép csere van, de jellemzőbb az 5-8 éves ciklus. Szerinted egy 5-6 éves gép céges környezetben ahol jellemzően adminisztratív feladatokra van használva az már elavult? Egy közepes cég ahol van 20 PC amiken főleg office programok futnak, nem fog 3 évente milliókat kidobni az ablakon.... feleslegesen.
1 saját tapasztalat. A céges gépem 9 évesen lett lecserélve új masinára. A napi munkámban annyi változást hozott, hogy a programok nem 5 hanem 2 másodperc alatt indulnak el - ami kb. nagy ívben nem izgat fel. -
Remus389
veterán
Engem amúgy ez ösztökél arra, hogy vegyek új gépet.
Végülis miért ne lehetne egy AM5-ös gépem 2025 őszén már nem lesz annyira drága egy mostani 7600-os processor és hozzá egy B650 alaplap. A DDR5 RAM ára már most se vészes.
A mostanit talán megveszi valami retro gyűjtő arc.
-
válasz
King Unique #58 üzenetére
1-2 driver kérdéses, de kicsi szerencsével itt se botlik az ember kuka szintű problémába.
-
King Unique
titán
De, az is a lényeg, hogy amíg nincsen teljesen blokkolva és néhány kattintással akár nem támogatott hardverkonfigurációra is simán telepíthető Windows 11 és utána működik és frissül is rajta, addig kevésbé égető a probléma.
Azt pedig már más is leírta az imént, hogy a cím nem kicsit kattintásvadász, mert nyilván a 2025-ös vagy ugye 2028-as kiterjesztett támogatás végén sem feltétlen fognak azok a PC-k egyből a kukában landolni, ahol pl. a laikus, a mostani hírekkel nem feltétlen tisztában lévő felhasználók simán használhatják rajta tovább X évig a Windows 10-et amíg működik, meg ameddig a hardver ki nem döglik alóla, akárcsak a Windows 7 esetében. Az meg nem újdonság, hogy X évenként fejleszteni vagy cserélni szokták a PC-ket a rajta futó Windows támogatási idejétől függetlenül is.
Aztán ugye azt is leírták itt, hogy a mostani pár-néhány éves PC-k már simán megfelelhetnek a Windows 11 rendszerkövetelményeinek, ahol az UEFI és a Secure Boot nagyon nem újdonság, ahogyan a TPM sem annyira, amihez ugye még direkt TPM (dTPM) támogatás sem feltétlen kell mert megoldható a firmware-ből is fTPM / PTT formájában, a 4 GB RAM és a 64 GB háttértár kb. alap, stb. Itt inkább a kompatibilis CPU szokott gond lenni, de ha az előbbiek mind stimmelnek, akkor csak a CPU miatt már nem feltétlen szokott leakadni a telepítő és akár trükközés nélkül is simán települhet. Amelyik PC meg egyik említett követelményeknek sem felel meg, az kb. 15-20+ éves muzeális vacak lehet, amit már amúgy is rég cserélni kellet volna...
Egyébként mi történt, beragadt a Shift / Caps Lock, azért kiabálsz?
-
degradálnak mesterségesen elektronikai hulladékká.
dehogy degradálnak... pontosan ugyanúgy működnek tovább, frissítéseket nem fognak kapni, ami az átlagjúzert pont rohadtul nem érdekli (és az idejáró törzsközönség jelentős része szerint is hülyeség, mert mit kő mindég frissíteni mán!)
hangulatkeltő fasság ez a cikk is, semmi más
-
-
-
Az évszámokra is figyelj azért oda: van itt szvsz egy jó hangzatos sajtós felvezetés, aztán ha eljön az ideje, "mégis kitalálnak majd valamit".
A 90es, kora 2000es években, amikor az 5-6éves gép már használhatatlanul lassú volt, ez nem volt téma. Viszont igen, egy ivy, haswell, broadwell cucc teljes mértékben ki tudja szolgálni a felhasználói igényeket, max ssd és ram-upgrade kellhet.
-
válasz
Feketelaszlo #52 üzenetére
Ez sajnos csak bizonyos statisztikai feltételek mellett van így.
Azon a piacon, ahol a Windows <11 gépek kidobása a téma, a MS 95% fölötti részesedést tudhat magáénak.
Kíváncsiságból átlapoztam a telefonomat, és megnéztem azt a 25 embert, akivel személyes vagy szakmai kapcsolat okán a legtöbbet beszélek, és számítógépet használnak.
Huszan kimondottam tudományos, műszaki beállítottságúak, és egyetlen egy van köztük, ami idengenkedik a számítógéptől.
A huszonötből ketten Linux- és egy személy Mac-használó.
Legalább huszan használnak komolyabb mobiltelefont, de közülük a kifejezetten mobilalkalmazásokat fejlesztő sem használja számítógép helyett.Reálisan nézve: a Windowsnak jelenleg és pár éven belül nincs valós, széles körben értelmezhető alternatívája.
MaCS
-
Feketelaszlo
senior tag
A monopol helyzet szerencsére már a múlté - a Windows PC-s részesedése napjainkban jócskán 75% alatt van, nem lenne meglepő, ha az évtized végére mondjuk az USA-ban a macOS már lehagyná a Windowst. S ugye önmagában a PC részesedése a teljes számtech piacon is nagyon összement az elmúlt évtizedekben, hiszen akár egy mobiltelefonra is rádughatod a monitorod PC-helyettesítés gyanánt. Elég nehéz érvelni az ellen, hogy a változó fogyasztási szokások miatt ezeknek a PC-knek a nagy részét előbb-utóbb amúgy is szeméttelepre küldenék a felhasználóik.
-
hypno skate
senior tag
Volt már ilyen, amikor ingyenesen és legálisan lehetett win 7/8-ról frissíteni win 10-re, mert az emberek az istennek se értették, hogy miért kellene váltaniuk és nem is tették meg ha még fizetniük is kellett érte.
De ugyanígy működnek az Android egyre újabb generációi, ugyanez a helyzet az egyre több csatornás hangrendszerekkel, a 4K, 8K képfelbontással. A legtöbb csak mesterségesen generált kereslet, amihez szükségképpen egyre újabb és erősebb hardverek kellenek, hogy a sokszorosra növelt adatmennyiséggel elboldoguljanak.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Elemzők arra figyelmeztetnek, hogy amint a Microsoft a terveinek megfelelően megszünteti a Windows 10 támogatását, 240 millió PC-t küldhetnek a szeméttelepre az emberek.
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest