Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila0
őstag
-
-
válasz
Necroman_Mk2
üzenetére
Sajnos nem ismerem a Digital Foundry-t, de számtalan területen látom és már középtávon is rettenetesen kártékonynak tartom azt a gyártók és a fősodorbeli sajtó által nyomott szemléletet, hogy valójában értéktelen tulajdonságok mentén avultatják készülékek garmadáit. Különösen, amikor a célközönséget a gyerekek vagy fiatalok alkotják.
Ennek egy árnyaltabb formája a biztonságra hivatkozás, ami ugye egy valid szempont, csak éppen az ördögnek helyet adó részletekkel manipulálnak -- mint ugye a jelen esetben.
MaCS
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Én kicsi esélyt látok a potyázásra, vagy ha mégis lehet, annak meglesz a maga kisebb-nagyobb hátránya. Elvégre nem azért terjesztené ki a MS ezt a szolgáltatást az otthoni felhasználóknak is, hogy az okosabb többsége (akik többsége maradna W10-en) némi buherálás pl. registry módosítgatással ingyen is hozzájusson.
#198 MaCS_70 Ez a szemlélet lényegében a Digital Foundry és hasonló online elemzőknek köszönhető, amik olyan szőrszálhasogató módon belemennek a grafikai részletekebe, amit az átlagjátékos többsége észre se venne.
#378 poposo De legalább tudod is, hogy kié a gép
Amúgy nézd át pár legálisan ingyenesen elérhető vírusírtóval, lehet azok találnak valamit. (Nekem az egyik exbarátnő gépéről szedett ki az Avast egy olyan fájlt, amit valószínűleg a tesója által letöltött és feltett, crackelt ESET tett oda. Igaz, ez jó 15 éve volt már.) -
-
-
válasz
hevepapa
üzenetére
Laptop alaplapon van integrálva, ott esélyesebb, hogy ha az meghal, akkor nem tudod cserélni, vagy ha igen, akkorra már más is meghalt. Mondjuk a TPM az nem egyolyan dolog, ami nagyon el tudna romlani. Nem melegszik, stb.
A 10 utáni Windowsok szerintem már mind meg fogják követelni.
-
hevepapa
senior tag
Hááááttt... vicces lenne peches esetben egy pár ezer forintos modul miatt alaplapot is cserélni
Nálam az alaplapon van hozzá csatlakozó, de ez így egyel több érv amellett hogy egyelőre hagyjam a fenébe e 11-et. Főleg hogy a 10-el is teljesen jól elvagyok.
Céges gépen épp elég nyűg a 11. -
-
tasiadam
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Nekem telefonon diktaltak le par hete recovery keyt
jo moka -
-
hevepapa
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Az addig OK, hogy igen kicsi az esély rá, de tényleg olyankor mi van ha az a pár ezerért vett modul kipurcan? Mert gondolom annál macerásabb a sztori mint hogy veszek egy másikat, rádugom az alaplapra és megy az élet tovább. Mintha pl. egy ram csere lenne..
-
"igen de ennek ellenére kérdéses számomra."
Mi kérdéses...? Ha felhívod a MS supportot (vagy munkahelyen a helpdesket) és ők veszik át a géped, az hivatalos, ellenőrzött. Ha valaki úgy keres meg, hogy jaj engedd be, az 99%-ban rosszindulatú."Nem lehet leellenőrizni hogy van-e rajta backdoor okosság?"
Lehet, de nem lehetsz benne biztos, hogy ha nem találtál semmit, akkor tényleg tiszta-e, vagy csak nem találtál semmit. -
hunluki
senior tag
Gyárilag soha senkit nem engedünk be a gépünkbe. 100% hogy scam volt (átverés), 99% hogy kaptál valami keyloggert vagy valami hasonló finomságot.
Ha jót akarsz magadnak akkor format c és teljes újratelepítés, illetve kritikus jelszavak amik a gépen is tárolva voltak bármilyen módon azokat változtasd meg minél hamarabb.
-
poposo
friss újonc
Szia,
"Hivatalos support (munkahelyen, Microsoft ügyfélszolgálat, stb.), azt még OK, hogy beengeded, mert őróla tudod, kicsoda. ." - igen de ennek ellenére kérdéses számomra. Nem lehet leellenőrizni hogy van-e rajta backdoor okosság? A gép nem az enyém de használom. Nem szeretném hogy magánadataim kiszivattyúzzák.
-
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Néztem x86 Androidokat. Nincs. Olyan főleg, ami frissülne is.
-
Dr. Akula
félisten
Az akkor is jelez ha nem az, sok a fake riasztás. Állítólag mellette a valódi kártevőket is kiszűri (többnyire), de sokszor túlkompenzál.
Ha ő volt (= "egy haverom", Bravo szexuális felvilágosító rovat módra), akkor szinte biztos vírusos, ennyi hozzáértéssel tuti a legelső reklámra klikkelt rá, ami meg nyilván azért van ott, hogy legyen aki beszopja.
Ha nem ő volt, remélhetőleg egy ismerős, unoka, aki látott már számítógépet, így talán kipróbált warezt ajándékozott.
Ha meg valaki noname ismeretlen (honnan lehet ilyen embereket szerezni egyáltalán, Expressből?), akkor szintén esélyes a vírus.
Ha legalább bevallotta volna ki tette, könnyebb lenne tippelnünk, de bizonyára azt hitte egyből jelentjük a BSA-nak.
-
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Defender csak jelezné, ha vírusos lenne.
@poposo :
". Ma a gépemre kaptam egy - ModernCSV v2 -Team BTCR - csvdoc.exe fájlt (410 kb) amit aktiváltak."
Nekem kicsit kusza a mondat, de úgy aktiválták a gépedet, hogy valakit be kellett engedned rá, és csinál rajta valamit?
Mert az szerintem helyből újratelepítés, mert még ha nem is kaptál valami backdoor okosságot (vagy akár keyloggert, adatszivattyút), akkor sem lehetsz benne biztos, hogy nem
Ilyemihez utolsó ismereteim szerint nem kell beengedned senkit a gépre... Kapsz egy kulcsot, bepötyögöd.
Hivatalos support (munkahelyen, Microsoft ügyfélszolgálat, stb.), azt még OK, hogy beengeded, mert őróla tudod, kicsoda. Random idegeneket nem engedsz be a gépedre. -
Dr. Akula
félisten
Ha van benne "ajándék", azt vaálószínűleg nem úgy írták meg, hogy sima uninstallal az is lejöjjön. Ha gyanús a dolog, Windows pendrive be, arról bootolás, partíció törlés, Windows telepítés 0-ról. Ha az oprendszered legális, és be volt aktiválva, akkor újratelepítésnél az aktiválást elintézi magától. Ha az is "BTCR"-rel lett okosban megoldva, akkor nem. Ezeket a részleteket csak te tudod, de gyanú esetén ne Warez Pistikét hívd újból "megoldani", hanem vidd el a gépet egy számtek boltba ahol (pénzért) újratelepítik, meg licenszt is adnak.
-
poposo
friss újonc
Ne haragudjatok de nem tudom azt a topicot ami a kérdésre tudna válaszolni... hátha tudtok segíteni. Ma a gépemre kaptam egy - ModernCSV v2 -Team BTCR - csvdoc.exe fájlt (410 kb) amit aktiváltak. Nem mondták meg mire szolgál. Az aktiválás során zene szólt ezt furcsállottam. Van valami ötlet mi lehet ez az exe fájl mire szolgálhat?
-
Dr. Akula
félisten
Windows akkor nincs is benne? Oké hogy az Office hivatalos helyről drága, de otthonra pont elég a Libre is, 0 Ft-ért, a felhős ideiglenes tár meg hasonlóan 0 Ft-ot ér, mert csak addig marad meg az adatod, amíg fizeted, egyszer elfelejted, aztán viszlát pótolhatatlan kincsek... Ez inkább zsarolásnak tűnik, adjál valami adatot túsznak, amiért majd igyekezni fogsz a fizetéssel... Inkább vennék valami _végleges_ licenszet itt az aprón valami nemromántól (mármint nem ilyen Emag féle csaló helyről). Egyszer kifizetem, aztán hátradőlhetek.
-
Igen, kivágással tényleg ilyen
Másolás normálisan működik.
Gááááz
@Rowon : A MS szemét nem csípi, hiszen ettől lehetséges, hogy mindenki Windowst használ
A kalózkodás ellen sem küzdöttek igazán, esetleg egy ideig, de rájöttek, hogy jó az nekik 
@tasiadam : Nem próbáltam, de ez meredek. A GUI-s Onedrive kliensre gondolsz...?
Nextcloud amúgy pont jó erre...
-
Nem is mondtam, hogy illegális lenne a használt szoftver értékesítése. (Tudom, hogy miről van szó, ez a szakmám.)
Azt írtam, hogy ez így hivatalos Microsoft előfizetés. Nem licenc, előfizetés, privát célra, Onedrive tárhellyel. Nem használt szoftver.
Nagyon más a kettő.
MaCS
-
De én tök hivatalos Microsoft licencekről beszélek. Semmi haszált szoftveres értékesítés, ez normál viszonteladói értékesítés, eMag, Alza.
Az EU-n belül tudtommal legális a használt kulcsok árulása, az, hogy ez a M$ szemét csípi valahol érthető, másfelől... engem nem érdekel meg sokezer másik felhasználót sem.
-
Kicsit pongyolán fogalmaztam:
Próbálj meg kétszer paste-elni valamit Excelben, amit kivágással tettél a vágólapra. Egyszer menni fog, másodjára üres lesz a vágólap. Az Excel saját vágólap-listáján persze ott lesz, de ahhoz meg kell azt nyitnod.
Én elég gyakran használnám, és egyszerűen csak bosszant, nem egy tragédia, par pár plusz kattintás, akárcsak a megkerülése másolással.
De Wordben már nem így működik, ott akárhányszor be tudom illeszteni a kivágással vágólapra került tartalmat.MaCS
-
tasiadam
veterán
-
De én tök hivatalos Microsoft licencekről beszélek. Semmi haszált szoftveres értékesítés, ez normál viszonteladói értékesítés, eMag, Alza.
Az eMagtól jött a bontatlan, gyári originál Microsoft-boríték -- ami persze érdekes úton juthatott el hozzájuk, mert olcsóbb volt, mint csak kulcsot venni csomag nélkül.
Megkérdeztem a MS HotLine-t, azt mondták, rendben van.
MaCS
-
-
Dr. Akula
félisten
Emag? Én is vettem ott anno win10-et 2.5-ért, meg officet 7-ért, egyik se működik már. Román sulinetes serialt árultak, és gondolom 10x is eladták ugyanazt, már nem lehet vele aktiválni. Számlát én is kaptam. Mármint egy "1. word dokumentumom" szintű kreálmányt, amire rá volt írva hogy számla.
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Van kliens Linuxra
Legalábbis az Onedrive-hoz - más kérdés, hogy oda bizalomhiány miatt alapból se mentenék saját cuccot 
@MaCS_70 : "De az Excel vágólapkezelése szerintem érthetetlen. Miért törlődik a vágólap tartalma minden beillesztéskor????
"
???
Nemtom, én nem sokat használom, de nem vettem ilyet észre...
Vágólapkezelő progival nem lehet ezt megoldani? -
válasz
ubyegon2
üzenetére
De ezeken a cuccokon alsó hangon pár tíz MB-os file-okkal dolgoznak

@quailstorm : A franc tudja, közös információs táblázat töltögetéséhez jó az online Excel, de arra ugyanúgy elég lenne egy gúgli docs is, vagy bármi, ami online felület, és többen tudják írni egyszerre.
Komolyabb dolgokhoz az asztalit használjuk melóban. Én keveset Excelezek, szóval amíg engedte a policy, addig simán dolgoztam Linuxról
@Rowon : Én azon csodálkozok, hogy 1-2 kollegának még nem tört össze a gépe
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Abszolut megértelek, de ugye az előbb említett arányokban megegyezhetünk, de ne is, legyen inkább 1:10000 arány.

-
quailstorm
félisten
válasz
ubyegon2
üzenetére
Én a profi felhasználásba látok bele és ott még a OneNote esetén is inkább az asztali a preferált. Egy pár hónapig használtam mostanában az online Excelt de visszaváltottam az asztalira végül. Azt tudom hogy vágólapos agyvérzést kaptam, a pontos hibát most nem tudnám lépésről lépésre leírni. De az asztaliban egyből úgy ment, ahogy én akartam.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Mindent még nem tud azért az online Excel például. Egyrészt a UI és a vágólap se tökéletes, nem pont ugyanúgy viselkedik.
Rendben, de 100-ból 99 felhasználónak elég bőven az online? Tuti, mivel mi kb 1000-en használtuk az MSO-t online 85%-nak csak mobilja van (tisztatéri labormunka, nem gép előtt ülős). A prof felhasználás más tészta szerintem. Ők használják Winen natívban.

De félreértés ne legyen, ha tizen bíztatnak se akarok senkit Linux felé terelni, isten ments!
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
"havi előfizus online elérés..."
Igen, sajnos - de egy Lightroom hogyan működik online?
Vagy egy After Effects? 
Az egész annak az eredménye, hogy a MS meglátta a pénzt abban, hogy ne csak Windowson menjenek a cuccai+előfizetés+nem kell fejleszteni se
Nekem ugyan nem hiányzik...@Quailstorm : Meg pl. olyankor van gond, amikor meghajtóról nyitsz meg dolgokat/mentenél az online-ban. Sharepointon frankó, meg Onedrive-on. Na ezek olyan dolgok, hogy vagy nem otthoni, vagy kerülöm mint a tüzet

A VBS-t meg olyankor akarod felgyújtani, amikor abban írnak meg gyártáskritikus Excel táblákat, és menjen mindenen is. Persze te oldd meg, mert aki fejlesztette, az már nincs ott, vagy nem foglalkozik vele.@bence1024 : 1080p 60fps böngészőben szerintem egy gen1 i5-ön is elmegy... Mondjuk Alpine Linux. A 30fps sem terheli ki teljesen, 50-60%.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Az Excel vágólapkezelése azért Windows alatt is konkrétan botrányos.
Tudok emiatt összezúzódott billentyűzetről. És nem csodálkozom rajta...
MaCS
-
quailstorm
félisten
válasz
ubyegon2
üzenetére
Mindent még nem tud azért az online Excel például. Egyrészt a UI és a vágólap se tökéletes, nem pont ugyanúgy viselkedik. Másrészt vannak az Excel bővítmények, például a solver, vagy akár a VBS makrózás, ami nyilván nincs az online verzióban.
De lehet egész komplex Excelt írni ezek nélkül, egyik Excel guru barátom írt olyan Cheat Engine-hez használt memóriatartalom-elemzőt és szerkesztőt amibe csak beilleszti a megfelelő HEX stringet és mindent megcsinál akár mobilon is, akár weben is.
De nem ez az átlag felhasználás. -
Pedig az igen jó lenne, ha több Adobe cumó lenne rá.
Tök felesleges, ahogy olvasom milyen irányba halad az Adobe is, havi előfizus online elérés...szóval akár a Linux is jó, de nem akarok senkit odacsalogatni. A melós hozzáférésem is ilyen az összes MS appon, otthon a Linuxos notebookon vagy mobilon mindent tudok kezelni. Régebben gondolom kellett volna Windows a melós appokhoz.
Szóval pár év és tényleg ugyanazt megcsinálod Linux alatt, mint Winnel. Az, hogy winfanok ettől görcsrohamot kapnak, ki nem *-ja le?
Mi látjuk, akik használjuk, mekkora változás volt 10 év alatt és még csak azt se mondom, hogy ez a Linux érdeme. Erős gép kell sok RAM-mal és bármilyen OS lehet a gépen, ez a jövő. -
válasz
tasiadam
üzenetére
Anyámnak van egy Mate-s laptopja, de inkább csak tartalék TV-nek, netezni outdated tableteken szeret. Soha nem akart megtanulni még egy vágólapot se, ami csak olyankor gáz, amikor valakinek el kell küldeni valamit.
Olyankor megmutatom, hogy hosszan nyomod a képet, mentés, filekezelő, megosztás...
@Rowon : Pontosan tudható, hogy a szürke licencek hogy működnek, az biztos, hogy nem user adatokkal

@MaCS_70 : KMS szerver sok nagy cégnél is van, csak az nem okosított forrásból...
-
válasz
quailstorm
üzenetére
qailstorm, tasisdam, nagyon köszönöm!
Hasznos információt kaptam Tőletek -- de így már végképp nem értem, hogy miért kötelező a MS szerint.
Oké, rendben, hogy az általános biztonság javítása fontos küldetés (tényleg az), de ezen az áron?
MaCS
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Én egyszerűen nem hiszek abban, hogy egy olyan oprendszert, ami a cég honlapján került 40k+ ezer forintba, azt majd egy ingyenes szoftver neked odaadja szintén ingyen. Ha ez igaz, akkor a KMS fejlesztője (vagy fejlesztői) egy idióta. Semmi sincs ingyen, valamivel a KMS használói is biztosan fizetnek, ha mással nem a user adatokkal. Persze ez részemről csak spekuláció.
-
tasiadam
veterán
Anyamnak skylake i5, nvme ssd, 2*4gb ram, Z alaplap. Oke, olcso volt, de netezni hot eleg egy ubuntu 20 vagy 22 LTS is. Az meg 7 ev vagy mennyi. Es meg az azt koveto 24LTS is siman menni fog. Ha a chrome megy, neki mar eleg, mert ha egy mappat arrebb rakok az eredeti helye ala 1 sorral, mar nem talalja. Ha ennyire ert hozza, mindegy mi az OS, mig megy. Viszont nekem eletemben SSD hiba miatt 2x halt meg a windows, es kb 10x a ceges gepen a linux. Igy mint nem munkas gep, a wint megtartom.
-
quailstorm
félisten
válasz
tasiadam
üzenetére
Igen, ez fontos, hogy a lopott aktiváló kód és az eredeti forrásból szerzett KMS emulátor között nincs különbség a biztonságot tekintve. Az más kérdés, hogy ha beírod a Google keresőbe a népszerű KMS emulátorok nevét, akkor ajándékkal társított verziót kapsz.
Amúgy egyáltalán nem titkosak a KMS emulátorok, szinte mind nyílt forráskódú, GitHub-on elérhető (ami a Microsofté). -
Semennyire nem fogja, mert nincs ilyen. A userek nagy része nem nagyon foglalkozik olyasmivel, hogy mi fut a gépén. :S
@Ubyegon2 : "Jönne a sok nyekergés, hogy miért nem megy az Adobe programja meg az MS Office, etc... "
Pedig az igen jó lenne, ha több Adobe cumó lenne rá.
Offisz365 meg már megy, step by step leírást találtam rá, tesztképpen melóban feltettem, minden működik, licencelés, stb is.@hunluki : Én is ezzel kezdtem itt... Lesz olcsó 4magos lapos, nekem ugyan nem baj

@bence1024 : Milyen kenyérpirítód van?

-
válasz
quailstorm
üzenetére
Itt leginkább a géphez nem értő otthoni userek fognak szívni.
Aki annyira nem ért a számítógép kezeléséhez, hogy a böngészőn kívül sehol máshol nem mozog rajta, annak elég lenne egy ingyenes, felhasználóbarát Mint is.
Apám laptopja pár hónapja elkezdett betegeskedni. Amíg ki nem derítettem, hogy mi volt a baja, addig beleraktam egy másik SSD-t, amin Debian futott, emlékeim szerint LXQt-val. Ki volt rakva az asztalra a Chrome ikonja, neki az a laptop lényege.
Másnap megkérdeztem tőle, hogy minden rendben van-e? Azt mondta, hogy igen, csak amikor bekapcsolja a gépet, utána ilyen betűk meg számok jönnek le a képernyőn.
Systemd boot output.
Szóval ja. KMS-t meg soha senkinek nem raknék a gépére... Beszélgettem pár hónapja egy idősebb palival, aki már évtizedek óta számítógépeket szerelget fusiban. Elmondta, hogy mindenkinek KMS-sel telepít......
Na erről ennyit.... -
tasiadam
veterán
Ahogy quali irta, kulcsokat tarol, viszont mindenki mashogy oldotta ezt meg. Amikor a win11-nel kiderult, hogy a TPM az kotelezo, akkor az emberek olni kezdtek egy mofulert es ilyen 10e ft volt darabja, elotte meg ugy vagtak utanad, mert a kutyanak se kellett. Asszem AM3 lapok, meg haswell es talan a skylake procik se tudtak ezt, csak a dragak, igy hirtelen keleltt a kulso. Az AMD az am4-nel a CPU-ba rakta a modult ha jol remlik, az intel meg idovel szinten berakta a kulonallo cuccat egy CPU TPM-ba. Ugye szervernel meg ott all az ember, hogy van 1 az alaplapon, amit hasznal a base OS, hypervisor, akarmi, es ha virtualizalnak, akkor virtualizalt TPM kell minden egyes VM-nek. Lehet, hogy rosszul emlekszem, de win server 22-nek mar nem volt TPM csekkje, hanem siman felment. Ki erti ezt...
Szerk: latom kiegeszitette quali a BitLocker-el. Ja. Nekem van o365 es ott tarolok par kulcsot. Ezzel ugye az a gaz, hogy minek a TPM, ha van o365, azaz ha lenne 365 elofizetesem es belepnek az elejen vele, akkor a telepitonek le kene tojnia, hogy van modul, vagy se.
-
quailstorm
félisten
Aki nem vett szürke kulcsot hanem KMS akármit használ, annak valószínűleg lesz megoldás ingyen, mint ahogy Windows 7 esetén is volt 2023-ig.
Itt leginkább a géphez nem értő otthoni userek fognak szívni.#315 MaCS_70:
Kriptográfiái kulcsokat tárol és a géptől függetlenül kriptográfiai műveleteket végez. Az UEFI és a rendszerbetöltés sértetlenségét hivatott ellenőrizni. Szóval hasznos lehet rootkitek és egyéb a rendszerindítást módosító vírusok ellen. A legfontosabb, hogy ha van TPM, akkor a BitLocker (és más egyebekhez generált) privát kulcsa sose kerül a számítógép által kiolvasható területre. Tehát ellopni sem lehet.
Itt egész jól össze van foglalva angolul.Ettől független a CPU kompatibilitási lista, az teljesen önkényes.
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Ez a TPM pontosan mit csinál?
A Windows 11 megjelenésekor megnéztem egy erről szóló vitát, és számtalan érv szólt ellene és mellette, de a valódi jelentősége nem derült ki számomra. Mármint olyasmi, ami egyébként ne lenne megoldva.
Arról viszont volt szó, hogy az EU-nak jó oka és szándéka is lehet arra, hogy adatvédelmi okok miatt betiltassa a TPM chipeket. (Erről azóta sem hallottam.)
MaCS
-
válasz
tasiadam
üzenetére
De ez ne eroltetett legyen, hanem opcionalis.
Na igen. Felmerült egyébként lehetőségnek a további ESU támogatás, ami fizetős lesz: [link] Idézem:
ESU is a paid program that provides individuals and organizations of all sizes with the option to extend the use of Windows 10 devices past the end of support date in a more secure manner.
De mennyibe fog kerülni?
Final pricing and enrollment conditions will be made available closer to the October 2025 date for end of support, approximately one year before the end of support for Windows 10. ESU will be free for all Windows 365 customers.
365 előfizetőknek ingyenes, az nagyon szép gesztus, de azért eleve fizetnek, a M$ honlapján úgy látom, hogy az egyszemélyes előfizetés 25k forint/év. Ha már most sokan nem hajlandóak 2-3000 forintért egy szürke Win10 kulcsot venni, akkor majd az ESU-t vagy a 365-öt fizetni fogják? Persze. Nem gondolom, hogy magánszemélyeknél elterjedt lesz, cégeknél még csak-csak. Nálunk a jelenlegi géppark 5 éves, szóval csereérett lenne, korábban 3 évente cserélték, csak beütött a Covid meg a chiphiány, aztán maradtak a jelenlegi gépek, amik még vígan viszik az SAP-t meg az irodai programokat is. Nem tudom, hogy mi lesz a vége, a rendszergazdánk se tudja, pedig már érdeklődtem nála, hogy szerinte Win10 marad, vagy Win11. Lehet kivárják a jövő évet, hogy több infó legyen az ESU áráról.
-
Dr. Akula
félisten
-
tasiadam
veterán
A TMP chrck ertheto is lehetNE, es igy egy hardverhez kotheto lenne az adott rendszer. Ugye igy nem valoszinu, hogy kilopjak a laptopod, abbol az ssdt-t es bepattintjak a masik gepbe, mert pl a lakat kulcsa opcionalisan egy kodulban van, vagy CPU-ban. De ez ne eroltetett legyen, hanem opcionalis. Akae az user jobb vedelmet? Vegyen TPM-et, vgy "uj" gepet, vagy bitlocker es o365, de semmikepp se eroltetve. A masik 2 checket megint nem vagom. Csinaltam megjelenese idejen VM-et, es a CPU-val nem tudott mit kezdeni a VM ESXi alatt, de azota ez megoldva ujabbakban. Proxmoxnal kb hasonlo. By default qemu CPU-t kap, es nez, mint hal a szatyorban, hogy ez mi, mert nem intel es nem AMD, hanem egy virtualis valami, es bukik. Ilyen is elofordult. Raadasul van meg olyan szerver, amin nincs TPM, de nem EOL, ezert a hypervisor kell tudjon virtualizalni. Zsenialis
-
bence1024
tag
Szerintem mindenki használjon olyan rendszert, amilyet szeretne!
Zárható a topik!
-
Attila0
őstag
"Ez van, dübörögjön a gazdaság, gyártani kell az új alaplapokat, most biztos veri az asztalt örömében az Asus, az Asrock, meg a többi nagy alaplapgyártó is, hogy okádhatják ki az új lapokat ész nélkül."
Én még azt sem mondanám hogy egy 1150/51-es deszkából sosem kellene utánpótlás. Tehát nem kellene hogy a ezen hardvergyárak gyárak végleg becsődőljenek. Csak a termelést kellene visszafogni
-
Szerintem jó lenne, ha jobban elterjedne a Linux a Windows terhére.
Fog terjedni amúgy, Linuxos topiktársaktól olvasom, hogy a játékok alkalmazhatósága miatt más VGA gyártó is ráfekszik a Linuxos gamer témára, azt hiszem az nVidia éppen, ezt Kapitány (CPT.Pirk) tudná pontosabban elmondani, én sose játszom Linuxon. Sem.
Szóval nem is vagy naív ebben a témában, optimista az persze igen. De én sem vagyok pesszimista, mert az idők szelét nem lehet megfordítani, még Királyuram se tudná! (bocs, hogy sunyin megemlítem, de szerintem ez se bántó ebben a formában)

hunluki
Olvastalak a topik elején, nekem tetszik, amit művelsz, respect!

Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a mélynyomóval szerelt Redmi K90 Pro Max
- HP nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hobby rádiós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- További aktív témák...
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- Asztali PC , R5 8400F , 1660 super , 16GB DDR5 , 512GB NVME
- ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

) Proci halála ritka, inkább BGA forrasztáshibák szoktak lenni.

jo moka

"

, de ez csak egy vacak U-s proci.
Mi látjuk, akik használjuk, mekkora változás volt 10 év alatt és még csak azt se mondom, hogy ez a Linux érdeme. Erős gép kell sok RAM-mal és bármilyen OS lehet a gépen, ez a jövő.
Systemd boot output.