Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila0
őstag
Ezek szerint jól gondolom hogy még ezek, a 775-ös kétmagos proci-k sem lassultak be annyira, mint az egy magos 478-as Pentiumok/Celeronok? Ugyanis nekem 8 év után a 2 GHZ-s Cerkával, már egy egyszerű weboldalt is kínszenvedés volt futtatni. Igaz, RAM-ból is csak 256MB-om volt.

-
Apollyon
Korrektor
-
"Sajnos ma már az amatőr játékokhoz is erőmű kell."
Hát, azért sok olyan játék van, főleg az ilyen eSportok, amik egy kávédarálón is elmennek. Vettem egy integrált procis alaplapot nem is olyan régen. 4 mag van benne és 10-30W között fogyaszt terheléstől függően az egész gép, szóval nem kell tőle hanyatt esni. Az egyik népszerű moba, név szerint League of Legends, fixen 75 fps-sel fut a 2560x1080-as monitoron. Csak lestem.
Szóval azért találkoztam kellemes kivételekkel is. -
Mondjuk ezen röhögök, hogy a Világ Legjobb Szoftverében nem lehet felületet választani. Az értelmes az lenne, hogy egy legördülőben választhatsz, hogy milyen felület? XP, 7, 10... 8 perverzeknek...
Az idegenkedő userek nagy részét ezzel meg lehetne venni. Ha bármennyire is érdekelné a Microsoftot
(Vajon mennyire lehet hardkódolva az UI?
Mint ahogyan az Explorer kivezetés is azon hasalt el, hohgy bele van drótozva az OS-be
) -
Hogyne lenne oprendszeres tanszék? Pontosan ezért fogalmaztam így, mert nem tudom, hogy melyik tanszékről van szó, mivel én tantárgyakkal és nem tanszékekkel találkoztam. Arról a tanszékről van szó, amelyik a tanárokat küldte az "Operációs rendszerek" tantárgy oktatására. Sosem vonultam az ajtajuk elé, az oktatók jöttek le az előadókba és a laborokba. Ott beszéltem velük, valamint akonzultációkon vizsgák előtt és a beadandóval kapcsolatos ügyekben. Elég sokat, és célirányosan Windows-Linux kérdésekben is, mivel a beadandóhoz a témaválasztást igencsak erősen befolyásolta, hogy windowsos vagy linuxos rendszerről szóljon-e.
Ha olyan nagyon otthon vagy az egyetemeken, akkor ez számodra triviális.De mondok még érdekesebbet: azt sem tudom, hogy most melyik tanszékhez tartozom -- már ha egyáltalán bármelyikhez. Az egyetemmel van szerződésem. És a huszonhat évvel ezelőtt kezdődött történetben is csak évek után tűnt fel, hogy ki van táblázva a nevem a tanszék ajtajára, miután megtudtam, hogy melyik tanszék az.
Egyébként áruld már el, hogy:
1. Mit halandzsáztam?
2. Mi a bajod azzal, hogy van szakember, aki szerinta Linux nem mindenben jobb, mint a Windows.MaCS
-
Nem tudom milyen programokról beszélsz. Én nem neveztem meg egyet sem, csak Te fantáziálsz.
Az, hogy egy program milyen belső megoldásokkal működik, nem érdekli a felhasználót. Nem is írtam olyasmit, hogy nem akarok virtualizációs technikát használó programot használni. Azt írtam, hogy macerás a virtuális gép futtatása.
Szóval elég közeli viszonyban állsz a csúsztatásokkal.És ha már szóba hoztad az egyetemet, meg hogy ki látott már egyetemet belülről. Huszonhat éve oktatok egyetemen, közben pár évig dolgoztam közvetlenül egyetemi ügyek intézésében, a feleségem pedig tíz évig volt egyetemi felső vezető.
Milyen "misztikus" professzorokról halandzsázok? Ha olyan nagyon otthon vagy az egyetemi szférában, akkor tudod, hogy mit jelent a "professzor" és az "oktató". Ja, a jelek szerint mégsem...
És mi a halandzsázás abban, hogy egy operációs rendszereket oktató tanár azt mondja, hogy az adott eszközt (operációs rendszer) az adott igények figyelembe vételével ítéljünk meg?
A személyeskedést pedig leszel szíves mellőzni.
MaCS
-
Érzed ugye, hogy mellébeszélsz?
Nem azt mondták, hogy nem tudják használni a Linuxot, hiszen magas szintű Linux (és Windows) szakértők. Azt mondták, sok másik szakemberrel egyetemben, hogy van, akinek / amilyen helyzetben a Windows jobb. Ne akarj terelni!
Arról nem is beszélve, hogy nyilván ismerték a virtuális gépeket és minden virtualizációs technikát -- ha már egyetemen tanítják...
Ja, és ha már virtuális gépek. Használok virtuális gépet, úgy 10-15 éve. Nagyon sokáig VMWare fizető ügyfél voltam. De a rutintevékenységeimhez nem szeretek virtuális gépet használni, mert kényelmetlen ahhoz képest, mintha csak egyet kattintanék az egérrel az alkalmazásikonra, ráadásul elég szépen meg tudja kavarni a sok monitoros munkakörnyezetemet.
MaCS
-
"A linux fantasztikus dolog, minden tekintetben jobb választás a windowsnál."
Nagy híve vagyok a Linuxnak, de ez így azért hatalmas barokkos túlzás. Annyira, hogy az egyetemen az oprendszeres tanszék vallásosan linuxos oktatói is elismerik, hogy sokszor ők is inkább Windowst ajánlanak, mert az adott falahsználási esetben az a jobb.
Tény, hogy nagyon hosszú ideig sokkal több tekintetben volt jobb a Linux. És ez a "Linux mindenben jobb" szemlélet azért nem tesz jót a Linux megítélésének sem.
MaCS
-
Láttam egy Reddit bejegyzést még tavaly valamikor, az illető belinkelt egy képet arról, hogy hány éves a rendszere. Nem akarok hazudni, nekem 10+ év rémlik és folyamatosan frissítette az illető egyik verzióról a másikra. Azt, hogy ehhez melyik csomagot használta, már nem tudom, de szerintem az installation-birthday-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon / Smart Home
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- Megkímélt HP Gamer,15,6"FullHD IPS,i5 8300H(8X4,Ghz)GTX 1050 4/8GBVGA,16-32GB RAM/512GB SSD,ÚJ akku
- Dell Precision 5530,15.6",FHD,i7-8850H,16GB DDR4,512GB NVMe SSD,P2000 4GB VGA,WIN11
- Artillery Genius 3D Nyomtató
- Prusa MMU3 MK4S/CoreOne (Multi Material Unit)
- Huawei P9 Lite Mobiltelefon fekete 16/2 - VNS-L21 - Független!
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

(Vajon mennyire lehet hardkódolva az UI?