Hirdetés

2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) #16939776


#16939776
törölt tag

Ebben a formában - finoman fogalmazva sokat veszít az élvezeti értéke azáltal, hogy, sza-na-szét van tagolva reklámokkal és bannerekkel a tartalom. Ennél sokkal több tiszteletet érdemelne Ph! részéről a szerző által befektetett munka. :U

Itt az alkalom, hogy összefogva lobbizzunk azért hogy Logout-on is újra funkcionáljon a "nyomtatóbarát verzió" gomb. Mert ez így ... sz@r, ha el akarom olvasni, ki kell másolgatnom az oldalakat, hogy görgethető, átlátható legyen. :W

[ Szerkesztve ]

(#2) kzsolti97


kzsolti97
csendes tag

Végre elkészült, grat a cikkhez! :) Már olvasom is.

Csak a Windows 7 :)

(#3) GAI válasza kzsolti97 (#2) üzenetére


GAI
senior tag

Köszi! Már vagy 2 hónapja kész volt, csak sorban állt megjelenésre várva.

(#4) joghurt válasza #16939776 (#1) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog (1)

Jól mondja. Mint ahogyan a 2 hónapos "korrektúra" idő is. A számítástechnikában némi túlzással kijön egy új generáció ennyi idő alatt.

A cikkhez gratulálok, még ha engem kevéssé is érint meg a téma.

A tej élet, erő, egészség.

(#5) DarthSun


DarthSun
nagyúr

Ismét egy nagy és értékes írás :C :R . Nemcsak a befektetett munka, hanem ennyi kártya beszerzése is egyedülállóvá teszi. Ezt is viszonyítási pontnak használom, tesztek és az esetleges vásárlás esetén is.

(#6) GAI válasza joghurt (#4) üzenetére


GAI
senior tag

Nem a korrektúra tart sokáig, az megvolt egy héten belül. Csak utána sorban áll megjelenésre várva. Nagyon ritkán kerül ki új cikk.

(#8) joghurt válasza GAI (#6) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog (1)

Ezért volt az idézőjel. Az én cikkeimben sem szokott tényleges javítani valót találni a korrektor(?).
Igazából a szerzők számára tök mindegy, hogy pontosan melyik PH-s belső folyamatnál akadnak el ilyen hosszú időre az írások. Az a folyamat nem jó, és kész. (Hallottam xy nevét emlegetni, aki kézben akar tartani mindent, és sokszor már azzal telnek a hetek, mire kiosztja valamelyik szerkesztőnek. Vagy hiába végez a szerkesztő pár nap alatt a végignézéssel, xy újra hetekig ül rajta. Mert csak. [Nincs elég ideje.])

A tej élet, erő, egészség.

(#9) UnA válasza joghurt (#8) üzenetére


UnA
Korrektor

OFF: Eddig nem volt olyan cikk, amiben nem kellett javítani ;)

(#10) AssAssynn


AssAssynn
őstag

Ez egy szakdolgozat? :B :C

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#11) envagyok


envagyok
veterán

Végrevégre :R
Köszönet a szerzőnek!

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#12) doooo


doooo
addikt

Köszi a hosszadalmas, fáradtságos munkát! Nosztalgikus is volt, meg aktuális is. :)

A felhasznált RTX 2060-as, meg a 2060 Super közötti különbség ugyanakkor elég érdekes...
Előbbi sokszor abnormálisan alulteljesített, utóbbi meg sokszor abnormálisan felülteljesített (pedig a specifikációk nem indokolnak ekkora különbségeket).
Ez nyilván nem a te hibád, vagy bármi hasonló, csak tényleg érdekes. :B

(#13) MtHq


MtHq
tag

Gratulálok! Igényes, mint az első is :)

Örülök, hogy hozzájárulhattam valamivel az elkészültéhez :))

(#14) Tamás88


Tamás88
őstag

Most RTX 3070-em van, de előtte 6GB GTX 1060-am volt, és nagyon népkártya, ami ráadásul fullHD-ben jól teljesít. Sőt a mai napig a Steam statisztikában pont ezt a kártyát használják a legtöbben.

(#15) Fred23


Fred23
nagyúr

Szuper, hogy végre megjelent, de azért az előző nagy cikket biztosan többet fogom még lapozgatni a fiatalkor-faktor miatt. :)
A számomra legérdekesebb korszak 1999-től 2005-ig tart.

(#16) Sundesz


Sundesz
őstag

Gratulálok, remek szerzemény lett megint.

Annyival vitatkoznék, hogy az 5500 XT egy sokkal jobb kártya, mint ahogy itt lejön. Nekem volt MSI Gaming X 1650 Super és Sapphire 5500 XT 4 GB kártyám is és szinte ugyanazt a teljesítményt hozták (van is egy excel táblám jó pár saját méréssel, most direkt visszanéztem). A sima 1650 azért jóval gyengébb.

Hörcsög Powa'

(#17) Sundesz válasza Sundesz (#16) üzenetére


Sundesz
őstag

Más tesztekben is ez jött le:

Ugye ez a kártya csak 8 sínes (PCIe 4.0x8), lehet valami elvette a sávszélességet, ez főleg a 4 GB-os kártyánál lehet gond. Önmagában a PCIe 3.0 lap nem fogja vissza általában, nálam is abban ment a 4 GB-os (magas textúraminőségnél -20% lehet).

Lehet rosszul tudom, de az i7 9700 16 PCIe sínt tud és ha van nvme SSD, akkor az levesz 4 sínt. De lehet hülyeséget mondok.

Hörcsög Powa'

(#18) GAI válasza doooo (#12) üzenetére


GAI
senior tag

A 2060S gyári tuningos kártya volt, a sima 2060 pedig nem, ez okozhat a szokottnál nagyobb különbséget közöttük. Ezen kívül a 2060S hűtése sokkal komolyabb volt, vagyis talán a Boost órajelet is tovább tudta tartani. De tény, hogy a 2060S igen jó benyomást tett rám, gondolkoztam is, hogy az kerüljön a cikk végén a "pozitív meglepetés" blokk alá, csak úgy már túl sok NV kártya lett volna ott, és a végén megszólnak miatta :DDD

(#19) GAI válasza Sundesz (#17) üzenetére


GAI
senior tag

Nem vitatom, sőt többször is leírtam a cikkben, hogy az 5500XT várakozáson alul teljesített nálam. Viszont nem volt kéznél másik 5500XT hogy lemérjem azt is, így maradtak ezek az eredmények. A PCIE sávokkal nem hiszem hogy gond lenne, x16 3.0 módban fut minden kártya ami képes rá, ez meg x8 3.0 módban futott. Volt a lapban NVME SSD, de azt a chipset szolgálja ki, nem a proci. A proci 16 sávja a VGA-nak megy. De egyébként ha nem így lenne, akkor az más kártyákat is érintett volna, hiszen ugyanazok a körülmények voltak az összes kártya számára.

A lap blokkdiagramja:

[ Szerkesztve ]

(#20) Sundesz válasza GAI (#19) üzenetére


Sundesz
őstag

Akkor ez egy érdekes rejtély. Viszont a negatív hangvétel a kártyával szemben nem teljesen indokolt, tekintve hogy egyértelmű, hogy nálad volt valami anomália, az eredményből így nem érdemes konklúziót vonni. Bocsi, nem kötekedni akarok. :)

Ár értékben jobb volt az 1650 Super azt tény, de pl. az én Sapphire 5500 XT-m ha jól emlékszem annyiba került, mint egy jobb 1650 Super, viszont a hűtése néma volt és még játék is járt hozzá. A 8 GB-os modell iszonyat túlárazott volt akkor is.

[ Szerkesztve ]

Hörcsög Powa'

(#21) nullpoint


nullpoint
senior tag

Nagyon érdekelne az írásod.

Ha megvan valamilyen formában, egyben ,amiben nem kell 66 kattintásból végigolvasni, (pdf, word) akkor légyszíves küldd el privátban.

Köszönöm!

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#22) GAI válasza Sundesz (#20) üzenetére


GAI
senior tag

Hát én csak abból tudok konklúziót levonni, amit magam tapasztalok :) Egyébként az RX460 és 560 is gyengébben szerepelt, mint az elvárható lett volna, csak talán nem akkora mértékben. Ezért is írtam, hogy ezek a low-end Radeonok sose hozzák nálam azt az eredményt, amire a körülöttük kialakult hype alapján számítanék. Mindegyik úgy van beharangozva megjelenésekor, mint a kispénzű gamerek messiása, aztán mikor letesztelem, csak egy gyengén teljesítő vacak az összes. Már a régebbi cikkeimben is találkoztam ezzel a jelenséggel, szóval nem újdonság számomra.

[ Szerkesztve ]

(#23) GAI válasza nullpoint (#21) üzenetére


GAI
senior tag

Nincs meg sajnos más formátumban, csak ide töltöttem fel. Régebben volt egy "Nyomtatóbarát verzió" gomb a Logouton, ami egy oldalra hozta az egész cikket, de mostanában sajnos nem működik, csak ugyanabban a formátumban tölti be újra.

(#24) Sundesz válasza GAI (#22) üzenetére


Sundesz
őstag

40-50%-al gyorsabb kb az 5500 XT, mint ami nálad kijött. Értem, hogy ez a saját mérésed, de akkor is valami nem volt rendben. Ha tudod, hogy nem jó eredmény jött ki, akkor abból nem lehet konklúziót levonni. Inkább az okára kellene rájönni, mert nem pár százalék hiányzik csak.

RX 560 is volt nálam, az tényleg hurka kártya és mindig is az volt. Szerintem nem volt hype az 5500 XT körül sem, vártuk, aztán csalódtunk és az ennek megfelelő helyre került az ajánlasokban is. :)

Ennyi kártyát letesztelni nagyon durva, úgyhogy a fenti dolog nem vesz el az értékéből. :R

[ Szerkesztve ]

Hörcsög Powa'

(#25) GAI válasza Sundesz (#24) üzenetére


GAI
senior tag

Hidd el, sokkal többet próbálkoztam azzal a kártyával, mint amennyi időt átlagosan eltöltök egy tesztalannyal. Újraflasheltem a BIOS-át, hátha "bányász BIOS" van rajta, és amiatt lassú, de nem segített. Kipróbáltam többféle drivert is (amit egyébként nem szoktam, mert minden kártyát ugyanazzal a driverrel mérek), de az sem hatotta meg. Szétszedni és újrapasztázni nem akartam, mert kölcsönkapott kártya volt, de egyébként nem melegedett túl, szóval az sem lehetett a gondja. Stabilan működött, képhibák és fagyások nélkül, csak éppen lassú volt. Elkönyveltem, hogy ez ennyit tud, és visszaadtam a kártyát a tulajdonosának. Ha lett volna lehetőségem másik 5500XT-t szerezni, akkor csináltam volna egy összehasonlító mérést, de nem tudtam mástól kölcsön kérni, használtan meg épp olyan áron mentek, hogy a pofám leszakadt, annyiért nem voltam hajlandó csak a kontrollmérések miatt vásárolni egyet. Szóval maradt így. Minden cikkemben szokott lenni 1 vagy 2 kártya, ami az elvárások alatt teljesít. Itt ez lett az.

(#26) Sundesz válasza GAI (#25) üzenetére


Sundesz
őstag

Oké, ez után elengedem a dolgot ígérem. :) A várakozásokon alul teljesít enyhe kifejezés. Ha van egy eredmény, ami az összes tesztben látottaktól messze elmarad, akkor a saját eltérő eredmény csak érdekességnek jó. Konklúzió alapján azt várod és sugallod, hogy egy ilyen kártya másnál is így teljesít majd. Dícseretes, hogy sok minden megpróbáltál, lehet tényleg ez az egy kártya volt hibás (ha tudnék küldenék neked másikat).

Esetleg írd bele a tesztbe, hogy ez a konkrét kártya alulteljesített nálad, ami nem reprezentatív és a típus helye valójában az 1650 Super szintje felett van egy kicsivel. Hogy ennek az oka a hardverkörnyezet, vagy a konkrét kártyáé az ugye kérdés. Akié volt a kártya, az nem tud 1-2 mérést csinálni?

Ezek a saját méréseim Ryzen 7 2700 mellett:

Hörcsög Powa'

(#27) GAI válasza Sundesz (#26) üzenetére


GAI
senior tag

Bele van írva 2 helyen is:

8. oldal: "A puszta adatok alapján nem tűnik annyira vészesen gyengének az RX 5500 XT, mint amilyen vérszegény teljesítményt nálam nyújtott a tesztek alatt. Sajnos nem volt lehetőségem másik példányt szerezni belőle az összehasonlítás kedvéért, de a nálam járt kártya is stabil és hibamentes működést produkált, csak éppen a sebessége nem volt összhangban a specifikációi (na meg az ára) alapján elvárható szinttel."

66. oldal: "Ez a kártya borzalmasan gyengén teljesített nálam, lényegében a fentebb látható R9 380-assal megegyező végeredménnyel zárta a tesztet, miközben alsó hangon is háromszor annyiba kerül. Máig nem tudom, hogy csak ez a (kölcsön kapott) példány volt hibás, vagy mindegyik ennyit tud, de a kártya stabilan, hibák nélkül, és hűvösen üzemelt, csak éppen lassú volt."

Szerintem ennél részletesebben fölösleges ezt boncolgatni a cikkben. Minden szereplő kártyát használtan szereztem be, így megvan rá az esély, hogy valamilyen hibájuk van, bár megmondom őszintén, nem sok olyan kártyát láttam még eddig, aminél a hiba nem fagyásban vagy képhibákban jelentkezett, hanem lassú sebességben. Mindazonáltal elképzelhető, hogy itt ez a helyzet, és ezt le is írtam a cikkben, ahogyan azt is, hogy a saját tapasztalataim alapján én nem tudom ajánlani ezt a típust senkinek. Ha a cikk fő témája pont az 5500XT teljesítménye lett volna, akkor persze jobban utánamegyek a kérdésnek, de szerepel még benne 99 másik kártya is, ahol ugyanilyen kutatást lehetett volna folytatni arról, hogy na most az én eredményeim mennyire vannak összhangban más oldalak méréseivel.

(#28) Sundesz válasza GAI (#27) üzenetére


Sundesz
őstag

Igen körülírtad a dolgot valóban, egyértelműen nem foglaltál állást hogy most mi van, kivéve talán a végszóban (kifejezetten nem ajánlod a típust). Ott olvasva szúrt nekem is szemet a gyenge szereplése.

"Máig nem tudom, hogy csak ez a (kölcsön kapott) példány volt hibás, vagy mindegyik ennyit tud"

A tesztelt kártya ennyit tud, maga a típus nem, igazából ez nem kérdés.

[ Szerkesztve ]

Hörcsög Powa'

(#29) GAI válasza Sundesz (#28) üzenetére


GAI
senior tag

Mivel nem volt módom rá, hogy összehasonlítsam egy másik 5500XT-vel, ezért ezt már sosem tudjuk meg. De személyes véleményem (jópárszáz kártyával történt tapasztalatom alapján) az, hogy nem igazán létezik olyan, hogy egy kártya "jó, csak lassú". Ha egy kártya döglődik, akkor fagy, blackscreenezik, vagy eldobálja a drivert, vagy csíkoz/pöttyöz/vertex hibákat rajzol ...stb. Nem nagyon találkoztam még olyan kártyával, ami úgy lett volna hibás, hogy az csak a sebességében mutatkozik meg. Ennélfogva legalább 70%-ra teszem annak az esélyét, hogy egy másik 5500XT is hasonló eredményeket adott volna. Arra már nagyobb esélyt látok, hogy a tesztkonfiggal lépett föl valamiféle inkompatibilitás. Bárhogy is legyen, ez a kártya nálam ennyit tudott. Pont ezért írtam le, hogy várakozáson alul szerepelt, és pont ezért emeltem ki a cikk végén is ezt a kártyát (sőt, igazából az egész utolsó oldal nagyrészt emiatt született), hogy látszódjon, hogy itt valami nem kerek. Aki pont 5500XT-t akar vásárolni, annak az én cikkem nem feltétlen ad elégséges információt a döntéshez. De a másik opció az lett volna, hogy az 5500XT-t kompletten kihagyom a cikkből, ezt pedig nem akartam.

[ Szerkesztve ]

(#30) Armagedown


Armagedown
őstag

Nagyon jó lett ez az írás, biztos kellett egy pár hóna, hogy elkészítsed a teszteket.
A videókártyák közül melyik az, amelyik saját?
Kár, hogy nem szerepelnek a tesztben az erősebb APUk.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#31) GAI válasza Armagedown (#30) üzenetére


GAI
senior tag

A nagy részük "saját" volt abban az értelemben, hogy megvettem őket a cikkhez, majd eladtam. Ezen felül van egy kisebb gyűjteményem, a régebbi csúcskártyák pl onnan jöttek. A modernebb típusok (főleg Radeonok) között voltak olyanok, amiket kölcsön kaptam a cikkhez.

APU-kat és IGP-ket direkt nem tettem a cikkbe (az egy szem Intel is csak a vicc kedvéért van benne, hogy látszódjon mennyit bír a többihez képest). Régebben terveztem egy ultra-low-end VGA-k vs IGP-k cikket írni, csak elég macerés lenne, és nem túl sok embert érdekelne :DDD De még nem kizárható, hogy egyszer nekivágok.

[ Szerkesztve ]

(#32) Skyline15 válasza GAI (#29) üzenetére


Skyline15
tag

Ha gondolod, tudok készíteni pár 5500XT tesztet, ugyan azokkal a programokkal.

Tudom, hogy teszt konfig más lesz így, bár a memória megegyezik az enyémmel, illetve ezt a drivert le tudom szedni :D

[ Szerkesztve ]

"- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."

(#33) GAI válasza Skyline15 (#32) üzenetére


GAI
senior tag

Köszi, de összehasonlítási alap nélkül nem sok értelme lenne. Nyilvánvaló, hogy valami nem volt kerek nálam az 5500XT-vel, ezért is emeltem ki a cikkben. Másoknál / másik gépben jobban futott.

(#34) envagyok válasza GAI (#27) üzenetére


envagyok
veterán

Nálam már járt Nvidia és AMD kártya is, ami működött de lassabban futott velük minden 3d alkalmazás, mint kellett volna.
Főbb hibák:
- Leverődött alkatrész vagy érintkezési hibák miatt 1-2-4× pcie sebeséggel konnektál csak. Tipikusan a pcie csatlakozónál szoktak leesni az smd kondik.

- Olyan is volt több, hogy nem boostolt fel, vagy nem teljesen boostolt fel a GPU és/vagy ram freki

- És előfordult még az is, hogy a GPU forraszainál nem tökéletes az érintkezés, emiatt meg-megakadt, laggolt a 3d.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#35) KISDUCK


KISDUCK
addikt

Köszi a részletes tesztet!

(#36) Иван válasza Fred23 (#15) üzenetére


Иван
őstag

Szerintem a Geforce8/HD2000 széria volt az utolsó nagy újítás. Szinte minden azóta azoknak az egyenesági leszármazottja. Bár most az RT/AI cuccok megint hozhatnak új dolgokat, talán izgi évek lesznek megint.

Plusz azt se feledjük el, hogy ezeknek a szériáknak az idejébe esik a Crysis ami számomra az utolsó igazán nagy "wow-faktor" volt a grafikában. Az egy nagy ugrás volt, utána minden inkrementális. Talán 1-2 RTX demó/effekt szorongatta meg újabban, de ennyi.

Egy szó mint száz, az a 2007-es időszak egy nagy vízválasztó mind hardveresen, mint szoftveresen számomra.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#37) GAI válasza envagyok (#34) üzenetére


GAI
senior tag

A PCIE mód korláttal már én is találkoztam, de ez itt nem áll fenn: az 5500XT eleve csak 8x-os módban tud menni, de az megvolt, ellenőriztem.

Az órajelcsökkenés általában túlmelegedés következménye, itt az sem állt fenn, ellenőriztem a hőmérsékleteket.

Laggolás, akadozás szintén nem volt, hanem konstans volt lassú :DDD

Ez egy teljesen újszerű állapotú kártya volt egyébként, amiket te írsz, azok inkább a tizenéves, ütött-kopott, ezer kézen átment kártyákra jellemzőek. Persze akadhatnak kivételek.

(#38) envagyok válasza GAI (#37) üzenetére


envagyok
veterán

A nem boostoló egy GTX1060 6GB volt. Első kézből. GPU-Z-n nézegettem az órajeleket, egyszerűen nem ment párszáz mhz fölé. Kb egy GTX550 teljesítményét tudta. Hőfok 30-40 fok volt. Minden teszt, minden játék ment vele, töredék teljesítménnyel.

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#39) MtHq


MtHq
tag

Nálunk van az 5500 XT. Azt gyanítjuk, hogy egy hibás kártyával van dolgunk, több gépben is néztük, csűrtük-csavartuk, egyszerűen alulteljesít :(

(#40) GAI válasza envagyok (#38) üzenetére


GAI
senior tag

(#41) GAI válasza MtHq (#39) üzenetére


GAI
senior tag

Akkor ezek szerint nem csak nálam viselkedett furcsán. Na sebaj, ez már így marad a cikkben.

(#42) envagyok válasza GAI (#40) üzenetére


envagyok
veterán

Nem, ez nem fake kártya.
Gainward 2 ventis dobozos.
Én azt gyanítom, hogy a GPU órajelvezérlésért felelős lába elpattant a nyákról.
Lehet egy reball segítene rajta.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#43) Skyline15 válasza MtHq (#39) üzenetére


Skyline15
tag

5500XT az pcie 4.0x8, az alaplap pedig pcie 3.0x16,mivel a kártya csak 8 lane t tud, ezért pcie 3.0x8 on van, ez is okozhat teljesítmény ingadozást, nem szabadna, de okozhat. Nálam kb 10% os javulás volt b450m-a vs b550m tuf lap között, gpu teljesítmény téren.

"- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."

(#44) MasterDeeJay

Na ezek szerint a radeon pro duoval nem lőttem nagyon mellé igaz csak régi címekkel játszom és ahol megy a cf ott azért elég erős. Főleg úgy hogy most már tudom is mire képes a konkrét kártyám! :R
Köszönöm a cikket! Megy az örök kedvencek közé! :C

(#45) Sundesz válasza Skyline15 (#43) üzenetére


Sundesz
őstag

Fentebb beraktam sajá mérést is, az PCIe 3.0 volt és 1650 Super szintet hozott.

Hörcsög Powa'

(#46) MtHq válasza Skyline15 (#43) üzenetére


MtHq
tag

Igen, ez megmagyarázná a gaming teljesítményvesztést. De mining alatt sem hozza azokat a számokat amit a többi, oda pedig elég a 2.0 x1 is.

(#47) Tamás88 válasza envagyok (#38) üzenetére


Tamás88
őstag

Vagy csak ennyi a hibája.

(#48) Skyline15 válasza MtHq (#46) üzenetére


Skyline15
tag

Sajnos az én 5500XT m is "hibás", és valószínűleg garanciáztatom is, nagyon sokszor eldobja a drivert, utána viszont szétesik a kép, ami valljuk be nagyon idegesítő.

MSI mech 5500XT oc 4gb:
- TimeSpy QHD nálam 4812 pont lett, - Unigine Heaven 1400pont (55.6 átlag fps FHD ultra, extreme, aa x8 beállítással).
- Superpositon FHD medium: 9209 pont 57.5min 68.88 avg, 86 max fps.
- Superpositon FHD extreme: 2664 pont 16.44min, 19.93 avg, 23.1 max fps.

"- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."

(#49) flymi


flymi
addikt

Várós volt nagyon, bár én is az előző részt fogom még sűrűbben lapozgatni.
Ment is a kedvencek közé! :C :R

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#50) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Kimerítő cucc, gratula :) Még úgy is érdekes, hogy nem játszik az ember :)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.