Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46151) brd válasza Krystal_s (#46150) üzenetére


brd
nagyúr

Parancssorban add ki ezeket a parancsokat, majd indítsd újra a gépet, ill. ha fix IP van a gépen beállítva, azt jegyezd meg, mert újra be kell majd állítani:

netsh winsock reset
netsh interface ip reset %temp%\resetlog.txt

The only real valuable thing is intuition.

(#46152) Krystal_s válasza brd (#46151) üzenetére


Krystal_s
addikt

Sajnos nincs változás.
Minkét parancsot beírtam, a netsh winsock reset után írta, hogy rendben, de kell restart.
netsh interface ip reset %temp%\resetlog.txt után nem írt semmit, de hibát sem, gondolom akkor jó volt.
Előbb nem mutattam képet, hogy 2db letöltésnél valóban megvan a maximális sebesség, tehát nem a gép, vagy a net a gond.

Köszönöm szépen, hogy próbáltál segíteni.

(#46153) brd válasza Krystal_s (#46152) üzenetére


brd
nagyúr

Így távolról még esetleg a QoS valami (beállítási) hibája is lehet, szedd ki a bind-ját a hálókártyáról (pipa ki a Qos-t tartalmazó sor elől, ezen a képen látható helyen).

The only real valuable thing is intuition.

(#46154) Krystal_s válasza brd (#46153) üzenetére


Krystal_s
addikt

Köszi, sajnos változatlan. Már nekem sincs különösebben ötletem, elég fura egy jelenség. :)
Szerencsére Win7 és Linux-on jó, az XP-s gépen nem szokott tölteni senki, de ha úgy alakulna, akkor egy külső letöltésvezérlővel megy rendesen. Inkább most már csak a kíváncsiság miatt érdekelt, hogy mi okozhat ilyen jelenséget.

(#46155) brd válasza Krystal_s (#46154) üzenetére


brd
nagyúr

Ha Win7-en jó, akkor az XP-n fut valami program, vagy egy már eltávolított program valamilyen drivere, ill. a hálókártya drivere, vagy a driveren keresztül szabályozható valamilyen beállítása lehet még gond. Továbbá még1 ötlet: a hálókártya amúgy milyen linket jelez, rendesen 100Mbit, full duplex? Ill. másik OS alatt is ugyanolyannak látszódik?

The only real valuable thing is intuition.

(#46156) InfiniteReality válasza Krystal_s (#46150) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Ha wifin kapod a netet a routertől és nem kábelen, akkor sem valószínű hogy fogsz maximális sebességet mérni (csak ha N-es wifid van).

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#46157) Peczek


Peczek
aktív tag

Tisztelt fórumtársak, kérdésem lenne, a nagy szívás:

kb. 4 éve használok egy gépet (6930p), Rendszergazda néven egyetlen fiókkal. Csomó beállítás, könyvjelzők az Operában, ahogy kell, parancsikonok az asztalon, ahogy szeretem.

Nos csináltam egy új fiókot, hogy legyen. Nos az eredeti Rendszergazda fiókom teljesen megszűnt Rákerestem a neten, ez a jelenség állítólag az XP-nél nem bug, hanem ficsör: ez egy ismert probléma. Csökkentett módban megtalálod, de egyébként a belépésnél soha többet nem ajánlja fel a Rendszergazda fiókot, csak az újonnan készített fiókokat.

Ja, belépéskor el lehet érni 2x 3x ctr+alt+del-el, de az új fiókokat nem engedi törölni, és a belépésnél nem látszik az eredeti Rendszergazda fiókod.

Ötlet valaki (vagy az XP-nek áprilisban úgyis vége, W7-et kell felrakni, oszt csókolom ?

[ Szerkesztve ]

(#46158) brd válasza Peczek (#46157) üzenetére


brd
nagyúr

Így tudod engedélyezni.

The only real valuable thing is intuition.

(#46159) Peczek válasza brd (#46158) üzenetére


Peczek
aktív tag

Köszi, ezt én is megtaláltam, de nem mertem abba belepiszkálni, amihez nem értek. Féltem, hogy elsz@rok valamit végleg. De most megpróbálom.

(#46160) quailstorm válasza Peczek (#46157) üzenetére


quailstorm
nagyúr

ctrl+alt+del, beírod a nevet jelszót, belépsz, mi a bonyolult?
Tudom kicsit kényelmetlen de működik.

(#46161) Peczek válasza quailstorm (#46160) üzenetére


Peczek
aktív tag

Egyrészt egy félórámba telt, míg megtaláltam ezt a megoldást, másrészt azért régen (minden) jobb volt: csak ráklikkeltem, és a jelszó után indult is.

(#46162) quailstorm válasza Peczek (#46161) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Akkor viszont kénytelen leszel módosítani a registryt.

A beépített rgazda fiók nem arra való hogy használd, hanem hibaelhárításra. De persze én is azt használom.

Ja és ha be vagy jelentkezve egy fiókba, akkor nem tudsz belépni az rgazdához... már ha hamarabb jelentkeztél be másik userhez.

[ Szerkesztve ]

(#46163) Peczek válasza quailstorm (#46162) üzenetére


Peczek
aktív tag

Na ezt már én is látom. Bár azt nem tudom, mi az a registry

[ Szerkesztve ]

(#46164) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Beállításjegyzék.
De más dolgod sincs mint egy leírt utasítássort végigismételni.

(#46165) Krystal_s válasza brd (#46155) üzenetére


Krystal_s
addikt

Amennyiben csak Lan-on jönne elő a jelenség, akkor lehetne driver, vagy kezelő a hibás, de mivel Wifivel is pontosan ugyanolyan és 2 különböző gépen (+1gép, de az nagyon lassú, ezért azzal most nem is foglalkozom) ,mindegyikben teljesen más kártya, más driver, ezért azt kizárnám. Programra azért nem gyanakszom, mert ha valami korlátozná a netet, akkor Utorrent, Orbit vagy bármilyen külső letöltő szoftver sem tudna maximális sebességen menni. Ami furcsa, hogy pont a maximális letöltés felével töltenek a böngészők 1db fájl esetén 1,2MB/s-el és 2,3MB lenne a max, ami 2db fájl letöltése esetén már megszokott lenni.
Lan 100 Mbit-et mutat mindegyiknél XP alatt.
Az egyik gépet néztem meg Live Ubuntuval +Wifi(N) . Az Ubi 64Mbit-et írt, Xp-n 300 vagy 150MBit-et szokott, de szerintem Ubuntu még az új gépeimre is 64Mbitet ír Wifi tulajdonságoknál.

InfiniteReality: Tudom, ez N-es Wifi. Más rendszerek alatt maximális sebességen megy úgy, mint kábelen.

[ Szerkesztve ]

(#46166) InfiniteReality válasza Krystal_s (#46165) üzenetére


InfiniteReality
őstag

XP-n örülj ha a WPA2-es titkosítású hálózatok működnek. Sajnos tapasztaltunk olyat, hogy adott hálózat XP-vel nem akart az istennek se működni rendesen (Vistával se), Windows 7-tel már rendesen ment.
Ennek nagyrésze szoftveres probléma, azaz driverfejlesztéssel megoldható lenne, de XP-re sokan már nem fejlesztenek drivereket sem.
Egyre több és több probléma lesz a meglévő és jelenleg működő rendszerekben is, ahogyan a világ fejlődik és egyre távolabb kerülünk az XP-től...

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#46167) Peczek válasza brd (#46158) üzenetére


Peczek
aktív tag

Végi csináltam, amit írtál. Utána eltűnt a tálca, de végleg. (nem elrejtődött, meg lesüllyedt hanem eltűnt). Újraindítottam, dettó. Csináltam egy rendszer visszaállítást, most megvan. Ja és megvan a Rendszergazdai fiókom is, azt hiszem nem csinálok még egy fiókot pluszba.

(#46168) Gizmo94


Gizmo94
veterán

Sziasztok!

Ma reggel nem indult a gépem, ezért nyomtam egy resetet. Na utána elkezdett az xp hisztizni, hogy az ntldr missing, vagy sérült.. Ok, rendben, telepítőlemez be, javítás indul.. De nem.. A J lenyomásával beadja a konzolt, majd melyik telepítésre kíván belépni, naná, hogy a C-re, szeretnék, 1-es megnyom, eddig rendben.
Adja meg a rendszergazda jelszavát: na itt a gond. Nincs, sosem volt. Szokás szerint sima enter és a reakció: Hibás, Hibás, Hibás, Háromszor hibásan adta meg, Enterrel reboot, viszlát. Csakhogy ami nincs, azt nem tudom megadni. Chkdsk-t futtattam, javításokat végzett, eredmény ugyanez. Rendszergazda jelszó, majd hibás, így viszlát.. Nincs kedvem a következő lépésnél kijavítanom az egész win-t, valakinek valami ötlet?
Ja, a másik partíciómon egy Win7 fut, az alól az xp telepítőlemezről már bemásoltam az xp partíciójára egy gyári ntldr-t, eredmény szintén nulla... Fuck.. :/

(#46169) Gizmo94 válasza Gizmo94 (#46168) üzenetére


Gizmo94
veterán

Probléma megoldódott. :)

(#46170) Panthera


Panthera
őstag

Sziasztok!

Van egy hálózati hely, amit az xp nem tud felcsatolni meghajtóként, pedig régóta be volt már állítva a "net use" paranccsal (automatikus indítással).
Bármilyen másik meghajtót felcsatol, de ezt még úgy sem, ha másik betűjelet adok neki. Egyszer jártam már így egy másik mappával, azt a hibát sem sikerült elhárítani, egyszer csak megoldódott magától a hiba. Addig viszont sehogy nem lehetett elérni, mint ezt most. (A két hiba nem ugyanazon a számítógépen jelentkezett.)

[ Szerkesztve ]

(#46171) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

svchost 100%-on viszi a procit, ma már a 3. gépen futok bele ebbe cégnél. A folyamatot kiiktatva is hamar visszatér.

Ezt a cikket olvastam, feltettem az IE8 KB2879017 frissítést kézzel, majd reboot, de pár perc után visszatért az svchost.

Tudnátok segíteni? Mikor máskor, ha nem péntek du... :(

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#46172) akoska23


akoska23
aktív tag

Sziasztok! Egy olyan problémával szembesültem hogy beletört a bicskàm. Adott az egyik ismerősöm régi p4 számítógèpe. Nyár elején a skypehoz telepitettem neki egy webkamerát ami pár hétig tökéletesen működött. Aztán néha magától álított a Skype az elsődleges hangeszközön ami elég nagy baj volt mert a webcam mikrofonját kellett volna használja de ezt nem tette meg csak ha minden indításnál manuálisan beálítottam. Utánna ez a probléma megszűnt de amikor a videóbeállításokat akarom állítani a Skype nem észlel webkamerát holott a mikrofon továbbra is ezen az eszközön van és műkődik. A webcam a saját programjával tökéletesen működik. Skype reinstall megvolt de a hiba továbbra is fennállt. Ma vittem egy másik tökéletesen működő webcamot a Skype rögtön kiírta hogy egy xy webcamot csatlakoztattam a géphez akarom e a mikrofonját használni viszont kép továbbra sincs mert a Skype nem talált webkamerát . Reinstall megint de a probléma megmaradt. Mind a kettő kamera enyém volt anno nem hibásak nekem működnek. Esetleg az xp-n kellene valamit engedélyeznem? Üdv Ákos

A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol

(#46173) quailstorm válasza akoska23 (#46172) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Kőkori a számítógéped...

[link] letölt
SSE2-őt nem támogató eszközökön nem megy a webkamera új skype-on.
Egyébként anno én is néztem rendesen mi ez, bár azóta a gépet megölte a táp.

(#46171) A_ScHuLcZ: rakd fel az összes választható és kötelező frissítést. Gondolom nagyon sokaknak XP-je régi gépen van. Celeron D szenved ilyenkor mint állat. Core2duo meg izomból megoldja... Valamit elrontottak régen nem ilyen volt.

[ Szerkesztve ]

(#46174) akoska23 válasza quailstorm (#46173) üzenetére


akoska23
aktív tag

Köszi! Ezzel már lehet rá tudom venni az ismerősömet cserélje le a gépét . :C

A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol

(#46175) w.miki


w.miki
veterán

Egy ismerősöm WinXPje egy Asus F5RL AP336 laptopon a bekapcsolás után 5-10 perccel rendszeresen kék halált dob.
DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL
STOP: 0x000000D1 (0x00000008, 0x00000002, 0x00000001, 0xBA++0A0D)
PartMgr.sys BA330a0d base at BA330000, DateStamp 480253b0
Procihűtő 40-44 C

Van valakinek ötlete mitől lehet ez?... vagy hol kérdezzem meg?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#46176) quailstorm válasza w.miki (#46175) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Valami van a RAMmal szerintem. Memtestet adj neki. Safe módban el kell indulnia.
De rég láttam IRQ ütközéses hibát :DDD

(#46177) brd válasza quailstorm (#46173) üzenetére


brd
nagyúr

Igazából a CPU sokat nem számít, ez egyértelműen egy hiba, ami jó esetben megoldódik. Tegnap egy Athlon XP-s gépen találkoztam a hibával, az is most már max. 1 perc után írja, hogy nincs több frissítés, és indításkor sem tekeri a CPU-t, simán használható a gép, ugyanúgy, mint előtte.

The only real valuable thing is intuition.

(#46178) w.miki válasza quailstorm (#46176) üzenetére


w.miki
veterán

na, most be se kapcsol :(

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#46179) quailstorm válasza brd (#46177) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nálam is ha végigment a frissítés nincs gond, csak 3 éve mikor még P4-em volt, meg azóta se találkoztam ilyen hosszú frissítéskereséssel és telepítéssel. Elmúlt pár hónapban lett ennyire pocsék.

(#46178) w.miki : szomorú, de annál biztosabb a HW hiba.

[ Szerkesztve ]

(#46180) oliver7777


oliver7777
tag

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy az svchost.exe (nem scvhost.exe, tehát nem vírus) 100%-on használja a CPU-t.
Találtam egy leírást a problémára:
http://www.digitalis.hu/tudasbazis/art00007.php
Ez használ is, de újraindítás után megint fennáll a probléma.
Valaki tud javasolni végleges megoldást?

Köszi!

(#46181) lacoka007


lacoka007
tag

Üdv. A gépem elkezdet rosszalkodni. Elöszőr nem állt le, aztán nem jelentek meg a minialkalmazások, ezért csináltam egy rendszerfájl ellenörzést, az jó volt.Utána csináltam, egy energy ellenörzést, és hibák és figyelmeztetések jelentek meg. Mi lehet a gépem baja.? A segítséget előre is köszönöm.
Jelentés:
Hatásfok-vizsgálati jelentés
Számítógépnév
Keresés időpontja 2013-11-30T09:06:16Z
Keresés időtartama 60 másodperc
Rendszergyártó System manufacturer
Rendszer termékneve System Product Name
BIOS dátuma 03/09/2009
BIOS verziója 2104
Operációs rendszer buildszáma 7601
Platformszerepkör PlatformRoleDesktop
Csatlakoztatva true
Folyamatok száma 69
Szálak száma 895
Jelentés GUID azonosítója
Elemzés eredménye
Hibák
Energiagazdálkodási házirend:Az alvó állapot időkorlátja le van tiltva (csatlakoztatva)
A számítógép nincs úgy beállítva, hogy adott tétlenségi időszakot követően automatikusan alvó üzemmódba lépjen.
Processzor kihasználtsága:A processzor kihasználtsága magas
Az átlagos processzorkihasználtság magas volt nyomkövetéskor. A rendszer kevesebb energiát fogyaszt, ha az átlagos processzorkihasználtság nagyon alacsony. Ellenőrizze az egyes folyamatok processzorhasználatát annak megállapításához, hogy mely alkalmazások és szolgáltatások használják leginkább a processzort.
Átlagos kihasználtság (%) 5.59
A platform energiagazdálkodási lehetőségei:Az ACPI _PSD objektum érvényesítése sikertelen
Probléma van az ACPI _PSD objektum definíciójával a számítógépen. A rendszerhez készült legfrissebb belső vezérlőprogram (BIOS) telepítése megoldhatja ezt a problémát.
Csoport 0
Index 0
A platform energiagazdálkodási lehetőségei:Az ACPI _PSD objektum érvényesítése sikertelen
Probléma van az ACPI _PSD objektum definíciójával a számítógépen. A rendszerhez készült legfrissebb belső vezérlőprogram (BIOS) telepítése megoldhatja ezt a problémát.
Csoport 0
Index 1
Figyelmeztetések
Platformidőzítő felbontása:Platformidőzítő felbontása
A platformidőzítő alapértelmezett felbontása 15,6 ms (15625000 ns), amely a rendszer üresjáratakor használandó. Ha az időzítő felbontása nő, lehet, hogy a processzorteljesítmény-kezelési technológiák nem lesznek hatékonyak. Az időzítő felbontása nőhet multimédia lejátszása vagy grafikus animáció miatt.
Jelenlegi időzítőfelbontás (100 ns-os egységek) 10000
Maximális időzítőperiódus (100 ns-os egységek) 156001
Platformidőzítő felbontása:Megválaszolatlan időzítőkérés
Egy program vagy szolgáltatás a platform maximális időzítő-felbontásánál kisebb időzítő-felbontást kért.
Kért időszak 10000
Kérő folyamat azonosítója 4612
Kérő folyamat elérési útja \Device\HarddiskVolume2\Program Files (x86)\Opera\18.0.1284.49\opera.exe
Platformidőzítő felbontása:Megválaszolatlan időzítőkérés
Egy program vagy szolgáltatás a platform maximális időzítő-felbontásánál kisebb időzítő-felbontást kért.
Kért időszak 10000
Kérő folyamat azonosítója 4904
Kérő folyamat elérési útja \Device\HarddiskVolume2\Program Files (x86)\Opera\18.0.1284.49\opera.exe
Energiagazdálkodási házirend:A kijelző időkorlátja hosszú (csatlakoztatva)
A kijelző úgy van beállítva, hogy 10 perc elteltével kikapcsoljon.
Időtúllépés (másodperc) 1200
Energiagazdálkodási házirend:A 802.11 rádióegység energiagazdálkodási házirendje Legnagyobb teljesítmény (csatlakoztatva)
A 802.11-kompatibilis hálózati adapterek jelenlegi energiagazdálkodási házirendje nincs beállítva alacsony fogyasztású üzemmódok használatára.
Processzor kihasználtsága:Jelentős processzorhasználatú folyamatok.
Ez a folyamat felelős a nyomkövetéskor rögzített teljes processzorhasználat jelentős részéért.
Folyamat neve sidebar.exe
Folyamatazonosító 3212
Átlagos kihasználtság (%) 3.14
Modul Átlagos modulhasználat (%)
\Device\HarddiskVolume2\Windows\System32\mshtml.dll 0.65
\Device\HarddiskVolume2\Windows\winsxs\amd64_microsoft.windows.gdiplus_6595b64144ccf1df_1.1.7601.18120_none_2b25b14c71ebf230\GdiPlus.dll 0.65
\SystemRoot\system32\ntoskrnl.exe 0.42
Processzor kihasználtsága:Jelentős processzorhasználatú folyamatok.
Ez a folyamat felelős a nyomkövetéskor rögzített teljes processzorhasználat jelentős részéért.
Folyamat neve dwm.exe
Folyamatazonosító 2932
Átlagos kihasználtság (%) 0.36
Modul Átlagos modulhasználat (%)
\Device\HarddiskVolume2\Windows\System32\dwmcore.dll 0.12
\Device\HarddiskVolume2\Windows\System32\atidxx64.dll 0.05
\SystemRoot\system32\ntoskrnl.exe 0.04
Processzor kihasználtsága:Jelentős processzorhasználatú folyamatok.
Ez a folyamat felelős a nyomkövetéskor rögzített teljes processzorhasználat jelentős részéért.
Folyamat neve System
Folyamatazonosító 4
Átlagos kihasználtság (%) 0.23
Modul Átlagos modulhasználat (%)
\SystemRoot\system32\ntoskrnl.exe 0.18
\SystemRoot\system32\DRIVERS\atikmdag.sys 0.01
\SystemRoot\System32\Drivers\cng.sys 0.01
Információ
Platformidőzítő felbontása:Időzítőkérési készlet
Azon modulkészlet, amely a legalacsonyabb platformidőzítő-beállításért felelős ebben a folyamatban.
Kért időszak 10000
Kérő folyamat azonosítója 4612
Kérő folyamat elérési útja \Device\HarddiskVolume2\Program Files (x86)\Opera\18.0.1284.49\opera.exe
Hívó modulhalom \Device\HarddiskVolume2\Windows\SysWOW64\ntdll.dll
\Device\HarddiskVolume2\Windows\SysWOW64\winmm.dll
\Device\HarddiskVolume2\Program Files (x86)\Opera\18.0.1284.49\opera.exe
Platformidőzítő felbontása:Időzítőkérési készlet
Azon modulkészlet, amely a legalacsonyabb platformidőzítő-beállításért felelős ebben a folyamatban.
Kért időszak 10000
Kérő folyamat azonosítója 4904
Kérő folyamat elérési útja \Device\HarddiskVolume2\Program Files (x86)\Opera\18.0.1284.49\opera.exe
Hívó modulhalom \Device\HarddiskVolume2\Windows\SysWOW64\ntdll.dll
\Device\HarddiskVolume2\Windows\SysWOW64\winmm.dll
\Device\HarddiskVolume2\Program Files (x86)\Opera\18.0.1284.49\opera.exe
Energiagazdálkodási házirend:Aktív energiaséma
A jelenleg használatban lévő energiaséma
Séma neve OEM - kiegyensúlyozott
Séma GUID azonosítója {381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e}
Energiagazdálkodási házirend:Energiaséma személyisége (csatlakoztatva)
Az aktuális energiaséma személyisége, amikor a rendszer csatlakoztatva van.
Személyiség Kiegyensúlyozott
Energiagazdálkodási házirend:Videominőség (csatlakoztatva)
Engedélyezi a Windows Media Player számára, hogy a minőséget vagy az energiafelhasználást figyelembe véve optimalizálja a videók lejátszását.
Minőségi mód Optimalizálás videominőségre
Rendszer-elérhetőségi kérések:Sikeres elemzés
Az elemzés sikerült. Nem találhatók energiatakarékossági problémák. Nincs visszaadott információ.
USB felfüggesztése:Sikeres elemzés
Az elemzés sikerült. Nem találhatók energiatakarékossági problémák. Nincs visszaadott információ.
Akkumulátor:Sikeres elemzés
Az elemzés sikerült. Nem találhatók energiatakarékossági problémák. Nincs visszaadott információ.
A platform energiagazdálkodási lehetőségei:Támogatott alvó állapotok
Az alvó állapotok lehetővé teszik, hogy a számítógép alacsony energiafelhasználású állapotba kerüljön valamennyi tétlenség után. Az S3 alvó állapot a Windows-platformok alapértelmezett alvó állapota. Az S3 alvó állapot csak annyi energiát használ, amennyi a memória tartalmának megőrzéséhez és a számítógép gyors elindításához szükséges. Az S1 és az S2 alvó állapotokat kevés platform támogatja.
Az S1 alvó állapot támogatott true
Az S2 alvó állapot támogatott false
Az S3 alvó állapot támogatott true
Az S4 alvó állapot támogatott true
A platform energiagazdálkodási lehetőségei:A processzor energiagazdálkodási lehetőségei
A processzor hatékony energiagazdálkodása lehetővé teszi, hogy a számítógép automatikusan egyensúlyban tartsa a teljesítményt és az energiafelhasználást.
Csoport 0
Index 0
Üresjárati állapot (C) számlálója 1
Teljesítményállapot (P) számlálója 3
Órajel-vezérlési állapot (T) számlálója 0
A platform energiagazdálkodási lehetőségei:A processzor energiagazdálkodási lehetőségei
A processzor hatékony energiagazdálkodása lehetővé teszi, hogy a számítógép automatikusan egyensúlyban tartsa a teljesítményt és az energiafelhasználást.
Csoport 0
Index 1
Üresjárati állapot (C) számlálója 1
Teljesítményállapot (P) számlálója 3
Órajel-vezérlési állapot (T) számlálója 0

Ha rövid a karod, akkor dobd el a francba!

(#46182) zsolt19900


zsolt19900
őstag

sziasztok

telepítettem egy win xp-t és az egyik telepítés valamiért félbemaradt, és hiába formáztam a kövi telepítésnél a meghajtó megfelelő részét, és sikerült feltennem a win xp-t jelenleg az a problémám, hogy megjelenik a win xp választó menü bootoláskor, hogy melyiket választom 1 v 2 telepített wint....

ezt valahogy ki lehet törölni, vagy beállítani, hogy ne kérdezzen rá, hiszen csak 1 jó win van a gépen, vagy újra kell pakolni az egészet ez végett?

nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#46183) brd válasza zsolt19900 (#46182) üzenetére


brd
nagyúr

Megkeresed a boot.ini nevű rejtett file-t (az aktív partíció gyökerében lesz, azaz pl. c:\boot.ini), és a timeout sorban a számot 0-ra állítod.

The only real valuable thing is intuition.

(#46184) Senquist


Senquist
tag

Sziasztok!

Régen egy számítógépes ismim megcsinálta a gépemen azt, hogy volt 1 mappa ami megvolt osztva a hálózaton és a házban az összes gép kitudott belőle másolni azt amit beraktam!

És ezt szeretném most is megcsinálni!

Nem az internetre akarom kidobni, hanem a gépek közé, 1 routerről megy 5 pc! És szeretnék 1 mappát létrehozni a dokumentumokban amit a többi géppel is megosztva tudjanak bele nyúlni, átvenni fájlokat stb..
Hogyan tudom én ezt megcsinálni ill. miket kell tennem hogy tökéletesen működjön?

..."Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!"...

(#46185) quailstorm válasza Senquist (#46184) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Jobbklikk, tulajdonságok, mappa megosztása hálózaton, megadod az engedélyeket, alkalmaz, és kész.
Azonos munkacsoportba tartozás nem árt.

(#46186) Enxtheone


Enxtheone
tag

Yo,
azt megkérdezhetem hogy hogy lehet eltüntetni a "legutóbbi dokumentumokat"?
Vagyis ha rámegy valaki akkor nem mutasson semmit?

(#46187) Csontikka válasza Enxtheone (#46186) üzenetére


Csontikka
aktív tag

(#46188) Lordus válasza Troy. (#46119) üzenetére


Lordus
senior tag

ÓRIÁSI köszönöm!!!

És Visormailnak is a linkért!!!

:R :R :R :R :R

Reggel óta 5 xp-t telepítettem, már kínomban az összes cd-t előkerestem, és egyik sem volt hajlandó frissíteni magát. Már majd megőrültem, és akkor jött az ötlet, hogy megnézem a kedvenc :B oldalamon és 1 perc alatt meg is volt a megoldás!

Nagyon köszönöm srácok!!! :C :C

ui: én az explorer8-at fel se tettem, csak egyből a linkelt frissítést, restart és már ment is minden flottul!

DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

(#46189) w.miki


w.miki
veterán

Tesómék XP-s gépén egyszer csak eltűnt a DSL tárcsázó beállítása.
Egyik nap volt, másik napra nem ment a net.
Pedig a DLink DSL-360R fekete modemen minden szabályosan világít, de még újra is lett indítva....

Virusírtók nem találtak semmit.
T home-tól hosszas várakozás után kaptunk (nevet és) új jelszót (a régi eltűnt), és próbálnám beállítani a Hálózati kapcsolatok > Új kapcsolatok közt.
A gond az, hogy hiába próbálom Kézzel beállítani az internetkapcsolatot, nem választható se az 1. (ISDN), se a 2. (DSL/PPoe) kapcsolat, csak a 3. (fix DSL), de az ugye nekünk nem jó.
A 2.-ra kéne kattintani, de az XP nem engedi.

Ha az IE beállításai közt próbálok hozzáadni DSL kapcsolatot, akkor pedig a "Távelérés csatlakozáskezelőt nem lehet betölteni, hiba 711" üzenet jön, és ott sem lehet tovább menni.
A services.msc szolgáltatásai közül nem is engedi ezt elindítani, szintén hibaüzenet jön...

Mi lehet a baj?

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#46190) quailstorm válasza w.miki (#46189) üzenetére


quailstorm
nagyúr

A tönkrement a modem egy variáció. Ugyan én már HOSSZÚ évek óta routerrel használtam (nélküle kb az első ment), de elhullott. És az is világított mint a karácsonyfa (a router meg nem). Öreg az már, ki kell próbálni egy másikkal.

(#46191) vadasz70


vadasz70
aktív tag

Sziasztok! Olyan problémám lenne előre mondom nem vagyok szítógépes zseni xp akarnék újra telepíteni de amikor a biosba belépek nem a phoenix jön be, valami cosmo setup utility hogyan lehet innen átlépni vagy beállítani a phoenixet? köszönöm

(#46192) alitak


alitak
senior tag

Sziasztok,

adott egy régebbi gép, amin Windows XP SP3 fut. Egy áramszünet meglepte szegény rendszert, így most folyamatosan újra indul, mielőtt bármi történhetne. Az újra indulás előtt bevillan a kékhalál képernyője, de sajnos az automatikus reboot nem lett kikapcsolva, így a hibát se tudom megnézni. Van arra bármi más mód, hogy megállapítsam, mi miatt indul újra állandóan?

Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw

(#46193) Visormail válasza alitak (#46192) üzenetére


Visormail
addikt

[link]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#46194) alitak válasza Visormail (#46193) üzenetére


alitak
senior tag

Köszönöm, meglett a hibakód.

Ellenben nem találtam semmi használhatót. Ezt a hibát írja: 0X0000007B (0XF78A6524, 0XC00000034, 0X00000000, 0x00000000)
Linux alól már lefuttattam file rendszer ellenőrzést, de nem vagyok előbbre. Valakinek esetleg más tipp?

mod: storno az egész. Elemcsere volt az alaplapon és visszaállt defaultra minden. A merevlemez mód IDE lett, ezért nem indult...

[ Szerkesztve ]

Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw

(#46195) Visormail válasza alitak (#46194) üzenetére


Visormail
addikt

Hát ezt is jelenti a hibakód INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#46196) alitak válasza Visormail (#46195) üzenetére


alitak
senior tag

igen, így már teljesen érthető az egész. A felirat fölött elsiklottam, mert elindul az xp splash screen és után indult újra. Azért is nem értettem. El vagyok már szokva a ms rendszereitől :)

Köszönöm a segítséget még egyszer!

Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw

(#46197) ledger


ledger
tag

Sziasztok!
Egy Dell Optiplex GX60 gépet hoztak hogy telepítsem újra.
Az oldalán van licenc matrica, szóval csak egy telepítő lemez kelleni mert már vagy 10 lemezzel próbálkoztam de egyik sem vált be azt írja érvénytelen a kulcs
Próbálkoztam XP Prof: SP nélkülivel Sp2, Sp3 , +egyéb amikbe frissítések is vannak de semmi (OEM-es lemezek) de próbáltam MSDN -t is.
A Matricán ez van :
Windows XP Professional 1-2CPU
DELL
az évszám ami a szélén van 2004

Milyen lemezzel kellene kipróbálni, hogy elfogadja a matricán szereplő kulcsot?

(#46198) ledger


ledger
tag

Kellenének az ötletek,...
:W

(#46199) brd válasza ledger (#46197) üzenetére


brd
nagyúr

Az valószínűleg egy olyan kulcs, ami csak a Dell által/számára készített telepítőmédiával érvényes. Ha valakinek nincs pont ilyen, és ezt nem olvassa, akkor max. a Dell-lel kontaktolhatsz, hogy adjon egyet, minden bizonnyal némi juttatásért cserébe.

The only real valuable thing is intuition.

(#46200) sanzi89


sanzi89
addikt

Windows Update gondom akadt...
Tisztaszoftver program keretében az iskoláknak biztosítva van a Windows XP. A gond, hogy csak SP2-es telepítő lemez érhető el, ezzel pedig nem működik a Windows Update. Kezdetben az alábbi hibakódot adta: 0x80190194 . Erre találtam sok okos dolgot, egyik se működött. Feltettem az IE8-at, SP3-mat, .NET 2.0 SP2-őt, de semmi. A zöld kis csík fél napig megy a keresésnél, és nem történik semmi.
OEM SP3 telepítőlemezt letöltve pedig nem fogadja el a kapott kódunkat. Egy napot elcsesztem ezzel, jár az iskolának a legális licenc mégis kénytelen vagyok warez XP-t használni, hogy normálisan működjenek a dolgok... :W 1 óra alatt végeztem volna a géppel. :(((

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.