Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25501) doncortio válasza dudikpal (#25500) üzenetére


doncortio
senior tag

:U
Én már csakis azért fogom várni a PS4-et, mert lejjebb fogja küldeni a PS3 árát rendesen

Isten veled Steve, nyugodj békében!

(#25502) DM-Fan válasza dilipok (#25491) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Ja, persze, nem ellentmondani akartam, csak kiegészíteni azt, amit leírtál. :B

Get Moded!

(#25503) DM-Fan válasza olbaidhun (#25492) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Lehet, csak én attól félek, hogy ha továbbra is erőltetik az egyedi architektúrát, akkor ugyanúgy le lesz sajnálva PS4 is, mint a PS3 volt, hiába van benne erőtartalék. Persze, az egyértelmű, hogy kellően nagy munkával kihozható igényes játék is erre a platformra, csak az exkluzívokat leszámítva nem nagyon látszik, hogy bármelyik fejlesztő-gárda is nagyon belemászna a gép programozásába. Hozzák azt, amit muszáj: átportolják a játékot, de nem foglalkoznak azzal, hogy végletekig optimalizálják erre a vasra, hogy az teljes egészében ki legyen használva, neadj' isten, hogy levegyék a munkát a GPU válláról és a Cell-t terheljék, ahol még volna kraft.

Attól, hogy nem lesz egyedi a hardver, még készülhetnek a mostani exkluzívokhoz hasonló (adott esetben azok folytatásai) címek, ha megnézed az exkluzívokat, azok sem igazán nagy hardverigényű dolgok, ráadásul azok is csak 720p-ben futnak. A szépségük nem is ebben rejlik, hanem abban, hogy nem tucattermékek, nem 1 év alatt készülnek el, mint a sorjátékok és kellően kidolgozottak, optimalizáltak.
Szóval szerintem ha összeraknak egy combos konfigurációt (ma már az asztali gépekben is sokmagos CPU-k dolgoznak) egy kellően brutál GPU-val, akkor az a megszokott 5-6 éves életciklusa alatt ki tudja szolgálni a gépet.

A Nintendo pont arra jó példa, hogy nem kell erős hardver, minimál erőforrás mellett is tudnak hozni szórakoztató játékokat, csak ott nem a grafikán van a hangsúly, hanem a hangulaton és a játékok egyediségén. Nekem is van Gameboy-om, a Mario-t mai napig bármikor elő tudom venni anélkül, hogy untatna, pedig végletekig primitív, mégis szórakoztat.

Get Moded!

(#25504) szasanyi válasza olbaidhun (#25492) üzenetére


szasanyi
félisten

"Nem szeretem a 12 egy tucat hozzáállást." Én meg az nem szeretem - már elég régóta -, hogy valamire folyton magyarázatot kell keresni. Tulajdonképpen mind1 ki és miért nem ad ki több, jobb és szebb PS3 játékot, de az igazság mégis az, hogy ennek leginkább maga a PS3 hardver az oka. A részletek - azaz ki, mit és hogyan magyaráz (félre) ez ügyben - a felhasználók, játékosok zömének érdektelenek. A játékoknak szinte köze sincs az 1080p felbontáshoz ami ugye alapnak nézett ki, és nem sorolom még miben nem hozta azt, ami elvárható lett volna az ár (és nem a mostani, akár 75k-s ára kell alapul venni!), és a SONY prognózisa alapján.
Az új generáció esetén nagyon fontos lenne ezt elkerülni, ezért remélhetőleg valóban előremutató, ennek megfelelően a legkorszerűbb technológiai újításokat felhasználásával készül a PS3 utód (nem az ugrálós, érzékelős biszb@szra gondolok elsősorban), és nem azt kell majd megmagyarázni 1-2 év múlva - mint ugye most, és már jó ideje a PS3 esetében -, hogy mi, miért nem olyan mint vártuk, vagy mint azt a SONY ígérte a megjelenéskor. :U

(#25505) Nova96


Nova96
őstag

Bocsi hogy megszakítom a nagy beszélgetést :R ,érdekelne akkor ez igaz hír?Mert most akartam ps3 venni.. És ha nem igaz milyen reg legyen usa? :R

(#25506) mrhitoshi válasza Nova96 (#25505) üzenetére


mrhitoshi
veterán

Regisztrálj be mindenhova, az a legbiztosabb. :DDD

PS4

(#25507) DM-Fan válasza Nova96 (#25505) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Ha igaz is a hír, akkor is nyugodtan megveheted a PS3-at, mert várhatóan úgyis olyan indulóára lesz a frissen debütáló PS4-nek, amit nem lehet majd magyar kereseti viszonyok mellett megfizetni, a hozzá készülő játékokról már nem is beszélve. A PS3 induló ára is aránytalanul magas volt.

Get Moded!

(#25508) tDr1v3r válasza TazLeacher (#25497) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Optikai hang meg FullHD (1080i) is volt PS2-nél, csak utóbbihoz komponens HD kábek kellett, meg olyan játék ami támogatja. (Tudomásom szerint az egyik Final Fantasy meg a Gran Turismo 4 támogatta, utóbbit toltam is sokat úgy.)

Amúgy a konzoléletkorvitához meg, ha be is jelentik ~1 év míg kijön a gép, szvsz lesz az 2013 meg 14 is... és még ez se túlságosan biztos, én inkább '15 karácsonyra tippelném a megjelenést, sok rejtett potenciál van a hardverben - aminek kihasználásához remélhetőleg ad valamennyi segítséget a Sony, és akkor még az elavultság is meg lenne oldva részben. :K

[ Szerkesztve ]

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#25509) TazLeacher válasza tDr1v3r (#25508) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Úgy gondoltam, hogy ezek elterjedtek. Ezelőtt X évvel, amikor a PS2 volt a "divat" ezek még nem mentek hétköznapi számba. Ma meg már a csapból is ez folyik, és lényegében nem hiszem, hogy ezen a téren komoly változás lesz az elkövetkezendő 1-2 évben. Bár...ki tudja, az elektronikai piacon gyorsan változnak a dolgok.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#25510) Nova96 válasza Nova96 (#25505) üzenetére


Nova96
őstag

Ja még valami vga-hdmi vagy hasonló kábelt hol lehet venni? :R

(#25511) Xmodule


Xmodule
őstag

Heavenly Sword -öt kitoltam valamelyik nap. Hát basszus az utso bossnál nagyon megizzadtam. Istenért sem tudtam rájönni hogyan lehet a kék gömböt vissza verni és még YT videobol sem jöttem rá. Ugy kellet egy WT -ot olvasnom. Na mindegy végre végig vittem(és még trophyt sem adott:S). Most a Brütal Legend -el játszom. Kicsit féltem töle, mert azt olvastam eléggé réteg játék, de kellemesen meglepödtem! Nagyon baró!:D Azok a szövegek. Már ahogy kezdödik Jack Black -el az elején. Nagyon ötletes. Ezután meg jön a Lego Indiana Jones. A lego pirates of caribian -t probaltam ki (demo), és nagyon megtetszett.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#25512) bwoay válasza szasanyi (#25504) üzenetére


bwoay
nagyúr

ez csak részben vág ide, de ha az ember visszatekint, akkor lényegében azt látni, hogy míg a Nintendo az innovációra, a Sony meg a nyers erőre próbált támaszkodni (és kb ennek alá is rendeltek minden más egyebet), azt ugye nem kell magyarázni, hogy kinek mennyire jött be a dolog. Namost ha megnézzük a PS Vitát, akkor már maga a koncepció is érdekes, ugyanis mindent, de tényleg, MINDENT belezsúfoltak, csodálom, hogy kijelző nem 3D-s. A kérdés csak az, hogy ez mennyiben fog segíteni egy handheld platformon, ha már láttuk, hogy pont a kellő innováció hiánya rogyasztotta meg a PSP-t is. Mármint értem én, hogy bejáratott, asztali gépen már sikeresnek bizonyult címekkel jól be lehet harangozni egy hordozható gépet, de itt a DS a mérce, ott meg aztán szó nem volt arról, hogy ilyen játékokkal népszerűsítették volna a konzolt. Nekem személy szerint pont abból lett elegem, hogy PSP-n találtam 5-10 gyöngyszemet, a többi meg mondjuk zömében közepes, gyengécske, vagy kritikán aluli port volt. Erre az első NGP videokban meg azt látom, hogy hű, jön majd az Uncharted erre is, és majd úgy tudunk felmászni az indán Drake-kel, hogy taperoljuk a konzol hátlapját, mert ilyet is tud. Aha, hát ez nagyszerű, már alig várom... és akkor valaki mondjon már 5 olyan PS3 címet, amiben értelmet nyer a SIXAXIS mozgásérzékelése. Az embereknek nem minél hosszabb feature lista kell, hanem élvezetes játék, és lényegében le is szarják, hogy ezt a platform holder miként valósítja meg. Ha van tanulsága a jelenlegi generációnak, akkor ez az.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#25513) olbaidhun válasza bwoay (#25512) üzenetére


olbaidhun
őstag

"Az embereknek nem minél hosszabb feature lista kell, hanem élvezetes játék.."

Maximálisan egyetértek.

És elő is veszem esti lazításhoz az egyik régi kedvencemet, amit még nem sikerült végigvinnem:

The Story of Thor - Beyond Oasis

Omg, ennek van 2. része is?

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#25514) doncortio


doncortio
senior tag

valaki tud segíteni? 25478

Isten veled Steve, nyugodj békében!

(#25515) james001


james001
veterán

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy VGA AV-s monitorra sehogy nem lehet ráerőszakolni egy ps3-at? Unom már a kis sz@r crt tv-men nyomni a játékokat,gondoltam átdugom monitorra,az azért mégis jobb képet ad de néztem 1hsz-be hogy VGA-sra nem lehet rádugni,de csak van vmi módszer... LCD tv-re meg most egyáltalán nincs pénzem...
köszi a választ előre is :R

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#25516) r3dsnake válasza james001 (#25515) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Sehogy.

Amúgy 3.55.2 debug fw-re kijött vmi módszer, amivel elméletileg fel lehet menni psnre. Nem tartom kizártnak, hogy megint kavarás lesz.

(#25517) tDr1v3r válasza james001 (#25515) üzenetére


tDr1v3r
veterán

HDMI to VGA átalakító? Elméletileg ott le is fordítja analógra a jelet direktbe (ugye ha nem tenné, miaf*sznak gyártanák...), szerintem jó lenne.
Hangra meg a sima gyári RCA kábel, plusz valami paraszt jack átalakító.
Szerk: gotcha'.

[ Szerkesztve ]

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#25518) csab2


csab2
veterán

Sziasztok!
Ha a zavvi.com-ról rendelek, mikor vonják le a pénzt? Egyből, vagy 1-2 nap múlva?

Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim

(#25519) james001 válasza tDr1v3r (#25517) üzenetére


james001
veterán

A legtöbb ilyen átalakító amit találtam 15-20 rongy környékén mozognak :Y
Mondjuk egyik oldalon 990 ft-ért van egy átalakító kábel,de nem tudom mennyire biztos hogy az mükszik... Akkor lehet hogy erről lemondok,majd ha nyerek a lottón lesz LCD TV is meg átalakító is...

[ Szerkesztve ]

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#25520) tDr1v3r válasza james001 (#25519) üzenetére


tDr1v3r
veterán

:D Horror eléggé, szerintem váltsd le a monitorod egy DVI-osra (kevesebbe kerül mint egy tévé), és akkor egyből menni fog a HDMI-re alakítás egy 'ezres kábellel.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#25521) james001 válasza tDr1v3r (#25520) üzenetére


james001
veterán

Hát lehet az lesz.
Köszi a segítséget azért :R

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#25522) Nova96 válasza james001 (#25519) üzenetére


Nova96
őstag

Vagy [link]

(#25523) olbaidhun válasza tDr1v3r (#25517) üzenetére


olbaidhun
őstag

Ez egy elég költséges mutatvány..

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#25524) tomgabor


tomgabor
senior tag

Meg tudom valahol nézni hogy az USA Store-ban mi mennyibe kerül? Valami ilyesmire gondoltam [link]

Van valakinek itt USA store-os játéka?

[ Szerkesztve ]

(#25525) james001 válasza Nova96 (#25522) üzenetére


james001
veterán

Ez mükszik FAT géphez is?
Amúgy majd összekuporgatok 6000-et azt lehet kipróbálom,köszi :R

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#25526) moltam88 válasza doncortio (#25514) üzenetére


moltam88
tag

Szia,

a store-ok tartalma eltér. A legbővebb kínálattal az USA, és angol store rendelkezik (japánt nem ismerem). Általában USA store-ra jönnek ki elsőként a cuccok, de az angolba is megjelennek pár nap késéssel, vagy szinte ugyanakkor (egy-két kivételtől eltekintve).

Le lehet tölteni bizonyos dobozos játékokat (azért nem túl sokat!), de nem éri meg mert drágábbak. Sokkal jobban megéri pl. zavvi-ról, vagy thehut-ról rendelni. Viszont vigyázni kell mert bár a játékok működnek mindegyik PS3-on, vagyis nem függnek a régiótól, de az USA régiókódos játékhoz csak USA store-ból tudsz DLC-t letölteni.

(#25527) doncortio válasza moltam88 (#25526) üzenetére


doncortio
senior tag

Aha, és meg tudom lesni valahol, hogy melyik játékokat lehet onnét letölteni és mennyiért?

Isten veled Steve, nyugodj békében!

(#25528) moltam88 válasza csab2 (#25518) üzenetére


moltam88
tag

Szia,

nem vonják le egyből. Elvileg akkor vonják le, amikor feladják. Nálam ez a legutóbb gyakorlatilag így nézett ki: megrendeltem két játékot. Az egyikért másnap délelőtt , a másikért pedig délután vonták le az összeget. Viszont ezután még 1 hétig nem került feladásra egyik játék sem (kaptam is egy automatikus e-mailt pár nap múlva, hogy mennyire sajnálják, és hogy folyamatosan dolgoznak a szolgáltatás minőségének javításán). Kb 1 héttel az összeg levonása után végül megkaptam az e-mailt, hogy feladták a csomagokat, az egyik ide is ért pár napon belül, a másodikra viszont még várni kellett további pár napot (minden játékot külön adnak fel, hogy ne kelljen várni a többire, ha valami okból késne).

[ Szerkesztve ]

(#25529) moltam88 válasza doncortio (#25527) üzenetére


moltam88
tag

Ezt találtam: http://uk.playstation.com/mm/?mmURL=psns:browse&category=STORE-MSF502-SEARCH

Azt írja kell hozzá a Media Go nevű program, viszont a letöltő link halott, talán ez jó lesz: http://mediago.sony.com/enu/download

A progit még sose használtam, csak reménykedni tudok, hogy jó lesz...

(#25530) ldave


ldave
félisten

Huhh, láttátok ezt a 15 perces Bioshock Infinite demo-t? Állam a földön, nem erősségem az fps, de kialakult az erőteljes birtoklási vágy :)

A Slime draws near! Command?

(#25531) doncortio válasza moltam88 (#25529) üzenetére


doncortio
senior tag

Kösz! :R

Isten veled Steve, nyugodj békében!

(#25534) Nova96 válasza ldave (#25530) üzenetére


Nova96
őstag

Rohadt jó játék lesz :DDD lenne már meg a ps3.... :DDD

(#25535) Nova96


Nova96
őstag

Mikor lehet tudni hogy ps4 mibe fog változni?Mikor jön és hasonlók?

(#25536) vhunor válasza Xmodule (#25511) üzenetére


vhunor
őstag

Szerintem remek játék a Brütal Legend, főleg a második felétől amikor már bejön az enyhe RTS vonal is. Nekem meg a Heavenly Sword-ba kéne belenéznem, már jó ideje ott figyel a polcon...

(#25537) olbaidhun válasza vhunor (#25536) üzenetére


olbaidhun
őstag

Heavenly Sword-ről csak csupa jókat tudok elmondani. Imádtam [link]

7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

(#25538) doncortio


doncortio
senior tag

Szerintetek megért 20k-t egy "kiherélt" (olvasó motorja rossz, vinyó nincs) PS3 ami kasztrálás előtt 80gb-s volt? Raktam bele azóta egy 120-as vincsit, a store nekem még megfelel de így összesen 28k-ba fájt a gép! Szerintetek megérte?

Isten veled Steve, nyugodj békében!

(#25539) TazLeacher válasza doncortio (#25538) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Én 36K-ért adtam el a 100%-osan hibátlan 40-esem. Ez már lehet mérlegelési alap.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#25540) doncortio válasza TazLeacher (#25539) üzenetére


doncortio
senior tag

még asszem 6k lenne a motorcsere... akkor már 34, nézőpont kérdése :K

Tud valaki ajánlani jó Store-ból letölthető "mini" és "dobozos" játékokat ? (US)

Isten veled Steve, nyugodj békében!

(#25541) james001 válasza doncortio (#25540) üzenetére


james001
veterán

"Dobozosból" a God of War 1 & 2,Prototype,Infamous 1 & 2 és... más hirtelen nem jut eszembe.
Miniből nem tudok ajánlani,azokat nem szoktam kipróbálni.

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#25542) doncortio válasza james001 (#25541) üzenetére


doncortio
senior tag

A minire én azt értem amit nem lehet leemelni pl. egy 576kbyte polcáról :K
Én a Dead Nationt, az Alien Breedet és a PixelMania Monsters-t néztem ki, van valakinek róluk véleménye?

Isten veled Steve, nyugodj békében!

(#25543) james001 válasza doncortio (#25542) üzenetére


james001
veterán

Ja én konkrétan a PSN Minis-re gondoltam.

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#25544) tomgabor


tomgabor
senior tag

TV téma: Ma vettem egy Samsung LE37C630 tv-t, beüzemeltem és ocsmány képe volt HDMI-n a PC-nek, átneveztem a bemenetet PC-re és láss csodát jó lett. A kérdés mire nevezzem át azokat a bemeneteket ahova a konzolokat kötöm?

Állat módjára 120cm-ről nézem :DDD

[ Szerkesztve ]

(#25545) TazLeacher válasza tomgabor (#25544) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Meg fogsz lepődni, de a 120 cm nem annyira "állat", mint amennyire gondolod...olvass utána! ;)

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#25546) tomgabor válasza TazLeacher (#25545) üzenetére


tomgabor
senior tag

148 az optimális, a 21,5 monitorom is 120 cm-ről néztem tv-zés közben :U

(#25547) TazLeacher válasza tomgabor (#25546) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Na, azért annyira nem állat...egy ekkora képcsövest néztél volna 120 cm-ről....:D

A 21,5-ös monitor 120 cm-ről viszont harmatos. :(

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#25548) #79125504


#79125504
törölt tag

Sziasztok !

nem olyan rég beszereztem egy PS3 Slim konzolt és a következő a problémám.
HDMI-DVI kábel segítségével rákötöttem a HP W2216 típusú lcd monitoromra de semmi képet nem add a konzol :( próbáltam már nyomva tartani a bekapcsoló gombot két pittyenésig de akkor sem észlelt semmit a monitorom.

Ha esetleg valaki tudna valami megoldást a problémámra annak nagyon örülnék. :)

Előre is köszönöm az itt jelenlevő szakértők segítségét.

(#25549) Shadowfax válasza #79125504 (#25548) üzenetére


Shadowfax
addikt

Kapcsold ki a gépet, majd a bekapcs gombon kb. 5mp-ig tartsd az ujjad, míg egy pittyenést hallasz, utána vedd el az ujjad.

(#25550) Baga1983


Baga1983
senior tag

Sziasztok! Próbálta már ezt valaki?

[link]

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.