Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21868) katt777 válasza HSM (#21867) üzenetére


katt777
félisten

Pontosan tisztában vagyok azzal, hogyan működik egy játék, valamint azzal is hogy sokszor a CPU-ra terhelnek VGA-ra írandó rutinokat, mert az gyakran egyszerűbb.
Én azt hívom optimalizáltságnak, amikor a VGA végzi a VGA dolgát, a CPU meg a CPU-ét, és egyik sem lassítja a másikat. Ráadásul ott van még a PhysX is, ami messzemenően hátrányos az AMD VGA-i számára, de az az nV és az AMD sara, hogy a CPU-ra terhelődnek ezek a műveletek.
Neked nem a proci sebességével van bajod, máskülönben nem lett volna problémád a Dirt2-vel, amely nálam lazán megy maxon HD4870-en az említett felbontásban (ráadásul pont a Dirt 2 az egyik AMD meghajtóval megy, a másiknál meg szaggat). Ha az a minimális DX11 grafika, amit beletettek, így belassítja az 5850-et, az megint nem a proci hibája. Szaggatást nem pontosan belőtt tuning is okozhat, hiába egy LinX-stabilitás.
Nálam a CoP megjelenítése lassú max. grafikával, ami meg nyilvánvalóan az AMD meghajtójának a hibája, ti. hogy egyes kártyákra (ill. gyakran még felbontásoknál is megfigyelhető a különbség) optimalizálják, másokra meg nem (és ahogy az AMD-nél szokták, a kifutott szériákat hagyják a francba). A fenti infókkal tehát nem tudsz meggyőzni.

Arra gondoltál-e, hogy sem VGA gyártó nem gyártana olyan kártyát, amelynek a meghajtásához nincs megfelelő processzor a piacon (hiszen azzal kvázi degradálná a saját termékének teljesítményét), sem a CPU-gyártók nem lennének elégedettek azzal, hogy rajtuk röhögne a világ, hogy nem képesek elég erős processzort gyártani a leggyorsabb VGA-k alá? Meghatározott, hogy melyik VGA-t mire szánják, aki kellő körültekintés nélkül ruház be valamibe (pl. Full HD-be és afölé pozicionált VGA-t vesz annál alacsonyabb felbontásba), az tapasztalhat CPU limitet (és vice versa, mert fordítva építgetők is akadnak, és VGA-csere híján még én is itt tartok), de ez megint nem a CPU lassúságát jelzi, mert a gyártók nagyon is pontosan belövik a piaci szegmenseket.
Leginkább csupán arról van szó (ha nem nézzük az ésszerűtlenül összerakott konfigokat), hogy tuningból élők szeretik bizonygatni, milyen komoly hasznot lehet húzni a CPU túlhajtásából (tesztoldalak ennyi X ennyi reklámpénzt keresnek vele), vagy lehet mellett döngetni vele topicokban. Én minden próbált játékban VGA-limites voltam felmaxolt HD4870 beállításokkal, amíg le nem vittem a procit 1.6GHz-re. :P Megbocsáss, de számomra a saját tapasztalatom a mérvadó, teszteket ma már csak addig nézek meg max, amíg meg nem látom a tesztbeállításokat (amelyek ritkán maximálisak). :R

Sztem túltárgyaltuk a témát félig off, félig on; ha olyan játékokat és beállításokat használsz, amelyekhez nálad szükséges a CPU-tuning (OK, én a HD4870-nel annyiban szerencsésebb vagyok, hogy az optimalizálatlan progiknál is van kellő CPU-kraft alapon), akkor használd úgy, én használom az én konfigomat a magam tapasztalata szerint. :R De ha bárminek erősebb procira lenne szüksége a piacon lévő legerősebb CPU-nál, az Intel habozás nélkül kihozná. :DDD

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.