Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15101) RR-13 válasza INGJOKE (#15100) üzenetére


RR-13
őstag

Úgy értettem az alátámasztást, hogy pl. Horvátországban mégsem középárfolyamon váltják majd a magyar bankok az összeget.
Pl. hirdetményi alátámasztás szerint. :K

(#15102) RR-13


RR-13
őstag

Budapest Bank rendszer karbantartás:

Tájékoztatjuk, hogy 2020.07.28. 22:00 és 2020.07.29. 01:00 között a Budapest Internetbank szolgáltatás karbantartás miatt nem elérhető.
Amennyiben a karbantartás ideje alatt bármilyen kérdése van, hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 1440-es telefonszámon!

Megértését és türelmét köszönjük!

Budapest Bank Zrt.

(#15103) axioma válasza Lmh (#15094) üzenetére


axioma
veterán

Hat, szerintem van egy kozkeletu tevedes. A tajekoztato sms a kartyas fizetesek engedelyeztetesi rendszeren keresztulmeno adatokat adja meg, kozeparfolyamos atszamolassal. Aztan konyvelni mar eleve nem is azon a napon fognak, de nem is a kartyatarsasagi forintosszeggel vagy valtasi arfolyammal, hanem az adott napi es banki elszamolos arfolyammal. Amennyire en tudom, nem valtozott a helyzet ahhoz kepest, mint amivel megszivattam magam par eve a cib-nel (dev.terheles bejott a hitelkartyara, felhivtam oket hogy ez vegleges terhelesi osszeg-e mert hataron vagyok, persze igen. Aztan persze nem, es kerettullepest is rogton hozzamvagtak. Mondjuk me'g jo hogy volt rola ufsz hivas, mert reklamaciora visszaadtak. Es egyertelmuen nem volt annyi arfolyammozgas, hanem az elszamolasi arfolyam felara miatt lett hataron tuli.)

Ja es igen, revolut. En csak online hasznalom de amiota megvan devizara csak azt. Me'g a kartyat ellopni se erdemes mert tranzakcio elott toltom fel magyar kartyarol.

[ Szerkesztve ]

(#15104) axioma válasza axioma (#15103) üzenetére


axioma
veterán

Kieg. valaki valamit mar irt ra, de en jartam ugy Ausztriaban igaz hogy van mar jopar eve, hogy a maestro kartya jo lett volna nekik, az arany hitelkartyat nem fogadta el a terminal... ott is hagytuk az arut, nem volt kp. Meglepo dolgokat tudnak muvelni hogy mi mit fogad el. Mostanaban a ceges kulfoldi telephelyes vendegeket szivatja az orszag azzal, hogy az amex hirtelen nem lett jo a legtobb helyen, hogy az otp kiszallt beloluk, magyarazd ezt meg nekik... [En me'g fizettem inprinterrel is :) Orult nekem a helyi bkv-nak megfelelo berletet arusito kollega. Kulfoldon azzal csinaltak "masolatot" is amit irjak ala a potkartyarol, meg a Keletiben probaltak az akkor me'g teljesen ismeretlen eszkozt az utazasi irodaban a vesett kartyammal...]

(#15105) .tnm válasza RR-13 (#15101) üzenetére


.tnm
addikt

Kiemelések tőlem.

MNB általános tájékoztató a lap alján:
https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/bankkartyak/bankkartya-hasznalat/a-kartyahasznalat-koltsegei

"A kártyakibocsátók meghatározzák a kártyaműveletek elszámolása során használt árfolyamot, mely jellemzően saját eladási árfolyamuk és az elszámolás devizanemét (bankok között alkalmazott elszámolási pénznemet) veszik kiindulópontként."

Gránit:
Bankkártya Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei
"9.2.4.A Tranzakciók engedélyezésekor alkalmazott árfolyam és a Tranzakció elszámolásakor alkalmazott árfolyam eltérhet emiatt a Tranzakció engedélykéréskor közölt összeg eltérhet a tranzakció tényleges elszámolásakor terhelt összegtől. A Bank a tranzakciók engedélyezésekor az engedélyezést, a tranzakciók könyvelésekor a tranzakciók feldolgozását megelőző banki napon jegyzett deviza eladási árfolyamát alkalmazza.

9.2.5.A fizetési művelet során megadott Tranzakció összegét –amennyiben annak devizaneme nem egyezik az elszámolási devizanemmel – az elszámolást végző Kártyatársaság a Bankkal történt elszámolás napján érvényes referencia árfolyamán számítja át az elszámolás devizanemére (EUR). Amennyiben a fizetési megbízás Bankhoz elszámolásra beérkező devizaneme, valamint a terhelendő/jóváírandó számlák devizanemei egymástól eltérőek, az átszámítás a Bank által a feldolgozás napján alkalmazott deviza eladási árfolyamon történik."

CIB:
BANKKÁRTYÁKRA VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT

"1.10.7.1A nem forintban végrehajtott Bankkártya Tranzakciók a Bankkártyára vonatkozó Kondíciós Lista alapján átszámításra kerülnek a kártyatársaság (például VISA, MasterCard) és a Bank között lévő elszámolás devizanemére (USD vagy EUR), és a kártyatársaság díjszámítási szabályzatában rögzített díjakkal növelt összeget elszámolják a Bank elszámolási számlájának terhére, amely összeget a Bank a Kondíciós Listában meghatározott árfolyamán vált át a Bankkártyához tartozó Bankszámla/Elszámolási Számla pénznemére, és számol el a Bankszámla/ Elszámolási Számla terhére.Az árfolyamváltozások kockázatáért és a nemzetközi kártyatársaságok által felszámított díjakért, kártyatársaságok honlapján feltűntetett árfolyamok és a Bankkártya Tranzakcióra a kártyatársaság által ténylegesen alkalmazott árfolyam közötti különbségért a Bankot nem terheli felelősség."

CIB Kártyák kondíciós listája:
BANKKÁRTYA Kondíciós lista Magánszemélyek részére

Röviden, (mert elegem van a CIB honlapján ezerfele elszórt hirdetményekből, kondíciókból és labirintusszerűen elkészített PDF-jeiből): Visa és Mastercard-nál is először EUR-ra vagy USD-re konvertál a Visa vagy a Mastercard (már ha szükséges), majd a bank az elszámolás előtti munkanapon érvényes deviza eladási árfolyamon váltja forintra.

Hadd ne kelljen a többi banknál is kibogarásznom. :)

Illetve, remélem az nem vita tárgya, hogy a deviza eladási árfolyam az magasabb, mint a bank által vezetett középárfolyam (vagy az MNB középárfolyam), továbbá hogy ez jellemzően a valutaváltó középárfolyamánál is magasabb (hogy a valutaváltó eladási árfolyamánál is drágább-e az egy jó kérdés és adott esetben akár óráról órára változhat).

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#15106) RR-13 válasza .tnm (#15105) üzenetére


RR-13
őstag

Nagyon szép munka! Sokat dolgoztál ezen. :K
Viszont ezek a hirdetményi idézések továbbra is általánosságban mondható.

Elhiszed, hogy én nem vitatkozom ezzel? Én is így tudom, tudtam, gondolom, mert eddig is így volt.

Természetes, hogy az eladási árfolyam magasabb, mint a közép, és a vételi.

Volt is bankfelügyeleti eljárás pár évvel ezelőtt a K&H Bank ellen ez miatt, részemről, mert a Refundokat rendszeresen vételi árfolyamon "adta" vissza jóváírásként a hitelkártyákra.
Annak ellenére tette ezt, hogy a hirdetménybe benne volt, hogy a vásárlási visszatérítéseket (Refund) eladási árfolyamon kell jóváírni, az éppen aktuális árfolyamon.

Viszont most már az érdekel, hogy az UNION ezt mire alapozza, hogy Horvátországban kártyás vásárlásnál közép árfolyami elszámolás van :F

Nem lehet, hogy Horvátországban a kártyatársasági elszámolás egyedileg történik, az általános szabálytól eltérően? Valahonnan csak vette az UNION ezt az infót...

Ezt próbáltam Nektek leírni, hogy erre kellene rámenni. :U

(#15107) cocka válasza .tnm (#15105) üzenetére


cocka
veterán

Na ezért váltottam Transferwise-ra (Revolutot megutáltam), mert rohadtul untam a dupla konverziót. Ha GBP-ben fizetsz, rohadt idegesítő, hogy először eleinte dollárra konvertálták, aztán forintra, aztán valamelyik évben kitalálták, hogy akkor most euró alapú lesz, akkor szarabb lett az árfolyam a forint és az euró közt. Akkor meg azért drágult. És a dupla konverzió továbbra is maradt: GBP->EUR->HUF. Tehát a tw pont ideális, mert te állítod be az alapot. Nem fog neked a kártyatársasági árfolyam bekavarni.

A kérdezőnek meg:
Tényleg nem hallott még Revolutról vagy Transferwise-ról? Ráadásul állítólag ez utóbbi kártyáját szélesebb körben fogadják el. Dombornyomás meg úgy is mindegy, mert csak dombornyomottat küldenek. Az külön tetszik, hogy egy kis mélyedés van a kártyán, hogy a vakok könnyebben kitapogathassák, hogy ATM behelyezésnél hogy áll a kártya.

(#15108) .tnm válasza RR-13 (#15106) üzenetére


.tnm
addikt

Sztem az Union-os cikk íróját ugyanúgy megzavarta az értesítő sms, amiben a valamilyen középárfolyam közeli összeg szerepelt, mint mindenkit első alkalommal. Azt meg nem vette észre, hogy 2-3 nappal később a ténylegesen könyvelt összeg magasabb volt, mint az értesítőben. Emellett annyira a bankok sem hívják fel erre a figyelmet, gondolom nem véletlenül. Így nem csoda, hogy elég sokan élnek abban a (valahol naiv) hitben, hogy a bankjuk/visa/mastercard jófej és ingyen adja ezt a szolgáltatást.

Nem hiszem hogy Horvátország különleges lenne, sőt, mivel ott sincs euró, ott mindenképpen dupla konverzió van, mire Ft terhelés lesz egy ottani költésből (ebből az első EUR/USD-re lehet hogy még tényleg középárfolyam közelében megy).

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#15109) axioma válasza RR-13 (#15106) üzenetére


axioma
veterán

Szerintem egyszeruen ez egy marketingszoveg a union-nal. A tobbseg ugyse figyel oda ennyire pontosan, es egyet valoban meguszik ezzel a modszerrel (a ma ismert magyar piacon), a tranzakcios dijat. Valamint nyilvan devizanal kisebb a marzs (es ahol van I-es meg II-es dev.arfolyam, a dragabbikkal a hiteleseket szivattak, ott a vasarlasra a kisebbik marzsu volt alkalmazva), tehat osszessegeben az igaz hogy "kozelebb a kozeparfolyamhoz", de ezt siman elhiszem hogy mivel nem sajat termek csak egy tajekoztato, koltoi szabadsagban igy birta leirni. Nehezen hiszem hogy barmi oka lenne barmelyik szereplonek pont Horvatorszagban mashogy mukodnie. Nagyon max. azt tudom me'g elkepzelni, hogy "arra gondolt a kolto", hogy Horvato-ban nincs kulon elfogadohelyi koltseg, de ezt mivel itthon sincs (kiszamlazva), szinten gyenge labakon allo ervnek gondolnam. Nem lennek meglepve ha a biztositonak erdeke lenne hogy ne kp-t vigyel, de elso korben siman elhiszem hogy csak ennyire pongyola volt minden hatso szandek nelkul. Sot akar azt is hogy konkretan ugy akar segiteni, hogy kozben o is rosszul tudja.

szerk. latom keresztposzt, egyre jutottunk...

[ Szerkesztve ]

(#15110) .tnm válasza cocka (#15107) üzenetére


.tnm
addikt

tudom, hogy nem olyan régen kérdeztem már itt, és nem kötözködésnek szánom, de volt valaha, hogy számított, hogy dombornyomott-e a kártya? nálam még soha semmikor nem jött elő. imprintert se láttam még élőben.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#15111) RR-13 válasza .tnm (#15108) üzenetére


RR-13
őstag

Lehetséges ez, amit írsz, de akkor roppant naiv az UNION szerkesztője, mert ez annyira alap dolog, hogy, ami sms-ben jön az nem a végleges terhelt összeg (sajnos).
Mindig többet könyvelnek vásárlás után, mint amennyi zárolva volt.

És a Refundnál pont ezzel élt vissza a K&H, hogy mindig úgy könyvelt, hogy neki megérje. :(((
Több ezer Ft veszteségünk volt ez miatt.
Aztán az ügy végén az egész "kárunk" összegét egyben visszakaptuk, kb. fél év hatósági eljárás után.
Plusz kaptak 420.000 Ft büntetést, egyéb okok miatt is.

(#15112) RR-13 válasza axioma (#15109) üzenetére


RR-13
őstag

Ezek is elképzelhetőek, amiket írsz, és már van 3 verzió is az okra..., mindenesetre érdekes téma lett belőle itt, mert a Topilakók nem alszanak még :))

(#15113) RR-13 válasza .tnm (#15110) üzenetére


RR-13
őstag

Én is csak a Maestro nem dombornyomott kártya hátrányáról tudok, mert a többi ilyen vésett kártyánál nem volt gond sehol, ha fizetni, vagy online fizetni akart valaki.

A dombornyomott kártyának viszont régebben előnye volt, hogy különböző kedvezmények jártak mellé, de egy időben interneten is csak ilyen kártyával lehetett fizetni. Ma már ezek a különbségek valóban nincsenek, és nem is nagyon éri meg a dombornyomott kártya magasabb éves díja.

Pl. a Budapest Banknál a "sima" MasterCard éves díja kb. 6.500 Ft, és semmivel többet nem ad már, mint a vésett társai, éppen csak egy baj van, hogy a Budapest Banknál kivezették a vésett kártyák javát, vagy már mindet. :(((

(#15114) cocka válasza .tnm (#15110) üzenetére


cocka
veterán

Gondolom annak, aki pl. USA-ban ment sarki vegyeshez fizetni az isten háta mögé, ahol még divat az imprinter. Vagy esetleg taxisoknál mittomén... Ahol más volt a pénzügyi kultúra és nem maradtak ki az efféle VALÓBAN OFFLINE bohóckodások. Meg így csekkfüzet meg amúgy..

(#15115) sifarr válasza .tnm (#15105) üzenetére


sifarr
senior tag

Hadd ne kelljen a többi banknál is kibogarásznom.
Egyet kibogarásztam. :K

Oberbanknál a devizás kártyás vásárlás esetén a kártyatársaság árfolyamán történik a váltás. Lásd szabályzat!
Egyébként az Elektronikus számlájuk nem is rossz. 990-ért minden elektronikus utalás díjmentes. Egy korlát van, hogy külföldre nem lehet róla utalni, SEPA sincs.
A mobilapplikációjuk nem tudom mennyire használható. Ha elmegy, akkor belföldi használatra akár jó is lehet ez a csomag.

(#15116) INGJOKE válasza sifarr (#15115) üzenetére


INGJOKE
veterán

Az erste hk-val is a kártyatársaság árfolyama vált a bank, ami simán rev szint, vagy jobb...

(#15117) axioma válasza INGJOKE (#15116) üzenetére


axioma
veterán

Miota? Kiprobalhatom egydollaros vackokon mert van rev es erste hk is, de nagyon nem igy emlekszem...

(#15118) pictigjis válasza RR-13 (#15111) üzenetére


pictigjis
senior tag

nem naiv, hanem egyszerűen baromságot írt. soha nem is volt olyan, hogy egy ország határozza meg, milyen árfolyamon könyvel a vásárló bankja :) ezt minden esetben a bankok határozzák meg, és ahogy telnek az évek, úgy lesznek egyre szarabbak a könyvelt árfolyamok

kivétel is van persze, a cetelem hitelkártyája mnb középárfolyamon könyvel, az erstés visa kártyák a visa árfolyamán, ami alig rosszabb a középnél (le is cseréltük az összes erstés hitelkártyánkat max visára). de amit ebben a cikkben írtak, az iszonyú nagy baromság

(mellesleg szerintem kifejezetten megtévesztő és szemét dolog, hogy a tájékoztató sms-eket egy kamu középárfolyammal küldik ki, aztán a könyvelt összeg meg tök más lesz. az mnb mindenért képes ugrálni, ezt bezzeg évek, lassan évtizedek óta tétlenül nézi. kötelezően előírnám, hogy az sms-t is azzal árfolyammal kelljen kiküldeni, amin a könyvelés történik majd - persze minimális, de csak minimális eltérés így is lehetne a két összeg között, mert a bank által alkalmazott eladási árfolyam is változhat a vásárlás és könyvelés napja között)

(#15119) pictigjis válasza INGJOKE (#15116) üzenetére


pictigjis
senior tag

ne írj megtévesztő dolgokat. csak az erste visa hitelkártyák könyvelnek visás "majdnem középárfolyamon", a wizzes és egyéb mastercardok meg közép +10 forintos árfolyamon (euró esetében)

(#15120) Hintalow


Hintalow
senior tag

Jól írták itt többen, tranzakciókor az éppen érvényes KÁRTYATÁRSASÁGI árfolyamon zárolják le az összeget. (máskép nem is működhetne, ha te éppen brazil reálban, indiai rúpiában, vagy éppen mongol tugrikban fizetnél, akkor már borulna az egész, az itthoni bankok kb 15-20 devizában rendelkeznek folyamatos árjegyzéssel.)
és pár nappal késöbb, könyveléskor a kártyatársaság usd v. eur alapon küldi be a banknak az összeget (bankonként változó, hogy mire vannak leszerződve.
És ezt már deviza eladási árfolyamon váltják, ami nem feltétlenül tökjó, de középárfolyam biztos hogy soha semmilyen szerepet nem játszik.
Ez eredményez pl. olyan klassz helyzeteket, ha mondjuk magyar font számlával akarsz vásárolni angliában, akkor szép bukó, mert GBP->USD->GBP konverzió történik kikerülhetetlenül.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#15121) .tnm válasza sifarr (#15115) üzenetére


.tnm
addikt

Nem :)

"7.2. Árfolyamok

Amennyiben a Tranzakció devizaneme nem egyezik meg a Bankszámla devizanemévelaz Engedélyezés során a Nemzetközi kártyatársaság a Tranzakció napján érvényes árfolyamán forintra konvertálja, és a Hitelintézet forint számla esetén ezt az összeget helyezi foglalásba, míg deviza számla esetében a Hitelintézet által jegyzett, aznapi számlakonverziós vételi árfolyamon a számla devizanemére konvertálja, és ezt az összeget teszi foglalásba.

Amennyiben a Tranzakció devizaneme nem egyezik meg a Bankszámla devizanemével, a Tranzakciók elszámolása a Tranzakció napján érvényes, a Nemzetközi kártyatársaságok által alkalmazott feldolgozási árfolyamon kerül átszámításra Elszámolási devizanemre, majd az Elszámolási devizanemről a feldolgozáskor érvényes Takarékbank Zrt. külkereskedelmi devizaeladási árfolyamán történik a Bankszámla devizanemére való átszámítás.

Bankkártyával lebonyolított olyan Tranzakció esetén, amikor a Bizonylaton szereplő összeg devizaneme megegyezik a bankkártya-használatfedezetét biztosító Bankszámla devizanemével, a Bankszámlára terhelt összeg minden esetben megegyezik a Bizonylaton szereplő összeggel."

Azaz itt is csak a foglalás lesz középárfolyam közelében a könyvelés már eladási áron megy...

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#15122) Lackooo84


Lackooo84
nagyúr

CIB ajánlott levélként küldi a bankkártyát?

The Truth is out there...

(#15123) fil válasza Lackooo84 (#15122) üzenetére


fil
őstag

Amennyire emlékszem, nem. Szerintem egyik bank sem ajánlottként küldi.

(#15124) RR-13 válasza Lackooo84 (#15122) üzenetére


RR-13
őstag

Nem ajánlott levélként megy a kártya és a PIN sem, hanem egy Pf. feladóval ellátott "alap", jelzés nélküli levélben.

Csak az MKB küldte annó ajánlottként, de ők egy sz... banda. :(((

[ Szerkesztve ]

(#15125) RR-13 válasza pictigjis (#15118) üzenetére


RR-13
őstag

Na te is itt vagy? ;] :C
Nekem ebből a témából elegem is van ... :(((

"majdnem középárfolyamon"
Ez tényleg így volt, amíg VISA Hk. volt nekünk, mert a középárfolyam +1-2 Ft volt a könyvelt összeg végül. :K
Aztán váltottunk MasterCardra, és ott többel könyvelnek sajnos... :(((

(#15126) Lackooo84 válasza RR-13 (#15124) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Hát ez tök jó, akkor végülis bárki kiveheti mondjuk a postaládából.

The Truth is out there...

(#15127) RR-13 válasza Lackooo84 (#15126) üzenetére


RR-13
őstag

Sajnos igen, aki hozzáfér, de éppen ezért nincs rajta banki jelzés, hogy ne tudják, hogy abban kártya lehet stb. :U
Mivel az a kártya még a borítékban nem aktív, nem nagyon tudnak visszaélni vele.
Amennyiben ellopják, vagy elveszik, akkor bejelentve díjmentesen küldenek másikat. :K

(#15128) pictigjis válasza RR-13 (#15125) üzenetére


pictigjis
senior tag

figyelek a háttérben :)

(#15129) Lackooo84 válasza RR-13 (#15127) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Hát nem tudom... mennyivel is kerülne többe nekik ajánlva küldeni? 10 forint 20 fillér..?

The Truth is out there...

(#15130) RR-13 válasza Lackooo84 (#15129) üzenetére


RR-13
őstag

Az alap feladáshoz képest 4x annyiba.:DDD
135 Ft+405Ft ajánlott feladási díj (egyedi kedvezmény nélkül) :U

[ Szerkesztve ]

(#15131) Lackooo84 válasza RR-13 (#15130) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Az kemény. Be kéne már sóval hinteni az egészet, ezért a szar szolgáltatásért. Múltkor küldött nekem egy ph-s kollega egy tábla csokit hálából, kis táblás csoki méretű boríték kb. fél cm vastag, és csak értesítőt dobtak be róla... mondom ez beszarás, még azért is nekem kellett bemennem...

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#15132) RR-13 válasza Lackooo84 (#15131) üzenetére


RR-13
őstag

Miért nem :F Annyi az ajánlott ára most...
Az szép... :Y

[ Szerkesztve ]

(#15133) pictigjis válasza Lackooo84 (#15131) üzenetére


pictigjis
senior tag

alig hiszem, hogy 400 forintos ajánlott díjat szerződéses partnerként 10 forintra le lehet vinni. esetleg 300-ra, de az is jelentős felár

és tényleg, kit izgat? aktiválatlan kártyákról van szó. ha cserés kártya, az előző pin kódját kapja, neked kell aktiválni bedugós pin tranzakcióval. a raiffeisen kártyáit meg telefonon, beazonosítás után lehetett pl. aktiválni idén év elején

jó az sima küldeményként

(#15134) UHHH válasza Lackooo84 (#15131) üzenetére


UHHH
senior tag

Inkább küldött volna revoluton egy kis zsét csokira... :)

Huawei 4G+ router eladó: https://hardverapro.hu/apro/huawei_b525_s-23a_lte_cpe_cat6_fuggetlen_4g_sim_ka/friss.html

(#15135) Jadro válasza pictigjis (#15133) üzenetére


Jadro
veterán

Elvileg senkit, de a gyakorlatban most úgy kaptam meg az új kártyámat és a pin kódot, hogy két külön jelöletlen borítékban ugyan, de egyszerre küldték és érkezett meg a postaládámba. Ez így kicsit vicces azért, bár árnyalja a képet, hogy egy sms aktiválókód is érkezett, majd online még aktiválni kellett. 😀

Szerk: igen, ez is Rafi volt. Ha máshol bedugósan, pin kóddal lehet aktiválni, akkor ez a megoldás már gáz lehet.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#15136) sifarr válasza .tnm (#15121) üzenetére


sifarr
senior tag

Ott a pont! :K
Így jár, aki a folytatást nem olvassa el. :(((

(#15137) sopruk


sopruk
aktív tag

Aki mostanában nyitott Gránit folyószámlát, sikerült a TeleBank 9-es menüpontjában megváltoztatni a kezdeti TPIN kódot?
Amikor másodszor adom meg az új kódot, csak sípol egyet és utána nem történik semmi...
Még csütörtökön hívtam őket, azt ígérték másnapra javítják.
A héten írtam nekik mailt is, még nem reagáltak rá...

(#15138) RR-13


RR-13
őstag

Budapest Bank tervezett karbantartása!

Tervezett rendszerkarbantartási munkálatok miatt 2020. július 29. 22:00 és 24:00 között szünetel a Budapest Internetbank bejelentkező és jóváhagyó SMS-ek, valamint az internetes vásárláshoz kapcsolódó jóváhagyó SMS kódok kiküldése.
A Budapest Internetbankba továbbra is be lehet lépni QR kódos bejelentkezéssel. Kérjük, utalásait és internetes vásárlásait időzítse a karbantartási időszakon kívülre. További részletekért hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 1440-es számon!
Megértését és türelmét köszönjük!

Forrás.

(#15139) wanted5 válasza sopruk (#15137) üzenetére


wanted5
őstag

Én nem foglalkoztam vele, felírtam azt, amit alapból adtak és kész. Úgy se fogom őket hivosgatni, inkább írok az appban.

(#15140) RR-13 válasza sopruk (#15137) üzenetére


RR-13
őstag

Nem lehet, hogy olyan kódot próbálsz megadni, ami "tiltott"?

A CIB-nél pl. bizonyos számsorokat, születési dátumot stb. nem enged érvényesíteni változtatásnál, és a megadásnál sem engedte beírni a telefonos rendszerben.
Hátha ez az oka, hogy kisípolja neked a kódot.
Próbálj esetleg egy nehéz kódot megadni, ami nem utal semmire. :K

(#15141) sopruk válasza wanted5 (#15139) üzenetére


sopruk
aktív tag

Nekem is jó lenne az amit adtak, de úgy tudom kötelező megváltoztatni. Ne akkor kelljen szórakozni vele amikor hirtelen szükség van rá, hogy elérjem őket.
Én úgy látom, hogy az appból csak azonosítás nélküli sima e-mailt tudok írni nekik. Kár hogy ott nem lehet szabad formátumú levelet küldeni csak a netbankban.
Ne legyen ilyen, de ha eltűnik a kártya, telefon, akkor csak a TeleBank marad, ahol el tudom érni őket. És egy kártya letiltáshoz gondolom azonosítani kell magam...

(#15140) RR-13
Itt is mond pár dolgot az elején, hogy mi nem lehet a kód, de elvileg nem utal semmire.
Kipróbáltam egy másikkal, ugyan az történt azzal is sajnos.
Egyelőre várok, aztán majd csak jeleznek...

[ Szerkesztve ]

(#15142) .tnm válasza sopruk (#15141) üzenetére


.tnm
addikt

nem kötelező kártya pint váltani.

telebankos azonosításnál sosem fogják a kártya pin-jét kérni. Személyes adatokat kérdeznek.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#15143) sopruk válasza .tnm (#15142) üzenetére


sopruk
aktív tag

Nem a kártya pin kódját akartam változtatni, hanem a TeleBank-ban a TPIN-t...

De ezt jó tudni, hogy személyes adatokat fognak kérdezni azonosításhoz. Köszi az infót!

(#15144) wanted5 válasza sopruk (#15143) üzenetére


wanted5
őstag

a kártyát lehet tiltani az appból is

(#15145) Lackooo84


Lackooo84
nagyúr

Na megjött a kártya. Ez most dombornyomottnak számít? Csak mert tök sima. :D

The Truth is out there...

(#15146) RR-13 válasza Lackooo84 (#15145) üzenetére


RR-13
őstag

Nem, az vésett kártya! ;]

(#15147) Lackooo84 válasza RR-13 (#15146) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

A számlanyitáskor meg kellett adnom egy 4 számjegyű kódot. De még mindig nem tudom mihez kérték, mert eddig semmihez nem kellett... :D Nem lehet, h az a PIN? :D

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#15148) RR-13 válasza Lackooo84 (#15147) üzenetére


RR-13
őstag

Az a telefonos azonosító kódod. :K
A kártya PIN-t a CIB-nél nem lehet megadni (még) a fiókban.

(#15149) Lackooo84 válasza RR-13 (#15148) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Áhá... Akkor a kártyával addig így csak neccesen tudok személyesen fizetni, ha (5ezer még a limit?) épp nem kér PIN-t. :D

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#15150) RR-13 válasza Lackooo84 (#15149) üzenetére


RR-13
őstag

Első személyes vásárlásnál fog kérni PIN-t, mert úgy aktiválódik a rendszerben a chip része.
Elvileg nem fogja elfogadni érintéssel a fizetést elsőre. :N
Vagyis várd meg a PIN-jét.

Az érintéses limit még 15 ezer amúgy.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.