Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#54451) Kukcaman


Kukcaman
senior tag

Sziasztok!
Másodlagos HDD-m a következő tüneteket produkálja.
500GB-s Toshiba vinyón két partíció van. Mindkettőn van adat, viszont "feltűnt", hogy az egyik meghajtón nem látom az adatokat (mintha üres lenne), de látom a helyfoglalását - Partition Magic Recovery látja ezen partíció teljes tartalmát, amit éppen mentek külső vinyóra.
A másik partícióval nincs probléma.
Mi okozhatja ezt a jelenséget? Meg a probléma megoldása is érdekelne :)
Köszi.

(#54452) Kukcaman válasza Kukcaman (#54451) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Rejtett mappák/fájlok láthatósága nem segített. "attrib" parancs megoldása sem segített.
Végül sikerült megoldani, ezzel az egyszerű mutatvánnyal.

(#54453) kigyi_23


kigyi_23
addikt

Sziasztok újra :) Régen jártam már itt, de sajnos újra lett miért ide írni.

Olyan problémába futottam bele amivel még nem találkoztam eddig:
Van egy Toshiba P300-as HDD-m, tudom nem a megbízhatóság mintaképe, de ez van. Azt a hibát produkálja, hogy elkezd pending szektorokat gyártani amikor közel jár ahhoz, hogy megteljen. Lehetne erre az a megoldás, hogy ne toljam tele, de nem opció, mert néha előtte is nekiáll. Próbáltam belső és külső HDD-ként NAS-ban és PC-ben. Tehát kábelek, tápok kizárva.
Ha üres jó, ha már csak 40GB hiányzik akkor gyakorlatilag elszabadul és percenként több 100 gyenge szektort mutat, belassul kegyetlenül.
HDS-el teljes írás teszt végigmegy hiba nincs pending szektorok ugye eltűnnek. Mi a francot lehet ezzel csinálni ilyenkor? Gari van, de ilyen esetre most hogyan? Beküldöm megnézik hibátlan, ha végig tesztelik, de teleírva nem jó.

Tippje valakinek? Mert én kifogytam. Még van 1 év garim rá. 1 évet állt, mert amikor megvettem belefutottam ebbe a hibába aztán hagytam a fenébe nem volt időm rá. Teleírni újra a 4TB-t, hogy majd letörölhesse a szerviz meg hát :D
Előre is köszi, ha valakinek valami eszébe jut.
És HDS teszt közben változik a pending szektorok száma is hol növekszik hol csökken.
[kép]

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#54454) ricsip válasza kigyi_23 (#54453) üzenetére


ricsip
addikt

A pending szektor mellett a reallocated sector nem változik? Illetve az végig 0 maradt (mármint a raw érték maradt végig 0, nem pedig maga a smart attributum value, ami fixen 0-255 közötti érték lehet)?

-

(#54455) kigyi_23 válasza ricsip (#54454) üzenetére


kigyi_23
addikt

Nem, csak a pending változott, ha jól emlékszem. Nem tudom hogy bizonyítsam, hogy nem jó, mert így használhatatlan számomra, hiszen bármikor bukhatom a rápakolt cuccaim. Fiók harmadlagos biztonsági másolatnak, meg luxus fenntartani ezt a 4TB-os csodát. Indítottam egy teljes öntesztet, lefutott gond nélkül az éjszaka.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#54456) liksoft válasza kigyi_23 (#54455) üzenetére


liksoft
nagyúr

Ha jól nézem, SMR drive lehet ha 4TB. Sajnos simán lehet, hogy van a felületen belül egy gyengébb terület, mely a gyári teszt során nem jelentkezett (és a mostani tesztek is jónak hozzák), holott a hosszútávú rögzítése kétséges. Igazából erre a hibára nem tudok hivatalos orvoslást. Hiszen a hibát eldöntő teszt szerint jó, de a gyakorlat alapján gyagya. Az is kérdéses, hogyan szállították. Van benne remegés? Egy excentricitás is okozhat bizonytalan működést!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#54457) blendész


blendész
tag

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani megbízható - és ha van, ingyenes - backup szinkronizáló programot?
3,5" dokkolóval bekötött merevlemezre szeretnék az egyik gépben lévő teljes hdd-ről (vagy annak egy mappájáról) bizonyos időközönként biztonsági mentést végezni. Mondjuk hetenként egyszer a változásokat lefrissíteni. Ami érdekes kérdés még, hogy van-e olyan program, ami nem csak az új tartalmakat figyeli, hanem a fájlokban bekövetkezett változásokat is? Tehát az lenne szuper, ha mondjuk szerkesztek egy képet, akkor a hét végén a már átdolgozott fotót is tudná frissíteni a backup vinyón. Létezik ilyen? Köszi!

www.meszlenyiandras.com

(#54458) King Unique válasza blendész (#54457) üzenetére


King Unique
titán

(#54459) pear-g válasza FunPro (#54419) üzenetére


pear-g
tag

Biztos hogy a hdd, mert kiszerelve, asztalon csak tápegységre dugva is kerreg. Érdekes, hogy ritmikusan csinálja, kerreg párszor, majd kis szünet, megint kerreg, megint szünet. Mintha a vezérlő pozicionálná állandóan a fejet, és nem parkol le.

(#54461) CoolBoy323 válasza King Unique (#54416) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

Klónoztam a partíciót. Többször is, több programmal...
DE! Nem tudom a maradék tárhelyet particionálni. Már megőrülök lassan...
6TB-os vinyót raktam, a régi ugye 2TB volt... Hogy tudnám a maradék 4-et használni? Se a Macrium után, se az EaseUS után nem tudom használni...

Mit cseszek el?

(#54462) mexel


mexel
veterán

Azóta sem találtam semmit. :( Minden gépben lévő ssd-n átfuttattam mindent amit találtam.
Szóval nem tudom mi okozhatta a killdisk mókát. ( új ssd-volt, nem volt előző gazdája - a német topikban erre gyanakodtak) Mindenesetremég pár dolgot megteszek a biztonság érdekében de fogalmam sincs merre tovább. A rendszer működik azóta is.
1 furcsaság eyszembe jutott, mert azót a mégegyszer jelentkezett. A gép úgy lelassult hogy szinte minden futó alkalmazás lefagyott, nem raegált csak pár dologra. Ez volt az eset előtt is és utána azóta egyszer. Régen ilyen nem volt.

(#54463) King Unique válasza CoolBoy323 (#54461) üzenetére


King Unique
titán

Ha a klónozandó 2 TB-os forrásmeghajtó GPT helyett az elavult MBR séma szerint lett inicializálva amely utóbbinál eleve 2 TB a limit, meg a klónozás után a 6 TB-os célmeghajtó is MBR lett, akkor nem meglepő ha nem particionálható a 2 TB feletti lemezterület...
A megoldás a 6 TB-os HDD törlése és GPT-re konvertálása + utána klónozni ha engedi úgy MBR helyett GPT alapon a klónozóprogram, vagy az MBR-alapú klónozás után 3rd party particionáló programmal MBR-ről GPT-re konvertálni adatvesztés nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#54464) #12516608 válasza King Unique (#54463) üzenetére


#12516608
törölt tag

Valószínünek tartom, hogy a klónozó progik nem csak a klónozandó partíciókat, de magát a partíciós sémát is átviszik, így csak a 3rd party progik tudnak majd segíteni.

Csak egyet nem értek, de azt piszkosul nem: mi a szarért nem kerül a rendszer egy használható SSD-re. Nem lenne macera ezek után egyáltalán. :U :B
----
De ha a rendszer már SSD-n van, akkor mi a tökért kell partíciót klónozni? Másolás TC-vel már szóba sem jöhet?

[ Szerkesztve ]

(#54465) King Unique válasza #12516608 (#54464) üzenetére


King Unique
titán

Alapesetben nyilván a sémát is átveszik, meg pont az a lényege a klónozásnak, hogy 1:1-ben az lesz a célmeghajtón, mint ami a forrásmeghajtón van. Viszont ha szükséges, akkor megoldható akár eltérő partíciós sémánál (MBR vs. GPT) is, illetve a célmeghajtón lévő séma (pl. GPT) megtartása, lásd pl. a Macrium Reflect ezen és ezen útmutatóit.
Nem tudom, a kezdő hozzászólásból nem tejesen egyértelmű, hogy az a HDD most rendszermeghajtó, vagy csak másodlagos meghajtó adattárolási célra, de tippre talán az utóbbi.
Ha fájlszintű másolás a cél adatpartíció és adatpartíció között, akkor jöhet szóba a TC, ellenben teljes rendszerpartíciót és akár adatpartíciót arra való célprogrammal (pl. Macrium Reflect) képfájlba menteni vagy klónozni szokás és javasolt, nem fájlonként a fájkezelőben, meg ez nem HDD / SSD specifikus. :)

[ Szerkesztve ]

(#54466) #12516608 válasza King Unique (#54465) üzenetére


#12516608
törölt tag

Ismerem a Macrium-ot, használtam már néhányszor, ha valakinek van egy kis számtech vénája és legalább középfok környéki angol tudása, akkor simán elboldogul vele.
A Rescue Disk-et simán ki lehet iratni pendrivera és onnét már csak boot sorrendet kell állítani és jöhet a mehet. :)

[ Szerkesztve ]

(#54467) CoolBoy323 válasza #12516608 (#54464) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

A HDD-ről is fut néhány program, de az csak tároló, nyilván SSD-n van a lényeg ;]

@King Unique: köszi a segítséget, kellett kis idő mire rájöttem, hogy ez a bibi :DDD

(#54468) Werkly


Werkly
őstag

Kérdésem lenne, hogy HDD hiba lehet a következő? Ritkán, 1-2 havonta egyszer előfordul. hogy bekapcsoláskor a BIOS post A2-n áll egy ideig majd A0 és indul a rendszer. Namármost beléptem a DEL billentyűvel A2 post után a BIOS-ba és a HDD not detected volt a storage fülön. Sentinel szerint 100% a HDD. Vagy az alaplap néha meghülyül és azért tűnik el a HDD? Windows alatt sosem "tűnt" még el! Egy power on off után egyből látja. Nem hiszem, hogy kábel gondja lenne. Valaki tapasztalt már ilyet? Kösz!

(#54469) mcm2022 válasza King Unique (#54438) üzenetére


mcm2022
újonc

Vettem egy vadiúj külső USB-s ADATA HDD-t (3 év garanciával), (USB) hibát ír ki a TV-m a csatlakoztatáskor. A HDD világít, de a TV nem látja. A számítógépem gond nélkül felismeri és látja, tegnap már felmásoltam rá a fontosabb filmeket.

Na erre varrjatok gombot... :-(

(#54470) ricsip válasza mcm2022 (#54469) üzenetére


ricsip
addikt

a TVdnek van olyan USB bemenete, ami írja h. HDD 5V 1A v. hasonlót?

-

(#54471) King Unique válasza mcm2022 (#54469) üzenetére


King Unique
titán

Az viszont nem derült ki, hogy pontosan milyen hibát ír ki a TV a csatlakoztatáskor, 2,5" / 3,5" ADATA külső merevlemezről van-e szó, az előző válaszokban leírtak - pl. tápellátás USB-n 2,5"-os külső HDD esetén, lásd "HDD 5V 1A" vagy 1-2 A-es "USB IN" port - rendben vannak-e, stb... De majdnem mindegy is, mert ha PC + Windows felállásnál rendben működik a külső HDD, akkor nyilván a tévének a hibája ha annál meg nem. Vagyis ez nyilván nem HDD probléma, hanem tévé probléma, amely utóbbi értelemszerűen a TV & Audió kategória megfelelő topikjának a témája.
Tipp: ha nem az USB-s tápellátás a gond, akkor még a GPT szerinti partíciós séma jöhet szóba hibaokként, ha gyárilag GPT a külső merevlemez, ellenben a tévén lévő kőbuta OS csak az MBR séma szerint inicializált meghajtókat képes kezelni. Ha a GPT a gond, akkor a megoldás értelemszerűen a GPT —► MBR konvertálás.

[ Szerkesztve ]

(#54472) mcm2022 válasza King Unique (#54471) üzenetére


mcm2022
újonc

ISTENKIRÁLY VAGY, ez volt a gond, amit a "Tipp"-ben írtál, most már rendesen felismeri a TV az új külső HDD-t és le is játssza róla a filmeket, EZERMILLIÓ KÖSZÖNET! :R :C :)

(#54473) 4580693


4580693
senior tag

Sziasztok. Lenne egy kis problémám. Igaz, ssd, nem pedig hdd, de úgy gondolom, hogy olyan hibáról lenne szó, ami itt is tárgyalható lenne.

Szóval, tegnap előtt este frissült a windows 10-em, miután újrabootolt a rendszer, a csodás 0xc00000e hibakód jelent meg. Sajnos a windows telepítőjével sem sikerült semmit sem csinálnom, tegnap vettem egy új ssd-t (a régi vagy 6-7 éves 120 gb-s ozc volt).

Az új ssd egy kingstone a400 240gb-s. Arra szerettem volna felpattintani a windowst. Sajnos a telepítés 83%-on megállt, gyakorlatilag lefagyizott. A második telepítési kisérletnél már nem engedett semmit sem csinálni a win. Így egy hdd partícióra dobtam fel az op. rendszert.
Sajnos, win alól az ssd még látszik, de 0MB tárhelyet jelez ki, inicializálni nem lehet, cmd parancssorosban sem akarja az igazat. Ilyenkor mit tudnék még tenni, azon kívül, hogy gariba kicseréltetem?

[ Szerkesztve ]

(#54474) kigyi_23 válasza 4580693 (#54473) üzenetére


kigyi_23
addikt

Az SSD nevét jól írja ki? Amúgy meg mindenben van gyári hibás szóval simán lehet ez is az. A Kingston Sata-s A jelű SSD-i amúgy sem tartoznak a megbízhatóság mintapéldányai közé.

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#54475) 4580693


4580693
senior tag

Igen, a win jól, az eszközkezelőben mindenképp.

(#54476) gekkoXT


gekkoXT
senior tag

Van két Toshiba P300 4Tb HDWD240 lemezem, mindkettőnél nagyon gyakori a power safe állásba váltás, emiatt a halk klattyogás.
56 indulási ciklus alatt 1100 fölötti load/unload cycle van.

Ez normális? Itt vissszaolvasva másoknál nem láttam ilyen magas értékeket ilyen alacsony indulási számnál.

NAS-ban vettem észre, gyakorlatilag szinte nulla adat írási mennyiség van rajtuk.Átraktam PC-be, újra particionálva formázva ugyanez.

(#54477) King Unique válasza 4580693 (#54473) üzenetére


King Unique
titán

Akkor rosszul gondoltad, mert ez értelemszerűen HDD és nem SSD probléma topik mint a címe is mutatja, SSD témával kapcsolatosan a Flash SSD topikban kellene, kellett volna érdeklődni...

Egyébként első körben a SATA fizikai csatlakozás (port, kábel) ellenőrzése javasolt, szükség esetén másik porton és másik adatkábellel is kipróbálni az SSD-t, stb.
Ha nem az előbbi a gond, akkor lehet maga az SSD is, ahol az A400 a jelenleg létező egyik legsz*rabb SSD, annál nem meglepő a tapasztalt jelenség, meg hogy gyárilag hibás, illetve a 0 MB-os kapacitás alapján lehet a szokásos SATAFIRM S11 probléma is, stb. Ahol ilyenkor újonnan vásárolt termék esetén értelemszerűen adja magát a garanciális csere, vagy belföldi online rendelésnél 14 napig adott a lehetőség elállni a vételtől és egy jobb, megbízhatóbb SSD-t vásárolni helyette, lásd a "Milyen SSD-t vegyek?" topik téma összefoglalójában ajánlottakat.

[ Szerkesztve ]

(#54478) King Unique válasza gekkoXT (#54476) üzenetére


King Unique
titán

A termék weboldalán láthatód, hogy 300 000 és 600 000 a parkolások számának névleges (nem feltétlen tényleges) limitje CMR / SMR modelltől függően, amihez képest az 1100 db parkolás nyilván kb. semmi. Max. az 56 db induláshoz / leálláshoz viszonyítva lehet kissé sok, de nyilván ott sem kritikus, meg attól is függ mennyi üzemidő alatt jött össze ekkora érték.
Ha annyira zavar a fejparkolás, akkor adott a lehetőség mérsékelni / tiltani, lásd pl. HDS programban a lemezek leállásának akadályozása funkciót, + a regisztrált programváltozatnál az APM átállításának lehetőségét.

(#54479) gekkoXT válasza King Unique (#54478) üzenetére


gekkoXT
senior tag

Köszi az infót! Asustor NAS-ba raktam általános tárolási céllal kettőt tükrözve és baromi idegesítő volt hogy parkoltatás klattyogása hallatszik. Gyakorlatilag nem volt rá adat írva tehát a minimális lemez hozzáféréseknél mindig azonnal meg is történt a parkolás. Gondolom a HD Sentinel csak a program futásakor és csak pc-re rakva tudja befolyásolni ezt, nem tudja fixre beállítani a hdd-ben. Érdekes mert sok Toshiba hdd-m van és egyiknél sem tapasztaltam ezt még, csak ennél a frissen vásárolt típusnál.

(#54480) 4580693 válasza King Unique (#54477) üzenetére


4580693
senior tag

Bocsánat. Legközelebb körültekintőbb leszek. Köszi a tanácsot. :R
Átolvastam az ajánlott fórumot. Az ssd-t visszavittem, gariban kicserélték. Egy WD Greemt hoztam el ráfizetéssel.

[ Szerkesztve ]

(#54481) DJango19


DJango19
csendes tag

Helló. Van 1. 500 gigás WD 2,5 HDD, amin 2 partíció van. A gond nem tudom törölni őket, hogy 1 legyen, sehogy se engedi, a HDD 100/100%-os megy jó. Azttán tegnap márt neki álltam, hogy rakok rá wint és akkor előtte formázom és törlöm az összes partíciót, erre az eredmény az, hogy nem tudtam, nem engedi + amit a win felrakásakor csinál pár 100 megás extra területet, na akár hányszor próbáltam annyiszor csinált ilyet. Hogyan tudom törölni az összes partíciót hogy 1 legyen, van valami program.. megoldás, programot töltöttem hozzá de már úgy kezdte vegyem meg a prógramot... kötet kitörlése, zsugorítása.... megy de nem tudom ki terjeszteni, mindig az 2 partíció marad és a méretük is. :F

(#54482) Doky586 válasza DJango19 (#54481) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Azt mondanám mentsél le mindent az E: és F: ről valahova, majd admin parancssorban diskpart majd kijelölöd a lemezt és clean. Ez mindent töröl róla. Ezután már egybe tudsz rakni rá egy új elsődleges partíciót.

(#54483) DJango19 válasza Doky586 (#54482) üzenetére


DJango19
csendes tag

Na ami rajta van semmi nem kell, ezt a diskpart.... hol találom hogy tudom meg csinálni?

(#54484) DJango19 válasza DJango19 (#54483) üzenetére


DJango19
csendes tag

de nagy király vagy, köszönöm :C :C :R :R :R

(#54485) DJango19 válasza Doky586 (#54482) üzenetére


DJango19
csendes tag

SSD-t pebdrivot... Mindent tudok így formázni törölni?

(#54486) King Unique válasza DJango19 (#54481) üzenetére


King Unique
titán

How to use DiskPart to clean and format drive not working on Windows 10
How to Delete a Windows Recovery Partition

Volt már itt arról szó, hogy a Windows grafikus lemezkezelője biztonsági okokból nem enged védett partíciót törölni, ellenben parancssorban rendszergazda jogosultsággal saját felelősségre megoldható.

"SSD-t pebdrivot... Mindent tudok így formázni törölni?"

Igen, nyilván.
Adatmegsemmisítési céllal meg a clean all parancs használatával.

[ Szerkesztve ]

(#54487) DJango19 válasza King Unique (#54486) üzenetére


DJango19
csendes tag

:R

(#54488) andromedae


andromedae
tag

Sziasztok! Vettem egy 16gb os Western Digital Gold lemezt, kb 6gb a foglalt hely, jó sok fájlal, kisebb nagyobbakkal, jóval hangosabb terhelés alatt mint az eddigi WD Red lemezeim, holott a hivatalos táblázat szerint ez a méret zajban megegyezőnek kellene lennie a Red-el. De még ez a legkevesebb. Az a zavaró hogy ha egy kis ideig nem használom és belépek egy mappába akkor hangos berregő hangot ad kb 1 másodpercre és eközben meg is áll minden és amiután elmúlik a berregés akkor megjelenik a mappa, és utána már gyorsan lépked és nem berreg ha kattingatok. De miután el tellik valamennyi idő és egy másik mappára kattintok megint bellasulva berreg az első belépésnél. Ezt sokszor máskor is csinálja nemcsak mappa kattintáskor, pl fájlmentéskor, programindításkor, ekkor akkor. Ez normális? Az lehet hogy a többi merevelemez is csinált hasonlót csak épp a berregő hang miatt nem volt feltűnő, azt most nem tudom.

(#54489) kigyi_23 válasza andromedae (#54488) üzenetére


kigyi_23
addikt

Szerintem abban a korban amiből a 16GB-os lemez származik még nem volt Gold szériája a WD-nek, legalábbis én nem emlékszek rá, de nagyon 16-os lemezre sem, de ettől még lehetett is, régen volt.

Ha 16TB-os akkor valószínűleg a parkolás okoz gondot HDS-ben tudod csökkenteni a parkolások számát. Amikor abból felébred akkor szokott kerregni egy rövidet majd kicsit beakadni a rendszer, mert ugye addig nem fér hozzá az adatokhoz amíg nem indul el újra.

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#54490) andromedae válasza kigyi_23 (#54489) üzenetére


andromedae
tag

Elnézést! Elírtam, 16TB és most vettem

Van egy 4tb és egy 6tb os sima Red-em, ezeknél hangosabb

1 perctől a videóban, ezt a hangot hallom:

https://www.youtube.com/watch?v=Zl8eaNhDIII

bár nálam csak 1-2 másodperc és akkor belassul, pl rákattintok a mappára ez a hang 1 mp-ig és a hang végeztével jelenik meg a mappa tartalma


A rendszer SSD-ről megy, de pár dolog a HDD-n van mert nem túl nagy az SSD-m. Pl játszottam Age of Empires-el ami a HDD-n van és beállt a kép 1-2 másodpercre e hang társaságában.

Internetezés, munka közben is van ilyen hang, pl ha Mayában mentek egy munkafájlt akkor is hallom a hangot de az a program nem lassul be.

Szóval azt el tudom fogadni hogy ez a hangja, de mi ez a lassulás mappáknál és egyéb szituációknál? HD sentinel 100%

(#54491) andromedae válasza kigyi_23 (#54489) üzenetére


andromedae
tag

Hogyan tudom csökkenteni a HDS ben a parkolást?

(#54492) kigyi_23 válasza andromedae (#54490) üzenetére


kigyi_23
addikt

Ha játék közben is csinálja az kellemetlen, mert ebben az esetben lehet ott kábel probléma is.

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#54493) arcitec


arcitec
addikt

Külső házban lévő HDD-n elszállt a kötetcimke, semmi nem látszott rajta.
Jelezte az egységet, de nem volt elérhető. (Már gondoltam ennek vége). Pc-be rakva megformáztam és tökéletesen működik. A Recuva vissza is hozna jó pár dolgot, de 10 órába tellne. Hogyan tudnám csak azt megnézni mi volt rajta , mert sajnos az nincs meg.
U.I: Még tavaly elszállt és most vettem kezelésbe a gari lejárta előtt.
Vagy hagyjam a Recuvát végig tolni rajta, vagy 10 órát? 6TB a WD Purple. Tele nem volt.

[ Szerkesztve ]

(#54494) King Unique válasza arcitec (#54493) üzenetére


King Unique
titán

Mármint vélhetően RAW lett a külső HDD-n lévő kötet, amire vonatkozóan a linkelt topik válaszában le van írva a lényeg, lehet saját felelősségre gyorsjavítani, vagy másik és az adatokra nézve biztonságosabb opcióként órákig adatot menteni egy másik fizikai lemezre.

"Pc-be rakva megformáztam és tökéletesen működik"

Mármint ha a rajta lévő adatok törlése a cél, később egy esetleges adatmentés sikeres esélyének csökkentése, akkor igen, arra ez is egy módszer. :D Ellenkező esetben viszont nyilván nem javasolt, adatmentésnél ugyanis alapszabály, hogy semmit nem írunk a mentendő lemezre, nem formázzuk, nem inicializáljuk, nem töröljük, az adatmentő program anélkül is eleve hozzáfér a meghajtó tartalmához.

Apropó adatmentés, azzal a témával értelemszerűen az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik foglalkozik nem pedig a jelen topik, amely utóbbinak még a címében - HDD probléma (nem adatmentés) - is szerepel, hogy nem adatmentés...

[ Szerkesztve ]

(#54495) arcitec válasza King Unique (#54494) üzenetére


arcitec
addikt

Értem én és elnézést csak azért írtam ide mert elsőre megpukkantnak látszott. RAW meg mitől lett volna úgy hirtelen, amikor több hónapig használatban volt. Csak az egységet látta
hozzáférni nem lehetett. De átmegyek a másik topikba, mert ez a RAW ez nem ugrik be, hogy micsoda lehetne egyáltalán, amikor NTFS-re volt formázva és hónapokig működött.

(#54496) King Unique válasza arcitec (#54495) üzenetére


King Unique
titán

De a leírtak alapján azóta már újra lett formázva, Recuva programmal adat mentve, stb., vagyis nyilván nem maga a HDD hibás.
Linkelve lett konkrét példa arra, hogy mi a RAW és pont jellemző, hogy pl. a fájlrendszer sérülése miatt RAW lehet az NTFS kötetből. Meg RAW esetén van az, hogy eltűnik ez eredeti kötetcímke és csak helyi lemez néven 0 bájtos kapacitással szerepel a meghajtó a fájlkezelőben, nem lehet megnyitni, stb.
Linkelve lett előzőleg az adatmentésre vonatkozóan a lényeg, de ha van további kérdés, akkor igen, azt azon téma topikjában kellene majd feltenni.

[ Szerkesztve ]

(#54497) Kobe


Kobe
veterán

hi

adott egy 4TBos hdd, ami 4x1TBos szeletekre volt partícionálva.
ezeket szerettem volna mergelni Partition Wizard Free editionnel Win 10 alatt, mindegyik GPT

2 lépésben haladtam, a legutolsót az előtte levővel - eddig minden OK
majd következő lépésben a mergelt partíciót az előtte levővel

ekkor viszont a 3TBos partíció egyszerűen eltűnt, intézőben nem jelenik meg, Partition Wizardban látszik hogy ott van, létezik, illetve mutatja a foglalt területet is. Azonban nincs kötetcimke kiosztva neki, és hiába megyek rá a programban hogy kötetcimke módosítása, alkalmazás után visszaugrik a * jelre.


tippek, hogyan lehetne megmenteni, előcsalagatni ?

(#54499) Kobe válasza King Unique (#54498) üzenetére


Kobe
veterán

Mint irtam ez mar mind megvolt, tobbszor is. Csak alkalmazas utan "elveszti" a neki kiosztott kotegcimket es jelet es ezert nem latszik s3hol a meghajto

(#54500) King Unique válasza Kobe (#54499) üzenetére


King Unique
titán

Mármint mi minden volt meg, a particionáló programban a "None" helyett konkrét meghajtóbetűjel lett beállítva ami nem foglalt, Windowsnál a lemezkezelőben és / vagy parancssorban is meg lett próbálva, + szükség esetén a Windows újraindítása és az eszköz újracsatlakoztatása is megtörtént?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.