Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Jó lenne csöndben maradni, mert égsz. Kolléga sokkal régebben van jelen adott témában, és igen sokat segített másoknak, nem úgy mint te. Te annyit tudsz b@fögni, guglizz rá.
-
Mr Bond 007
őstag
Google első találata, nem a századik.
Egyébként sem az volt a bajom hogy kérdezett hanem a stílusa. Tipikus mai fiatalok ilyenek: Mindent ide a számba, alanyi jogon jár, tenni érte azt persze nem. És még be is szól. Ha normálisan kér egy linket vagy egy jó leírást mert nem tudja melyik jó akkor linkeltem volna szó nélkül.
Legközelebb ha ilyen lesz inkább átugrom. Nem akartam flamet. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
wardemi
üzenetére
Az a baj, hogy ha 1 tömböt adsz át (ha át is tudod így adni), akkor 1 helyen lesz csak meg a rendszered, mert egy tömbnek érzékeli, na, ha pont az sérül meg, és nem tudsz lemezt cserélni, akkor nem tudod bekapcsolni sem a szervert, mert nincs "tartalék" rendszered. Ilyenkor csak úgy működhet, hogy előtte másik vinyóval újjáépíted a tömböt. Én sima RAID1-et használok Synon belül, így, ha bármelyik lemezem elszáll újjáépítés nélkül el fog indulni egy másik eszközről, és van időm lemezt vásárolni stb.
-
wardemi
senior tag
Majd letesztelem, csak nem tudom nem e fog összeveszni a dolog. Meg ha esetleg egyként látja majd raid1,5-ben, de azt még be kell raknom OS-ben kötegbe akkor gondolom értelmét veszti a dolog mert úgy is SW-vel is raidel és még lehet össze is borul az egész.
De lehet én nem látom át az egészet teljesen

-
wardemi
senior tag
-
fgst
tag
válasz
wardemi
üzenetére
Szia!
Én alaplapi raiddel próbáltam anno 4 merevlemezzel raid5el. (Asus lap, intel vezérlő)
Úgy átnyúlt felette mint a huzat....
Lemezenként láttam a tömböt, tudtam kötetbe rakni, stb... Bootnál meg persze sírt storage manager, hogy inkonzisztencia van.... Ki is vettem őket komolyabb bevetés előtt.
A csere az működik biztos, csak szoftveres alapon, a méretvesztés is teljesen stimmel, erre utal (cserélni még nem kellett kihullás nem volt, viszont kapott egy 5. lemezt a csoport).
5×1,82TB ~ 7,2TB SHR
És igen minden lemez elején ott a rendszer, kb 4 gigától szabadít meg (2 a rendszer, + 2 talán swap). -
wardemi
senior tag
Sziasztok,
Új vagyok NAS/Synolgy téren és lenne egy elvi kérdésem. Szereztem egy HP gen8-at, hozzá egy 410-es raidvezérlőt. Első körben raidvezérlő segítségével szeretném használni RAID1-ként 2x2TB-ban. Később ha szükség lesz akkor áttérni RAID5-be.
A kérdésem az lenne, hogyha hw megcsinálom a köteget (RAID) és felrakom az XPEnology ott ha hozzá szeretném adni új köteget ugyan úgy RAIDezni akarja ezzel elvesztem a hw adta gyorsítást stb? Illetve ilyenkor ha kiesik az egyik HDD stb akkor ugyan úgy ki lehet cserélni mert mindenhova felmásolja magát stb?(akkár RAID1 akár RAID5)
Köszi a választ.
-
Magnat
veterán
Köszi,
én is ez alapján toltam fel végül, mondjuk arra figyelni kell, h ha a find.synology.com-on keresztül tolod fel a rendszert, akkor ha nem te adod meg a filet hanem úgy tölti le, akkor a 6-os dsm-et teszi fel, az alatt meg nem lehet létrehozni a kötetet - úgyhogy mindenképpen manuálisan kell megadni neki a filet.
Btw, az mitől van, hogy amióta feltelepült a rendszer, a find.synology.com nem talál nas-t a hálózatomon? Van egy 212j-m, plusz a Xpenology amit telepítettem, előtte szépen megtalálta mind a kettőt, most egyiket sem ... a Syno Assistant viszont látja mind a kettőt. -
Essejó
Topikgazda
Én anno ez alapján raktam fel Oracle VM VBoxra.
Van Tutor az 5.2-höz is, de szerintem az 5.1-é részletesebb.
És igen a Szakmai fórum többek közt azért jött létre, hogy a tapasztalat nélkülieknek ne kelljen a Google milliós találatai közül válogatniuk.
Ennek ellenére a személyeskedést fejezzétek be. Nem ide való!
Ez utóbbi Mr Bond 007 nek is szól.
-
Haugland
aktív tag
válasz
Haugland
üzenetére
Sikerült eltüntetni a végtelen HDD inicializálást valamint a 'beállítások alkalmazása sikertelen...' hibaüzenetet.
A megoldás egy ideiglenesen behelyezett 250Gb 2,5" HDD és egy újratelepítés volt..A rendszer gyönyörűen, gondmentesen települt és este már élveztem is az új trónok harca részt

Ami viszont kérdéses (és nem is tudom, hogy erre melyik fórum lenne a legmegfelelőbb kérdezni):
A system landscape-et nemtudom, hogy hogyan kellene felépíteni (mi legyen a virtualizáció és mi ne, mennyi kötet legyen, stb..) Közületek is csomóan vannak akik virtuális rendszeren futattják médiaszervert vagy éppen magát a xpenology-t.
Amit én szeretnék, csak nemtudom hogy mi erre a 'best practice' az az, hogy:
1, kiváltani a régi asztali gépet (MS office, böngészés, web-bankolás, adóbavalláshoz java alkalmazás valamint DM/Rosmann foto alkalmazások futnak 99% -ban) tehát Win 7 oprendszer kellene
2, kell a nas funkció (xpenology nagyon tetszik már)
3, médiaszerver (Plex vagy egyéb)
4, SAP R3 rendszer <- de erre nagyon kicsi prioritás van (mert ez csak egy álom, nem hiszem, hogy megvalósul)Szerintetek hogyan lenne érdemes mindezt megvalósítani?
-Telepíteni egy Win7-et a microserverre és arra egy WM-et amiben futna a NAS + médiaszerver vagy
-??? -
Update 8-at próbálta már valaki?
-
Bubukain
senior tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
16Gb ramom van
-
Mr Bond 007
őstag
-
Bubukain
senior tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
köszönöm a segítséget, átrágom magam a linkeken
ha maradok a natív rendszernél SSD gyorsítótárral akkor 120 vagy 240-es SSD-ben érdemes gondolkozni, vagy tök mindegy mekkora? -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Bubukain
üzenetére
Vmware vsphere-re ( más néven esxi) is fel lehet tolni. [KATT]
Youtube-on is van egy rakás videó. Esxi xpenology-ra találni fogsz.
Esxi felrakás videó pl .: [KATT]
De lehet hyper-v is a hoston ha az szimpatikus.Természetesen az xpenology oldalán lévő legújabb fileokat is lehet használni, nem csak guide-ban megadottakat.
Ha csak emiatt szeretnéd akkor inkább dobd bele az ssd-t és használja a dsm gyorsítótárként. Akkor nem kell telepítgetned és a rendszer is kihasználja.
-
Magnat
veterán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Aha, neked nyafogás egy szakmai topikban megkérdezni valamit... nem próbáltad még indítványozni a PH összes fórumának törlését és átirányítani egy oldalra, amire annyi van kiírva, keress rá a Gugliban és a Yotubeon?
Szerk.: Ahogy látom, a szövegértés nem nagyon megy, bár az ilyen önjelölt megmondóembereknek érthető módon ez sosem volt erőssége.
-
Mr Bond 007
őstag
Végül is egyszerűbb ide nyafogni mint beírni a google-ba és kattintani az első találatra, hiszen itt mindenki azért van hogy neked ugráljon...
Ha majd fizetsz akkor reklamálj hogy nem neked pattognak az emberek. Addig viszont gondolkodj el mi hogy működik.
Amire van normális leírás és videó arra mégis miért venné bárki a fáradtságot hogy kiskönyvet írjon neked miközben te még egy nyomorék guglizáshoz is lusta vagy? Bezzeg ha hőbörögni kell akkor már megy a gépelés mi? -
Bubukain
senior tag
sziasztok
van egy dell szerverem amibe sikerült szereznem egy xeon procit.
jelenleg natívan fut rajta a xpenology.
van-e arra valahol leírás hogy hogyan tudnám ezt átrakni virtuális felületre?
ha nincs akkor esetleg lenne valaki aki elmondja a kezdő lépéseket?
eddig csak egy pendrive volt és egy hdd a rendszerben, nem tudom hogy pl ez a hdd egy az egyben átrakható-e adatvesztés nélkül?
az elképzelés az hogy vennék egy 240 Gb-os SSD-t a virtuális környezetnek és ezen keresztül kapná meg a xpenology a HDD-t.minden segítséget szívesen fogadok, köszönöm
-
Magnat
veterán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Jaja, bár ezzel az erővel minek fórum? Nyilván rágugliztam előtte, de mivel ez a Xpenology topik, lehet, h vki azt mondja, h sok leírás van, de ez a legegyszerűbb, vagy ezt ne csináld mert úgy nem működik, esetleg link egy letölthető vm image-re ...
-
Haugland
aktív tag
Kipróbáltam már az összes variánst...de mindenhol ugyanaz az üzenet a vége: A beállítások alkalmazása sikertelen...
Közben aztán csináltam 3-4 újraindítást + és telepítettem a frissítéseket is ami szintén csinált egyet még...
A a vinyónál továbbra is: 'inicializálás'Sokáig tart az ilyen 1db 3Tb vinyónál?

Asszem holnap után kiszedek belőle mindent és beteszek egy régebbi 250Gb nozti vinyót, hátha azzal felgyorsulnak az események..
-
Mikor létrehozol kötetet, ki kell választani, hogy végezzen-e teljes felület ellenőrzést. Van egy sejtésem, hogy melyiket választottad.
-
Haugland
aktív tag
Még egy kérdés...

Felment az oprendszer. A gépben jelenleg 1db 3TB-os vinyó van (hibátlan állapotú)Az normális, hogy 4órája csak 'inicializálás" a státusza a Tároláskezelő / HDD/SSD menüpont alatt...
Próbáltam a Kötet menüben új kötetet hozzádani minden opcióval, de nem megy: 'A beállítások alkalmazása sikertelen'.
A telepítés óta még nem csináltam (nem mertem az inicializálás felirat miatt) újraindítást...Szerintetek mit csináljak?
-
Haugland
aktív tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Basszus...
Koszonom szepen!!
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Haugland
üzenetére
Ha bejön a login rész akkor a gépen már nem kell semmit csinálnod. A hálózat másik gépéről kell rá kapcsolódnod a microserver ip címére (routered felületén meg tudod nézni az ip címét) Be kell azt írnod a böngészőben és a többi már azon keresztül fog menni.
KATT 5:40 környékétől érdekes neked
Elsőre az upgrade/installt kell választani a listáról onnantól már a sima lehetőséget amit automatikusan kiválaszt a bootolásnál. -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudtom veletlenul egy xpenology telepitest bemutato videot, ami nagyon zoldfulueknek is butatja az telepites menetet?
Gen8 microserverre telepitenem micros sd-rol. Kiirtam ra az .img fajlt, modositottam a tug kiterjesztesu fajlt, sot az sd kartya vid szamat is beallitottam.A telepites elindul, kivalasztom a xpenoboot install opciot, majd megallok a "Disktation login:" -nal, mert itt nemtudom, hogy mit kellene beirnom.
Azt se tudom, hogy a billentyuzetem mukodik-e ezen a feluleten itt (vezetek nelkuli bill+eger egy kozos usb stick csatlakozassal).
Szoval ha gepelek is barmit, akkor sem latszik semmi szoveg a kepernyon..
-
Iszonyat háklis ez a Synology cucc
Lett a merevlemezemen egy gyenge szektor, erre összeomlasztotta a rendszer az egész kötetet. Nagy nehezen lementettem mindent róla, aztán a HDD-n nyomtam windows alatt egy felület ellenőrzést. Az az egy bad sector eltűnt, újra 100%-os a HDD is. Miért kell így megszivatni a felhasználót? Egy gyenge szektor még nem a világ vége. Pláne, hogy a synology smart teszt már teljesen hibásnak titulálta a hdd-t, közben meg semmi baja. -
dc.tacsi
tag
Sziasztok!
Plexet használok/használnék a hordozható eszközeimhez, viszont sajnos külső hálózatról nem érem el!
Port átirányítást megcsináltam a 32400-as portra, de sajnos semmi eredmény!
Valakinek vmi ötlet esetleg, hogy mit ronthatok el?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat! -
Magnat
veterán
Üdv,
valaki használ Virtualboxban Xpenolgyt? Ha igen, el tudná mondani nagy vonalakban a telepítés menetét? Vagy esetleg van letölthető VM igame valahol?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
lafaty80
üzenetére
én a két lemezes megoldást annyira nem javaslom ilyen esetben, a tárhely felét be fogod bukni SHR esetén és nem lesz sokkal több tárhelyed, mint mikor elkezdted.
elvileg a két 500GB helyére egyesével be lehet rakni az újakat és upgrade-elni. ez egyrészt egy csomó idő lesz (akár napok is lemezenként), másrészt nagy terhelést fog a lemezekre rakni, szóval a biztonsági mentés erősen javallott. viszont ha meg van biztonsági mentés, akkor érdemesebb csinálni egy üres tömböt és visszatölteni rá az adatokat.
-
lafaty80
addikt
Sziasztok, egy kis segítség kellene.
A jelenlegi épített NAS-osmban 4 hdd csücsül:
2x500GB
2x1TBMost lenne lehetőségem akciósan hozzájutni 2db 2TB-os hdd-hez. 4-ből szeretném 2-re redukálni a jelenlegi kötetet, de nem vagyok benne biztos hogy ez ilyen egyszerű... (gondoltam elsőre, hogy egy 500-as helyére menne az egyik, kötet rebuild, majd a másik helyére is a másik)
Hogy lenne érdemes megcsinálni? Van rá esély hogy elsőre összejön?
-
bgaborj
csendes tag
Kösz a választ! Csak azért nem volt nekem tiszta, mert ezeknek egy SATA, és egy Molex csatlakozójuk van, ahogy a képeken láttam. Szóval az egy Molex-re lehetne átalakítóval, elosztóval felcsatlakoztatni 3 HDD-t? Ez az egy ág elbírja őket? Mert gondolom az össz. 120 w-os teljesítménynek bőven elégnek kell lennie egy ilyen konfigurációhoz.
-
bgaborj
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni! QNAP TS-412-met szeretném leváltani valami izmosabb konfigurációra.(Fájlmásoláskor sem tudja kihasználni a gigabites háló sebességét, és torrentnél is korlátozottnak érzem az erejét.) Anyagi megfontolások miatt épített verzióban gondolkodom és XPenology-ban. Megtartanám az eddigi 3 HDD-met (WD Red) RAID5-ben. Úgy gondoltam hogy az Asrock N-3700 ITX-et párosítanám egy pico-PSU-val, csak azt nem tudom, hogy ezekről a Pico-PSU-król meg lehet hajtani 3-4 HDD-t?
-
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Jogos, N3150DC-nél láttam és rosszul emlékeztem

Tehát N3150DC-hez van adapter, Q1900DC-hez nincs adapter
Matekot ez alapján lehet csinálni -
hemaka
nagyúr
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Accessories:
Quick Installation Guide, Support CD, I/O Shield
- 2 x SATA Data Cables
- 2 x SATA Power Cables
- 1 x WiFi Module ScrewCsak van rajta csatlakozo, nem tartozek.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
wardemi
üzenetére
ASRock N3150DC-ITX a DS716+ környékét tudja. (picivel nagyobb a frekije a cpu-nak, de lényegében ugyanaz van abban is) Csak azt nem tudom hogy xpenology-val is ugyanúgy megy-e a videó transcode-olás hardveres gyorsítása.
Airlac: Szerintem nem jár hozzá dc adapter, csak azért van a nevében mert kompatibilis vele. Az N3150DC-ITX-nél külön fel is tűntetik hogy free bundle adapter. A másiknál nem írják sehol.
Ha tévednék majd valaki úgyis megcáfol akinek van ilyen. -
válasz
wardemi
üzenetére
Címszavakban:
Ha a fogyasztáskülönbség fontosabb mint a teljesítmény, akkor a 3150.
Én megnézném a normál ITX verzió+PicoPSU árát is (80W-90W is bőven elég), itt nem vagy annyira kötve egy esetleges upgrade esetén. A DC-khez egyébként jár adapter gyárilag ha jól tudom.Az általad leírtakhoz bőven elég lesz mindegyik.
-
wardemi
senior tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Igen, köszi olvastam az előző írásokat, azokat is de ebből nem derült ki számomra hogy a config elbírja e azt ami nekem kell. Illetve hogy a cloud szolgáltatás hogy áll rajta.
-
wardemi
senior tag
válasz
Szomj4s
üzenetére
Sziasztok,
Szeretnék beruházni egy NAS-ra. Megnéztem a lehetőségeket és számomra eddig árban a saját építésű verzió tetszett a legjobban, pláne, hogy megláttam hogy "Synology" OP-t is rakhatok rá.
Lapnak a ASRock Q1900DC-ITX nézte ki (néztem a ASRock N3150DC-ITX is de abban kicsivel gyengébb a cpu, de ha erősebb ez a lap jelezzétek kérlek).
Ehhez első körbe egy 4 GB 1333 RAM-ot néztem, illetve egy 75W adaptert (esetleg kellehet a 90W?). HDD lehet csak második körben lesz bővítve de legrosszabb esetbe belemegy egy 1T 2.5" WD RED.A kérdésem hogy ez a config kielégíti e az elvárásaimat:
- A legfontosabb egy normális cloud, emiatt is fognék bele a NAS dologba. Ahogy néztem az ownCloud elvileg működhet, ezzel van valakinek tapasztalata, esetleg más alternatíva (symbolic link, választható szinkronizációs mappa, +ha tud akkor minimál verziókövetés).
- Ezenfelül FHD filmek streamelése, plex ( Szomj4s kolléga beszámolója alapján ezt kipipálhatom)
- Torren, nem brutál seedelésnek
- Backupok, (Time machin is, de elv XPEnology tudja)
- talán webserver, 1-2 site de minimálban magamnak ha úgy vanKöszönöm a segítséget előre is
-
Proxy2
aktív tag
Üdv!
Érdekes szituban vagy!
Ha van rajta ilo akkor miért nem nézed meg kozolból az IP-t?Mármint miért nem jelentkezel be local konzolon és ifconfig -a és akkor látnád mi a szitu, esetleg kézzel fel is húzhatnál egy IP-t.
Vagy próbáld ki, hogy nem adsz meg mac= részt a syslinux.conf-ban.Ha ezeken már túl vagy, és csak én nem értem még magam utol a forum olvasásában akkor bocsi.
-
-
tomchy
tag
Sziasztok!
Frissítettem DSM 5.2-5644 Update 8-ra (Control panelből), de most azt írja, hogy nincs internet kapcsolat. Az Update-hez is, a Package Center is.
Transmission viszont megy...Nem kellett volna frissítenem?
-
Essejó
Topikgazda
válasz
DJ. Ru$y
üzenetére
HP Mickroserver esetén szerintem eléggé hasonló helyen lehet.
Nos az alábbiakat próbáltam, mindeddig hiába.
Letöltöttem és újra írtam az 5644.5-öt a pendrivera, Isolinux.cfg-t módosítottam( sn, mac vid pid értékek) 3x.
HGW-ben DHCP-t tiltottam engedtem, Háló kábelt kihúztam HGW-t újra indítottam, kábelt vissza dugtam.
És nem kap IPv4-et
Mac alapján azonosítva.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
ssarosi
üzenetére
A http://xpenology.me/ sem érhető el. Lehet frissítik az oldalt, de volt már rá példa, hogy majdnem megszűnt vagy az egy másik oldal volt és meg is szűnt végleg, szóval nem lenne meglepő, előbb utóbb úgyis lesz egy hiánypótló oldal, ha megszűnne.
-
ssarosi
tag
Csak nálam nem megy a http://xpenology.me/downloads/ oldal vagy másoknál sem?
Remélem nem zár be, nagyon sajnálnám. -
DJ. Ru$y
nagyúr
14 órán múlva fog neki újat adni, ha jól látom. Próbáld meg, hogy kihúzod a LAN kábelt majd visszadug, ha ez nem oldja meg, akkor húzd ki megint indítsd újra a HGW-t és utána dugd vissza a kábelt.
Nálam is volt ilyen saját routerrel és HP szerverrel, ott csak elem kivétel oldotta meg a problémát a szerverben.
-
Essejó
Topikgazda
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Pár dolog az Asrock N3150DC-ITX ről:
Közben olvasgattam a manualt és lehet hogy ezen is 2 hdd vezérlő van, de legalább mind2 sata3-as és xpenology fórum szerint mennek gond nélkül. Sajnálatos módon az Asrock nem nagyon ír bővebben a specifikációkról. Ami esetleg problémás lehet az a lan portja, (volt aki szerint lassú volt, és dobott bele intelt) de ezt is csak 1 postban láttam más nem írt erről semmit.
Meg arra is ráment fél órányi guglizás mire sikerült kideríteni hogy mivel tégla külső tápja van ami zajtalan, ezért az alaplapon vannak a sata táp csatlakozók is (2db). Mindenhol írják hogy 2 sata táp kábel + 2 sata adatkábel van a dobozban, de sokaknak nem volt tiszta hogy ez csak 2 vinyóra elég és kell majd külső táp a maradék 2 sata meghajtónak, vagy mind a 4-et kiszolgálja. Nem egyértelmű! De a lényeg hogy igen! Külső táp és extra kábel nélkül is megy 4 vinyóval. Neweggen is írta a srác kommentben hogy ő se volt biztos benne és rendelt mellé y-os sata táp kábeleket hogy 4 vinyóval használhassa, de végül nem volt rá szükség mert a dobozban lévő kábel is 2 felé ágazott el.
Gondoltam leírom ha valakit érdekel ez a lap.
-
Jimcat
csendes tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
köszi a választ
igy már értem is. -
Mr Bond 007
őstag
Az ASRock Q1900DC-ITX nem tartalmaz tápot, 2 hdd vezérlő van benne 2db sata3-as és 2db sata2-es csatlakozóval. Ez 4db lemezt kezel sata3 kapcsolattal 1 vezérlőn, csendes venti nélküli dc tápot és 4 magos processzort tartalmaz (picivel jobb mint ami ds716+ban van) Na kb ezért.

-
törölt tag
neked kell eldönteni, kicsit megrágni, hogy ha bővítenél merre fele bővítenél. alapvetően szerintem ez a lap később esetleg egy extra sata kártyával bővítve azért jó lehet ha nincsenek extrém igények...
a kereső szerint pl jim74 üzemelt xpeno-t ilyen vasra, kérdezz rá nála pm-ben hogy hogy muzsikált pl..
-
törölt tag
-
törölt tag
xpenology nem is fogja tudni használni a videokimenetet csak halkan jegyzem meg. az a syno meg elég vérszegény prociban, a syno topikban "komolyabb" vasaknál is megy a sírás hogy nem tölt úgy ahogy kéne, meg nem érhető el olyan gyorsan mint a vinyó tudná, mert gyenge a proci...
egyébként dym-nek szinte mindegy mit raksz be főleg ha egy lemezes lesz és alap funkciók kellenek. én egy egymagos ősöreg cerkás procis itx-es lappal teszteltem először a cégnél, vígan szaladt.
-
Jimcat
csendes tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
kifejtenéd bőven hogy miért érdemes ezt vennem
de ennyiért már ezt is megkapom
https://ipon.hu/webshop/product/synology_diskstation_ds115j/785853
nincs szükségem videokimenetre csak a hálózati adatár kell. az is 1 lemez bőven elég -
Jimcat
csendes tag
sziasztok!
Nemrég találtam rá a lehetőségre és nagyon tetszik a dolog! csak egy két alap kérdésem lenne. egy routerre kötött vinyot cserélnék le épitett nas -ra de nem nagyon ismerem alaplap szinten most a dolgok állását.ezek közül szemezgetnék
[link]
egy szem másfél terrás vinyot kötnék rá de az 0-24 ben menne.
van e lényeges különbség ezen lapok között? illetve van e ajánlott , a téma-összefoglaló most is teljesen aktuális? -
poolbig
aktív tag
MicroSD-ről fut az Esxi-m, ODD SATA porton lévő HDD-n vannak a VM-ek, a microserver négy dokkjában meg a XPE Raid5 SHR lemezei. Érdekelne, hogyan készítenétek biztonsági mentéseket a VM-ekről, és az Esxi-ről is, ha netán meghal valamelyik adattároló (MicroSD, VM-ek HDD-je) akkor könnyedén vissza tudjam állítani az eredeti állapotot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását típustól függetlenül
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest