Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Energiaital topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49742) #47205632 válasza CoDWaW07 (#49737) üzenetére


#47205632
törölt tag

Lehet vannak boltok amik rögtön kihasználják az alkalmat és zsebelnek már egy előhírből is.
Nagyon nagy kijelentés még nem született ezzel kapcsolatban, különben a fél internet ebből állna, ehhez képest meg talán három oldal hozta le azok is kb. alja szintűek. Túlfújt lufi megint.
Persze lehet emelnek majd rajta. Vidéki árakon ez egyáltalán nem fog változtatni, itt már eleve drága minden. Itt akkora az árrés, hogy tudnak belőle levenni és az árat változatlanul hagyni vagy 10 évig. Itt már 5-6 éve is drágábbak voltak a dolgok, mint ami árakon most ti megrökönyödtök (400 Monsta, 200 Hell, Bomba, Watt, 250 Burn). És nem csak maszekokról beszélek hanem Coop, CBA, Spar szintű láncokról. Teljesen más árazási metódust használnak a fővároshoz vagy a megyeszékhelyekhez képest.
Ezzel szemben az ottani árazásnál ahol alacsonyabb az árrés, rögtön minden fikára emelni fognak érte mivel nem tudnak rugalmasan játszani. A vidéki meg tud. Vidékiek nagyobbat kaszálnak fejenként, de kevesebb ember is van aki veszi (kevesebb a lakos lokálisan üzletenként), kevesebb termék fogy.
Ebből a lényeg annyi, hogy ha vidéken (lakosság fele?) megveszik a fenti árakon, akkor bizony a másik fele is meg fogja venni ennyiért ha esetleg emelnek. Valamilyen zseb tömődik, egészségesebb senki nem lesz, mindenkivel kikúrunk, közben még mindig megvehetik a 12 évesek. Én ekkor mondtam le teljesen a kormányról mikor 2011 szeptemberben ezt az adót bevezették, ekkor tudatosult mi van és mennyire előtérbe került a zsebtömés minden szarra ráfogva. :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.