Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Energiaital topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szekra
Topikgazda
Megkóstoltam a cukormentes Skybaby-t (classic), meglepődve tapasztaltam a kólás ízt, mert semmi nem utalt erre sem a dobozon sem a leírásban. Kb. egy az egyben kólás Hell, akinek az ízlik ez is fog (és ebbe sztívia van).
-
ECHO2235
aktív tag
ahol én voltam ott volt ez a cantaloupe cucc is
a Strong pedig 38.4mg/100ml
a cassis meg lényegében a volt feketeribizlis tuttifrutti -
ECHO2235
aktív tag
a Lidl-ben meg van 2 új fajta "x-act" ami már inkább csak Freeway Up
az egyik az Strong apple
a másik valami cassis nevű -
DJ. Ru$y
nagyúr
Nagy "bánatomra" tegnap Szerbiában jártam... Képet már nem merek feltölteni.
-
tipuka
addikt
Nagy bánatomban az auchanba (szegedi) bementem energiásért, láttam 139 ft a fél lityós Adrenalin.
Pakoltam a kocsiba őket ezerrel.Ennyiért jó árban volt
-
Laraxior
titán
válasz
callmeakos #49777 üzenetére
Ha nem enne annyira ízesítős utóíze, azt mondanám, hogy nagyon jó lett a Violet..
Oszt nálunk is 1.79 + 0.25EUR egy Monster vagy egy Rockstar. Tehát kb 2 EUR, ami több mint 600HUF.
Szóval az otthoni 299 még nagyon is jó ár -
callmeakos
veterán
Ez csak egy kijelentés volt, semmi mellékes gondolat nem volt a mondandóban.
#49779) CoDWaW07
Ne aggódj, ez csak (mint minden ilyen) a költségvetés foltozására jött létre. De az tény hogy bözsi néniék tökösek voltak, keményen rávetették gyakorlatilag minden cukros löttyre. Két féle dolog történt. A gyártók vagy meghagyták az eredeti receptúrát vállalva az extra adóterhet (azt hiszem ez 5g/100ml felett van) - ilyen a RedBull , Pepsi vagy a Monsta', vagy megváltoztatták úgy hogy lecsökkentsék a cukortartalmat hogy kijátsszák a törvényt és ezt úgy adják el hogy ráírják a dobozra hogy improved recepie, reduced sugar blablabla - ilyen pl. egyes Rockstarok és Relentlesek, a Lidl-s Kong edrink vagy a Freeway kóla, ami utóbbi azóta gyakorlatilag egy ihatatlan fospermet. Vagy van egy harmadik opció a Coca Cola, ami volt olyan pofátlan hogy meghagyta az "eredeti" receptet, de az üvegek úrtartamát lecsökkentette 1,75 ről 1,5 literre (a standard kiszerelés) de ennek ellenére felemelték az árát, így lehet az hogy a normál ára egy üveg Cocának 2 font, és ez alatt nem találsz gyakorlatilag sehol. Ráadásul sok helyen (pl. McDonalds) a normál kóláért pluszba kell fizetni vagy 15-20 pennyt ha te azt választasz. Nem nagy dolog, de belegondolva ilyen még nem igen volt. -
CoDWaW07
őstag
válasz
Sugar tax?
Ott is ennyire ügyelnek már az emberek egészségére mint a mi drága kormányunk?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Hát ez UK élet írtó kemény lehet...Én meg 199ft vettem ma egy hell-t,az élet kegyetlen.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
callmeakos #49774 üzenetére
Hát jah,az ultra violet monsta' nagyon ritka lidl-ben.
-
mayday00
őstag
válasz
callmeakos #49774 üzenetére
Még soha nem találkoztam vele Lidl-ben. 🙂😂
-
Gézengúz
addikt
20 dobozzal tudnak csak küldeni, ez mégiscsak azt igazolná, hogy probléma van a Ripperrel..
Többiből mind van készlet!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Félig nyaralás, félig kötelességek miatt el kellett ugranunk Debrecenbe, ha már ott voltunk Románia alig pár kilométer kicsit körülnéztünk Nagyváradon.
Energiaitalok Nagyváradról (Auchan, Carrefour, Kaufland):
Hellek ismerőstől Görögországból:
Hell egy fórumos úriembertől Görögországból:
Chipsek Nagyváradról (volt még pár fajta, de így is elég lesz vagy fél évre):
-
koshmar
addikt
Pennyben ki látott már 179 forintos Wattot?
Jól megszívattam magam, megláttam hogy van banán-kiwi, meg se néztem az árát (Penny = Watt 99-ért), lekaptam gyorsan 4-et, de mikor fizettem, gyanúsan sok volt, akkor láttam a blokkon, hogy 179
Még jó, hogy nem vettem egy egész tálcával, ahogy a kasszánál eredetileg fontolgattam -
szekra
Topikgazda
válasz
#47205632 #49759 üzenetére
"Adott egy szint amit évekig tartani lehet, mert stabil és fixen nyereséges."
Inflációról hallottál-e már? Mutass nekem egy terméket aminek évek óta ugyan az az ára.
"Ez hol jelent problémát a cégnek akkor? Sehol, az égvilágon semmi veszteség nem éri."
A cégek nem a veszteség minimalizálására törekednek, hanem a profit maximalizálására (vagy ha fordítva, akkor ott nagy gáz van). Hiába nem kéne rávetíteni a vásárlókra, de ettől még ez a kis adóemelés is át fog szűrődni az energiaitalok fogyasztói árába. Igen, csúnya dolog brühühü
Amúgy nem a Hell-el kellett volna példálódznom, ezt aláírom. És egy szóval se írtam, hogy robbanásszerűen emelkedni fog az áruk. És azt se felejtsük el, hogy költség oldalon a gyártóknak nem csak a chipsadóval kell számolni, eszméletlen sok mindennel, (alapanyag, eszközök, K+F, bérek stb., had ne menjek bele), ezt nem ilyen egyszerű, hogy 2Ft adóemelés = 2Ft-al lesz drágább a termék.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
#47205632 #49759 üzenetére
Teljesen egyet kell értenem veled. Röviden: ha eddig volt X hasznom, akkor, ha megemelem az adó mértékével, akkor ezután is X hasznom lesz. De ilyenkor jön az, hogy a nagy cég adó + Y%-kal fog emelni és lesz X + Y%-nyi haszna.
szekra
Akkor ezzel azt mondod, hogy eddig nem volt hasznuk? Az pedig a másik szerintem, hogy ez csakis az itthon forgalomba hozott termékekre igaz, ergo a amit a példa szerint a Szikszó exportál külföldre azok után a dobozok után nem kell neki megfizetni a "chipsadót". -
törölt tag
válasz
szekra #49758 üzenetére
Az égvilágon semmit nem érez meg belőle, mindet ki tudja fizettetni a vevővel ráadásul a vevő észre sem venné (2Ft/doboz). Adott egy szint amit évekig tartani lehet, mert stabil és fixen nyereséges. Ha valamiért 2 Ft-tal többe kerül akkor 2 Ft-tal drágítva visszatérek arra a stabil szintre amin vagyok, mintha misem történt volna. Miért kéne egy 2 Ft-os drágulás miatt a többszörösét kivetíteni a termékre? Csak akkor, ha mellette az adóra fogva rögtön zsebelni akarnak pluszban. Ez hol jelent problémát a cégnek akkor? Sehol, az égvilágon semmi veszteség nem éri. Kereskedelemben dolgozom, úgyhogy pontosan tudom mennyi az annyi.
Emelhet 4-5 Ft-ot és akkor kapásból zsebre teheti az adó mértékét pluszban, a vevők még mindig leszarnák (legtöbb cég ezt fogja tenni). Meg lesz valószínű pofátlanabb aki 10-20-at fog emelni, mert miért ne. Itt az alkalom és az indok neki. Náluk meg érvényesül a kapzsi kapitalizmus. Erre fogjuk mi jogosan húzkodni a szánkat, mert ez már egyértelműen adóba bújtatott áremelés. És ezt is meg fogják venni, mert a piac jól láthatóan ketté van szakadva árazásilag és a drágább részét is veszik, akkor a másik fele is meg fogja annyiért venni, legfeljebb eleinte szájat húzkod. -
szekra
Topikgazda
válasz
#47205632 #49757 üzenetére
Azért kicsit gondolj bele, mennyire megérzi egy cég.
Pl. a Hell napi több millió dobozt tölt meg, persze ebből nem az összes itthon kerül értékesítésre, sok megy exportra. Mindhez adj csak +2Ft-ot. Gondolom azt te is tudod, hogy nem 0-ra akarják kihozni magukat, tehát nem 2Ft-al fog emelkedni egy-egy doboz energiaital, ennél sokkal nagyobb árréssel kell dolgozniuk /db tekintve.
-
törölt tag
Egyébként alapvetően nem kellene problémázni egy esetleges adóemeléssel sem, mert jelenleg 40 Ft/liter az adó rá, szóval 10 Ft dobozonként. Ha 20%-ot emelnek rajta akkor 12Ft lesz dobozonként. 2 Ft-tal drágulna, észre sem kellene venni, hogy történt valami. Ehhez képest biztosan lesz a termék utazása során olyan szakasz aki 20 Ft-ot is rányom, igazából ez már nem az adó hibája akármennyire is baromság maga az adó, hanem valamelyik átadási pont pofátlansága akik kihasználják az átlagember tudatlanságát és az adóemelésre egyből rárántanak 10x... Hogy most ez gyártó vagy nagyker, kisker, elosztó, maszek, üzletlánc blabla... melyik átvitelnél történik meg az már mindegy. Azt meg nem mondhatják, hogy mindenki csak 2 Ft-ot rak rá, mert 10 kézen nem megy át egy termék sem... Egy valaki rak rá, de az sokat.
Méghozzá annyira teng az ostobaság, hogy még maguk a híroldalak amik lehozták ők is a teljes árat számolták be 20%-kal így jött ki nekik a 20-40 Ft-os drágulás, mikor csak az adó részét kell 20%-kal mivel az emelkedik csak... Ráadásul van olyan oldal ami a taurint is beleszámolta a drágulásba, mikor az nincs is itthon és még annak se néztek utána rendesen menyibe kerül a taurin adója, mert rosszul írták ki.
Bámulatos balf.szok és akkor ez lenne ma az online újságírás mikor minden jött-ment marhát odaengednek cikket írni a napi betevőért, erre tényleg meg kell inni egy Monstert, mert kibírhatatlan ez a szintű agyhalál. -
koshmar
addikt
válasz
Freddycom #49750 üzenetére
Múltkor ezt keresgéltem én is
Ha hajlandó vagy lejönni 35 km-rel arrébb, akkor tudok egy helyet, ahol 300 darabja, most szombaton én fogok onnan elhozni egy tálcával.
Bár annyit már lehet nem ér megMintha láttam volna hogy a Tescóban most 319 (?), de az Assault nem biztos, én azt már hónapok óta nem is láttam ott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Assetto Corsa EVO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mobil flották
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest