Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeterPH
senior tag
válasz
tobias40 #4749 üzenetére
Először is tisztázni kéne milyen gateway-ed van. Más-más integráció használható típustól függően.
Nekem pl. kínai DGNWG02LM (lumi.gateway.v3), sajnos már zárt fw-vel, így utólagos port nyitás már nem lehetséges. De szerencsére így is működik a Xiaomi Miio integráció.
A token-t én az orosz appban látom, ha hosszan nyomok az eszközre, majd a lenti soron a rename opciót választom. -
tlala
addikt
válasz
tobias40 #4747 üzenetére
Semmit nem kell letölteni.
A Home Assistant baloldali menüjében a Konfigurációra kattintasz, majd jobbra lent az +Integráció hozzáadása.
A felugró ablak felső keresősorába ahogy beírod az X betűt, felugrik az összes Xiaomi integráció. Kiválasztod a Gateway3-at és telepíted. -
tlala
addikt
válasz
tobias40 #4740 üzenetére
AlexxIT integrációjával be kell csatolni a Xiami gatewayt, az a legegyszerűbb - és jön vele minden.
-
tobias40
veterán
A Home assistant alá hogyan tudom betenni a Mi-home-ban benne levő eszközeimet?
Akár egyben,akár külön-külön is? -
Chamoro
tag
Eredetileg lehet. Amikor rákattintasz az eszköz megosztásra, ott kiválasztod, hogy kivel szeretnéd megosztani majd 2 lehetőség van: 1: irányíthatja is a kamerát, 2: csak nézheti. A másodikra kattints. Ilyenkor a hangokat még hallani fogják.
Na most annyi, hogy kb 3 hónapja próbáltam és akkor mindkét beállítási lehetőségnél lehetett mozgatni a kamerát. (Valami bug volt) Azóta nem néztem, hogy javították-e. -
Criminal017
őstag
válasz
Criminal017 #4650 üzenetére
Köszi mindenkinek, egyből kicserélték egy újra, ez már halk, aludni is lehet tőle.
Igazából a port szeretném leredukálni vele hosszú távon. Hogy érdemes járatni? Annyi szent, hogy éjszaka éjszakai módban van, illetve mikor nem vagyok itthon auto állásban hagyom.
A favourite módban most középállásban van a csúszka, 15-25 m² tisztítását írja. Alapvetően egy szobának a levegőjét kellene forgassa, arra ez elég? Illetve milyen hosszan kéne ebben az állásban hagyni? Egész nap? Az tiszta sor, hogy auto módban nem olyan effektív.
A tapasztalatokat előre is köszönöm!
-
boorit
csendes tag
Hello!
Nemrég vettünk egy XIAOMI Mi 360° Home Security Camera 2K Pro-t. Egyszerűen ment a beállítása, megfelelően működik. Babafigyelőnek szeretnénk használni, de úgy, hogy a nagyszülők is ránézhessenek.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra lehetőség, hogy úgy osszam meg családtagokkal, hogy alacsonyabb jogosultságaik legyenek? Ha share-elem velük, akkor mindent elérnek amit én is, ennél alacsonyabb jogosultságot szeretnék nekik adni. Arra gondolok, hogy ők csak nézni tudják a képet, ne tudjanak beszélni a kamerán keresztül, ki/be kapcsolni, forgatni, esetleg az is jó lenne, ha a hang nem menne át rajta.Előre is köszi
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok!
Van esetleg valakinek XIAOMI Mi WiFi Range Extender Pro-ja? Ma jött meg, de mit ne mondjak, nem vagyok elájulva tőle, szinte rosszabb vele, mint nélküle. Más is tapasztalt ilyet, van valami beállítás, ami segíthet?
-
nemethsza
tag
Srácok,
a HA integrációhoz kellene downgrade-elnem egy Xiaomi Mi Home Security Camera 360 1080p (MJSXJ05CM) kamerát.
A [leírás] alapján próbálom, de az istennek nem változik a firmware...
3 SD-kártyával próbáltam. Mondjuk a leírásban lévő tf_recovery.bin-t nem találtam, csak egy ugyanilyen nevű .img-t, kicsomagolni nem engedte (sérült file-t ír)...
Vmi ötlet?
Thx -
-
bl4ze
veterán
válasz
Benny21 #4725 üzenetére
Közben én is beszereztem. Nagyon szépen szól, nálam a Spotify-t "viszi".
Kamera kölcsönben volt olyan ami GA/GH kompatibilis, most vettem egy 360 2K PRO-t, azt várom éppen, hogy megkapjam, de nem sietik el... (Kontaktor.hu)Neked a telefon beállítás menüben a "Photo Frame" vagy "Display" mutat bármit ? Nálam teljesen üres
-
Vagany
őstag
Kis helyiségbe okos mennyezeti lámpára van BB ajánlat?
Ez esetleg: [link] (YLXD76YL) Pontokkal kb 11$-t tudok faragni cseh raktárból így kb 71$ körül lenne (21500Ft)
Alin is kb ennyiért van [link] (YLXD41YL)
YLXD76YL vs YLXD41YL között csak a watt a diferencia, melyiket érdemesebb megvenni, ha az ár azonos? Esetleg az egyik EU-s régióra van? Mind a kettőt kezeli a mihome app, mert ezt pont nem látom csak az apple homekit támogatást meg a yeelight app-ot.
Annyi a kitétel még, hogy ha már veszek ilyesmit örülnék, ha ez kompatibilis lenne vele (korábbi téves rendelés): [link] Így távirányító nélküli is megfelelne, ha létezik ilyen.
Eddig a YLXD41YL a befutó, de hátha itt több tapasztalat van ezekkel.
A xiaomi mennyezeti lámpákkal ez kompatibilis lehet? Mert mintha itthon a xiaomi-tól láttam
volna 20 körül is ceiling light-ot. -
Benny21
csendes tag
-
bl4ze
veterán
válasz
Real_Necro #4721 üzenetére
Nem, sajnos nincsen. Nem tudom a korábbi -jó- FW-t hogyan lehetne "ráerőszakolni"....
-
Madoc
veterán
válasz
Real_Necro #4721 üzenetére
Légtisztítón hova dugod az usb-t?
-
JrCsG
tag
Sziasztok!
Létezik, hogy Xiaomi egyes termékeket feloldott a régiókorlátozás alól?!
Jött pár darab kocka lcd hő és páratartalom mérőm Aliról, "poénból" megpróbáltam hozzáadni a Hungary régiós Acc-omhoz. Sikerült mindet.
Ezen felbuzdulva megpróbáltam a régebbi kerek lcd-s hő és páratartalom mérőimet (amik eddig kínai régión mentek) is hozzáadni ehhez a régióhoz és azokat is sikerült.Ma reggel indítottam egy takarítást a Mi Robot Vacuum-al, kínaiul beszélt, mondom wtf? Eldobta a Wifit. OK, akkor próbáljuk meg ezt is hozzáadni a magyar régióhoz (előtte kínain ment ez is) és ezt is sikerült, úgy tűnik minden funkciója működik.
Van egy kínai régiós Air Purifier 3H-m is, na azt nem sikerült átraknom.
Valaki tapasztalt hasonlót?
-
tlala
addikt
A felsorolt Google termékekhez sajnos nem értek, de biztosan van rá megoldás.
De az alap menetet kezdőknek el tudom mondani:
1.) Kell a Home Assistanthoz (továbbiakban HA) egy olcsó, megbízható vas, ami ugye mindig megy 7/24-ben, nincs benne mozgó alkatrész és keveset fogyaszt. (Nagyobb SSD-vel is max. 30e Ft, és ez a kulcsa egyébként annak is, hogy a jövőben kialakíthassunk egy olyan otthoni okos rendszert, ami független az összes kínai felhőktől, csak a saját szerverünkre támaszkodik.)
Erre a vasra egy jó példát látsz az aláírásomban.
2.) Fel kell telepíteni egy olyan oprendszert, ami vagy valamilyen windows konténerben futtatja a HA rendszert, vagy alapból egy egyszerűbb, stabil linux (Debian) rendszeren futtatja a HA-t (is).
Ennek az az előnye, hogy pl. a nappaliban egy TV háta mögé dugva a mini PC-t, pl. egy kényelmes légegérrel a kanapéról tudunk böngészgetni, fórumozni, stb. is. (Lásd csatolt kép, ami egy 55 collos OLED TV-n született.)
3.) Az oprendszerre fel kell telepíteni a HA rendszert, és abba lehet alrendszereket integrálni (pl. Xiaomi Home rendszer és gateway), vagy onnantól gyakorlatilag bármilyen külső gyártótól származó (Sonoff, Blitzwolf, stb.) olcsó eszközt alkalmazni.Az egész nekem is kínaiul volt először, de könnyen elsajátítható és ha az ember kicsit is ráérez az ízére, onnantól kezdve kreatív dolog, mókás, és nagyon nagy ablakot nyit a világra.
-
tlala
addikt
Aki szintén azzal küzd, hogy szűkösnek érzi a Xiaomi Home limitáltságát, jó szívvel ajánlom a saját történetemet.
Vettem egy mély levegőt, és elkezdtem küzdeni, hogy megismerjem a Home Assistant rendszert, mert már sokat hallottam róla.
Hamarosan sikerült behúzni az egész Xiaomi ökoszisztémámat Home Assistant alá, és ennek az lett a kellemes "mellékhatása", hogy HA alatt azonnal sikerült a Xiaomi Hubra ráhúzni az összes meglévő külső eszközömet: Blitzwolf wifi-s konnektor, Blitzwolf zigbee-s okoskonnektorok, Sonoff mozgásérzékelők, stb.
Hirtelen egy új univerzum nyílt meg - miközben a telefonomon a Xiaomi Home rendszer is megmaradt.
Saját kezdő tapasztalataim után már jó szívvel bátorítok mindenkit, hogy merjen tovább lépni.
A Xiaomi ökoszisztéma fantasztikusan bővíthető a Home Assistant segítségével!
Ha valakit érdekel, privátban is szívesen segítek. -
bl4ze
veterán
válasz
Real_Necro #4713 üzenetére
Baja annyi, hogy nem mutatja a reális akku merülést. 50%-nál már elérhetetlen, le kell venni és tölteni
100%-ról 50-60%-ra 2-3 nap alatt lemegy, és onnan nulla, no elérés -
bl4ze
veterán
válasz
Real_Necro #4711 üzenetére
Google Assistant, Google Home
-
bl4ze
veterán
válasz
Real_Necro #4707 üzenetére
Nálam megoldódott : egyik IMILAB eszköz sem GA/GH kompatibilis.
Ezért nem ment.
A 3H légtisztítót pedig egy Xiaomi firmware "baszta" el - azóta nem megy a GH/GA.
Kéne rá egy régi FW de nem tudom hogyan lehetne "ráerőszakolni". A javítás nem jön, pedig nagyon sokan jelentették be....Rendeltem egy új kamerát, az már GA/GH kompatibilis....
-
bl4ze
veterán
válasz
Real_Necro #4705 üzenetére
na ez érdekes, tényleg. Én meg azzal szívok, hogy 3 kamerából egy sem megy Google Assistant és/vagy Google Home alatt :
IMILAB Home Security Camera Basic , model: CMSXJ16A
IMILAB Home Security Camera A1 , model : CMSXJ19E
IMILAB EC2 Wireless Home Security Camera , model : CMSXJ11A
Tudtommal pedig legalább a "Basic CMSXJ16A" mennie kéne....A 3H meg egyszer csak eltűnt
Mi Air Purifier 3H , model: AC-M6-SC - firmware 2.0.7.0017 (amivel jó volt 2.0.5.0017)
Agyrém! Valakinek valami ötlet ? -
Real_Necro
veterán
Érdekes köröket futottam be EC2-vel.
Az első tökéletesen üzemelt elsőre.
A másodikat gateway nélkül vettem, aztán szembesültem vele, hogy kínai szerveren de eu-ban egy gatewayen csak egy kamera működik, így rendeltem külön egy gatewayt hivatalos forrásból. Kiderült, hogy ahhoz meg nem adnak adaptert, így most térítették vissza részben az árát...
Közben vettem ebayről egy felújított kamera+gateway-t. Ez elsőre 1 nap alatt lemerült. Sokat leveleztem eladóval, napi több képmentéssel igazoltam az akku merülését, melynek a vége az lett, hogy az eladó megunta és visszautalta az árát. A kamerát nem kérte vissza...
Elkezdtem a második kamerát használni a harmadi gateway-el, amíg a külön megrendelt úton volt. Az is tökéletesen üzemel, ahogyan az első.
Közben a külön gateway megérkezett, kapott egy itthoni tápot és rákötöttem a második kamerát. Nos kb 4 napja 100%-on van vele...Itt jön az, hogy nem értem.Arra rájöttem, hogy tökmindegy, hogy international vagy global, a gateway nem válogat. A kamerák is mennek mind a kínai szerveren. Az viszont érdekes, hogy megcserélve a gatewayt most mindhárom egyelőre tökéletesen üzemel...
-
bl4ze
veterán
Van ötletetek a "Voice Services" miért fagy ki Official Mi Home alól?
Vevs-ben sajnos nincsen ez az opció, a gyári Mi Home pedig bármit csinálok kifagy...
Megpróbáltam volna úgy társítani a kamerákat és/vagy legtisztító, de nem megy.Van valaki akinek működik a "Voice Services" ? Esetleg valami régi Mi Home ?
-
akos86
aktív tag
Milyen kamerád van pontosan? Nekem Xiaomi Mi Home Security Camera (Magnetic Mount) van a GH ezt látja, de a képét nem streameli ki az órára, ellenben van otthon Foscam R2M kamerám annak a képét szépen vetíti az óra (Mi Smart Clock). Remélem valami javító csomag lesz rá, mert ez így nagyon nem jó.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mozgásban a Crimson Desert
- LG Wing - szárnyas fejvadász
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest