Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
draco31
veterán
Én ma költöztem át a Note 12 Pro 5G-re.
Teljesen új dolog volt nekem, kérte az új, hogy kábellel kössem rá a 9-est, kijelöltem mit másoljon, és annyira átvitt mindent, hogy még a számológépben az utolsó számolásom is ott volt
-
Feri1977
senior tag
válasz
rErEaT
üzenetére
Pff...nem baj, akkor sem váltom le a telefonom mert imádom. Páromnak is note 9 pro-ja volt de vett egy note 12-őt, és szarabb mint a note 9 pro, belenagyít amikor fényképez bármibe és nagyon szemcsés zajos, a note 9 pro meg nem csinálja ezt.
Meg csak 4 gb ram van benne, és sokszor érzi kevés ha pár program fut vagy váltani kell közöttük. Azért vette mert az keskenyebb, de már megbánta. Az amoled kijelzőt sem szereti amiatt is panaszkodik, hogy fáj a szeme tőle. Tehát nem minden ami új jobb mint a régi. A note 9 pro egy nagyon eltalált széria. -
crok
nagyúr
lol a joyeuse EOL a TG csatornán közzétett "hír" szerint, a TG csatornáját törlik is most vasárnap... az EOS/EOL listán már ott van a TW kiadás. Az AER listán is most épp a legeslegutolsó szóval onnan is kikerül akkor..
-
crok
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Plusz TEE keystore-ba mentett adatot a mukodesi elve miatt amugy se tudsz kimenteni sehogy marpedig login session info-t pl. banki alkalmazasok nem veletlen mentenek ide.. ertheto modon.. plusz az alkalmazasfejlesztok is surun dontenek ugy hogy nem vagy csak korlatozottan engedik a menthetoseget (adb, Google cloud transport..) [link] de mar eeeeevek ota..
-
LuiT
aktív tag
válasz
Feri1977
üzenetére
Szeretem én is a 9pro-t, de lett jobb, egy 13pro személyében. Ez a programok átköltöztetése már elég régóta zavar, a Redmi 4-s széria óta. Költözés 7-re aztán a 9-re s most a 13-ra és mindig van 1-2 progi, ami nem akar teljes mértékben átköltözni.
Egyébként az évek folyamán azt figyeltem meg, hogy a páratlan számú verziók a jobb készülékek. -
pulutodurumo
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Mert csak a sírás lenne, hogy sz@rul működik. Ha egy alkalmazás tegyük fel, a beállításaiban menti a kijelző felbontását, a DPI-t, és az új telefonon más, rögtön borul minden. Vagy például a MIUI specifikus dolgok egy Samsungon bajosan mennének. De ezek csak légből kapott példák, rengeteg buktatója van a dolognak.
-
crok
nagyúr
Sehogy. Root nélkül (mindkettőn!) sehogy. Még root-al is inkább csak 95% (banki alkalmazást általában úgy se).
Max. ha az adott alkalmazásban van valami szinkronizációs (esetleg export/import) lehetőség (Google Games, Google account, Facebook account, saját account, satöbbi). -
LuiT
aktív tag
Valami Xaomi telefonguru segítsen rajtam.
Hogy a F...-ba lehet programokat másik Xaomi telefonra úgy átmenteni, hogy a beállítások is megmaradjanak, vagy a játékokban elért eredmények. Mert az átköltözés csak a nyers progikat teszi fel, a beállítások és az elért eredmények valahol eltűnnek.
-
Bajgunar
senior tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Attól még megpróbálhatod, hogy lefrissíti e.
Eddig nekem minden telón sikerült.
Annyi, h assistant-al 2 nap alatt se szedi le. Miui downloader meg telón pikk pakk leszedi. Átmásolom pc. S azt választom ki. Ennyi. Nekem eddig ment. Olyan telón is, ahol Other Reason hibával elhasalt a három pötty/ frissítés kiválasztásával. -
Bajgunar
senior tag
válasz
Feri1977
üzenetére
Telón letölt kívánt rom miui downloader-el. Ezt felmásol pcre valahova. Letölt/telepít pc-re MiuiAssistant. Teló újraindít recovery-ben, kiválszt Connect Assistant, aztán megnyom power gomb. Elindít pc-n assistan. Csatlakoztatod telót. Kiírja van frissítés. De NEM letölteted (mert 2 nap alatt se szedi le), hanem betallózod a már letöltöttet. Végigmegy frissítés, teló újraindul...
Ennyi. Fennt az új rom. -
Feri1977
senior tag
Már volt róla szó, hogy szeretném miui 14-re frissíteni manuálisan, mert nem talál semmit soha ellenőrzésnél, hogy van újabb, már minden régióval próbáltam, már a 3 pötty alatt is betallóztam amit kell de hibával elszáll, egyszerűen nem hiszem el, hogy nem lehet lefrissíteni 14-re.
A másik, hogy jön egyáltalán a telefonunkra még frissítés? Biztonsági vagy android?
Ha nem jön az sem gond, mert imádom a telefont és eszem ágában sincs váltani, csak kérdem. -
ktomcat
senior tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
A 100 giga kb. 6000 ft/év, nem reklámozni akarom de én pont egy éve vettem és nem bántam meg, a telefon belső tárhelyén lévő változásokat folyamatosan klónozza így kb. mindenről is van mentésem azonnal (közben meg egy másik telefon is szinkronizálja a google drive-ban történt változásokat ha le kell adni a cégest, akkor egyből van egy aktuál állapotot tükröző telefonom amibe sim-et kell csak tenni)
. Ha nincs SD hely a telefonba akkor szerintem ez egy jó megoldás -
Danecay
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
Szia!
Nos ez mind annak függvénye, hogy miről csinálsz biztonsági mentést, viszont a képek tekintetében teljesen mindegy, mert így is, úgy is a telefonodon lesznek eltárolva, így pl. duplikáltan. Hozzáteszem, hogy én mindvégig azt veszem alapul, hogy nem áll rendelkezésre számítógép, laptop, stb. mert akkor ez nem kell, hogy problémát jelentsen.
Amennyiben valóban nem áll rendelkezésre ilyen eszköz, és az új teló nem microSD kártya kompatibilis, mint ahogy az egyem sem, úgy talán egy OTG kábel, vagy adapter pl. és egy pendrive bevetése, vagy egy OTG to microSD, valamint a kettő kombója lehetne a lehatékonyabb megoldás. Megjegyzés, a linkelt eszközöket nem próbáltam, csak az illusztráció kedvéért liinkeltem.. Van pl. még olcsóbban ilyen is
-
nyesteb
tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Akkor az SD kártyás megoldás nem játszik.
Marad a kábellel, egyéb módon összekötöd a géppel és úgy csinálsz mentést a képekről. Vagy, ha van kártyaolvasód, még egyszerűbb, a képeket átteszed a gépre és megoldva. Ha mindenképp vissza akarod tenni az új telódra, akkor azt is összekötöd a gépeddel.
Esetleg valamelyik felhőszolgáltatást használod (dropbox, előfizetett google,...) -
Danecay
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
A Mi átköltözésnél, minden átmegy, beállítások, jelszavak, alkalmazások, képek stb. Kb. egy hónapja csináltam Poco F5-re váltás miatt. Van lehetőség kábeles költözésre is, amihez mondjuk kell egy USB-C - USB-C kábel is, de úgy rémlik megy vezeték nélkül is.
Mondjuk SD kártya esetén nincs túl sok tennivaló, amennyiben az új készülék is SD kártya képes. Egyébként magának a rendszernek is van egy biztonsági mentés funkciója, a Beállítások/A telefonról/Mentés és helyreállítás. Ez is összegyűjti a telefon egyes beállításait, tartalmait, látszólag az applikációlat kivéve, mert nálam mindegyik felkiáltójeles volt és ezeket nem mentette. Ezt egy titkosításmentes mappába tárolja el, fényképestől, a MIUI/Backup/AllBackup mappába, ahonnan szabadon lehet másolgatni a képeket. -
nyesteb
tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Igazából ha SD kártyán van, akkor semmi gond vele, ha az új is tudja fogadni. Akkor azon meglesznek, nem? Ebben az esetben nem kell a képeket menteni.
Illetve javasolt, mert az SD kártya is tönkre tud menni és utána nehéz visszaszedni a képeket, de ez más téma.
-
-
kanyi51
senior tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Hát én lejebb adtam, muszály volt beruháznom uj telora, és motoG72-öt vettem, de még a legelején és igy elég drágán is. Sima android 12, és elég jonak mondható.
-
nyesteb
tag
Én a Super backup and restore alkalmazást használom. Névjegy, híváslista, sms és alkalmazások is átmehetnek, a fizetőssel meg a képek is, de arra ott a google fotó.
Magyar nyelvű, andoidon tuti jól működik, évek óta használom.
Igaz, átmásolás után törlöm, ne fusson a háttérben feleslegesen..
-
nincsnév007
addikt
válasz
kanyi51
üzenetére
mivel az idő múlik igen van jobb is, de hova jobb?

Feri1977: csak nézelődők, milyen telefonok jönnek, meg szerintem a bekapcsoló gombom az hamarosan megadja magát, így nézem az új telókat. Nagyon tetszik a redmi note 13 pro, meg a galaxy s24. Ettől független én is imádom ezt a telefont.És úgy tudom van xiaomi alkalmazás ami kompletten mindent átmásol, de hogy más márkára müködik e azt nem tudom.
-
Feri1977
senior tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Miért szeretnél más márkájút? Én saját márkában gondolkoztam a leváltáson egy redmi note 12-őn de nem tud annyival többet mint ez, amiért érdemes lenne. Én úgy imádom a note9 pro-t ahogy van, a minden napokban tökéletes.
-
nincsnév007
addikt
Ha veszek másik márkájú telefont akkor hogy lehet arra mindent is át másolni ?
-
Danecay
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Nem bántásnak vagy kötekedésnek szántam, csak így önmagában, picit furcsán hangzott. Igen, könnyen lehet, hogy arra gondolt amit írsz

-
Danecay
addikt
válasz
Feri1977
üzenetére
"Egyszóval ha lenne pénzem de csak akkor váltanám le"
Bocs, de ezt megmosolyogtam

Miközben az én igényeimnek is teljesen eleget tett és kiszolgált egészen év elejéig. A váltás oka, hogy kellett egy teló a gyereknek és kellett egy a faternak is. Mivel az ő igényeiket aztán még inkább kiszolgálja, döntöttünk úgy a párommal, hogy nem ők kapnak új telót, hanem megöröklik a mi két Note 9 Pro-nkat, miközben Nekik a teljes újdonság erejével fog így is hatni, mi pedig egy picivel újítottunk, frissítettünk. Tehát a mi váltásunk indokolt volt és így is, úgy is kellett hozzá a pénz.
-
Feri1977
senior tag
Sziasztok! Tudom már írtam itt erről, de én úgy vagyok vele, hogy amíg be nem döglik marad a telefon. Frissítés lehet már nem jön rá, de nem zavar, nekem tökéletes ahogy van a minden napokban. Szép fényképeket készít, aksi még mindíg másfél napot röhögve elmegy, sebessége is elég. Mert ugye kijött már 10-11-12 és most a 13. Ezekben újdonság az amoled kijelző amit amúgy sem szeretek, 67 w-os gyors töltés szintén hidegen hagy nem rohanok feltölt így is hamar, a kamera 108 mp-es de ugyanúgy 12 mp lő jobb képeket, de néztem tesztet nem csinál jobbat a 11 és a 12 sem. Talán a 13. Meg sebességben gyorsabbak, de nekem ez is elég amit a 9 pro tud bőven a minden napokra.
Egyszóval ha lenne pénzem de csak akkor váltanám le, mert semmi bajom nincs vele 3 éve, max. hogy kicsit nagy meg nehéz, mert az újabb modellek kicsit könnyebbek és kisebbek minimálisan.Szóval amíg húzza én maradok a telefonnál. Ti hogy vagytok ezzel?
-
nincsnév007
addikt
ha a gesztusvezérlés van beállítva akkor a google segédet hogy tudom előhívni?
-
crok
nagyúr
válasz
ktomcat
üzenetére
KSU vagy Magisk, az PIF szempontból lényegtelen
Kinesis kernel? Vagy más megoldás? -
ktomcat
senior tag
Bevallom én még mindig KSU-s vagyok, tudom már beszéltünk róla, hogy nem feltétlenül jobb(biztonságosabb) mint a magisk, de egyelőre leragadtam ennél (ami nagyon tetszik benne, hogy a beépített modulokat magától tudja frissíteni, a magisk csak azt jelezte hogy van frissebb, én meg szedhettem le külön).
Elvileg az AutoPIF Next van, akkor egyelőre maradok ennél
-
crok
nagyúr
válasz
ktomcat
üzenetére
Csinálhatod ezzel is éppen de Magisk topik összefoglalóba már jó régen tettem 4 pif.json-t is amik azóta is remekül működnek + van 1 "tartalék" a közösségnek amit nem publikáltam amíg nincs nagy baj. Leírtam hogy milyne PIF és forkok vannak, melyiknél hova kell tenni a .json-t és milyen néven, hogy kell ellenőrizni a működést.. etc.
Annyi baj van vele hogy a benne levő pif.json full public és könnyen elérhető így ha sokan kezdik használni feltűnő lesz. Ha bannolják akkor neked csak nyomni kell egyet - de ehhez nyilván az kell hogy a fejlesztője is "nyomjon egyet" és tegyen fel egy másik, működő pif.json-t. Ennél már a PIFNext is jobb mert az a Xiaomi.EU ROM injector-ből szedi ki a PIF-hez az infót és a Xiaomi.EU srácok gyorsan lépnek ha kell (de ugye abban megintcsak benne van hogy nekik nagyon nagy a user base így könnyebb kiszúrni is). -
ktomcat
senior tag
Az AutoPIF generátorról mi a vélemény? Ennek köszönhetően tudok kártyával is fizetni már, csak érdekelne
-
Danecay
addikt
válasz
peestike
üzenetére
Igen, nálam is ez volt a dilemma. Attól függ, hogy honnan akarod beszerezni, MO-ról, egy valamilyen garanciát nyújtó cégtől, amire ne legyen szükség, miközben az lehet egy nem túl jó hírű szervízzel javíttat, vagy jó a külföldi forrás is. Nekem volt már innen is, onnan is, szerencsére egyikkel sem volt baj, de ezt nyilván előre nem lehet tudni.
Én, mi a párommal, mint fentebb is olvashatod a PocoF5 mellett döntöttünk, amit a https://www.gshopper.com/ oldalról rendeltünk, ahonnan a gshopperpocof5 kuponnal 118e Ft-ért el lehet hozni a 8/256 verziót, de ebből van 12/256-os verzió is, valamint 20+e Ft-ért van a Pro verzió, azt hiszem nagyobb kamerával, nagyobb kijelző felbontással, vezeték nélküli töltéssel és képernyőbe, vagy alá integrált újlenyomatolvasóval. Sima vs. Pro Mi a sima 8/256-os, nem PRO mellett döntöttünk, tekintve, hogy 2 db-ot is kellett vásárolni. Antutu-ban 3x-orosát hozza a Note 9 Pro-nak.
Teljesen szubjektív a választás, csak egy kiindulási ponként írtam, és mivel a telefonvásárlás amúgy sem ennek a topiknak a témája, ezért OFF-ba is teszem a hozzászólást
Közben megelőzte, de úgy látom ugyanazon a vonalon, csak nekem a válasz megírás közben kongott a bili, hogy vacsora

-
Faby
senior tag
válasz
peestike
üzenetére
Nézd meg a Poco F5-öt. Itt a topikja.
Gshopperről 339$ a 8/256 és 359$ a 12/256 verzió, gshopperpocof5 kuponnal EU raktárból. (~119 eFt, ill 126 eFt jelen árfolyamon)
Basszus, annyiszor ajánlottam már, most már nekem is vennem kellene egyet. -
peestike
senior tag
Sajnos cserélnem kell elég sűrgősen a telefont. Ma azt vettem észre, hogy púpos a hátlapom, szerintem akku gondom lett. Lehet bérházok még egy akkura, de még variálok, mint a borz... Lassan 4 éves, eddig nem volt a családban olyan xiaomi, ami ilyet művelt volna. Meg ez volt az első is, amit nem piszkáltam szoftveresen.

Csak érdeklődnék, hogy mire cserélnétek 130-145 között a telefont? Redmi, Poco vonalon? Márkánál maradnék. Köszi! -
Danecay
addikt
válasz
shootme2
üzenetére
A Redmi Note 9-el a beragadt és nem frissülő ROM verzió miatt. A Poco F5 esetében igen, az Indonéz ROM-ot szeretném feltenni, tárcsázó, hangrögzítés, stb. Tegnap ismét rápróbáltam, ismét frissített látszólag, de újraindítás után ugyanúgy az eredetileg rajta lévő ROM jött fel.
-
shootme2
senior tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Akkor nem nagyon marad más lehetőség mint a bootloader nyitás és mi flash-el mehet fel a legfrissebb szoftver. Mindent töröl úgyhogy egy kicsit melósabb.
Danecay: Miért kellett ez az átnevezős játék? Más régiós szoftver hogy miui tárcsázód legyen?
-
Danecay
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Ugyanígy jártam én is a Note 9 Pro utódjával a Poco F5-el. Anno nekem a a Note 9 Pro-val nem sikerült, a Poco-val, pedig azt hittem, hogy elsőre összejött, de miután feljött a rendszer kiderült, hogy sehun sámli.
-
elfelejtette
veterán
Most csak úgy poénból újra bepróbálkoztam az átnevezős frissítéssel 12.5.7-re, újraindulás után tisztességgel végig is számolta, és persze nem történt változás.
-
nincsnév007
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Mondjuk azt nagyon nem értem hogy lehet 1-2 évente cserélni a telefont
-
pulutodurumo
őstag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Mondjuk az nem semmi, hogy 3 év alatt az egész emberiség vesz egy új mobilt. Nagyjából, átlagban.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Feri1977
üzenetére
Az egy dolog, hogy te szereted a mostani telefonod, de mindig vannak, akik:
1. Évente cserélik minimális ráfizetéssel a jelenlegi csúcsmodellt az újabb csúcsmodellre,
2. Épp most cserélik le a meglévő 4-5 éves telefonjukat, vagy
3. Még csak most kapják meg az elsőt.
[link] Itt említik az eladásokat, 2022-ben, és 2023-ban, tehát 2 év alatt összesen 2373 millió mobil adtak el a gyártók...
-
Feri1977
senior tag
Igazából engem egyáltalán nem zavar, hogy nem jön rá frissítés már lehet. Attól még ugyanúgy imádom és még használom 2 évet legalább. Előző telefonom is 5 éves volt, és 3 évig jött frissítés rá. Párom poco x3 nfc telefonja is tökéletes mai napig mindenre jó, de már nem kap frissítést állítólag úgy olvastam, de ezért nem fogja lecserélni másikra!
Mégis mi bajunk lehet, semmi. Előzőnél sem volt. Nem érdekelnek a biztonsági frissítések, van egy vírusírtó rajta azt kész. Én szeretem a redmi note 9 pro telefonom és ragaszkodom hozzá. Azért mert jönnek ki újabb modellek, néztem miket tudnak, nem éri meg váltani 12 vagy 13-ra sem, amiket tud többet az nekem nem fontos.
Nekem egy a fontos, jó kamera, aksi és kijelző legyen benne, és persze proci is. Ez a teló tudja ezt nagyjából. Ahogy párom poco x3 nfc-je is.
Hiába ontják tonnaszámra a gyártók fél évente a telefonjaikat, felfoghatnák már, hogy az ember nem váltogat főleg a mai anyagi helyzetben telefont, csak 3-4 évente. -
crok
nagyúr
Xiaomi.EU - a Google épp most bannolta a fingerprint-et - de itt az új spoofing app:
XiaomiEUModule_2024.01.15.apk
PIF frissítés nincs és nem is igen lesz ha betartja a dev. az ígéretét miszerint nem ad a 15.2-ben pif.json-t (egyébként két-három napja már van "nyoma" hogy dolgozik a 15.2-n). -
Bajgunar
senior tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Hát passz.
Én is Other reason -al szívtam, rn9pro és 10pro-val. Ezzel a módszerrel pikkpakk sikerült mindegyik. -
Feri1977
senior tag
Feladom. Recoverynél elmegy 99%-ig az ellenőrzés azt fogja magát újraindítja csak úgy a telefon, pedig el sem kezdte még rajta a program a műveletet.
A 3 pötty alá is probáltam ota meg recoveryt, ott lecsekkolja és other reasont ír ki utána.
Egyszerűen nem tudom frissíteni 13.0.4-ről 14-re sehogy.
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Na most már az átnevezős módszer sem működik? Letöltötte a szerinte az utolsót, tehát azt, ami éppen telepítve volt, de az ellenőrzésnél hibára futott...
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Feri1977
üzenetére
Próbáld meg akkor azokat. 13.0.5-öt, vagy az Ota verziót.
De ha rádugod, assistant írja, h melyik verziót látja "frissnek". Amit elkezdene letölteni, feltenni. Ezt egy valami update mappába akarja szedni. Ha leállítod letöltést, ott marad a zip meg egy cfg. A neve xyxyxy.zip******* után van sok szám.
Nah, a .zip előtt ami van, arra keress rá, s azt szedd le. Az update mappából meg töröld ki mindkét maradékot, és azt tedd be, amit te letöltöttél .zip-et. És innen tallózd be neki.
De az h a végén 99%-nál miért hal be? Passz. Próbáld akkor az ota-t leszedni, s feltenni ugyanígy. -
elfelejtette
veterán
válasz
Feri1977
üzenetére
Elvileg van egy olyan módszer is, hogy letöltöd a recovery zip-et, átnevezed Update.zip-re, és a memóriakártya gyökérkönyvtárába kell bemásolni. Aztán hangerő fel és le és power, tehát 3 gombos indítás, és ha mázlid van, felismeri, és telepíti.
(Persze nálam ez sem működött...) -
Feri1977
senior tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
Akárhogy próbálom amit írtál, nem frissiti le. Valamilyen hibával elszáll. Elszámol 100-ig azt befejezi és újraindul a telefon. 13.0.4 van enyimén, nem lehet, hogy először 13.0.5-re kéne aztán 14-re?
+Betallózom a miui logónál a 3 pöttynél ezt is próbáltam, nem fogadja el a csomagot.
nem az ota kell biztos? a recovery kell?
Írj/írjatok kérek segítsetek, hogy eljussak a miui 14-ig, lehet rossz oldalról szedem le passz. -
elfelejtette
veterán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Méretben jó lenne kb. a Motorola Edge 30 Neo, annál nagyobbat nem szeretnék. Főleg szélességben ne menjen 72 mm fölé.
-
nincsnév007
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Mire cserélnéd?
-
Bajgunar
senior tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Pff.
Assistant?
Passz.
Csináld azt, h inditsd el a letöltést assistant-ban. Azt kinyomod. Nekem létrehozott másik meghajtón, vmi miassistant_update_rom mappát. Oda kezdte leszedni. Nézd meg mi az pontosan. S azt keresd meg neten, töltsd le. Majd cseréld ki ezzel a elkezdett letöltöttel. xxx.zip**** után még van sok szám. Azt ne nézd. Csak a .zip előtt írja a rom nevét pontosan.
Talán egy próbát megér. -
Bajgunar
senior tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
13.0.5 -re tettem legújabbat.
Nemtom kellett e volna, de már régebben egyszer próbálkoztam fastboottal. Azzal nem ment frissítés. Akkor benyomtam usb hibakeresést. Azóta be volt kapcsolva. Azt hogy kell e? Nem néztem. Más nincs beállítva.
Telepítettem assistant. Lassú volt... Letölt telón rom. Átmásol pc-re. Újraindít teló recovery. Csatlakozás. Összedug. Elindít assistant. Betallóztam átmásolt rom. Frissítette. Újraindult teló. Tádám.
Mindennel együtt ~10 perc volt.
És MŰKÖDÖTT, sikerült a frissítés. -
Bajgunar
senior tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Én is próbáltam ~6 külön vonalon, pc-n, telefonokon, sehol... Mindenhol lehal 13.1-re.
Miuidownloader meg lerántotta egy perc alatt. ~november körül nekem is ment, gyorsan. Most pár napja próbáltam, sehol, sehogy nem töltötte rendesen.
Akkor sikerült.
Írd meg ha a frissítés is. -
elfelejtette
veterán
válasz
Bajgunar
üzenetére
Köszi. Így már sikerült.
Amúgy nem az Assistant-tal akartam leszedni, csak itt a topic összefoglalóban szereplő linkről akartam letölteni a telefonnal. Nekem is leesik 13kB/s-ra a letöltési sebesség, pedig decemberben, mikor utoljára próbálkoztam a frissítéssel, akkor pár perc alatt simán letöltötte ugyaninnen, ugyanígy. -
Bajgunar
senior tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Feljebb írtam, hogy két nap alatt SE fogja leszedni. Nekem mostanában a firmwareupdater.com-ról is leesik mindegyik szerveren 13.1KB/s -re a letöltés.
Megoldásom:
Telóra feltelpíted a MiuiDownloader-t, elindítod, kiírja, hogy van újabb verzió. Rányomsz h letöltés (most vagy fiwi, vagy 4g, nekem mindegy). Leszedi. (Hiába tallózod ezt be a telón a frissítő csomag kiválasztással, ugyanúgy Other reason hibával nem teszi fel). Felmásolod a telóról a pc-re s ennyi. S ezt tallózod be az Assistant-al.
Assistant-al nekem se akarta leszedni. -
ktomcat
senior tag
válasz
Feri1977
üzenetére
Nekem a miatoll széria eléggé bejön, azon is gondolkozom hogy a note 9-et egy 10 lite-ra cserélem csak az amoled kijelző miatt, a többi meg Nagyjából ugyanaz benne. 11 cégesnek van, az biztos nem kell, 12-13ba jelenleg nem ruházok be, meg lehet még 1-2 évig kibírom és akkor már nem kell sokat várni a cserélhető akksis telefonokra. Bár ha a google így folytatja a nyitott bootloaderek elleni háborút akkor a custom romolásnak se lesz sok értelme, én esetemben így a xiaomi-nak se.
-
Feri1977
senior tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
Nagyon nagyon szépen köszönöm ezt a hosszú és részletes leírást! Nagyon rendes vagy, köszönöm!
És a többieknek is a segítséget.
Az lenne a kérdésem csak, hogy akkor tuti a file recovery zip-et kell letöltenem nem az OTA verziót?
A másik, hogy adataim ikonok minden ugye megmarad, nem nyúl hozzá?
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Feri1977
üzenetére
Other Reason -el sehogy sem fogsz tovább lépni. Itt gatya. Elszállt a frissítés. Miért? Passz. Nincs rá megoldás. Marad ez:
NE ota, hanem a legújabb full recovery zip-et szedd le!
Pc-re töltsd le, telepitsd fel a Mi Phone Assistant -ot. A letöltött recovery zip-et másold fel a pc-re. Telefonon nyomva tartod a hang fel + bekapcsoló gombot. Újraindul Recovery mode-ban! Itt kiválasztod a Connect With MiAssistant-ot. Majd megnyomod bekapcs gombot. Előjön képernyőn, h csatlakoztasd telefont pcre.
Elindítod a pc-n a MiPhone Assistantot. Írja, h csatlakoztasd a telefont. Na szépen összedugod. Kiírja, h van rá frissítés! Na itt NE nyomd meg, h frissítse, mert egy nap alatt se fogja letölteni. Hanem alsó lehetőségnél kivalasztod, h Te adod meg mit frissítsen. Megnyomod. Kitallózod a pc-re felmásolt recovery zip-et! És elindul a frissítés. ~6-8 perc és lefrissíti. A teló újraindul. És tádám. Le van frissítve.
Na elég szájbarágós volt. Sztem menni fog. Ez alapján tuti működik és lefrissíti.
Ennél szájbarágósabban nem akarom leírni, se magyarázni. Hajrá. Sok sikert.
Minap 2 telót is lefrissítettem így, hibátlan. -
Feri1977
senior tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!! Most már ott van a 3 pötty alatt az, ahova betudom tallózni a letöltött zip-et.
Na és itt lenne a kérdésem, hogy leszedtem egy helyről az SJZEUXM-MIUI 14-et, egy nagy zip, ezt beakartam tallózni, ellenőrizte és kiírta, hogy other reason. Azaz valamiért nem fogadja el.
OTA-t töltöttem le, egyáltalán azt kell?
Vagy honnan szedjem le. Köszönöm! -
shootme2
senior tag
válasz
Danecay
üzenetére
A fejlesztői beállítások előhozásához az android verzió, biztonsági csomag, tárhely és társainál kell nyomkodni a miui verzió sort. Ahhoz hogy a frissítésnel a 3 pötty alatt megjelenjen a frissítő csomag kiválasztása sor (ahol tallózhatod a zip-et) azt kell csinálni amit írtam. Ez két külön dolog aminek semmi köze egymáshoz.
-
-
Danecay
addikt
válasz
Feri1977
üzenetére
Hát akkor nem tudom mitől jelent meg. Amikor idehozta a gyerek a telefont tényleg nem volt ott, megnyomkodtam párszor az említett feliratokat, aztán ott lett. Ezzel persze nem azt állítom, hogy nem úgy van ahogy írod, csak akkor nem tudom mi a dolog feltétele. Ott nekem van még egyébként egy Frissítések beállítása/Frissítések korábbi fogadása kapcsoló, ami alapértelmezetten ki van kapcsolva, esetleg be lehetne kapcsolni, valamint anno a régióváltással próbálkoztak többen, több-kevesebb sikerrel. Nem emlékszem pontosan, talán a török volt a nyerő.
Amúgy anno a párom telefonja is megragadta 13-as MIUI-n anno. Nekem valahogy nem sikerült sem az átnevezős, sem pedig a régióváltós módszer, aztán csak egyszer lefrissült, kb. vagy 3/4 évvel később. -
gingerbalm
aktív tag
válasz
Feri1977
üzenetére
4G-s verzióm van, folyton felajánlotta a frissítést, és eljutottam a 14-ig, nem kellett egyéb megoldáshoz folyamodni (csak a hangrögzítéshez csináltam egy nagyon nagy buherálásnak nem nevezhető átnevezéses romcserét a tajvanival, az egy négyperces folyamat volt, de az is ugyanúgy 14-es)
-
-
Danecay
addikt
válasz
Feri1977
üzenetére
Szerintem fejlesztőnek kell hozzá lenni. Legalábbis most megnéztem, immáron a gyerek telefonján, hiszen az övé lett a kicsike, és nála sem volt jelen a frissítőcsomag kiválasztása opció, aztán elkezdtem vadul kopácsolni a MIUI és az Android verziók feliratokon, majd visszamentem a 3 pöttyre és már ott volt a lehetőség.
-
Feri1977
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nekem MIUI 13.0.4 van rajta. És bármilyen régióra állítom, akkor sem kap frissítést wifin.
+ leszedtem a 14-et egy oldalról, de ahol a 3 pötty van a miui 13 ikonban, nem adja ki azt, hogy ahova ott van egy gomb betallózás a zip-et amit letöltöttem nincs olyan a 3 pötty alatt, mert így is lehetne úgy emlékszem. Maga ahova betallóznám a 14et nincs olyan sor, hogy bevigyem a zipet, előkell hívni valahogy annyira emlékszem.
Na szóval ezek vannak. Írjatok majd kérlek ezekre. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Jackson elektromos gitár
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

válaszolni, hogy nekem nem írja a frissítést...

és ezek a biztonsági mentések sok helyet foglalnak időről időre a telefonon?
azért van ám ettöl jobb is 
Elvileg az AutoPIF Next van, akkor egyelőre maradok ennél