Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
-
LOGOUT.hu
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #5833 üzenetére
Kedden már meg is érkezett, úgyhogy most már hivatalosan is joyuese tag vagyok
Kb 130 óra van hátra a nyitásig... Addig azon kívül hogy pötyögök rajta nem igazán tudok mit kezdeni vele, ha úgyis gyalulni kell majd az unlockolásnál.
Böngésztem a hozzászólások között a hívásrögzítéssel kapcsolatban, a True Call telefon alkalmazás lenne akkor a megoldás? A miuin kipróbáltam amikor az elején beleraktam a sim-et, a hívó fél hangja viszont elég halk, ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy azóta esetleg van másik alternatíva ami bevált?
-
Fruityloops
tag
válasz ktomcat #5906 üzenetére
Köszi az ötletet, de már eltünt a média fogyasztási dolog az akkunál ahol nézem, valami más zabálja, de nagyon, android rendszer is lehet..? Meg írtam előbb dolgokat még fentebb...azok is érdekes dolgok..nem értem, hogy páromnál nem merül ennyire sőt..nálam meg igen...a kijelző meg még mindíg kérdés, most ez jó féle vagy sem..: ""ft8756 video mode dsi huaxing panelt ír ja. A Device info hw program meg fts_ts-t.
Na most a lényeg, ez a csing csüng huaxing akármi jó féle panel szerinted benne..? Mert poco telefonnál anno volt NVT meg fts és az ftps elég gyenge volt..
""[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #6014 üzenetére
Mehet az OTA, persze, nincs azzal semmi baj, de inkább akkor ha nincs Magisk, mondom miért: mivel MIUI és nincs Addon.d támogatás benne így a Magisk patch-elt kerneled felülírja majd a ROM kernele. Persze mivel van custom recovery így ez nem igazán gond, megoldod utána. De ha már úgyis recovery-be kell menni.. szóval én pl. úgy szoktam csinálni, hogy a ROM ZIP-et letöltöm, kiszedem a boot.img-t, megpatkolom a Magisk app-el, aztán recovery, ROM dirty flash, Magisk patch-elt boot.img flash a /boot-ra (vagy flash-eled ehelyett a Magisk apk-t mint zip-et), wipe cache & Dalvik/ART cache, restart, profit.
-
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #6119 üzenetére
Ez közben tárgytalan lett, a PixelBlastert tesztelgetem közben
-
MODERÁTOR
-
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #6422 üzenetére
"safetynet a magisk fejlesztő miatt hasalt el" -- nem kell a hangulatkeltés meg a dezinformáció, dehogy miatta hasalt el.. ő csak pár napja írta hogy épp mi a helyzet, mármint vele meg a Google-el és a Magisk-al mint hobby projektel.. annak ehhez semmi köze.. a SafetyNet-hez most (@androidpolice és topjohnwu saját bejegyzése) de nem miatta hanem a Google miatt van most szívás, változtattak a szerver oldalon, elég aktív most a Magisk topik emiatt úgy Szept. 1 óta, az utolsó cca. 50 hsz. És nem veszi ki hanem nem (úgy) folytatja annak fejlesztését ahogy most van és lesz olyan majd hogy zygisk (Zygote-ba ágyazott Magisk részel) amit mi már nagyon régen várunk (kb. egy éve).
Érdekességképp megemlítem hogy crDroid-al más is szívott más készülékekkel -a Magisk topikban is- de az LSposed-os megoldás (a videó gyak.) az végül ment. Viszont a többi megoldás, amihez meg nem kellett se Riru se LSposed az meg egyáltalán nem, pedig egészen egzotikus és erősen módosított Android-ok is simán mennek már.. de a crD pl. nem, ezt szerintem jó ha elteszed, a crD-nek szerintem lépnie kell nemsokára (jó irányba).
A másolgatás pedig nem fog működni, a zip aláírása miatt.
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #6424 üzenetére
Én pl. eleve nem NikGApps-oznék.. OpenGApps Stock, ami nem kell meg az installkor eleve kiszedheted egy jól megírt konfig file-al pl. ahogy itt írtam. De már ennek se látom értelmét mert az Android Auto stub (GearheadStub) már a pico-ban benne van, vagyis megkeresed a Play-ben és "frissíted" és annyi.
"Ha a jelen állapotára ráfrissítek amikor megjön a 12.5 eu akkor csinálhatom előről ezeket a buherálásokat gondolom" -- egy kicsit kell előre gondolkodni csak: a ROM a kernelet felülírja, így a Magisk "elvész" hiszen nincs addon.d és nem lesz a Magisk automatikusan újra feltéve az új kernelbe. De ha van TWRP/OrangeFox/PitchBlack/valami, akkor mikor letöltöd a ROM-ot akkor kiszedheted belőle a boot.img-t, megpatkolhatod, aztán mehet fel a recovery-ben mikor flash-eled a ROM-ot: utána egyből image flash -> patkolt boot.img -> /boot -> proft.
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #6424 üzenetére
És ha már úgyis beszéltünk róla: kint van egy régi-új fix eddig "fizetős" de mostmár publikus frissítése, a kdrag0n Universal SafetyNet Fix 2.0.0 mostmár letölthető Github-ról is (eddig csak donation-el volt elérhető nála).
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ktomcat #6555 üzenetére
Tudatlanoknak, mint én:
"Hello guys ! For some days or weeks, I see a new codename : Miatoll. I looked and search but I don't find what device is it. Can you helo me ? I wonder if I can flash my phone with a Miatoll Rom
That's unified device tree for all Redmi Note 9 devices. 9S, Indian Pro, Global Pro (Curtana, Joyeuse, Excalibur)"[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
psg5
veterán
válasz ktomcat #6560 üzenetére
VoWifi nincs.
Miui Global 12.5.1 Stabil
12.5.1.0(RJZEUXM)
Csak egy simet használok, már cseréltem is foglalatot hátha de úgy is.
Már beszélgettünk itt a gondomról, s első körben úgy tűnt, hogy az új frissítés okozza ezt, azonban azóta jött ez az újabb frissítés és ez sem oldotta meg, Viszont ezidáig kizárólag ezen a helyen ahol a nagy árnyokolás van (igaz itt tartózkodom a legtöbbet és itt telefonálok kb 80%-ban) csak itt tapasztaltam a szétkapcsolást és az újraindítást, ezért gondolkodtam el az árnyékoláson. Illetve kb pont a hibát mutató frissítés óta dolgozom ezen az árnyékolt helyen.F.K.T.
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #6566 üzenetére
Itt is van az első hivatalos LineageOS 18.1 build joyeuse-ra!
[ https://download.lineageos.org/miatoll ] - Letöltési oldal
[ lineage-18.1-20210924-nightly-miatoll-signed.zip ] - első build ROM ZIP közvetlen link -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
BE4GLE
aktív tag
válasz ktomcat #6666 üzenetére
Szuper! Ez alátámasztja az elméletmet. Arra tippelek, hogy bármelyik rom, ami az eredeti AOSP settings képernyőt tartalmazza, életre kelti ezt a funkciót. Legrosszabb esetben annyi töténhet, hogy nem lesz kompatibilis az ethernet adapteremmel. Nagyon szépen köszönöm!
Redmi Note 9 Pro
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #6668 üzenetére
Én is cserélgetem, nézegetem őket, van mostmár elég sok de már nem nagyon osztom meg mert nem látom értelmét.. elvagyok magamnak : D (USB2-es eth. csatolóval (átalakítóval) nem ment pl. ez amit kérdezett BE4GLE de USB-C-vel ment.) A Miatoll Telegram csatornán ömlik a ROM, nem kell regelni vagy használni se a Telegramot hozzá ha valaki nem akar mert elérhető a csatorna így is: https://t.me/s/miatoll
-
crok
nagyúr
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
draco31
veterán
válasz ktomcat #7555 üzenetére
Öcsémnek is pontosan így áll a gomb.
Azon gondolkozom így van-e értelme elvinni szervizbe, vagy nem foglalkoznának vele? Főleg, hogy van egy kis repedés az egyik sarkán a kijelzőnek, de csak az üveg.
Így meg ha jól tudom akkor elveszett a garancia igaz?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #7628 üzenetére
Az a baj hogy AccuBattery-vel hiába nézed.. az akkor jó ha egy app van beragadva mondjuk, vagy önmagában sokat zabál. Ennél még egy BetterBatteryStats is jobb lenne most hogy ébren van-e valóban vagy ha nem app akkor mi.. de mégjobb lenne egy Battery Historian.. meg lejelenteni ezt az egészet hibára..
-
draco31
veterán
válasz ktomcat #7627 üzenetére
Hibát egyszer csinált nagyobb, akkor kb 1 órán át nem lehetett bekapcsolni, mert olyan volt, mint ha folyamatosan be lenne nyomódva.
Holnaptól elvileg én használom, aztán majd meglátom.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #7631 üzenetére
Már miért ne élne a BatteryHistorian? Dehogynem él.. mindkét link megy.. meg a saját PC-dre is felteheted ha akarod. Vagy kevered a BetterBatteryStats-al? A BetterBatteryStats-ot levette a Google.. senki a mai napig nem érti miért.. ugye ez manapság "nem meglepő" de megadtam az XDA elérhetőségét és az ahhoz szükséges parancsokat is.
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #7679 üzenetére
Az sns-smd az a simple motion detection és elég sok az NLP (network locatoin provider) és FLP (Fused location provider) is. Valami (nem a Google Play Services) állandóan helyadatot kér. Azt kellene (inkább egy bugreport-al Battery Historian-el) megnézni, hogy mi az ami helyadatot kér le, főleg ilyen sokat / sűrűn. Nem a Google Play Services itt most a ludas, a Play Services itt most location provider, csak hát ha kérdezik akkor válaszolnia kell, ami idő és hát akku.. Egy rosszul megírt időjárás app (pl. nem coarse location-t kér hanem precise location-t kér, de azt is percenként pl..) vagy Google Maps helymegosztás.. meg kell nézni.
-
fireman123
őstag
-
nyesteb
tag
válasz ktomcat #8110 üzenetére
Régebb óta használod, így hátha tudod a választ. A jobb felső sarokban a zöld helyzetmegjelölő miért világít híváskor, aktív kijelzőnél? Nem működik a GPS és egyéb dolgok, pl telefon elvesztését sem kértem, akkor miért?
Ha ez alap, akkor maradhat, de ha ki lehet kapcsolni, akkor kilőném, ne fogyassza az akksit feleslegesen.Egyébként ezzel a rommal nagyjából duplázódott a használati időm. Nem nagyon netezek rajta, ugyanúgy használom, mint a MIUI-val, de azzal 1 hét volt a max üzemidő és tölteni kellett, ezzel kb egy hete vagyok és még 59%-on áll..
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8112 üzenetére
A most májusi build-ben a changelog szerint van egy "Fixes for better sleep" tétel, ezek szerint az mostmár sokkal jobban működik mint előtte Nem rossz a PE Plus, egészen jól ki is gyomlálható (akár root / ADB nélkül is) annak akinek nem kell minden Google jóság.
Nálunk maradtak még gyári ROM-on meg Xiaomi.EU-n is de szerintem -hacsak a MIUI 13-al nem lesz sokkal jobb a helyzet- átáll mindenki Pixel Experience Plus-ra / AOSP Extended-re / crDroid-ra.. de elég sok egyéb ROM (+kernel) is van még.. [link] és ez még nem is az összes.. -
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8116 üzenetére
Ami hsz-re válaszoltál annak a végén levő link ugyanezen csoportra mutat amit linkeltél csak a weben is megtekinthető változatrára a ROM+Kernel összesítő, pin-elt hsz-re
Nyugodtan frissíthetsz Magisk V25-re amúgy, ma délben jött ki, eddig mindenen sima volt az update. -
nyesteb
tag
Szia!
Még egy dolgot találtam, amire nem találok megoldást a neten. A közelségérzékelő nem működik jól. Ha beszélgetek, időnként valamit mindig megnyomok a fülemmel és villog is a kijelző. Próbáltam az alap módon elérni a CIT menüt, ahogy a MIUI-n kell, de itt nem működik.
Valami megoldás van rá?Köszi!
-
ktomcat
senior tag
Na csak előjött megint a google services probléma, telegramon olvastam már kb. egy hete a problémáról, sajnos ide is elért. Tegnap jött a PE-re frissítés este megnézem azzal hátha megoldódik, vagy olvastam a midos topikban (de jó h nem adtam el ) crok mester által javasolt probléma megoldást ha nem oldja meg akkor elkezdek azzal "játszadozni".
Meg közben ANXből is felkészültem, csak lesz belőle valami -
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #8133 üzenetére
Feltettem péntek este a frissítést, mellé a magisk 25öt is, és a probélma megoldódott
Szombat reggel vettem le töltőről, tegnap este volt 48%on úgy hogy volt benne kb. 3 óra kijelzőidő (ebből 2 játék). Az idle drain volt hogy 0,3%/ó-ra is csökkent (tény hogy nem is nagyon nyúztam fűnyírás és egyéb tevékenységek mellett). ANX-el még mindig nem babráltam, továbbra sem fér bele az esetleges bootloop, márpedig joyeuse tekintetében nincs egyértelműen leírva, hogy mennyire támogatott
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- BestBuy topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Futás, futópályák
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja