2021. december 4., szombat

Gyorskeresés

Android - app-ek amiket használok / ajánlok

Írta: | Kulcsszavak: android . app . ajánlás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

App-ek amiket használok / ajánlok:

ConnectBot - lokálisan a telefonon is ad terminált (egy shell-t) de kiváló SSH kliens is, bármelyik billentyűzet felső részéhez hozzátold egy sort, amiben Ctrl, Esc, Tab és kurzorgombok vannak (terminálban meg vi / nano szerkesztőnél elég hasznos)

Terminal Emulator: majd' minden Android terminal emulator ősatyja, rengeteg custom ROM-ban ezt (vagy valamelyik fork-ját) lehet bekapcsolni a fejlesztői menüben helyi terminál néven.

Termux - messze nem csak arra való hogy a Magisk-t és egyéb modulokat nyaggassa vele az ember, kvázi teljes linux környezetet tud adni Android-ra, akár apt-vel, csomagkezeléssel, etc..

ColorNote - jegyzettömb widget-el, Google felhő sync-el..

Titanium Backup - remélem ezt nem kell bemutatnom :D

Swift Backup - ugyancsak backup app, méltó utódja a Titanium Backup-nak

OAndBackupX - ugyancsak backup app viszont open source (GitHub release letöltések - F-Droid - Izzysoft)

Sygic - Offline navigáció és térkép, ismeri a házszámokat

Offline maps and navigation - egy az egyben Sygic csak picit mindig később kap frissítést.. és ismeri a házszámokat

Here WeGo - ingyenes navigáció és térkép (offline is működtethető)

Magic Earth - ingyenes navigáció és térkép (offline is működtethető) ÉS nem gyűjt adatot, nem ment semmit, nem track-el/követ.. viszont nem (mindig) ismeri a házszámokat

GPS Status & Toolbox - lásd a lentebbit :D

GPS Test - nomen est omen..

VLC - ingyenes és nyílt forrású médialejátszó: zene, video, bármi is

MPV - ingyenes, nyílt forrású és nagyon puritán videolejátszó

Just (Video) Player - ingyenes és nyílt forrású videolejátszó (Google Play / F-Droid / GitHub forrás / GitHub releases - APK letöltés )

Pulsar - ingyenes zenelejátszó, pár Pro feature-t némi pénzért ad a fejlesztő de alapvetően ingyenes, nyílt és nagyon jó

Musicolet - ingyenes és nyílt forrású zenelejátszó, pár Pro feature-t némi pénzért ad a fejlesztő újabban de alapvetően nyílt, ingyenes és jó

foobar2000 - ingyenes és nyílt forrású zenelejátszó

Music Player - MP3 Player - Retro - szintén nyílt forrású zenelejátszó

Metro music player - A Retro music player fork-ja, a Play-es verziótól abban tér el, hogy pl. a Google Play lib-eket nem tartalmazza, a Pro feature-öket viszont ingyen tartalmazza + apró UI különbségek..

Music Player (No Ads) - szintén nyílt és reklámmentes zenelejátszó

AIMP - ingyenes zenelejátszó

Mort Player - egy régebbi de nagyon jó lejátszó, nagyon szerettem!

Vanilla - ingyenes és nyílt forrású zenelejátszó

AOSP Music+ - a KitKat (Android 4.4) nyílt forrású zenelejátszója

Fotó / kamera app-ek: A Better Camera, Footej Camera, Snap Camera, Open Camera.. vagy keress rá a készülékedre az XDA Google Camera Port Hub-on ahol portolt GCam-ek vannak (xml konfigokkal) amik valós felhasználók ajánlásával kerültek be a listára valamint itt a másik nagy GCam lelőhely (az XDA GCam Hub is ide mutat amúgy)

FX File Explorer - filekezelő (+root plugin) beépített webszerverrel (WebDAV kompatibilis)

Solid Explorer File manager - filekezelő (beépített FTP szerver)

MiXPlorer - filekezelő (beépített mindenféle szerver és kliens, elég komplex, igazi svájcibicska)

OpenBoard - FOSS (nyílt forrású) billentyűzet, gyakorlatilag az AOSP billentyűzet forkja, itt írtam róla

Hacker's Keyboard - igazán terminálra tervezett billentyűzet

Technical keyboard - szintén egy igazán terminálra tervezett billentyűzet

AnySoft keyboard + magyar billentyűzet mellé - nagyon jól konfigurálható, nagyon megbízható billentyűzet

External Keyboard Helper - szoftver billentyűzet hogy pl. Android TV-re külső billentyűzet csatlakoztatásakor ne ugorjon fel a szoftverbillentyűzet

Nova Launcher (+ Prime) - talán az egyik legjobban konfigurálható és testreszabható launcher, érdemes nézni néha hogy le van-e árazva (karácsony környékén sokszor le van árazva).

Telegram - üzenetküldő alkalmazás, itt írtam róla

Via - nagyon apró böngésző ami szerintem nagyon sokat tud

OH Web Browser - szintén egy apró de nagyon jó böngésző (OH vagyis One Handed vagyis kifejezetten egy kezes böngészésre ami a mai nagy kijelzők mellett nagyon meg tudja könnyíteni az ember dolgát)

SmartCookieWeb - nyílt forrású, WebVeiw alapú webböngésző, export/import funkcióval és ad-block funkcióval és pl. külön hosts file használattal (akár helyi file-ból akár remote file-ból (amit leszed időnként, pl. be lehet tolni az Energized hosts raw file-jainak a linkjeit is))

Soul Browser - szerintem jobb a SmartCookie-nál

Kiwi Browser - ingyenes, reklámmentes böngésző Chromium alapokon

BetterBatteryStats - akkustatisztikagyűjtő (jogosultságokhoz vagy root kell vagy pár ADB parancs amit itt leírtam)

GSam Battery Monitor - akkustatisztikagyűjtő (jogosultságokhoz vagy root kell vagy pár ADB parancs amit itt leírtam)

Accu​Battery - akkustatisztikagyűjtő (jogosultságokhoz vagy root kell vagy pár ADB parancs amit itt leírtam)

BitWarden - online jelszókezelő

KeePassDX - off- és online jelszókezelő

Keepass2Android - off- és online jelszókezelő

RealCalc - Számológép, talán tényleg a legeslegjobb és nagyon régóta van a piacon

Anydesk Remote Control - távvezérlés, kb. bármiről bármire: Android, Windows, macOS, iOS, Linux (Arch-ra AUR, Ubuntu, Fedora, OpenSUSE, CentOS, RHEL és generic), FreeBSD, Raspberry Pi, Chrome OS

Classic Solitaire Klondike - egy szeg egyszerű passziánsz..

Super Backup & Restore - SMS, híváslista, kontaktlista file-ba mentése, visszaállítása file-ból.. app APK-k mentése. Root nélkül.

SMS Backup & Restore - másik SMS, híváslista, kontaktlista mentése file-ba, visszaállítása file-ból.. Böngészőben meg tudod nyitni a készített SMS-, kontakt- és híváslista XML file-t, lehet nézni / olvasni.. a nézegető csak megnyitja a file-t, nem tölti fel sehova, helyben a böngészőben történik a feldolgozása és megjelenítése az XML-nek. Root nélkül.

K-9 - ingyenes, nyílt forrású email kliens (Google Play link - csak alig frissül Play-ben de a beta kb. ugyanúgy megy ki mint a GitHub release-ek, használd azt ha a legeslefrissebb verziók kellenek de a Play-ben a beta ugyanaz lesz)

FairEmail - szintén nyílt forrású (reklámmentes) email kliens, enyhén fizetős kényelmi szolgáltatásokkal

MailDroid - ingyenes (de nem nyílt) email kliens

Blue Mail - ingyenes email kliens, szerintem nagyon jó!

Mindenképp említést érdemelnek még:
TypeApp mail: nagyon hasonlít a Blue Mail-re

Microsoft Outlook

Youtube app alternatívák reklámszűréssel (és van, amelyik letöltéssel is.. vagy mára már mind tudja?):

Youtube Vanced - Vanced, vagyis AdVanced de mivel ugye nincs benne Ad (reklám) így marad csak Vanced :D a Vanced Manager-el érdemes telepíteni (és frissíteni), ha be is akarsz lépni a fiókodba akkor MicroG is kell hozzá (a Manager-ből telepíthető az is). Alapvetően egy módosított eredeti Youtube app, összeakad(hat) a gyárilag feltelepített Youtube appal (pl. a Play Áruház azt fogja mondani hogy van újabb változat), van root-al (Magisk) és root nélkül is működő változata. Mivel a csomagnév ugyanaz mint az eredeti Youtube app-nak így frissíteni akarja/fogja a Google Play.. viszont.. TeMeFi-vel invalidálható a Play-ben az adatbázisban a Youtube "linkje" ("detach v4"): TeMeFi: Menü -> Application Info/Manage -> Detach App From Playstore -> DETACH: Select Package -> Youtube app-et megkeresed: com.google.android.youtube -> Protection Level v4 -> kész.. [Vagy leírás a v3-hoz] magától a TeMeFi fejlesztőjétől, képekkel, csak már azóta van v4 method, de a leírás ugyanaz csak nem v3 kell hanem már v4. A Vanced csapat a Vanced Guide (FAQ) app-ban is ugyanezt a metódust javasolja (meg említi a Titanium Backup hasonló funkcióját is, de szerintem az Android 7 Nougat-ig működik csak).

NewPipe: alternatív, ingyenes és nyílt forrású kliens reklámszűréssel

NewPipeX with SponsorBlock - NewPipe alapú alternatív, ingyenes és nyílt forrású kliens reklámszűréssel (annyival másabb, hogy a NewPipe fejlesztői a SponsorBlock funkciót nem akarták beletenni a NewPipe-ba (+ hivatalos állásfoglalás itt) úgyhogy forkolták mások és beletették) Letöltés

Tubemate - szintén alternatív, ingyenes és nyílt forrású kliens reklámszűréssel

SkyTube - szintén alternatív, ingyenes és nyílt forrású kliens reklámszűréssel

SmartTubeNext - Reklámmentes Youtube kliens elvileg kifejezetten Android TV-re (a régi sYoutube egyébként letöltés itt Github release-ek közül

SmartYouTubeTV - kifejezetten AndroidTV-re (saját honlap (GitHub alapú))

Ha csak Youtube videok (vagy csak a hanganyag) letöltése a cél akkor arra elég egy termux meg a youtube-dl (Leírások [1] [2] [3] [4] majd Youtube video alatt megosztás gomb és a termux-ot kell kiválasztani..) Esetleg van négy weboldal ami megoldja a letöltést de CSAK ADBLOCKER HASZNÁLATA MELLET használjátok: [genyt.net] [keepv.id] [keepvid.com] [y2mate.com] ráadásul a GenYouTube-ot talán a legkönnyebb használni, elég ha a linket kicsit kiegészíted és megnyitod úgy, hogy a youtube elég beírod hogy gen, vagyis genyoutube lesz belőle, mutatom:
Eredeti Youtube URL: https://www.youtube.com/watch?v=z0A3hvfpN-0
Átírt Youtube URL: https://www.genyoutube.com/watch?v=z0A3hvfpN-0
Van PC-re Firefox, Chrome és Safari kiegészítője is.
Esetleg Fall-n ajánlásával az arkTube [XDA] [letöltés] - támogatói app itt
Snaptube: szintén letöltésre

YMusic: Youtube zenehallgatásra (@XDA és @XDA2 és saját honlapja ymusic.io) zeneletöltés, offline lejátszás, háttérben lejátszás..

YouTube Stream: @F-Droid Youtube video lejátszásának átadása helyi app-nek (pl. VLC-nek: Youtube-ban megosztás vagy link másolása majd annak megnyitása Youtube Stream-ben majd onnan át lehet adni VLC-nek pl.).

1DM és 1DM+ (régen IDM): letöltésvezérlő, videók, zene, bármi és minden is.. Itt van a Telegram csatornája (vagy keress rá Telegramban arra hogy @android_1dm). Az egyik legjobb, ha nem a legjobb, kis trükközéssel Youtube videók is letölthetőek vele a saját, belső böngészőjében. A fejlesztője ugyanaz aki az App2SD-t is csinálta, itt a Youtube csatornája is. A Youtube video / audio letöltéshez itt lesznek a file-ok és leírások (ha eszembe jut majd frissítem a linket..) de addig is feltettem GitHub gist-be ide a bookmark script-et - itt lesz a közvetlen link:
Használata:
1. Töltsd le a bookmark txt-t
2. Script & bookmark importálása az 1DM böngészőjébe a Mega linken videoként
3. Média letöltése YT-ról 1DM-el a Mega linken videoként
*Megjegyzések:
I. Import után indítsd újra az 1DM-et
II. Sidebar bookmark megjelenítésre váltással gyorsabban megy a dolog (video is van)
III. Néha a szerverek terhelése miatt lassan "generálja" a letöltőlink(ek)et, újra kell próbálni (ritka)
IV. Ajánlott az 1DM AdBlocker-ét folyamatosan frissíteni.
Az összes file és video fel lett téve ide Mega.nz-re.

Office alkalmazások:
A Softmaker termékek:
- TextMaker szövegszerkesztő
- Planmaker táblázatkezelő
- Presentations Prezentációkészítő

ONLYOFFICE Documents

Collabora (Libre)Office

SmartOffice - View & Edit MS Office files & PDFs

AndrOpen Office

Polaris Office

OfficeSuite

WPS Office

PDF nézők:
Xodo PDF Reader & Editor
Foxit PDF Reader Mobile

Ebook és PDF olvasók:
Moon+ Reader
Aldiko
ReadEra
FBReader

Képnézegetők:
Google Gallery Go - meglepően jó és kicsi minimál képnézegető a Google-től a Photos helyett

Focus Go - meglepően jó és kicsi minimál képnézegető a Franco Kernel Manager készítőjétől

Gallery - Best & Ad free - nomen est omen :D

QuickPic Gallery Mod - a méltán híres QuickPic folytatása XDA thread -- GitHub releases / letöltések - Google Drive letöltések -- FAQ -- @WSTProject: itt van a Telegram channel is, ez a link böngészőben megnyitható Telegram account nélkül is

Néhány szeg egyszerűségű időjárás alkalmazás ami ingyenes és|vagy FOSS, nem lopja az adataid, nem kér fura jogosultságokat és nem tarka-barka csiri-csáré vacak:
Weather (Privacy Friendly)

Your local weather
Mindegyik az OpenWeatherMap-et használja, szerintem részletes mindegyik amennyire kell és max az alapján választanék hogy melyikben milyen app felület és|vagy widget vagy értesítősáv megjelenítés van.

Weawow - Nekem 700HUF-ot megért hogy reklámmentes legyen és a felkínált bármelyik adatforrást használhassam de anélkül is (az ingyenesen is elérhető is) tökéletesen használható, sok, nagyon jó és nagyon sokrétűen konfigurálható widget-je van.

Esetleg Meteora - Országos Meteorológiai Szolgálat appja, nem rossz.

TeMeFI (Too much f****ng Information) - mindent de tényleg MINDENT IS megnézhetsz vele a készülékedről, pl. doze grafikon statisztikával (mettől meddig milyen állapot volt, mire ébredt doze-ból..), akkumerülés diagram, memóriahasználat (melyik app mennyit), LowMemoryKiller infok, Magisk modul menedzsment.. meg kell nézni, a menüpont lista több oldalas, nem viccelek..

Scanner app-ek:
CamScanner

Simple Scan

Tiny Scanner

Genius Scan

Mobile Doc Scanner (MDScan)

Abbyy FineScanner

App-ek "duplikálása" vagy izolált környezetben futtatása:

Shelter

Island

Parallel Space

PCAPDroid - Hálózati forgalom mentése (kvázi Wireshark) root nélkül (+GitHub +F-Droid)

Online rádiók - Android Auto (AA) támogatással:

Open Radio

Replaio

TuneIn

Facebook és|vagy Facebook Messenger alternatívák:

Maki /
Maki Plus

Swipe /
Swipe Pro

Frost-for-Facebook

MaterialFBook

SlimSocial - Google Play - GitHub & letöltés - F-Droid

TapGapApp szótár

EX Kernel Manager

Franco Kernel Manager

Automatizálók:

MacroDroid - PH! topik - összefoglaló

Automate

Tasker - PH! topik - Kisokos

Infra távirányítók

AnyMote

irplus

IR Remote Control

SURE - Smart home and TV Universal REmote

ELM327 OBD Scanner:

Torque Pro

OBD Fusion

inCarDoc Pro

Car Scanner ELM OBD2

Takarító app-ek

SD Maid & Pro

Vonalkód- és QR kód olvasó:

Barcode Scanner - GitHub

QR & Barcode Scanner

Purchased Apps - nomen est omen, listát készít az appvásárlásokból és app-en belüli fizetésekből, megkeresi és listázza a vásárlásokhoz tartozó app-eket (igen, tudom, a Google Play Store-ban az Account menü Order history-jában (vagy közvetlen link) végig lehet menni.. de az NEM tartalmazza az app-ek linkjeit ha nem konkrétan az app-et vetted meg hanem az app-en belül vásároltál meg valamit, olyankor itt NINCS link.. az app viszont megkeresi a linket hozzá így játszi könnyedséggel telepíthető is egyből (ugrik Play Store-ban az apphoz ha kell)).

NLL Call Recorder - ACR (Automatic Call Recorder) & Licenc - hívásrögzítő (persze Android verziótól és készüléktől / ROM-tól függ, hogy hogy működik, DE ez minden hívásrögzítőre igaz a GDPR óta........)

Tiles - egyéni gyorsbeállítások, csempék, akár root-ot igénylő műveletekhez is..

Filemásolás egyik eszközről a másikra: rengeteg app és megoldás egy helyen itt - valamint ugyanennek a topiknak az összefoglalójában a Szerverek fájlátvitelre rész a végén!

Szerverek fájlátvitelre:
Banana Studio SSH/SFTP Server - automatizáció integrációval [PRO]

Banana Studio FTP server - automatizáció integrációval [PRO]

Primitive FTPd [FOSS - free and open source] - szeg egyszerűségű instant FTP szerver

SimpleSSHD: egy DropBear SSH szerver, azon belül SFTP és rsync is [FOSS]

A MiXPlorer, a Solid Explorer és az X-Plore file manager-ekben is van FTP szerver

Az FX File Explorer-ben és a Servers Ultimate-ben is van WebDAV szerver

Mindenes szerver app:
Servers Ultimate és abban a Pack B tartalmazza az FTP szervert de van WebDAV is benne. Borzasztóan sokoldalú, minden is van benne, most épp összesen 79 féle szerver futtatható az összesen 6 pack segítségével (Pack A - F).

Kliensek PC-re - Windows-ra főleg.. - fileátvitelhez:
TotalCommander SFTP plugin
FileZilla FTP, FTPS, SCP és SFTP kliens - Linux-ra is!!!
WinSCP FTP, FTPS, SCP, SFTP és WebDAV kliens
SMB/FTP/WebDAV csatolása meghajtóként Windows-ra

File (vagy üzenet) küldés egyik készülékről a másikra azonos WLAN-on:
Snapdrop - GitHub - Google Play - F-Droid: akár úgy is működik, hogy PC-n megnyitod a snapdrop.net oldalt (nem tárol, nem küld semmit oda) és látni fogod az azonos hálón levő többi Snapdrop-os eszközt, akár böngészőben akár app-ben használja, akár Win, Linux, Mac, iPhone, tökmindegy.

Szinkronizáció:
FolderSync & Pro - Szinkronizáló app

Synchronize Ultimate - Szinkronizáló app (a fentebb említett Servers Ultimate fejlesztőjétől)

Syncthing - Cross platform szinkronizáló app, de kicsit más elgondolás mentén, talán a "decentralizált magánfelhő" a legjobb leírás hogy mi is valójában. Weboldal és ott a letöltések, GitHub-on a forrás és a letöltések (Windows / Linux / BSD / MacOS / .. akár AppImage formában is)

Matlog - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant com.pluscubed.matlog android.permission.READ_LOGS

Logcat Extreme - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant scd.lcex android.permission.READ_LOGS

3C Logs - Logcat néző|exportáló - root vagy az alábbi ADB parancs kell hogy hozzáférjen a logcat-hez:
adb shell pm grant ccc71.lr android.permission.READ_LOGS

Notification History - értesítések tartalmának, megjelenítőjének nyomonkövetésére, logolására..

Notification History Log - szintén értesítések tartalmának, megjelenítőjének nyomonkövetésére, logolására.. ezt kicsit jegelném, mintha elég fura módon változtattak volna a reklámokon az app-ben meg az árakon..

Tűzfalak:
AFWall+

NetGuard

NoRoot Firewall

Tárhelykezelés, tárhelyadatok:
DiskUsage
Storage analyzer and disk usage és Storage analyzer and disk usage Pro
Storage analyzer

A MIUI tárhelyinfoját meg el kell felejteni, főleg az "Egyéb" kategóriát.. leírtam miért [ITT]

És amikor azt kérem tőled csatolj logokat arra kérlek titeket, hogy ha hosszú akkor lehetőleg csak egy linket adjatok ahova felkerült a log, mondjuk: Google Drive / Mega.nz / MediaFire / WeTransfer / Tresorit / FileBin / File.io / EasyUpload / GoFile.io / Envelop.app vagy pastebin / dogbin vagy bármi hasonló..

Hozzászólások

(#1) refrigerator


refrigerator
kezdő

Telegram elég szépen teleszemeteli a memóriát.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.