Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) Barthezz2 válasza walakyb (#1345) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Ugyan ezt a váltást csináltam. 2 hete van meg a telefon. Már semmi bajom a mérettel :)

Elsőre nekem is kisebbnek tűnt, mint amire a paraméterek alapján számítottam, de simán megszoktam :)

Everybody lies.

(#1352) szpali válasza Barthezz2 (#1351) üzenetére


szpali
addikt

Same here...
Xiaomi 11 Ultra után érkezett és (mégha szarabb is a kamera) nagyon vágytam már a kis méretre , mivel 1,5 éve párhuzamosan iPhoen 13 Pro-t is használok.
Tetszik, hogy pehely súlyú. (mind2nél könnyebb)

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#1353) Rhia


Rhia
csendes tag

Majdnem 5 év OnePlus 6T Oxygen OS után szintén volt némi agyfasz a MIUI-val, szokni kell még. Viszont a teló mérete tökéletes, nagyon kényelmes a fogása, lapos a képernyő a széleken is, erős a vas. Az akksi nálam majdnem 2 napot bír, játékon kívül mindenre használva, nem spórolósan.

(#1354) walakyb válasza Barthezz2 (#1351) üzenetére


walakyb
aktív tag

Nekem volt a kezemben párszor, mielőtt megvettem volna, szóval nem meglepetés volt. De így 3 nap után egyelőre kicsit zavaró a mérete :) De mint írtam, nem lesz gond, megszokom :)
Egyelőre csak fél gőzzel megy, csütörtök delutan lesz BL nyitás, és akkor fogom belakni rendesen

(#1355) DroiDMester válasza walakyb (#1354) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

nekem is szokatlan volt, előtte 4.évig mindég 6,7" telókat használtam!

ha csak ezt fogod már nyomkodni, és nem felváltva használni, akkor kb 2.hét és rá áll a szemed és nem lesz utána kicsi érzeted! :)

(#1356) novinyul válasza DroiDMester (#1355) üzenetére


novinyul
veterán

Igazából még kicsinek sem mondanám, mellé raktam a 12-t na az már kicsinek tűnt mellette. Végre sikerült a Xiaomi-nak egy jó méretű telefont kiadnia, ez a telefon az arany középút :) Még ütésálló tokkal is tök jó fogni, zsebre rakni.

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1357) SharpSA


SharpSA
veterán

Mi az amit a MIUI-ban szokni kell, mi az ami zavaró? Olvasom itt ezt többektől, azért kérdezem.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#1358) novinyul válasza SharpSA (#1357) üzenetére


novinyul
veterán

Szerintem semmi extra nincs benne, maximum az hogy az alkalmazások futása a háttérben be legyen állítva. A reklám kérdés rögtön az elején el lehet intézni, esetleg még a biztonság menüben szokott 1-2 helyen reklám engedélyezve. De igazából olyan hű de más érzés nincs benne, van itthon Xiaomi,Samsung, Sony, Meizu de mindegyiket kényelmesen lehet használni :)

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1359) LouiS22 válasza SharpSA (#1357) üzenetére


LouiS22
veterán

a harmadik xiaomi telefonom, engem az apple koppintás ui zavar (gyűlölöm az apple-t), de már hosszú évek óta nova launchert használok, szóval nem kell látnom és így jó! És szerencsére a xiaomi.eu kipucol egy csomó bloatware-t is :)

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1360) SharpSA válasza LouiS22 (#1359) üzenetére


SharpSA
veterán

Miért gyűlölöd az Apple-t? Van valami személyes rossznak megélt tapasztalatod a céggel és/vagy a termékeivel kapcsolatban?
Nekem kb tökmindegy mi van a termékre "szitázva", mi a márkája. Tudja azt, amire szükségem van. Ezzel a Xiaomi 13 készülékkel nagyjából elégedett vagyok egy iPhone 13 Pro után, de nekem például nagyon hiányoznak az ikon jelvények. Pontosabban az a bajom az Androiddal e téren, hogy ha törlöm az értesítéseket amelyeket majd később néznék meg (mert a túl sok értesítés számomra katyvasz), akkor az ikonok jelvényei is törlődnek. Így van hogy elfelejtem utólag megnézni és az így nem jó. Mondjuk az jó lenne, ha külön lennének az állandó (például AdGuard, MacroDroid, stb) és az egyéb, alkalmi értesítések.
Szerencsére a Global ROM-ban sem nagyon van felesleges app, nem úgy, mint egy Samsungban, ahol mindenféle, egyébként az áruházban is elérhető app (facebook, microsoft appok, stb) előre és kitörölhetetlenül van telepítve és foglalja az értékes tárhelyet.

[ Szerkesztve ]

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#1361) LouiS22 válasza SharpSA (#1360) üzenetére


LouiS22
veterán

túlárazott dizájntermék egy olyan ökoszisztémával, amiből nehéz szabadulnod, emellett zárt.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1362) SharpSA válasza LouiS22 (#1361) üzenetére


SharpSA
veterán

Láttad manapság az árcímkéket hasonló kategóriájú készülékek mellett, alatt? Volt már viszonylag hosszabb ideig nálad valós használatban bármelyik készülék? Úgy érzem (de majd megcáfolod, ha nem jól), hogy van egy ilyen véleményed, de nem tudom miért, mert talán sosem használtad.
Nem kötelező a teljes ökoszisztémát kiépíteni, sokan használnak különböző készülékeket különböző rendszerrel. A zártság meg csak előny, de ez a mai zártság már jóval enyhébb, mint több éve. Tudom, mert pár éve már tudok dolgozni iPhone-nal is, amit korábban nem tudtam megtenni.
Az ökoszisztémával kapcsolatban meg a sok közül egy példát tudok kiemelni, a vágólapot. Nagyon sokszor segített az iPhone-on vagy MacBook-on kijelölt és másolt szöveg másik készülékre beillesztése.
Elfogult egyik rendszerrel sem vagyok, nálam van kb mindegyik. Egyik kutya, másik eb.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#1363) Comic válasza novinyul (#1350) üzenetére


Comic
aktív tag

Nem is akartam a samunál maradni. Anno ez is azért esett bele a kosárba, mert kiöregedett a P30 Pro-m és olyat akartam utódjaként, ami minimum annyit tud, de nagyon nem volt gms kompatibilis alternatíva. Szerencsére ez már változni látszik. A OneUI szerintem egy meveszekedett halom hulladék és akkor még nagyon finoman fejeztem ki magam. Mára megbékéltem volna a gms hiányával, de T-jéknél az a hír járja, hogy befejezik a Huawei értékesítést. Szóval szerintem egy újabb évtizedig legalább kerülni szándékozom a samut. Ramaty akkuidő, ráadásul nagyon hamar romlik is a teljesítmény. (17 hónaposan alig bír ki 12-14 órát, ha használom is, akkor max 2-t). Borzasztóan melegszik. A legegyszerűbb párkereső játék is 60-65 c°-ra fűti a keszülékházat. (Céleszközzel mért adat). Az utóbbi 2-3 frissítés konkrétan szana szét verte a kamerát. Kvázi tojik fókuszálni a főkamera. (Expert RAW-al nincs gond, szóval szoftveres). A predektiv szövegbevitel konkrétan használhatatlan. Nem tanul, de azért ki-ki javít. Idegesítőbb, mint egy nő! Ha 2x átírom a javitását, akkor 3.-ra is ő akar az okosabb lenni. Az utésállóság pedig egy vicc a kerekített szélű kijelzők esetén. 40 cm-ről ejtettem ki a kezemből linóleumra. Ripityára tört az elvileg ellenálló, ütésálló GG Victus. Hát köszi. És igen, tudom, hogy üvegfólia, meg tok, de ha felárat fizetek azért, mert elvileg tud valamit a készülék (az IP tanúsítvány ilyen), akkor el is várom, hogy tudja! A sík kijelző legalább ezt a gyenge pontot megoldja. (A Huawei érdekes módon még sem karcolódott, pedig elszállt Ausztriában 40-45 km/h sebességnél a bringakormányról is...
Igen, a töltés. Vicc, hogy még power bankból is van olyan, amit a saját C-C kábelével nem lehetett tölteni, mert mindenáron a telefon akarta tölteni a PB-ot. Töltés helyett vitatott, hogy ki az elsődleges USB vezérlő, ő, vagy a PB. (Xiaomi PB). A 25w-ról még már szót sem kell ejteni. Egyszerűen elbujhat kb mindenki mögött.
Halmozati vicc volt a tartozékok teljes hianya. No de kérem! Egy Ultráról beszélünk.
MIUI-t használtam anno a kőkorban Xperia Mini-n főzve és nem volt túl életidegen. Huawei után a Samu ratyija is idegesítő volt.
Na ezért döntöttem a X13 mellett.

(#1364) lovas93


lovas93
tag

Nálatok nem akad be néha az értesítési hatás? MIUI 12-n is használtam ezt a csillagfény hatást, ha kapok valami értesítést és ott tökéletesen működött, viszont itt előfordul, hogy beakad, ott marad a képernyőn, vagy szaggatottan játssza le. Főleg akkor vettem észre, ha zsebből veszem elő a telefont, hogy be van akadva. :F

(#1365) femiki


femiki
tag

Ha egy tel.számot blokkolt listára teszek, akkor miért engedi be a hívást? Vagy csak a névjegyzékben lévőkre vonatkozik a blokkolás? Igaz nem a gyári tárcsázót használom, lehet ez a probléma?

(#1366) TpS válasza femiki (#1365) üzenetére


TpS
őstag

Gyárit használok, tökéletesen működik a blokkolás. Vettem fel olyan számot is, ami nincs a névjegyzékben.

(#1367) wohipi


wohipi
friss újonc

Xiaomi 13-on, Eu rom, valakinek sikerült valahogy működésre bírnia az Android Auto-t? Mindent megpróbáltam, factory resettől kezdve, az alap csatlakozási mód váltáson át, az android auto downgradig. A létező összes kábellel próbáltam és mindig ugyanaz a válasz, "Nem tud csatlakozni". Más droidos telefonnal soha semmi baj nem volt. Van valakinek valamilyen ötlete?

[ Szerkesztve ]

(#1368) LouiS22 válasza wohipi (#1367) üzenetére


LouiS22
veterán

Én nem használom, de alaposan nézd át a kiosztott engedélyeket és próbaképp mindent IS engedélyezz. Szerintem ott lesz (az engedélyeknél) a hiba forrása.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1369) wohipi válasza LouiS22 (#1368) üzenetére


wohipi
friss újonc

Minden engedélyezve van, ami létezik. Utánaolvastam több másik fórumon is, állítólag a MIUI 14-el jött a hiba. Csupa szerencse, hogy ez a telefon gyárilag 14-el jött :W . Tehát ha nem az én készülékemben van a hiba, akkor a frissítések gyakorisága nem sok jóval kecsegtet. Bár még reménykedem hátha valaki feltűnik egy megoldással...

(#1370) LouiS22 válasza wohipi (#1369) üzenetére


LouiS22
veterán

az eu rom esetedben a xiaomi.eu romot jelenti, vagy a gyárit?

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1371) wohipi válasza LouiS22 (#1370) üzenetére


wohipi
friss újonc

Gyári, Europe 14.0.27.0.TMCEUXM

(#1372) SharpSA válasza wohipi (#1367) üzenetére


SharpSA
veterán

Nálam a global rommal jól működik az android auto. Néha be szokott fagyni, de úgy vettem észre, hogy az autó fejegysége miatt.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#1373) wohipi válasza SharpSA (#1372) üzenetére


wohipi
friss újonc

Meg tudod mondani, hogy pontosan milyen kábelt használsz hozzá? Nekem a kocsinak type-c csatlakozója van és mintha a typre-c type-c kapcsolatot nem szeretné, mert ott a gépen sem enged minden kábellel fájl átvitelt (pedig más telefonnal működnek).

(#1374) SharpSA válasza wohipi (#1373) üzenetére


SharpSA
veterán

Ha jól emlékszem ezt.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#1375) ggabor02 válasza TpS (#1366) üzenetére


ggabor02
aktív tag

Szintén működik. 35-40 db olyan szám van a tiltólistán, amely nincsen a telefonkönyvben.
Gyári.

[ Szerkesztve ]

(#1376) vasii


vasii
senior tag

hali,
ez vagy s23?
fotó prioritás lenne, töbi papíron elvileg ugyanazt tudja.

(#1377) Stapet válasza osonte (#923) üzenetére


Stapet
lelkes újonc

Amit leírtál azt meglehet csinálni Pad 6Pro-ra is? Mert keresek megoldást a kínai verzió globalra updatelésére.

(#1378) Dino69 válasza vasii (#1376) üzenetére


Dino69
aktív tag

Ezzel itt majdnem mindeki futott egy kört :)
Én P30pró - ról érkeztem, annak nyilván szebbek a képei, de annyival nem, illetve hiányzik az 5 x optika zoom meg a makró, aztán rájöttem hogy ezeket kb fél évente használtam egyszer. Ami a xiaomi mellett tartott, az a gyorstöltés, meg a fürgre rendszer, illetve, hogy a tartozékokkal sem bánt szűkmarkúan. Az irodában van egy pár Samsung, azoknak a meüje számomra még használhatatlanabb. Ha mégegyszer válaszhatnék sem választanám a Samusngot.
Itt egy esti [kép] kézből lőve. :U

[ Szerkesztve ]

(#1379) vasii válasza Dino69 (#1378) üzenetére


vasii
senior tag

Köszi.
Nekem S20+ volt eddig és imádtam, csak sajnos beázott.
Szóval a samsung felé húzok, összehasonlításokban a képei is jobbnak tűnnek talán + hosszabb támogatás.
X13 viszont nagyobb kijelző (6.7" után a 6.1" nem túl csábító) + nagyobb akksi + gyorsabb töltés (bár az S20ban sem zavart a 25W).
hmm :U

(#1380) LouiS22 válasza vasii (#1379) üzenetére


LouiS22
veterán

Egy X13 topikban megkérdezni, hogy melyik a nyerő... Hát :O Komolyra fordítva: jó telefon ez, nekem pl. kifejezett felüdülés a "kisebb" kijelző (a Mi10 után).

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1381) femiki


femiki
tag

Ki milyen tárcsázót használ, ami kezeli a két sim-et? Ami tárcsázáskor felajánlja hogy melyikkel inditod a hívást? A gyári tárcsázó nálam csak egy indító gombot mutat. Vagy csak beállítás kérdése?

(#1382) SharpSA válasza femiki (#1381) üzenetére


SharpSA
veterán

https://mobilarena.hu/tema/xiaomi_13_felnoni_nehez/hsz_802-802.html

Ezt használom, viszont úgy látom nem érhető el az áruházban.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#1383) Dino69 válasza femiki (#1381) üzenetére


Dino69
aktív tag

Sim kártyák és hálózatok / alapértelmezett beállítás hívásokhoz. Itt be tudod állítani, hogy mit használjon a Google tárcsázó, illetve mutassa e, hogy mivel szeretnéd indítani a hívást.

(#1384) Barthezz2 válasza vasii (#1376) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Én is ezekkel futottam egy kört magamban. Szerintem jobb ez. Most először akartam Samsung telefont(óra+TV mellé), de engem nem győzött meg a 23, hogy azt válasszam Xiaomi helyett.
Ultra jó lenne, de annyit meg nem adok érte.

Everybody lies.

(#1385) Rhia


Rhia
csendes tag

Xiaomi böngésző az alapértelmezett, ez nyitja meg a linkeket. Viszont egyéb esetben a Samsung böngészőt használom. Hogy tudom utóbbit beállítani alapértelmezettnek? Nem találok ilyen opciót.

(#1386) bjames válasza Rhia (#1385) üzenetére


bjames
aktív tag

Biztonság app
Alkalmazáskezelés
Jobb felső sarokban ... menü megnyitása
Alapértelmezett alkalmazások

Egyébként én is Samsung böngészőt használok :)

(#1387) Rhia válasza bjames (#1386) üzenetére


Rhia
csendes tag

Nagyon köszönöm! :))

(#1388) femiki válasza Dino69 (#1383) üzenetére


femiki
tag

Köszi :R

(#1389) ggabor02 válasza snowman (#1332) üzenetére


ggabor02
aktív tag

A frissítés után nekem is elkezdett szarakodni az nfc-s fizetés. Előtte semmi baja nem volt.
Egyszer megcsináltam az általad írt "NFC funkcionalitás helyreállítása" -t, azóta minden működik. Kösz a tippet.

(#1390) Barthezz2 válasza ggabor02 (#1389) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Egy darabig nekem is, aztán most megint szarakodik újra..

Everybody lies.

(#1391) LouiS22 válasza Barthezz2 (#1390) üzenetére


LouiS22
veterán

Helló!

A "szarakodásos" posztoknál írtok majd ROM verziót is? Vagy alapértelmezetten a gyári romról beszélünk ilyen esetekben? :)

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1392) ggabor02 válasza LouiS22 (#1391) üzenetére


ggabor02
aktív tag

Az enyém teljesen gyári, érintetlen.

(#1393) Barthezz2 válasza LouiS22 (#1391) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Everybody lies.

(#1394) Barthezz2


Barthezz2
MODERÁTOR

Nekem is lenne egy kérdésem..

Super hattérkép használata esetén, sötét mód mellett, meg lehet oldani, hogy a háttér ne legyen sötét? :F
A "háttérkép igazítása a sötét módhoz" opció ki van kapcsolva, de itt nem ér semmit :F

Everybody lies.

(#1395) LouiS22 válasza Barthezz2 (#1393) üzenetére


LouiS22
veterán

Köszi!

Azért is kérdeztem, mert én minden eddigi telefonnál a lehető leggyorsabban váltottam a xiaomi.eu-ra.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1396) walakyb


walakyb
aktív tag

Van itt valaki, aki el tudná küldeni natë régebben belinkelt gcam configjat? Neki már nincs meg sajnos :(

(#1397) walakyb


walakyb
aktív tag

Újabb kérdés.
Használ valaki esimet?
Most csereltettem le a kártyát rá, de csak adatra engedi használni. Ez normális?

(#1398) LouiS22 válasza walakyb (#1397) üzenetére


LouiS22
veterán

Nem, nem normális. Valamit elszúrhattak. Remélem van másik sim-ed, mert így a telefonálás is problémás lehet.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1399) walakyb válasza LouiS22 (#1398) üzenetére


walakyb
aktív tag

Konkrétan nem lehetett vele telefonálni...
Szerencsére még ott a boltban aktivaltam, úgyhogy csereltettem is vissza sima simre

A telekommal egyébként nem ez az első eset... Kb 5 éve kaptam adat ismét sima helyett, bár azzal jól jártam, mert az ingyenes adatkeret megmaradt, akkoriban 5 giga elég sok volt :)

[ Szerkesztve ]

(#1400) SharpSA válasza walakyb (#1397) üzenetére


SharpSA
veterán

Igen, Yettel-t és rendben működik.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.