Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• McJames

senior tag

válasz X-COM #279 üzenetére

Az a baja mint egy túlautomatizált bárminek. A programtervező és programozók a hülye felhasználók elbénázott dolgait, hozzá nem értésüket javítandó egy csomó automatizmust építettek be, csak ennek működéséről, lépéseiről sehol sem kapható tájékoztatás. Ez alapdokumentumoknál, néhány/néhány tucat oldalas dokumentumoknál 'haj de jó' tényleg, azonban több száz oldalnál, túl stilizált dokumentumnál már rettenet. Igazából valljuk be a Word nem is erre való: szövegszerkesztő és nem kiadványszerkesztő (bár 10-17 ívig még könyvet is vállalok vele akár úgy is, hogy tele van lábjegyzettel, ábrával, táblázattal meg függelékkel, sőt tükrözött oldalakon és fejezetenként egyaránt eltérő fejléccel is). De hozzáteszem, ha a szakasztöréseket, fej- és lábléceket és az oldalszámozást beállítottam, ne adj' isten, hogy megint hozzá kelljen nyúlni. Onnan már kész katasztrófa.
    Kaptam múltkor egy ilyet hogy nem tenném-e helyre néhány 'egérvonással'. Mondtam a kollégának, hogy nem, mert teljesen elölről kellene kezdenem az egészet úgy, hogy a teljes szöveget is csak irányított beillesztéssel, formázatlan szövegként merném egy teljesen szűz új dokumentumba átrakni... :(

A javaslatom tehát az, hogy nagyobb dokumentum esetén fejezetenként szerkesszen akinek muszáj, vagy először csak szöveg max. keretekekkel, aztán tükörbeállítás, szövegformázás és aztán képek, ábrák, táblák, stb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés