Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
InfiniteReality
őstag
válasz Tomi_78 #41397 üzenetére
Gyárilag nem biztos hogy "jól" van jumperelve a winchester. WD-knél lehet hogy pont úgy van, hogy Master (Single drive) és akkor nem fog rendesen működni ha a kábelen bármilyen másik eszköz is van. Ahhoz Master vagy CS állásba kell tenni (bizonyos WD-ken azthiszem eleve Master Single drive, Slave és CableSelect van).
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
prebuds
aktív tag
Sziasztok!
Ez mindig feljön a gépen, hiába nyomok a mégsére. Mi a teendő? Az XP azt hiszem talán nem eredeti a gépen, nem akarok galibát. Ötlet?
-
neil_mullen
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #41386 üzenetére
az miért baj ha az eglszet telepitem?
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
félisten
válasz neil_mullen #41403 üzenetére
Mert a chipset driverek egy dologra jók, leamortizálni a gépeket. Legjobb esetben nem történik semmi, azaz nem lesz stabilabb, gyorsabb stb a konfig, de legalább nem ártanak. Sajnos a legtöbb csak ártani tud. Az Intel chipset/INF driverek mindig is a selejt kategóriába tartoztak, nála csak egy rosszabb létezik, az NVidia (nforce) chipset.
Ha valaki felpakol egy ilyen All in One telepítőt, azt a gépet én élből formázom és húzom újra a rendszert, mert nem szívok x-akták jelenségek miatt(van jó pár, nem sorolom fel)
Perszer átlag user szempontjából kényelmes, ha egy ilyen méretes telepítőt elindít, aztán az automatikusan felpakolja az alaplapi LAN/VGA/Audio/IMEI/SMBus/ACPI stb stb drivereket, csak az a gond, hogy még mást is és azokat a módosításokat utólag nem lehet orvosolni, "beég" a rendszerbe és levakarni sem lehet.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
neil_mullen
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #41404 üzenetére
értem akkor ezentúl megkerestetem vele külön. es ha .exe-s a telepitő?
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
brd
nagyúr
'hát most megleptél. Sok-sok éve az első dolgom Intel chipsetes gépre chipset drivert telepíteni, (és sokszor mást nem is nagyon) eddig a legnagyobb gond az volt velük, hogy az egyik nem volt friss, és egy gépet fagyasztott az USB, ha pendrive-ot kapott (driver nélkül is), de frissebb inf drivertől jó lett. Az egyetlen nagyobb problémám, hogy igazi idióták készítik ezeket az inf drivereket, és sokszor nem telepít semmit, mert azt hiszi, hogy egy újabb már telepítve van (és kézzel kell az adott HW-ekhez betallózni az *.inf-et), ill. ugyanide tartozik, hogy nem lehet őket eltávolítani csak úgy...
The only real valuable thing is intuition.
-
Atapi
senior tag
"nem szívok x-akták jelenségek miatt (van jó pár, nem sorolom fel)"
párat azért megemlíthetnél, hogy okuljon a plebs...
-
DS39
nagyúr
válasz prebuds #41409 üzenetére
ha még nem telepítetted, innen töröld ki a letöltött cuccokat: C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download ill. állítsd be hogy csak értesítést kapj a frissítésekről és akkor ha megint felajánlja letöltésre elutasítod.
ha már telepítetted akkor a system32 mappából töröld a WGAtray.exe-t ill .dll-t vagy próbáld meg uninstallálni ezt a nevű frissítést (a Programok eltávolításánál), már ha ez utóbbit engedi.
ha egyik sem jönne be, akkor az összes eddigi frissítés kuka, és egy javító install hogy az alap rendszerfájlok biztosan rendben legyenek.
-
Tomi_78
tag
válasz InfiniteReality #41401 üzenetére
Ha CableSelect-re jumperelem, akkor az jó lesz? Az mit jelent? Eegyébként van egy régi 20 GB-os Maxtor HDD-m is, és azzal is valami windowsos hibaüzenet jött be, amikor rákötöttem. Lehet, hogy a CD-olvasóval van baj, amivel a HDD-k egy kábelen vannak?
Brd! Igen, Win98 telepítővel bootolok, de az szintén nem érzékeli megfelelően a merevlemezt.
-
brd
nagyúr
válasz Tomi_78 #41411 üzenetére
Floppymeghajtód+hozzá egy hibátlan lemez, nincsen véletlen? Mert akkor azt kellene megpróbálni, hogy az innen letölthető DOS6.22, és/vagy Win98SE bootlemez mit lát, tudsz-e partíciót létrehozni, de úgy is próbáld meg, hogy az optikai meghajtó nincs a gépre kötve.
-
Tomi_78
tag
De, van kislemezmeghjtó a gépben, csak éppen nem működik.
A HDD viszont Cable Select-re van jumperelve; akkor próbáljam meg átkötni Master-re? -
brd
nagyúr
válasz Tomi_78 #41414 üzenetére
USB-s háttértárról (pendrive) képes bootolni a masina?
A jumpereket mindeképpen tedd rendbe, ahogy mondják, addig mással ne is próbálkozz. A HDD mindenképpen master legyen, a CD/DVD slave. Ha a HDD-n van olyan, hogy master/single, az nem jó neked, a sima master kell, ezt esetleg valahogy úgy is írhatják, hogy master w(ith)/slave.
-
bati1989
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap fogta magát a gépem kiírt kék háttérrel egy hibát. Amiben a lényeg az volt, hogy a sys.ntfs fájl megsérült...ebből arra következtettem, hogy a fájlrendszerével lett vmi, de fizikailag nem sérült, szerettem volna újra telepíteni. Xp-van rajta mert elég régi a gép, azt is szerettem volna vissza rakni rá. Bebootolok róla, kiírja h hardver kiépítés vizsgálata stb... jönne az a rész, hogy írná a meghajtókat, hogy mekkora milyen fájlrendszer stb...akkor meint kiírja azt és reset-elhetek megint. Valami ötlet valakinek? Előre is köszi a segítségeteket...
Foxconn WinFast NF4SK8AA-8EKRS, AMD Athlon 64 3500+, 1024 mb Kingston DDR ram, ATI X 1650 Pro 256 Mb
-
psg5
veterán
Lomtárnál, tulajdonságokra kattintva több program elérése is megjelenik, (CCleaner, NOD32 stb) hogyan lehet ezeket a parancsikonokat? innen eltávolítani?
F.K.T.
-
psg5
veterán
Bocs, kicsit rosszul fogalmaztam.
Lomtárra (de bármely ikonra) jobb egérrel kattintva jelennek meg a parancsikonok , a tulajdonságok, másolás, átnevezés stb-vel együtt!Nos innen hogyan lehet a parancsikonokat eltávolítani?
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz God Vazzeg #41422 üzenetére
Vagysi xp-n belül nem lehet megoldani?
Kell hozzá külön program?F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz God Vazzeg #41422 üzenetére
Telepítéskor sem emlékszem, hogy lehetne állítani, hogy megjelenhessen vagy sem az ikonoknál a jobb egér gombbal előhozott listában a program.
F.K.T.
-
DJ. Ru$y
félisten
Sziasztok!
Olyan "gondom" lenne, hogy hiába dugok egy USB-s eszközt a gépre (pendrive, memóriakártya kártyaolvasóban, telefon) nem jön fel a lecsatlakoztató kis jel az óra mellett... vissza lehet ezt valahogy varázsolni? Szeretem biztonságosan leválasztani a dolgaimat!
Köszönöm
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
bati1989
csendes tag
válasz God Vazzeg #41419 üzenetére
Hát egyszer kiírta, aztán mindig újra indult azért akartam újra rakni. Másik telepítő cd-vel is ezt csinálja. Kerestem vmi boot cd-t amin vannak mindenféle particionáló programok, mondom majd azzal leformázom aztán megy rá a rendszer azzal meg azt írja ki, hogy "Cannot boot from cd-rom Code-5"
Foxconn WinFast NF4SK8AA-8EKRS, AMD Athlon 64 3500+, 1024 mb Kingston DDR ram, ATI X 1650 Pro 256 Mb
-
vilmaboy
őstag
válasz DJ. Ru$y #41425 üzenetére
a tálca beállításoknál van lehetőség rá, h mi jelenjen meg a gyorsindítóban és mi nem. ott lehet átváltani, hogy soha ne jelenjen meg, csak akkor ha aktiv stb... keresd meg. start menü - beállítások - tálca és start menü... ott van a testreszabás... Talán ez a gond...
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Telda
addikt
Hali!
Visszakaptam a pendriveom és minden mappa el van rajta mentve.
De csak a mappák, a benne lévő fájlok nem.
Jobb klikk tulajdonságok alatt viszont a pipa szürke a "Rejtett" mellett és nem tudom kivenni, mi tudok tenni? -
addikt
-
lakatosturbo
aktív tag
Üdv az uraknak!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha felteszem csak a net framwork 4-et akkor az feltelepíti az előző verziókat is 1.0 2.0 3.0 3.5 ezekre gondolok, vagy nekem kell mindig végigmenni az összes telepítőn?
Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
Nobuo
tag
válasz lakatosturbo #41446 üzenetére
Elég csak a legfrissebbet feltenni.
-
brd
nagyúr
válasz lakatosturbo #41446 üzenetére
A 4-est nem nagyon ismerem, még szerencsére nem volt szükségem rá. Ha valamilyen programnak kifejezetten régebbi kell, akkor nem fog működni, de általában elég a 3.5-öst telepíteni (ez feltelepíti a régebbiek egy részét is, ami általában elég is), ill. persze az összes frissítést is utána, ami az Update-en keresztül telepítül, és a 4-es (utóbbi csak akkor, ha direkt kell valamihez). A régebbi programok pedig úgyis írják, vagy akár maguk fel is telepítik, ha kell nekik valamelyik.
-
DJ. Ru$y
félisten
Sajnos nem lett meg még mindig a Hardvereltávolító ikon... nem tudom ki vihette el...
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest