Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
titus26
tag
válasz Csakénvagyok #28699 üzenetére
köszönöm, ezt nem találtam volna így meg. megpróbáltam, de nem hajlandó leformázni.
ez azt jelentheti, hogy elszállt a winchester? érdemes kiszedni, és asztali gépen külső merevlemez-házban megpróbálni? -
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segitségre szorulok. Csajomnak a lapiján Xp Sp3 van. Az a baj vele hogy induláskor mindig bedobja az eszközkezelőt. Olyan mintha valamit akarna telepiteni, de nincs semmi amit kéne hogy telepitsen. Inditopultban sincs semmi, sőt a Tune Up Start Up Manager se mutat semmi olyat amiért elkéne hogy induljon.Mit csináljak vele? Mitől van ez ki tudja?
.:: iPhone 13 Pro 128GB ::. Fanatec CSR Elite Wheel - CSR Elite Pedals
-
icons
addikt
Eset Smart Security fel akar velem telepíttetni 72darab frissítést. Én anno felraktam mindet, de pl az SP3tól nagyon belassult a gépem. Érdemes-e felrakni őket, ha nem mind, akkor melyikeket nem, vagy egyáltalán nem lesz tőle semmi jobb, és amíg nincs bajom, addig ne is rakjam fel őket?
Ui.: ATI/AMD videokártya driverből elég az ATI WDM Integrated Driver, semmi más nem kell? (Catalyst, ilyenek. Állítgatni nem szeretnék semmit, anak örülnék, ha minél gyorsabban állna fel a gép, és a videokártya se szenvedjen hátrányt)
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
Akkor az amd oldalról csak a drivert töltsd le mást ne, az elég a videókártyának. Az ESET smart SEc saját magához akarja telepíten ia frissitéseket? Vagy a Windows Update frissitéseket javasolja telpítésre? Mert a saját frissitéseit mindenféleképpen tedd fel különben semmit nem ér, ha régi adatbázissal dolgozik, nem véd az újabb fajta virusok egyéb szemetek ellen.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
ez_meg_emaz
őstag
Hi.
Már egy ideje szívok az xp-vel(SP2 hun) pedig anno évekig fent volt és nem volt semmi gondom vele. Az elmult fél évben honapok, hetek alatt beszarik a teljesen ujratelepített xp. (Teljes formázás, ujratelepítés, nem ghost meg stb). Rendszerleíró adatbázis beszarik. Elöször csak el-el száll 1-1 driver, általában vga drivere. Ujratelepítés után ujra jó. Aztán van hogy egyszer csak nem tudja betölteni a membe az alkalmazásokat, se nodot, se mást. Meg van hogy egyik nap még minden jo, másnap bekapcs és nem tölti már be az xp-t. Olyankor csökentett mód se müködik.Próbáltam már sok mindent. Nagyon minimálisan van huzva a gép és orthos órák alatt se dob hibát. Vinyot cseréltem, smart adatok nem utalnak hibára, nincs hibás vagy gyenge szektor. Memtest is hibátlanul fut le, többször is néztem. Próbáltam ugy hogy felteszek minden frissítést sp3-at meg mindent amit felajánlott. Próbáltam ugy hogy letiltottam a frissítéseket. Nod-al többször is végignézettem a gépet. Elsö futásnál talált 1-2 gyanus filet amit töröltem akkor, azota semmit nem talált de továbbra is beszarik az op rendsz.
Próbáltam feltenni a hivatalos win 7 rc-t(7100) meg már nem is tudom meik végleges verziot is.... mind2 a telepítésnél beszart CRC-vel.....Igazából már kezdem unni hogy mire felteszek mindent már tehetem is ujra.... Még jó hogy ott a notim, meg a fontos adatokat külön partíción tárolom.
Gondoltam hátha tud vki vmi megoldást rá. Bár nem reménykedem. -
válasz ez_meg_emaz #28708 üzenetére
Eszedbe nem jutott a "minimális húzást" visszatenni alapra?
Sok problémára megoldás lehet. Az hogy a teszt programmal nem fagy, nem jelent semmit. Nem mind1ik periféria kultiválja, ha pci órajele eltér a szabványtól. Akár 1-2MHz is okozhat hibás működést. 1 bizonytalankodó winyóvezérlő meg természetes hogy idővel 1re több galibát okoz.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
icons
addikt
válasz Steelmanus #28711 üzenetére
Húú, köszi
sfdrakex: én sem értem, egyik nap leszedtem úgy 3frissítést, közöttük volt az SP3 is, és legalább fél perccel hosszabb lett a windows betöltési ideje... Most újraraktam, és nem kívánok vele élni .
-
mezis
félisten
válasz ez_meg_emaz #28708 üzenetére
Elkók az alaplapon és a tápegységben rendben ? (Hány éves a kicsike ?)
mezis
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Az akarom, hogy az Intézőben egy bizonyos mappában jobb klikkre az Ikonrendezés szempontjánál jelenjen meg a "Módosítva" kritérium. A Nézet/Megjelenítendő részleteknél be is állítom, de idővel elfelejti, továbbá az iTunesban fájlmegnyitásnál ugyancsak nem jelenik meg. Mi lehet a gond? A mappa beállításoknál az egyes mappák beállításainak megjegyzésénél ott van a pipa.
-
brd
nagyúr
Vagy a most divatos Daonol nevű kártevő van a gépen, vagy te is szembesültél a remek ATI driverekkel (egy bizonyos drivertől nekem is csinált ilyet a gépem, de egyébként tökéletesen működött; vagy 3 hónapig szoptam vele, miután gondoltam, azt is frissítem, mert más ok már nem maradt ).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Aston Deen
tag
Sziasztok!
A következő problémával szembesültem most már nem első alkalommal: Frissen telepített rendszernél (XP Sp2, Sp3) különböző konfigurációknál az internetes böngészőkben ( Opera, Firefox, IE8 ) megjelenő képek rossz minőségűek. Olyan mintha alacsony színmélységűek lennének és erősen tömörítettek. Egyéb képek az adott gépeken jól jelennek meg pl.: fényképek.
És az az érdekes, hogy az egyik gép esetében az egyik felhasználónál minden rendben a másik felhasználói fióknál viszont az előbb leírt jelenség tapasztalható.Ha ennek a megoldására van valakinek ötlete az ne tartsa magában
Az elektromos áram alatt lévő alkatrész ugyanolyan, mint amelyik nincs alatta. Csak más a fogása.
-
-
brd
nagyúr
válasz Aston Deen #28721 üzenetére
Mobilnet? A kártya software-ében lehet állítani a tömörítés mértékét. Ill. ki is lehet kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz peti_s #28724 üzenetére
http://www.infopackets.com/news/hardware/2005/20051222_resize_c_drive_partition_without_losing_data.htm
Direkt c meghajtó átméretezésére kerestem guglival ott adta a fenti linket amiben ezt progit ajánlja: Acronis Partition Expert
Bár érdekes hogy amikkel próbáltad azokkal nem ment, partition magicre azt irják máshol hogy azzal megy a c átméretezése.
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
-
icons
addikt
Szerintem utóbbi lesz. A gépet ugye újraraktam, és a google-ön, meg még egy viztonságos oldalon jártam, utána rögtön ESET Smart Security, frissítések, minden.
VISZONT felraktam az első csomagot, a Catalyst-es izét. Kérte, indítsam újra, hát megtettem. Bejön a Windows. Színmélység: 4bit, Felbontás: 640*480, és semmit nem tudok feljebb állítani, a videokártyát már fel sem ismeri a gép. Nagyszerű!
Aztán felraktam valamelyik drivert újra,és ment, nadeilyet...kéééérem, egy ekkora gyártónál. És nem is egy hiba. EZ már gáz.
Azt hiszem a következő kártyám Nvidia lesz, pedig eddig az Ati-val semmi bajom nem volt (bár az AMDt nem kedveltem, de azzal sem volt...)
-
Tosee
őstag
válasz peti_s #28729 üzenetére
Szerintem azzal lesz a gond, hogy a rendszer partíciót szeretnéd buherálni win alól! Ezt véleményem szerint valami boot-cd vel kellene csinálni! (pl: Hiren's Boot cd) Van rajta több partícionáló program is... Először felszabadítasz x GB helyet egy mondjuk a D meghajtóról (átméretezed), és utána a ezt hozzáadod a C hez! Valahogy így kellene csinálni, mert win alól biztosan nem fogja engedni, hogy megbolygasd a rendszer partíciót! Természetesen a fontosabb adatokat ajánlott ilyen művelet előtt menteni!
[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Steelmanus #28733 üzenetére
Ugy probálod ugye hogy levágsz egy darabot pl a D meghajtóbol. azt törlöd majd hozzáadod a C hez.
-
ez_meg_emaz
őstag
Kb fél-1évig semmi gond nem volt 3,2-n se amikor jobban huzva volt. Tudom ez nem zárja ki hogy örökké stabil marad. Amikor elsö crc hibák jöttek akkor vettem vissza. Asszem alapon is próbáltam, nem csak a tuningot csökkentettem. Aztán a hibák maradtak akkor is ha jol emlékszem, akkor jött az uj alaplap, meg vinyót már amugy is akartam venni tehát az is. Aztán mivel anno sokat játszottam kellett az a min tuning. Ez a konfig alapon nagyon kevés ehhez a vga-hoz játékra 1600ban. Az viszont tény hogy fontosabb hogy ne pár hétig legyen működőkepés a rendszer minthogy tudjak játszani....pláne manapság.
Vinyóvezérlő simán lehet a ludas, mert vmi a vinyo vagy a mem környékén okozhat gondot. Rendszerleíró hiba meg crc-k erre utalnak. De ha alapon is elöjön akkor meg olyan pech-es vok hogy hibás lapot fogtam ki? Ezt is csak cserélgetéssel lehetne tutira mondani.mezis: Hát a táp az már elég öregecske. Nem is emlékszem mikor vettem. 4éves szerintem megvan már. Szét még nem kaptam, majd meglesem.
Alaplapot most nem futottam végig, az is mondjuk már majdnem egy éves. (Te jó ég mintha most vettem volna.... de rég nem fejlesztettem. Látszik hogy leszoktam rola. Anno évente kb az egész gépet cseréltem. Öregszem.... Mostanában biztos nem lesz cserélve már. )Igazából úgy lenne a legegyszerűbb ha lenne itthon pár cuccom. Kipróbálni egy másik táppal, egy másik vinyoval, másik alaplappal.... Legbiztosabb módja hogy rájöjjek mi a hiba. Addig csak találgathatok.
De köszi a tippeket, rálesek a lapra meg tápra minnyá de kétlem. Ha legközelebb beszarik akkor vissza mindent alapra és ugy próbálom meg feltenni a win7-et. Ha úgy sem megy akkor már tényleg csak a kizárásos módszer segíthet.... de hogy az egész gépet nem fogom lecserélni találomra az is tuti. -
peti_s
addikt
A Paragon Partition Manager 9.0 BOOT CD-vel megy. Lecsökkentettem még régebben a D méretét, így lett kb 5 GB-t particionálatlan terület, de a Paragon pont a C-t írta logikainak. És nem engedte átméretezni. Most is van ˇˇ10 MB particionálatlan terület, amit a D-hez hozzá is tudnék adni, a C-hez nem.
-
brd
nagyúr
válasz peti_s #28736 üzenetére
Ahhoz, hogy a C:-t megnöveld, a D:-t le kellene csökkenteni, ez viszont lehet, hogy nem fog menni, mert azon is eléggé kicsi a hely (arányaiban), talán egy töredezettségmentesítés segíthet. Azt a 7.8-10 MB-ot pedig felejtsd el, az ott fog maradni (de ez nem hiba, hanem ez normális, a Dinamikus lemezek esetleges kezeléséhez kell).
Tosee pedig valószínűleg nem tudja, hogy ezek a programok is ezt csinálják, ha rendszerpartíciót méretezel át: újraindítják a gépet, majd a windows egy bizonyos indulási folyamata közben megcsinálják a megadott feladatot (addig a windowst persze nem tudod használni).The only real valuable thing is intuition.
-
Zoli1222
addikt
Néha bekapcsolás után a tálcáról hiányoznak a gyors ikonok. Tudja vki, h mi okozza ezt?
Lehet, h nem az XP, de nincs más ötletem.[ Szerkesztve ]
-
titus26
tag
válasz Csakénvagyok #28737 üzenetére
an error occured while applying the operations
see the details for more information.16 másodperc után megáll ezzel az üzenettel a formázás.
szóval szerinted a winyó kuka?[ Szerkesztve ]
-
válasz ez_meg_emaz #28735 üzenetére
Sztem próbáld meg azt, hogy kikapcsolod a tuning-ot.
Hdsentinel-el csekkolod a winyót, közben az everestben elindítasz egy stabilitás tesztet.
Azt is kipróbálhatod, hogy a winyó gyártója által kiadott alacsonyszintű tesztet futtatod. (általában az ubcd-n megtalálható minden gyártóhoz való)Persze ha a winyóvezérlő bizonytalankodik az szívás.... Esetleg egy PCI-os winyóvezérlőt keress kölcsönbe, de az is lehet, hogy csak a winyó kábelét kell kicserélni ...
Sose lehet tudni, találkoztam már pár furcsasággaL. USB-t használsz vmire? (Volt olyan lapom ami atom stabil volt addig amíg nem dugtam rá USB eszközt. Onantól kezdve teljesen véletlenszerüen kakukkolt.)
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
peti_s
addikt
-
Csakénvagyok
őstag
válasz titus26 #28740 üzenetére
Meg kéne azt azért nézni
Ha van lehetőséged egy más gépben, ha nincs akkor újra bebootolsz a telepítőről és:
1. Letöltöd a Hard Disk Sentinelt
2. Kicsomagolod.
3. Alkalmazások -Kellékek- Terminál
4. Oda navigálsz ahova csomadoltad (mondjuk Asztal)cd Asztal
5. Futtatási jogot adsz neki
chmod +x HDSentinel
6. Futtatod root-ként
sudo ./HDSentinel
7. Esetleg idemásolod az eredményt
-
brd
nagyúr
válasz peti_s #28746 üzenetére
De a D:-t átméretezted előtte (tehát lekicsinyítetted, és el is toltad a HDD vége felé; vagyis amikor a C: méretét meghatároztad, akkor a C: és a D: partíció között kellene lenni a grafikus ábrán szabad helynek)? Nem kell még utána az Apply-ra nyomni, majd a C: méretének meghatározása után elég, ilynekor egyben megcsinálja a kettőt.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Adatmentésben kellen segitség:
Adott egy doglött xp ezt sehogy se tudom életre kelteni.
Ami az extra dolog hogy volt benne egy jelszóval védett fiók.
Most a wincsit átpakoltam az én gépembe, mindent látok kivéve a jelszüval védett viok tartalmát. Belépésre vagy bármilyen file müveletre "hozzáférés megtagadva ,vagy nincs jogosultság" üzenettel kidob.
Van rá valami modszer hogy ki lehessen belöle csalogatni az adatokat?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Gordon Sultz
csendes tag
Sziasztok! Sajna volna egy sos kérdésem. XP- ben a megjelenítést feketére raktam (véletlenül ) csak az ikonok látszanak egyébként minden fekete. Hogy tudom vissza állítani?
Csak semmi pánik, nem törődünk semmivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest