Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Igazából már fél órája keresem a megfelelő Topicot, lehet, hogy ez nem ide való. Szóval. Valamelyik nap átmentem a haveromhoz, feltettünk a Battlefield 2-t, elindítottunk egy pályát, haver megy előre pár lépést és utána magától ment tovább az emberke + jobbra, balra forgott. Ezután bármilyen játékot (csak FPS-t) feltettünk, mindegyiknél ugyanez volt. Megpróbáltam a legjobban elmagyarázni, remélem értitek. Úgy képzeljétek el az egészet, mintha mennétek egy pár lépést, aztán hiába akarnátok megállni, akaratotok ellenére mennétek tovább. lol A legviccesebb az az egészben, hogy aznap reggel volt újratelepítve az XP és előtte nem csinált ilyeneket! DirectX-et, VGA progit, mindent feltettünk hozzá, semmi sem hiányzik. A gépe sokkal jobb, mint amilyen ezekhez a játékokhoz kéne. Remélem tud valaki segíteni, köszi.
[Szerkesztve] -
PazsitZ
addikt
válasz Jhonny06 #2051 üzenetére
Nem ilyesmi jellegű a problémád?[link]
Nekem itt mondtak utána pár lehetőséget, bár rajtam nem segített. Én lényegében nem is nagyon játszok mostanában FPS féle játékokkal, így nem zavar. Érdekes amúgy mert úgy vettem észre csak azoknál csinálja F1 challenge-el nincs gondom, le is kopogom.- http://pazsitz.hu -
-
Satrafuckar
tag
jó napot mindenkinek!
2 nap szivás után megint kénytelen vok ide fordulni.
adott 1 gép: IBM NetVista 6578-NAG 800mhz/128mb/20gb konfigban.
a szitu: xp telepitö cd be, faszán elindul minden, betölti amiket kell, enter, licenc, particiok, formázás, file másolás, ujrainditás, nah itt hal meg az egész. ujrainditás utolso mp-ében eccerüen megáll. odafagy a kép és m reagál semmire.
ha ezután manuálisan ujrainditom és hagyom vinyorol bootolni (nem nyomok meg 1 gombot a cd-rom-rol valo inditáshoz), akkor 1. alkalommal ugy tesz mintha minden müködne, alul végigmegy a fehér csik, ééééés
utána villogo kurzor, nem reagál semmire, meg van halva.
ha megint ujrainditom manuálisan, akkor már csik sincs, hanem feka képernyö, és kész, meg van halva, m reagál semmire.
kaptam erre a tanácsot h formázzam le DOS-bol, ne csak a telepitövel. megtettem, seemmi változás.
ezekután beugrott 1 parancs, ami m tom pontosan h mire jo, vmi master boot record (ezt sem tom pontosan h micsoda, csak azt h formázás m tünteti el...), és eccer ez már volt probléma, szal win98 bootfloppy (ezzel is formáztam illetve particionáltam) dos-ba: fdisk /mbr , kicsit gondolkozott aztán csinált m tom mit.
nah ez hatalmas áttörés volt, annyit sikerült ezzel javitani a h nem fagy le ujrainditás elött. utána viszont ugyanaz...
heh?????
másik gép:
NEC PowerMate DT i815E, 800mhz/128mb/20gb
itt még rosszabb a helyzet, ezt elinditom cd-röl, file-ok betöltése, majd mielött le kellene nyomni az elsö enter-t, az a kép már be sem jön, fekete kép, villogo kurzor, m reagál semmire. formázás, fdisk /mbr m segit semmit.
ramokbol van 1 kilo, már voltak összevissza cserélgetve, sehogy semmi változás.
nah ilyenko mivan???
amugy a gépek müxeni láccanak, bios megy faszán, pl partition magic megin müxik...
win98se telepitö a köv hibaüzit adja, érdekes h mind2 gépen ugyanezt: [link]
pliiiz help!
[Szerkesztve] -
hruodnand
senior tag
válasz Satrafuckar #2055 üzenetére
XP és a win98 lemez nem hibás? IDE kábel csere? A merevlemezek nem BadSectorosok? Esetleg egy BIOS frissítés.
-
Satrafuckar
tag
válasz hruodnand #2056 üzenetére
más gépekre millioszor telepitettem xp-t és 98-at is ezekröl a cd-kröl, és xp-böl 2 is van, mind2vel ezt csinálja. ide kábel cserélt még m probaltam, ha szted segit mindjárt megnézem.
sztem bios frissités, háát m tom. rajta van a gépen a 98se eredetiségét igazolo matrica, szal legalább annak menni kéne... de nem megy semmi!
vinyok nem bad-esek, ill a NEC-ben volt bad-es, azt kicseréltem, mert mind2 gépböl 2 db van.
szal amik most vannak benne vinyok, azok tuti jok.
azért köszi a tippeket, ide kábelt minnyá megnézem.
üdv -
hruodnand
senior tag
válasz Satrafuckar #2057 üzenetére
ok.
Amúgy az MBR-t felülírja az installnál az XP. Ha a csíkot elkezdi tölteni, akkor nem az MBR a hibás, szerintem. Az is fontos, hogy lehet NTFS-t csináltál és a win98 boot floppyval pedig ennek hoztad helyre az MBR-ét. Macerás dologk ezek. -
Satrafuckar
tag
válasz hruodnand #2058 üzenetére
nah de ez az h a csikot csak elöször tölti be, és utána is lefagy. köv restart és azután csik sehol, csak fagyás.
valoban felülirja, de nem lehet h csak felülirNÁ? mert amig m csináltam ezt az mbr-es dolgot, addig nem is in dult ujra, hanem ott fagyott le. lehet h épp akkor akarta irni az mbr-t?
amugy miaza MBR?
win98 bootfloppyrol fdisk-el fat32 particio, majd dosbol formáz, utána ugyis probaltam h xp-nek azt is montam h maradjon ép a jelenlegi fájlrendszer, meg azt is h formázza ntfs-re, nincs különbség...
szal azt mondod ide kábel. de mind2 gépnél? sööt mind a 4? nah mind1, megnézem.
esetleg más 5let? 98 amit kiir abbol m lehet tudni vmit?
üdv és még1x kössz -
akaido
addikt
válasz Satrafuckar #2057 üzenetére
Lehet marhaság:
win98-nál próbáld ki a setupcor.exe-vel indítani a telepítést
winxp-nál pedig a cd I386 könyvtárból a winnt32.exe-vel.
Ha ezeken túl vagy, bocsesz.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Jhonny06
veterán
válasz PazsitZ #2053 üzenetére
Teljesen ugyanez a probléma. Azért nem hiszem, hogy vírusos lenne, mert pár órával azelőtt telepítette újra az XP-t, a programokat meg gépről tettük vissza, úgyhogy nagyon le se jöhetett vírus, de azért kipróbáljuk a vírus/spyware írtást, hátha.
sgergi: Köszi, kipróbáljuk. -
Satrafuckar
tag
ezek a dos-os telepitök ugye? más gépen, ami m volt hajlando bootolni a cd-röl csináltam már vmi ilyesmit xp-nél. itt még m probáltam, igaz szeretnék vmi kevésbé kényszer megoldást találni, de mindenképpen meg fogom probálni, végülis mostmár tökmind1 h hogyan csak menjen mááá.
neked is köszönöm a tippeket!
mindjárt felmászok az emeletre és megnézem ezt is meg a kábelt is.
üdv és joétvágyat az ebédhez ha ti is mostanában esztek! -
hruodnand
senior tag
válasz Satrafuckar #2059 üzenetére
Lehet, hogy az MBR szektora sérült meg. Mondjuk ilyenről még nem hallottam, de lehetséges.
-
lúzer
veterán
válasz Satrafuckar #2059 üzenetére
Master boot record - melyik partíciónak adja át a betöltést
FIXMBR paranccsal lehet javítókonzolban helyrehozni.MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
ati888
senior tag
hi.
ha feltelepít a szervizes nekem valami tört xp pro-t, és én utána veszek egy xp home-ot akkor tudom valahogy legalizálni? vagy format és rakjam fel a home-ot? Egy home elég egy irodai gépre ugye (net, szla, office, bank, ilyesmi)???
ati -
-
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Adott egy gép. Win boot megvolt, viszont nem megy a net. -> cmd -> ipconfig /renew, megújítja az IP-t és utána már megy a net.
Hogyan lehetne megoldani, hogy már a boot után a gép maga csinálja meg az IP megújítást és ne kelljen állandóan cmd-ni?
Esetleg valamelyik szolgáltatás szállt el?
Előre is köszönöm.Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
-
-FreaK-
veterán
Üdv!
Kéne némi help
Céges környezetben le van tiltva a netem 2x1 óra kivételével, a mellettem ülő munkatársamnak viszont megy folyamatosan mert kell neki bizonyos okok miatt. Namost ő megadta a felhasználónevét és jelszavát, így az én gépemen bejelentkezve ment a net(ezekszerint felhasználók szerint van korlátozva(csoportházirend?)).
Most azt szeretném megoldani hogy a saját felhasználómmal bejelentkezve is menjen.
Van a windowsban egy szolgáltatás ami elvileg ezt lehetővé tenné(másodlagos bejelentkezés) de nem egészen tudom h ez hogyan működik. Próbáltam a fájl(iexplorer, firefox) tulajdonságainál a biztonság fülön hozzáadni a felhasználót de nem segített.
Meg lehet oldani valahogy h egy program egy másik felhasználó jogosultságait használja, vagy létezik valamilyen megoldás a ''szent cél'' eléréséhez?
Szerk: jónagy hülye vagyok, most vettém észre a '''Futtatás mint...'' opciót, ez lenne az amit keresek? (mondjuk majd 9után kiderül..)
[Szerkesztve] -
Satrafuckar
tag
válasz Satrafuckar #2070 üzenetére
uj szitu:
tegnap este annyit szorakoztam a gépekkel h a NEC-eket foggalmam sincs h hogy, de végül sikerólt életre kelteni, szal azokon már ott virit a friss finom ikszpé.
igy a probléma redukálodik az ibm-re, az viszont 1re égetöbb. aki ért hozzá pliiiz help.
tegnap probaltam vinyo firmware-t update-elni (ibm (pontosabban a lenovo) support javasolta), de azt irta ki h m kell, probaltam másik xp-t, vinyokat formáztam, semmi változás! és mind2 ibm mindig ugyanott hal meg, szal nem 1edi a hiba.
és továbbra is áll h ha csak formázom, akkor elsö restart elött hal be, ha fdisk /mbr is van, akkor restart után. tudom (ill elhiszem nektek) h m az mbr a probléma, csak azért irom ennyiszer mert eddig csak ezzel sikerült vmi változást elérni.
pliiiz
-FreaK-: valoban a futtatás mint amit keresel, de m biztos h menni fog vele. meg oda a felhasználoi névhez a tartományt is be kell irni asszem, szal tartomány / v \ felh.név
de m biztos, majd az okosabbak kiigazitanak!
[Szerkesztve] -
Ewing1976
tag
Hali lenne egy kérdésem vagyis több is, szóval:
-Xp hiba-e az hogy ha állandóan újraindulgat a gépem az xp betöltése útán? (gép be boot-tól és ''kit-kat'' mint amikor újra inditod a gépet ki-bekapcs) Amugy menet közbe is kikapcsol.
-Mi az a windows mce?
-vajon az miatt nincs hang a tv tuneremen?
-Vegyek egy vistát?A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot.
-
akaido
addikt
válasz Satrafuckar #2070 üzenetére
A telepítésnél F3-mal kilépsz karakteres módban, és onnan indítható, de mivel nem jött be, nem is érdekes.
IBM amennyire tudom speckó eset, mert van valami billentyű amivel egy védett részhez lehet hozzáférni olyan CMOS setup szerű, és ott is állítani kell valamit(ez persze nem minden IBM-nél van). A google-ban keress rá pontosan a Te IBM géped setup, config vagy hasonló kifejezések segítségével, illetve hátha jön itt a ph! szaki aki többet tud segíteni.
[Szerkesztve]Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
sszever
őstag
válasz molngab #2078 üzenetére
Mint neve is jelzi, tömörítve lesz, ergo lassul, hisz számolási feladatokkal látod el a gépet. Így nem érdemes olan dokumentumokra sem feltétlenül, amiket sokat használsz.
[link]
Amúgy meg inkább vegyél még egy merevlemezt.Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
-
-
akaido
addikt
válasz Satrafuckar #2055 üzenetére
IBM NetVista 6578-NAG magyar! kezelési útmutató:
[link]
a p19k6742.pdf 250,484 bájtos fájlt töltsd le.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
-FreaK-
veterán
válasz Satrafuckar #2077 üzenetére
Köszi a választ!
Végülis az volt a megoldás, megy vele, tartománynevet nem kellett beírni.
Elértem amit akartam, igaz jó hülye voltam h nem néztem meg elsőre a dolgot^^ -
Satrafuckar
tag
hello
ez LOL!!! 7végén orákig keresgéltem, ibm oldalon is megtaláltam a keresöt, beirtam, millios nagyságrendü találat, de mind1ik link HALOTT volt.
erre most sorban adjátok (msn-en is) ezeket a linkeket. ezexerint megjavult az ibm honlap? v hogy találtátok meg ezeket???
mindenesetre 1000 köszönet, már töltöm is meg nézem. THXX!!!
üdv -
Satrafuckar
tag
válasz Satrafuckar #2086 üzenetére
ááá
az a manual csak elöretelepitett recovery és millio mindenféle más programokrol illetve recovery és mindenféle cd-kröl ir, amiknek ugye nálam nyomuk sincsen. ááá ilyenko mivammá???? utálom az ibm-et! hogy lehet ilyen szart árulni? elöretelepitett, de minek??? kinek kell az? mindenki megveszi a gépét, aztán olyanra csinálja magénak amilyenre akarja nem? felrakja a saját windows-át programjait mindent. ehelyett jön az ibm, elöretelepit mindent, és semmi mást m enged telepiteni magára a gép... már amennyire én ezt ezután még gépnek nevezem... LOL!!! -
törölt tag
Szevasztok.
Mi van akkor ha egy jelszavas rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználó egy mappát saját használatúvá tesz.Telnek a hónapok,widows bedöglik.Új install,utána megtalálja a mappát a hdd-n.Ekkor kezdődnek a problémák,nem tudja kinyitni (hozzáférés megtagadva).Az új installon már nem tudja saját használatúvá tenni.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Vagy elbúcsúzhat az adatjaitól végleg? -
akaido
addikt
válasz Satrafuckar #2087 üzenetére
Valami hasonlót szűrtem le én is, bár bevallom csak felületesen olvasgattam bele.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
törölt tag
Nem volt titkosítva.
Zozzant
A régi windows egy másik hdd-n.Nem indul,rendszergazdaként már nem tudsz belépni.Az újon hiába vagy rendszergazda nem tudod saját használatúvá tenni.A menüben ez a lehetőśég világosabb szinű,nem lehet rákattintani.
Ezért nem teszek semmit saját használatúvá,mert ha megdöglik a win pá pá adatok.
(vagy mégsem pá pá? )
Nyiss egy másik felhasználói fiókot a gépeden,tegyél egy mappát saját használatúvá ott és próbálj pl. rendszergazdaként belenézni ebbe a mappába vagy saját használatúvá tenni . -
Mr-Pamacs
senior tag
Hi
Olyan gondom lenne hogy a winem kb 1-1,5 óránként fogja és ujraindul.
Az ujraindulás után kiírja hogy a win súlyso hiba után állt helyre. A hibajelentésben ez áll:
[link]
Ötlet? -
dc
tag
Helló!
Kalóz windows xp sp2 professional -om van, bejelentkezésnél és a jobb alsó sarokban megjelentik egy csillag szerű ikon hogy nem eredeti a windowsom El lehet tüntetni ezt a jelet vagy újratelepítsem a rendszert ?
A másik kérdésem hogy bootolásnál 2 windows közül lehet választani , az egyiket már letöröltem, hogyan lehet azt a boot képernyőröl is letörölni ?
[Szerkesztve] -
Satrafuckar
tag
hello
a csillag vszeg azért van ott, mert nem figyelted az auto frissitéseket, és engedted letölteni az eredetiség vizsgálo cuccot. én nem engedtem, szal többet sajna m tok mondani a témával kapcsolatban.
2. kérdés: winkey + pause, speciális fül, inditás és helyreállitás.
ott 1-2 cuccot lehet állitani, de sztem leg1xübb, ha te magad irod át a boot.ini-t a szerlesztés gombra kattintva. nem vmi bonyolult a szerkezete, könnyen megérthetö, de ha nem vagy biztos magadban inkább ne nyulj bele.
üdv
ui.: vki monnya má meg h hogyan telepitek vindózt a rohadt ibm netvista 6578-nag -ra!!!
pliiiiiz -
zsoi
senior tag
-
zsoi
senior tag
válasz Satrafuckar #2097 üzenetére
gondolom volt már másik vga, cmos reset...?
A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
zsoi
senior tag
válasz Satrafuckar #2097 üzenetére
Szvsz végső esetben:
diszk ki, be egy ''jó'' gépbe. Windows install (csak a ''szűz'' OS). Ezután:
- boot csökkentett módban, eszközkezelő, mindent eltávolítasz
vagy
- sysprep. bővebben: [link] (xp költöztetés)
ezután diszk vissza a IBM alá. és teszt.
remélem menni fog.
//jelezz már vissza légyszives az eredményről
[Szerkesztve]A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest