- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
Sokat hánytam-vetettem magamban a dolgot, végül arra jutottam, hogy nincs értelme a drágább sandy-bridge vonalnak. Nem lenne kihasználva az ereje.
Így az LGA775 család marad. Intel alaplapban az intel-féle lan vezérlő miatt gondolkodtam, de ez egy külön intel lan kártyával kiváltható más alaplap esetén szerintem, megkockáztatom nagyobb hatásfokkal.
A saját asztali gépemben q6600 van, annak a teljesítménye elégnek tűnik. Egyébként is a hdd gyorsasága és a ram mennyisége ami számítani fog, a processzor teljesítménye nem játszik akkora szerepet.
Így egy jó Giga alaplap + gbit lan kártya szerintem fedezni fogja az igényeket.Erre gondoltam:
GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR
Intel PRO/1000 PT Desktop Adapter
Q6600
2x4GB 1066-os DDR3 ram (későbbi bővíthetőségre gondolván 2x4-nek még lenne hely)
+ hdd-kMinderre pedig Win2k3 kerül. (A 2008 nem tud olyat nyújtani pluszban ami ki is lenne használva - ahogy láttam - , valamint a gépigénye is nagyobb, bár nem jelentősen)
Az alaplapon pont elég sata2 csatlakozó van, hogy az igényeket jó darabig lefedje. A processzor is nagyobbra cserélhető igény szerint (Q9xxx sorozat), a RAM is bővíthető (+8g későb), ráadásul DDR3, a hálózati forgalom sem terheli majd a procit a külön lan kártyának köszönhetően.Viszont amire nem találtam meggyőző adatot: az Intel gyártmányú eszközök (jelen esetben a lan kártya) problémamentesen működnek gyártóidegen más gyártó alaplapjában is? Ilyen téren még nincsenek tapasztalataim.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Nyomtató topik
- Mégis van lekvár a Donut Lab szilárdtest fánkjában?
- Mobil flották
- Dögrováson lévő Samsung telefonból még mindig csinálhatunk DeX-es minigépet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A megszokottól eltérő képaránnyal jön a JapanNext monitora
- Xbox Series X|S
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bioshock 2 Special Edition
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest