- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- leslieke
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
válasz
pinnacle #18009 üzenetére
Nos, azt írtad, hogy nem tudod, hogy hogyan kéne a windowsos drivert eltávolítani. Erre írtam lehetséges megoldásokat.
Aztán nyilván, ha használni akarod a wifi modult, akkor le kell tölteni egy működő drivert és telepíteni.
De, ha működik, akkor kár piszkálni egyelőre.
Az explorer a "minden program" között ott kell legyen. Vagy keresőbe beírod, hogy "internet explorer", és jobbklikk, és kirakod ahova akarod (menü, taskbar, desktop).
-
peterk
senior tag
válasz
pinnacle #17973 üzenetére
Eltávolítani úgy tudod véglegesen, hogy bebootolsz safe módban, hogy ne fagyjon ki. Aztán:
1. Vezérlőpult, eszközkezelő, és itt távolítsd el az eszközt.
2. parancssorban (keresés -> parancssor -> futtatás rendszergazdaként) írd be a következőt:
dism /online /get-drivers /format:table (ENTER)A parancs kilistázza a külső gyártótól származó eszköz driver inf fájlokat. Nézd végig a listát, látsz-e qualcomm provider nevű fájlt. Ha találsz, akkor az első oszlopban ott lesz az inf file neve "oemXXX.inf" néven, ahol az XX egy szám. Menj be a c:\windows\inf mappába, és keress rá erre a fájlra. Bele is nézhetsz a biztonság kedvéért, ez egy szövegfájl, és a fájl fejlécében kell lennie egy leíró résznek, ami utal az eszközre (qualcomm atheros mittudomén). Ha megvan, akkor töröld a fájlt, és egyúttal töröld az ugyanolyan nevű, de pnf kiterjesztésű fájlt is (tehát "oemXXX.pnf". Utána reboot.
Ha reboot után telepíteni akarja, akkor a driver a driver store-ban van (c:\windows\system32\driverstore\filerepository). Innen inkább ne kézzel távolítsd el. Van rá egy jó kis tool, DriverStore Explorer, innen töltheted le. Ez egy codeplexes tool, szóval nem kell tőle félni. Indítsd el, ki fogja listázni a driverstore-ban levő drivereket. A qualcomm, atheros szavak alapján meg fogod találni a drivert. Jelöld ki, és "delete package".
(Ja, azt majdnem elfelejtettem, hogy ha a drivernek van telepítője - a telepített programok között látsz valami qualcomm atheros driver megnevezésűt -, akkor természetesen a programok közül egyszerűen simán távolítsd el, és nem kell a fenti matatás.
)
[ Szerkesztve ]
-
repvez
addikt
válasz
pinnacle #17973 üzenetére
Hát ez elég szomoruan hallom, mert nekem is toshiba laptopom van satelite 750d-16k és nekem is elöjött w8.1 alatt friss telepités után a BSOD, ugyan erre a hibára hivatkozva.
Nekem ugy sikerült urrá lennem a problkémán, hogy letiltottam a frissitések telepitését, mert ahogy ráment valamelyik frissités egyböl kékhalál és boot loop lett a vége még a win asztalig sem jutott el, hogy bármit beállithattam volna.ÉS , az hogy ez a win10 alatt is megvan azzal az a baj, hogy ahogy olvasom nem lehet a frissitéseket letiltani, csak akkor hogyan lehet ezt a problémát kiküszöbölni? Ha felmegy a javitás elkezd kékhalálozni akkor hogyan telepedne fel rá a következő esetleg javitott patch vagy driver ha a win sem tölt be utánna?
Ezért nem mertem még feltenni a laptopra.Meg egyáűltalán, hogyan telepitsek fel bármit is , ha a gyártó oldalán még win8-hoz sincs driver nem hogy 10hez, máshonnan meg elvileg nem szereti a toshiba ha driver van telepitve.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Stellar Blade
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Háztartási gépek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Politika
- További aktív témák...