Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69705) MrBazsi


MrBazsi
senior tag

Üdv srácok szeretnék egy kis segítséget kerni. Asus E403N notira szeretnék win7et tenni, de kifog rajtam, pedig eddig minden laptopomon megoldottam. Rufussal pendrivera a fájl, boot opció biosban kivalasztva, de biosban nem találok uefi vs legacy beállítast igy hibaüzenettel kidob amint elkezdene telepíteni. Win 10 alól indítva ugye nem tudok particot formázni, de elindul a telepítes fajlok másolasa stb, de az első ujraindulas után starting windows feliratnál egyszerüen megáll a folyamat. Mit rontok el?

[ Szerkesztve ]

(#69706) VIPowER válasza MrBazsi (#69705) üzenetére


VIPowER
senior tag

Így állítottad be a Rufust?

(#69707) MrBazsi válasza VIPowER (#69706) üzenetére


MrBazsi
senior tag

Ujabb verziót hasznalok, de igen.

(#69708) Doky586 válasza MrBazsi (#69705) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

(#69709) MrBazsi


MrBazsi
senior tag

Köszi szépen, de nekem laikusnak ez a leírás kicsit nehezen értelmezhető.
most akkor win7nél kell az első 3 fejezet is, vagy csak a negyedik?
"2d- ISO:\sources\install.wim\1\Windows\Boot\EFI\bootmgfw.efi filet átmásolni a Pen:\efi\boot könytárába 7zip-el és át kell nevezni bootx64.efi -re."
oké, és ezt hogy ? ki kéne csomagolnom az iso fájlt? bocs a láma kérdésért...

(#69710) King Unique válasza MrBazsi (#69705) üzenetére


King Unique
titán

A legutóbbi W7 + laptop esetet olvastad itt, illetve többek között pl. ezen választ és annál a linkelt példát? Vagyis egy modern, UEFI-s laptopra miért UEFI módban akarsz legacy W7-et telepíteni, amikor gyakran eleve nem támogatja normálisan, teljesen körűen (az ISO-t is tákolni kell hozzá) és problémás lehet, miért nem legacy/CSM mód (ha van) szerint próbálod? :F Valamint gyorsan rákeresve az E403NA modellnél eleve Windows 10-hez vannak driverek a gyártó weboldalán, nem Windows 7-hez. Ha a linkelt modellről van szó és nincsen megfelelő driveres támogatás, akkor hogyan akarod úgy használni? :F

"Win 10 alól indítva ugye nem tudok particot formázni, de elindul a telepítes fajlok másolasa stb, de az első ujraindulas után starting windows feliratnál egyszerüen megáll a folyamat."

Amit leírsz, azt in-place upgrade-nek hívják, illetve W7 alapon is szemléltetve van és akár másik lemezre is lehet úgy telepíteni. Ellenben a tiszta telepítés pl. pendrive-ról az, ami az utóbb linkelt bejegyzésben van és ott nyilván lehet partíciót törölni, formázni, stb. Amúgy meg nem derült ki, hogy az ISO honnan van és jó-e, pendrive jó-e, szükság esetén másikkal ki lehet-e próbálva, az ISO kiírása a bootlási módnak, illletve az UEFI BIOS beállításainak megfelelő-e, stb. Ha ezek nem stimmelnek, akkor nem kell meglepődni, ha nem bootol a W7, meg ha az előbb linkelt példában szemléltetett állapot áll fenn, akkor sem...

[ Szerkesztve ]

(#69711) Doky586 válasza MrBazsi (#69709) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az 1.fejezet kötelező, a többi opcionális.

Sorszámok sorrendje: 1, 2, 3, stb
Sorszámonn belül al-számozás: a, b, c, stb

(#69712) MrBazsi válasza King Unique (#69710) üzenetére


MrBazsi
senior tag

Köszönöm urak mára feladom, eleget szenvedtem vele, holnap folyt köv, átrágom a tanácsokat. Idősebb rokonnak szánnám a notit, és ő a win7et szokta meg, (én az asztalin is win7et használok még, én sem szeretem a 10et) gondoltam egy próbát megér, laikusként azt hittem nem lessz gond, ahogy eddig még soha.
Biosból indítva, a képen látható hibaüzenet van, win10 alól pedig csak szimplán megáll a starting windows feliratnál

(#69713) King Unique válasza MrBazsi (#69712) üzenetére


King Unique
titán

Erről beszéltem, meg a linkelt példában, illetve az ott említett másiknál ugyanilyen gond volt korábban másnál és nem ment a W7 UEFI-s telepítése. Ha az ISO módosításával sem megy a linkelt módon, akkor eleve felejtős, illetve az esetben max. a legacy/CSM szerinti telepítés marad. Ha nincs (?) olyan opció a laptopnál az UEFI BIOS-ban, akkor viszont az egész W7 telepítés felejtős... Vagy ha esetleg sikerül is valahogyan feltelepíteni, akkor még ott van a driveres probléma, mivel a laptop gyártójának részéről nincsen hozzá támogatás.
Szóval az egy dolog, hogy mit akar a kedves tulaj, az viszont egy másik, hogy az adott hardvernél melyik OS-hez, melyik Windows-verzióhoz van megfelelő támogatás, melyik telepíthető, stb. Illetve ez esetben akkor előtte kellett volna tájékozódni és olyan laptopot venni akár használtan, amelyikhez van W7 támogatás, lásd a legutóbbi példát itt a topikban. Aztán ott van még az is, hogy ha gyárilag W10 van a laptopon és legális, jogtiszta UEFI BIOS OEM Key, akkor az utólag telepítünk rá helyette W7-et a licencet illetően gyakran milyen megoldást jelent (...), bár ez itt nem derült ki pontosan.

[ Szerkesztve ]

(#69714) MrBazsi válasza King Unique (#69713) üzenetére


MrBazsi
senior tag

Végigpróbáltam minden lehetőséget, több win7 verziót is többfélekeppen próbálkozva, de ez bizony nem települ bármit csinálok. Mindig ugyanaz a hiba. Azért laikusként ezt nem gondolná az ember h valami visszafele nem kompaktibilis. Itt egy tök jó kis gép amin kifog egy ósdi win7...

(#69715) King Unique válasza MrBazsi (#69714) üzenetére


King Unique
titán

Mármint az UEFI-s telepítés, illetve a telepítési adathordozó elkészítése ezzel a módszerrel sem megy és nincsen a laptopnál az UEFI BIOS-ban Launch CSM opció? Ha nem és nincsen, akkor így tényleg nem fog menni a telepítés.

(#69716) MrBazsi válasza King Unique (#69715) üzenetére


MrBazsi
senior tag

Igen, sajnos nincs CSM opció. Többfele képpen is próbalkoztam a pendribe elkészítésével de se a szokásos módszer, sem az altalad linkelt nem vált be.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.