- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 7
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
26700 - 26601
72423 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 07:06 Téma összefoglaló
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kezdő Balázs
tag
Meg próbáltam,de sajnos így sem engedi

-
PumpkinSeed
addikt
Akkor feladatkezelőbenállítsd le és aztán próbáld.

-
Kezdő Balázs
tag
De nem tudom kitörölni
rámegyek a törlésre & azt írja ki ,hogy nem törölhető mert használatban van 
-
PumpkinSeed
addikt
Ez egy ilyen kémrobot vírus kezelő progi. Szerintem töröld le.

-
Kezdő Balázs
tag
Sziasztok!
Volna némi problémám,nagyon lassú a gépem a windows feladatkezelőben megnéztem,hogy milyen programok futnak & találtam egy yontodesktop nevezetű programot ami nagyon sok memóriámat használja,próbáltam kitörölni ,de sajnos nem engedi,ja & két mappát találtam yonto néven 1,169,kb .2,189,kb-os ,ti ismeritek ezt a programot?légyszíves aki tud segítsen.
előre is köszönöm.
Üdv: -
LonGleY
veterán
Újratelepítéssel. Semmi értelme tutujgatni, ha ennyire rottyon van, gyorsabb is lenne a procedúra (frissítéssel együtt kb. 3 óra). Lehetőség szerint x64 kell a gépedre, az a stabilabb. Ha segítségedre lehetek ebben, akkor keress privátban.
-
cigam
titán
Attól, hogy piros és 500LE, még traktor marad.
-
LonGleY
veterán
-
LonGleY
veterán
-
Chello
tag
Hali.
Elkezdtem kérdéseket feltenni a milyen progi rovatban, mert szóba került és áthoztam ide a témát, mert ott nagyon off.
A kérdések itt is állnak, ha vki tud válaszokat, majd szépen átirogatom az előző párbeszédből őket.
Vagy belinkelem.Az ugrás ikonos kérdés úgy értendő, hogy D-re is csinálja pedig az fix és mindíg van.
Érdekes most pl. csak az első videon csikartam ki belőle ami 156 MB lett és nem tudtam konvertálni emiatt ezen a videon nem látható. Nekem meg úgy felejtős , mert adat után fizetem a feltöltést és nincs már sok belőle..Az xp-s video azoknak van akik ne tudnák mi volt a fejlécben a kedvencek menü.
(És nem nem jó nekem a navigációs ablakban való megjelenését használnom.A videon az is látszik mim van/volt xp-n.
A téma előzményei:
[link]
[link]
[link]
[link]A VIDEOK:
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok !
van egy win7-em ősidők óta feltelepítve és kissé már elhasználódott. A probléma az, hogy nem szeretném újratelepíteni.A betöltési idő kb 8 perc ami kicsit már pocsék. A kicsike meg is hízott 60 Gb-ra. El nem tudom képzelni, hogy mi a franc nyomhat ennyit.
A beépített lemeztisztító nem ér semmit.Szóval mivel tudnám kipucolni és gatyába rázni ?
-
King Unique
titán
Hát igen, a Mac nagyon hw kényes jószág...
, de egyébként legtöbb Linux átszábható simán OSX kinézetre, hozzá lehet adni ezt-azt, népszerű ilyen téren a Linux Mint, v van alap alma helyett körte linux 
-
Kezdő Balázs
tag
Köszönöm válaszaitokat,de sajnos nem fog menni,ezt a mac-topickban mondták,pedig milyen jó lett volna kipróbálni
,de ez van ,viszont amit javasoltak ,az vmi linux .
King Unique
titán
Tőlem nem kell elnézést kérned
, attól még itt is vki hátha ad egy jó tippet, usb2-n nemtom mennyire lenne gyors, de majd elválik, megmondtják a többiek. -
Impressa
őstag
-
Kezdő Balázs
tag
Szia,a külső vinyó EXTERNAL 2,5ˇˇ & usb 2.0,még 1x bocs,hogy itt kérdeztem meg.
King Unique
titán
Külső vinyó milyen, mert alap dolgok usb2 is elmennének, de usb3 lenne az igazi, csak rendszer, alaplap támogatja e arról való bootolást, ill Lion-ba benne van a gyárilag usb3 driver, mint modjuk win8-ba? Vmint túlzott melegedés külső vinyó oldalról egy combosabb rendszerrel, így nyáron benne van a pakliban. Image file lehet telepíteni szerintem külsőre is, de h hogyan működne a dolog azt nem tudom
, de mért nem topicjában , v Mac.PCre topicot?
Ha állandóra, külön partícióra tennéd, akkor meg OSX.et kell először, mert utólag kiüti win boot-ját, azt mondták.
De majd más mond vmi okosabbat, mert engem is érdekel végülis a téma
linuxokban legalább van live mód, meg mindenféle usb installer, wubi stb, azokat könnyű kipróbálni.
-
Kezdő Balázs
tag
Sziasztok!
Előre is elnézéstkérek mindenkitől ha nem jó helyre írtam,lenne párkérdésem,légyszíves aki tud segítsen már,adott egy amd-s hp notebookom & ezen a notin win7 -em van ,kaptunk egy külső usb-s vinyót & adott lenne egy OS X Mountain Lion 10.8.3 VMware Image w,ezt szeretném telepíteni az usb-s külső vinyóra,lehetséges ez?lehetséges az,hogy a win-ból átlépjek a külső vinyóra & használni tudjam az os x -et? ha igen ezt,hogyan tudom megoldani?
válaszaitokat előre is köszönöm.
Воланд
titán
-
RaZroX
addikt
Üdv! Apám gépén Windows 7 van már nagyon rég óta és kiváncsiságból meg akarom nézni, hogy hány napja van fent. Ezt valahol meg lehet nézni ?
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan programot mondani, amivel lock screen-nek be lehet állítani egy videót, vagy pedig egy animációt ? ?
köszi!
-
brd
nagyúr
Igen, ez lesz az.
kiskornel: A helyesen beírt usernév/password pont ide kellene bekerüljön.
-
kiskornel
addikt
Azoknak, akik ugyanígy jártak, mint én.
"Betűjel, állandó kapcsolat, net use /persistent cmd parancs... szinte minden meg volt... és amikor újra indítom a gépet, első hálózati kapcsolatkor bekéri a jelszót. TotalCommander parancsorában cd "\\servernév\megosztott könyvtár" esetében minden egyes csatlakozáskor bekéri a jelszavat, felhasználónevet. Hiába klikkeltem a jegyezze meg részre."
Megoldás: a winfos vezérlőpultján a keresőbe be kell írni: "hitelesítő". Itt lesz egy link:

Itt jön a hitelesítő adatok kezelője:

Ott beírni a cuccokat, és minden megy, mint a karikacsapás. Többé nem kér jelszót. De hogy miért szivatja meg a jónépet ezzel a winfos szeven... ha 1x beXelem, hogy jegyezze meg, miért nem jegyzi meg?
Erre nem kell válaszolni. -
PumpkinSeed
addikt
Nekem nincs ilyen problémám, nekem tegnap este 11-kor frissült.

-
Integrator
aktív tag
Valaki észrevette még rajtam kívül, hogy a legújabb Win Update óta a Win 7 eleszi az összes memóriát kivétel nélkül? Több gépen is észrevettem. Win 7 64bit.
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Egy Mac Pro ra szeretném feltenni a win 7 ult rendszeremet
A gépben nincs cd olvasó, hogyan álljak neki ?
A Mac Pro nem tud mbr pendrive ról bootolni -
RAiN91
őstag
-
PumpkinSeed
addikt
-
Steelmanus
addikt
-
S-IW
tag
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Van egy programom, ami csak akkor hajlandó elindulni, ha IE8 vagy 9 van fent. Nekem pedig IE10 van fent. IE9-et nem akarta felrakni, mert hogy fent van (pedig nincsen, csak volt, IE10 előtt). Hogy tudnám kijátszani a programot, hogy ne kérje a 8 v 9-et, vagy felrakni a 8 v 9-et? -
woryz
senior tag
Sziasztok!
A következő hibára szeretnék valami megoldást találni:
Megnyomom a bekapcsológombot, nem történik semmi, csak a LED világít az ON / OFF gomb alatt. Újra megnyomom, kikapcsol, és utána rendesen elindul a Win 7... És ami hab a tortán, hogy nem mindig csinálja...
Mi a nyavalyától lehet ez?
-
brd
nagyúr
A pagefile nincs kikapcsolva? Ha nincs (vagy nagyon nem akarod bekapcsolni), akkor: futtatásba gpedit.msc, ott navigálj el a
Computer Configuration/Administrative Templates/System/Troubleshooting and Diagnostics helyre, ott Windows Resource Exhaustion Detection and Resolution és a Configure Scenario Execution Level-en jobbgomb, Properties, Settings tab-on Disabled. Vagy szerkessz registryt.Impressa: Honnan jönnek ezek az ötletek? Mi köze a kettőnek egymáshoz?

-
Impressa
őstag
-
törölt tag
-
Impressa
őstag
-
törölt tag
-
zserrbo
aktív tag
-
Visormail
addikt
-
zserrbo
aktív tag
-
zserrbo
aktív tag
Hali!
1-2 hete veszem észre, hogy már nem először mintha szivárogna a memóriám. Feladatkezelőben nem mutatta, hogy valami is nagyon használná a memóriát. Process explorerrel is megnéztem ott is ugyanaz. Eseménynaplóban csak ennyi volt:
pl legutóbb:
Windows successfully diagnosed a low virtual memory condition. The following programs consumed the most virtual memory: oxygen14.1.exe (2416) consumed 851869696 bytes, firefox.exe (5084) consumed 729227264 bytes, and AptanaStudio3.exe (5624) consumed 220545024 bytes.Amíg újra nem indítom a gépet nem javul meg, illetve ha abba is hagyja, hogy 300mb alatt tartsa a szabad memóriát, nem szabad fel a 4GB-ból legalább 1-1,5-et miután bezártam egy csomó alkalmazást.
Tipp?
Vírus nincs. -
Visormail
addikt
Én ilyen célokra a Right Click Enhancer-t használtam az ingyenes portable változatot, nem tapasztaltam vele problémákat. A meglévő bejegyzések eltávolítására a Simple right click editor menüponttal kezd.
-
kiskornel
addikt
Betűjel, állandó kapcsolat, net use /persistent cmd parancs... szinte minden meg volt... és amikor újra indítom a gépet, első hálózati kapcsolatkor bekéri a jelszót. TotalCommander parancsorában cd "\\servernév\megosztott könyvtár" esetében minden egyes csatlakozáskor bekéri a jelszavat, felhasználónevet. Hiába klikkeltem a jegyezze meg részre.
Még azt megpróbálom, amit brd írt. Hátha a gépnév kiegészítés helyrehozza. Holnap próbálkozom a munkahelyemen.

Köszönöm az eddigi 5leteket.
-
Impressa
őstag
Meg lehetne próbálni betűjelet rendelni a hálózati meghajtóhoz a következő beállításokkal:
Start - Számítgép jobb egérgomb - Hálózati meghajtó csatlakoztatása
Válaszd ki a meghajtó betűjelét, és a Tallózás gombot használva válaszd ki a hálózati helyet
Jelöld ki a Bejelentkezéskor újracsatlakozás lehetőséget
Kattints a Csatlakozás más felhasználónéven szövegre, és add meg a bejelentkezési adatokat.
Kattints a Befejezés gombra.Remélhetőleg, így jó lesz.
-
brd
nagyúr
-
kiskornel
addikt
-
brd
nagyúr
-
kiskornel
addikt
-
Mustaros
aktív tag
Nem sok választ kaptam a kérdésemmel kapcsolatban.. akkor ne vegyek használt dobozos win7-tet?..

-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Shkiz0
nagyúr
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Hogyan lehet megoldani azt Windowsban, hogy "Ha ez és ez ennek és ennek a feltételnek megfelel, akkor ezt és ezt csinálja".
Pl. ha a Köpönyeg.hu szerint a kinti hőmérséklet mondjuk 22 fok, akkor ez és ez a program (pl Speedfan) induljon el bizonyos paraméterekkel.
Vagy megnézi, hogy mikor van naplemente, és lejjebb veszi a monitor fényerejét úgy, hogy elindít egy programot szintén egy általam megadott paraméterrel. (D:\Utils\ScreenBright.exe -set brightness 0 contrast 75) -
skul0
aktív tag
-
cigam
titán
-
törölt tag
Biztos, hogy nem, mert amint meglatom az otthoni csoport nevet mar kattintok a megse gombra. Csak a kliens hasznal jelszot a win indulasakor. A fajlmegoszton nincs jelszo beallitva csak a user ugyanaz. Nem lehet h a kliens jelszavaval nem tud mit kezdeni? Most probabol ujratelepites utan mindkettot jelszo nelkul hagytam. Siman ment minden. Azutan a kliensre tettem jelszot, de a szerverre nem. Na akkor rogton feljott egy user/pass ablak amint a szerverre akartam nezni vele. Pedig a kliensen van csak jelszo. Szerintem az egyforma nev kavarhatott be.
-
brd
nagyúr
-
cigam
titán
-
skul0
aktív tag
-
törölt tag
Mediacenter (megosztott konyvtarakkal) win7 x64
Problemas kliens win7 x64
Egyeb kliensek win7 x86, android, ubuntu, stb
minden megosztashoz mindenki irasi joggal is hozzafer
dhcp-vel kap ip-t minden eszkoz a routertol
Ping-re (ping mediacenter) jon valasz
Viszont fentebb irtam, h a mediacenter es a kliens is ugyanolyan username-et hasznal. Lehet esetleg ez a problema. Csak a media jelszo nelkul hasznalja. -
cigam
titán
De mégis, egy töbszörösen bővített mondatban... Gondolok itt arra,hogy
- a "medicaenter" nevü gépen x operációs rendszer van y mappa megosztva z (fájl)jogosultságggal. Mellesleg arra is kíváncsi lennék, hogy mi a munkacsoport neve, van-e router (DHCP-vel kap címet, vagy fix ip-t használsz)
-Ebből következik a másik kérdésözön mi a difi a kapcsolódó , és a nem kapcsolódó gép között. (oprendszer ip címkiosztás, munkcsaoport neve, név pingelésével eléred-e, esetleg a hálózatok listájában is megjelenik?) -
törölt tag
-
brd
nagyúr
A Win rajongók a 8-as topicban vannak.

Így elsőre valószínűleg valami olyasmi a baj, hogy a te gépeden is van olyan user, mint akinek a megosztáshoz joga van hozzáférni, de más jelszóval, ilyenkor azzal hiába próbálkozik. Ha parancssorba beírod a következőt, akkor mit kapsz válaszként?
net use k: \\mediacenter\megosztasnev /user:mediacenter\usernev jelszo
(értelemszerűen a usernev és jelszo helyett a helyeset add meg, akinek van joga a megosztashoz hozzáférni).
-
törölt tag
Más gép eléri, a laptopom adja ezt a hibaüzenetet, amiről be akarok lépni rá. Ping-re válaszol gépnévvel. Az a vicc, hogy kb. már századszor találkozok ezzel a hibával, más-más gépeknél, de megoldani még sohasem sikerült. Én nem akarok senkit megbántani, mert biztos sok windows rajongó van itt, de egyre inkább tele a hócipőm vele.
-
brd
nagyúr
-
skul0
aktív tag
Üdv!
Adott egy Acer laptop 2GB RAM-mal és gyárilag telepített Windows Home 64 bites operációs rendszerrel.
2 éve nem volt újrahúzva a windows, most itt lenne az ideje, de ha lehetséges 64 bites helyett 32 bites rendszert tennék rá, mert 2 GB RAM mellett feleslegesnek tartom a 64 bitest.
A kérdés pedig az lenne, hogy hogyan tudom kideríteni, hogy az aktiváló kód működne-e egy 32 bites rendszerrel. Egy logout-os cikkben azt olvastam, hogy elképzelhető, hogy elfogadja. Lehetséges ez? -
brd
nagyúr
-
kiskornel
addikt
Rákerestem a problémára, de megoldást nem találtam a fórumon.
Van a szerveren egy megosztott mappa. Hálózati megosztásra csatlakozáskor minden nap bekéri a jelszót. Hiába jelölöm be, hogy jegyezze meg...
Nem tud valaki valami megoldást, hogy megjegyezze a win7?
-
törölt tag
-
Winnie The P
őstag
-
brd
nagyúr
Kereső a haverod. Ha leggyakrabban sptd.sys van a hibaüzenetben, akkor ez a hibás, ha mindig más, akkor bármi lehet a tuningtól/tápegységtől/alaplaptól/memóriától/CPU-tól stb.-ig bármi.
-
gonger
senior tag
Sziasztok, nem tudom illik-e ide a kérdés, de az utóbbi napokban 2-3 óránként ehhez hasonló kékhalált dob.:

Nincs semmilyen új hardver benne, legutóbb fél éve került bele egy 2 GB-os memória modul, ill kb 2 hete frissített az nvidia monitorvezérlője, de azt már le is szedtem, mert azt hittem az a ludas.
Van, hogy egyszerűen nyugalmi állapotában, vagy böngészés közben/filmnézés közben fagy így le.
Mit láttok ki a hibaüzenetből? sptd.sys mi lehet? AVG semmit nem jelez.
volt már olyan fagyás is, hogy MEMORY MANAGEMENT szerepelt az sptd.sys helyén -
kemszi
csendes tag
Üdv ismét!
Most a windows7-hez letölthető xp mode telepítésével gyűlt meg a bajom.Letöltöttem a virtual pc-t,újraindítottam,letöltöttem mind két xp-t ami a microsoft honlapjáról le lehetett tölteni(a simát meg az N -betűset amiben ha jól vettem ki a dolgot nincs benne a media player)
Az első beállításkor /hogy a telepítő szavaival éljek/ a legvégén azt írja ki hogy nem lehet befejezni a telepítést próbáljam meg később,semmi más hiba üzenet nincs.Van valami ötletetek miért csinálhatja,esetleg használta e már valaki ezt a kiegészítést win7 hez? -
brd
nagyúr
-
Aethel
aktív tag
Köszönöm, próbáltam de sajnos nem segített. Ugyanúgy tiltotta. Lehetséges hogy a cikk írása óta variáltak valamit a rendszerben frissítéssel, és ezért nem működik
Viszont indításnál F8-as menüben találtam olyan indítást ahol erre vonatkozó módban indul el. Így már nem tiltotta le a hardvert és sikerült is használnom rendesen.
Sajnos minden indításnál muszáj meglépnem, erre nincs valami megoldás? Esetleg a boot-ba nem lehet belecsempészni egy kód sort amivel alapból ebben a módban indítja a rendszert? -
Mustaros
aktív tag
És használt lemez esetén?
-
Mustaros
aktív tag
-
tombar
senior tag
Hali! win 7 U x64
Az előbb úgy jártam h vmiért beakadt a chrome, folyamatosan pörgette a lapokat, gyakorlatilag használhatatlan volt. mondom oké, indítsuk újból, viszont jött a meglepetés, nem reagált normálisan, a bal gomb jobb gombként funkcionált, csak billentyűvel tudtam irányítani az asztalt. oké, gép reboot, persze nem válaszolt, szóval klasszik módon kilőttem, lenyomtam a tápot, vártam 1 percet a kondik miatt, aztán bekapcs. újból eljátszott az alap tüneteket, de írni, irányítani nem tudtam. aztán csak annyi volt h sikerült vhogy elindítanom trend microt és voilá, abba is hagyta a gyökere. utána minden pöpec, folyamatos gyors rendszer stb. pár percre rá indítottam volna a speedfant és full beakadt. közben ment chromeon YT lejátszás. ja igen, öhm loader, most kilőttem a frissítéseket. tudom gáz a téma, de azért ennyi pénzért... -
Algotis
addikt
Kajak, már meg is csináltam

-
Dusee
őstag
-
Dusee
őstag
ezaz, hogy nem is én kezelem, nem az én sz.gépemről van szó.
elméletileg egyik sem volt, mintha valami el lenne állítva, mert amúgy a gép teljesítményével nincs probléma.
de most valamit állítgattam a videokártya beállításoknál, és most visszaállt normális sebességre
köszi azért
szerk.: most előjött egy másik jelenség, most a mappák vánszorognak elő lassan
nem értem én ezt... -
DigitXT
félisten
2008-ig használtam napi szinten CRT-t, azóta csak hébe-hóba:
ment a Barátnőm szüleinél lévő gépére a jó öreg, 22"-os dög.
Lényeg, hogy 100 Hz meglegyen, az nem vibrál: 75 nekem gáz.
(Mondjuk meglepődtem, hogy FullHD-t is támogatott 100 Hz-en:
a képarányt össze lehetett nyomni, 16:9-es szélesvásznúra.
)De igazad van: ha erőlteted a monitort, sajna lehetnek hátulütői,
pl. ha 100 Hz-en rosszabb képélesség, mint 85 Hz-en, stb.
egyáltalán nem egy elterjedt méret
Valóban nem jellemző, írtam is.
A dolog pikantériája, hogy én
is azt használtam évekig.
(1024 kevés volt, 1280 meg sok.
)Az UEFI BIOS-okat nem ismerem. (Hagyományos esetben nem
is kéne tudnia, hogy milyen monitor van rajta -> kitol valami VGA
jelet, aztán kész.
) De amióta grafikus BIOS-ok vannak, ahol pl.
netezni is lehet, azóta már semmin nem lepődök meg...
-
7Heads Drago
veterán
A képméretet benéztem
igazad van
Én megnézem azt az embert aki a 75 és 85 hz monitort megtudja különböztetni. A 75 hz-vel már semmi gond sincs. És minek dolgoztasuk feleslegesen a moncsit, amikor már valszeg több min 5 éves. A cleartype egy rakás ?%&@+*/(*, minden gépen alapból kilővőm. A "hitvány képméretről meg vitatkozhatunk, de az ő általa kiválasztott egyáltalán nem egy elterjedt méret. És simán okozhatja hogy nem lát mindent biosban.
Melesleg én hetente legalább 1 gépet telepítek win7-el egy öreg crt-n, ami a tetejében még kábel töréses is és nincs vele ilyen gondom. -
vashal
tag
-
PumpkinSeed
addikt
-
PumpkinSeed
addikt
-
cigam
titán
-
DigitXT
félisten
Már miért lenne szerencsésebb egy 4:3 képarányú monitoron egy 5:4 képarányú felbontás?
Az 1024x768 még rendben van, sőt, azon 85 Hz-et is tudnia kell a monitorának, ami mégiscsak jobb a szemnek, mint a 75.
De mi ez a duma, hogy "hitvány képméret"? Nyilván nem véletlen választotta: ha az 1024x768-at már kevésnek érzi, az 1280x960 meg már sok, akkor pont félúton ott van az 1152x864. Amivel semmi baj nincs, max. nem annyira elterjedt, mint a másik kettő, ami viszont nem jelenti azt, hogy bármilyen szempontból "alacsonyabb rendű" lenne.
Az megint más kérdés, hogy Win7 mellett már nem nagyon erőltetném a CRT-t, már csak azért sem, mert azon a ClearType gyakorlatilag nem működik, a kikapcsolásával viszont a Segoe UI olvashatatlanná válik... Szóval ki van ez találva...
Nem véletlen lehet az az érzése az embernek, ha egy CRT-n próbálja a 7-et az alapbeállításokkal, hogy "mi ez a homály"? Mondjuk én LCD-n is utálom a ClearType-ot, és így a Segoe UI-t is, úgyhogy részemről monitortól függetlenül: Aero Tahoma Theme FTW
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Dusee
őstag
üdv
adott egy olyan probléma, hogy az aero-s animációk valamiért nagyon belassultak, nem akadnak, hanem konkrétan gyök 2 sebességgel játszódnak le. ez mitől lehet, illetve hogyan lehetne ezt visszaállítani az eredetire?
köszönöm előre is
-
brd
nagyúr
-
7Heads Drago
veterán
szia
több lehetőséged is van csak nem ajánlott a win-t "c" kívül másra tenni
mert: ha bármely más meghajtóra teszed, akkor a win nem csak azon a meghajtón lesz hanem a "c"-n is mivel vannak rendszer fájlok amiket csak onnan hajlandó betölteni
ezáltal bármi bajod lesz nem egy meghajtót kell majd törölni hanem kettőt
illetve egyszerre két partícióra is kell vigyázni hogy valaki bele ne töröljön
a 100 mb partíciót nem akarod a gépen látni akkor meg csak annyit kell csinálnod hogy törlöd a "c"-t és a 100 Mb-ást és nem hozol létre partíciót, hanem csak kiválasztod az üres helyet a vinyon, és rányomsz a telepítésre
és a telepítő ilyenkor csak 1 partíciót csinál -
7Heads Drago
veterán
-
Aethel
aktív tag
Üdv nektek!
Hogyan lehet Win 7 Ultimate 64bit alatt kilőni azt a "funkciót" hogy digitális aláírás nélküli driver-t is engedjen működni. Egy X52-es joy-ról lenne szó de a driverre azt mondja hogy nem rendelkezik ezzel az aláírással és ennek a windows verziónak szüksége van rá. Van erre valami megoldás?
-
szabonagyur
félisten
-
Mustaros
aktív tag
Tervezem , hogy veszek egy használt win7 ultimate-et.. (mert jó áron van)
Kérdés az lenne , hogy ez az okos windows honnan tudja , hogy hány gépre raktál fel a saját kódjával? Gondolom ha hibát ír ki a kód megadásánál (mert használatban van) , akkor szívás van. Bár nem nagyon értek ehhez.. valaki esetleg tudna némi infót adni erről?
Ha esetleg újra kell raknom , vagy gépet cserélek , akkor mi van?.. stb..
Válaszokat előre is köszönöm. Jöhet privátban is az okosság!!
-
Vangelis
félisten
Üdv fórumtársak!
Mielőtt megköveznétek, hogy nem néztem szét. De szétnéztem csak vak vagyok.Hát barátom vett egy laptopot és hát win 8 volt rajta de szeretne win7 et. Vett is egy win 7 példányt.egy toshiba laptopról van szó.
Mivel GPT ben van nem lehet telepíteni rá a win7 et. Gondolom én.Ha van egy link vagy egy gyors ötlet, hogy hogy rakjam fel megköszönöm. Melóban vagyok és gyorsan fel kellene tennem rá amíg nem jön a főnökség. Mert persze ilyenkor jönnek.Ezért nem nagyon van időm sokat keresgélni.Remélem tudtok megoldást gyorsban. Sajnos a win7 van nálam semmi más. Persze már a win8 particiót töröltem.
Jól van megoldottam

thx
Új hozzászólás Aktív témák
-
26700 - 26601
72423 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 7
- (kiemelt téma)
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Renault, Dacia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A5 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 10500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Rampage SHIVA AeroCool 700W
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
- iPhone 14 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

rámegyek a törlésre & azt írja ki ,hogy nem törölhető mert használatban van 
, de egyébként legtöbb Linux átszábható simán OSX kinézetre, hozzá lehet adni ezt-azt, népszerű ilyen téren a Linux Mint, v van alap alma helyett 
, attól még itt is vki hátha ad egy jó tippet, usb2-n nemtom mennyire lenne gyors, de majd elválik, megmondtják a többiek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)