- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
helo!
valaki meg tudna mondani, hogy miert ugraik fel allandoan az aktivalasi ablak? minden alkalommal felismeri, aztan 2 nap mulva ismet keri -
VGYke
addikt
válasz
sfdrakex #23366 üzenetére
Azóta telepítettem az EsetSamrtSecurity6-os verziót. Eset védelem bekapcsolásával is, majd kikapcsolásával is hibásak a letöltések. De nagyon érdekesen hibásak, lásd excel fotót:
Tehát ha a bájtok helyiérték nélküli számait egyenként összeadom, azok összege többségében 38, néha 37 eredményt adnak.
Mint ha "valaki" összekeverné a helyiérték szerinti számokat...., tehát a helyes 321byte helyett 312byte töltődne le....
Egyébként ha "nem jól jön le" a fájl, akkor bájtban mindég kevesebb töltődik le...Valakinak valami ötlet a hardver teszteken (amin túl vagyok) kívül?
-
mezis
félisten
válasz
zolee0307 #23396 üzenetére
Lehet, hogy csak a hw. öreg. Én már két régi Asus alaplapnál tapasztaltam, hogy a boot során után WinXX, Linux alatt minden bajuk lett öregségükre. Az egyiknél a Grub betöltőt "megdumáltam", várjon egy-két percet a boot elindítása előtt. A másiknál már A BIOS-ban kellett mindenfajta időhúzást beállítanom. Azóta lényegében probléma mentesen működnek.
-
zolee0307
őstag
Ma költöztetem át a gépet új házba, úgyhogy lesz takarítás. Majd megnézem a tápot, meg mindent. A fesz értékeken nem vettem észre semmi furcsát. Mostanában már volt olyan gondom, hogy a win betöltött, de egyből le is fagyott, meg nem akart leállni. Szóval érdekes ez a win.
-
mezis
félisten
válasz
zolee0307 #23390 üzenetére
Nem tudom. Talán inkább tápegység, púpos elkók vagy hűtés. Ki kellene fújni a port a gépből, tápegységéből.
BIOS nem monitorozza a feszültségeket ?.
Csak egy csere egérrel lehetne eldönteni. Bolhapiac: 300-500 Ft, lokál fórumon sör, csoki.
Ha van USB aljzat a PC-n, akkor inkább 1500-ért egy optikai.A PS2-est nem úgy készítették, hogy üzem közben dugdosható legyen.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
lostprophet #23393 üzenetére
Törölheti manulisan szerintem, max ha gond van be kell tennie majd a telepítő lemezt, legrosszabb esetben újra tenni az Office-t.
-
-
nesh_019
senior tag
Ami a MSOCache mappában azt kitörölhetem?
-
Pityu.
nagyúr
Nekem olyan gondom van hogy ssd van a gépben és eddig a windows 7 másodpercek alatt leállt kikapcsoláskor,most viszont vagy fél percig várakozik és utána kapcsol ki a gép,a másik problémám meg az energeiagazdálkodás ban be állítottam hogy a képernyő kapcsoljon ki 10 perc múlva általában működik,de mostanában néha azt csinálja hogy csak fekete lesz és az egér kurzor bent marad tehát nem igazán kapcsol ki a képernyő meg mozdítom az egeret akkor vissza jön az asztal de mondom a képernyő nem kapcsol ki mit lehet ezekkel tenni?
-
mezis
félisten
válasz
zsolti1902 #23381 üzenetére
Üdv.!
Próbáld ki ezt a szoftvert. -
zolee0307
őstag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség. Már másodszor előfordul, hogy az egér nyila eltűnik és nem lehet semmit csinálni a géppel, csak billentyűzettel használni. Csak az újraindítás segít. A win kavarodik be ilyenkor, vagy esetleg más lehet a gond? Eddig csak a winre tudok gondolni, hogy azzal van vmi probléma.
-
Tomi0703
addikt
Sziasztok!
Mit gondoltok, egy ilyen gépre érdemes lenne feltenni a Win7-et, vagy maradjak inkább az XP-nél?
(#23383) Sub-ZeRo: Rendben, köszönöm szépen!
-
zsolti1902
aktív tag
Hello.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Compaq notebook, amit a tulajdonosok gyereke pályázaton kapott egy előre telepített Windows 7 Home Premium szoftverrel. A gép merevlemezét rossz állapota miatt nemsokára cserélni kell és a Windowst újratelepíteni. Namost a gép alján lévő matricáról nem tudtam leolvasni a széria számot, mert le van kopva, a gép papírjait meg nem találják.
A régi merevlemezen lévő WIndows 7 Recovery particióját valahogy át lehet másolni majd az új merevlemezre? Vagy olyat is olvastam, hogy a BIOS-ba be van égetve a Windows 7 széria száma és telepítéskor a gép ezt használja majd.
Kérdésem tehát, hogy merevlemez csere után megoldható az eredeti Windows 7 visszarakása a gépre?
Köszönöm -
mezis
félisten
A korábban linkelt monitor vezérlő szoftvert letöltöttem 3 PC-vel. Kettőn Win7/Firefox-al, ezek közül az egyik kb 10 Mbit/sec WiFi-s kapcsolattal (InSSIDer: -62 dBm), a harmadikon Xubuntu Linux/GoogleChome. Mindegyiken 3-szor egymás után.
Ezután összehoztam az egyik drótoson egy alkönyvtárba, átnevezve őket a DOS fc /B parancsához. Íme a bitenkénti összehasonlítás eredménye:
Valami nagyon nincs rendben nálad vagy az internet kapcsolatoddal, mert nagyon szokatlan jelenség az amit leírtál. Utoljára egy nagykiterjedésű ARCNET (Novell "olcsó" hálózata) hálózaton tapasztaltam hasonló bizonytalanságot - talán 20 évvel ezelőtt.
-
ntomtb
tag
Sziasztok!
Pár noob kérdésem lenne, első 64 bites rendszerem lenne. Bár lehet nem ez okozza a problémámat, de 32 bit alatt ezek nem jöttek elő.
Az első: a jobb klikkes menü néha így, néha úgy jön elő, mintha billentyűzettel akarnám irányítani és felajánlja a betüket. Ezt valahogy ki lehet kapcsolni, hogy mindig csak úgy nézzen ki mint az első képen?
A 2. az svchost elég sokat ram-ot eszik, vagy ez normális 8 giga mellett? 32 bit alatt szinte elenyésző volt a memória használata.
A 3. kérdésem pedig, (és már láttam hogy fel lett téve egyszer, de most az istenért sem találom), a hangerőszabályzónál néha azok a kis kockák jönnek elő. Ez is persze véletlenszerűen. -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következőt szeretném kérdezni. Egy acer travelmate 5720 laptopra szeretnék telepíteni a win xp pro sp3 helyett egy win 7 32 bites op. rendszert, a 160 gb-os vinyó partícionálása nélkül, pendriveról. Úgy megoldható-e a dolog, hogy a meglévő xp pro op. rendszerre telepítem rá a win7 op. rendszert. Ez így megoldható, vagy esetleg valamilyen más megoldást javasolnátok? Elöre is köszi a segítséget
-
Hooper
őstag
minden frissítés lent van, és még innen is telepítettem elvileg
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg erre a Microsoft Visual C++ hiba üzenet megoldására valami tippet mondani?
Neten nem nagyon találtam semmit, valamint azt se tudom mi ez a c++ dolog
Logi supportnak írtam, a tanácsuk az volt h Clean boot után telepitsem fel újra.. a probléma ezután is fenn áll.
A windows pár hete lett újra rakva, nincs teleszemetelve.
Köszi -
mezis
félisten
Az jutott még eszembe, hogy tölts fel valahová egy elég nagy file-t, aztán vissza és a két file-t hasonlítsd össze. Ha nincs jobb helyed, akár a citromail-ból küldöd "óriás file"-ként, mindegy hová, utána még akár tízszer is le tudod tölteni. EXE-ket lehet, hogy nem szereti (vírus), csomagold zip-nek.
-
mezis
félisten
A WinXX-nek parancs módban még mindig fut az fc /b file1 file2 ősrégi DOS program.
A másikat meg letöltöm néhányszor aztán jelzek vissza. (Sokszor töltöttem már le több GByte-os Linux installálókat, soha nem volt velük probléma. Igaz, WiFi nemigen volt közben, inkább csak dróton jöttek.)
-
bandy13
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #23368 üzenetére
Igen de én xp futattam.
Van külömség hogy xp vagy bootoláskor ? -
bandy13
aktív tag
A HDD Regenerator 2011 nem lett jó ez lett a végén az eredmény:
http://kepfeltoltes.hu/130128/n_vtelen1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A windows 7 telepítésekor ugyan az maradt a hiba. -
VGYke
addikt
mezis: most vettem észre, hogy az EsetSmartSecurity-nek van már 6-os végleges verziója. Letöltöttem: 82 939 932, 82 948 096, 82 931 768, 82 948 096, 82 948 096 méretekben jött le egymás után. De itt legalább van 3 egyforma, tehát nagy valószínűséggel az egyformák a jók.
Tehát a probléma nem konkrét letöltési címhez kötött, hanem általános.
-
VGYke
addikt
Hát, másik böngészőt nem szívesen telepítenék...
Aminél szembesültem a hibával: AMD Catalyst, 64 bit Windows Vista/Windows 7.
Egy ősrégi XP-s laptoppal sikerült jól letöltenem a fájlt szintén explorer-el, szintén itthon, szintén WiFi-n (5-ből 5-ször jól = innen gondoltam hogy OK, mert 5db egyforma fájl jött le és valóban jó volt, mert sikerült a telepítés. Szóval van "referencia" fájlom).Még csak annyit, hogy most ismét megróbáltam letölteni, immár nem HDD-re, hanem egy ősrégi pen-re.
A helyzet változatlan, a letöltés hibás, így nem valószínű hogy a HDD lehet a hunyó.Eszembe jutott még az Eset Smart Security
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Szembesültem a minap, ezen letöltési problémával. Az exploler letöltőkéje egy 146MB-os fájlt azóta már vagy 6 letöltésből 6 különböző méretben töltött le, tehát hibás a végeredmény.
Most pl. letöltve: 153 548 912 bájt, a jó fájl pedig: 153 584 192 bájt.
RAM és CPU tesztelve, hiba kizárva.
A rendszer nincs húzva, a PC egy Asus RT-N66U routeren WiFi-n csüng és Digi 40/20Mbps előfizetésem van.
Van valakinek más ötlete, mi lehet a baj? -
VGYke
addikt
válasz
alex devil #23353 üzenetére
Egy driver újrarakást megérne, lehetőlegg a legfrissebbel.
-
bandy13
aktív tag
Akkor egy ubuntu újratelepítéssel megoldható a probléma nem szakértő módban ?
-----
Ezt írja ubuntu :
root@deaduser:~# sudo fdisk -lDisk /dev/sdd: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0000f99fDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdd1 * 1 54428 437183488 7 HPFS/NTFS
/dev/sdd2 54428 60802 51197953 5 Extended
/dev/sdd5 54428 60802 51196928 83 Linux
root@deaduser:~#
(Ezt amit lát ez a külső amin az ubuntu tud futni.)
Így ha programmal próbálkozok túl sok esély nem lesz rá szerintem mivel az alap rendszer nem látja. -
mezis
félisten
válasz
zorzy4 #23347 üzenetére
Már sokszor installáltam Linux-ot (SuSe, Ubuntu) a WinXX után, igaz mindig ugyanarra a HDD-re. Még soha nem volt gondom a már működő Win-el. Minden alkalommal felajánlotta a Linux, hogy becsatolja a file rendszerébe a Win-t és az rendben elérhető lett a Linux-ból. Viszont nem az általa ajánlott kiosztással, "szakértői" telepítéssel könnyen el lehet intézni már meglévő, használatban lévő particiókat.
A Linux installálásakor egy Grub nevű rendszerbetoltő veszi át a hatalmat a boot op. rendszer kiválasztásához. Lehet, hogy csupán ennyi gondod van, hogy a Grub a külsőre települt.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok!
USB 3mas portom az utóbbi időben egyre többször csak USB 2.0 sebességgel üzemel. Valakinek valami ötlete van, hogy mitől lehet?
Windows Ultimate 64bit, Acer 5755G, Sharkoon dokkoló, WD 2TB HDD -
zorzy4
addikt
válasz
bandy13 #23348 üzenetére
Eladtam a vinyót, és az első helyen is tesztelés után visszaadták, hogy rossz, és csak a második üzletben értettek hozzá annyira, hogy visszaállítsák. Akkoriban még nem igazán értettem a gépekhez. De ezt a mai napig nem tudom hogy kell. Keress rá a neten. Vagy kérdezz rá a pc world segélyvonal fórumon.
-
bandy13
aktív tag
válasz
sfdrakex #23345 üzenetére
Hat 3 particiora volt szetosztva az 500gb ..
Telepitettem a kulso hordozhato vinyora egy ubuntut es az valahogy bezavarta mert amikor lehuztam a kulsot, hogy be bootoljon a win7 nem jott be megneztem telepito lemezzel es nem formazottnak tunteti fel.
(Lehet hogy leformazta a winyot az ubuntu.. nem tudom)
Sima formatalasnak nem kene gondot okoznia... :/ -
bandy13
aktív tag
Tudna valaki segiteni ?
Nem lehet paricionalnom a winyot ... hibat dob (xp nel nem ismeri fel a winyot)
Ez van win7 alatt:
http://kepfeltoltes.hu/130127/20130127_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpgvarom a valaszokat ! Elore is koszonom !
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
choco01 #23340 üzenetére
Sok értelme szerintem nincs a dolognak, nálam most is 3 évet ment az OS újra telepítés nélkül, és csak gép csere miatt van most frissen telepített OS a gépemen. 3 év alatt viszont minden programnak van sok új verziója, ami sokszor jobb is, érdemes cserélni, ezért nincs értelme, csinálni egy csomagot, és még évek múlva is azt felrakni, egy friss telepítésre. Lehet hogy te sűrűn újra teszed a W7-et, akkor esetleg van értelme.
-
kispx
addikt
válasz
choco01 #23340 üzenetére
Ezt a topicot olvasgasd.
Nem teljesen ugyanaz amit szeretnél, de olyan nincs amire gondolsz. A partícióról/merevlemezről egy képfájlt csinál. Ez bármikor visszaállíthatod és a programokat nem kell installálni/beállítani, csak legelőször. -
choco01
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem valami megoldást,alkalmazást arra hogy ha újra akarom rakni a gépem de több progi van rajta ami kéne,de utána nem akarom egyenként felrakni őket?
Van valami lementi ezeket pl. egy külső hdd-re,aztán felrakom a progit és a fájlból vissza rakja őket?
Köszi. -
muhaha01
tag
sziasztok, nem biztos, hogy ez a megfelelő topik, de hátha.
olyan kérdésem van, hogy hogyan lehet a böngészési előzményeket megtudni vagy eltakarítani, akár mozilla, akár explorer vagy chrome esetében, amikor egyrészt az ember privát módon böngészik, illetve a parancssorban flushdns paranccsal törli az előzményeket?
van rá valami mód, régebben tudtam, de mára elfelejtettem. ha jól érzem, ez böngészőtől független.előre is köszi a segítséget!
-
-
w.miki
veterán
Hali!
Én XP-t használok, és egy barátom Ideapad u350-esére most először tettem fel win7-est. (Ultimate)
Kérdezném, hogy miket kell beállítani a telepítés után? Hogyan kell konfigurálni ezt a rendszert?
Van erről egy gyik?Másnál is 503-as hibákat dobál a PH fórum?
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Hol lehet megtalálni a már fent lévő widgetek fájljait(időjárás, árfolyam stb..)? Leszedtem egy widgetet, installálni nem tudom, csak a fájlok vannak meg, és arra gondoltam bemásolnám a többi mellé, hátha úgy elérhető lesz az installáltak között.
Előre is köszi! -
robyg
senior tag
Üdv Skacok
Lenne egy kérdésem.Remélem tudtok segíteni.
Mitől van az hogy amikor a Win7-et alvó módba akarnám tenni magától felébred a gép mikor semmit nem csinálok vele hozzá se érek?
A gépembe egy Samsung SSD van az a rendszer 'vinyóm'.
A régi merevlemezes háttértárral nem csinálta ezt.
Van egy olyan érzésem a SSD-nél kell beállítani valamit csak nem tudom,hogy mit. -
TommyX_
őstag
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy hol tudnám azt beállítani, ha rá viszem az egeret a tálcán lévő ikonra, akkor kis ablakban megjelenik az adott alkalmazás tartalma.
(Nekem úgy rémlik, hogy a Win 7 ezt tudja)Előre is kösz a választ!
-
VGYke
addikt
Kiegészíteném kérdésem Win7 - MPCHC - registry problémával kapcsolatban:
Azóta futottam pár kört a regedit-tel. Jelenleg uninstallálva van az MPC-HC.
Ugye alapállás: "Főnök" mint rendszergazda, VGy és Asszony korlátozott fiók.
Regedit-et elindítva a felhaszálói fiókokból külön-külön és MPC-HC -re keresve:
* Főnök fiókból, kb. 13 bejegyzést találok (ugye innen működik a program, ha telepítem/másolom)
* VGy (problémás) fiókból, kb. 48 bejegyzést találok (innen nem működik a kép lejátszás)
* Asszony (szintén korlátozott) fiókból, kb.14 bejegyzést találok (innen is működik a program, ha telepítem/másolom)
a darab azért "kb", mert megróbáltam olyan bejegyzéseket nem számolni, amik az E:/ MPC-HC/ tárolására szolgáló, telepítő vagy tömörített fájl mentésének helyére vonatkoznak, de nem biztos hogy jól sikerült...Van ötletetek hogyan tovább Win7 újratelepítés, vagy újabb fiók létrehozása nélkül?
-
zoli62
addikt
A fokozott biztonságú személyes tűzfalat is bekapcsoltam, előtte csak nyilvános és tartományi volt. Okozhat ez egymagában indulás utáni hosszú percekig tartó magas processzorterhelést? Kb, azóta figyeltem meg jobban. Elvileg a nyilvános és tartományi is elég, nem?
-
volvoguy
addikt
Üdv! Ha felteszek egy appot, majd vmilyen okból letörlöm (sima uninstall mindenféle Registry pucolás nélkül), majd később megint visszateszem akkor az okozhat vmilyen problémát? Főleg játékokkal van ez így, felteszem, hogy kipróbáljam, majd letörlöm...vagy ha vmi hibásan települt és újra kell telepíteni...lehet ebből gond?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Egy program futtatásával kapcsolatban ütköztem megmagyarázhatatlan anomáliákba, erről részletesebben ebben a fórumban írtam.
Gyanítom megoldást a win7 működésében kellene keresni (új felhasználói fiók létrehozása előtt).
Annyit még hozzáteszek, hogy már fogalmam sincs mikor (probléma jelentkezés előtt egy MPC újratelepítésnél, vagy már utána), de rendszergazdaként(?), regedittel kigyilkoltam minden olyan registry ágat, amiben MPC-HC szó szerepelt...
Viszont azóta vagy ötször újratelepítettem már a programot.Van ötletetek a megoldásra?
Ha hibát követtem el a registry gyilkolászással és olyan kulcsot töröltem amit nem kellett volna, valamint ki van kapcsolva a rendszer visszaállítás, akkor hogyan/mivel (milyen programmal) tudnám a registry-t helyrerakni? Esetleg win7 telepítő lemez
-
bim
veterán
Hy guruk!
WIN7 hol tárolja a hálozati jelszavakat? Újra kellene telepítenem és nem merek nekiállni mert nem találom a szerződést amin a jelszó van.
(digi DSL)
-
departure
csendes tag
válasz
birozoli7800 #23314 üzenetére
64 bites Vista drivert próbáltátok ?
de ha igen és nem megy akkor:
http://downloadcenter.intel.com/confirm.aspx?httpDown=http://downloadmirror.intel.com/13365/eng/AUD_allOS_5.12.01.5500_PV_ADI_AC97.exe&agr=N&ProductID=2773&DwnldId=13365&strOSs=All&OSFullName=All%20Operating%20Systems&lang=eng
-
birozoli7800
senior tag
Üdv mindenkinek!
Nem tudom, hogy éppen a megfelelő topic-ba írok, de felteszem itt a kérdésem hátha tudtok rá válaszolni.
Ismerősömnek van egy asus p5ld2-se alaplapja, és Windows 7 64 biten nem tudunk rá hangot varázsolni. A gyári driver cd már nincs meg, az asus honlapján nem találtunk hasonló drivert. Tudtok esetleg segíteni? -
departure
csendes tag
válasz
sfdrakex #23312 üzenetére
a cél az, hogy külső szoftver nélkül oldjam meg kihasználva ezzel a Windows (jelen esetben 7) lehetőségeit,
ugyanis sok helyen nincs időm vagy jogosultságom arra, hogy külső szoftvert telepítsek
ezért is ebbe a fórum részbe írtamszerk: Látom webes felületről eltudom érni, viszont még mindig nem szívesen használok más szoftvert, a sebezhetőségeik miatt, ne menjünk bele abba, hogy maga a Windows is sebezhető.
-
departure
csendes tag
Sziasztok,
mstsc.exe-vel (rdp) akarom elérni a gépemet, a routerem csak a dyndns illetve a tzo szolgáltatásait támogatja, ezek viszont fizetősek.
van valakinek bármi egyéb ötlete amivel ezt megvalósíthatom ?
(rat, teamviewer, vnc kizárva)
köszönöm!
Szerk.: W7 Ultimate SP1 64 bites rendszerről lenne szó.
-
-
Werkly
őstag
Kérdezném, hogy a notimon gyárilag Vista van telepítve matricával a gép alján. Namármost csak helyreállító lemez van hozzá. Ha én full legyalulom valaha a HDD-t akkor ugrott a licensz? Úgyértem ha letöltök egy Vista-t és a noti matricáján lévő számot adom meg az már bukta vagy sem? Köszi!
-
válasz
bakosgabor57 #23307 üzenetére
1. ott nem is kell, hogy a Rendszer jelzőt megkapja, csak az Aktív-ot...
2. A C gyökérkönyvtárról dobj egy képet privátba, de úgy, hogy a rejtett fájlok is látszódjanak(innentől már privátba értekezzünk)Többi pontban vázolt jelenség meg természetes ilyen esetben.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #23279 üzenetére
Hello! Újabb segítséget kérek
Megcsináltam a leírtakat a következő eredménnyel:
1. A "C" lemez Aktív lett, viszont nem kapta meg a Rendszer jelzőt
Gondoltam a hiányosság ellenére továbblépek ...
2. bcdboot c:\windows /l hu-hu /s c: parancsra kiírta, hogy a rendszerindító fájlok sikeresen létrehozva
3. Gép leállít, "D" lemez lehúz, gép indít, és kiírja: hiányzó ntldr
4. Gép leállít, "D" visszadug, és valóban csak a "D"-n találom meg az "ntldr"-t mégpedig a \Windows\ServicePackFiles\i386 mappában ...
A "C" Windows-ában nincs ilyen, nem tudom mitévő legyek, jelenlegi lemez állapot ez: -
willz
csendes tag
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Miért van hogy a winyóm leformáztam és átraktam tesóm gépébe. Nem volt rajta semmilyen adat sem, és alapból a gépe nem ismerte fel. Ez miért lehetséges? A lemezkezelőbe kellett neki adni betüjelet. Ha másoltam volna rá 1-2 dolgot akkor felismerte volna?
-
NEMO1968
őstag
Nem tudok róla,de a WIN feladatkezelőjében,teljesítményfigyelőjében elég jól lehet látni a dolgokat.
minialkalmazásokban a procifigyelőt is elindíthatod.
Most én kérdezek tőled.
Olyan progi kéne(lehetőleg ingyenes),ami folyamatosan figyeli a CPU és a GPU hőfokokat a háttérben.
Az adatokat elmentené,és a munka végeztével írná a min.,ill. max hőfokot,esetleg grafikonon is megjeleníthetné(idő- hőfok tengely)
Szal utólag tudnám visszanézni a hőmérsékleteket a terhelés függvényében. -
willz
csendes tag
válasz
NEMO1968 #23301 üzenetére
Szia!
Köszi az infot!Nekem is SSD-ről megy.De arra gondoltam amíg vinyóra volt telepítve csak azért nem tűnt fel, mert jóval lassabban állt fel a rendszer, több ideje volt szüttyögni annak a valaminek a hálózattal.
Nod van fent csak, azt már próbáltam kikapcsolni.
Nincs esetleg olyan program, amivel a rendszerindításnál induló szolgáltatásokat lehetne figyelni?
Mi mennyi időt vesz igénybe, mennyi memóriát használ, stb...
Vagy hülyeséget akarok? -
NEMO1968
őstag
Szia!
Ezzel a gondoddal nem vagy egyedül.
Nekem is ilyen,és még néhányunknak itt a WIN 7 fórumban.
Nem tudtunk rájönni mi lehet a probléma.
Ami közös volt bennünk,az az,hogy mindenkinek SSD-re telepítés után jött elő.
Volt akinek már a szűz WIN 7 is így csinálta.
Fogadd el,hogy ez ilyen.
Esetleg próbálj meg lelőni minden vírusirtót,hátha az kever bele.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 1 / 2
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR