- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 7
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
14200 - 14101
72423 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 07:06 Téma összefoglaló
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Ha memory managment hibát ír, akkor valamelyik ram kuka. Ezt leszeded és leteszteled. Ha a ramok jók, akkor az alaplapnak van valami baja.
Esetleg bios frissítés megoldja a problémát. Ha meg tuning van, akkor tedd gyári értékre és úgy nézzd meg.(#14195) cellpeti:Ha nem sikerül akkor ezt próbáld meg.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
mondomén
őstag
Hello!
Mióta megvan a gépem (2 éve kb) mindig kékhalálba futok. Többször volt már win reinstall, de a probléma ugyan úgy megmaradt. Annyi változott, hogy mindegyik újrahúzás után más más gyakorisággal jött elő. Mostanság ismét megszaporodott, ráadásul a firefox is folyton összeomlik, így már kicsit bosszant.

Leggyakoribb hiba ez:
Bugcheck code: 0x1A (0x41790, 0xFFFFFA800043E5A0, 0xFFFF, 0x0)
Error: MEMORY_MANAGEMENTAztán pedig ez:
Bugcheck code: 0x50 (0xFFFFFA80286B62D0, 0x0, 0xFFFFF88006D8DEB2, 0x2)
Error: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREAASROCK M3A785GXH/128M, AMD Athlon II X3 425 2.7Ghz AM3 BOX, 2x KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz
Örülnék ha tudnátok segíteni, nagyon zavaró a dolog.
Kösz! -
spiritex
veterán
-
cellpeti
nagyúr
üdv
eltűnt az óra mellől a hangikon. Hogy tudom visszahozni?

-
VGYke
addikt
Sziasztok! Lehet nem ez a legmegfelőbb fórum a kérdésemre, de azért bepróbálkozom.
Win Media Player kontra MPC-HC kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A Win Player simán lejátsza a *.m2ts (AVCHD) videókat, de ennél a hd_dolby_truehd_channel_check_lossless.m2ts 7.1 hang teszt fájlnál nincs hang. MPC-HC esetében van. Gondolom ez valami codec kérdés, de ingyenesen meg lehet-e ezt oldani Win Media Player esetén is? -
Fire/SOUL/CD
félisten
Látszik, hogy reggel kimaradt a liter kávém...
Szóval a 2. ponthoz még annyi, hogy ha a BIOS-ban kikapcsolod az energiavezérlést és úgy minden OK, akkor kapcsold is vissza és a W7 energiagazdálkodásában állítsd erősebb fokozatra az energiavezérlést (ha a lapos utility-t is telepítetted, akkor akár 4-5 energiaséma beállítás is lehet, ez esetben is állítsd magasabb fokozatra, ahol a legmagasabb az szinte egyenértékű, mintha a BIOS-ban kikapcsoltad volna) így nem kell mindig a BIOS-ban turkálni ha filmet szeretnél nézni, OS alól is megteheted, ami ugyebár lényegesen egyszerűbb... -
Fire/SOUL/CD
félisten
1. Ha van újabb VGA driver, akkor próbálkozz azzal
2. Néha az is okoz ilyen problémát, hogy a laposokban (a BIOS-ban) engedélyezve vannak bizonyos energiavezérlési szolgáltatások és azok nem jól végzik a feladatukat. Ezek a szolgáltatások állítgatják a CPU feszkóját/órajelét ill. a melegedéstől függően a ventik fordulatszámát is. A probléma az szokott lenni, hogy pl egy video lejátszása a CPU számára nem kihívás manapság, pár százalék kihasználtság mellett elboldogul a video kikódolásával, viszont ez miatt, a rosszul működő energiavezérlés nem ad több "kraftot", mondván elég ami van. Szóval (bocs a hosszabb bevezetőért) a lapos BIOS-ában kapcsold ki az ilyen energiavezérlést, egyből maxon fognak menni a ventik és a CPU is a rendes órajelén fog ketyegni és úgy próbálkozz a videólejátszással, hátha csak ennyi a gond
3. Adobe Reader-t uninstalláld és telepíts egy Foxit Reader-t, mert az Adobe amúgy is egy igen méretes lomha dög...hackeeeee
Elképzelhető, de ahogy írtad is, szigorú szempontok alapján minősítettem a progikat a tesztben (pl az már bukta, ha utólag kell javítást indítani) illetve SSD-re van kihegyezve a teszt. Egy biztos, legközelebb használd a Macrium Free-t és tökéletes eredményt kapsz, utólagos bűvölés nélkül.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
sz.j
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
sz.j
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
sz.j
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
sz.j
nagyúr
Sajnos win7 esetében a Todo Backup nem vált be (XP-hez jó), viszont a Macrium Reflect progi erre a célra tökéletes.
-
Vukmir
aktív tag
Jogtiszta home premium x64 van a notebook on de nem hajlandó betölteni a rendszer ha csak aksiról megy a noti.
Tipp hogy miért lehet ez? Ha rá van dugva a telep akkor tökéletesen betölt, de amúgy lefagy a Win7 logónál.
Hp Probook 4535s
-
Laccoss
addikt
-
Domlor5
csendes tag
Help!
Sziasztok. Segítséget kérek Win7 64bit-et kellene sürgősen átraknom c-röl d-re úgy hogy minden, megmaradjon átkerüljön onnan bootoljon és a lehető legegyszerűbben.
-
Steelmanus
addikt
Sziasztok!
Elsokorben ezt probalnam ki, Restore Default Windows 7 File Extension Type Associations vagy manualisan FileTypesMan v1.61. Itt figyelni kell hogy amilyen az oprendszered 32/64 annak megfelelot tolts le.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Azt tapasztalom, hogy az utóbbi időben észrevehetően lassult a gépem. A boot idő a korábban megszokott ~60-70 sec helyett ~100 sec és valahogy a programok betöltésekor is mint ha valamivel többet tekerne. Előtte sokáig (1,5-2 évig) jól ment, az utóbbi időszakban veszem ezt észre.
Semmilyen új programot nem tettem fel, ugyanazok indulnak indításkor (Catalyst, Everest, HD Sentinel, NOD32).
Én valamilyen oprendszer gondra gyanakszom. Mi lehet ennek az oka? Hogyan lehetne egy kicsit "újrakondicionálni" a gépet?
Semmiféle 3rd party csodaprogrammal való bűvészkedés nem érdekel. Arra volnék kíváncsi, hogy ezt mi okozhatja, és hogyan lehet ezt saját erőből helyrepofozni?
-
Pat1979
csendes tag
Intel Smart connect illesztőprg. nem volt telepitve ez volt az ismertelen ezköz.Amugy minden müködik hang video. A windows nem lassu nem akad.Amikor frissitést töltenék le lötölt vagy 26-ot a 100-ból megáll a letöltés nem megy tovább és kékhalál leállitásnál vagy resizni kell a gépet.(már windows telepités közben is volt 1 kékhalál)
-
netboy
senior tag
-
TigerCat
nagyúr
-
Zolix
tag
-
TigerCat
nagyúr
-
Vukmir
aktív tag
-
TigerCat
nagyúr
Pat1979
Nézd meg milyen eszköz. Találsz szoftvert bőven ami megmutatja. Lehet, hogy ez okozza a gondot. Ha pl. hangkártya drájver nem megfelelő, akkor lehet probléma ez is. Amúgy van hangod?Vukmir
Nos, így nehéz... Biosban szerintem nem sok mindent tudsz állítani, de egy próbát megér a dolog. -
Laccoss
addikt
Értem én. Bár Cisco CCNA-n mi csak a sw vlan beállítást vettük. Ezt találtam: [link]
Mint írtad neked ott nincs. Akkor már csak az a kérdés marad hogy win7 ismerte fel és telepítette a driverét a hálókarinak, vagy cd-ről esetleg netről húztad le hozzá a megfelelő drivert. Mert ha előbbi lehet csak egy referencia drivert rakott fel, amivel megy, de nem szolgálja ki kellőképpen a hálókari adta lehetőségeket.
-
Cola111
aktív tag
Sziasztok!
Az utóbbi napokban vetten egy notebookot és azt tapasztalom, hogy ha videót vagy zenét hallgatok szaggat a hang és a kép, nem folyamatosan, kb 3-4 percenként pár mp-re beszaggat. Tud valaki mondani rá valamit?
A notebook:
Dell Latitude e5520 (3992MB (DDR3-1333 DDR2 SDRAM, Mobile DualCore Intel Core i5-2430M,2800 MHz (28 x 100), Intel(R) HD Graphics Family (1847774 KB), Hangkártya: IDT 92HD90BXX @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B-2], Hangkártya Intel Cougar Point HDMI @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B-2]Céges eredeti Windows 7 Ultimate van a gépen, Service Pack 1-el. Ha internetezek is ugyan ezt tapasztalom - Internet Explorer 9.0.8112.16421 (IE 9.0) - videónál meg megszakad egy pár pillanatra a kép/hang.
Másik problémám, hogy ha megnyitok egy nagyobb pdf fájlt - elég sokszor van rá szükségem- összeomlik az egész Adobe.
Ha valaki tudna segíteni megköszönném, esetleg, hogy teszteljem le, hogy jó-e a videókártyám? Fenn vannak a driverek!
-
Vukmir
aktív tag
Az állapotot hogyan érted?
Ha a feltöltöttségre gondolsz akkor már próbáltam 99% san is meg 20 meg 60 körül is, mindig megfagyott.
Az aksi totál új 2 napja vettem a Notebook-ot. A SUSE rendesen ment rajt (ez volt rajt ugye gyárilag). Ezt az energiakezelőt BIOS-ból tudom elérni? Mármint amire gondolsz éppen
-
Pat1979
csendes tag
-
TigerCat
nagyúr
Nézz be az eszközkezelőbe, nincs-e ismeretlen eszköz, vagy hardver, esetleg driver változás. Ezek okozhatják. Ha nem, akkor egy szoftver, ami a hangot kezeli bekavarhat. Tipikusan ilyen pl. a 3RVX, Volume2, stb.
Vukmir
Milyen állapotban van az akku?
Saját HP-s energiakezelő szoftver nincs elállítva esetleg?
Elsőre ezek... -
Pat1979
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket kérném egy windows 7 hibával kapcsolatban. Telepítéskor, frissítéskor, driver telepítéskor, win leállításkor random kék halálokat kapok, és nem jövök rá a hiba okára. A gépet most vettem, eddig AMD-s gépeim voltak csak, nem nagyon vagyom még otthon az Intel világában. A konfig AsRock H77M lap, i3 2120 proci, patriot 4096 signature ddr3 1333 ram, chieftec ctg-500-80p táp, samu hd154ui sata2 vinyó. A wint próbáltam már ide és achi módban is feltenni, mindkét esetben ugyan az... kék halálok. Ha esetleg lenne ötletetek, pls segítsetek! Köszi előre is!
Üdv: Pat
szerk: legutóbbi kékhalálról csináltam egy screent, ez win frissítéskor jelentkezett... hátha segít valamit.
http://kepfeltoltes.hu/120510/hiba_050_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Sanyabá
senior tag
-
Vukmir
aktív tag
Még mindig fennáll a probléma, hogy a 64 bites Pro nem hajlandó elindulni, úgy hogy csak az aksiról megy a notebook.
Hp Probook 4535s
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Beindult a rendszer és eltűnt az értesítési területről a hangerő ikon!
A értesítési terület ikonjai / Rendszerikonok engedélyezése vagy tiltása alatt a Hangerő letiltva szerepel és szürkén, nem tudom megváltoztatni!
Volna valami ötletetek? -
Sanyabá
senior tag
Azzal próbáltam,és akkor lett csak fél kép. Lehet valamit félrenyomtam? Meg próbálom még egyszer.
-
netboy
senior tag
Ezt értem de ha egy olyan hálózatba csatlakoztatod a géped amin csak virtuális lanok vannak (vlan) akkor ott a csomagok tagged (vlanszámmal jelöltek),
ha ezen a hálózaton szeretnél kommunikálni a gépednek a vlanszámot minden egyes csomag elejére oda kell biggyesztenie, ehhez kellene valahogy ezt beállítani.
a sw-en max azt tudnám beállítani, hogy ahova én csatlakozom az melyik vlan legyen és mondjuk untaged vlan legyen. Ezáltal észre se veszem és máris benne vagyok az adott vlanban.A gond, hogy én nem erre akarom használni, hanem a hálózatban leszakadt eszközeimet szeretném elérni amik csak egy adott managment vlanban érhetőek el ha közvetlenül csatlakozom rájuk.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Directors
senior tag
Vissza tudtam állítani de semmit nem értem el vele. Most nem mozzila ikon van mindenhol hanem "java" ikon. Ha rákattintok azt a programot indítja el.Ha rámegyek az ikonok tulajdonságaikra akkor arra helye utalnak ahol maga a program is telepítve van.
Fájltípusnak pedig ezt írja: "LNK fájl (.lnk)" -
Directors
senior tag
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
Tulajdonképpen semmitől sem függ. Legalábbis átlagos PC-s környezetben. Atom, Brazos és hasonlókra most nem térnék ki.
A memória manapság már olyan olcsó, hogy nem kérdés, nincs senki, aki egy új gépbe 1G ram-ot pakolna, kettővel meg már megy a 64 bit, de úgyis belelöknek 4-et, mert csak pár ezer forint a különbözet.
Processzorokból már régesrégen nem lehet olyat találni, ami ne futtatná a 64 bites kódot, szóval ez sem kérdés.
Akkor vagy meglőve, ha van valamilyen hardvered, amihez nincs 64 bites driver, és semmlilyen módon nem tudod működésre bírni, még 32 bites, vagy Vistás driverrel sem.
Például, Windows 8 64 biten képtelen voltam működésre bírni a Logitech kormányomat, mert a Logi még nem írta meg a Win8 drivert. De nem működött Win7, Vista, vagy XP kompatibilitási módban sem. Szóval szívás.
Viszont az USB3-as bővítőkártámyhoz adott 32 bites driver vígan működött Win8 64 biten. Pedig az is legfeljebb Win7-es driver, mert majd 2 éves az a kártya.
Az, hogy valami szoftver csak 32 bites windowson fusson, 64 bitesen ne, szerintem elég ritka. Ott már olyankor szerintem a vistás futtatással is gond van, nem a 64 biteel. Fő gond az UAC megjelenése szokott lenni az olyan programoknak, amik még mindíg a program files könyvtárba mentik a beállításaikat az appdata helyett. Vagy valami különleges módon nyúlnak a hardverhez, ami a Win98-at, XP-t még nem zavarta különösebben, de a Vista már zokon veszi.
Tehát, ha ilyen gondjaid vannak, és nem tudod megkerülni, akkor 32 bit, de akkor legfeljebb 4G RAM, amiből max 3.5-t fog látni a géped, de lehet, hogy csak 3.2-t.
Ha viszont nem áll fenn a probléma, akkor a 64 bittel nincs semmi baj. -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok,hogy a tálcán van 5db ikon ebből mind az 5 ugyan úgy néz ki az-az a mozzila ikonja van kint.
Az asztalon szintén ugyan ez a helyzet.49 ikon ugyan úgy mozzila ikonnal kivétel a sajátgép és a lomtár.
A programok fent vannak és ha belépek a programfiles-ba akkor onnan tudom is indítani őket.Szerintetek erre van valami gyógymód vagy újra kell telepítenem az egész gépet?
Reggel még jó volt aztán mentem suliba,hazajöttem és ez várt. Nem tudom öcsém vagy anyum állított-e el valamit.
-
vilmaboy
őstag
-
qamu74
őstag
-
vilmaboy
őstag
-
qamu74
őstag
8gb memóriát,de a vasak az adataimnál!
-
Sickboy25
addikt
-
vilmaboy
őstag
-
qamu74
őstag
sziasztok !
Mitől függ gépileg ,hogy a 32,vagy 64 bites verziót telepítem?
thx
-
cintula187
addikt
-
vilmaboy
őstag
ne egy csuszkát keress, hanem egy bepipálható kockát. Sajna itt nincs előttem win7, mint írtam, de ha hazamegyek megnézem neked, ha nem oldódik meg addig. Valamelyik tulajdonságokban vagy opciókban vagy ilyesmikben kell kutakodni, ott ahol mondtam. A mikrofonnak tuti van ilyen opciója, a speakereknek nem vagyok benne biztos.

-
n0rbert0
senior tag
-
n0rbert0
senior tag
Sziasztok!
Távoli asztal hozzáférést szeretnék biztosítani hálózaton kívülről. A windows alapértelmezett programját szeretném erre használni (mstsc).
Routerem is van (smc) itt beállítottam a Virtual Servert (igaz nem tudom hogy jó e így...), de sajnos nem működik. Úgy próbáltam, hogy a külső ipcím::protszám-hoz kapcsolódjak, de így nem jó. Esetleg valaki tudna segíteni? -
MasterMark
titán
-
Laccoss
addikt
-
Sanyabá
senior tag
Fényképező gépről lementettem a képeket,és átszeretném méretezni hogy feltudjam a netre tölteni. De ha átméretezem, akkor oda lesz a kép fele. Mit nem csinálok jól? Az XP-nél nem volt gond.De a új gépen már Win 7 Ultimate van,és ez valahogy még idegen nekem.
-
cintula187
addikt
-
Vukmir
aktív tag
Másnál is van olyan hiba, hogy a 64 bites Pro nem hajlandó betölteni akkor amikor aksiról megy a notebook?
Elmegy a logóig aztán kész, lefagy, ellenben van amikor hiba nélkül képes betölteni.
-
vilmaboy
őstag
Épp nincs előttem win7, de a vezérlőpulton a hangeszközökben van rá lehetőség, hogy a microfont erősítsd és ha jól emléxem ott lehet adni egy kis tuningot a hangfalakra is. Reméllem nem tévedek...

-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Van arra valamilyen mód, hogy a win hangkeverő vagy a realtek audio managerben még jobban erősítsem a hangerőt? Halk a fülesen minden maxon van, előerősítés is.
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
Solid edge V10-et szeretnék telepíteni win7-re, de sehogy nem akarja az igazságot! Hiába állítom át a .exe fájlnál a kompatibilitást nem hajlandó felrakni... OS kompót hibát ír ki folyamatosan...
Valaki segítsen, mert nagyon kellene a progi...
Köszönöm

-
somasz
addikt
-
spiritex
veterán
-
Motaba78
addikt
-
MasterMark
titán
-
polgcsabi
aktív tag
-
Borgi
aktív tag
Hi,
Nekem volt ilyen gondom már, asszem 200 giga ment a levesbe, a probléma az, hogy a PM nem tudja kezelni a win7 rendszerü ntfs-t és elbarmolja, getdataback-et én is próbáltam (PM normál helyzetbe 1 pill alatt helyreállítaná de ebben az esetben ő okozta), látott is mindent de visszaállítani nem bírta mert hogy a particiók szerinte töredezettek (7K-t csengettem érte hogy visszaállítani is tudjon... azóta se volt telepítve sehova)... ami igen érdekes, szóval végül átnéztem mim is van abban az adatmennyiségben és rádöbbentem hogy a 200 GB ból 1,5 gb nem volt meg máshol, a többi még 2 helyen (nem véletlen) így csak megformáztam és azóta is happyn használom PM nélkül a gépet.
Bár azóta az a vinyó már nincs használatban eredeti formályában bár müködő win7 rajta van még, kapott egy usb 3.0-ás házikót és teletömbe van sorozatokkal. A rendszer profól ultimate-re és 64 bitesre nőtt, illetve egy SSD re és tárnak mögé egy 1,5 terás vinyó került.
Tanúlság, hogy PM -et el kell felejteni win7-es környezetben, amíg nem jön ki egy olyan verzió, pedig a legjobb progik közé tartozik.
üdv,
Borgi -
somasz
addikt
Hol lehet beállítani, mi legyen az alapértelmezett billentyűzetnyelv a bejelentkező képernyőnél? Miért nem ugyanaz, mint ami utána működik bejelentkezés után, a francia?

-
Laccoss
addikt
Ahogy én tudom viszont a sw hozza létre a vlan-t, és a rá kapcsolódó gépeket csoportokba, virtuális lanokra bontja. És ezt a sw portján állítod be, vagyis hogy az sw melyik portja melyik vlan lesz.
A VLAN-tagság kiosztása [szerkesztés]
Két fő megközelítés létezik egy hálózati csomópont VLAN-tagságának meghatározására:
Statikus VLAN-ok
Dinamikus VLAN-ok.A statikus VLAN-okat port-alapú VLAN-oknak is nevezik. A statikus VLAN-hozzárendelés úgy történik, hogy a switch portjait egy-egy VLAN-hoz rendelik. Ahogy a végponti eszköz belép a hálózatba, automatikusan a porthoz tartozó VLAN-ba kerül. Ha a felhasználó egy másik portra kerül, szükség esetén a hálózati rendszergazdának kell a switch manuális konfigurálásával biztosítania, hogy a megfelelő VLAN-ba kerüljön.
A dinamikus VLAN-okat szoftvercsomagokkal (pl. CiscoWorks 2000) hozzák létre. Egy VLAN Management Policy Server (VMPS) segítségével a rendszergazda dinamikusan rendelheti hozzá a switchportokat egy-egy VLAN-hoz a portra csatlakoztatott eszköz MAC-címe, az eszközbe belépő felhasználói fiók vagy más hasonló információ alapján. Ahogy az eszköz belép a hálózatra, a szoftvercsomag lekérdez egy adatbázist, hogy megállapítsa a VLAN-tagságát. Ingyenes, nyílt forrású VMPS kiszolgálóra példa a FreeNAC csomag.
-
netboy
senior tag
-
TigerCat
nagyúr
-
Sari
tag
-
TigerCat
nagyúr
-
Sari
tag
Sziaztok!
Lenne egy kérdésem. Telepítettem a Windows 7-et. Loaderrel aktiváltam és mikor elindul a gép akkor mindig választani kell, hogy melyik opredszert töltse be. A windows 7-et vagy a ~Loadert.
Nem lehet ezt a választást kiiktatni, hogy a Windows 7 induljon el automatikusan?Köszönöm!
-
creed33
aktív tag
Sziasztok!
[link] ezen oldalon található info segítségével szerettem volna a System Volume Information” mappából törölni a felesleges fájlokat.
Sajnos saját ostobaságomnak köszönhetően sikerült annyira szétbarmolnom a rendszert hogy most csak csökkentett módban tudok bejelentkezni,a régi profilom eltűnt.
Azzal volt a gond hogy bejelentkeztem adminisztrátorként,de a mappa beállításainál hiába akartam megjelentetni operációs rendszer védett vagy rejtett fájlait ,a System Volume Information” mappa nem jelent meg.
Ekkor a C: tulajdonságok-biztonság-szerkesztésnél próbáltam a users illetve administrators parancsot kiadni itt szinte mindenhol
az lett az eredménye hogy most csak csökkentett módban tudok bejelentkezni.
Tudja valaki hogy tudnám visszacsinálni?
Előre is köszönöm! -
sladka_pani
senior tag
Adatmentés sikeres, GetDataBack okos volt, mindent szinte sikerült megmenteni
A többire azért várnám a véleményeket. -
sz.j
nagyúr
Mint utóbb kiderült nem mindegy, hogy hová mentem le a képet ..., mert ha az asztalra, akkor tudom a Windows7 Képnézegetővel forgatni, de ha a a Képek mappába (a helyére). akkor nem.
Ilyenkor mindig valamelyik képnézegető/képszerkesztő progit kell használnom (pl. XnView), mert ha azzal lementem, akkor már a win7 képnézegetője is képes forgatni a képeket.@ spiritex
Az az igazság, hogy az XP stílusát/színeit még valahogy eltudtam viselni, de a win7-t már nem (
), ezért inkább "visszatértem" a Classic formátumhoz. Ez kissé "ósdi", de legalább nem nem zavar. -
sladka_pani
senior tag
Üdv!
Egy kis rejtély előtt állok, amivel elsőre nem tudom hogy birkózzam meg. Hoztak egy gépet, BOOTMGR hiányzik indításnál, volt már ilyen, loaderek, egyéb hülyeségek szétcseszik a bootfájlokat, nem indul a gép, win reinstall, kuncsaftnak elmagyarázni ne használjon hülyeségeket. De a mostani elmondás szerint:
- Egy külső Linux rendszerű HDD-t (Médialejátszóhoz való) akart felismertetni a géppel, majd partícionálni (Partiton Magic 8-al ami nem is fut rendesen Win7en plusz a Lemezkezlője többet tud szerintem a rendszernek alapból), de nem tudom sikerült-e, végül is kifagyott a gép elmondása szerint. Újraindította, eltűnt a D meghajtó, 400 GB adattal. Hogy utána mit csinált nem tudom, de egy újboli bekapcsolás után már a BOOTMGR hibával akad meg a POST után. Vélemény eme rejtély megoldására? Partition Magic vagy a Linux rendszerű vinyó vágta tönkre? Illetve ha tudja valaki ezt hogy tudnám neki NTFS-re formázni? Egyszer régen hoztak ilyet is, de Win fel se ismerte szegényt
..és a LEGFONTOSABB: hogyan hozzam vissza szegénynek az adatait? Most az én gépembe áttéve a Win7 lemezkezelő látja, de nem tudja megnyitni, max újraparticionálni, formázni engedné azt a 432GB-os helyet. Végső esetben a könnyebbik megoldás marad, újrarakom, de jó lenne valami megoldás. Köszönöm! -
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy a Windows Media Centerben a filmek almappákban jelenjenek meg? A merevlemezen több mappában vannak rendezve, de a MC-ben ömlesztve jelennek meg. Elég sok film van, és így elég áttekinthetetlen és nagyon belassul a keresés.
Köszi!
-
Hegyirabló
veterán
-
polonic
félisten
Aha. Azt gondoltam, hogy általános karbantartás miatt kérdezted.
Registry táján kell szétnézni szerintem. De nem vagyok biztos benne, hogy megodlja egy ilyen pucoló program. De azért megpróbálhatod, hátha segít.
Ha mégsem, akkor uninstallálnék mindent játékhoz kapcsolódó dolgot, utána maradék mappákat is kitörölném, aztán a végén regeditben egyesével kitörölgetném az összes bioware, ea kulcsot.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Hegyirabló
veterán
Rendben, de akkor kérek segítséget Tőled!
Van egy EA - BioWare játékom, eredeti. Véletlenül felraktam hozzá warez DLC-ket. Leszedtem, kiváltottam az eredeti DLC-t, de hiába rakom fel, akkor is wareznak ismeri fel.
Amikor legutóbb hasonlóképpen jártam, szintén EA játékkal, az egész rendszert újra kellett raknom, mert hiába volt eredeti a játék, folyamatosan azt jelezte, hogy warez, csak azért, mert kipróbálás idejére felraktam egy órára a warezt.
Többieknek is köszönöm!
-
spiritex
veterán
Azt nem lehet megoldani (biztos meg lehet a W7 alapértelmezett programjainak beállításai között), hogy ne a win-es képnézővel nyissa meg, hanem mondjuk az XnView-val?
Amúgy nagyon tetszik ez a nosztalgia, hogy még mindig a win98-as stílust használod! Én is sokáig tartottam magam, aztán győzött a csicsa-micsa!

-
vilmaboy
őstag
Ccleaner szerintem egész jó...
-
polonic
félisten
Nem kell a registry tisztításával foglalkozni.
Több, mint 1 éve, lassan másfél éve van feltelepítve a rendszer és semmi pucoló programot nem használok. Ugyanúgy működik most is a rendszer, mint a legelején.
-
lck
senior tag
CCleaner népszerűbb - Wise meg jobb

-
demerion
tag
-
vilmaboy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
14200 - 14101
72423 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 7
- (kiemelt téma)
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- Battlefield 6
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Video digitalizálás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- MacBook Neo 512GB Indigó (3év Garancia) - Bontatlan
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), ezért inkább "visszatértem" a Classic formátumhoz. Ez kissé "ósdi", de legalább nem nem zavar.