Hirdetés

Aktív témák

• Morden24

nagyúr

válasz Kakumix #11459 üzenetére

1. Ha jól tudom a win7-es telepítők tartalmazzák a 32 és a 64bites verziót is. Ha feltelepítem a 64bitest majd kiderül, hogy mégsem OK, cserélhetem a 32bitesre? Persze friss telepítéssel, nem rátelepítve, up/downgrade-elve.

Igen, így van. A dobozos tartalmazza mindkét telepítőmédiát (külön dvd-n), az OEM-ben sajnos nem vagyok biztos, azt majd valaki megmondja.
    Szóval igen, a lényeg a kapott kód: ha nem jön be a 64 bites, akkor format, és mehet fel a 32-es.
    Rátelepíteni, up/downgrade-elni nem is tudsz 32 és 64 bit között.

2. Az oem-et nem lehet másik gépre telepíteni, mint amelyikre aktiválva lett. Ennek ellenőrzése mennyire komoly?

Az ellenőrzése elég komoly, mert a hardver változását érzékelve nem fogja hagyni magát interneten keresztül aktiválni.
    Ezen felül az aktivácó maga már kevésbé komoly. Egyrészt garanciális hardvercserénél (az alaplap változása számít, más nem) nem lesz probléma, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a telefonos aktiváció során magas ívben leszarják a miérteket, és aktiválnak. Ofkorsz ez nem egy hivatalos álláspont, csak általános gyakorlat, szóval ne erre apellálj.

Aktív témák