- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz
detroitrw
üzenetére
Akkor marad az USB-s csatlakozás.
A #32675-ben szemléltetett mSATA / M.2 SATA meg nem kompatibilis M.2 PCIe NVMe SSD-vel és a "Van sata - nvme adapter?" kérdésre nyilván nem a válasz. -
Csorbi
addikt
válasz
somasz
üzenetére
A 0x8007042b-0x2000d frissítési hiba akkor fordulhat elő, ha egy szoftverprogram nem kompatibilis a Windows jelenlegi verziójával. Használsz-e harmadik féltől származó víruskeresőt, tűzfalat vagy más, rendszerrel kapcsolatos alkalmazást (elavult régi periféria driver, bármilyen szoftver, stb.)?
99%-ban ezek akadályozzák meg a frissítést, ezért kell egészben gondolkozni: ha OS-t frissítesz, akkor minden mást is naprakészen kell tartani! -
válasz
King Unique
üzenetére
Pont ezt mondom.
Rufusal viszont könnyű (66%) ebbe a hibába esni.
MCT esetén pedig csak a nem kompatibilis hibát fogja adni. Nem tudja eltéveszteni. -
Csorbi
addikt
-
tatabike
őstag
Sziasztok. Hónapok óta azzal küzdök, hogy minden egyes W11 frissítés után eldobja a vga drivert a windows, mert szerinte nem kompatibilis a verziója. Pedig mindenhol be van állítva, hogy ne brizgálja a drivereket, de mégis minden alkalommal az van, hogy települ valami frissítés, aztán következő nap nincs hangeszköz, nincs vga driver és 1024x768-ban indul el a 4K monitoron az "élmény", youtube akadozik, stb. Egyszer kipróbáltam, hogy letiltottam minden frissítést, akkor hibátlanul ment 2 hónapig a gép. Most utoljára ráengedtem, megint ugyanaz. Már tényleg nem tudom, mit csináljak vele.
-
westlake
félisten
válasz
teptep
üzenetére
Egyrészt "23H2-ről 25H2-re", másrészt ha valami nem kompatibilis, akkor az nem úgy jelentkezik, hogy nem indul el a telepítő. Egyébként pedig rossz az irány, mivel ha támogatott a CPU, akkor támogatott, ha pedig nem, akkor meg írta, hogy "...kikacsolva TPM-et meg SecBoot-ot...".
-
teptep
őstag
Szerintem nem zavarodott össze semmi, csak a telepítő úgy működött ahogy az neki elő van írva. Tehát akár "zavarodott" a rendszer, akár nem, akár volt rajta win11, akár nem, akár kompatibilis, akár nem, a telepítő mindig elvégzi az ellenőrzést. Persze ezt meg lehet kerülni Rufus telepítővel, setup.exe paraméterezett indítással, registry bejegyzésekkel, unattend.xml vezérlő fájlokkal... de az állításod a telepítő mókolatlan indítására vonatkozott. A gyakorlat azt mutatja, hogy az állítás nem igaz:
#31622: kollegának a nem kompatibilis 23H2 rendszere megbukott az ellenőrzésem
#31629: kompatibilis laptopon a TPM kikapcsolását követően indított setup.exe ellenőrző algoritmusa szintén leállítota a telepítést. Persze. Mert a rendszer "össze lett zavarva".
A kedvedért csináltam mégegy tesztett: Asztali gép, i7-4790, TPM sosem volt. Rufussal frissen telepített Win11 21H2. Telepítés után az ISO becsatolva, setup.exe [elindítva], [ellenőrzés elvégezve] és [le is állt] annak rendje és módja szerint.
A felsoroltak konkrét és reprdodukálható működések. Szerintem el kellene engedni annak az állításnak a tartalmát, meg az összezavart rendszereket, meg azt hallottam típusú városi legendákat... -
BadStyle
csendes tag
Nem rágódok rajta, és nem is akarom megcsinálni, csak információt akartam gyűjteni, hogy hogy megy ez. Hogyha később szükség lesz rá, tudjam mit / hogy kell . .
De szerencsére van olyan gépem ( asztali / notebook ) ami megfelel a követelményeknek, azokkal nem kell ezt a rufusos / registryt csinálni, hanem egyből felmennek ! ( Felmennek vagy iso -ból gépen, vagy media creation tool -al bootolható pendrive -al ).
Csak van olyan gép is, ami nem alapból nem kompatibilis a win 11 -el, de rufussal meg van csinálva hogy felmenjen, és annak az in pleace upgrade -jét kérdeztem !
Kiderült, hogyha pendriveról ha indítom az exe -t, akkor felmegy, nem kell követelmény !
Ennyi . . -
válasz
vaakuum
üzenetére
Innen letöltöd a Windows 11 telepítési asszisztens-t. Vagy letöltesz egy teljes telepítőt és rányomsz a SETUP.EXE-re.
Ha esetleg közli, hogy nem alkalmas a gép, akkor jön a gondolkodás, hogy mi a probléma. Lehet, hogy maga a gép kompatibilis, csak nem stimmel valami BIOS beállítás.
Vagy tényleg nem kompatibilis, akkor Rufus-szal kiírsz egy módosított telepítőt, és azzal frissítesz. -
westlake
félisten
A nem támogatott azt jelenti, hogy a Microsoft nem szeretné, ha a Windows 11 telepíthető lenne rá. De onnantól, hogy rajta van, és fut, már nem érdekli. A működő operációs rendszer szempontjából nincs olyan, hogy kompatibilis, vagy nem kompatibilis. Ebből következik, hogy aktiválni is ugyanúgy lehet őket.
-
Joker88
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
valahogy nem akar összejönni..
A történet, az ez egy Teclast X98 Plus, gyári W10 Home-al.
Csodálkoztam is, de felajánlotta a Win11-re való állást. (Windows10-en normális táblagép módban használtam..)
És fel is frissítette Windows11 Home-ra.. Pedig elméletben nem kompatibilis - tudtommal..
Frankón érzékeli a kijelzőt,semmi érintő probléma nincsen.. -
lanszelot
addikt
Hello,
HP laptopomon engedélyeztem a tmp-t, a gép 100% kompatibilis w11-el, windows ellenőrző progi kiírta kompatibilis.
De gépházban még mindig azt írja nem kompatibilis.
Task Schedule-ban Ms Compatibility App... -ra jobb klikk "vége" , majd jobb klikk "futtat" kiírta fut, majd kész.
De még mindig azt írja gépház hogy nem kompatibilis.
Mit tudok tenni? -
Nem kompatibilis gépen, in-place lehet-e frissíteni egy Windows 10-et?
-
-
GEPESZ66
veterán
Nem kompatibilis gépre telepítéshez melyiket használjátok?
Flyoobe
Rufus -
tpeter77
addikt
Sziasztok,
W11 telepítő pendrive-ot szeretnék létrehozni, ahogy a WinBootMate, azaz hogy a hardveresen nem kompatibilis gépekre is telepíthessem. Sajnos a fent említett program fizetős.
Rufus-ban vagy más ingyenes programban van erre lehetőség? Mutatom a képet.
-
Csorbi
addikt
válasz
herrká
üzenetére
Ez a rendszer nem kompatibilis a Win 11-el, csak teljes alaplap és CPU cserével oldható meg, minimum 8. generációs Intel CPU kell hozzá, vagy Zen+ architektúrájú (AMD 2xxx) Ryzen CPU.
Ennek ellenére megoldható kis trükközéssel a telepítés a jelenlegire is, de nem lesz támogatott, azaz nem tesztelik a működését a hardvereden. A #26385-ös hozzászólásban megtalálsz minden leírást.
-
idegen lény
addikt
Köszönöm a segítséget, így már világos, kicsit belezavarodtam, meg félreértettem. Többet nem írok ide, hogy majd megtaláljam, ha majd rászánom magam. Egyelőre várok vele, hátha a MS közben észbe kap, és engedélyezi több gépre is, mert így az amúgy tökéletesen működőképes gépek egyharmadát kizárja, ami nagyon nem fair. És állítólag a biztonságosság a céljuk ezzel a kizárással. Hát, ezzel pont azt érik el, hogy rengeteg gép nem lesz biztonságban. Vagy kiadnak egy light verziót belőle a nem kompatibilis gépekre.
-
CirrMee
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Kimaradt, de leírták többször: viszont az éves "H" pakkot nem fogja leszedni frissítés gyanánt (nem kompatibilis gépen), azt neked kell manuálisan megoldani.
Működés miatt meg kár aggódni, ha nincs spec hardver, nálam is Win11 fut a gyerek gépén (i7 2600k).
-
idegen lény
addikt
válasz
Armagedown
üzenetére
De mi alapján döntik ezt el? Ez még ma is egy jó, teljesen használható processzor, tökéletesen alkalmas böngészésre. Mi a baj vele? Most dobjam ki, és szennyezzem vele a környezetet, mert nem hajlandó megpusztulni? Milyen felelős magatartás ez a MS részéről? Fenntarthatóság?
És egyáltalán nem vagyok ezzel egyedül, rengeteg ember remekül el van ilyen gépekkel. Nem ingyen szereztem, hanem ötvenezer forintot adtam érte! Tudom, használjak Linuxot. Csakhogy nem ezt ígérték, hanem azt, hogy a W10 lesz az utolsó rendszer, amire szükségünk lesz. Vagy akkor csináljanak egy W11 Lightot a nem kompatibilis gépeknek! Egyszerűen dobálják ki a W11-ből az össze felesleges szemetet, amit úgysem használnék, és már kész is lenne! Bár fogalmam sincs, hogy mi a fene lehet a W11-ben, amitől már nem kompatibilis azokkal a processzorokkal, amikkel a W10 vígan elmuzsikál. Pláne, hogy W11 még érezhetően lassabb is a W10-nél az ikonok megjelenítésében. Valahogy nem látom az előrelépést semmiben, amiért érdemes lenne váltani. -
King Unique
titán
válasz
idegen lény
üzenetére
Nyilván nem a Windows 11 használatától akarnak elrettenteni, hanem attól hogy a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-n használd, hanem szükség esetén vegyél inkább új és kompatibilis CPU-t, vagy kompletten új laptopot / asztali PC-t.
"a jövőbeli frissítések már igényelni fogják azokat a processzorképességeket is, amikre a nem kompatibilis processzorok nem képesek?"
Ilyen max. a 15+ éves, POPCNT/SSE4.2 utasítást nem támogató muzeális CPU-knál volt 24H2 verziótól, nem a modern CPU-knál.
A nemrég itt is kivesézett témánál a 8., 8. és 10. generációs Intel Core i CPU-k mellőzése pedig csak az OEM-kre, a gyárilag Windows 11-gyel előtelepített PC-kre vonatkozott és nem arra, hogy a Windows 11 ne működne továbbra is ezekkel a processzorokkal.
Figyelj, egyszerű válaszok magyarul még egyszer:
Telepíthető a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-re is Windows 11 és folyamatosan kapja majd havonta a kumulatív biztonsági és egyéb frissítéseket, max. új verzióra frissítést (funkciófrissítést) nem kap, utóbbit kell manuálisan megoldani.
Vagy másik opcióként lehet venni teljesen kompatibilis hardverkonfigurációt és akkor az utóbbi sem téma.
Ami egyébként már a 2021. októberi megjelenés óta, azaz lassan 3 éve így van, vagyis nagyon nem újdonság.
-
idegen lény
addikt
"Ha Windows 11 nem jogosult hardverre van telepítve, az eszköz nem kap támogatást a Microsofttól, és kényelmesen fel kell vennie a kompatibilitási problémák kockázatát.
Azok az eszközök, amelyek nem felelnek meg ezeknek a rendszerkövetelményeknek, kompatibilitási vagy egyéb problémák miatt hibásan működhetnek. Emellett ezek az eszközök nem garantáltan kapnak frissítéseket, beleértve a biztonsági frissítéseket is."
Ennyi erővel maradhatok W10-en is, ha a W11 sem fog kapni támogatást.
2025-02-20 15:16:32
King Unique
Az csak a hivatalos elrettentő szöveg, ellenben a gyakorlatban a nem támogatott hardverkonfigurációra telepített Windows 11 is ugyanúgy frissül, kapja havonta a kumulatív frissítéseket, max. új verzióra frissítést nem kap, utóbbit kell manuálisan megoldani, ami a téma topikjában többször ki lett fejtve: [link], [link].Nem értem, miért kellene bárkit is elrettentenie a MS-nak a legújabb operációs rendszerétől, ha az az érdekük, hogy minél inkább elterjedjen. Csak azért, mert most kapnak támogatást, még nem biztos, hogy mindig így lesz. Mi a garancia erre, amikor a MS ennek pont az ellenkezőjét kommunikálja? Nem lehet, hogy ezeket azért írják, mert a jövőbeli frissítések már igényelni fogják azokat a processzorképességeket is, amikre a nem kompatibilis processzorok nem képesek? Mert akkor a W11 felerőszakolása helyett először egy kompatibilis processzorra kéne cserélnem a mostanit, vagy a Linuxot kéne feltennem, nem a W11-et felerőltetni egy ahhoz alkalmatlan gépre. Amúgy meg miért kell egy ennyire egyszerű művelethez kisregényeket végigolvasnom és megértenem angolul? Nem lehetne egyszerűen válaszolni magyarul, hogy meg is értsem?

-
válasz
sztivo
üzenetére
Amúgy ez olyan kontraproduktív az MS-nek, mert 140 millió PC-t írtak, hogy Windows 10-en van ragadva, és ami nem kompatibilis, miközben népszerűségben meg a Windows 11-nwk nagyon kellene az a 140 milliós tábor.
A TPM 2.0 hiánya szerintem is biztonsági probléma, de azért az a CPU oldaláról lehetne csak ajánlást tenni. -
válasz
sztivo
üzenetére
Pontosan ez motivált az i7 7700K-s gépnél. 75K ért ment el a CPU,az 1060-as GTX meg 102K-ért, mert chiphiány volt, és pont ezért vásároltam akkor laptopot. Olcsóbb volt megvételkor, eladáskor meg buktam rajta.
Viszont azt látjuk, hogy most is az Inteleket szórja ki az MS. Ha jól tudom, csak a Ryzen 1000 ami nem kompatibilis a Windows 11-gyel hivatalosan. Amúgy a kompatibilis kifejezés is meg van erőszakolva, mert ha nem lenne az, akkor nem futna rajta.
-
válasz
vtechun
üzenetére
Tehát rosszul lett installálva.
Most a mbr2gpt.exe vel konvertáld át uefi módba (erről sok leírás van a neten).
Viszont a nem kompatibilis proci miatt nem fogja önállóan felkínálni az éves frissítéseket, ott is kézimunkázni kell. Ez is le lett itt párszor írva hogy kell. -
Ha már Hiren's. Nem tudom ki mennyire emlékszik még a régi verziójára, de volt benne egy nagyon hasznos és jó progi a "HDD regenerátor" egy bizonyos Dimitry Primochenko terméke. Én magam nagyon sok HDD-t hoztam vele vissza a halálból, és sikerült adatokat menteni róla. Sajnos az új rendszerekkel már nem kompatibilis, de lassan ki is kopnak a fizikai meghajtók is. Ennek ellenére maga a program létezik és elérhető, a mai kor-rendszer igényeihez igazítva, bár borsos ára lett.
[link] -
bulek
tag
Sziasztok!
Jelenlegi gépemen Win10 van, 11-gyel nem kompatibilis a CPU
A Rufus erre ad megoldást.
Érdemes a meglévő win10-re ráfrissíteni így vagy 0-ról?
Azért akarnék frissíteni, mert van egy-két szofver, amit nem tudok újra jogtisztán feltenni.
És aktívan használom
Köszi a tanácsot. -
I02S3F
addikt
Egy picit utána olvastam a topikban, de nem találtam választ a kérdésemre.
A 11, nem kompatibilis gépre telepítése okoz instabilitást? Frissíthető utána win update-en keresztül, mindig?

szerk.: Tudom, tuti le van írva, csak nem találtam.
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor magyarán ha a gép nem múzeális és rendelkezik POPCNT/SSE4.2 és a TPM-el is.
Abban az esetben esélyes , hogy a win11 is ugyanazzal a teljesítménnyel tud dolgozni a gépen? Ha ténylegesen csak az a baja , hogy nem kompatibilis pl egy első genes 8 mag 16 szálas ryzen procival?
-
adika4444
veterán
"Hivatalosan nem állítottak ilyet, egyetlen ember mondta ezt, egy Jerry Nixon nevű fejlesztő."
Az MS-nek azért ez baromi jól jött, boldog-boldogtalan felrakta a Windows 10-et, ezzel az új stratégia szerint mehetett az adatgyűjtés, a reklámok, a promotált appok, mert a felhasználók töredéke lehet az, aki odafigyelve minden ilyen privacy beállítást átnéz és személyreszab. Ráadásul a Windows 8 buktája után minden erejükre szükség volt, hogy az új rendszerüket minél többen próbálják ki. Bevallom őszintén, amikor először teszteltem nem hittem el, hogy valami ilyen pocsék minőséget képvisel, szerintem a 2015-ös első stabil kiadás a Vistát is alulmúlta, kellett két év, hogy 2017. őszén élesbe is használatba merjem venni.
Mostanra új a stratégia, inkább a régi hardvereket igyekeznek kiszórni, de persze nem úgy, hogy ki is szórják, hanem úgy, hogy majd a felhasználói bázis egy része megveszi az újat, ezzel a PC piacon is rúgnak egyet, a bázisuk másik része meg majd felokosítja mindenféle módszerekkel és a vége megint ugyanaz, ahogy a Windows 7 végével megugrott a Windows 10 felhasználói tábora, úgy a 11-é is meg fog jövő ősz után. Egyébként ezzel is az volt a tapasztalatom, hogy kellett két év, hogy kikupálják annyira, hogy működjön úgy, mint az elődök, de azóta legalább hibátlan. A funkciófrissítésekkel jobb vigyázni, majd kitesztelik a kíváncsiak (mondjuk köztük én is), utána meg már kipofozzák annyira, hogy ideális esetben ne okozzon problémát.
A Microsoft bebukta az okostelefonos ipart, a tablet piac szintén nem jött be nekik, de a Windows 10-zel és az AI-jal nagyon magukra találtak. Hihetetlen profin ismerték fel, hogy régen a felhasználói bázisnak még megfelelt a Windows 7 szint, egy full üres, puritán OS, kézzel driverezve, programokat feltelepítve. Mostanra pedig rájöttek, hogy ha bugosabb is, hihetetlen módon buknak rá a népek, ha be van építve minden APP, ami nincs, ott ajánlgatják állandóan, több a bug, de az egyperces TikTok videók korához igazodva nem várja már el senki, hogy valaki a PC-je belakására, személyreszabására rászánjon fél órát, elvégre kicsomagolva és előtelepítve, vagy a Windows 11-et felrakva maguktól mennek a driverek, első netrekötéskor telerakja a startmenüt APP ajánlatokkal. Nagyon jól adaptálták a Windowst a felgyorsuló, mindig csak több ingert kívánó felhasználóknak.
Egy szűk réteget meg persze zavar, próbál tenni érte, de amíg régen volt az igazi expert, a buherálgatós és az end-user, mostanra lehet valaki end-user, vagy expert. Egyre kevésbé van lehetőség az ilyenekre, hogy a netkábelt kihúzva lesz offline fiók, unattend.xml-lel kell mókolni és annak a most 40--50--60-as korosztálynak, akik abba nőttek bele, hogy a garázs mögött megpatkolja az autót, hogy két videó alapján ő a család Windows megoldóembere, érthetően fáj, hogy vagy az end-userekhez csapódnak, vagy bele kell tenni az effortot és teljesidős hobbiként űzni a Windows hivatalos, de bonyolultabb megoldásait, ha azt akarja elérni, hogy nála legyen az irányítás. Szerintem ezt ez a fórum is megerősíti, nagyon két táborra van szakadva és egyre szűkül az a réteg, akinek nem ez a munkája (nem IT-s), de rászán napi 20 percet és segíti az end-user-eket az egyszerű problémáikkal. Ami régen volt 20 perc, az most fél nap utánajárás kb.
De a fiataloknál meg nagyon jól bejön, negyed évszázados fejjel csinálom nálam idősebbeknek és fiatalabbaknak a gépeit. Az idősebbeknek még igénye van az ilyen-olyan személyreszabásra, de a fiatalabbaknak szinte mindig az a vége, hogy felmegy az OS, látja a böngészőt és ő elégedett is, a felhő menti az adatait, ha meg valami nem működik neki megfelelően, előbb nyom rá a gyári visszaállításra, mint megpróbálná felgöngyölíteni a problémát.Ez hosszú lett és nagyon elkanyarodtam az eredeti témától, de lényegében tényleg azt látom, hogy a Windows egy generációs váltáson ment/megy át és alapvető elvi kérdések ütköznek, amiben még a Microsoft sem tudja eldönteni, melyik tábornak kedvezzen, ezért van az, hogy egy webböngészésnél mélyebb szintre ásva az egész OS egy tákolmány, modern és legacy programok egymás mellett, egyik-másik nem kompatibilis egymással, de ettől függetlenül működik és van az a korosztály, ahol hihetetlen elégedettséget okoz ez és tátognak, hogy XP-n meg 7-esen még kellett egy fajta hozzáértés a telepítéshez, bár az okosított AIO image-ek elterjedésével azért ez már elkezdett kopni az előző évtized első felében.
-
Sziasztok!
Adott az adatlapomon lévő gép, amin legális Win 10 volt, amire "hack" - el frissítettem fel a Windows 11-et, lévén nem kompatibilis a lap/cpu.
Most gépcsere lesz(lap, cpu, vga) de szeretném megtartani a Windows-t. SSD megy az új gépbe, gondolom némi driver vacakolás után menni fog a rendszer(csináltam már ilyet), de azt miként tudom megtenni, hogy immár ne "felerőltetett" verziónak vegye, hanem hivatalosnak? Tehát, hogy a verzió frissítések is gond nélkül felmenjenek Windows update-en keresztül(új hw már Windows 11 ready)?
Egy sima Windows alaphelyzetbe állítás elég ehhez? Vagy szerezzek egy Windows telepítőt, és Win alól indítva tegyem újra?Köszönöm!
-
hapakj
őstag
válasz
hapakj
üzenetére
No kicsit utánajártam miért írta, s gondoltam, ha valakit esetleg érdekel a bénázásom megosztom tapasztalataimat

Szóval utána olvasgattam s azt találtam, hogy a 7700K cpu-m is tud valami félszoftveres TPM megoldást Intel PTT (Platform Trust Technology) néven, amit a Windows 11 installer el is fogad TPM 2.0-nak. Viszont ez alapból általában ki van kapcsolva a BIOS-ban és az alaplapok a hw-es TPM modult keresik.
Átnéztem BIOS beállításokat és a Secure Boot bevolt kapcsolva, viszont OS Type alatt Other OS volt beállítva. Ezt át lehetett állítani Windows UEFI-re, nem tudom, hogy számít-e.
Még mélyebben turkálva egészen eldugva sikerült átállítani a TPM típusát is dTPM-ről PTT-re (Asus Prime 270-A alaplap). Elvileg ez a Intel PTT technológiát minden 6. és 7. generációs (Skylake, Kaby Lake) processzor támogatja, viszont hogy használható-e az függ az alaplaptól.A beállítások után elérhetővé vált a Windowsban a TPM és már nem is panaszkodott a Windows 11 telepítő a TPM 2.0 hiányára. A Windows 11 Update Assistent még mindig megállt nem kompatibilis számítógép hibával, s csak kilépés volt opció.
Viszont a letöltött ISO telepítő minden probléma nélkül frissített egy még régebben felrakott Win 11 21H2-t 24H2-re. Érdekes mód, már semmilyen kompatibilitási problémára nem hivatkozott.Én már azzal elégedett leszek, ha a feature/major updateket manuálisan, original ISO-ból (nem tiszta telepítéssel) fel lehet rakni. Szóval akinek ilyen CPU-ja van értelmes átnézni a BIOS a PTT beállításért, nekem eléggé el volt rejtve.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Sosem próbáltam de gondoltam.....most !
Rá lehet venni vajon a Win11-s rendszert , hogy egy Logitech C920-s webkameránál is működjön a "Windows Hello" funkció ?
Azt írja, hogy nem kompatibilis a kamera.
Mondjuk ritkán használom de amúgy elégedett vagyok vele....8-9 éve. -
törölt tag
Lehet, hogy csak nekem újdonság , de most mókolás nélkül engedné a frissítést nem kompatibilis processzorra ( első generációs ryzen nem AF verzió ) TPM, Secure boottal rendelkezik a gép. -
törölt tag
válasz
Visormail
üzenetére
Tuti volt de már nem találom én se, ahol maga az MS írja le a metódusát , hogy miként lehet nem kompatibilis processzorral rendelkező gépre feltenni a Windows 11-et.
Persze ott is figyelmeztet, hogy semmilyen felelősséget nem vállalnak. De most egy rendszer miatt én nem fogom kidobni a procimat mert az MS kitalált egy röhejes megkötést. -
Visormail
addikt
válasz
üzenetére
Akkor csak én nem látok a linkelt ms oldalon semmilyen utalást sem arra amit a pcworld állít?
"now officially possible to install"
Hol írnak ilyet? Végig arról beszél, hogy miért ne csinálj ilyet, ha mégis csináltál vond vissza. "If you installed Windows 11 on a device not meeting Windows 11 system requirements, Microsoft recommends you roll back to Windows 10 immediately.""You can find those official instructions on this support page."
Kizárólag a kompatibilis gépek frissítési módjairól írnak, nincsenek instrukciók nem kompatibilis gépek esetére."Microsoft doesn’t explain the actual “upgrading to Windows 11” steps in the document, but we assume it’s done via the Windows Update app and the PC Health Check app."
Itt már a pcworld cikk is azt mondja, hogy az ms nem írt ilyet, ők csak feltételezik, hogy majd lesz ilyen.Most végülis mi értelme volt ennek a pcworld cikknek?
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok ! Kérdezni szeretném, hogy vannak itt tagok akik úgymond nem kompatibilis hardveren futtatják a rendszert? Ha igen van bármilyen negatív tapasztalat a rendszerrel?
Nekem speciel egy első genes ryzen 1600X ketyeg a gépbe ami köztudott nem elég neki.
Amit nem egészen értek, vagy nem rendelkezik ez a prockó valami utasítási készlettel ami éppen a Win11-nek kellene? Jelenleg 10-est nyüstölök azért érdekelne a Win11. (TPM stb rendelkezik a gép, egyedül a procival nincs kibékülve amikor lefuttatom a health check appot. (Tudom, hogy vannak kiskapuk rufus és társai , de elsőbb kíváncsi lennék a felhasználói tapasztalatokra is
) -
Peace
nagyúr
Ez valami olyasmi, amit rendbe kell tennem? Nem kompatibilis illesztőprogramok miatt nem bekapcsolható....

-
Win 11 Pro H2 , 22621.4317 a rendszerem
24H2 a jó életért nem akar frissülni, de az esedékes frissítések mindíg felmennek
Ez vajon miért van ?
,H2 frissítést fel se dobja
13700K / 32GB a vas , tehát nem a szar kategória
Van egy "megelkülönítés" problémám is, nem engedi az integritást bekapcsolni az eszközbiztonságba, mert pár driver nem kompatibilis (ő szerinte
)
Többnyire asus driverek, lapom Asus Prime Z790-A
-
Csorbi
addikt
válasz
lala666
üzenetére
De, írja. Mint itt is. Nem kompatibilis eszközillesztő miatt.
Te nem azért kapcsoltad ki, mert egy olyan eszközt akartál telepíteni, amihez nincs Win11 HVCI kompatibilis driver? Kikapcsoltad a memóriaintegritást, feltetted a drivert, és most nem tudod visszakapcsolni. Hátperszehogynem. Mivel fent van a nem HVCI kompatibilis driver.
-
svgyula
addikt
Elméletileg az ARC a régebbi szabványú erősítőkben használatos a HDMI 2.0-ig Utána jött az eARC ami fontos az ARC nem kompatibilis az eARC-vel vagyis ha a TV tudja az eARC szabványt az erősítő pedig nem akkor a TV-nél vissza kell venni a "régi" szabványra. Ha ez nem lehetséges akkor szinte biztosan nem lesz hang az erősítőn, sajna tapasztalat. Persze az is kérdés, hogyan vannak csatlakoztatva az eszközök? A többcsatornás és vagy házi mozi erősítők amin van HDMI elméletben képesek leválasztani a hangot és a képet tovább engedni a TV felé. Itt minden esetben az erősítő ARC(eARC) és a TV ARC(eARC) kell összekötni. De ugye a fentebb írt dolog még így is áll vagyis a TV-ből jövő hang nem lesz meg, míg más eszköz ami közvetlen az erősítőbe megy szól. Ilyen esetben lép még közbe a HDMI szabvány ami ugye nem mindenható így a 4K, 4K 60hz stb 8K stb már nagyon függ a kábeltől is! Vagyis összegezvén megy mint rendesen a keverés
-
VGYke
addikt
Ha már volt, bocsánat. Windows 11 24H2 - Nem kompatibilis a géped? DE IGEN! Még a 2009-es Phenom ii is! Mutatom hogyan!
Nem tűnik bonyolultnak.(?) -
-
CsengődiGeri
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Biztos igazad van. De az eredeti 24H2-vel megpróbáltam előbb az updetet és nem kompatibilis hardver üzenettel leállt a dolog. Nem tudom mit vizsgált mit nem de nem ment fel. Ezután olvastam hogy ki jött az uj rufus és azzal menne a dolog. Megcsináltam a telepítőt és tényleg ment a dolog. Részemről NAGY NAGY GRATULA A RUFUS FEJLESZTŐ CSAPATÁNAK ÉS KAPJA BE AZ MS.
-
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
A nem kompatibilis PC-ken eleve fel sem fogja ajánlani a Windows Update a 24H2 vagy bármilyen más verziófrissítést, meg a követelményeknek megfelelő PC-ken is csak opcionális frissítés lesz első körben a 24H2 és nem muszáj rá azonnal váltani, a Windows Update sem fogja automatikusan telepíteni.
A Windows 11 23H2 verzió a Home és Pro kiadásoknál 2025. november 11-ig támogatott, addig nyugodtan használható.
Check Windows 11 24H2 Compatibility Before Release
Egyébkétn biztos nem támogatja a CPU a 24H2-nél követelmény POPCNT/SSE4.2 utasítást?
Csak mert ahhoz muzeális CPU kell.
-
urandom0
őstag
válasz
teptep
üzenetére
Nem fog menni.
Pedig de. Tessék:
MCT-vel kiírt ISO, mindenféle hack és bypass nélkül simán felment arra a gépre, amire a PC állapotellenörző egy órával korábban azt mondta, hogy a CPU miatt nem kompatibilis:
És a támogatott processzorok listájában nincs bent az i7-7700.
-
törölt tag
Szevasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy ha felrakom (regedit áttírással) a nem kompatibilis gépemre a 11-et, azt a Microsoft letiltja?
Mert olvasom, hogy már majd ezt letiltja a Microsoft.
-
boborján2
őstag
Helló!
Ha felment a w11 iso ---> rufus ,nem kompatibilis cpu-val, de közben kompatibilis lett lap és cpu csere miatt , és bebootol megy tovább ,driverek is felmentek, eszközkezelőben minden pipa, akkor így oké?
Vagy érdemes szüzen telepíteni az új hardverre?
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Közben visszaolvastam és látom, hogy a gépem működhetne w11-el is. A mostani frissítéskor azt írja, hogy nem kompatibilis, de leírt módszerekkel látom, hogy ez megkerülhető. Új w11 telepítéssel. Frissítéssel is megoldható szerinted?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én kitörölgettem a nem kompatibilis drivereket mindaddig amíg az OS feletti mind a négy érték zöld lett, és működik a magelkülönítés. Valami régről származó már nem is használt driverek bezavarhatnak. De a win listát ad róluk mi a hátráltató ok.
Ha a két pirossal keretezett ilyen akkor már minden ok. (tudtommal) -
westlake
félisten
Ezt megint nem tudom értelmezni. Mit értesz azalatt, hogy hivatalos telepítő? Az, amit a Microsoft publikál ISO formában? Ennek jelentősége nincs, mert attól a védelem nem fog megszűnni, hogy valaki beleturkál a telepítőbe. Kivéve persze, ha pont a védelemet iktatja ki. Onnantól, hogy belenyúlt valaki, már nem hivatalos egy telepítő. Ebben az esetben nincs jelentősége, hogy hivatalos-e, vagy sem. Annak van jelentősége, hogy a védelmi rész ki lett-e iktatva, vagy sem. Az általam használt telepítők gyári fileokból vannak generálva (UUP), nincs kiktatva a védelem, mégis működik "nem kompatibilis" konfiguráción. Nem tudom érthetőbben megfogalmazni. A 23H2-es telepítő nem működik, a 24H2-es pedig igen. Mindkét fajta ugyanazzal a módszerrel van elkészítve, tehát vagy mindkettő gyári, vagy egyik sem az. Ezért írtam, hogy nincs jelentősége.
-
westlake
félisten
Többeknek feltűnt, hogy az OPTIONAL Minimum Requirements-nél a TPM és a Secure Boot nem kötelező, hanem opcionális. Mondhatnák, hogy oké, de ez körülbelül senkit sem érdekel, mivel az emberek alig használnak LTSC-t. Igen ám, de jelenleg az összes olyan lényeges build, ami újabb a 22631-nél (23H2), egyáltalán nem tartalmaz semmi olyan "védelmet", amit a korábbi buildeknél jónéhányan megutáltunk. Magyarul az összes 26100-as (24H2, kliens és szerver) és 262xx-as (Insider Canary) build pontosan ugyanúgy telepíthető a régi (és a Microsoft szerint nem kompatibilis) konfigurációkra, ahogy telepíthető ezekre a Windows 10! Nyilván a jövőben ez változhat, de a mostani 26100-as buildek is hivatalosak, csak nincsenek terjesztve.
-
King Unique
titán
válasz
föccer
üzenetére
A rendszerkövetelmények eleve megtekinthetők a Microsoft weboldalán, a PC Health Check alkalmazással külön is ellenőrizhetők, stb.
A termékkulcs megadásának és az aktiválásnak ehhez normál esetben semmi köze nincsen, a BIOS-ban a termékkulcs meg csak a Windows 10/11-gyel gyárilag előtelepített PC-knél van, egyéb esetben nincsen és eleve a Microsoft aktiválószerverén tárolódik a hardverazonosító és a digitális licenc.
Maga a telepítéshez használt Windows 11 ISO egyébként honnan van, a Microsoft weboldaláról lett letöltve, illetve MCT-vel létrehozva a telepítési adathordozó, vagy egyéb módon?
Ha nem kompatibilis hardverkonfigurációra kell Windows 11-et telepíteni, akkor pl. a Rufus használata javasolt és egyben praktikus is, az UEFI, TPM 2.0 stb. követelmények eltávolítása mellett felkínál plusz beállítási opciókat is pl. a helyi fiókos / internetkapcsolat nélküli telepítéshez, a Windows 10/11 ISO-t is le tudja tölteni, stb. -
-
westlake
félisten
válasz
Permet Elek
üzenetére
Nem, visszafelé nem kompatibilis a dolog. A Windows 11 (talán még mindig) megeszi a Windows 10-es kulcsokat, de ez fordítva sosem működött.
-
boborján2
őstag
Jogtiszta w10-et ,hogyan lelet w11-re frissíteni (adatok megtartásával) úgy hogy az eszköz nem kompatibilis vele?
Tehát maga a w10 nem ajánlja fel.
Köszi
-
boborján2
őstag
Helló!
Nem találok a neten friss és egyértelmű leírást , hogy mi van akkor ha nem kompatibilis gépre (i5 6500) rakom fel a w11-et.
A telepítőt talán megoldja a rufus , de mi történik a rendszerrel a napi használat során?1-2 helyen olvasom hogy nem kapfrissítést , de pontosan melyek ezek a frissítések?
Köszi
-
modflow
veterán
Ebben a csodás Win11-ben a telefonomat rá akartam dugni a PC-re.
Nem akarta az illesztőprogramot feltenni, nem ismerte fel a telót így.Ki kellett kapcsolni a magelkülönítést. Úgy jó lett.
Most viszont nem tudom visszakapcsolni, mert nem kompatibilis illesztőprogram van a gépen és a memória integritás nem kapcsol vissza.
De nem tudom milyen illesztő progit tett fel, nem tudom mit töröljek, hogy ezeket a fentieket vissza tudjam kapcsolni.
Tudnátok segíteni? -
cigam
titán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Welcome to the real world!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Miért akarsz egy nem kompatibilis HW-re W11-et tenni? Ha már veszel egy gépet, miért nem nézel utánna annak, hogy fut-e rajt a W11?!
Nem lett volna 1xübb megoldani a W10 hang problémáját? -
Üdv!
Édesapámnak egy új gépet raktam össze a Win7-es E8400-es Core 2 helyett, mert akadozott már a működése.
Ez most i3 9ezres gép lett, 16giga rammal.
Win 11 telepítője azt írta ki, h nem kompatibilis a gép.
Gondolom a dedikált TPM hiánya volt az egyik oka.
Úgyhogy Win 10-et raktam rá inkább.
Azzal meg nem ment a hang (analóg), mert valami nyűgje van, (nem talált hang eszközt, hiába van driver, miegymás), mások is jártak vele így, csak mivel mindenki a HDMI-s digitális hangot használja már, vagy Bluetoothos hangszórókat, így másokat többnyire nem érint ez a probléma.
Aztán nézegettem még a Win 11-et, és kiderült, h az újabb Rufusokban már vannak Win 11-hez kompatibilitást segítő opciók.
Így végül a Win 11-et sikerült ráraknom.
Átverekedtem magam a beállításokon, h legalább használni tudja édesapám valahogy... Defendert szeretném letiltani, volt hozzá leírásom, h hogyan kell a Win 10-en, meg a korábbi verziókban letiltani:
gpedit.msc
Számítógép konfigurációja >
Felügyeleti sablonok >
Windows-összetevők >
Microsoft Defender víruskereső >
A Windows Defender víruskereső kikapcsolása > ENGEDÉLYEZÉSEz azonban a Win 11 esetében nem működik.
Defender UI 1.16 úgy tűnik megoldotta egyelőre.Most azt hagyjuk, h mekkora szxpás volt eddig, meg mire minden szxrt külön kell megkeresnem, h hogy tiltsam le, vagy állítsam használhatóra.
Szerencsére neten van pár leírás hozzá, csak hát ugye jó lenne olyan leírásokat találni, amik szakmai alapon íródtak, nem bulvármédiából tájékozódni.
Például az alapértelmezett programokat, h nem lehet egyben beállítani, hanem egyenként kell minden egyes fájlkiterjesztéshez társítani programot. (MPC-HC-t például.) Hát ez egy agyrém. Ezért 10milliárd Dolláros bírságot szabnék ki a Microsoftra az EU helyében addig, míg vissza nem állítják azt a lehetőséget, ami a korábbi Windowsokban már megvolt.
Vagy ez a tálcaikonok, h egyenként kell mindet engedélyezni. Ez is egy agyrém. Először azt hittem uTorrent pl nem megy, vagy a Skype. Hogy a lecsukás a tálcára és huss, eltűnt minden, most vajon kilőtte, vagy csak nem mutatja?
És kiderült, h csak nem mutatta.
Office 2019-et nem akarta telepíteni, mert a Windows S-re nem lehet feltenni az én verzióm, de nem tudom kikapcsolni az S módot, mert ez természetesen nem S módos Windows. Nem baj, leszedtem egy újabb Officet, de most mivel vagyok előrébb? Ez is csak egy a sok bxromság közül, h miért utáljam a Microsoftot.

Most meg a Skype csinálja ezt: Mi a fxszomért egy üres ablakot jelenít meg?!

És semmit se tudok vele csinálni, el kell majd a 76 éves fateromnak magyaráznom, h minden egyes alkalommal, mikor meg akarná nyitni a Skypeot, kapcsolja ki az óra melletti ikonnál, és indítsa újra az asztali ikonnal.
Köszbxzdmeg Bill Gates, h a jól működő Win 7-et nem lehet már használni, erőltetitek ezeket a szxrokat, aztán csak ideges lesz tőlük az ember.
Hálózat, és Hangszórók ikont miért kell összevonni?
Most ez mivel lesz jobb?
Eddig a hang ikon függőlegesen fel/le állítható volt, most felugrik helyette egy pici ablak, pár más szirszxrral, h hátha eltéveszti a felhasználó az állítást, meg hát a hangerő is, fel/le mozgott, növelve/csökkentve a hangerőt, mert így a logikus, nem a vízszintes csuszka. Legalább lehetne vissza állítani.
Oké, ez utóbbi kákán a csomó kategória, de h miért kellett összevonni a hálózattal a hangot, annak szükségességéről úgyse tud meggyőzni senki.
Ki akartam tenni a szokásos ikonokat: Paint, Jegyzettömb, Számológép. Ebből kettő már nem létezik, online van csak, a Paintot meg alig találtam meg.
Számológép már korábban is egy külső program volt, amit a Win 10-nél is használtunk, h a "Classic Calculator" legyen, de erre a Win 11-re meg fel se lehet tenni. Hurrá.
Lehet keresnem megint egy újabb verziót, ami működik.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Csorbi
üzenetére
GPT az összes lemez már és UEFI a boot! Ezt eddig is így csináltam, ezt tudtam! (Viszont a parancssor hasznos
)
A többi a kérdés, secure boot, TPM, PTT, CSM support?szerk: Amúgy, ha átállítom a Win10 esetében nyerek vele valamit? Illetve fel fogja ajánlani akkor már a Win11 telepítését? (mert most a Win11 nem kompatibilis van)
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Engedjétek meg, hogy leírjam és összefoglaljam eddigi tapasztalataimat arról, milyen problémákba futottam / futok bele valószínűleg amiatt, mert a Win11, egy 4 éves Win10-Win11 frissítéssel és nem tiszta telepítéssel került fel a gépre.
Első körben jött a Memóriaintegritás bekapcsolásának problémája, amit a nem kompatibilis driverek okoztak. Ennek megoldása, fórumtársak segítségével, röviden így történt:
· ahol látható volt oemXX.inf fájl (xx=különböző számok), ott rendszergazdaként futtatott parancssorból töröltem ezeket a pnputil /delete-driver oemXX.inf /uninstall parancs segítségével.
· ahol nem volt *.inf fájl, (nálam csak *.sys fájlok maradtak), a Beállításszerkesztő (regedit) keresési funkcióját használva (Szerkesztés-Keresés) meg lehet keresni a *.sys fájl elérési útját. Elérési út ismeretében én kézzel töröltem a *.sys fájlokat.
Így már be lehetett kapcsolni a memóriaintegritást.
Ezután észrevettem a dupla helyreállítási partíció jelenlétét, amiből nyilván csak az egyik aktív. Win10 még abban az időben települt amikor a helyreállítási partíció a lemez elejére került, ez ott is maradt és a Win11 létrehozott még egyet a lemez végén. Ezzel még nem foglalkoztam. Lehet kellene?
Ezután szemet szúrt, hogy a 02.26. dátumú Win11-re történő frissítés óta, szinte minden napra esik egy "piros ixes" kritikus hiba a megbízhatósági előzményekben:
Ez 03.09-ig csak a következő kritikus eseményeket jelentette:
A barátom segítségével elvégeztem a következőt:
· Feladatkezelő megnyitása, folyamatokban Windows intéző megkeresése, jobb egérgomb, újraindítás, majd:
· A Rendszerfájl-ellenőrző használata: parancssor rendszergazdaként, DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth parancs kiadása, ha lefut, sfc /scannow parancs futtatásaEzután úgy tűnt, a korábbi kritikus hibák eltűntek, sőt meggyógyult egy Edge böngészőben, fordítással kapcsolatban tapasztalt, még a Win10 idejében jelentkezett és ezek szerint Win11 által örökölt probléma is.
Úgy gondoltam minden rendben, de tévedtem, azóta minden napra kijut egy kritikus esemény, pl:
03.10 egy játékleállás:
Ma meg, ahol az első az Eset vírusirtóval kapcsolatos valami, második meg C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiprvse.exe, ami fogalmam sincs mi:
Összességében, kezd az a véleményem kialakulni, nem biztos hogy megéri és stabil rendszert hoz, a Win10-Win11 frissítés.Hogy miért nem tiszta telepítéssel kezdtem? Ezt inkább külön írnám le és egyben majd kérdeznék is.
-
tibike8
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Mivel nincs is eltávolítva. Logitech kamerát használok. Előtte nem volt webkamera a gépen. Csak a nem kompatibilis drivereket szedtem le, hogy be tudjam kapcsolni a memóriainegritást. Na ezek szeretnének visszamenni. De nélkülük is működik minden a kamerával kapcsolatban, csak zavar, hogy ott virít az a 3 driver, hogy visszategyem
-
Csorbi
addikt
válasz
tibike8
üzenetére
Ha nincs feltéve, akkor hogyan befolyásolja a magelkülönítést?
Jópár (50-100) hozzászólással korábban levezettem hogyan kell eltávolítani a nem kompatibilis, nem használt drivereket és utána bekapcsolni a magelkülönítést. Ha jól látom, Neked is sikerült, most mégis hogyhogy ki lett kapcsolva újra? -
Csorbi
addikt
Ezt a tiszta telepítés sem fogja megoldani, ha használod az adott eszközt.
Max. annyit érsz el vele, hogy a memóriaintegritást hamarabb bekapcsolja a telepítő (mert még be tudja) mielőtt feltelepítenéd a nem kompatibilis eszközillesztőket, amiket így nem fogsz tudni telepíteni (csak ha kikapcsolod a memóriaintegritást - tehát ugyanott vagy).A pnputil-os parancs teljesen jó megoldás, a nem használt illesztőket ragyogóan ki lehet gyomlálni vele a rendszerből.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Hát elég korán szembesülnöm kellett a Win10-11 update hátrányával, a win11 tiszta telepítésével szemben, bár feltételezem, nem én vagyok az egyetlen.
Memóriaintegritás bekapcsolása és nem kompatibilis illesztőprogramok.Nos nekem elég hosszú a nem kompatibilis driver lista ami nem engedi bekapcsolni a memóriaintegritást. 15 db *.sys fájlt sorol fel, de ez 3 kivételtől eltekintve mind Logitech 5.9.129.0 és 13.80.853.0 verzió, gondolom egyik a kamera, másik meg volt régebben telepítve egy Logitech Gaming szoftver, de most nincs és a verziószámok amúgy sem stimmelnek.
De ha már problémázik a Gaming szoftverrel, hát, telepítettem a legújabb win11 szoftververziót, ez viszont nem változtatott a nem kompatibilis illesztőprogramok listáján.Így biztos ami biztos, a kamerát kihúztam és a most telepített és a korábbi kamera drivert is uninstalláltam. Az inkompatibilis driver lista nem változott és itt megállt a tudományom.
Olvastam egy olyat, hogy kézzel neki lehet állni rendszergazaként parancssorból a törléseknek:
pnputil /delete-driver <közzétett név> /uninstallSzerintetek ez jó ötlet, vagy van más javaslatotok, a tiszta telepítésen kívül?
-
v.tom
őstag
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék szépen, hátha valaki találkozott már ilyennel:
A gépemen most is teljesen normál módon, legálisan telepített retail win11 pro van. A jelenlegi sata ssdről egy nvme ssd-re váltok, clonezilla klónozás után az új driveról nem bootol a win, ezért clean install mellett döntöttem, viszont az usb win11 installerről bootolva nem telepít, mert azt írja hogy nem kompatibilis a gépem a win11el. 1 hónapja csináltam kb clean installt, és nem volt semmi gond akkor.Ez szerintetek mitől lehet?
Köszi
v.tom -
Erre ráerősít ez a pletyka is:
Az Intel 15. gen Arrow Lake-S HT technológia nélkül? (merlinhardver.hu)
Az Intel azt mondta korábban, hogy már annyi CPU mag van, hogy felesleges a HT. Szerintem meg arról van szó, hogy nem tudtak vele mit kezdeni, mármint úgy ,hogy ami eddig fel lett fedezve, javarészt befoltozták, de azok teljesítményvisszaesést eredményeztek, és úgy láthatják, hogy melegágya a jövendőbeli sebezhetőségeknek technológiai mivoltából. Na most ha ez így van, és tényleg nem lesz HT a 15. genben, a Windows 12 meg csúszik legalább 1 évet, de lehet két évet is. Akkor még extrém esetben az is előfordulhat, hogy 2026-ban 15. gen lesz előírva neki. Persze ez eléggé vad elmélet. Na meg CPU-kban nemcsak HT-ben van sebezhetőség, bár ezek lassítják a legjobban a CPU-k működését jelenleg, illetve ezek javítás szoftveresen akkora, hogy nem fér be a BIOS-okba, tehát a Windows-ba kell gyömöszölni... mert egyébként az MS is lehányná, ha az Intel szoftveresen meg tudná oldani. Persze az is egy megoldás lenne - csak éppen biztonsági szempontból nem elfogadható - ,hogy a Windowsban nincs CPU folt, tegye fel a user az Intel, vagy AMD saját szoftvereit, és azok foltozzák. Ez azért sem elfogadható, mert nem tartalmazza az OS a szerves részeként, a felhasználó meg egyáltalán nem biztos, hogy telepítené külön őket, aztán ott van az is ,hogy nem minden sebezhetőség lenne így javítható, ha egyáltalán...Anno Windows 8.1-nél volt az, hogy PAE támogatás kellett hozzá:
Már a Windows 8-ra is jellemző volt egyfajta kettősség: ha a számítási teljesítményt és a memóriaigényt vesszük alapul, kevesebbel is beérte, mint elődje, a Windows 7 (sőt, ez a tendencia már a 7-essel elkezdődött), azonban mégis korszerűbb processzorokat követelt meg, mert a CPU-nak a PAE/NX/SSE2 utasításkészleteket is támogatnia kellett. A 8.1-es rendszer tovább szűkíti a kört, mert 64 bites változat esetében újabb kritériumoknak kell megfelelnie a központi feldolgozó egységeknek: a CMPXCHG16b, PrefetchW (AMD esetében ezt a 3DNowPrefetch helyettesíti) és LAHF/SAHF CPU utasításkészletek ismerete is alapkövetelmény lett, bár a Microsoft által hivatalosan listázott rendszerkövetelmények között ez nem szerepel.
Szóval egyébként lehetne, csak már a Windows 11 megjelenésénél is 3 éves CPU-ra azt mondani, hogy nem kompatibilis, mert nincs benne az az utasításkészlet kicsit meredek. Viszont azt mondani, hogy bocsika, sajnos az CPU gyártó sara miatt kell egy új OS, mert az aktuális már tele van pakolva mindenféle javítással, amik erősen rontják a felhasználói élményt az oké lenne...
Nem biztos, hogy a Microsoft táncolt vissza a Windows 10 lesz az utolsó féle ígérettől. Vagyis ugye nem is ígéret volt, hanem bejelentés. Akkor komolyan gondolhatták, csak a kérdés az, hogy hogyan... ez olyan mintha 2001-ben mondta volna ezt be, és még mindig az XP-t reszelné
Emékszem, amikor elhangzott, voltak olyan vélemények, hogy persze, mert a következő OS-ük neve nem Windows lesz... dolgoznak egy alapjaitól újraírt rendszeren... de ez találgatásnak bizonyult.
-
-
sz.j
nagyúr
Egy kis segítségre volna szükségem ...
Nem kompatibilis gépen, hogy tudom a 22H2-t 23H2-re frissíteni úgy hogy az adatok megmaradjanak?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Rufussal még megoldható olyan win 11 pro usb telepítő létrehozása ami nem kompatibilis gépre lehet telepíteni ? Vagy már nem muködik ? Régen csináltam és most szeretném de már sokkal újabb verziós win 11 pro van .
-
FTomi94
csendes tag
Sziasztok!
Újonnan beszerzett, bár nem vadiúj asztali gépemre próbálok Windows 11-et tenni, de egyelőre nem járok sikerrel...
A gépet úgy vettem meg, hogy van benne egy kicsi (60 GB-os) SSD, rajta kb. frissen települt W10-zel. Na most azt rögtön éreztem, hogy ezt hamar ki fogja nőni, de bele is számoltam a vételárba azt, hogy rögtön beletettem még egy 500GB-s másik SSD-t az M2 foglalatba. A mostani os. szépen el is indul, felismeri az új üres háttértárat is, tudom írni-olvasni. Meg egyébként is működik az egész rendszer, ahogy várnám.
Szóval először a MCT-vel, majd az onnan letöltött ISO-ból Rufus-szal is csináltam telepítő pendrive-ot. Mindkét megoldással az az eredmény, hogy tud boot-olni a pendrive-ról (ill. a kis SSD-t ekkor lehúztam róla, hogy ne is kavarjon bele sehogyan - tehát másról nem is tudna továbblépni), de! Megjelenik a kék négyzetes Windows logó, vár egy kb. fél-1 percnyi ideig - majd újraindul a gép. S ezt ismételgeti végtelen ciklusban.
A pendrive készítésig jónak tűnik a dolog, mert a már jelenleg is W11-es laptopomba bedugva, először ugyanaz a logó jelenik meg, de ott hasonló idő elteltével továbblép a telepítő első párbeszéd-ablakára. (Tovább persze nem mentem vele, mert hát minek..)Kompatibilitási helyzet: a számszerű rendszerkövetelmények (órajel, magszám, memória, háttértár stb.) megvannak bőven, TPM2.0 szintén. A procira a W10-ből lekérdezve azt mondja ugyan, hogy nem kompatibilis (A10-9700, ezt később tervezem is újabbra cserélni majd) - de azt várnám, addig legalább el kéne jutni a telepítőben is, hogy ezt valami emberi formában közli. (És utána jöhet az, hogy ezt az ellenőrzést kikerülve reményeim szerint felmenne a rendszer.)
-
norba69
őstag
válasz
Ciccuka
üzenetére
Nálad Túlcsordulás a tálca sarkában névre hallgat.
De a kis nyillal kinyitva megfoghatod egérrel az ikont, amit látni szeretnél, és kihúzhatod az óra mellé.
Ha rufusal csinálsz egy 23H2 telepítő pendrájvot, és arról a futó win alól elindítod a setup.exe-t, akkor tudod frissíteni nem kompatibilis gépen is. -
törölt tag
Nyilván sehogy, erre nem vagyok hatással.
Amúgy 5 percnyi frissítésnyomkodásban és a legfelső kapcsoló nyomkodásában merült ki a speciális beállításokon kívül
Aztán friss telepítőn elindítottam a setup.exe-t, majd jött a hibaüzenet a processzorra.
Ezután csináltam egy clean install-t, mert az is felmerült, hogy az új verzióban esetleg belenyúltak ebbe a témakörbe, azaz jobban tiltják a nem kompatibilis processzorokat. De elég volt a szokásos két uefi beállítás.
Hsz írás közben megnéztem a 6.gen medion notin az itt említett engedélyező csomagot, és akkor sem ajánlotta fel.#16255 King Unique
•erősen fogyóban van a lelkesedésem, szerintem már nem fogok turkálni gpedit.msc-ben.
• a másik válaszban nem 11to11 leírások és linkek vannak, értettem az in-place témakört, csak nekem nem ajánlotta meg. Eleinte azon agyaltam, hogy most bekonfigolnám az összes melós gépet úgy, hogy döccenésmentes legyen 10-11 váltás "in-place" verzióval. Van olyan rendszer (extrém példa), ami egy velociraptor-ssd-sdd és athlon2 - 2.gen intel - 6.gen intel váltáson van túl a win7-10-en kívül, és még ahci sincs engedélyezve, mert athlon2-n telepítettem ~8 évvel ezelőtt. Elhiszem, hogy utólag is meg lehet oldani, de már így is szép karriert futott be. De inkább elengedem a volt melóhely gépeit, vagyis az eddigi infókat átadom az illetékesnek, és eldönti, hogy van-e értelme 2 év miatt lecserélni a maradék 3 régebbi gépet. Most már inkább a rokonoknak és ismerősöknek összerakott AM4 2200G és 2400G-s gépek miatt lehet érdekes, és ott szerintem lapon múlik a dolog. Bár egyre jobban az kezdett kialakulni az agyam helyén, hogy nincs jelentősége annak, hogy engedélyezni tudom azt a két beállítást vagy kilövöm rufus-szal.
•teszt gyanánt más lehetőségem nem nagyon volt, az egyetlen hivatalosan is kompatibilis gépen is látni akartam. De végül nem sértődtem meg, amiért nem tette
#16261 Sgt. Chris
Ahogy írtam ebben a hsz-ben feljebb szerintem ez lapfüggő lesz, de amúgy olyan nagy jelentősége nincs szerintem. -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
üzenetére
Üdv!
Féligazságot mondtam azt hiszem!
Szóval az eddigi frissítések mind feljöttek a gépre, de a 23H2 már nem akart, mert nem kompatibilis a CPU a check szerint (tudtuk eddig is
).
Az viszont igaz, ha az enablement package-t manuálban felteszem, akkor befrissül 23H2-re és megy hiba nélkül tovább... -
King Unique
titán
Attól. hogy nem kompatibilis a CPU, még telepíthető az adott PC-re a Windows 11, ami nem újdonság, lásd egy előző válaszban leírtakat.
Az Insider Preview verziók eleve tesztelésre valók és nem feltétlen általános, mindennapi használatra, mivel azoknál olyan bugok, olyan hibák jöhetnek elő, amik az általános kiadásra szánt stabil verzióknál (pl. 22621-es buildszámú 22H2) nem. Ezek alapján akkor nem lenne célszerűbb inkább általános kiadásra szánt Windows 11 22H2-t telepíteni és használni, vagy mindenképpen Windows 10 használata a cél? -
Atmil
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Azért kérdeztem, mert a processzorom nem kompatibilis a win11-el. Viszont az insider miatt engedte feltelepíteni. Már egy éve fenn van. Azért gondolkodom, hogy visszarakom a win10-et, mert játékoknál kb. egy napja lefagy és kiírja az insider a hibás. -
nicu71
addikt
Lefrissitettem a win 11re alkalmatlan gépemet az Universal MCT wrapperrel,egészen addig updételtem amíg a tegnapi biztonsági is felment,ránéztem a winverre, és azf írja hogy 21H2
Ez meg hogy?Hogyan tudnám rábuherálni a 22est?A WM tool nem engedi mert ugye nem kompatibilis... -
-
jeni
félisten
A Win11 ami elvileg a 7xxx szériás procival kell,hogy menjen.
Kaby Lake
Itt van akinek az i7-7700K már nem kompatibilis vele.
Ezek szerint mégsem támogatott,csak attól felfelé?
Külön egy ilyen listát találtam. -
jojoando
senior tag
válasz
gregory91
üzenetére
Most ott tart a gép, hogy a 25 rosz biost teszi vissza, hiába a bootolást windózra tettem, amikor az új bios van fenn és ugyanezt teszem bejön a winablak pinkódra kattintva visszalép az előző háttérre és nem csinál semmit email sem kér semmit, adja a képet. Sajnos az M2 SSD másik géppel nem kompatibilis, nem tudom áttenni és lemásolni amire szükségem volna.
-
Cs1csó
titán
Sziasztok, a /uup.rg-adguard.net oldalról letöltve készítettem egy Windows 11 telepítőt, ami szépen fel is ment a gépemre. (egy "hivatalosan" nem kompatibilis gépre: i5 4690)
A probléma, hogy a tálcán lévő Windows Defender biztonsági központ nem nyílik meg, valami olyasmit ír ki, hogy
"A WindowsDefender alkalmazást nem lehet megnyitni új alkalmazást kell telepíteni"
Sorry, de nem fényképeztem le és nem jegyeztem meg pontosan. (azóta ment is vissza a Windows 10)
Erről az oldalról, egy MultiCreatingISO megoldást használtam amibe be lehett állítani hogy pl. kell a 3.5 NET, a frissítések, nem kell több nyelv, a nem kompatibiltási kérdést ugorja át, engedje a helyi fiókot stb.
Tehát a kérdés adott, mi lehet a gond?
-
sz.j
nagyúr
Elnézést azért, hogy a #13461 hsz-ban pontatlan voltam, mert váló igaz, hogy a linken található videó segítségével tudtam a meglévő win 11 v21H2-ről v22H2-re "frissíteni", de valójában a videóban látható megoldással a Windows 11 (22H2) telepítése lehetséges a nem kompatibilis Windows 10 gépekre, a meglévő fájlok és alkalmazások megtartásával. Link
-
sz.j
nagyúr
Ennek a videónak a segítségével ("Legújabb Windows 11 telepítése nem kompatibilis gépre a fájlok és alkalmazások megtartásával") sikerült 21H2-ről 22H2-re frissíteni a wint.
Egyszerű, gyors, egyszóval szuper
! -
sz.j
nagyúr
Azt megtudja valaki adni, hogy a win11-ben (pro x64) milyen méretű az appraiserres.dll fájl, amit nem kompatibilis gépeknél elfogad a win?
(reggel óta kínlódok a 21H2-ről 22H2-re való frissítéssel, eddig sikertelenül ...
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nálunk mind a 6 gép megfelelő, nincs is hiba egy darab sem.
A történet, az ez egy Teclast X98 Plus, gyári W10 Home-al.
És egyáltalán nem vagyok ezzel egyedül, rengeteg ember remekül el van ilyen gépekkel. Nem ingyen szereztem, hanem ötvenezer forintot adtam érte! Tudom, használjak Linuxot. Csakhogy nem ezt ígérték, hanem azt, hogy a W10 lesz az utolsó rendszer, amire szükségünk lesz. Vagy akkor csináljanak egy W11 Lightot a nem kompatibilis gépeknek! Egyszerűen dobálják ki a W11-ből az össze felesleges szemetet, amit úgysem használnék, és már kész is lenne! Bár fogalmam sincs, hogy mi a fene lehet a W11-ben, amitől már nem kompatibilis azokkal a processzorokkal, amikkel a W10 vígan elmuzsikál. Pláne, hogy W11 még érezhetően lassabb is a W10-nél az ikonok megjelenítésében. Valahogy nem látom az előrelépést semmiben, amiért érdemes lenne váltani.

Lehet, hogy csak nekem újdonság , de most mókolás nélkül engedné a frissítést nem kompatibilis processzorra ( első generációs ryzen nem AF verzió ) TPM, Secure boottal rendelkezik a gép.
)

,H2 frissítést fel se dobja
)

Ha a két pirossal keretezett ilyen akkor már minden ok. (tudtommal)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)