Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
10 nap múlva automatikusan törlődik.
-
CsengődiGeri
tag
25H2-re frissítés után visszamaradt Windows.old mappa maradt vissza 22GB méretben több mint 1 millió file-vel. Eltűnik ez magától idővel vagy nekem kellene törölni manuálisan? Már próbáltam de 1 óra molyolás után sem tűnt el. Mit kéne tennem. Előre is köszönöm a segítséget. Ha nem megy szépszerével kész vagyok live linux-al törölni.
-
westlake
félisten
A nem támogatott azt jelenti, hogy a Microsoft nem szeretné, ha a Windows 11 telepíthető lenne rá. De onnantól, hogy rajta van, és fut, már nem érdekli. A működő operációs rendszer szempontjából nincs olyan, hogy kompatibilis, vagy nem kompatibilis. Ebből következik, hogy aktiválni is ugyanúgy lehet őket.
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Látom, hogy nagyon pörög természetes módon a win10->win11 frissítéssel kapcsolatban a topic.
Anyósomnál akartam frissíteni a gépet, de nem hozza a lehetőseget még a win10 kiterjesztett biztonsági frissítésre sem. Látom vannak okos megoldások és fel lehet mókolni a nem támogatott cpu gépekre is.
A kérdésem, hogy ha én mégis a gép lecserélése mellett döntök, rengeteg hírdetés szerepel itt a hardveraprón, ahol a gépben egy hivatalosan nem támogatott proci van, mégis win11 rendszerrel, digitális licensszel adják azt. Ez hogy lehetséges? Hogy lehet hivatalos win11 egy nem támogatott gépre?? -
Emunem
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
cégesen is ugyanezt tapasztaltam, win 10 alatt minden azonnal történt, most meg mindenre legalább 1-2 másodpercet kell várni, ez bizonyos helyzetekben roppant bosszantó. (ennyire el...i az optimalizálást már nehéz lenne a rendszer komplexitására fogni
)# megint károgtam...
-
HP Pro x360 Fortis11 G11 noteszgépet fel lehet valahogy gyorsítani a win11 segítségével?
Némi türelemmel így is használható azokra az alap, főleg netezős dolgokra amire kell, de hátha lehet turbózni rajta. A CPU szinte mindig 100%-on van. Frissítést szüneteltettem néhány hétre, hogy az se tekerje. A win optimalizációjával lehetséges némi gyorsulást elérni? (A fizikai memória nem bővíthető ebben a gépben.) Virtuális memória? 
Processzor Intel(R) N100 (800 MHz)
Memória 4,00 GB (3,66 GB használható)
128 GB SSD -
Cblacksmithc
tag
erre vki ?

-
movax
őstag
Hogy ki kell bontani olyasmit, amit egyébként nem kellene.
És a teljesen kretén helykihasználás. Ízlés és megszokás kérdése, én rühellem, mert ronda és kényelmetlen is. Ha valaki 30 évig használ valamit, amit aztán teljesen értelmetlenül megváltoztatnak, akkor joggal moroghat.
Egy menü olyan, mint egy kalapács, ha egyszer feltalálták, nincs mit "fejleszteni" rajta és pont ez a jó benne, egyszerű és funkcionális. És ez az újfajta "menü" azért nem nélkülözhetetlen újdonságokat hozó forradalmi találmány, hanem annak a tipikus példája, amikor a PR-osztály meg az UX-szakértők és hasonló igen fontos és hasznos entitások belemásznak a produkcióba.De mondok még egy példát: mér kell nekem baszakodni azzal, hogy buherálással 400 ms-ról 10-20 ms-ra állítsam azt a menükibomlási időt, amikor lehetne ez a default? Ki szeret késleltetett menüelemeket csodálni? Kinek jutnak eszébe ilyen okosságok? Na, többek között ez a gondom az alannyal. 
-
-
vlevi
nagyúr
-
-
vlevi
nagyúr
Minap vettem észre egy érdekességet, szerintem designer baki.
Oké, hogy középre igazított taskbar, meg start menü, de, ha a menü nem ott jön fel, ahol a gombját megnyomom, az számomra hibás megjelenítés.
Ha sok ikonod van a taskbaron, a start menü akkor is a képernyő közepén jelenik meg.
-
AIex
tag
Sziasztok !
Szeretném mindenkinek megköszönni a hasznos visszajelzést, hozzászólást ! Most már látom, milyen megoldásokat lehet eszközölni, és mik a pro / kontra érvek. Köszönöm még egyszer !
-
Cblacksmithc
tag
megpróbáltam frissíteni win10-ről 11-re. bekapcsoltam simán az újdonságok elsőként dolgot, meg is találta azonnal a 25h2-t. Letöltés, telepítés.
na már most hibaüzenettel megállt, nem ment fel. Újraindult és azt írja, hogy a funkciófrissítés 24h2. Oké, eddig rendben is volna, csakhogy akkor, amikor próbáltam szinte azonnal lejött és ma is települt 4 frissítés: 25H2-re.
most akkor mi van ?
-
Az Enablement Package linkjét már két ízben betették korábban, de mindkét link megnyitásakor figyelmeztet a böngésző biztonsági kockázatra hivatkozva, hogy letiltja. Ha meg mégis letöltöm akkor nem tudom használni azt ami letöltődik.
Én is találtam egy forrást, remélem ez használható, nekem működött:[https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/5575509/how-to-install-25h2-enablement-package]
-
westlake
félisten
26x00.6899, 226x1.6060
Frissítésre fel! -
user26
senior tag
Sziasztok! Már egy jó ideje Windows 11 -t használok a laptopon. (Dell_3420), a gépemet nem szoktam kikapsolni 0-24-be megy. Windows frissítéskor (gondolom én, hogy akkor), újra indul, ütemezett újraindítás, azt hiszem ez a neve.
Nem tapasztaltam semmi hibát, gondot, viszont ma azt figyeltem meg, ha én indítom újra, hagyományos módon, akkor teszt módba indul el.
Ha ezt be írom"bcdedit /set testsigning off" oké, újra indítom és eltűnik a teszt mód. Próbaképpen újra indítom újra, és megint teszt mód olvasható lent, jobra. :/
Néztem, windows frissítést. Ezt nem sikerül neki fel tenni. Van-e köze hozzá nem tudom. Hogyan tudnék utána járni, hogy mi lehet a hiba ? Nem telepítettem semmi programot, mostanában.
-
King Unique
titán
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade process
Ha a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-re kell Windows 11-et tisztán telepíteni, Windows 10-ről Windows 11-re vagy Windows 11 korábbi verziójáról (pl. 23H2) Windows 11 újabb verziójára (pl. 25H2) frissíteni.
Igen, érdemes Windows 11-re frissíteni, meg ha a 2 magos Core i5 4300M CPU mellett van legalább 7 / 8 GB RAM és SSD, mert a Windows 10-nél a + 1 év kiterjesztett támogatással (ESU) nyilván nem sokra megy a felhasználó hosszabb távon. A Windows 10 IoT Enterprise LTSC meg bár egy + opció lehet, de ugyanakkor hivatalosan eleve nem otthoni általános használatra való és ott a jogtiszta licencelése is kérdéses.
-
Mivel ma van a hónap második keddje, van valakinek esetleg bennfentes
infója arról, hogy csak a szokásos havi frissítés várható, vagy esetleg már hivatalosan is elkezdik teríteni, a 25H2-t? -
-
AIex
tag
Sziasztok !
Nagymamám egy T440P laptopot használ, Win10 rendszerrel. Ugye a Win10 elméletileg mai nappal nem fog tovább támogatást kapni, elméletileg külön kérésre lehet igényelni '26 Októberig a legfontosabb biztonsági frissítéseket.
Win11 a honlap szerint, 8gen-nél régebbi Core i processzor családot nem támogat.
A laptopban Core i5 4300M processzor van, kérdésem az lenne, lehet, illetve érdemes-e ezt a laptopot frissíteni win11-re ? Elegendő lesz arra ez a korosodó hardware, hogy ésszerű sebességgel szolgálja ki a hétköznapi igényeket (netezés, email-ezés), vagy lényegesen erőforrás igényesebb, mint a win10 ?
Másik kérdőjel, a driverek. Gyártó, a saját honlapján, win11-hez, egy darab drivert nem kínál. Mennyire áthidalható ez a probléma ?
Ha nem muszáj, nem cserélném le a gépet, de annak sem látom értelmét, hogy a végén egy lassú valamit kapjak, ami erős kompromisszumokkal használható.
-
"BIOS-ban" - nem több mint amikor még működött.
De ez ezer helyen olvasható a neten is de működő megoldás sehol sincs.Az meg valóban érdekes hogy működik az alvás, működik a hibernálás, külön külön, de egyben (hybrid alvás) nem..

Akkor marad a sima hibernálás az alvás helyett. (főkapcsolónál pipát átraktam)
-
pinnacle
nagyúr
BT fülhallgató halk. Kettőt is próbáltam. 100%-on annyi, mint a fejhallgató 30%-on. Mi lehet az oka, lehet még máshol állítani a hangerőn?
-
Geth
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Persze, mióta WSL 2-t használok (6 éve?). Inkompatibilis a virtualizációval, ahogy alá is húztad.
Ha van Hyper-V, Virtual Machine Platform vagy bármi ilyen (és a Win11 tele van ilyesmivel, pl. VBS), azóta pápá hibrid alvás.
Itt pl. nincs UPS, de ettől függetlenül nem hibernálok, el van mentve minden. Nagyon ritkán van áramszünet, de így akkor se történik semmi. -
Asztali gépet UPS nélkül használók!
Feltűnt nektek hogy már nem működik a Hybrid sleep?
Már nem biztonságos a gépet altatni. Vagy kikapcs vagy hibernálás.
-
IBM Thinkcentre kb 15-20 éves 1 SSD van benne 8 giga rammal. Win 10-re in place upgrade úgy benyalta a 25H2 telepítőt mint a kacsa a nokedlit, modifikált telepítővel. Nem kellett hozzá engedélyezési csomag.
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
"mindig kinyomtam"
Mindig??? De hiszen csak 1x kellett..
-
zavart
tag
-
zavart
tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Nekem bevált. Működik olyan konfigon is amit sokan lenéznek, pedig hibátlan.
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
És mit tettél volt ellene hogy ne akarja???
TPM? -
S-IW
tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
[link] az asszisztens kell neked
-
-
zavart
tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
W11 iso leöltése. Megynitod. Aztán cmd adminként, majd meghívod azt a meghajtót amit az isora kiírt, majd setup.exe /product server
És már van is w11
-
Helló!
Tök jó, hogy az elmúlt években állandóan nyomta nekem, hogy frissítsek 11-re, de most, mikor meg akarnám, akkor nincs ott az updateben! -
-
Lehet egy full felfriisített Win 10-re in place upgrade-del Windows 11 25H2-t belegurítani?
-
raskolnikoff
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Crystaldiskinfo szerint minden OK. Fél windows persze túlzás, de több egyéb store-os app is kiírta h bocs de nem találom...képmetsző pld. vagy chatgpt. Storeból újra föl kellett rakni.
Firefoxból meg nem találta a Képek mappát a usermappán belül (ez mai felfedezés volt mikor oda akartam menteni valamit). Hát nemtom mi a franc ez... de kb rögtön a frissítés után jött minden egyszerre. Lehet hogy igazatok van és nem az az oka, de semmi másra n nem tudtam gondolni. Főleg hogy az SSD-m is elvileg OK.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
Némi türelemmel így is használható azokra az alap, főleg netezős dolgokra amire kell, de hátha lehet turbózni rajta. A CPU szinte mindig 100%-on van. Frissítést szüneteltettem néhány hétre, hogy az se tekerje. A win optimalizációjával lehetséges némi gyorsulást elérni? (A fizikai memória nem bővíthető ebben a gépben.) Virtuális memória? 

Win11 vs Win10
Micsoda géniusz vagyok. (Vagy logitech?
)

muszáj, hogy működőképes forgatókönyvet találjak.
Eddig állandóan online akarta frissíteni Windowson belül.