Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Microslop" trends on social media — backlash to Microsoft's on-going AI obsession continues
The brute force by which Microsoft is introducing these products has led to an unrelenting backlash on social media, and Nadella's latest comments reignited the commentary in a big way.
-
válasz
Janika(1982)
üzenetére
Akkor viszont én nem értem, hogy itt: #32507 mit hasonlítottak össze mivel és hogyan, ha azt sem tudták, hogy mi megy ki.
-
Jobb ha egy fiókhoz tudom kötni a jövőben is az ilyesmit.
Mondjuk ezt nem valószínű, hogy sokáig meg lehet még kerülni, mert egyre inkább veszik ki a 11-ből is a lehetőségeket, hogy fiók és internet nélkül tudd telepíteni. Ezzel vagy együtt élsz, vagy alternatívát keresel. -
Kiváncsi vagyok tőlem milyen adatot loptak el.
Ezt így elég súlyos vád lenne kijelenteni és szerintem épelméjű ember egy nyílt fórumon ezt nem is meri megkockáztatni, máskülönben valószínű, hogy semmi sem történne.
Annyi anyag van fent a neten, csak keresni kell. Itt nem az a lényeg, hogy hány éves, meg mikori az esemény, hanem az, hogy van. Én úgy keresnék rá, hogy "cégnév GDPR fines" és a Gugli több és pontosabb találatot hoz.
Bemondáson kívül érdekelne a pontos forgalomelemezés is, hogy reprodukálni tudjam.
Korábban leírtam érvként, hogy a rendszer forráskódja zárt, tehát jelen ismereteim szerint 100% bizonyossággal nem lehet megmondani, hogy mit és hogyan csinál, illetve személy szerint nem tudom, hogy ezek a telemetria adatok titkosítva vannak-e? Ha igen, akkor meg megint érdekes a történet.
Önmagában egyébként ez a telemetria jó dolog, tehát az, hogy azért gyűjtenek adatot a felhasználótól, hogy a rendszert fejlesszék az egy bölcs és előrelátó dolog. Csak azért az ember is egy érdekes élőlény, mert a találmányait többet használja rombolásra, mint építésre.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Hát, ha majd jó 20-30 év múlva a 11 forráskódját is kiterítik a széleskörűnek, akkor majd neked is lesz valami bizonyítékod (vagy inkább nem), addig meg mindenki tologassa a csúszkákat kénye-kedvére.
Szép estét!
-
válasz
King Unique
üzenetére
Zárt forráskód lévén nyilván nem lehet teljesen belelátni
Köszönöm, nekem ennyi elég volt, itt részemről zárom is a vitát.

Akkor ennyi erővel majd nekiállsz itt offolni Apple, Google, Meta és más tech cégekkel is, akik adatokat gyűjtenek?
Nem, ez nyilván nem így működik.

Az már egyértelműen topikrombolás lenne, annál pedig ez a fórum sokkal többet ér.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy nem világos a Google Fotók és az Android hogyan kapcsolódik a Windows 11 témához, amikor vannak Google és Android topikok, ami témák oda valók, nem ide...
Ebben igazad van, viszont annyiból mindenképpen érinti, hogy a M$ is Big Data cég és szintén amerikai.Addig valójában nem is nagyon kell semmit bizonyítanom, amíg nem tudod azt bizonyítani, hogy a kikapcsolt opció nem kikapcsolás, uninstallálás nem uninstallálás, adatok törlése nem törlés és egyebek.

Zárt forráskódú rendszerben hogyan tudod nekem megmondani, hogy az UI-n az a csúszka pontosan milyen feladatot végez el a háttérben? Hogyan tudod ezt 100% bizonyossággal megmondani? Ezt az uninstallálással összekeverni durva csúsztatás.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Na és te megnézdted, ki tudsz emelni valamit ami nem a Recall, volt azon kívül hírértékű adatvédelmi ügy a Windows 11-nél?
Mi nem csak egy konkrét termékről kezdtük el a beszélgetést, hanem általánosságban az adatvédelmi problémákról és a topikkal összefüggésben is felmerültek gondolatok. Én leírtam azt, hogy mi ezzel a problémám (#32417). Konkrét adatszivárgásra van példa a közelmúltból, igaz, azok szervezeteket érintettek, nem konkrét asztali felhasználókat. Azt is megértem, hogy az adatgyűjtés kikapcsolható és kontrollálható... azonban tényleg így van-e? Ezt te sem tudod bizonyítani, hogy annak a pár csúszkának a tologászásával ténylegesen megszűnik bármilyen nem kívánatos adatforgalom. Vagy igen? -
válasz
King Unique
üzenetére
Világosan le lett írva a #32424-ben, hogy azokból a linkekből az első a licencbeszerzéssel kapcsaltos és nem az adatvédelemmel, a másodiknál a Recall az ami igen, de az eleve csak Copilot+ PC-ken és ott is szükség esetén kikapcsolható, uninstallható, stb.
Ha valamire rákeresel a keresőben, akkor nem 1-2 találatot szokott felhozni, hanem több oldalnyit. Azokat is megnézted-e?
Te kezdted el a személyeskedést a #32416-ban a "fanatikus rajongók egoját" állításoddal
Akinek nem inge, ne vegye magára.

szakmailag és objektíven nem tudod cáfolni
Ott vannak a linkek!!!

-
válasz
King Unique
üzenetére
Miért, tudod bármelyik állítást is érdemlegesen cáfolni amit én vagy más írt itt az imént?
Ott vannak a linkek, már bemásoltam őket. Az "állítás" alatt én úgy látom te egyedül a Recallra írtál egy A4-es terjedelmű szöveget, ami jóformán csak egy újkeletű csepp a már amúgy is méretes tengerben.
Ha nem és csak trollkodni jöttél ide
Ez meg a szokásos, elkezded a személyeskedést, meg hogy ez is troll, az is troll. Ha jól emlékszem téged korlátoztak nem egyszer itt a fórumon a stílusod miatt. Gondolom az is azért volt, mert mindenki más troll, aki veled nem ért egyet, ugye?
Szerk.: ja és ezek az általad felsorolt "tények" nagyon képlékenyek, majd meglátjuk, hogy idén, vagy jövőre még milyen adatvédelmi botrányok lesznek, amik majd megint csak a "trollok" csőrét fogja zavarni.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Nana, kezded megint kiforgatni a másik szavait.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Nekem nem kell bizonyítanod semmit, teljesen hidegen hagynak az ilyen erőltetett okfejtések, de szerintem ezt a kört már lefutottuk párszor.
-
válasz
Csorbi
üzenetére
ide tartozik már az Android
Az Android szerintem nem fizetős, hát már maga a projekt neve sem ezt sugallja.
Android Open Source Project (AOSP)
az itt-ott felbukkanó néhány hőbörgőtől eltekintve ezt az emberek nagy része használja is.
Na ne mondd már nekem, hogy egy EU szintű rendelet az csak pár hőbörgő agyszüleménye. Ugyanmá..

Talán pont ez a nosztalgia volt a céljuk, nem?

Majd, ha én nosztalgiázni akarok, akkor előveszem a képeket a háttérmentésekről, nem gondolod? Hát mi a f*sz köze van ehhez bármelyik nagy tech cégnek, hogy én 10 évvel ezelőtt tűhegyre pontosan hol álltam, mit csináltam, mit ettem, meg kivel voltam? Őszintén?
betörtek hozzád mert az ócska szakadt lakótelepi ajtód egy nagyobb nekifeszüléssel be lehetett nyomni, és végignézték az összeset?
Ezt gondolom csak példa kedvéért írtad, nem pedig azért, mert személyeskedni akarsz.
egyébként törvénybeütköző dolgot értek
Ebben teljesen igazad van és egyet is értek vele. Én nem ilyen értelemben értettem ezt aggályosnak, hanem mondjuk a teljes identitásod le van profilozva, amit ki tudja, hogy milyen visszaélésekre fel lehet használni. Ezek (sajnos) létező dolgok.
-
Csak neked speciálba, mivel úgy vettem észre, hogy minden egyes állításomra rákérdezel, amivel éppen nem értesz egyet. Mennyire nehéz szerinted ezt így kivitelezni, hogy a böngésző keresőjébe beírt pár lényeges szóval rá tudj szűrni a keresett tartalomra? Engem az se érdekelne, ha valamelyik AI-nak írnád ezeket a kérdéseket, attól is megtudnád egyből, még, ha alátámasztásként hivatkozást is kérsz tőle.
microsoft adatvédelmi botrány - Keresés
szerk.: microsoft privacy scandal - Keresés
szerk 2.: microsoft gdpr lawsuit - KeresésStílusosság kedvéért a Bing-be írtam be, ne legyen már az, hogy itt a Google-lel égetem a fanatikus rajongók egoját.
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Mindenkinek van takargatni valója. Nekem egyszer a Google Fotók hozta fel azt nosztalgia szándékkal, hogy 7 évvel ezelőtt hol jártam, meg hol jelentkeztem be, stb. közben már emlékezni sem emlékeztem rá. Ha ennyire évekre visszamenőleg gyűjtögetnek és megőriznek rólad dolgokat, az azért elég ciki, főleg, ha illetéktelenek hozzá is tudnak jutni. A M$ sem különb ezen a téren, az is mindent begyűjt rólad, amit akar és ez mellett mindig van valamilyen adatvédelmi botránya.
-
Tárgytalan.
-
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert leginkább a Copilotos frissítés az, ami idegesít, hogy az milyen új funkciókat hoz? Ha nagyon adatvédelem problémás, akkor lehet, hogy fel sem frissítem...
-
válasz
Thrawn
üzenetére
Alaptalan a félelem ezekkel az appokkal szemben
Elolvastad-e a linkeket, amiket mellékeltem ehhez (#31006) a hozzászóláshoz? Vagy tettél-e legalább annyit, hogy magadtól utánanézz?
A személyeskedéssel meg nem tudom mit akarsz elérni
Ezt ne én tőlem kérdezd, mivel nem én kezdtem.
-
válasz
westlake
üzenetére
Semmilyen cáfolatot nem tudsz írni, csak azt, hogy baromság, hagyjuk már ezeket a lózung dumákat, valamit mutass fel te is, amiből látszik a 18 év szervizes lét. Bocsánat, ha azért voltál ott 18 évig, hogy a többieknek főzd a kávét, az nem számít szakmai tapasztalatnak.
-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
99%-ban jobb a gyártói driver. Korábban sok baj volt az updates driverekkel.
Magyarul akkor mégiscsak jobb lenne a Windows 11-et is offline telepíteni és felpakolgatni egyesével a drivereket. Azért annyira nagyon nem megerőltető munka az a 3-4 darab driver egyenkénti letöltése és telepítése, de megértem, amit korábban írt a kolléga, hogy senki nem fizeti ki azt, ha lelkiismeretesen megcsinálod a fogyasztónak, ez pedig természetesen magának a gazdasági rendszernek a hibája, amiben benne élünk.
-
válasz
westlake
üzenetére
Az, hogy honnan származik egy alkalmazás, semmit nem jelent
Na látod, szerintem itt be is fejezhetjük ezt a beszélgetést.A driveres részbe meg ne menjünk bele, láthatón nem értesz hozzá annyira.
Ha én nem értek hozzá, akkor te még annyira sem.
Szíved joga, hogy mit használsz, de badarságokat ne terjessz már.
Én ugyanennyit kérek tőled.
-
válasz
westlake
üzenetére
Dehogy nincs vele probléma, de akkor kérlek indokold meg, hogy miért nincs? Miben különbözik az, ha:
1. a hardvergyártó oldaláról töltöd le direktbe a drivert, esetleg a Windowsra bízod az automatikus telepítést,
2. egy harmadik féltől származó, fogalmad nincs, hogy honnan beszerzett drivereket telepítő és senki nem tudja, hogy hol és milyen körülmények között futó szerverről töltöd le?Elárulom: nagyon sok különbség van. Ha már felmerült tegnap, akkor semmiben sem cserélném fel a Windows Updatet egy ilyen bloatware-re, mégpedig azért sem, mert nagyságrendekkel több alkalmazott foglalkozik a Windows-zal, mint az IObit termékeivel, meg különben is:
https://forums.malwarebytes.com/topic/29681-iobit-steals-malwarebytes-intellectual-property/
https://www.malwarebytes.com/blog/detections/pup-optional-driverbooster
https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/pzxz70/is_driver_booster_safe/
https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/369myy/iobit_it_really_is_a_scam_right/
https://rtech.support/recommendations/maintenance/
Utoljára pedig mindenki döntse el, hogy mit gondol erről: az iObit egy kínai vállalat.
-
Egyébként én is ráhagyok dolgokat, például a Wifi kártya driverét mindig szépen felrakja, semmi gond nincs vele. A proci és a VGA is nálam AMD, ott az Adrenalinra van bízva a frissítés. Ebből sem volt még gond, többek között ezért is telepítettem offline, hogy elsőnek ezeket a drivereket fel tudjam tenni és ne szóljon bele a Windows.
-
válasz
classic B
üzenetére
Azért ez nem új keletű probléma, én nagyon kíváncsi lennék, hogy a szervízesek, akik mondjuk játékra vagy grafikai munkára raknak össze gépeket, hogy a drivereket rábízzák-e a Windowsra, vagy pedig manuálisan, személyre szabottan telepítik? Nekem erős a gyanúm, hogy itt is az utóbbi módszer működik. Hiányolom a testreszabhatóságot, hogy már telepítéskor eldönthesd mondjuk, hogy menjen-e a driver update, vagy sem.
Szerk.: de mondjuk már azt is bepakolják mindenhová, például nálam az alaplap UEFI-jébe (!) belerakják...
-
Amúgy honnan vannak a számaid?
Hasraütésből írtam. A valós statisztika, ha lehet neki hinni, akkor ennél magasabb, azaz 10-ből 2,5 ember használja a Storet havi rendszerességgel.
https://blogs.windows.com/windowsdeveloper/2025/05/19/microsoft-store-expands-opportunities-for-windows-app-developers/Egyébként én mindent külső forrásból telepítek, ami tulajdonképpen a legkevésbé biztonságos megoldás. Első prioritásként a szoftver készítőjének hivatalos weboldaláról töltök le bármit, ezt követően Sourceforge és Github.
-
-
válasz
King Unique
üzenetére
Kezdjük ott, hogy a felhasználó kéne döntenie arról, hogy mit és hogyan akar telepíteni. Azért még a 21. században sem olyan magától értetődő dolog az internet, meg az áramellátás (lásd háborús országok), de ha így haladunk az ivóvizet is ide lehet majd sorolni.
A másik, hogy én helyi fiókkal használom és így sem érzem azt, hogy bármivel kevesebb funkciót kapnék attól, mint amire szükségem van. A ChromeOS-nél érthető, hogy kell a Google fiók, na de itt? Hát anélkül is megcsinálok bármit a neten, amit akarok, bármit feltelepítek, intézem a dolgomat. Minek erőltetnek ehhez rám egy M$ fiókot? Legalább a választási lehetőség maradjon meg.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Nem arra válaszoltál, amivel összefüggésben írtam azt, amit írtam. Az a bohóckodás, hogy offline nem engedi a telepítő felrakni a rendszert, csak online, pedig számomra legalább egy dolog miatt biztosan előnyösebb lenne az előbbi megoldás. Ha már megemlítetted, akkor szerintem nem nagyon létezhet olyan Linux, amelyik megakadályoz a rendszer telepítésében, ha nem lépsz be az akármilyen fiókodba.
-
válasz
Armagedown
üzenetére
Cinkes, hogy ehhez third party szoftver kell, bár némileg megnyugtató, hogy legalább egy Github hivatkozást odaraktak mellé. Nem tudom, hogy akarok-e én bármikor is ezzel kísérletezni, inkább megvárom, míg a M$ meggondolja magát ezzel az online bohóckodással kapcsolatban.
-
válasz
I02S3F
üzenetére
Nekem más a tapasztalatom. A szabályra kitalálnak egy másik szabályt, hogy emezt hogyan lehetne szabályosabban csinálni az előző szabály szabálytalanságaihoz képest. Aztán a végén ott vagyunk, hogy már mindenki frusztrált és nem mer semmit csinálni, mert minden túl van szabályozva.
-
Szia,
Tálcára lent jobb klikk, tálcabeállítások. Ezt követően a megjelent ablakon kicsit lefelé görgetve egyéb rendszertálca-ikonokra (további rendszertálca-ikonok megjelenítése vagy elrejtése) katt, majd az ott megjelenő ikonoknál azt kapcsolod ki-be amelyiket szeretnéd.
-
Ma reggel úgy látom, hogy frissítés érkezett. Toljátok neki az updatet!
-
Én offline telepítettem a Windows 11-et, majd telepítés után felraktam az alaplaphoz a legfrissebb chipset és egyéb drivereket, majd azt követően a videokártya szintén offline telepítőjét. Csak ezek után kapott internetet.
25.9.1. van nálam, nem fagy, nincs semmilyen anomália. 5700 XT a kártya.

-
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Mivan??? Ember, azért komolyan megakarod magyarázni, hogy majd én segítséget fogok kérni azért, mert egy rendszer nem kap meg egy frissítést? Mindenkit alapból ennyire hülyének nézel vagy ez most csak úgy kijött belőled?
A frissítések menetrendszerűen, minden hónap második kedden érkeznek, nincs egyéb teendőd velük.
Tehát havi egyszer automatikusan lefrissít, ennyit kellett volna írnod és ennyiből megértem.
-
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni az automatikus rendszerfrissítés bekapcsolásával összefüggésben.
A Windows Update menüben van ez a lehetőség (lásd képen), amit bekapcsoltam.

Ennek ellenére, ha a Futtatásban megnyitom a services.msc-t, akkor a Windows Update szolgáltatás mellett az szerepel, hogy Manuális (indítás eseményindítóval).

Kérdésem az lenne, hogy a másodiknál is automatikusnak kellene lennie, vagy tévedek?
-
válasz
King Unique
üzenetére
Örülök, hogy itt a topikban is felmerült ez a dolog, ráadásul a közelmúltban. Kár, hogy nem olvastam előbb.
Hétvégén Windows 11-et telepítettem és sikerült ezzel az oobe\bypassnro paranccsal megkerülnöm az internetkapcsolat+Microsoft fiók dolgot. Sikerült a telepítést pont úgy véghezvinnem, ahogy Windows 10 alatt is szerettem csinálni. Nem mellesleg, amíg offline volt a számítógép, addig gyorsan felrakosgattam a szükséges chipset, LAN, VGA, stb. drivereket és az alap diagnosztikai szoftvereket. Utána adtam neki netet, mehetett a Windows update. Így flottul megy minden. Remélem azért a jövőben ezt a kötelező internet+Microsoft fiók dolgot finomítják annyival, hogy egy lakatlan szigeten is telepíteni tudjam, ha akarom. -
válasz
adika4444
üzenetére
ezzel az új stratégia szerint mehetett az adatgyűjtés
Az már az XP korában is ment és ezentúl is fog, ezzel nem tudsz mit kezdeni.Bevallom őszintén, amikor először teszteltem nem hittem el, hogy valami ilyen pocsék minőséget képvisel
Az már jó régen volt, azóta elég sokat patchelték a rendszert és igen jó lett, legalábbis én már Windows 11-et nem használok, nem is fogok használni, de a 10 megmarad offline rendszernek, mert én azzal elégedett voltam.modern és legacy programok egymás mellett
Mondjuk ebben nem tudom, hogy hibáztak-e, de lehet nem kellene nekik erőltetniük ezt a visszafelé kompatibilitást ennyire mélyen... Szerintem igen kevés user lehet, akik nagyon legacy szoftvereket akarnak futtatni egy vadiúj Windowson. -
válasz
lypen99
üzenetére
Nem tiltottad le az OS-ben az USB portokat valahogyan? Ez nekem fura, hogy magától csinálna ilyet.
Szerk.: egyébként, amit Csorbi írt. Tölts le egy Linux Mint telepítő ISO-t, írd ki pendrájvra, majd bootolj be azzal és nézd meg, hogy működik-e.
-
válasz
Armagedown
üzenetére
Ez csak annyit bizonyít, hogy Máté olyat akart csinálni, amihez nem ért.
Akkor mi a f...ért árulja pénzért??? Ez nettó átverés. Ráadásul olyan dolgokba nyúlkált bele, amik jogilag megkérdőjelezhetőek.
Amúgy sem egy komoly termék ez, hanem a csatorna támogatásának egy formája
Hát ne haragudj de ez egy oltári nagy marhaság. Aki támogatni akarja, annak ott a Patreon, PayPal, átutalás, stb. Ezt k*rvára nehéz kimagyarázni bármivel is.
-
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Köszi szépen fiúk!
Hagyjuk már...

Hihetetlen, hogy ez a szemét nem tud kikopni a köztudatból.