Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
Ez mar megint egy olyan téma, hogy attól függ. Sok megválaszolatlan kérdés van, amit nem fogunk tudni kitalálni, például:
- kell-e design-t csinalnod, vagy az mar megvan, esetleg le kell koppintani ezt?
- csak a megjelenést kell megcsinalni, vagy a többi, bonyolultabb cuccokat is (bankkártyás fizetés, webshop, stb)
- kuponokat pl. Kell-e kezelnie?Én most teljesen hasraütéses alapon, úgy, hogy designt nem kell csinálni, csak lekodolni, az összes funkcionalitassal circa 350-400.000 nettó összeget kérnek el erte. De ez megint az a kategória, hogy hacsak nem vagy profi a bank apikkal és biztonság terén, akkor lehet, hogy nem is kellene elvállalni. Képzeld el, hogy egy biztonsági rész hagysz véletlen az oldalban, feltorik és rögtön te leszel előveve, hogy térítsd meg a kart (jogosan). Jobb inkább elpasszolni egy olyan melot amit nem biztos, hogy megtudsz csinálni 100%osan, mint hogy utána szívja miatta.
De ez személyes vélemény.
https://heureka-kreativ.hu
-
trisztan94
őstag
Nem teljesen értettem a kérdésed, de én azt szűrtem le, hogy azt akarod csinálni, hogy van 2 elemed valami ilyesmi elrendezésben:
<div class="person_desc">
<!-- tartalom -->
<a href="valami" >Link</a>
</div>
<div class="people_contactright">
<!-- tartalom -->
<a href="valami" >Link</a>
</div>És az a problémád, hogy a két div-nek a linkjeit más-más színűvé szeretnéd tenni, ugye?
mivel mindkét helyen simán "a"-ként hivatkoztál a linkekre, ezért az összes linkre hivatkoztál. Mivel a CSS lineárisan olvassa be az adatokat, ezért az utolsó megadott stílus lesz a mérvadó, tehát minden link színe #555555 lesz. Ahhoz, hogy ezt te szűrhesd arra, hogy person_desc class-ű div-ben lévő linkek ilyenek legyenek, míg a people_contactright class-ű div-ben lévő linkek olyanok, csupán úgy kellene hivatlkozni rá, hogy a szülőket is megadod:
.person_desc a {
color:#cecece;
}
.person_desc a:visited {
}
.person_desc a:hover {
}
.person_desc a:active {
}
.people_contactright a {
}
.people_contactright a:visited {
color: #555555;
}
.people_contactright a:hover {
color: #555555;
}
.people_contactright a:active {
color: #555555;Ha nem ez a probléma akkor pedig pls fogalmazd meg rendesen.
Kis tudás, mostmár nem W3Schools-ról:
CSS selector-ok+1
Nem kell a :link pseudo selector az "a" tag mögé, helyette normálisan megírt CSS nem ártana. (MDN)[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Szóval a WP-n belül van létrehozva a bemutatkozás oldal, amelyhez menüpont is tartozik és azon belül szintén WP-ben létrehoztam egy publikációk aloldalt"
Ez mondjuk nagyon nem feltűnő, pedig feltételezem, elég fontos önreklám szempontjából, szóval ezt lehetne feltűnőbbé tenni, például olyanformán, hogy a bemutatkozás menübe beteszed almenüként. Gondolom ez egyszerűen megvalósítható WordPress esetén is."Jelenleg ezen az aloldalon látható a 6 újságcikk borítóképe.
Ezért kérdeztem,hogy szimplán hozzak létre egy másik aloldalt szintén WP-n belül a bemutatkozás menü aloldalaként, majd a két aloldalt elkészítve (az egyik már látható) az előre és vissza nyíllal összekötöm őket és kész."
Ha jól értelek, akkor egyszerűen annyiról szól a feladat, hogy lenne folytatása ennek a 6-nak, és mondjuk nem 6 publikációja van, hanem mondjuk 12, ergo kellene egy lapozó. Szóval gondolom az a feladat, hogy legyen egy ilyen listázásnál valahogyan megjelenítve a 12 elem, úgy, hogy egy aloldalra 6 darab fér rá. Erre fogalmam sincs, milyen módszerek vannak WordPress-ben, mert nem ismerem, Drupalban van egy Views nevű modul, amivel nagyon egyszerűen lehet például ilyen listázást megoldani, lapozóval együtt ellátva, feltételezem, van ilyen jellegű egyszerű megoldás WP-ben is. Itt hivatkozik pl. két pluginre: [link].
Előbb az volt, ami megzavart, hogy azt írtad, "Van egy WP-s oldal, ahova be szeretnék tenni egy statikus oldalt", na de ez pont nem statikus, mert gondolom úgy kéne megcsinálni, hogy ez akár bővíthető is legyen.(#10214) trisztan94 :
hát megértem, hogy szar helyzet.
"A kérdés igazából az volt, hogy mennyire ronda úgy, ahogy leírtam"
Hát tulajdonképpen nem konkretizáltad, hogy oldod meg, úgyhogy ennyiből nem lehet tudni. A feladatot meg lehet oldani simán AJAX-szal, de lehetőleg azért ne csak JavaScript-alapokon működjön, hanem anélkül is. (Bár nyilván attól függ, ezt fizeti-e. )[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én úgy csinálnám, hogy sminkelnék, beleraknék pluszban a galleria-container divbe egy ilyet is (még a galleria-stage div elé): <div class="galleria-close-btn">Close</div> (nyilván a Close helyett itt lehet egy bezáróikon), aztán a CSS-ben valami ilyesmit adnék meg:
.galleria-close-btn {
display:none;
}
.fullscreen .galleria-close-btn {
display: block;
position: absolute;
top: 30px;
right: 20px;
color: red;
z-index: 17;
cursor: pointer;
}Ez a hülyeség, hogy vörös szín, persze csak példa, mert most gyorsan beletúrtam a kódba Web Inspectorral (Ctrl+Shift+I), és így kábé a helyén volt, kipróbáltam a vörös színű Close szöveggel.
Aztán a .galleria-close-btn kattintási eseményére feliratkoznék (amikor ráklikkeltek a Close szövegre), és meghívnám az exitFullscreen() metódust.
Ha mindez kínai volt, akkor az bizony szopóálarc.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Másodsorban, ez a leírás arról szól, hogy mi történjen ha dupla kattintás történik?"
Most az általam idézett dokumentációbeli részből melyik rész nem volt érthető?
Akkor még egyszer:
"This options listens for the double-tap event on touch devices and toggle fullscreen mode if it happens."
Magyarul röviden érintőképernyős eszközöknél ha ráböksz kétszer, akkor a fullscreen módot tudod aktiválni/kiiktatni, attól függően, épp full screenben vagy, vagy sem...
Most épp nincs előttem mobilon a Galleria oldala, de feltételezem, mobilos nézetben is látszik a full screen megnyitása lehetőség, és miután a felhasználó erre rábökött a suta ujjaival, azután kétszer kell rápöttyintenie, hogy kilépjen a teljes képernyős módból."De akkor elsőre azt kell majd megvalósítani, hogy mobil nézetben ha kiválasztotta a látogató az adott albumot, akkor eleve teljes képernyőben induljon el és ne úgy,ahogy a sima desktop nézetben."
Nem értem a logikát, hogy miért kéne mobilon egyből full screenben indulnia.Mindenesetre az sem túl nehéz:
http://galleria.io/docs/api/methods/#enterfullscreen-callback"Ott tart a folyamat, hogy létre tudunk hozni az oldalról új albumokat és azokat törölni is lehet, de ha feltöltünk képeket egy adott albumba és ki szeretnénk törölni azokat,akkor a rendszerben ott maradnak. "
Aha, jó, hogy ilyen sok információt megosztottál.
Szerinted ennyiből, kód nélkül hogyan találjuk ki, mit rontottál el?"A másik megoldatlan probléma, hogy vizuálisan hiába lehetséges kiválasztani a képek sorrendjét, az új sorrendet nem menti el és nem az alapján játsza le a képeket a megjelenítő."
És hogyan lehetséges vizuálisan kiválasztani a képek sorrendjét? A sorrend tárolódik valami mezőben, vagy hogy oldottad meg?
Ebben a topicban elvileg webfejlesztők mozgolódnak, nem látók, mentalisták, médiumok, varázslók.Sk8erPeter
-
trisztan94
őstag
Pontosan mi az az "alap nézegető oldal"? Meg egyáltalán milyen kontextusban van a slider? Egy lightbox modal-ba raktad bele és azt akarod bezárni, vagy micsoda?
Kérlek szépen, de nagyon szépen, ha jsFiddlet nem is tudsz küldeni, de legalább egy screenshotot küldj, hogy mit akarsz elérni, mert ennyiből nem fogom tudni
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem ez az opció kell neked (egyszerű boolean inicializáláskor):
http://galleria.io/docs/options/fullscreenDoubleTap/"This options listens for the double-tap event on touch devices and toggle fullscreen mode if it happens."
Sk8erPeter
-
trisztan94
őstag
A google web developer-re gondolsz? Az valami Adobe Edge suite összepaszírozása akar lenni, nekem nem jött be.
Helyett design-ra ajánlom az Edge Reflow-ot, HTML5 animációkra az Edge Animate-et, az Edge Inspect pedig nézegetésre nagyon jó.
Kódszerkesztőre meg érdemes megnézni az Adobe Brackets-et, az is jól beleépül az Edge családba, bár még elég gyermek cipőben jár, de kezdőknek ideális lehet, power usereknek annyira nem.
-
trisztan94
őstag
Összefoglalva:
A Bootstrap egy front-end framework, ami baromira megkönnyíti egy html struktúra felépítését.
Különböző css osztályokat (class-eket) tartalmaz, így konkrétan neked nem kell bíbelődni az elrendezgetéssel és ilyen időzabáló dolgokkal, hanem rögtön rátérhetsz a lényegre: a UI felépítéséhez.
Egy példa, menüsor, példa erre az én oldalam. Beraksz egy divet, adsz neki 3 class-t, jelen esetben: nav, navbar, navbar-fixed-top; és máris kész a fenti menücsík, nem kell vele szarakodnod.
Továbbá tartalmaz egy nagggggggyyyyon fajin, könnyen használható reszponzív grid rendszert is, amivel a mobilra optimizálás gyerekjáték
Itt a hivatalos oldaluk, a css menüpontot nézegesd, ott minden le van írva nagyjából.
A bootstrap template-ek annyiban mások, hogy ezek általában nem összegányolt css-es oldalak, hanem bootstrap osztályokkal készült, amik jó minőségű kódot tartalmaznak (általában, láttam már pár !important modifiert benne, amit nagyon nem szeretünk)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jé, nekem működik a Google magyar nyelvű keresője is:
https://www.google.com/search?q=twitter+bootstrap&lr=lang_huA legeslegelső találatra rákattintottam, és gyors rápillantás alapján még el is magyarázza, vajon mire való:
http://codeguide.hu/2013/01/11/twitter-bootstrap-front-end-keretrendszer/Érdemes megpróbálni néha a keresőt.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha valóban csak erre a page-title-ön belüli <a>-ra szeretnél hivatkozni, akkor tudod szűkíteni a kört:
.hyperref
helyett
.page-title .hyperref,
.page-title .hyperref:visited,
.page-title .hyperref:link
{
font-size: 16px;
}szóval egy szóköz választja el őket, de akár lehetne .page-title > .hyperref is, a kacsacsőrrel meg azt mondod meg neki, hogy közvetlen leszármazott-elem kell, hogy legyen a .hyperref osztállyal ellátott elem.
Már ha jól értettem, mit szeretnél. A felsorolásban viszont, amit bemásoltál, szerepel a .menu-box ul li a is, az azt jelenti, hogy arra is fog vonatkozni a stílusmegadás.
Mondjuk így utólag elolvasva azt a mondatot nem teljesen értem, hogy "az eredetin kellene módosítani,hogy a bal oldali menü nevem ne a hyperref-et használja,hanem amit létrehoztam neki."
Késő van, el is takarodom aludni.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen!
Hogy ne okozzon kavarodást, felraktam neked teljes formájában a lényeget ide:http://jsbin.com/eNUYufU/1/edit
így láthatod a lényeget egyetlen kódban, direkt nem használtam a külön paneleket.
Ezt a kódot egy az egyben copy-paste-elheted is saját magadnak, aztán átdolgozod, ahogy akarod. De szerkesztheted online is, hogy lásd egyből, mi történik a változtatás hatására."Tudom, hogy a böngészők miatt külön paraméterezni kell a css file-ban a dolgokat"
Nem, lehetőleg kerülni kell a böngészőfüggő stílusmegadásokat. Már ha jól értem, hogy mire gondoltál. Ha nem, akkor meg a válaszom az, hogy "igen, nem, nem, igen".
Amúgy a Modernizr segítségével elintézi neked a kódban a böngészőfüggő megjelenítéseket, hogy lehetőleg ugyanúgy nézzen ki mindenhol, de alapvetően nem jó a böngészőfüggő implementáció, a lehető legáltalánosabb megoldásra kell törekedni elsőként, utána jöhetnek a böngészőfüggő finomhangolások.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Megcsináltam neked, igazából csak átmásoltam az említett honlapról a legfontosabb részt, a JS- és CSS-fájl tartalmát meg úgy, ahogy van, becopy-paste-eltem, aztán annyit igazítottam rajta, hogy feltöltöttem neked imgur.com-ra azt a bizonyos képet, hogy onnan linkelhető legyen, meg a CSS-fájlban korrigáltam egy képhivatkozást:
A Modernizr is szükséges a helyes működéséhez, azt ne felejtsd el! Valószínű, hogy eddig azért nem működött nálad, mert nem volt a forrásban, vagy arra nem volt megfelelő a hivatkozás.
(Én most konkrétan a JSFiddle-höz innen linkeltem, lásd External Sources.)Ha kérdésed van, akkor kérdezz!
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Haha, ez jó, kiszedte a letöltés gombot a Ghostery, ezek szerint össze van hozva valami social plugines fossal? Hát elég gáz, ez nem igazán hozta meg a kedvemet, hogy valaha is használjam ezt a szaros oldalt feltöltésre és megosztásra... Ha normálisan lenne megcsinálva, nem szabadna, hogy kiszedje a gombot.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Bocsánat ha keverem a szezont a fazonnal, én a hover alatt azt értettem (valszeg hibásan), hogy ha megnyitottad az általam adott linket, akkor középen látható, hogy arra a világos színű rajzos fényképre ráúszik balról a kép széléből egy fekete háttérrel rendelkező ablak,amiben szöveg van."
A hover nem ez. A hover az, amikor az elem föléviszed az egeret.
Csak mint írtam is, ha nem linkelem be neki az eredeti css file-t,hanem lementem magamhoz lokálisan, egyből eltűnik belőle az a fekete háttér, ráadásul firefox alatt jól működne,de chrome alatt nem.
Ne linkeld neki az eredeti CSS fájlt, hanem egyszerűen másold ki, majd illeszd be az egész fájl tartalmát a jsfiddle-re úgy, ahogy van, a CSS-panelbe, aztán a JS-kódot a JS-panelbe, a HTML-kódot a HTML-panelbe, majd mentsd el, kész. Aztán oszd meg a linket.
Lehet, hogy az általad linkelt letöltőoldalon kiveri a szememet, de nem látom, hol lehet letölteni azt a nyomorult fájlt, nem látom a letöltésre szolgáló gombot. Remekül meg van csinálva ez a fos filefeltolto.hu, ha csak az egyik lényegét nem lehet egyből úgy látni, hogy az ember arcába vágódjon a letöltés gomb/link...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Ha letöltök valahonnan egy css file-t, bizonyos esetekben ha megnyitom pl. Notepad ++-al,akkor hiába van beállítva a tördelés,akkor is az egészet egybeömlesztve látom, teljesen átláthatatlan.
Van erre valami beállítás, trükk,amivel megkímélhetném magamat egy hosszú tortúra alól, hogy szépen szeparálva lássam a dolgokat?"http://cssbeautify.com/
http://www.codebeautifier.com/A beúsztatós valamit elvileg ebben a fájlban oldják meg.
Hogy a hoverrel mit akarsz, azt nem egészen értettem. Rakd fel légyszi inkább JSFiddle-re a kódot, még ha egyelőre nem is működik, és akkor rá tudunk nézni, akár egyből javítani, meg úgy más is tanulhat belőle, ha lehet látni, milyen változás történt.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem lesz ez így egyszerű.... Nem írtál semmi részletet arról a blokkról... az egy saját modulból készített blokk, vagy mégis honnan jön? Mint említettem vala, a core blokkja NEM ilyen, ergo az vagy egy külső modul/smink által került oda, vagy saját modulból/sminkből. Látatlanban és információk nélkül nehéz segíteni.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Valami nálad van elkúrva, mert nem szabadna, hogy "HU/EN/..." nevekkel jelenjenek meg a nyelvek a nyelvválasztásnál. Az admin/build/block oldalon beállítottad a nyelvválasztó blokkot, hogy hol jelenjen meg?
Alapból így néz ki, mint a bekeretezett rész (tök átlag alap gagyi 6-os Garland smink):Az alatta lévő blokk pedig a Language icons és Language Switcher Dropdown modulok telepítéséből néz ki így, ez a blokkadminisztrációs oldalon "Language switcher dropdown" blokk néven fut.
"WP-ben azért ez lényegesen átláthatóbb."
Ha ahhoz vagy szokva, nyilván. De egyébként pont a nyelvválasztó blokkban semmi bonyolult nincsen Drupalban sem. Max. a teljes beállítgatása a többnyelvűsítésnek 6-osnál. 7-esnél már egyszerűbb, igaz, ott is kell, hogy egy normális tutorialt kövessen az ember, és/vagy próbálkozzon egy tesztrendszeren előbb. De nem egy tudományos művelet...DE mindenekelőtt egy nagyon fontos kérdés: miért szívatod magad Drupal 6-tal? Miért nem egyből 7-essel kezdesz? Csak egyetlen elfogadható magyarázat van, ha ez már egy régóta fejlesztgetett (de folyamatosan update-elt) oldal, és MÉG nem sikerült migrálni 7-esre, viszont ha most kezded csak felrakni, beállítani, bővítgetni, akkor azonnal felejtsd el, és egyből 7-essel kezdd. Főleg, hogy a 6-os támogatása meg fog szűnni, amint az új, 8-as változat stabil változata kijön. Core-ból egyszerre csak két legutóbbi major változatot támogatnak, és ez érthető is.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
1. Használom a Drupalt, de a kérdésedet nem tudom értelmezni, mi az, hogy "nyelvválasztó separátor megjelenített neve"? Konkrétabban? Arra gondolsz, hogy mi jelenik meg az egyes kiválasztható linkeknél, például a(z akár országzászlók mellett megjelenő) "magyar", "English", stb. linkeket (csak a megjelenő szavakat) akarnád lecserélni? Vagy hogy?
2. JSFiddle-nél külső JavaScript- és CSS-fájlokat be tudsz linkelni az External Resources panelnél:
VAGY ha ez neadjisten nem működne (például néha access denied válaszhoz vezet, stb.), akkor a mellette jobbra, alul lévő "JavaScript"-ablakocskába egy az egyben be tudod másolni a JavaScript-fájlok tartalmát (akár egymás alá ömlesztve), ahogy a CSS-fájlokra is igaz ez.
Sk8erPeter
-
Phvhun
őstag
1. Ha valamit nagyon nem találsz sehol, és tudod hogy a kódban valahol el van ásva, akkor lehet egy olyat csinálni, hogy betolod egy mappába az egész drupalos mappát, plusz egy sql dumpot az adatbázisról, és ráküldessz a mappára egy agent ransack-os keresést a kulcsszóval. Innen lehet tovább kutakodni.
trisztan94: Ezzel nem tudsz kezdeni valamit? Esetleg lehet belőle valami ötletet meríteni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest