- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #15869 üzenetére
Szerintem két megoldási út áll előtted:
1. tisztán js oldalon megoldod, hogy a kapott listából kiszeded a már kiválasztott usert
2. szerver oldalra leküldöd, hogy ki van kiválasztva, és ott szűröd ki -
törölt tag
válasz
trisztan94 #15832 üzenetére
Bruteforce megoldás, de lehet, hogy működik neked.
Van egy ilyen .init is:
ini_set('auto_detect_line_endings',TRUE);
elvileg ez megoldja auton az ilyen dilemmákat.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #15793 üzenetére
Van, valahogy nem jó form encodeolással küldöd az adatokat a szerver oldalnak, ezért nincs szegénynek fingja se, hogy pontosan mit is kapott.
Egyébként pedig ez olyan eset, amit kliens oldalon is nagyon egyszerű validálni, szűrni, érdemes már eleve ott elkezdeni megszűrni, hogy mit engedsz feltölteni. -
Jim-Y
veterán
válasz
trisztan94 #15774 üzenetére
Ezt pont igy szoktak csinalni amugy.
van egy master ebbol keszul a production build. Ha a release-el vannak problemak akkor azokat kozvetlenul ezen a branchen szoktak hotfixelni.
van egy development branch (ez az ami nalatok most a master). Ha van egy ticket akkor ahhoz ebbol szoktak branchet kesziteni
es van szinte majdnem minden kicsit is nagyobb tickethez egy uj branch a developmentbol
-------------
Na most ha en dolgozom egy ticketen egy akarmilyen feature branchen akkor
1: surun commitolhatok erre a feature branchre. Kb olyan surun ahogy egy nagyobb adag funkcionalitas keszen van. Vagy minden nap vegen vagy ahogy jol esik ahogy ertelme van
2: ha keszen vagyok a feature lefejelesztesevel, akkor eloszor frissitem a lokalis development branchemet hogy naprakesz legyen, majd a dev-et bemergelem a feature branchembe majd pusholom a valtozasokat es csinalok a feature-nek egy pull-requestet
3: a tobbiek megnezik a kodomat es ha nincs benne hiba akkor valaki (team leader, vagy te vagy valaki) bemergeli a te feature branchedet a developmentbe -
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #15771 üzenetére
Na, de a merge nem szünteti meg automatikusan a külön branceheket, hacsak direkt nem törlöd a branchet a merge után. Szóval nem értem a problémát, hogy mi akadályoz meg abban, hogy a mastert rámergeld a te branchedre?
-
Jim-Y
veterán
válasz
trisztan94 #15771 üzenetére
admin_funkcionalitás ezen dolgozol, gondolom vannak aktiv modositasaid.
1) Vagy becommitolod ebbe a felkesz modositasaidat majd ebbe bemergeled a master-t es rezolvalod a conflictokat
2) stasheled az aktiv modositasaidat (git stash) majd bemergeled a mastert ebbe a branchbe, majd unstash es rezolvalod a conflictokat -
DNReNTi
őstag
válasz
trisztan94 #15757 üzenetére
En az ilyen N:M tablas megoldasokat jobban szeretem. Szebb modszer.
-
Zedz
addikt
válasz
trisztan94 #15757 üzenetére
Szerintem a "B" verziő bőven elég ehhez.
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #15756 üzenetére
Gondolkodtam. Mennyire van értelme itt egy pivot táblát használni?
Ezzel a struktúrával gondoltam:
- phase_id
- project_id
- deadline (DATETIME) -
The DJ
addikt
válasz
trisztan94 #15742 üzenetére
Próbálj meg létrehozni az almappán belül is egy .htaccess-t a következő tartalommal:
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /almappa/
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /almappa/index.php [L]
</IfModule>
# END WordPressPersze az almappákat írd át a valódi könyvtárnévre.
-
ceripapa
aktív tag
válasz
trisztan94 #15707 üzenetére
Kb amit már írtak igaz , egyszerübb ha logolod azt amit a user csinál , ha modosít érdemes logolni , ha létrehoz valamit érdemes lekövetni hogy ki hozta létre ... stb stb amit már megírtak előttem .
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #15707 üzenetére
Szerintem amit akartok az munkaügyi, és személyiségjogi kérdéseket feszeget.
Másrészt a megvalósíthatósági is erősen kérdéses pusztán html+js vonalon, legalábbis annál jobban, mint amit a hotjar csinál, szerintem nem megoldható (hacsak direkt csak a "live logolásért" nem toltok egy nagy rakás plusz erőforrást a rendszerbe).
Én teljesen másképp fognám meg a dolgot. Egyrészt gondolom a rendszer statisztikázható, azaz könnyedén lekérdezhető, hogy egy-egy ügyintéző milyen teljesítmény mutatókkal rendelkezik. Ha nem statisztikázható, akkor legyen az!
Másrészt nem nagy ügy a felhasználó minden interakcióját lelogolni (bár ez is plusz erőforrással fog járni), és mondjuk minden nap végén megnézni, hogy az interakciójai között mekkora lukak voltak. Nyilván ez is kijátszható, egyetlen normális megoldást a normális statisztikázós javaslatom jelent. Szerintem, és a probléma részletes ismerete nélkül. -
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #15705 üzenetére
Hotjar-nak van ingyenes verziója, miért nem használjátok azt?
-
DNReNTi
őstag
válasz
trisztan94 #15642 üzenetére
Magyarok vagyunk: barmi ingyen.
-
KeyServices
csendes tag
válasz
trisztan94 #15620 üzenetére
Nézd meg a Digitalocean.com-ot.
2 éve ott vagyok, 5 dollár az alap csomag.- 512 MB RAM
- 1 mag
- 20 GB SSD
- 1 TB adatforgalomAz egész 5 dollár, a felületük nagyon jó, a VPS dinamikusan bővíthető.
Kb. semennyire sincs kihasználva a csomag úgy, hogy CloudFlare-t használok CDN-nek.
Több honlap, TS szerver és a saját hülyeségeim is futnak. -
spyduck
nagyúr
válasz
trisztan94 #15619 üzenetére
Koszonom!
-
The DJ
addikt
válasz
Nekem csak a 256MB ram szúrt szemet. Az szerintem brutálisan kevés, a Linux megeszi reggelire. Az én Linode VPS-em 4GB rammal dübörög Debian mellett, pár alacsony látogatású weboldal mellett még a swap partíció is használatban van.
-
martonx
veterán
válasz
Nézd, ha az 1700-assal indítasz, mit veszíthetsz? Maximum gyorsan átállsz a 2200-asra, vagy egy normális szolgáltatóhoz. Egyáltalán van-e értelme olyan webáruházzal foglalkozni, ahol gondot okoz kitermelni havi 2.000 Ft hoszting költséget?
Ráadásul hogy válaszoljuk meg a kérdésedet, ha semmit nem tudunk a webáruházról, milyen engine-en fut, mennyire van optimalizálva. Most hiába mondom, hogy ugyanekkora látogatószámot 2%-os szerver terheléssel viszi el az Azure 1 magos legkisebb windowsos VM instance-a (1 mag, 2 Gb ram, 10Gb SSD ha jól rémlik - és mindezen ugyebár fut egy full windows OS), mikor az ASP.NET kód valamennyire optimalizálva van, static content CDN-esítve, abból mégis mit fogsz leszűrni magadra nézve? Egyáltalán hiszed-e hogy a kérdésedre lehet értelmes választ adni?
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #15571 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy ott igyekeztünk direkt az olcsókat felsorolni. Ha nem a garas baszás a lényeg, akkor AWS-nél, Azure-nál nincsen jobb.
-
DNReNTi
őstag
válasz
trisztan94 #15564 üzenetére
Epp nem reg volt rola szo. Par komment a temaban.
-
CSorBA
őstag
válasz
trisztan94 #15502 üzenetére
De van.
A checked-et nem így állítjuk, hanem:
.prop('checked', false)
-
CSorBA
őstag
válasz
trisztan94 #15499 üzenetére
Van ott egy checkbox, mikor rákattintasz az egyik itemre, azt is becsekkolod. A böngésző visszagombja pedig megőrzi ezt a statet, azaz a checkbox checked marad ha visszamész. A checked checkbox utáni separatornak pedig lesz egy 430 pixeles marginja, ez tolja el az egészet.
.limo-slider .accordion-select:checked:not(.last-item) ~ a .accordion-separator {
margin-right: 430px; -
Taktoj
aktív tag
válasz
trisztan94 #15033 üzenetére
Igen ez a legcelravezetobb megoldas. S esetleg azt me e lehetne oldani hogy a bejegyzesek ne szoveget hanem egybol inditható video kepet jelenitsek meg,?
-
Zedz
addikt
válasz
trisztan94 #14964 üzenetére
És a megrendelő majd a repóból fogja ezeket kinézni?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14958 üzenetére
Ha lokálisan akarod pusholni akkor eleve miért akarod push-olni? Csakmert push nélkül is nyilván vannak tartva commitok, és ráteszed az ftp root-ot a project mappára.
Ha mindenféleképpen lokálisan akarsz pusholni, akkor a git init --bare paranccsal létrehozol egy repository-t és git clone user@localhost:/path/to paranccsal lemásolod.
-
Zedz
addikt
válasz
Megrendelőnek mi köze van a repóhoz?
-
DNReNTi
őstag
válasz
Ehhez szerintem kellene git szerver.
-
CSorBA
őstag
válasz
trisztan94 #14835 üzenetére
Ez tipikusan olyan probléma, amit ha felteszel jsfiddlere, sokkal könnyebb segíteni.
-
smallmer
őstag
válasz
trisztan94 #14832 üzenetére
az a baj, hogy nem az enyém az oldal, csak besegítek
ha ezt a két dolgot megmondjátok nekem, hogy hogyan csináljam meg azt hogy ne ugorjon fel jobbgomra, meg a termékcsoportok egymás mellett legyenek ne egymás alatt szöveggel képpel akkor nem zaklatlak ezzel most titeket
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #14791 üzenetére
Ez nem így szokott menni, hogy akkor havi ennyi pénzrét supportálok és kész. Hanem ez úgy szokott menni, hogy megmondod, hogy mennyi havi support munkaóra keretet vállalsz, és milyen óradíjjal. Aztán azt vagy kihasználja vagy nem. Ha nagyon rendes akarsz lenni, mondhatod még azt is, hogy a ki nem használt support keretét 3 hónapig göngyölítheti. Ha meg annyira sok supportot akar, hogy már nem fér bele a havi keretbe, akkor szólsz neki, hogy kifutott a keretből, és a további munka abban a hónapban már plusz pénzes.
-
DNReNTi
őstag
válasz
trisztan94 #14791 üzenetére
Azért ez nagyban függ a körülbelüli várható munkaórától.
Nem mindegy, hogy 200k-ért 10 vagy 100 órát dolgozol.
Egyébként külföldi (nyugati) cégnél szerintem simán számolhatsz úgy, hogy óránként 80-100$ még nem drága. Volt munkahelyemen svájci ügyfelünknél az óradíjunk asszem 150 CHF volt, amin ők röhögtek. Bár ez fejlesztési óradíj volt nem support.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #14758 üzenetére
Mondjuk semmi tapasztalatom nincs a bérelhető webshop-okkal kapcsolatban, egy magyar shoprenter, vagy unas shop nagyon gázok?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14758 üzenetére
-
smallmer
őstag
válasz
trisztan94 #14709 üzenetére
valamiért nem jó, hiába raktam be.
rákukkantanál? -
smallmer
őstag
válasz
Hogyan tudom megszüntetni?
köszönök mindent
-
Pocok256
veterán
válasz
Az a jobb klikk agyatlan az tuti ...
-
Zedz
addikt
válasz
trisztan94 #14674 üzenetére
Ha egyedi sitebuildet kell csinálni, akkor naná, hogy felszámoljuk a mobilnézetet is. Ahogy írták, plussz idő, plussz munka.. ezt ki kell fizetnie a megrendelőnek.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
trisztan94 #14646 üzenetére
De nem is Magyarországra dolgozol.
(#14647) DNReNTi:
Ha értenél hozzá, tudnád, hogy egy egyszerűnek tűnő oldal nem egy napos kattintgatás. Simán tud több lenni, elég pár plusz kérés, megannyi levelezés és simán lesz 32 órás munka
Arról nem is beszélve, hogy egy normális sablon 60 dollár. Mondjuk az más kérdés, hogy ebbe az árba benne van-e, de ezenkívül vannak még pluginok, mait szintén ki kell fizetnie valakinek, pl wpml.
-
DNReNTi
őstag
válasz
trisztan94 #14646 üzenetére
Úgy látom ideje lenne félretennem az előítéleteimet és elveimet, hogy nem használok WP-t, ha egy egy napos összekattintgatással 80+ mátyást lehet keresni.
-
Rimuru
veterán
válasz
trisztan94 #14573 üzenetére
Atomra azt mondani hogy keves eroforrast hasznal.. jo vicc.
Meg egy emacs is kevesebbel beeri es tobbet ki lehet belole hozni.
-
bmakszim
őstag
válasz
Még csak most ásom bele magam. Jelenleg windowson.
Ha később komolyan szeretnék foglalkozni a web programozással, designnal, mennyire elengedhetetlen az OS X? -
DNReNTi
őstag
válasz
Ezazzzzz végre valaki a JB klubban!!!
-
_ak_
addikt
válasz
trisztan94 #14544 üzenetére
Régen ez működött nálam ilyen estben. Igaz a mostani kiadásokkal a provision is jól teszi a dolgát. [link] (le kell görgetni, ott van a parancssoros megoldás)
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14548 üzenetére
Lehet, nem nagyon lehet kibogozni, hogy mit is csinál a homestead, mert vagy 3-4 másik állományból kaparja össze magát. Mindegy, próbáld meg így:
folders:
- map: ~/www/venuefinder
to: /home/vagrant/www/venuefinder
- map: ~/www/cityproperties
to: /home/vagrant/www/cityproperties
sites:
- map: venuefinder.app
to: /home/vagrant/www/venuefinder/public
- map: cityproperties.app
to: /home/vagrant/www/cityproperties/public -
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14546 üzenetére
Azzal, hogy a Sites résznél megadattad a dolgokat a provision csak a sites-available-hez adja hozzá a dolgokat, még nem lesz meg. Nézd meg, hogy a böngésződben hogyan éred el a két oldalt, ami ha minden igaz úgy fog kinézni, hogy localhost:8000/venuefinder (ha meg van adva port forward a homestead ruby file-ban), a másik meg localhost:8000/... amit szetnél, mert úgy néz ki hogy a localhost:8000 az most a Vagrant box-od /var/www symlink-je. Igazából egy nagy katyvasz az egész laravel/homestead, de ha gondolod átírhatod, hogy különböző portokon különböző mappákra nyisson linkeket.
-
CSorBA
őstag
válasz
trisztan94 #14512 üzenetére
Akkor tedd erősebbé a selectort. body.a {color: value !important;}
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #14510 üzenetére
Ha a style.css-hez hozzáférsz (akármi is legyen az, gondolom valamelyik komponens/modul/plug-in/theme vagy hasonló fő stíluslapja, ami be van linkelve a főlapon), ÉS ha az a fájl az !important-tel meghatározott stílus UTÁN kerül feldolgozásra a böngészőben, akkor bedobod abba a bizonyos style.css-be az újabb !important-tel felülvágott stílusdefiníciót, és meg van oldva.
Kísérletezd ki fejlesztői panelben, hogy melyik specifikus selector is fogja ténylegesen felülírni azt a stílust. -
The DJ
addikt
válasz
trisztan94 #14507 üzenetére
Próbálj meg feltenni egy custom CSS plugint, én EZT használom, utána ebbe írd felül a szabályt, szintén !important-al. Elvileg később kellene aktiválódnia, tehát felül kellene írnia a header-ben szereplő !importantos szabályt.
-
DNReNTi
őstag
válasz
trisztan94 #14507 üzenetére
Szerintem felül tudod vágni ha egy "későbbi" definíció ezt felülírja szintén !important-al. Nem lesz szép, de működhet.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #14500 üzenetére
Ilyen ez a wordpress, bezzeg ASP.NET-re nem tolonganak.
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #14499 üzenetére
Ugy nez ki talaltam egy megfelelo kollegat, koszonom, hogy ennyien irtatok!
-
Joci93
senior tag
válasz
trisztan94 #14405 üzenetére
Nálam teljesen jó Chrome-al
-
_ak_
addikt
válasz
trisztan94 #14382 üzenetére
A chrome nekem is ezt dobta, Edge-el viszont simán ment.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14333 üzenetére
Ezt én is megtaláltam, csak ennél valamilyen rövidebb részét. De így egészben egész jó.
-
CSorBA
őstag
válasz
trisztan94 #14334 üzenetére
Jelen esetben elég az egyik vagy a másik.
Az initial alap helyzetbe rakja a position porpertyt, ami position: static lesz. Ha valami static akkor nem érvényes rá a top/bottom, de a relative-nál érvényes left/right sem. De mivel az Internet Explorer úgy ahogy van nem támogatja az initial valuet, ezért a staticot kell használni.
Ha pedig marad relative, akkor a left: auto is ugyanazt éri el. Én inkább ezt preferálnám.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #14244 üzenetére
Nincs olyan szó a magyar nyelvben, hogy korruptálódik.
Korrumpálódik viszont van.
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #14241 üzenetére
Megoldódott. Valami korruptálódhatott a cache-ben vagy nem tudom, de ürítettem egy cache+cookie-t és rögtön működik.
Ilyet sem láttam még.
OFF:
Ezen röhögök fél órája:
- Mi a patkány gyorsítótár?
- ???
- Retkes -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Milyen domainnel rakod le a session cookie-t? Beleesik abba a subdomain is?
-
DNReNTi
őstag
válasz
Elvileg működnie kellene. Itt van egy rövid poszt a témában. Hátha segít.
-
Joci93
senior tag
válasz
trisztan94 #14239 üzenetére
Kipróbáltam lokálban, nálam simán eléri az iframe-ben a SESSION-t.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14233 üzenetére
-
gabitoo88
tag
válasz
trisztan94 #14228 üzenetére
A wordpresst gépemre teszem vagy fel szerverre?
-
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94 #14204 üzenetére
Nem értetted félre, igazából lehet én fogalmaztam rosszul. A lényeg az lett volna, hogy a parent magassága "kérdőjel".
De jelenleg marad a martonx "féle js" megoldás. -
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #14193 üzenetére
Szemantikailag stimmel így elsőre. Talán ha a "container"-t nem használod a belső div-ekre, csak mondjuk többesszámba rakod az adott class szelektor nevét, lehet, áttekinthetőbbé válik a kód.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #14180 üzenetére
Webkit vagy blink vagy mi, korunk Internet Explorere
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #14178 üzenetére
Safari, korunk Internet Explorere
-
Joci93
senior tag
válasz
trisztan94 #14176 üzenetére
Én is szívtam már ilyennel. Mi arra jöttünk rá, hogy ha Mac-ről küldik a forrást, akkor máshogy néz ki, Windowson. (Nálunk PS-el volt ilyen.) Sőt, a Mac a fontokat is máshogy kezeli. Windowson PSD-ben Avenir LT Std-t írt, közben meg AvenirLight volt csatolva a PSD mellé. Leveleztünk az ügyféllel napokig, hogy jó fontot küldjenek, mert ezekkel nem megyünk semmire. Ők állították, hogy Mac-en ezzel a font-al csináltál a PSD-t...azóta sem sikerült egységesíteni a fontokat.
Update: Az OpenSans is máshogy néz ki Mac-en. (Szintén tapasztalat.)
Stackoverflow: [link] -
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14172 üzenetére
Szerintem ez két különböző betűstílus. A HTML CSS inkább a Air Soft Heavy-re hasonlít míg a layoutos a Dee Dee Bold-ra.
-
Zedz
addikt
válasz
trisztan94 #14172 üzenetére
Létezhet. Máshogy kezeli a fontokat egy böngésző és egy grafikus program. Nekem már küldtek úgy designt amiben leírták, hogy nyugi, ez weben is jó lesz mert direkt úgy nézték.
Mi a font neve?
-
TheProb
veterán
válasz
trisztan94 #14171 üzenetére
ez alap, én se akarnék gány munkát kiadni a kezeim közül.
-
TheProb
veterán
válasz
trisztan94 #14169 üzenetére
Lehet bepróbálom akkor majd, úgyis pont vevőket akartam keresni honlapokhoz. Bár nemtom mennyire fogok labdába rúgni a kínai, indiai és egyéb éhenkórászok mellett.
-
Zedz
addikt
válasz
trisztan94 #14153 üzenetére
Redditen hol? Nem használtam még azt az oldalt, pedig sokan emlegetik. Hátha találok ott egy érdekes szakmai threadet.
-
TheProb
veterán
válasz
trisztan94 #14161 üzenetére
Ezekhez a "szabadúszó munkát vállal" típusú oldalakhoz mennyire kell profinak, tapasztaltnak lenni. Vagy csak a nagykutyáknak terem babér?
-
DNReNTi
őstag
válasz
Dicsak: [link]
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
De akkor hogyhogy nem lepik el a 99design oldalt is?
-
DNReNTi
őstag
válasz
Nice. Azt hittem freelancer oldalakon szerzed a melót. Egy volt (designer) kolléga mindig 99design-on vadászik, ő is ilyen 100$/páróra díjakat szokott emlegetni. Epik.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
Gondolom ehhez már nem árt jól beszélni is angolul, nem csak jól írni.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14149 üzenetére
Amúgy hogyan szoktad kapni a megbízásokat? Milyen marketing felületet használsz önmagad hirdetésére?
-
DNReNTi
őstag
válasz
trisztan94 #14143 üzenetére
Nem ismeretlen dolgok ezek, de hát az ember a maga kárán tanul.
Csak pár példa a közelmúltból:
Elvállaltam egy melót kb szept-ben, novemberi kezdéssel, december végi határidővel. Októberben kábé 3x hívtak, hogy mi van már, nem kaptak még semmit, komolyan gondolom e a munkát, mert ha nem keresnek mást. WTF.Korábban dolgoztunk egy ír csajnak, egy nagyon alap webshopot kellett összedobni neki, meg is volt határidőre. Mondja, hogy nem fizeti ki mert nincs benne bankkártyás fizetés. Mondtuk, jól látja, de nem is volt szó róla hogy kellene, a megrendelőben sem szerepel. Hát persze, hogy nem, mert az alap, pont nekünk kell ezt magyarázni?! Ja igen, bocsánat, na akkor megcsináljuk vagy a bankost, vagy a PayPal-t grátiszba, csak legyünk már túl rajta és fizessen. Elmondtuk, hogy válasszon egy bankot kössön szerződést stb. vagy regisztráljon egy üzleti PP fiókot és stb. Erre ő: ez nem az ő dolga, neki erre nincs ideje, oldjuk meg mi, ezért fizet. Akkor b*zmeg'*zanyád. Végül a közvetítő kifizetett, de szerintem ő azóta is hajtja a pénzt.
Legleg:
Volt egy kis honlapunk, nem nagy tétel, vagy 2-3 nap meló volt - én hibám, hogy nem papíroztunk csak szóbeli megrendelés volt. Szóval kész lett, jajdejó, akkor mennyi az annyi? X+áfa. +ÁFA???! Hát úgy volt hogy X. Igen, nettó. Hát úgy nem kell, ő úgy gondolta bruttó. Hát szívás, azt benyeltük.És még lehetne folytatni...
Ezért érdemes inkább nagyobb cégekkel szerződni, igaz ők durván komolyan veszik a határidőt (kötbér), de nem szaroznak ilyesmiken, mindenről papír van, mindent kifizetnek (na jó, optimális esetben), és mindenki boldog. Szerencsés esetben még a support-ért is tokolnak. -
martonx
veterán
válasz
Ezért nem vállalok kis fejlesztéseket. Azokkal csak a baj van.
-
biker
nagyúr
válasz
mé' nem bízol benne, hiszen megígérte
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #14138 üzenetére
Azért ezt projektnek nem nevezném, maximum feladatnak.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #14137 üzenetére
Knockoutjs-t eddig 3 projektben használtam, Angularjs-t kettőben. Tudom totál szubjektív, de számomra valahogy az angularjs mindig csalódást keltő volt, pedig mindig nagy várakozással futottam neki azoknak is.
Amit még nagyon kipróbálnék az Aurelia, bár ez még csak most jutott béta fázisba, de nagyon ígéretesnek tűnik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #14134 üzenetére
"Ja még annyi, RESTful apit mennyire érdemes web apphoz használni? Lesz majd mobil app is, így biztos kell, de érdemes arra rákötni a webappot is, vagy az mehet siman?"
Mi az, hogy "simán"?Elég furcsa kérdés lett ebben a formában. Nyilván érdemes használni, mert szebbé teheti a lekérdezéseket, de akkor konzekvensen, nem úgy, hogy itt így csinálom, ott amúgy csinálom.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #14134 üzenetére
"Performance területén mivel érdemes frontenden?"
ööö, ha csak a teljesítmény számít, akkor semmivel, csakis vanilla js-elDe szerintem bőven jó lesz nektek valamilyen normális js framework, mint pl. az angularjs. Én konkrétan nem kedvelem az angular-t, mert ugyan renderingben gyors, de pont a menet közbeni change-ek utánhúzásában meg nagyon béna. Akkor már inkább knockoutjs. Ne ülj fel a hype vonatra
még mindig a knockoutjs a legjobb, bár tagadhatatlan, hogy routing nincs benne (ha kell én pl. a pagejs-t szoktam mellé használni).
Aztán sokan esküsznek még a reactjs-re, ami teljesítményben állítólag a legjobb, biztos jó, én személy szerint hányok a szintaktikájától (js közé írt html részletek, amikben további js részletek lehetnek - lehet picit eltúloztam
).
És ha már ilyen mvw (model view whatever) frameworkben gondolkodsz, akkor határozottan javaslom a restful api-k használatát ahol lehet.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #14131 üzenetére
"szerveroldal kiszámolna és visszaküldene egy score"
Nem tudom mennyire bonyolult számítások ezek, de elsőre az ötlött fel bennem, hogy miért ehhez szerver oldali kalkuláció? Jó, hogy nem a holdra akarod a kis öld embereknek elküldeni, hogy mondják már meg, hogy 2+2 az 4-e, és küldjék vissza a választ.
Ráadásul amit lertál az alapján nem is tűnik egy hű, de dúrva logikának. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14106 üzenetére
Volt egy hír egy tudósról aki eltűnt 30 évre egy laborba, na kb ilyen téged újra itt látni.
(#14107) Sk8erPeter
Akkor most azt képzeld el, hogy nekem a könyvéből kellett a Webprog1 és a Webprog2 vizsgára is kijegyzetelni a tételeket... De szinte lehetetlen, mert a tankönyvi magyarázat ennyi: Így kell szervletekkel adatbázis műveleteket végrehajtani: példa program(ömlesztve komment kód egysorba, olvashatatlan betűstílussal, ugyanazzal a színnel). Ennyi, és mivel vizsgán nem ülhetek le és olvashatok fel egy kódot ezért bogarászhatom az "igényesen megírt" kódját.
-
Dagaddt
aktív tag
válasz
trisztan94 #14066 üzenetére
EZt nem egészen értem de mind1 megoldódott!
Feltörték a tárhelyemet és egy java scriptet illesztettek a head-be.
Remélem ezzel most meg is oldottam és a gépembe nem turkálnak!
-
TheProb
veterán
válasz
trisztan94 #14053 üzenetére
Na próbálgatom az 1-es pontra általad leírtakat, pontosan hogy is kéne? az alábbi módon próbáltam eddig, de nem megy, nem egészen értem, hogy kéne.
// Load WOW.js on non-touch devices
var isPhoneDevice = "ontouchstart" in document.documentElement;
$(document).ready(function () {
$('.hidden').addClass('wow').removeClass('hidden');
if (isPhoneDevice) {
$('.services-column').height('auto');
$('.navbar-inverse .navbar-brand').css("fontSize", "19pt");
} else {
//desktop
// Initialize WOW.js
$('#navbar-container').addClass('container').removeClass('container-fluid');
wow = new WOW({
offset: 50
});
wow.init();
}
});hidden a bootstrap "gyári" osztálya elrejtésre. Tehát amint betöltött mindent a browser utána hozzáadom a wow osztályt, ami a wow.js animációjáért felel, majd leveszem az elrejtést. Mi a gond vele?
Amúgy ha már ezt így be-copy-ztam, miért nem fut bele a script a neki szánt ágba telefonon? Külön-külön szépen lefut a script és szépen megcsinálja amit akarok, de így egyben nem csinál semmit.
Btw: ezt css-ből érdemesebb inkább megszabni, hogy mi mekkora kijelzőn menjen (bootstrap változókkal), JS-ből (mint ahogy most akarom) vagy ízlés kérdésre? Mert ha ez így nem oké akkor fogom azt berakom ezeket css-be a @media (max-width: 767px) {} tagok változóba.
-
TheProb
veterán
válasz
1. Ha majd gép és IDE előtt leszek akkor megpróbálom értelmezni és felfogni a leírtakat. Ha netán nem menne akkor majd még kérdezek
2. Megnézem majd úgy is, csak google azt írta hogy a záró header elég rakjam be
3. mert már közben az megcsináltam
+1: Erről nem is hallottam még, bár bootstrap és egyéb külső cuccokat nem nagyon tudom, hogy hogyan optimalizáljam...(#14054) trisztan94: Erre se gondoltam, hogy lassíthatnak, majd kigyomlálom őket. Köszi a tippeket.
u.i.: Wordpress-ben ki van otthon? A WP-s topicban feltettem pár nagyon noob kérdést de nem nagyon akarnak válaszolni a kollégák.
-
trisztan94
őstag
válasz
+ biztos kell 7 különböző font az oldalra, mindegyik 4+ weight-el?
-
TheProb
veterán
válasz
trisztan94 #14042 üzenetére
Animáció tényleg ugrál, ezt hogy tudnám orvosolni?
referencia képeket írtam, hogy csak arra vannak jelenleg, hogy látható legyen, h működik.
A contact form a régi oldalról lett beollózva, mert amennyire google alapján kitudtam deríteni azt csak webszerverrel lehet megcsinálni, ezért meg nem akartam még pöcsölni nas-omon egy levelező szerverrel is.Menü igazából direkt van jobb oldalra kitolva, bár át kéne váltania az egésznek lenyíló menüre telón, de mégse teszi. Ez eddig jó volt, most nemtom mi a baja.
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #14030 üzenetére
Ja amúgy meglett a megoldás, ha valaki esetleg ugyanebbe botlana.
public function company(){
return $this->belongsTo('App\Company');
}
public function venue() {
return $this->hasMany('App\Venue');
}Annyi volt az egész, hogy kifelejtettem a return-öket. Így már az exception is teljesen egyértelmű.
-
Joci93
senior tag
válasz
trisztan94 #11709 üzenetére
Szerintem is azért, mert 2006-ban készült el....azóta a fene sem nézett rá. Amint elkészült a járat dobták is fel szerverre a fájlokat...szerintem át sem nézték őket...(Hangsúlyozom...szerintem.)
-
válasz
Talán azért mert a projekt indulásakor csinálták és azóta minek új
... nem is tervezték be a plusz pénzt a honlap cseréjére ... mivel nem gondolták, hogy 10 év mire elkészül
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Pedig biztos ez is valami több milliós beruházás volt.
-
Phvhun
őstag
válasz
trisztan94 #11681 üzenetére
Shopify jó tud lenni, mindent megold helyetted, havidijas, de usára van célozva, MO-ra nem tudsz vele eladni.
-
Pikaa
aktív tag
válasz
trisztan94 #11662 üzenetére
Szerintem én fogalmaztam értetlenül.
"Tehát azt szeretnéd, hogy te előre (tehát mondjuk 2 nappal előtte) beírod az x. napi mérkőzéseket, és ahogy megy a mérkőzés módosítod a felvitt mérkőzéseket az eredményekkel? " Eddig okés.
Én az x. mérkőzéseknek csak az eredményét kellene beírjam és a többit automatikusan számolja.
Vagy már őszintén én sem tudom, hogy hogyan működnek ezek. Amit linkeltem táblázatot,az hogyan működik?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #11662 üzenetére
Ahogy én értelmeztem a meccs végén megadja az eredményt a bővítmény pedig kiszámolja, hogy hány pontot kap a csapat (3,1,0 eshetőséggel), illetve a lőtt gólok és a kapott gólok arányát és mindezt a tabellába már meglévő értékeihez adja.
-
Phvhun
őstag
válasz
trisztan94 #11635 üzenetére
Na de ezeket amiket irsz mind megcsinálja a php-login, a probléma ott van hogy a user adatbázis és a session változók külön szerveren vannak ahhoz képest, ahol meg kéne néznem hogy be van e lépve az user.
Teljesen logikátlan a cucc, de ez most kényszerből van így, ezt kell megoldanom, majd kéőbb ha lesz időm ujrairom az egészet rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Futás, futópályák
- Fujifilm X
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged