- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #9399 üzenetére
#valami:hover #valamipopup{
display: block;
}ezt írtad, miközben a két elemnek egymáshoz semmi köze, nincsenek egymásba ágyazva. Ez akkor jutna érvényre, ha a #valami elemen belül lenne a #valamipopup elem. Pl. így: http://jsfiddle.net/Qa94e/1/
-
PumpkinSeed
addikt
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerk.: nem is olyan meglepő:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/::selection
"text-shadow in ::selection is supported by Chrome and Safari and will be supported in Firefox 17 and above."
Ezek szerint tehát IE-ben egyelőre a text-shadow nem állítható a ::selection pseudo-class-nél. -
GG888
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9396 üzenetére
használok fiddle-t, de ott jól jelenik meg
http://jsfiddle.net/gajdi/7HCtd/
A hibát eddig csak IE10ben tapasztaltam, ahol is nem törli a text-shadow tulajdonságot kijelölésnél.
Szerk: Ezért kár a fiddle, ott nem jön elő a hiba
-
Sziasztok!
Lenne egy weboldalhoz tartozó kérdésem... képek mentésére vonatkozóan.
WP 3.6
ProPhoto4 sablon
A lényeg, az alábbi képből egyértelműen látszik.
No ezt miért csinálja?
1 képet feltöltök, és készít belőle hatszáz féle változatot... mondanom sem kell, hogy tárhely igényes.
Szerintetek, hogyan lehet ezt megszüntetni?
Előre is köszi!
cOxeR -
GG888
senior tag
válasz
trisztan94 #9376 üzenetére
Ez jó, meg minden, de nem select boxról beszéltem, hanem headingről, meg text-shadowról...
-
evilskati
aktív tag
Az alapötlet az volt, hogy a container div mögé berakni egy gradientes háttérképet. Sikerült is, ahogy mondtátok, nagyon szépen köszönöm!
Annyi változás kellet, hogy a háttérkép div-je a kódban a container fölé került, különben -x pixelnyi margin topot kellett volna alkalmaznom.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #9391 üzenetére
position: relative-ot önmagában (left, top nélkül) akkor szoktak használni, ha abszolut pozicionált elemeknek akarnak létrehozni egy konténert.
-
trisztan94
őstag
Szerintem meg relative position sem kell.
Jo reg csseztem pozicionalgatasokat, de ha jol emlekszem az csak akkor hasznal ha van a parent elemnek szelessege es magassaga, nem? (Mert ugye relative a parenthez es ha nincs megadva a bodynak width es height akkor autora allnak be)
-
evilskati
aktív tag
válasz
fordfairlane #9388 üzenetére
Köszi, megnézem majd, csak most el kell mennem. Írok majd, hogy mire jutottam
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok, olyan problémába ütköztem, hogy a margin-left: auto, és a margin-right: auto párossal nem tudom középre igazítani az oldalam. Tudnátok ebben segíteni nekem?
Html:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title></title>
<link href="index.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
<div id="container">
<div id="header">
</div>
<div id="content">
</div>
</div>
<div id="pagebg">
</div>
</body>
</html>CSS:
body{
margin: 0px;
padding: 0px;
background-color: #ff9933;
}
#container{
margin-right: auto;
margin-left: auto;
position: absolute;
z-index: 2;
margin-top: 10px;
width: 990px;;
height: 730px;
background-color: #ffffff;
border: 2px solid #cccccc;
border-radius: 15px;
}
#pagebg{
z-index: 1;
width: 100%;
height: 710px;
background-image: url(kepek/bggrad.bmp);
background-repeat: repeat-x;
} -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #9385 üzenetére
Legalább nem hagyok kérdéseket lezáratlanul.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #9384 üzenetére
A legtöbb ember válasza áll 5-6 max 10 sorból, míg te minden kommentben úgy kifejted és érthető példával elmagyarázod a dolgot, hogy az elképesztő.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #9383 üzenetére
Má' mé'?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #9381 üzenetére
Elképesztő válaszokat tudsz adni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #9380 üzenetére
Mi ebben az átverés?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #9380 üzenetére
Egyáltalán nem olyan biztos, hogy a megrendelő is meg tudta volna csinálni... gondolkodj egy kicsit a technikailag nem annyira kompetens júzer fejével is. Akármilyen apróbb módosításra szükség van például a felhasznált smink esetén, vagy apróbb kódolásra van szükség, máris elakad. Az ingyenes témák pedig azért vannak, hogy használják. További szempont, hogy munkával nem csak akkor bíznak meg embereket, amikor ők nem képesek valamilyen tudásbeli hiány vagy fizikai gyengeség miatt megcsinálni egy adott feladatot, hanem akkor, amikor arra nincs idejük, kedvük, energiájuk, kapacitásuk. Érted, nyilván a bevásárlóközpontot ki tudnák takarítani a pénztárosok vagy árufeltöltők vagy éppen a kisfőnökök is, de nekik más dolguk van, ezért van munkája a takarítónőknek is. Kicsit fura összehasonlítás, de szemléletes.
Az más kérdés, az ember mennyire pofátlan áron vállalja.
Ha össze tudná kattintgatni a megrendelőd is, akkor nyilván nem bízna meg téged, mert lenne ideje, kedve, tudása (például hogy ne akadjom el már azon, hogyan kell telepíteni, vagy épp tisztában legyen egyáltalán azzal, hogy igen, ezt ő is meg tudná csinálni egy kis időbefektetéssel), energiája rá.Tehát a kérdésre a válasz: nem átverés.
Egyébként a CMS-alapú feladatokból elég komplex dolgok is kijöhetnek, amihez kódolás (modulok, pluginek, komponensek, szakzsargon a használt CMS-től függ) is kell, és ami nem nevezhető összekattintgatásnak, csak hogy ne erősítsük itt feltétlenül a "CMS = kattintgatás" téves - bár valamilyen szintű igazságalappal rendelkező (amennyiben például valaki csak blogol) - sztereotípiáját.
-
trisztan94
őstag
Egy morális kérdést tennék fel:
Ki mennyire érzi korrektnek egy oldal elkészítését egy ingyenes WP (vagy akármilyen CMS) témából?
Nem tartjátok "átverésnek" összekattintgatni egy oldalt, amit valszeg a megredelő is meg tudott volna csinálni, és még pénzt is kérni érte? -
DS39
nagyúr
válasz
trisztan94 #9377 üzenetére
ingyenes, platformfüggetlen megoldásként: [link]
(csak egy flash player kell hozzá a böngészőben) -
trisztan94
őstag
Nincs valakinek véletlen egy korábbi verziójú Photoshop licence (Akár a régi Photoshop 6 is jó) amit eladna?
Akárhol kerestem nem találtam, csak a legújabbat amit ~$650, ennyit viszont nem szeretnék rá kiadni. GIMP pedig rám hozza a fejfájást..
-
GG888
senior tag
h1 {
font-family:Century Gothic;
font-size: 6em;
font-weight: bold;
line-height: 1.2em;
color: rgba(255, 123, 13, 0.7);
text-shadow: 1px 4px 6px #def, 0 0 0 #000, 1px 4px 6px #def;
}
::-moz-selection { background: #ff7b0d; color: #fff; text-shadow: none; }
::selection { background: #ff7b0d; color: #fff; text-shadow: none; }Elméletileg a selection IE9+tól kompatibilis, ehhez képest IE10 a text-shadowt nem hogy nullázza, hanem a belső árnyékolás helyett kintre rakja, mint egyébként a text-shadowt szokták.
van ötlet?Szerk: Tudom css topikba kellett volna, de már mindegy....
-
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #9373 üzenetére
Tudom, ezt már nem volt kedvem befejezni
Majd valamelyik nap nekiesek szerintem
(de amúgy oda is van írva alá, hogy biztos hibás lesz)
A többieknek is köszönöm a sok ötletet / tippet, a cursor:pointer-t berakom majd, illetve egy kisebb hover effektet is rakok majd rá.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
trisztan94 #9350 üzenetére
Kattintgattam ki-be a domain átregisztrációt, és "A kiválasztott opciók szerint az elkészített oldal egy webshop / webáruház lesz, ahová termékeket tudsz feltölteni, szerkeszteni, törölni, mögé lesz helyezve egy online marketing kampány, amivel bevételeidet maximalizálhatod, (át)regisztrálva lesz hozzá egy domain név és egy tárhely a tárhelypark.hu-n, (át)regisztrálva lesz hozzá egy domain név és egy tárhely a tárhelypark.hu-n, (át)regisztrálva lesz hozzá egy domain név és egy tárhely a tárhelypark.hu-n, (át)regisztrálva lesz hozzá egy domain név és egy tárhely a tárhelypark.hu-n, (át)regisz..."
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SystemSc #9370 üzenetére
""akkor már mind megjelenítésben, mind sebességben" nem, "mint" = összehasonlítás, de mind1
"
Ezt akkor mindeddig rosszul tudtad, mert nem így használják, ez ún. páros kötőszó, "mind ... mind ..." alakban kell használni, de nézz utána egy szabályzatban, ha érdekel."a dragonfly meg verhetetlen benne"
Na ez sajnos pont nem igaz. Sok hasznos feature van benne (pl. screenshot-készítés, color picker, stb.), de összességében jól leveri a Chrome fejlesztőpanelje, meg a Firebug is, elég ha csak abból indulunk ki, hogy mennyire gáz már az, hogy a Dragonfly csupán egyetlen példányban futtatható... a Chrome fejlesztőpanelje és a Firebug ezer éve képes több példányban is futni, így nem csak egy weblapot tudsz egy időben debuggolni, vagy az azokon látható információkat összehasonlítani.
Nem beszélve arról, hogy például a "Computed styles" panelnél az Opera Dragonfly nem mutatja minden stílusa vonatkozóan külön, betűrendben (!), hogy melyik stílust melyik fájlból vagy épp fájlokból szedte, ha több CSS-fájlban is definiálva van az adott tulajdonság az adott elemre vonatkozóan, és melyik fájlban meghatározott stílus került felüldefiniálásra melyikkel (mert például az egyik később jelent meg sorrendben, vagy specifikusabb szabályokat definiált rá, stb.) - a Chrome és Firebug erre is régóta képes. A Dragonfly csak alul mutatja, blokkonként különválasztva (amit a Chrome és Firebug is tud).
Ezenkívül a Dragonfly-ban az adott elemre külön nem lehet megadni stílust alapból, ahogy Chrome-nál és Firebugnál az element.style blokkban, csak úgy, ha az adott elemre jobb klikkelsz, attribútum hozzáadása, beírod a style attribútumot, meg a stílust, amit szerettél volna előbb. Nagyon kényelmetlen tud lenni.
Dragonfly-nál engem szintén zavar, hogy például megadom azt, hogy padding:5px 5px 5px 5px;, és önkényesen egybevonja úgy, hogy padding:5px; - akkor is zavaró, ha a kettő ekvivalens, mert lehet, hogy nem véletlenül adtam meg így először, hogy aztán később szépen változtatgassam külön-külön az egyes oldalakra vonatkozó paddinget; na meg a panel ne akarjon okosabb lenni a fejlesztőnél. Vannak ilyen zavaró apróságok.
DE például a Dragonfly-ban van CSS-útvonal kimásolása, míg a Chrome esetében csak XPath-t lehet másolni, és ez nagy hiányosság az utóbbinál.
Vannak még jó ötletek a Dragonfly-ban, ezeket mind elismerem, de az egypéldányos futtatás a legrosszabb, meg a többi, amit felsoroltam, olyan szolgáltatás, amit sűrűn használok fejlesztés során (mondjuk a hosszabb CSS-útvonal másolása ritkábban kell), és nagyon zavaró, hogy ezek hiányoznak a Dragonfly-ból. Plusz mondom ezt úgy, hogy Opera-kedvelő vagyok elég régóta, de láttam a fejlesztőpanel sok hiányosságát, meg a rendkívül lassú fejlesztési ütemét. Az új Operánál most átvették a Chromiumosat, de állítólag tervek szerint érkezni fog megint a Dragonfly, remélem, annak a fejlesztése normálisabb ütemben fog zajlani, és nem lesznek benne ennyire fájó hiányosságok...
Az Opera topicban egyébként pont erről ment egy hosszas témázás.======================
(#9371) DS39 :
sokan mondják, hogy a Presto kidobása hiba volt, ez annyiban mindenképp igaz, hogy a korábbi, rendkívül jól testreszabható böngészőből lett egy ostoba Chromium-utód, ezt például én nagyon fájlalom (a Presto sajnos túlzottan össze volt drótozva a különböző feature-ökkel, ezért kell most újrakezdeni csomó mindent), de legalább már használható a népszerűbb oldalakkal is az új renderelőmotor miatt. Igaz, a tősgyökeres Opera power userek nagy részének kedvét lelombozták, én például nem használom, várok arra, hogy használhatóvá fejlesszék, mert jelenlegi formájában még (például könyvjelzők hiánya...) viccesen buta. -
DS39
nagyúr
nem baj, nem is azért írtam, csak elnézve a worldwide statot, meg random kiválasztva más országot külön-külön ott nem állnak ilyen jól.
Sk8erPeter: PC-n valahogy sosem tudtam megszeretni az Opera-t, mobilon viszont az egyik legjobb, a Presto kukázása szerintem hiba, bár az idő majd eldönti lesz-e jövője az új motorral.
-
SystemSc
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9369 üzenetére
"akkor már mind megjelenítésben, mind sebességben" nem, "mint" = összehasonlítás, de mind1
Fent van 6 böngésző a gépemen, csak a weblapok miatt, mindenféle kiterjesztés, alkalmazás, toolbar, stb nélkül. Az Opera sokkal lassabb mint az új ie -k, de szeretem, a dragonfly meg verhetetlen benne
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SystemSc #9366 üzenetére
"az új ie 10+ -től viszont simán ráaláz mint megjelenítésben, mint sebességben az összes böngészőre"
akkor már mind megjelenítésben, mind sebességben (igen, grammarnaziskodtam egy sort), de amúgy sztem ez nem igaz, mert pl. a régi Opera <=12.16 oldalbetöltési sebessége meglepően gyors (leszámítva a Gmailt, Facebookot, ahol az Operát tudatosan kihagyják az optimalizálásból, többek közt ezért is voltak állandóan kompatibilitási és gyorsaságbeli gondok ezekkel az oldalakkal, meg talán (de ez már csak elmélkedés) az Opera alacsonyabb toleranciája miatt a csúnyán nem szabványos oldalakkal (most nem csak a böngészőfüggő prefixekre gondolok)), bár az tény, hogy magának a programnak a betöltődési sebessége jóval gyorsabb az IE10+ esetén. Amúgy meg az is elképzelhető, hogy a többi böngészőt teleraktad extensionökkel, ez is lassítja (ezért is nagyon buta a Chrome testreszabhatóság tekintetében a régi Operákhoz képest, mert nagyon kevés dolog állítható natívan).
Most a WebKit/Blink-vonalon talán a kevesebb kompatibilitási para (és a Google-től átvett idióta júzerekhez történő alkalmazkodási trendje) miatt némi népszerűségre tesz szert az Opera (az átlagos 1-2%-ot nem ártana már átlépniük). Amúgy az oroszoknál meglepő népszerűségnek örvend:
http://gs.statcounter.com/#browser-RU-monthly-201201-201308-bar==========================
(#9367) trisztan94 :
Ilyen fagyogatásokat az IE10-nél még nem tapasztaltam.Amúgy ha már weblapkészítős topic, a HTML5-ös videólejátszási feature-ökkel kapcsolatban azért még vannak bőven kompatibilitási problémák, különböző böngészőkre különböző formátumokat kell használni a különböző kodekek, liszenszek miatt:
-
SystemSc
csendes tag
válasz
trisztan94 #9367 üzenetére
Nálam semmi gond nem volt még vele
-
SystemSc
csendes tag
Szerintem ez nem meglepő, az összes régi ie, egy kalap f@s volt, külön kellett megírni hozzá a weboldalt, hogy jól megjelenjen, mindenki csak arra használta, hogy letöltsön egy értelmes böngészőt, az új ie 10+ -től viszont simán ráaláz mint megjelenítésben, mint sebességben az összes böngészőre, de én akkor is megmaradok a jó öreg Operánál
-
Sk8erPeter
nagyúr
"ez a Magyarországra vonatkozó stat engem meglep. (hogy az Opera veri az IE-t)"
Hála az égnek. Egyébként most annyira nem is meglepő, ugyanis az Opera áttért a WebKit/Blink-motorra a Chromium egyik változatának forkolása, majd némileg Operássá alakítása után (hozzáteszem, egyelőre egy ostoba szar a régi Opera <= 12.x-hez képest (de gyors (ez eddig sem volt gondja, sőt), és nincsen annyi kompatibilitási probléma (ez Facebook, Gmail esetében jelentkezett sűrűn idegesítően)), de most beindult a szekér, és folyamatosan fejlesztik), volt ekörül egy kis hírverés (bár az Operának még mindig nem erőssége az asztali böngésző reklámozása, népszerűbbé tétele...), így most szerintem nagyobb az érdeklődés iránta az átlagosnál, és ez megmutatkozik a statisztikákban is.====================================
(#9362) GG888 :
felejtős, hacsak nincs egyedi igény, ActiveX-es cuccos, stb. -
GG888
senior tag
Érdemes ma még ilyet használni? Csak nem használnak túlnyomóan ilyen ősi böngészőket.
Ie5-6
new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); -
GG888
senior tag
Meg ha az i-s cellák mellé állok 1 "egérnyivel", akkor csak a blognál működik a katt, a többinél nem.
A sor eleje felé kell kattintanom, hogy működjön is.
Forrásba meg benne vannak már a tooltipek, csak a hovert kell ráapplikálni.Szerk: Nem tudtam, hogy frissítettél rajta, ez a probléma már nem áll fenn
-
GG888
senior tag
válasz
cursor:pointer; -t javasolnék, meg esetleg egy hover effektet, és egy-két faintosan dizájnolt checkboxot, mert elsőre nekem nem nyilvánvaló hogy mit kell csinálni.
(Mint anno kedvenc megrendelőim: "Berakok valamit a kosárba, nyomok egy vissza gombot és nincs benne a kosárban. Aztán berakok valami mást és akkor meg mind a kettő benne van. Hülyeségért felárat kéne számolni)
Szerk:cursor-pointert már javasolták
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #9355 üzenetére
Biztos csak éppen nem voltam arccal a monitor felé és igen ezeket a linkeket senki nem veszi észre pedig jo szívvel küldöm őket
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #9354 üzenetére
Mindig iratok szerzodest az ugyfelekkel, igy ha benyogik ezt, akkor tudok ra hivatkozni. Minden egyes dolog ami kell egy oldalba le van irva, es felkover betukkel ki van emelve, hogy minden valtoztatas pluszkoltseggel jar
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Nekem egészen addig tetszett ez az oldal, amíg meg nem néztem, hogy ez egy WP theme
"
Sztem nem feltétlenül gáz, ha felhasználtak egy kész sminket, nem biztos, hogy attól lesz jó vagy átlátható egy oldal, ha minden elemében egyedi tervezésű (pl. egy bemutatkozó oldalnál), ha reszponzív, stb., már ha nem épp a dizájn hirdetése az egyik lényege - bár ahogy elnéztem, a többször is itt reklámozott (khhmmm) oldalon épp grafikával is foglalkoznak, úgyhogy ez esetben lehet, hogy tényleg elvárható.(#9334) PumpkinSeed :
biztos megabájtot akartál írni, nem megabitet?(#9339) PumpkinSeed :
sztem a smiley-k mögé elhelyezett linkjeid nem túl feltűnőek...(#9350) trisztan94 :
Biztos jó ötlet ez a díjkalkulátor? Minden honlapfejlesztés szerintem az "attól függ"-kategóriába esik. Csak azért hívom fel a figyelmed erre, hogy nehogy valami leendő ügyféltől azt halld, miután kismillió dolgot kért pluszban, hogy "de hát az oldalon még százezeee' vóót, most mé' a másfélszerese?" Aztán megsértődik, és megy máshoz. Bár ki tudja, lehet, hogy csalogatónak jó.
Amúgy ha már van ilyen, akkor hoverre legyen cursor:pointer stílusú, amikor a kattintható, kiválasztható elem fölé viszi a felhasználó az egeret. -
trisztan94
őstag
Szerintem így jó a naptárad ahogy van
Nekem legalábbis egyértelmű, de ha olyan közönsége lesz, aki nem ért ezekhez, lehet, hogy megzavarja egy picit.
Sztem írj rá egy hover-t, amikor rámennek egy napra és ott egy diagramba vagy akármibe jelenítsd meg a foglalt/szabad órákat, hogy teljesen egyértelmű legyen.
-
Phvhun
őstag
válasz
A multiselect gombjai nem feltétlen egyértelműek, hogy kattinthatóak, kicsit túl flat a designjuk.
A másik meg hogy nem kelti túl profi cég érzetét az, ha a megrendelő form mellett ott vollognak a reklámok, esetleg néha még el is lopják tőled a klienseket más webfejlesztők, akik ott hirdetnek.Fejlesztek egy időpont foglalásos oldalt, ami úgy működne, hogy kiválasztják, hogy mit akarnak foglalni, mondjuk egyéni konzultációt, akkor bejön egy naptár, amin kijelöik a napot, és utána ki lehet jelölni az órát.
Csináltam egy próba naptárat, mennyire egyértelmű, hogy a progressbar azt jelenti, hogy mennyire van "tele" az adott nap? [link]
Szerk: Hetedike van a képen. -
trisztan94
őstag
Készítettem egy díjkalkulátort a referencia oldalamra. Még a szöveg generálás nincs teljesen kész.
Mit gondoltok róla, van valami ami nem jó benne / amin javítani kéne, vagy valami ami hiányzik belőle? (a szövegen kívül)
Én arra gondoltam, hogy a contact formot ennek a kitöltése után raknám be és akkor tudom, hogy miket választott ki a potenciális ügyfél, így nem kell minden apróságra rákérdeznem
-
spammer
veterán
válasz
Silious #9346 üzenetére
Vásárlást, regisztrációt ki tudod szedni, szóval bármelyik webshop megfelelhetne, csak hát minek, ha úgysem kell a vásárlás és a regisztráció.
Szerintem maradj valami blogmotornál, akár wordpress, vagy akár ilyen tumblr szerű egyszerű valami elég lenne neked, képeket, szöveget lehet egyszerűen fel lehet tölteni vele, vannak címkék/kategóriák, másra meg úgysincs szükséged, akkor minek bonyolítani. Így csak annyi lenne a dolgod, hogy megformázod magadnak meg max alávágod a domaint.
Esetleg megnézheted ezt is: Flatpress, ez ilyen "wordpress light", nem kell hozzá adatbázis.
-
kenwood
veterán
válasz
Silious #9346 üzenetére
a phpbb nem forum jellegu,hanem konkretan egy forumengine..
abbol webaruhazat,katalogust csinalni kb. olyan egyszeru,mint autobol motort
sokfelekepp meg lehet csinalni,akar wordpressben is,de ne szamits ra,hogy par kilkkelessel (mint mondjuk egy phpbb telepites,beallitas) igenyesen megoldhato a dolog.
garantaltan "kodolni" kell hozza. -
Silious
tag
Én szeretném megcsinálni, de a frissítéseket, változásokat már az ismerősöm csinálná magának.
Esetleg tudnál valamit ajánlani, mert a phpbb-t néztem, de az inkább fórum jellegű, még más témákkal is.
Nekem mondhatni olyan kellene, mint egy webáruház, csak vásárolni, és regisztrálni egyáltalán ne lehessen, tehát mint egy katalógus. -
kenwood
veterán
válasz
trisztan94 #9219 üzenetére
azert hirdetest atirnam a helyedben.
konkretan ugy hirdetsz,h adocsalassal x,adocslaas nelkul x+16%
elegge vadaszik az ilyesmire mostanaban a hatosag.
valjuk be,jogosan. -
válasz
PumpkinSeed #9320 üzenetére
Nem mondanám hogy lassú a betöltés, bár nekem csak 40Mb-os netem van.
Nem rossz egyébként ,semmi olyat nem látok ami zavaró lenne, még a háttér sem. -
martin66
senior tag
válasz
trisztan94 #9335 üzenetére
Köszi a tippet.
Mi is használunk kép kicsinyítőt, hogy a lehető legnagyobb felhasználói élményt nyújtsunk. Mondjuk ez már a 4K-s felbontásnál nehézkes. Viszont ez a program jónak hangzik. -
Silious
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy weblapkészítésben, egy olyan weblapot kellene összehoznom, ami katalógusként szolgálna.
Tehát különböző dolgok, külön oldalon. Na, mármost, ami fontos lenne, hogy ezeket könnyedén el tudjam készíteni (kb. 2-300 termék lenne), majd utólag ezeket könnyedén tudjam módosítani, törölni, vagy esetleg más kategóriába helyezni.
Gondolkoztam fórum motorba is, de azt nem láttam annyira átláthatónak.
Valakinek lenne valami jó tippje erre, milyen programmal, vagy motorral lehetne ezt a legkönnyebben kivitelezni? -
trisztan94
őstag
válasz
Jinxb1rd #9336 üzenetére
Hát ez a lényege
Egy fotós srácnak készítettem egy portfóliót, de csak 1 gigás tárhelye volt. ~10 megás képei voltak, amiből 1000 darab ki is meríti a tárhelyet.
jpegmini server-rel körülbeül ~2-2.5 megára tömörítette a képeket minőségromlás nélkül. Egy az, hogy sokkal gyorsabb lett az oldal, másik pedig, hogy sokkal több képet rakhat fel
Persze ez nem 1-2 megás képekre lett kitalálva
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
trisztan94 #9335 üzenetére
Hát azért nem igazán. Feltöltöttem egy képet és csak szimplán jobban betömörítette. :/
-
trisztan94
őstag
válasz
martin66 #9331 üzenetére
Nem nagyon olvastam a hsz-eid, lehet hülyeséget mondok, de ha jól láttam az az egyik baj, hogy lassan jönnek be a képek?
Használjatok jpegmini server-t, (többször is ajánlottam már itt) csodákat tud művelni
-
DS39
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #9330 üzenetére
UPC-s vagyok, náluk 120-as a legnagyobb, ehhez képest értendő a "csak"
-
martin66
senior tag
válasz
SystemSc #9326 üzenetére
(#9326) SystemSc
Igen, valószínűleg a nagy képek miatt lassabb (alkalmazkodni kell, az új felbontásokhoz már 4K a trend).
De az alacsony sávszélesség is nagyon sokat ronthat, de a 25Mb/sec az már jónak mondható.CSorBA
A CMS rendszer nagyon jó és nagyon ajánlom nektek! Azt tapasztaljuk, hogy van mikor jobban is tud teljesíteni mint a statikus HTML5 rendszer.
Mi HTML és CMS (WordPress) rendszerbe készítünk honlapokat. Sajnos WP keretrendszer korlátozott szabadságot engedélyez. -
DS39
nagyúr
válasz
nekem nem tölt be lassan pedig csak 25-ös netem van.
-
CSorBA
őstag
válasz
martin66 #9257 üzenetére
Nekem egészen addig tetszett ez az oldal, amíg meg nem néztem, hogy ez egy WP theme
Beach Please (Dark version) -
SystemSc
csendes tag
válasz
SystemSc #9325 üzenetére
Nem mindegyik olyan zavaró, de amelyik világos, és rácsos, hát a szememet eléggé bántja
Én a médiacenterre esküszöm
ott is meg van a 24 órás hiba elhárítás, meg akármikor küldtem mailt nekik, 5 perc és választ kaptam
(szerk)
Nálam is elég lassan töltődik be az oldal, persze lehet a nagy képek miatt -
SystemSc
csendes tag
Szerintem a 000webhost-ot felejtsd el, lassú, teli van reklámmal, és a legrosszabb, az adatbázisukból eltűntek az adataim....
Akkor inkább a https://wbh.hu/ megbízható gyors, és nem drága. 3 havonta kell fizetni sms -ben vagy paypal-al, és az alapcsomag 260 Ft/ 3 hónap, igaz csak 100 MB tárhellyel.
-
martin66
senior tag
válasz
SystemSc #9321 üzenetére
(#9320) PumpkinSeed
A honlap betöltődése.
Utánanéztünk a múltkori visszajelzésednek, 9 ismerőssel nézettük meg újra a honlapot, de egyikük sem tapasztalt semmilyen lassúságot. (Különböző platformokon és böngészőkben tesztelték).
Emiatt talán olyan gond lehetséges nálad, hogy valamit tilt a böngésződ és várakoztatja a honlap betöltését.(#9321) SystemSc
"Hát jah, bár lehet valami gagyi szerveren van az oldala
És ha itt van ezeknél a http://www.webtar.hu/ -n elég drága és számomra nonémnek tűnik"
Webtar.
A Webtarról azt kell tudni, hogy az áraik nem a legolcsóbbak, viszont cserébe minőségi szolgáltatást és supportot nyújtanak. Régóta stabil szolgáltatók és értik a dolgukat.
(Ellenben az olcsó tárhelyekkel, ahol a nyújtott szolgáltatást minőséginek nem lehet mondani, tisztelet a kivételnek). (8-10 különböző olcsó tárhely szolgáltatásról van eddig tapasztalatom, egyik se tudta azt a minőséget biztosítani mint a Webtar)Az, hogy azonnal vasárnap 23 órakor is ugyanúgy maximálisan segítőkészek velünk, mint munka időben, ez szerintünk tiszteletre méltó és néha rettentően fontos tud lenni.
Nagyon sokszor előfordult, hogy az Ügyfél tárhely szolgáltatóját munka időben nem lehetett elérni és a küldött emailre a válasz is legalább 1 hét elteltével érkezett.
Nagyon sok ügyfelünk átjött a Webtar-hoz, mert az olcsó szolgáltatójuk nem voltak képes a szerződésbe foglaltakat teljesíteni. Például az elérhetőségi %-ot, ami nagyon fontos, hogy magas legyen, mivel pl. ha a Google sokszor találkozik azzal, hogy nem elérhető a honlap, akkor hátrasorolással büntetheti, arról nem is beszélve, hogy a látogató sem látja a honlapot.
Elég sok Ügyfelünk honlapja Webtar szerverein fut. Itt láthatóak.
(#9323) SystemSc
Rendben, után kérdezünk az ismerőseink között és ha túl nyomó többségben az jön ki, hogy zavaró, természetesen módosítjuk. Minden építő jellegű kritikára vevők vagyunk. -
-
martin66
senior tag
válasz
SystemSc #9319 üzenetére
Köszönjük a pozitív visszajelzést és a kritikát.
Háttér.
A háttér célja, hogy designos képeket jelenítsünk meg, úgy, hogy a tartalmat ne nyomja el (ez az effekt nagy monitoron jön ki igazán). Lényegi infót nem helyeztünk fel rá, ezért csak háttérként van a honlap mögött és nincs aminek érvényesülni kellene.
Ha, viszont valakinek tetszik az egyik háttér és megszeretné nézni, erre az esetre programoztunk le egy bezáró gombot, diszkréten a content jobb sarkában van ("X"). -
SystemSc
csendes tag
válasz
Hát jah, bár lehet valami gagyi szerveren van az oldala
És ha itt van ezeknél a http://www.webtar.hu/ -n elég drága és számomra nonémnek tűnik
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #9317 üzenetére
Szerintem, gondolom transzparensek, így vágd körbe vágd körbe photoshopban és adj adj nekik width-et. Mindnek ugyan akkorát és ugyan olyan szélesek lesznek.
Photoshopban úgy vágd körbe őket, hogy az adott kép széleihez érjen.
Mutattam volna egy példát a közülük, de nem tudtam letölteni őket.
Így gondoltam:
-
trisztan94
őstag
Van ez az oldal az oldalamon, viszont szerintem nem néz ki túl jól, hogy a logók különböző méretűek / színűek. Mit csináljak vele, hogy jobban nézzen ki?
Sajnos nagyon nincs design érzékem, így tényleg fogalmam sincs
-
HXY
addikt
És arra nincs valakinek ötlete, hogy a 000webhost-tal hogyan tudnám összekötni a domaint?
-
GG888
senior tag
válasz
DrTechnoid #9313 üzenetére
http://tarhelypark.hu/tarhely-990/
Ez meg korlátaln bandwidth-et ad, korlátlan SQL-t, korlátlan mail fiókot stbstbstb...
[ Módosította: mobal ]
-
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Forpsi-nál vásároltam egy .hu domain nevet.
Regisztráltam a 000webhost.com-nál ingyen tárhelyet.
Majd meg akartam adni a forpsi.hu-n a
NS01.000WEBHOST.COM
NS02.000WEBHOST.COM
dns szervereket, de ezt írja ki:"A DNS változtatás sikertelen. Kérjük próbálja meg ismét vagy vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal"
A Byethost.com-nál is regisztráltam próbaképpen.
Az eredmény ugyanaz.
Az Forpsi Üf azt mondta, hogy hibásak a DNS szerverek...
Mit ajánlotok, mit tegyek?
-
Jinxb1rd
addikt
Mert te ránéztél erre a honlapra és azt gondoltad:
Hm, ez aztán profi lehet, biztos évek óta ez a szakmája és rengeteg elégedett ügyféllel rendelkezhet, csak dolgozok már neki. Igaz, hogy bárki össze tud dobni egy ilyen honlapot 2 nap tanulással, de hát na, biztos nem volt ideje rá rendesen megcsinálni.Nem, engem nem kell figyelmeztetni, de azért kösz.
-
martin66
senior tag
válasz
trisztan94 #9305 üzenetére
Nagyon hasznos lenne!
-
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed #9304 üzenetére
Kene csinalni egy feketelistat ilyen emberekre vagy az olyanokra akiknek fizetsz aztan vagy szar amit csinalnak vagy semmi...
Kajak..
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #9303 üzenetére
1. Ez nem reklám, hanem figyelmeztetés.
2. Mivel ez szakmai fórum és itt beszélgetnek a szakmabeliek és mivel ez ehhez a szakmához tartozik így hogy senkit ne érjen meglepetés mikor a beígért fizetést nem kapja meg a nehezen elvégzett munkája után.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #9300 üzenetére
Szerintem sem a pozitív, sem a negatív reklám nem ide való. Elvileg ez szakmai fórum.
-
spammer
veterán
válasz
PumpkinSeed #9300 üzenetére
Annyira dizájnos az oldal, hogy eszembe nem jutna vele csináltatni akármit is
Nem attól lesz dizájnos, hogy mozog a háttér, miközben tipográfia és szépérzék hát őőő..
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.