Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz nickrivers #11798 üzenetére
Ha PHP, akkor én .po fileokkal oldanám meg a nyelvesítést. Sk8erpeter-el már volt pár eszmecserénk arról, hogy adatbázisban vagy ilyen külső file-okban jobb tárolni a nyelvesített szövegeket. Van érv mindkettőre pro és kontra.
Én kérek elnézést!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz nickrivers #11798 üzenetére
"ha azt szeretném, hogy többféle nyelven is megtekinthető legyen a weblap [...], akkor minden nyelvre le kell kódolnom minden lapot, vagy megtudom csinálni mondjuk úgy, hogy egy adatbázisba elmentem a különböző nyelvű szövegeket, és a php kiíratja a választott nyelv alapján"
Persze, hogy meg tudod csinálni."Csinálok egy mappát, hogy "text" almappának HU/EN/"egyéb országkódok" txt-ben belepakolom a szövegeket, és adatbázisban fájl elérésre hivatkozok, amit a weblapra kiiratok egy PHP megoldással.
Jó a gondolatmenet?"
Nem, maradj az adatbázisnál, ne szenvedj txt-fájlokkal. Előbb-utóbb el fogsz jutni odáig, hogy csak jobb lett volna eleve adatbázisba menteni.Sk8erPeter
-
nickrivers
csendes tag
Hali mindenkinek!
Abszolút kezdő vagyok a témában, de lelkes...
Egyenlőre ott tartok, hogy infót gyűjtök, hogy mit és hogyan kell majd megcsinálnom, hogy az elképzelt eredményt kapjam majd vissza.
Felmerült bennem egy olyan kérdés, hogy ha azt szeretném, hogy többféle nyelven is megtekinthető legyen a weblap (kezdetben angol, magyar - később majd meglátjuk...) akkor minden nyelvre le kell kódolnom minden lapot, vagy megtudom csinálni mondjuk úgy, hogy egy adatbázisba elmentem a különböző nyelvű szövegeket, és a php kiíratja a választott nyelv alapján.
Nem tudom, hogy maximum mennyi szöveget célszerű adatbázisban tárolni, ezért van egy ilyen ötletem is:
Csinálok egy mappát, hogy "text" almappának HU/EN/"egyéb országkódok" txt-ben belepakolom a szövegeket, és adatbázisban fájl elérésre hivatkozok, amit a weblapra kiiratok egy PHP megoldással.
Jó a gondolatmenet?
Előre is köszi!
Üdv:
nickrivers -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Phvhun #11796 üzenetére
Ja, hát ha ilyen szinten kezedben van az irányítás, akkor nincs is sok értelme alkönyvtárral szenvedni.
Egyébként nem értem, nálad miért nem jött össze a .htaccess-es módszerrel, nálam minden különösebb kísérletezgetés nélkül, elsőre megcsinálta pont azt a feladatot, amit írtál, szóval lehet, hogy nálad valami szerverbeállítás tér el.Sk8erPeter
-
Phvhun
őstag
válasz Sk8erPeter #11794 üzenetére
Na végül hozzáadtam virtual hostot igy sokkal egyszerübb volt, mint htaccessel szenvedni.
-
Phvhun
őstag
válasz Sk8erPeter #11794 üzenetére
Titkos csak random szó ez a subdir, de lényegtelen mi a neve, rewrite engine meg on volt persze.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Phvhun #11793 üzenetére
A RewriteEngine On az előbbinél egyébként lemaradt, de gondolom ezt beraktad az elejére, ugye?
"ha beirom domain.com-ot, akkor nem a subdir tartalmát futtatja hanem a tényleges rootban lévő index.php-t"
Mert ez arra utalna, hogy nem."ha meg beirom hogy domain.com/test, akkor átirányít url bar-ban is a domain.com/titkos/test/-re"
Mi ez a "titkos" nevű könyvtár? Ez most hogy jött képbe? Valamiről lemaradtam. Vagy valami egyéb bejegyzés is van a .htaccess-fájlodban, ami bezavar. A helyedben először megpróbálnám "csupaszon", úgy, hogy a többi esetleges bejegyzést kikommentezem addig is (# a sor elé), és persze nyilván úgy, hogy először a RewriteEngine On sorral kezdem.Sk8erPeter
-
Phvhun
őstag
válasz Sk8erPeter #11792 üzenetére
Ja hát nem tudom mit tudok még leirni.
Domaint most vettem godaddynál amit A rekorddal irányitok át a hostingra ami digitalocean-os vps-en ubuntu és xampp.
Egy az egyben átmásoltam, és kicseréltem amit mondtál. Ezen nincs mit elrontani egymás után ötször.
A php fájlok csak kiechoznak egy szöveget, szoval az sem zavarhat be.
-
Phvhun
őstag
válasz Sk8erPeter #11790 üzenetére
Ez nekem duplán nem működik.
ha beirom domain.com-ot, akkor nem a subdir tartalmát futtatja hanem a tényleges rootban lévő index.php-t, ha meg beirom hogy domain.com/test, akkor átirányít url bar-ban is a domain.com/titkos/test/-re.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Phvhun #11789 üzenetére
Kíváncsivá tettél, rákerestem, ezt találtam első találatként a "rewriterule show content of a subdirectory" keresőszavakra:
http://stackoverflow.com/questions/2402140/use-a-subdirectory-as-root-with-htaccess-in-apache-1-3/2443926#2443926ki is próbáltam egy Apache-szerveren, egyből működött.
Létrehoztam egy "subdirectory" nevű könyvtárat a gyökérben, ebbe beleraktam egy index.php-t, ami teljesen eltért a gyökérben lévőtől, és ment is a dolog:
# Map http://www.example.com to /subdirectory.
RewriteRule ^$ /subdirectory/ [L]
# Map http://www.example.com/x to /subdirectory/x unless there is a x in the web root.
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/subdirectory/
RewriteRule ^(.*)$ /subdirectory/$1
# Add trailing slash to directories within subdirectory
# This does not expose the internal URL.
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} -d
RewriteRule ^subdirectory/(.*[^/])$ http://www.example.com/$1/ [R=301]A "www.example.com" és "subdirectory" stringeket ne felejtsd el kicserélni a saját vonatkozó adatokra.
Így amikor a http://www.example.com-ot megnyitod, a http://www.example.com/subdirectory tartalmát látod, anélkül, hogy megváltozna a böngésző címsorában látható URL.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Phvhun
őstag
htaccessel hogyan lehet megoldani tárhelyen hogyha különbözö domainről hivom meg akkor különböző almappa tartalmát kezelje root-nak?
[ez] nem müxik.
Apache szeró.
Szerk: [ez] ugytünik jo lett egyelöre
Szerk 2: mégsem jó, mert ha étrehozok egy almappát, akkor a "rejtett" almappát is automatikusan az url elé fűzi, az meg nekem nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz nickrivers #11787 üzenetére
Szerintem sokkal jobb lenne ha nem privátba menne le ez a beszélgetés. Azé' van a fórum, hogy használjuk, én azt javaslom tedd fel a kérdéseidet bátran itt a topikban, biztos, hogy választ fogsz kapni, és esetleg más is tanulhat belőle.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
nickrivers
csendes tag
Hali mindenkinek!
Keresek egy vállalkozó szellemű szakembert, aki eltudna nekem magyarázni pár technikai jellegű dolgot, lehetőleg emailben, vagy privátban. Elolvastam a témával kapcsolatban pár könyvet, meg érintőlegesen még tanultam is anno a suliban szóval a programozás módja nem idegen tőlem (legalábbis a HTML és a CSS), de a szükséges programok kiválasztásával, a weblap kialakításának struktúrájával és egyéb dolgokkal amik a kezdéshez kellenek nem nagyon foglalkoznak könyvek (legalábbis én nem találtam ilyet).
Ha valaki vállaja, hogy segít, akkor az említett csatornák egyikén megírom a konkrét problémáimat.
Előre is köszi!
Üdv:
nickrivers -
törölt tag
válasz Sk8erPeter #11780 üzenetére
Óh, már el is felejtkeztem "A weblaposról". Kollégák között még a mai napig feljön a "HANGSZÓRÓT KAPCSOLD BE!" poén! Aztán a többiek meg csak néznek, hogy thefaq.
-
Phvhun
őstag
Melyik a legjobb nyomtatós plugin wp-hez? Ami kirak egy nyomtató ikont az oldalak meg blog postok címe mellé, és csak a tartalmat átalakitja egy pdf-é, vagy csak simán nyomtat, ugy is jó.
-
jocomen
aktív tag
válasz Phvhun #11779 üzenetére
Ez nem is rossz. Valld be, h te készítetted, és csak néhány ingyen kattintást akartál szerezni, h javítsd a pagerank-ot.
@Sk8erPeter: na ez már alakul... ingyen tárhely + (f)rémes oldalszerkezet fogadjunk, h valahol tanít is!
De tudok egyet, ami mindent üt: www.lenkeihidraulika.hu/ menü csak a főoldalon van... de legalább minden al-oldalhoz külön stílus, már ha ezt annak lehet nevezni
[ Szerkesztve ]
-
DeltaPower
addikt
válasz Sk8erPeter #11780 üzenetére
Ez a balitaxi tetszik, aránylag kevés módosítással normális oldalt lehetne belőle csinálni.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Phvhun #11779 üzenetére
Igazából ez annyira nem is brutál, ezek sokkal durvábbak. Tegnap meg ezzel az oldallal találkoztam, ez is gyönyörű: http://balitaxi.atw.hu/. Ilyen 90-es évekből itt maradt szutyok.
Sk8erPeter
-
Phvhun
őstag
Be kéne tiltani a neten az ilyen minőségű oldalakat..
-
jocomen
aktív tag
válasz bicajoskema #11776 üzenetére
A mobilos felülethez ilyet találtam a google webmester oldalán:
<meta name=viewport content="width=device-width, initial-scale=1"/>
Nem tudtam kipróbálni, h hogy néz ki vele mobilon a honlap, de beillesztettem, mert így jobb értékelést adott a felhasználói élményre.
-
The DJ
addikt
válasz bicajoskema #11773 üzenetére
"Az első, ha frissítek attól még minden korábbi dolog megmarad, ugye?"
Persze. Amennyiben nem plugineket és Wordpress core fájlokat módosítgatsz szabadidődben úgy nincs mitől tartanod.
"Meglehetne azt oldani, hogy a látogatók pontosan ugyanazt lássák mobilon is mint PCn?"
Meg. A kulcsszavak: Reszponzív (vagy esetleg fluid) design. De lehet hogy egyszerűbb lenne megnézni, hogy mi is a baj mobilon azzal a menüvel vagy esetleg lecserélni valami normálisra. Nem is egy plugin van, ami segíthet a helyzeten. Most a hasamra ütök és mutatok egyet: [link]
"Van valami mérték amit be kellene tartanom, mondjuk 10 nél több bővítményt nem érdemes tartani?
Nem lesz a sok bővítménytől lassabb/rosszabb/átláthatatlanabb az oldalam?"Nincs limit. Annyit használsz, amennyit szeretnél vagy amennyi szükséges. Persze nem érdemes bekapcsolva hagyni olyan bővítményeket, amikre már nincs szükség, mert ezek szinte mindegyike behúzza a saját kis JS&CSS fájljait és ezek pedig lassíthatják az oldalad. Na meg sokkal több SQL lekérés is generálódik és ne is beszéljünk arról, ha egy plugin nem jól lett megírva. Tehát alapértelmezetten nincs velük baj és tényleg mindenre létezik már bővítmény, de túlzásokba se szabad esni és mindig meg kell nézni, hogy mit is teszel fel. Olyanokkal pedig egyáltalán nem érdemes kísérletezni amiket ezer éve nem frissítettek.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Phvhun
őstag
válasz fordfairlane #11717 üzenetére
Eehh sajna nem müködik ez mert a kódom asszem gány, és az alap megoldások alapbol nem müködhetnek, ujra kell kodolnom az egészet..
-
bicajoskema
tag
válasz The DJ #11772 üzenetére
Oke, koszi
még 2 kérdésem volna
Az első, ha frissítek attól még minden korábbi dolog megmarad, ugye?
A másik, a honlap tervezésekor nem volt szempont hogy mobilra is optimalizált legyen, és most sem szempont. Viszont ha mobilról tekintem meg akkor sajnos a menürendszer nem működik. Van egy menügomb mobilon és azzal azzal elérem a menüpontokat de az abból lenyíló oldalakat már nem, így az oldal nagy része elérhetetlen mobilrol amit én nem tartok túl jó dolognak. Meglehetne azt oldani, hogy a látogatók pontosan ugyanazt lássák mobilon is mint PCn?
És még egy harmadik kérdés, csak úgy kíváncsiságból. Wordpress-el kapcaolatos problémáknál mindig pluginek a válaszok, amk feltelepülése után mindig megoldódnak a problémák. Nincsen semmi extra igényem mégis már legalább 5bővítményt használok. Ez mindenkinél így van? Van valami mérték amit be kellene tartanom, mondjuk 10 nél több bővítményt nem érdemes tartani?
Nem lesz a sok bővítménytől lassabb/rosszabb/átláthatatlanabb az oldalam?
Bocsi a sok kérdésért
üdv -
The DJ
addikt
válasz bicajoskema #11769 üzenetére
Persze nem elég csak feltenni, be is kell normálisan állítani.
Ja és frissíts mindig, mindent. A Wordpress-t is, a plugineket is, a témákat is.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #11751 üzenetére
"az embernek semmi oka tovább játszani a pár éve még menő és jogos IE hatert"
Azzal egyetértek, hogy a régi IE-utálat így a 11-es verzió tájékán immár jóval kevésbé indokolt webfejlesztői szempontból (hacsak valaki nem akar plugint írni IE-hez, amihez az API durván nehézkes, ahogy korábban írtam), sőt, inkább már lejárt poén. Szerencsére már az is jóval kevésbé jellemző, hogy valami minden böngészőben megy, csak IE-ben nem. Mondjuk IE-k közül is csak a 9-esnél magasabb számút (min. 10-es) lehet komolyan venni.
Viszont felhasználói szemszögből még mindig igen butuska szegény IE, és kevés addon van hozzá (itt ezt a szót szokták elvileg használni, nem a plugint/extensiont), az ilyeneknek, mint a Ghostery, DoNotTrackMe, nem is találtam alternatíváját; az AdBlocknak csak az AdBlock Plushoz kötődő EasyList-alternatíváját találtam, AdBlock Plust meg azóta elvből nem használok, mióta aljas féreg módon statisztikákat adogatott el cégeknek a felhasználóiról; a Quick JavaScript Switcher is jól tud jönni fejlesztéshez, és még elég sokáig sorolhatnám az olyan extensionöket, amik mondjuk Chrome-ra, az új, Blink-motoros Operára, Firefoxra elérhetők, de IE-re nem.
Megértem, ha valaki nem akarja testreszabni a böngészési élményét, de esetemben azért a mindennapi böngészéshez nem mindegy, milyen használni a böngészőt, meg mit tudok vele csinálni pluszban. A Google Chrome UI is buta, rohadtul nem testreszabható, de legalább bőven találni hozzá bővítményeket, meg ahhoz még van is kedvem írni saját extensiont néhány oldal átszabására. Igazából testreszabhatóságban eddig egyedül a Presto-motoros, régi Opera volt verhetetlen; de a Firefox mostani verzióinak legalább már átrendezhetőek a beépített dolgai is, így az legalább viszonylag testreszabható. Igaz, utóbbit a GUI relatív lassúsága miatt lehet picit kritizálni, de ehhez is aztán bőven találni kiegészítőket.
Meg hát az IE-nek zavarnak az őskövületre emlékeztető dolgai, amiket az előző hsz.-emben is írtam."De, hogy konkrét példákat is hozzak: knockoutjs observable-ök egyedül Chrome-on tudnak különösen viselkedni (mondjuk a js modellben megjelennek, de nem renderelődnek ki).
IE-nek toronymagasan jobb az érintőképernyő támogatása.
Manapság már simán lehet szopni Chrome-al is néhány CSS implementációval, bár ebben a leggányabb a Safari (modern korunk Internet Explorere). És igen, az IE11 sem tökéletes e téren."
Igen, az utóbbi mondat asszem jól összefoglalja, hogy hasonló szopásokat lehet tapasztalni mindegyik böngészővel. Meg hát írod is, hogy "sajnos az IE még mindig kevés HTML5-ös új API-t támogat", ezzel is többször találkoztam már, és akkor el is jutottunk oda, hogy a JavaScriptes library-ket még mindig nem lehet kidobni a francba az IE miatt.Azzal egyetértek, hogy IE-ben a görgetés kellemesebb, mint pl. Chrome-ban, ebben a Chrome szerintem elég gyenge. Firefoxban is úgy rémlik, jóval kellemesebb a görgetés.
Az érintőképernyős támogatottságot pedig simán elhiszem, hogy IE-ben jobb, én nem nagyon élek ilyenekkel az okostelón kívül, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.Nálam abszolút favorit nincs, Chrome-ot és Operát (mármint a Blink-motorosat, mióta a Presto-motoroshoz nem fejlesztenek (csak biztonsági frissítéseket max., de egyébként már az áthúzott projektek közt van a cégnél, és azóta egy új, retardált fejlesztői attitűd jött a képbe), és mióta a Presto-motoros már scriptekkel agyontűzdelt oldalakon sajnos haldoklik) használok többségében, Firefoxot alkalomadtán vagy fejlesztői szempontból, vagy a nagyon jó és egyelőre páratlan Video DownloadHelper és DownThemAll! böngészőbővítmények miatt, IE-t meg csak nagyon ritkán, inkább tesztelési célból, egyszerűen azért, mert egyelőre felhasználói szempontból számomra kevés.
======================================================
(#11753) jocomen :
"Szerk: Ja most nézem, nekem még az IE8 van Lehet ez volt a baj."
Ééééés ezzel igazából komolytalanná is tetted a korábbi IE-fikázást.
Már rég másról beszélünk, az IE8-at és azalattiakat legfeljebb szitokszóként használjuk.======================================================
(#11755) trisztan94 :
"Véleményem szerint az IE 10/11 motorja jelenleg a legkorszerűbb böngészőmotor."
Jaj. Jajjaj. A legeket talán kerüljük, tartottam tőle, hogy valaki elragadtatja magát, és elkezd fals, nehezen alátámasztható véleményeket terjeszteni a böngészővita kapcsán. Szóval ezt talán hagyjuk, egyszerűen ez hülyeség, már bocsi.
Ha az lenne, akkor minden olyan "korszerű" újítást támogatna, amit a többi böngésző már támogat, nem pedig ez a böngésző lenne a kivétel még mindig jópár dologban (pl. HTML5-ös újítások, ahogy az előbb említettük).Amúgy a böngészőmotorok tényleg nagy állatok, az általad említett WebKit is az (nyilván az IE-ben lévő Trident is az), de nem tudom, azt vágod-e, van a Blink is, ez épp a WebKit egyik forkja, eredeti cél elvileg némi kódegyszerűsítés is volt tudtommal, ez pöfög a Chrome-ban és az új Operában. De sajnos mint minden böngészőmotor, nyilván tele van bullshittel, és folyamatosan elkövetik a WebKit és Blink fejlesztői is azt a hibát, hogy a régi IE-nél lévő trendhez hasonlóan bevezetnek motorspecifikus újításokat, amivel nem tesznek túl jót az egységességnek. Ettől függetlenül az ilyen "legkorszerűbb böngészőmotor" kijelentések ugyanúgy hibásak, nem húzható rá egyikre sem, mindegyiknek megvan a maga jósága és hülyesége.
Sk8erPeter
-
bicajoskema
tag
Sziasztok!
Lenne még egy általános jellegű kérdésem.
Egy teljesen egyszerű wordpress oldalon, amelynek jelenleg szinze alig van látogatója, de remélhetőleg beindul.Csak szöveg és galériák találhatóak rajta. Kell félni valamilyen rosszindulatú támadástól? Van valamilyen plugin amit feltétlenül felrakjak?
Az oldalon a komment rendszer teljesen ki van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz DNReNTi #11765 üzenetére
mi anno írtunk saját cmst ahol admin is ugyanabban a designban van mint a publikus oldal és az ügyfél mindent ott talál ahol a publikus oldalon ... és adminisztrálhat... Az ügyfeleinknek nincs panasza vele, kb mindenkinek elég egy 20 perces "okítás", hogy mit hol talál...
az új cms írása anno az egyik ok a keresőoptimalizálás volt (akkor még opensource cmsekben főként külső modulokkal lehetett seozni)... 2007-2008 körül kezdődött a fejlesztés ...
-
PumpkinSeed
addikt
Tudnátok ajánlani oldalakt ahonnan ingyenesen igényes vektoros képeket szoktatok letölteni a weboldalakhoz?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
DNReNTi
őstag
"bonyolult az ugyfeleknek az admin felulet"
Hű Pedig a WP-től szerintem csak bonyolultabbak vannak.
Egyedi fejlesztésű CMS Milliós bevétel, rajság.
Amúgy a Drupalt szokták itten emlegetni mint nagyon jól testre szabható rendszert, de személyes kapcsolatom még nem volt vele. Esetleg Yii? Viszonylag gyorsan le lehet benne pörgetni amit leírtál.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
The DJ
addikt
válasz Tomi7887 #11757 üzenetére
"Van a joomlaának user-friendly kezelőfelülete?"
Ezek szerint még sose használtál Joomlát.
Az admin felületet az "oldalad.hu/administrator" URL alatt tudod elérni. Az alapértelmezett admin felhasználónév admin szokott lenni és (sajnos) ezt legtöbbször így is hagyják. A jelszót neked kell tudni, de ha mégse lenne a birtokodban akkor az adatbázisban kell megváltoztatni (vagy a configuration.php módosításával ha a Joomla verziója nagyobb vagy egyenlő mint 2.5). Leírás: [link]
Belépve a cikk kezelőben tudod módosítani a kitett cikkeket.
(#11762) bicajoskema: A NextGen Gallery kell neked. Minden szekciónak külön galéria, egyesével illeszted be őket a megfelelő helyre, így lapozgatásnál nem fog kilépni a megadott galériából és nem fog mondjuk az alatta lévő képekre ugrani.
(#11763) whYz: Ha csak annyi a baj a Wordpressel, hogy bonyolult az admin felület és sok a felesleges funkció akkor fel kell dobni EZT a plugint és szépen kigyomlálni azokat a fő- és almenüpontokat amikre nincs szükség. Szerintem ennél kevesebb munkával nem fogod ezt tudni összehozni és főleg nem programozás vagy kódolás nélkül.
-
whYz
őstag
Sziasztok!
Keresnek egy olyan website enginet, ami kezel hireket, kommenteket, galeriat es mindezt legalabb 2 nyelven.
Probaltam wordpresst de nekem folosleges ez a sok sz@r amit ez tud, plussz bonyolult az ugyfeleknek az admin felulet. Egy full primitiv cucc kellene, ha osszerakok html-ben egy oldalt akkor ennek a segitsegevel ki tudjak rakni hireket, meg galeriat egy egyszerubb oldalhoz es ne kelljen leprogramoznom az egeszet, mivel nem er annyit az egesz projekt.Letezik ilyen?
Koszi elore is.
-
bicajoskema
tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok ha hülye a kérdés.
Szóval egy wordpress oldalt csinálgatok, nagyjából minden oldal(kb 15-20 oldal) úgy néz ki, hogy van felül egy 2 sor szöveg és alatta egy kis galéria 3-10 képpel. Na az én problémám, hogy ha megnézem ezt a 3 képet a 3 képes galériában, utánna még mindig lehet a következő képre ugrani, amely egy másik galériában van. Hogyan tudnám azt megoldani, hogy csak azt a 3 képet tudja nézni a polgár ami az oldal galériájában van.
a wordpresshez adott media/galeriát használom, érdemes valami bővítményre áttérni?
Előre is köszönöm
üdv -
martonx
veterán
válasz jocomen #11756 üzenetére
Ez érthető is, még mindig van vagy 4% IE8 felhasználó, akik ugyan szerintem abszolút nulla üzleti potenciált képviselnek, de ha valaki a nagymamákat is figyelembe akarja venni a weboldala készítésekor, akkor csak nyugodtan.
Nagy cégeknél persze jobban előfordul az IE8, ám ezeken a helyeken a net kifelé is titlva van, így hacsak nem intranetre fejlesztesz webes ügyviteli szoftvereket, akkor nyugodtan felejtsd el az IE8-at.Én kérek elnézést!
-
veterán
bootstrap dokumentáció merre található? (Valami jquery.com-hoz hasonlónak örülnék igazán.)
-
Tomi7887
aktív tag
Sziasztok, segítséget kérnék abban, hogy hogyan lehet egy már meglevő Joomla oldal anyagait editelni? Nem én állítottam össze, és csak a szövegeket változtatnám. Van a joomlaának user-friendly kezelőfelülete?
Megvan minden belépési jelszavam, dierctadmin egyebek, de nem tudom hogy lehetne elindítani a joomlát.
Bocs, hogy ilyeneket írok, de nem vagyok ebbe benne. Köszi minden infot előre is.-
-
trisztan94
őstag
válasz martonx #11754 üzenetére
Teljesen egyetértek.
Csak összehasonlításképpen, a jQuery-ben több javítás van csak a Webkit motorra (Chrome, Safari, most már Opera), mint az összes többire együtt. Véleményem szerint az IE 10/11 motorja jelenleg a legkorszerűbb böngészőmotor.
Elmúltak már az IE 6-8-as idők.Mondom én ezt úgy, hogy Mac-et használok, azon Safarit és Chrome-ot, tehát azt sem foghatják rám, hogy MS fanboy vagyok.
[ Szerkesztve ]
https://heureka-kreativ.hu
-
martonx
veterán
válasz jocomen #11753 üzenetére
Wikipedia: "Windows Internet Explorer 8 was released on March 19, 2009"
Az megvan, hogy egy 5 éves böngészőt hasonlítasz a 6 hete kijöttekkel? Nem mondom az FF már akkor jobb volt egy fokkal, de mostani szemmel visszanézve azért az akkor aktuális Firefox 3.0 sem volt az a hiperszuper böngésző.
Én kérek elnézést!
-
jocomen
aktív tag
válasz Sk8erPeter #11750 üzenetére
Ja.
Megcsináltam egy oldalt tök szabványosan, W3C validátoron átment a HTML és a CSS is. Erre IE-n több dolog nem jól jelent meg (szín-átmenet, árnyékolás, átlátszóság, padding). Safarin is 1-2 hiányzott. Utóbbi nem érdekelt volna, de IE miatt le kellett butítsam, és átszerkesszem, h azon is jó legyen, amennyire lehet. Chrome, Firefox, Opera - semmi gond nem volt.Lehet volt már, de erről eszembe jutott:
Ha a böngészők fegyverek lennének
Szerk: Ja most nézem, nekem még az IE8 van Lehet ez volt a baj.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #11748 üzenetére
Annyit mondtam, hogy a szívemből beszélt, mert szeretem az IE-t (mentségemre szóljon, hogy az IE10 volt az, amivel visszatértem az IE-hez). Igaziból nincs bajom a Chrome-al, egyszerűen csak nem látok okot a használatára (mint webfejlesztőnek, persze fent van a gépemen az FF-el egyetemben). FF-ről szoktam vissza rá. És kontrasztot akartam teremteni Phvhun agy felb****ása, és a között, hogy bizony van aki nem utálja az IE-t.
De, hogy konkrét példákat is hozzak: knockoutjs observable-ök egyedül Chrome-on tudnak különösen viselkedni (mondjuk a js modellben megjelennek, de nem renderelődnek ki).
IE-nek toronymagasan jobb az érintőképernyő támogatása.
Manapság már simán lehet szopni Chrome-al is néhány CSS implementációval, bár ebben a leggányabb a Safari (modern korunk Internet Explorere). És igen, az IE11 sem tökéletes e téren.
Csomó hasonló apróság jött elő az utóbbi időben, nem jegyezgettem fel mindet.
Plusz a mindennapi használatban az IE érzésre sokkal "smooth-abb", gyorsabban nyílik, finomabban görget, nem annyira recések a karakterek stb...IE-nek egy fokkal még mindig lehetne jobb a Developer Toolbar-ja, bár a 11-esé már tényleg közelíti a Chrome-ét, és sajnos az IE még mindig kevés HTML5-ös új API-t támogat.
Biztos vagyok benne, hogy az IE11-ről is össze lehet szedni egy rakás problémát. Egyszerűen csak mostanra nem rosszabb, mint a Chrome (még adblock plugin is van hozzá), ergo az embernek semmi oka tovább játszani a pár éve még menő és jogos IE hatert.
Én kérek elnézést!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fordfairlane #11749 üzenetére
Igen, ebben a formában az a jó, hogy önmaga paródiája.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #11747 üzenetére
Mégis miért?
Eszem ágában sincs órákig tartó, hasztalan "az enyém a jobb"-vitát indítani, de igazából csak azt nem értem, miért tartod olyan borzasztónak a helyzetet Google Chrome-mal, ahogy a kép sejteti, még ha az IE-t jobban is kedveled a hétköznapokra.
Az IE 11 már használható kategória, relatíve gyors, de hiába a Google Chrome sem egy nagytudású, testreszabható böngésző (mint mondjuk az Opera volt régen, a Presto-korszakban, minden hibájával együtt), azért az IE még mindig az "igen, használható, de miért ilyen korlátolt és ostoba felületű még mindig, és miért nem lehet még mindig valami kevésbé nehézkes API-t biztosítani a böngésző-beépülők fejlesztéséhez?"-kategória. Meg többmillió éves, rég felújításra szoruló beállítás-oldal, meg egyebek, amik rettentően zavaróak tudnak lenni, és hogy érezhető, hogy még mindig dinoszauruszok lábnyomai vannak beletaposva a mély rétegekbe. Számomra.
Na, végül csak elindítottam a flamewart, a francba.(#11746) Phvhun :
Szép kép, viccnek jó.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Phvhun
őstag
-
-
martonx
veterán
Srácok!
Páran nálam jóval tapasztaltabb plugin felhasználók vagytok. Bootstrap-hez tudtok-e mondani olyan datepickert, ami tud több hónapos megjelenítést? Jquery UI-os tud ilyet, de azt nem szeretném csak ezért behúzni a tisztán bootstrap-es megjelenésbe. Jquery-s is lehet.
Köszi!
Én kérek elnézést!
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #11740 üzenetére
Hopsz, tényleg a linkeket elfelejtettem
Így már működik minden, köszönöm szépen!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #81999360 #11739 üzenetére
Na várj, de a linkjeidet is átírtad?
Pl. az általad említett
<a href="?p=informacio">Információ</a>
helyett
<a href="informacio">Információ</a>
és hasonlóan a többi linkre.
De hogy nagyobb eséllyel jó legyen, a korábbit kijavíthatnád erre, beletettem plusz egy sort (meg egy kommentet):<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteBase /
# if the request is already for index.php, the RewriteRule will be skipped
RewriteCond %{REQUEST_URI} !=/index.php
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [L,QSA]
</IfModule>Sk8erPeter
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #11738 üzenetére
Részben működik, köszönöm.
Ha beírom hogy oldalam.hu, akkor ugyanígy ez jön be:
http://oldalam.hu/index.php?p=index
de ha azt írom be hogy, oldalam.hu/kapcsolat, akkor megfelelően a kapcsolat oldalt mutatja, viszont ha átváltok az információ lapra például, akkor megváltozik erre:
http://oldalam.hu/kapcsolat?p=indexEttől kezdve, már a kapcsolat, lesz az index helyén.
Vagy ennek így kell működnie és valamit még a php-ban kellene átírnom?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #81999360 #11737 üzenetére
Ha minden igaz, és el nem gépeltem, ilyen egyszerű esetben valami ilyesmi elég a .htaccess-fájlba:
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [L,QSA]
</IfModule>Sk8erPeter
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy weboldal aminek én csak a design részét csináltam, de megkértek, hogy nem-e tudnék segíteni ebben is.
Tehát a probléma az, hogy jelenleg az URL-ek így néznek ki:
http://oldalam.hu/index.php?p=index
http://oldalam.hu/index.php?p=kapcsolat
stb.A tulaj azt szeretné, hogy szebbek legyenek, valahogy így: http://oldalam.hu/kapcsolat
Próbáltam .htaccess-el, de vagy nem sikerül, vagy fel sem enged 500-as hibával.
Annyit tudok, hogy egy index.php fájlból generálódnak a linkek így: (legalábbis azt hiszem)<?php
$oldal = $_GET["p"];
if($oldal == "index") {
?>és aztán minden link így néz ki a kódon belül:
<a href="?p=informacio">Információ</a>
Lehet, hogy sok hülyeséget leírtam, de ahogy mondtam én a design részével foglalkozom.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
válasz Sk8erPeter #11731 üzenetére
Ráadásul ha kijelölöd az üres részeket random hosszuságu whitespacek vannak.
Szerk: Rolly: mi az a doboz karakter a hszedben
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Sk8erPeter #11733 üzenetére
Koszi a helyesirasi javitast 😀...
A gomb jo otlet, nem is ertem miert nem azt hasznaltam...
-
Sk8erPeter
nagyúr
egyenlőre--> egyelőre
Szerintem egyszerűen az ilyen gombszerű működéssel ellátott elemeknek ténylegesen gombot kellene használnod (<button>...</button> vagy <input type="submit" .../>), és azt ellátni képpel, nem pedig spant használni.
Ha a valódi gombra klikkel duplán, azt nem fogja kijelölni.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
veterán
válasz Sk8erPeter #11731 üzenetére
most egyenlőre hasonlóan oldottam meg végül én is, de csak azokra az elemekre ahol jelentkezett a kijelölés... így a tartalom többi részén tudnak jelölgetni a userek, ha akarnak ...
még keresek jobb megoldást hátha találok ...
köszi
-
Sk8erPeter
nagyúr
A kijelölés megakadályozása az egyik legostobább és legkevésbé felhasználóbarát megoldás, ami létezik, mégis akár lehetséges:
http://stackoverflow.com/questions/826782/css-rule-to-disable-text-selection-highlighting
De javaslom alternatív módszer kitalálását, nehogy rászokj az ilyesmire.(#11702) martonx :
A forráskód-nézegetőben az is szép, amikor a <!DOCTYPE html> az 55. soron kezdődik, előtte üres sorok, aztán mindez a 185. soron folytatódik, és így tovább... Némi furcsaságok lehetnek a háttérben amúgy is. A dizájn meg 90-es éveket idéz (bár legalább reszponzív)... De hát mit várunk, állami honlap.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
veterán
Hogy lehet megoldani, hogy pl egy ajax kérést küldő gombra többszöri kattintás esetén ne jelöljön ki a tartalomból mindent? mert így elég hülyén néz ki az oldal
-
Vikus
tag
Aha... valahogy úgy.. Van 1 html adatlap. Annak mondjuk az alján egy ilyen contact form. Mondjuk ez a Marika Néni adatlapja.. ((csakhogy konyhanyelven jobban érthetőbb.)).. Én, mondjuk mint Bélabá', szeretnék neki üzenetet küldeni. Igazából ennyi. De mondjuk ezt úgy spékelném meg, hogy lenne mondjuk Terike Néninek is adatlapja, szintén külön html. Annak is külön contact. Neki szintén lehessen küldeni.
Ezt megoldható egyben is lényegében, vagy külön-külön rakjak mindenhová egy ilyen php-s izét, amiben benne van a cím.. huh..bocs... annyira nem vágom ám a szakzsargont! -
Jim-Y
veterán
Mivel nem irtad le érthetően, hogy mit szeretnél, ezért mi sem tudunk segteni
"Bár még az mindig nem tiszta, hogy ahova küldeni szeretném mail cím hova is kerül majd... na de majd kisilabizálom.. "
A contact általában azt jelenti, hogy van egy weboldal, és a kliens a contact felületen keresztül fel tudja venni a kapcsolatot az oldal üzemeltetőjével/késztőjével stb.
Pl egy email contact form működhetne úgy, hogy
- kliens beadja a nevét, telefonszámát, email cmét, meg az üzenetet
- a szerver ezen adatokkal küld egy emailt annak a személynek, akié a weboldal
- a weboldal tulajdonosa vissza tud irni a felhasználónak emailbenNa, harmadik olvasásra talán értem, hogy mit szeretnél
Szóval vannak emberek, és azok adatlapjai, és az adatlapokon akarsz contact formot, és azt akarod, hogy A személy adatlapján lévő contact formmal csak A személynek menjen email ugye?
Nylván amikor generálod A személy adatlapját akkor valahol meglesz az az információ, hogy A személy adatlapján vagyunk. Na de... majd mindjárt demzok
[ Szerkesztve ]
-
Vikus
tag
Köszönöm én is a segítségeket! megpróbálok elindulni akkor ezen az úton... Bár még az mindig nem tiszta, hogy ahova küldeni szeretném mail cím hova is kerül majd... na de majd kisilabizálom..
-
Jim-Y
veterán
Szia.
Ezt úgy szkták, hogy először nem küldik el a szervernek a form adatokat, hanem még kliens oldalon validálják a bevitt adatokat, ha az első validáción átment a form, akkor elküldik a szerverre az adatokat ahol további validáció történhet.
Nos én rtam egy nagyon alapvető validációt ami csak annyit csinál jelenleg, hogy megnézi, hogy az összes "rekeszbe" rtak-e, vagy sem. Ha rtak, akkor elküldi a formot, ha valamelyik üres maradt, akkor megbukott a validáció.
Egy a lényeg, a gomb megnyomása után feltartjuk a POST requestet, javascripttel ekkor tudjuk ellenőrizni a bert adatokat, ha minden ok, akkor "tovább engedjük" a kérést.
Remélem innen már el tudsz indulni. üdv
megj:
<form method="post" action="">
<input name="name" type="text" onClick="this.value='';" onFocus="this.select()" onBlur="this.value=!this.value?'Az Ön neve':this.value;" value="Az Ön neve" class="your-name"/>
<input name="email" type="text" onClick="this.value='';" onFocus="this.select()" onBlur="this.value=!this.value?'Az Ön e-mail címe':this.value;" value="Az Ön e-mail címe" class="email-address"/>
<input name="number" type="text" onClick="this.value='';" onFocus="this.select()" onBlur="this.value=!this.value?'Az Ön telefonszáma':this.value;" value="Az Ön telefonszáma" class="your-number"/>
<input name"sub" type="text" onClick="this.value='';" onFocus="this.select()" onBlur="this.value=!this.value?'Tárgy':this.value;" value="Tárgy" class="targy"/>
<textarea name="message" class="your-message">Kérem ide írja üzenetét!</textarea>
<input type="button" value="Küldés" class="send-message">
</form>Ezért pedig kapsz egy virtuális tockost, nagyon csúnya kód, cserébe átláthatatlan, és olvashatatlan, sok a hibázási lehetőség. Html-be nem teszünk javascriptet, mint ahogy javascriptbe se rakunk css kódot.
megj2: ja.. most már látom, hogy mi a legújabb chrome bug a hosszú "i" -kkel
[ Szerkesztve ]
-
Joci93
senior tag
Egy php fájlban tárold az egészet.
if (@$_POST["username"]) /* display the contact form */
{
?>
//PHP kód //
<?php
}
else {
<form action="contact.php" method="post" >
<input name="name" type="text" onClick="this.value='';" onFocus="this.select()" onBlur="this.value=!this.value?'Az Ön neve':this.value;" value="Az Ön neve" class="your-name"/>
<input name="email" type="text" onClick="this.value='';" onFocus="this.select()" onBlur="this.value=!this.value?'Az Ön e-mail címe':this.value;" value="Az Ön e-mail címe" class="email-address"/>
<input name="number" type="text" onClick="this.value='';" onFocus="this.select()" onBlur="this.value=!this.value?'Az Ön telefonszáma':this.value;" value="Az Ön telefonszáma" class="your-number"/>
<input name"sub" type="text" onClick="this.value='';" onFocus="this.select()" onBlur="this.value=!this.value?'Tárgy':this.value;" value="Tárgy" class="targy"/>
<textarea name="message" class="your-message">Kérem ide írja üzenetét!</textarea>
</form>
}
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////<form action="contact.php" method="post" >
vagy
<form action="<?php $_PHP_SELF ?>" method="POST">$name=$_REQUEST['name'];
$email=$_REQUEST['email'];
$number=$_REQUEST['number'];
$sub=$_REQUEST['sub'];
$message=$_REQUEST['message'];helyett a
$name = $_POST["username"];
$email=$_POST["email"];
(stb)használnám.
[ Szerkesztve ]
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
Vikus
tag
Sziasztok mesterek!
Szeretnék kérdezni és kérni segítséget, de előre leszögezem, hogy légyszi segítségre van szükségem és nem osztásokra, mivel nagyon amatőr vagyok, ezért kérdezek.. Tényleg amatőr szinten tolom a dolgot, nem tanultam csak mindent saját magamtól "matekoltam" ki. És, ha esetleg valaki segít is, ne olyanok legyenek, hogy keressek programozót, meg majd megcsinálom, ha fizetsz érte...stb.. akkor inkább nem kérek segítséget, inkább megyek másik fórumra. Bocs az előítéletekért, de volt már szerencsém az ilyenhez anno, mikor másra is volt szükségem. Szóval. Egy "contact" felületről lenne szó.
Adott egy "adatlap", amin lenne egy üzenőfelület. Megvan a grafikai része, minden okés, van egy név, e-mail cím, tárgy, telefonszám és persze az üzenet rész. Majd a végén egy "küldés" gomb. Ez html-ben valahogy így nézne ki:
</form>Szóval ezt kéne úgy összehozni, hogy működjön az üzenetküldés.
próbálkoztam egy "php"-s dologgal, hogy beírom ide az "action-höz" mondjuk egy "blabla/blabla/contact.php"-t, gondoltam talán elküldi.. ///mondom.... amatőr vagyok, nem ér nevetni///
a contact.php meg valami ilyen lenne:<?php
$action=$_REQUEST['action'];
if ($action=="") /* display the contact form */
{
?>
</form>
<?php
}
else /* send the submitted data */
{
$name=$_REQUEST['name'];
$email=$_REQUEST['email'];
$number=$_REQUEST['number'];
$sub=$_REQUEST['sub'];
$message=$_REQUEST['message'];
if (($name=="")||($email=="")||($number=="")||($sub=="")||($message==""))
{
echo "All fields are required, please fill <a href=\"\">the form</a> again.";
}
else{
$from="From: $name<$email>\r\nReturn-path: $email";
$subject="Message sent using your contact form";
mail("valaki@valami.com", $subject, $number, $sub, $message, $from);
echo "Email sent!";
}
}
?>Mondom... saját magam matekoltam ki, esetlegesen "ollóztam" össze.. nem ér megkövezni, de ugye a lényeg az lenne, hogy adatok nélkül nem küldi el, amíg ki nem tölti az ember.
Ezt hogy tudnám összehozni? Lehet nem vagyok messze a megoldástól, lehet totál hülyeség... De kérek mindenkit nézze el ezt - mint már említettem párszor.... - full amatőrtől.... retardáltba nyomom bocsi...
A másik talán lényeges dolog, hogy ez egy "adatlap", szóval lenne még pár hasonló, azoknak is más mail címekre küldené a szövegeket. Szóval adatlap1.html küldené contact1.php -val? vagy ezeket lehet egyébként külön tárolni.. mondjuk egy mappába külön-külön php-k... mondjuk 20 vagy be lehet rakni egybe is, ugye az a lényeg, hogy egy adott adatlapról küldő, ne küldje el Marika néninek, ha Bélabá'-nak szeretne üzenni... Lehet nagy fába vágtam a fejszém?
pls. help me! -
Phvhun
őstag
Akinek van iPhone-ja vagy iPad-ja, az rá tudna nézni, hogy [itt] a tértépre bármelyik államra tényleg kétszer kell kattolni hogy a link müködjön alatta, és hogy miért lehet ez? Pc-n meg öszes Androidra elérhető böngészőn elég egyszer tapizni hogy müködjön, Alma cuccom meg nincs elérhető.
Köszi.
-
_ak_
addikt
Nem tudtok esetleg egy működő LiveReload megoldást a ST3 és Chrome pároshoz?
A klasszik LiveReload elszáll hibával és ahogy olvastam, nem vagyok egyedül ezzel.
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
jocomen
aktív tag
válasz Joci93 #11713 üzenetére
Hali,
Szeretnék 1 weblap-térképet (sitemap.xml) feltölteni a bing webmester oldalára, de se profilt létrehozni, se továbblépni nem tudok, mert a captcha kódgenerátoruk mintha lefagyott volna, és nem töltődik be. Így aztán nem tudok továbblépni.
Valakinek ötlet?
A fájl egyébként megegyezik a google-nak adottal (az ő generátorukat használtam), jó lesz ez a bing / yahoo-nak is?
-
Joci93
senior tag
válasz trisztan94 #11709 üzenetére
Szerintem is azért, mert 2006-ban készült el....azóta a fene sem nézett rá. Amint elkészült a járat dobták is fel szerverre a fájlokat...szerintem át sem nézték őket...(Hangsúlyozom...szerintem.)
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
veterán
Talán azért mert a projekt indulásakor csinálták és azóta minek új ... nem is tervezték be a plusz pénzt a honlap cseréjére ... mivel nem gondolták, hogy 10 év mire elkészül
-
PumpkinSeed
addikt
Pedig biztos ez is valami több milliós beruházás volt.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
trisztan94
őstag
válasz painkillerx #11707 üzenetére
Hát engem arra tanítottak, hogy egy ismeretlen eredetű tömörített fájlt ne töltsek le.
Rakd fel valami ingyenes tárhelyre, többen rá fognak nézni úgy.
-
trisztan94
őstag
Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért egy 2006-os oldal a M4-es metró hivatalos oldala. És akkor gondoljunk bele, hogy vajon mennyiért lett ez elkészítve..
-
martonx
veterán
-
painkillerx
tag
Hello, unalomból otthon egy ötletem támadt, hogyan tudnám követni a CD/DVD polcom tartalmát.
Egy ovódás szintjén létrehoztam egy vázlatot (html) amit itt lehet megnézni: cd/dvd_manager_htmlEgyenlőre azokat a dobozokat lehet megnyitni, ahol piros jel van.
Na most nekem olyan elképzeléseim vannak, hogy amikor ráviszem az egeret egy dobozra, akkor egy nagyobb tooltipben (ami követi az egeret, ez már csak részlet) mutatná a tartalmát. Ráklikkelve pedig egy módosítható lista jönne elő, új ablakban. Amit át tudok írni, ha változna a doboz tartalma.Amikor olyan tartalom van, mint a FILM 1 doboz. Akkor meg ilyesmi galériára gondoltam: KÉP
Háttér elmosódna és ezek a kicsi képek lennének előtérben, amik kattintásra megnagyobbodnak. Vagy akár egy egyszerűbb galéria is lehetne.A kérdés az, hogy milyen irányba kéne elindulnom? Flash, CSS, Javascript, HTML5? Esetleg valami tanács, hogy miként tudnám hatásosan megcsinálni?
-
Joci93
senior tag
válasz DNReNTi #11704 üzenetére
Átjavítottam mindent mysqli-re. (Korábban már láttam, hogy érdemes inkább ezt használni, de akkor még nem tudtam, hogy mi is a különbség a kettő között. Ma utánajártam és így már érthető, hogy ezt javaslod.)
A latin 2 illesztéseket is átjavítottam az adatbázisban, a fájlok alapból UTF-8 BOm nélkül voltak kódolva.
A <meta>: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
-
DNReNTi
őstag
válasz Joci93 #11703 üzenetére
Pár dolog:
Kezdem azzal amiért itt mindenki ki fog herélni: mysql_ függvényeket má' nem használunk, mert halálra vannak ítélve. Helyette: mysqli vagy PDO.A karakterkódolási hiba okai lehetnek:
1. latin2 kódolás - utf8 fájlok
2. nem derül ki: a meta charset mire van beállítva?Egyébként mi indokolja, hogy latin charset-et használsz, utf8 helyett?
[ Szerkesztve ]
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Joci93
senior tag
Aloha.
Köszönöm az előző segítséget mindenkinek!Új problémával nézek szembe, ami nem más, mint a karakterkódolás.
connect.php-ba beletettem ezt a kódot (de enélkül is ment mindenhol):
mysql_query(' SET CHARACTER SET latin2');
mysql_query(' SET COLLATE latin2_hungarian_ci');
mysql_query('set names latin2');Az adatbázis kódolása latin2_hungarian_ci.
Az összes php-fájl UTF8-BOM nélkül van kódolva és rendesen meg is jeleníti az ékezetesen karaktereket.
Ma este jött el az az anomália, amikor includeoltam (szép magyar szó) a header.php-t egy asd.php fájlba.
A header.php és az asd.php külön-külön jól jeleníti meg az ékezeteket, viszont az asd.php-ba betéve minden ékezet helyén ? jelenik meg.
Na ez hogy lehetséges?Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
martonx
veterán
Hehe: országgyűlés honlapja
Tetszik, hogy elszórakoztak benne a régebbi IE kompatibilitással, aztán egy elegáns húzással a jquery 2.1-et használják, kiherélve hirtelen az összes js komponenst IE8 alatt
Én kérek elnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest