Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bicajoskema
tag
Tehat akkor egy joomla vagy drupal legyen? vagy mit ajanlasz egyszeru weblaphoz?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz bicajoskema #11398 üzenetére
Bármit csak ne a kompozert.
[ Szerkesztve ]
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
bicajoskema
tag
sziasztok
Segitséget szeretnék kérni. Adott egy magánvállalkozás aminek kellene egy weboldal. Van egy 2gb os tárhelyünk amire lehet telepiteni joomlat, drupalt, wordpresst meg mindenfele ilyesmit. Az lenne a kerdes, hogyan álljak neki a weblap elkészitesehez, ha csak a termekek bemutatasa a cél, kb 40-50 termekrol kellene 1-1 galeria 4-5 képpel és egy 3 sor szöveggel. A 40-50 termek 3 menüpontban volna, ezen kivül 1 kapcsolat menüpont volna. Az egesz csak magyar nyelven. A weboldalhoz havonta 2 havonta volna hozzáadva 2-3 uj termek. Nem webshop kell inkabb csak a termekek bemutatasa. Kérdésem az volna elsönek, használjak joomlát vagy drupalt vagy ilyesmit, vagy pedig csak Kompozert hasznaljak?
igazabol nem tanultam sose ilyet csak kozepiskolaban kompozert alap szinten, de nem tartom magam annyira hulye gyereknek tutorialok gondolom elérhetöek a neten nagyszámban. ezenkivül most idöm is lesz rá, meg pénzünk sincs egy profival megcsináltatni.
üdvbocsi a hosszú posztért és a helyesirási hibákért, mobilrol vagyok
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz trisztan94 #11396 üzenetére
Joomlával láttam hasonlót legutóbb.
A WordPress-t és Joomlát imádják megfektetni a hekkermajmok. Drupalról relatíve kevés ilyen esetet hallok...Szerk.: remélem, azért volt backup.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
-
TomMusic
őstag
Először is köszönöm mindenkinek a választ!
Sk8erPeter: igen, valami ilyesmi kellene, csak a szerveren egy program futna.
Phvhun: pontosan eltaláltad, mit szeretnék
Semmi titkos project, csak saját felhasználásra, szeretnék kicsit ezzel a témával is megismerkedni, és most elhatároztam, hogy csinálok egy ilyet.wis: delphiben például ServerSocket komponenssel? Viszont így nem valami elegáns a böngésző oldalról, mert azt írja ki, hogy nem sikerült kapcsolódni...
Vagy én értelmeztem rosszul?Szer.: no kipróbáltam, "működik". A "ServerSocket" komponens OnGetSocket eseménye végrehajtódik, ha beírom a böngészőbe az IP címet a porttal.
Viszont ez így ugye nem valami elegáns. Továbbá a böngészőben a megnyitás után még töltené a weboldalt...[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Phvhun
őstag
válasz TomMusic #11389 üzenetére
Próbáld meg szakzsargon nélkül emberi nyelven leirni hogy milyen környezetben mit akarsz elérni, mert ezekből a katyvaszokból amit írsz nem tudunk a leghatékonyabban segíteni.
Pl: Azt akarom elérni hogy ha nem vagyok otthon akkor egy tetszőleges számítógép segítségével el tudjak távolról indítani egy tetszőleges zenét az otthoni gépen. (Semmi szakszó, csak a kívánt végeredmény)
Remélem nem valami titkos projekt..
Szerk: mire bepötyögtem telon jön egy ugyanilyen válasz..
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz TomMusic #11389 üzenetére
Igazából nem látom vagy értem a kérdést, hogy most konkrétan mi ne lenne megvalósítható. Ha le akarom rövidíteni a hsz.-edet, és valahogy értelmezhetőbbé tenni, akkor az a kérdésed, hogy lehetséges-e egy weblapot létrehozni, amiről egy űrlapot tudsz küldeni a szervernek?
Sk8erPeter
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Hála Nektek, kicsit közelebb kerültem a PHP és MySQL rejtelmeihez, viszont közben rájöttem, hogy nekem talán nem is adatbázis kezelésre van szükségem.
Régebben csináltam egy egyszerű szerver-kliens programot, melyek közt szöveges kommunikáció tud zajlani. Viszont csak akkor működik a dolog, ha a szerver programot futtató gép nem router mögött van, ill. statikus (állandó) IP címe van (ez gondolom világos miért). De ez most nem is lényeg, hanem hogy a kliens programot le akarom cserélni weblapra. Tehát a kliens oldalon lévő beviteli mező, gomb egy weboldalon legyen, ami a szerver programnak küldi el a pl. szöveget.
Tehát nekem egy olyan weboldalt kellene létrehozni, ami bárhonnan eléri a szerver gépet (ami egyelőre közvetlenül csatlakozik az internetre, állandó IP címmel). Mennyire nagy fába vágtam a fejszét? Egyáltalán lehetséges ilyen HTML-PHP kóddal?[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
martonx
veterán
-
Phvhun
őstag
válasz Sk8erPeter #11385 üzenetére
Na de ez a fura, hogy winen IIS is ugyanolyan lassú (attól függetlenül hogy hiszek neked, vagy nem), mint a xampp, és a VPS-re telepitett xampp meg villámgyors pedig messze van, szutykabb a konfig és még osztott is.
Szerk: elsőre hülyeséget irtam.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Phvhun #11383 üzenetére
És mégis mi értelme lenne, amikor ott az API? Segítek: semmi.
(#11384) Phvhun :
Ugye emlékszel, amikor arról beszéltem, hogy Windows-on az Apache pl. az IIS-hez képest meglepően lassú tud lenni? Eleve a válaszidő gyenge. (Persze úgy tűnt, nem nagyon hittél nekem.) Nehogy félreértse egy Linux/Apache-fan, gyorsan hozzáteszem: ez saját észrevételem alapján Windows-specifikus probléma, Linuxon nagyon jól tud muzsikálni az Apache.
Úgy beszéltem erről, hogy hosszabb távú tapasztalatom volt mindkettővel.
Na meg ugye az nagyon nem mindegy, hogyan van konfigurálva. Nyilván nem optimalizálták szénné a XAMPP-telepítőcsomagot.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Phvhun
őstag
Más:
Eddig 3 hosting megoldással volt közelebbi kapcsolatom:
-Xampp windowsos saját bika gépen.
-Shared hosting usában, havi ~$20
-Vps 1 mag fél gig ram, saját telepitett linuxxal és saját telepitett cuccokkal az usában, havi $5.Namost Azt várnám, hogy az oldalak sebessége az alapján alakul ahogy fent a lista van, saját gép, az bika, plusz 0 a ping. A shared hosting az elvileg arra van specializálva, de a ping az ugye usa miatt 200, na most a vps az saját gányolmány, plusz havi 5 dollár, amitől mégis mit várok?
Na most ennek pontosan az ellenkezője az igaz, a lista pont fordítva van, de egészen elképesztő mértékben.
Pl saját gépen 1 sec mire reagál a phpmyadmin meg a wordpress, a vps-en meg szinte azonnal.Ez így most mégis miért??
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
válasz Tele von Zsinór #11381 üzenetére
"If the content is GET only you don't post data back then you could get the page server side and proxy the content without the header, but then any post back should get invalidated."
Böngészőoldali a korlátozás, szóval meg lehet hackelni.
-
biker
nagyúr
válasz Tele von Zsinór #11381 üzenetére
Jaja, koszi, megy az api akkor
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Tele von Zsinór
őstag
Azért nem működik, mert az első linked küld egy ilyen headert:
X-Frame-Options: SAMEORIGIN
Ezzel sajnos nem tudsz mit kezdeni, marad a második lehetőség.
Phvhun, a session lock a te bajod. A workerben zárd a sessiont, mikor már nem akarsz bele írni, session_write_close() a barátod.
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
Van két scriptem két külön mappában.
worker/index.php
dashboard/index.phpNamost a worker az fut jóó sokáig, és mysql táblába irogatja az állapotát.
A dashboard meg lehívja a táblából a worker állapot adatait, és meg is jeleníti őket.
A gond azzal van, hogy ha fut a worker, akkor a dashboard csak "teker", amint kész a worker, egyből betölt a dashboard, csak ugye akkor már értelmetlenül.
LAMPP környezetről van szó, hogyan tudnám megoldani hogy a kettő együtt tudjon futogatni?
Szerk: ami fura, az az hogy a beépített phpmyadmin meg simán frissül menetközben is, és látom ahogy a worker szépen frissítgeti az állapot adatait a táblában.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Google map iframe-be már csak api3-on keresztül lehet megadni útvonalat?
https://www.google.com/maps/dir/szeged+gádor+köz+4/2234+Maglód+Lövéte+30+magyarország/2120+Dunakeszi+Madách%20Imre%20utca+9/B.+magyarország/2400+Dunaújváros+Fiastyúk%20utca+2/4.+magyarország
ez a link tökéletes, böngészőben, de ha beírom iframe src-be, meghal, semmi nem jelenik meg, mert a google map-en ha megnézem, milyen kódot kell iframe be írni, ezt kapom:
https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m53!1m12!1m3!1d1395060.817251795!2d18.773687847089437!3d46.9277261663065!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!4m38!1i0!3e6!4m5!1s0x4744866d456c7ac3%3A0x9bcca346fa3e16e1!2zR8OhZG9yIGvDtnogNCwgNjcxMCBTemVnZWQsIE1hZ3lhcm9yc3rDoWc!3m2!1d46.2200359!2d20.0815856!4m5!1s0x4741bf3f30c1c5ff%3A0x24a77ee0ae9f3408!2zTMO2dsOpdGUgdXRjYSAzMCwgMjIzNCBNYWdsw7NkLCBNYWd5YXJvcnN6w6Fn!3m2!1d47.447528!2d19.3744729!4m5!1s0x4741d138206fd621%3A0xb4f5aba7d1ae5c59!2sMad%C3%A1ch+Imre+utca+9%2C+2120+Dunakeszi%2C+Magyarorsz%C3%A1g!3m2!1d47.645692999999994!2d19.138502!4m5!1s0x4741d9542176c9b5%3A0xdc0e565baeaf4eae!2sB.+Braun+Medical+Kft.%2C+1023+Budapest%2C+Felh%C3%A9v%C3%ADzi+utca+5%2C+Magyarorsz%C3%A1g!3m2!1d47.527032!2d19.035549!4m5!1s0x4742176760a192dd%3A0x8eac4fe3ac31687c!2zRmlhc3R5w7prIHV0Y2EgMiwgMjQwMCBEdW5hw7pqdsOhcm9zLCBNYWd5YXJvcnN6w6Fn!3m2!1d46.968766599999995!2d18.921027799999997!4m5!1s0x4740c76a2e12a831%3A0x37cf9b0cf1c41021!2s4%2C+Magyarorsz%C3%A1g!3m2!1d47.3084649!2d20.9423228!5e0!3m2!1shu!2s!4v1396672547069
Szóval marad az hogy a komplett api-t kell felparaméterezni és megadni a pontokat, amiket majd ő megjelenít?
[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Cray Tyler
senior tag
válasz DNReNTi #11372 üzenetére
Az iparági gyakorlat az, hogy úgyis a grundon cserél tapasztalatot a szakma nagy része (lévén mindenki ismer mindenkit). Az online SEO/SEM community idehaza elég gyér. Egyrészt kevesen vagyunk, másrészt téma jellegéből adódóan sokunk már aktív külföldi közösségekben, és nincs affinitás magyar nyelven elmondani ugyanazt.
Az AdWords magyar fórumán lassanként mintha kezdene kialakulni némi párbeszéd, de ez is csak az elmúlt 1-2 évben. Néhány régi motoros üzemeltet magyar blogot, és jókat írnak rendszeresen, de a hozzászólások számából egyértelműen látszik, hogy ez még mindig nagyon unikális szakma itthon. Ez van[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz Phvhun #11375 üzenetére
New Relic-et használtam Azure websites-on ASP.NET MVC profilozásra. Ez alapján elmondhatom, hogy egész komoly terhelésű oldalamnál sem okozott akár csak észrevehető overhead-et sem.
Az oldal alap terhelése: napi több, mint 10.000 keresés, egyes kereséseknél a világ különböző pontjain lévő átlag tíz webszolgáltatás hívása, majd az egy kereséshez összejövő több száz adatsor DB-be mentése (csak db insert fut napi 9 millió), és mindez egy 1 magos, 1,75Gb-s instance-on. Ráadásul mindez nem 24 órára egyenletesen elosztva jön össze, hanem a délután, este felé volt a csúcsidőszak, hajnalban meg nulla a keresések száma. Nos ez így a csúcsidőben bekapcsolt New Relic-el okozott 10-15%-nyi terhelést.
Én kérek elnézést!
-
Phvhun
őstag
Van valami jó már kész code profiling megoldás?
Vagy valami ökölszabály, hogy a saját megoldás mennyire lassíthatja be az app futását?
Pl profiling kódok futása max 30% lehet.New Relic felé nézelődök most, csak kiváncsi vagyok a ti tapasztalataitokra mielőtt belevágnék.
-
DNReNTi
őstag
Hola,
Azon gondolkoztam van e vajon keresőoptimalizálással, google szolgáltatásokkal (analytics, adwords, adsense, webmaster tools), linképítéssel, online marketinggel, facebook marketinggel kapcsolatos topik, keresgettem mindenhogyan de nem találtam. Van e szerintetek egy ilyennek létjogosultsága, azaz indítsak e egyet, vagy úgyis a kukában végezné? Ha jó lenne egy ilyen, mi lenne a megfelelő összefoglaló név ezek számára?[ Szerkesztve ]
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
pentium4
senior tag
Sziasztok!
Meglévő weblap továbbfejlesztését (front+admin) vállalja valaki jó áron, grafikai tuninggal?
privibe keressetek emg aki tud segiteni jó áron!
KösziP4
-
Cheesy
őstag
válasz martonx #11369 üzenetére
Az esetemben épületek renderképeiről, alaprajzairól, szerkezeti részleteiről van szó.
Tegyük fel, hogy nem az én nevem alatt készültek, nem álltam alkalmazásban azzal akinek csináltam. Ilyenre gondoltam, illetve arra, hogy nem-e kopogtat be a NAV esetleg a számlák miatt, amik nincsenekwww.vakbelmutet.hu
-
martonx
veterán
válasz Cheesy #11368 üzenetére
Ha a munkaadód belegyezik a megjelenésükbe, akkor mi baj származhatna ebből?
A maszek munkáid felhasználhatóságát pedig az adott szerződéseid / megegyezéseid döntik el (én jellemzően a forráskódot nem adom oda, de volt olyan eset, amikor abban állapodtunk meg, hogy a megrendelőt illeti a forráskód).Én kérek elnézést!
-
Cheesy
őstag
Ha csinálok egy online bemutatkozó oldalt, kvázi önéletrajzot saját tárhelyen, saját domainnal, akkor ha az előző munkahelyem beleegyezik a logójának és nevének használatára (végülis reklámozom, ingyér), akkor azt használhatom a felsorolásban? [céglogo] [cégnév] [-tól -ig] sémára gondoltam, semmi extra.
Valamint - és ezt csak halkan - ha maszekban dolgozgattam/dolgozgatok időnként és az így készített munkák pl. képeit felrakom, később lehet belőle bajom? :S Számonkérhetik a programlicenszet, azt hogy nem alkalmazásban csináltam, stb? Vagy csak én aggódom túl?www.vakbelmutet.hu
-
Phvhun
őstag
Vannak ezek az idő alapú hasheket generáló authenticator kulcstartók kétlépéses azonosításhoz.
Na unalmamban összedobtam egy egyszerűt: http://pastebin.com/g3qrAdFH
-
trisztan94
őstag
válasz Sk8erPeter #11365 üzenetére
Ezt nem is ismertem, eléggé bejövős, kösz a megosztást!
https://heureka-kreativ.hu
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz bozsozso #11360 üzenetére
Pydio, formerly AjaXplorer
Könyvtárlistázásra, zip-állomány tartalmának listázására, képek nézegetésére, zene- és videófájlok lejátszására, egyszerű szöveges fájlok megtekintésére (library-ken, plugineken keresztül) nagyon jó (meg még nagyon sok egyébre), PDF-előnézet is van benne, de ehhez ImageMagick-támogatottság kell szerveroldalon; LibreOffice-szal vagy OpenOffice-szal készült doksikat ennek a pluginnek a segítségével meg tudsz tekinteni, de MS Wordben készülteket valószínűleg egyáltalán nem támogat. Utóbbira (meg PDF-doksikra) ez lehet esetleg jó: https://crocodoc.com/... Itt van még kapcsolódó thread.
A Pydio egyébként nagyon kellemes, átlagjúzer is tudja kezelni, csak szükséges némi konfiguráció. (Tapasztalattal, meg ha valaki picit kocka (most pozitív értelemben ), persze belőhető az egész kb. 10 perc alatt, nyilván anélkül több idő, de egyébként annyi az egész, hogy felrakod a webszerverre a fájlokat, az elején végigcsinálod a setupot, követve az esetleges kisebb pluszban szükséges lépéseket, és kész.)[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Jim-Y
veterán
válasz bozsozso #11360 üzenetére
Írd be keresőbe, hogy
apache autoindex vagy
apache autoindex tutorial
vagy
nginx autoindex, nginx autoindex tutorial stb.. Itt az apache, és az nginx a webszerver neve, általában a webszerverek tudnak directory listinget ezt hívják autoindexnek, sőt a nézetet testre is lehet szabni így egész szép dolgokat lehet csinálni. Ha nem tudsz angolul akkor kérj meg valaki angolul tudót, hogy segítsen. Az informatika nyelve az angol, ha valamit az ember nem tud, akkor a neten általában talál rá megoldást, de szinte biztos, hogy az angol nyelvű lesz.üdv
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz trisztan94 #11361 üzenetére
Valami magyar nyelvű nem lenne? Bár ha nem akkor valahogy kiszenvedem, mert tényleg nagyon az alapoktól kellene.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Kis segítség kellene, vagyis nem is kicsi hanem nagy. Legalábbis nekem nagy mivel nem vagyok jártas weblap készítésben. Szóval csak egy olyat szeretnék, hogy egy weblapon egy könyvtár tartalma megjelenjen és a fájlra kattintva az megnyíljon a megfelelő programmal. Főleg word és pdf doksikról lenne szó. Van egy főkönyvtár majd alatta kb. 15-20 alkönyvtár és ezekben vannak a megnyitható fájlok. Olyasmi működéssel mint egy fájlkezelő csak böngészőben megnyitott változattal amit mások webes felületen érnének el. Jó lenne mondjuk egy windows intézőhöz hasonló dolog is, csak minnél egyszerűbben kezelhető legyen mivel a másik oldalon nem számítógép guruk ülnek. Nem tudom van-e mód egy ilyenre. Gondoltam egy html fájl készítésére amit egy mini webszerveren keresztül érnének el. Nem nagy forgalom lenne rajta.
Előre is köszönöm a segítséget.
szerk.: vagy szívesen veszek magyar nyelvű weblapszerkesztő program ajánlást is amivel ez megvalósítható
[ Szerkesztve ]
-
Phvhun
őstag
válasz Sk8erPeter #11351 üzenetére
Ez sajnos abból adódik hogy túl sok dologgal foglalkozok egyszerre, elnézést kérek, elsiklottam felette, már több embert is megbántottam ezzel.
Sikerült visszatelepítenem mysql-t a paranccsal amit írtál, és visszaszereztem az adataimat is. Köszi.
Bár még mindíg nem tudom hogyan tűnt el a service a gépről. (mindegy is igazából) -
-
TomMusic
őstag
válasz Sk8erPeter #11355 üzenetére
Köszönöm! Ezt is elolvasom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz TomMusic #11354 üzenetére
Szoktam linkelgetni kezdőknek az ebben a topicban is tevékenykedő Tele von Zsinór kolléga kapcsolódó cikkét, mert szerintem ennél lényegre törőbben nehéz összeszedni a lényeget a kezdéshez ebből a témakörből:
http://maerlyn.eu/2011/12/03/pdo.htmlSk8erPeter
-
tag
válasz TomMusic #11352 üzenetére
Lehet txt-be is, de nem feltétlenül könnyebb mint adatbázist használni, sőt.
Azzal, hogy hogyan kell adatbázist használni, tele van a net. Kulcsszavak: php pdo form
pl. [link]
És tessék a hivatalos php dokumentációt és az alatta lévő kommenteket is olvasgatni. -
TomMusic
őstag
No most picit "gyorstalpalok" PHP-ből, kezdenek derengeni a dolgok. Anno tanulgattam is, de mivel sose használtam, szinte teljesen elfelejtettem mindent.
Még az nem világos, hogy tárolom én le adatbázisba (egy egyszerű txt-be is le lehet?) az elküldött adatokat. Egyáltalán hogy kezdjek neki.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Phvhun #11346 üzenetére
Aha, és kezdőként, nulla webes tapasztalattal ezt sokkal könnyebb lesz értelmezni, beüzemelni, mint elkezdeni belemenni kicsit a témába...
OFF: Amúgy köszönöm, hogy nyíltan leszartad a múltkori kérdésemet, udvarias fiú vagy.
Sk8erPeter
-
tag
válasz TomMusic #11349 üzenetére
A formod elküldi az adatot a szervernek ami eltárolja azt (pl. adatbázisba). Igen, ezt neked kell megírni.
Ezután csinálsz egy api szerűséget amit majd elér a delphis appod valahogy így:
http://topdisco.site50.net/api/checkbox_status.phpEz a kód lekéri az adatbázisból az adatot és visszadja az appnak.
-
TomMusic
őstag
Köszönöm, hogy írtál!
A topdisco.site50.net-et már nem tudom hogy csináltam...
Viszont csináltam most egy nagyon egyszerű oldalt, amit szeretnék például lekérdezni: [link]. A gombra való kattintáskor el szeretném küldeni a rádiógombok állapotát, viszont a "form" tag-be kell beírni ugye a method-ot, meg hogy minek küldje. No és itt jön a képbe amit írtál, a szerveroldali programozás, vagyis gondolom aminek küldi a weblap az adatokat. Na azt nem tudom elképzelni, hogyan működik. Van egy weboldal, aminek ha küldünk adatot, kiértékeli (persze ezt is én írom meg..) ?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
tag
válasz TomMusic #11343 üzenetére
A hibaüzenet szerint Te a ketyere.com-ot szeretnéd a 000webhostos fiókodhoz hozzáadni.
Gondolom a ketyere.com nem a tied, szóval valamit elkavartál. Próbáld újra úgy ahogy a topdisco.site50.net-nél is csináltad.Továbbá meg kell ismerkedned egy szerveroldali nyelvvel ami fogadja a delphi alkalmazásod kérését és visszaadja a checkbox állapotát. A HTTP protokollnak is nézz utána.
-
Phvhun
őstag
válasz TomMusic #11345 üzenetére
Felejtsd is el amit olvastál nagyrészt, azok alacsony szintű cuccok, felesleges neked foglalkozni velük.
Vannak rá komponensek, vagy ugynevezett wrapperek meg api-k fejlesztve, amik kényelmesen teszik elérhetővé a networking funkciókat az alkalmazásaid számára.Erre felé nézelődhetsz: https://xively.com/
Vagy: https://www.firebase.com/ -
TomMusic
őstag
válasz Phvhun #11344 üzenetére
Szia!
Egyelőre csak ezt szeretném megvalósítani, de eltaláltad a lényeget, vezérelni szeretnék vele valamit, egyelőre pl. csak a Winampot (ahhoz már írtam programot, ami kezeli).
Szóval az internetet szeretném felhasználni, hogy weblapról egy PC-n futó program paramétereit változtassam.Egyszer elkezdtem olvasni egy TCP/IP-s könyvet (egy pár száz (!) oldalt el is olvastam), amiből értettem is mindent, csak azt nem, hogy mi köze annak az internethez. Tehát kb. nem látom a fától az erdőt.
De minden segítséget szívesen fogadok.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Phvhun
őstag
válasz TomMusic #11343 üzenetére
Erre így elég nehéz válaszolni.
Kérdés hogy csak ezt akarod megcsinálni, mert valamit vezérelni akarsz vele távolról (amire vannak jobb megoldások), vagy csak simán bohóckodni akarsz és később más projekteket is ki akarsz próbálni (mert akkor érdemes elkezdeni az alapoktól rendesen)?
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Weboldal feltöltéssel kapcsolatban lenne kérdésem, illetve nem csak azzal, hanem a domain-nel kapcsolatban is. Hozzá kell tennem, hogy eszméletlenül kezdő vagyok, valahogy nekem az informatikában az internetes dolgokat sose sikerült megértenem.
Node.
Anno beregisztráltam a "000webhost.com"-ra. Valamilyen csoda folytán sikerült tárhelyet létrehozni, ahova tudtam feltenni fájlokat, konkrétan ez az oldal az: http://topdisco.site50.net/
Az egyik problémám, hogy mindig megjelenik egy reklám az oldal betöltésekor, ez gondolom az ingyen-tárhellyel járó kompromisszum. Vagy el lehet ezt valahogy tüntetni?
Viszont próbáltam volna másik tárhelyet is csinálni itt, de ott a csatolt képen látható szöveg fogad.
Ez miért van?Igazából az igazi cél, amit már nagyon régóta szeretnék megcsinálni, hogy egy saját weblapon lévő pl. checkbox állapotát kérjem le egy szintén saját delphis programmal. Természetesen egyelőre senki se tudna a weblapról, így csak én tudnám be-ki pipálni a checkboxot.
Előre is köszönök minden választ!
-
martonx
veterán
válasz trisztan94 #11341 üzenetére
mondjuk js-el / szerver oldallal kiolvasod a base url-t, és ezt használod minden linkben.
Én kérek elnézést!
-
trisztan94
őstag
Hogyan tudok htmlbol a legegyszerubben a public html mappara hivatkozni aldomainrol?
Tehat pl. mappaszerkezet:
-public_html
--img
----kep.jpg
--aldomainuno
----innen_akarok_hivatkozni_a_kepre.html
----mappa
------meg_egy_file_amiben_hivatkozni_akarok.html
--aldomaindos
----innen_is_akarok_hivatkozni.htmlAkkor is kell, hogy mukodjon, ha mas tarhelyre lenne atteve/esetleg masik aldomainen lenne, plusz akarmilyen mappaban van, akarmilyen "melyen".
-
Phvhun
őstag
Összeraktam egy faék egyszerüségű üzenőfalat. Elég ha a bemenetnél a szöveget htmlspecialchars-on keresztülhúzom (hogy kiiráskor usereket ne lehessen bántani), és pdo prepped statementtel tolom db-be (hogy db-t se lehessen bántani) ?
-
Phvhun
őstag
válasz martonx #11232 üzenetére
Aahh mégsem sikerült megoldanom ezt a problémát, és ezt a join-t nem nagyon értem hogy hogyan is akar működni.
Közben még a probléma is bonyolultabb lett:
id num value
0 3 10
1 5 12
2 7 12
3 11 15Na most ebből azt akarom kihozni hogy a rekordok közötti "num" oszlop különbségeivel összeszorozva a value az ad egy értéket, és ezeknek az értékeknek az összege kellene.
Pl:
3*10 + (5-3) * 12 + (7-5) * 12 + (11-7)-15
-
Phvhun
őstag
válasz trisztan94 #11335 üzenetére
Na ez mehetne az előbb linkelt tumbler blogra
-
DNReNTi
őstag
válasz trisztan94 #11333 üzenetére
de ha root-tal (vagy admin privilégiumokkal) be vagy lépve, akkor tudsz új felhasználót hozzáadni. nem e?
-
martonx
veterán
válasz trisztan94 #11331 üzenetére
Gondolom ugyanúgy, ahogy bármely MySQL adatbázishoz felveszel egy új usert.
Én kérek elnézést!
-
trisztan94
őstag
Hogyan tudok egy már létező vagrant virtuális géphez hozzáadni egy új mysql user-t? Vagy a már meglévőnek a privilégiumait változtatni?
phpMyAdmin-ban próbáltam importálni egy adatbázist, de access denied hibát kapok folyton
Vagrantpress lett leszedve.
[ Szerkesztve ]
-
trisztan94
őstag
-
martonx
veterán
Én kérek elnézést!
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz trisztan94 #11325 üzenetére
Én projektenként külön gépet csinálok, és a Vagrantfile + puppet manifestek commitolva vannak a repoba.
-
trisztan94
őstag
Ki foglalkozott már Vagranttal?
Elegem lett a XAMPP / MAMP és társai hülyeségéből, itt az ideje váltani valami jobbra, és mivel eddig csak jót hallottam a Vagrant-ról, gondoltam kipróbálom.
Annyi kérdésem lenne, hogy minden projektnek külön gépet csináljak, vagy elég csak egyet és oda pakolni mindent? Általában ugyanazon a környezeten lesz futtatva az app, tehát a beállítások megegyeznének.
Ja, PuPHPet-tel csinálom a virtuális gépet.
[ Szerkesztve ]
-
trisztan94
őstag
Ha valaki Github-al dolgozik, akkor neki tetszhet a Dploy.
Most találtam rá. Az a lényeg, hogy amikor frissül a master branch, akkor szinkronizálja a megadott szerverrel.
-
-
ivey
csendes tag
válasz trisztan94 #11319 üzenetére
php alapon nem töltődnek be a lap alján lévő .js sorok, ha viszont felülre rakom nem működnek html-ben sem.
-
DNReNTi
őstag
Persze hogy lehet. Ott valami más gubanc lesz. Nincs kikapcsolva az error_reporting? Akkor szokott ilyesmi előfordulni, ha lehal a szkript, és nem ír ki semmi hibát.
Egyébként egy halál egyszerű példa:
<div>
<?php
echo 'hellóvörld';
?>
</div>
Működik.Update:
No látom közben már meglett a válasz. Azt én el is felejtettem hogy php legyen a "php" fájl. Triviálisnak gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
ivey
csendes tag
Sziasztok!
Megoldható, hogy egy html oldalon egy div-be php kódot ágyazzak? Lenne egy lapom, ahova be akarok rakni egy php alapú vendégkönyvet, de ha a php betöltődik, akkor más nem.picit zöldfülű vagyok..
-
fordfairlane
veterán
válasz DNReNTi #11316 üzenetére
Ebben van normalize és html5shiv, ezen kívül inkább detektálást tartalmaz, ahogy elnézem. Persze akad benne polyfill is, de, ahogy a doksi írja, nem tudja megtanítani a böngészőt pl. a <video> tag használatára, ha az nem ismeri, de scriptből egyszerűen detektálhatóvá teszi, hogy van-e ilyen képessége.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
DNReNTi
őstag
válasz fordfairlane #11315 üzenetére
Találtam közben egy ilyet. Elvileg ez is tartalmazza a html5shiv-et, és ha jól értem nem csak az IE-t hanem egyéb korábbi böngészőket is kiokosít, pl számukra ismeretlen css attribútumokkal. Jól értem? Esetleg ezzel van tapasztalata valakinek?
-
DNReNTi
őstag
válasz fordfairlane #11313 üzenetére
Igen, épp ezért kérdeztem, hogy képben legyek.
Ha lesz egy kis időm, jól megtesztelem majd. Thx mindenkinek.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
-
DNReNTi
őstag
válasz fordfairlane #11311 üzenetére
Normalize css-t használok én is, a html5 shiv-nek utána nézek és kipróbálom, köszi. Egyébként ha jól értem amit eddig csináltam nem működik rosszul, csak simán egy rossz beidegződés?
-
Alexios
veterán
válasz DNReNTi #11309 üzenetére
használni használhatsz, nem fog elvinni a cssrendőrség, egyszerűen csak rossz szokás. Persze egy kis oldalnál elegendő és átlátható lehet(bár azért ottis elő tud fordulni probléma), viszont egy komplexebb oldalnál már probléma lehet az újrafelhasználhatóság hiánya pl.
amúgy meg: [link]
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz trisztan94 #11307 üzenetére
Igen ezt is olvastam többek között, de ez sem győz meg arról, miért ne használhatnék id-ket, egy oldal strukturális főelemein, pl a kis példámban.
(#11308) fordfairlane
"id-hez kötött stílusokat nem tudod az adott oldalon újra felhasználni"
Nem is célom, nem input mezőket "öltöztetek fel" id-kel."id-ket a scripthez való kötésre is szokás használni"
Igen, én is erre használom, de még szerencsére nem találkoztam olyannal hogy ez probléma lenne. Ismétlem magam: főelemeken használok id-ket."html5 megfelelő tagját érdemes használni (<header>, <footer> stb...)"
Ez nekem is szimpatikus lenne, kérdés: hogyan viszonyulnak ehhez a korábbi, mondjuk 1-2 éves böngészők?Köszi egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz DNReNTi #11306 üzenetére
Az id-hez kötött stílusokat nem tudod az adott oldalon újra felhasználni, másrészt az id-ket a scripthez való kötésre is szokás használni. Ha változik a stílus, ez kihatással lehet a scriptekre, és fordítva, ha változnak az elemek id-jei, mert a scriptjeid ezt megkívánják, akkor a stílus id-szelektorokhoz is hozzá kell nyúlni.
Általában az a jó módszer, ha kezdetektől fogva külön attribútumon keresztül kötöd össze a dokumentum elemeit a stílusdefinícióval, és az ehhez az elemekhez társított scriptekkel.
Sőt, ha már konkrét példa is van, az oldal fő blokkjainak jelölésére a legjobb a szemantikus módszer, azaz a html5 megfelelő tagjait érdemes használni (<header>, <footer> stb...).
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
trisztan94
őstag
-
DNReNTi
őstag
Hola.
Régóta foglalkoztat egy kérdés, aminek már elég sokat utánaolvastam, mégsem teljesen egyértelmű számomra, hogy akkor mi a jó megoldás, van e egyáltalán jó megoldás, vagy csak az ízlés dönt.
A kérdés:
Miért használjak inkább css class-okat, az id-k helyett?Csak egy rövid példa kód:
<div id="header">bla</div>
<div id="menu">bla</div>
<div id="content">bla</div>
<div id="footer">bla</div>
Milyen hátrányom származik abból ha én ezt így használom nem pedig osztályokkal?A kérdésem ugyan a CSS-hez kapcsolódik mégis inkább ide írtam, itt jobb a forgalom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Phvhun #11304 üzenetére
Hát de most tényleg, ilyen nincs, hogy egyszer csak magától eltűnik. Valamire kattintottál, elindítottál, mittudomén, de magától nem "szedődik le" a szolgáltatás.
Egyébként meg nem egy nagy valami visszarakni a szolgáltatást:
https://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/windows-start-service.html"C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.1\bin\mysqld" --install
(Elérési út nyilván behelyettesítendő arra, ami nálad van.)
Szerk.:
még annyi, hogy ha nem az alapértelmezett my.ini fájlt akarod használni, hanem saját konfigfájl elérési útját akarod megadni, hogy ott kotorja a konfigurációs információt, akkor telepítheted úgy is:
"C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.1\bin\mysqld" --install MySQL --defaults-file="C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0\my-SAJÁTOD.ini"VAGY utólag is megváltoztathatod a paramétert, ha eredetileg nem így lett telepítve, de emiatt nem akarod leszedni a service-t, majd újra felrakni:
regedit:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\MySQL
Itt az ImagePath kulcsot módosítod:
"C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.1\bin\mysqld" --defaults-file="C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.1\my-SAJÁTOD.ini" MySQL[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
martonx
veterán
válasz Phvhun #11301 üzenetére
Lassan 1 éve használok Windows Server 2012-n MySql 5.5-öt. Ezzel most nem leszel előrébb, de ilyen nem történhet. Sőt igaziból még csak olyat se láttam, hogy az elmúlt 1 év alatt bármi gond lett volna vele. Hehe, még rendszergazdánk sincs, anno bekonfigoltuk a szervert, és azóta megy magától.
Valaki nyilván hozzányúlt, és uninstallálta. Attól még, hogy leszedte valaki a MySql szervert, jó eséllyel az adataid megmaradtak a konfig fájltól függő helyen a lemezen.
Én kérek elnézést!
-
Phvhun
őstag
IIS szerver-nek eltünt a mysql szolgáltatása services.msc-ből, meg nem fut alapból sem, mit tudnék tenni, hogy visszaszerezzem az adataimat?
Semmi értelmes segítséget nem találok iis+mysql-hez neten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest