Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Persze, az gáz, ha jön az ügyfél az okoskodásával, hogy bezzeg így meg úgy.
Na de a Drupallal kapcsolatos tapasztalataidat úgy kell kihúzni belőled harapófogóval, hogy konkrétan mi volt az, amit annyira veszélyesnek találtál benne.
Mondjuk az biztos, hogy ahhoz, hogy értelmesen el tudj kezdeni benne fejleszteni, rendesen meg kell érteni, mi mire jó, ami igen időigényes tud lenni, de aztán beindulhat a dolog.
Szerk.: Ja, amúgy félreértés ne essék, nekem nem tisztem védeni, bőven van miért fikázni, de helyén kell kezelni, és akkor elég jó eszköz is tud lenni adott feladatra. -
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Mindkettő. De ez 1 projekt volt, azóta kerülöm az ilyen feladatokat.

Szerk.: azért az fájdalmas, amikor az egyedi igényeknek lefejlesztett rendszert a Wordpresshez hasonlítja a megrendelő. Hogy ott bezzeg ez meg ez alapból benne van, és nem kell várni a lefejlesztésre.

-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Drupallal dolgoztam, a másik kettővel nem. Nekem annyi pont elég volt ezekből a CMS rendszerekből.

-
Sk8erPeter
nagyúr
Gondolom mondod ezt úgy, hogy még életedben nem ismerted meg az előnyeit/hátrányait ezeknek, csak hallottál pár rosszat, saját komolyan vehető tapasztalatod nincs velük.
Amúgy én sem fejlesztgetek CMS-ben egy ideje, de régebben fejlesztettem Drupalban, és tudom, mik a zavaró hibái (nem meglepő módon többlet-erőforrásigény), mi az ocsmány a kódjában (pl. a procedurális kód kutyulva az objektumorientálttal), meg azt is tudom, mik az előnyei, ami miatt viszont megérheti használni, és ami miatt PHP-környezetben bizonyos feladatokat jelentősen felgyorsít, ha valaki ismeri, szóval legalább én joggal fikázom, ha épp arról van szó. 
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane
üzenetére
Őszintén szólva én bottal sem nyúlnék se WP-hez, se Drupalhoz, se Joomlához.

-
martonx
veterán
Erre tényleg senki nem mer / akar jelentkezni? Még csak annyira sem, hogy mennyit fizetnék stb...?
http://prohardver.hu/tema/weblap_keszites/hsz_13372-13372.html
-
Phvhun
őstag
válasz
Babetta-X
üzenetére
Nem nem, félreértettél, nem ilyen szempontból mondtam, a cél nemes, és támogatom, érthető hogy erőt akarsz berakni megtérülés nélkül, ez a nonprofitulás már csak ilyen, viszont alapvetően ilyen felesleges rendszerek kiépítésével vannak gondok mint amit tervezel, most épp rendkívül álmos vagyok és nem tudom értelmesen megfogalmazni, de holnap kifejtem

-
Babetta-X
senior tag
válasz
Phvhun
üzenetére
Nem vágyom nagy célokra, lehet, hogy félreérthető amit írtam én ezen csak "veszíteni" fogok, ezzel tisztában vagyok teljes mértékben. Megmondom őszintén egy árva garast nem akarok én ezzel szerezni, hanem, hogy konkrét projektet mondjak a gyorsforgalmi út (ahol a külföldiek nagy százaléka bejön taxival vagy kocsival) Köki előtt lévő betonfala egy merő graffiti, mocsok úgy 15-20 éve. Szeretném pl ezt lefesteni, teljesen önkéntes alapon, még a festékbe is fizetek, és tudom, hogy vannak mások is akik adnának festőhengert, vagy akármit.(Külföldön beszélgetek külföldiekkel akkor ezt biztos megemlítik sajnos, hogy az az út hogy néz ki, milyen "vicces".)
Ha nem akkor sincs semmi, megcsináljuk saját erőből, csak úgy lassabb. Ha senki nem csatlakozik, akkor legalább a pár ember örömére, akik már most támogatnak, csinálnék egy ilyen oldalt. A másik célja, ha elmegyek akárhova letárgyalni egy ilyen dolgot nem mindegy, hogy úgy megyek, mint Jónapot, Gipsz Jakab vagyok oszt festenék, vagy Jónapot xy egyesülettől jöttem, itt meg tudja nézni miről lenne szó stb. Mondjuk ezt pont neked írom, te ezekben jobban otthon vagy
Minden javaslat érdekel, és mindenre kíváncsi vagyok, megtisztelnél ha kifejtenéd ezeket. Mindazonáltal mégegyszer hozzáteszem, munkám van, én ebbe csak belerakni akarok, kivenni semmit. Tudom, hogy nem fog tömegeket vonzani ez a dolog, de ha már néhány ember lesz, már akkor elértem amit szeretnék. Főleg ha két évig életben marad az egyesület, és adó 1%-ból már sokmindent lehet csinálni, persze ez pusztán álom kategória.
-
Phvhun
őstag
válasz
Babetta-X
üzenetére
Nem akarom letörni a lelkesedésedet de ez az egész koncepció egy halva született ötlet.
Mint fejlesztőként, mint volt nonprofit egyesületi marketinges tagként, és mint mostani üzleti törekvésekkel rendelkező ember is ez a véleményem.
Holnap ki tudom fejteni a részletesebb gondolataimat, és tudok egy pár javaslatot tenni ha érdekel.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Phvhun
üzenetére
Megpróbálom összeszedni mire kell.
Ez egy egyesületi oldal lenne (nonprofit), az a lényeg, hogy sokféle futó projekt kapna helyet ( külön menüpontban egymás alatt látható lenne kicsiben, majd rákattintva kijönne leírással, igényekkel nagyban) amire lehet jelentkezni, illetve ezekhez gyűjtenénk az oldalon támogatást is, tárgyi és anyagi részben is (első körben leginkább tárgyi, de elég sokrétű a dolog, tehát ha pl falfestés kell, akkor két vödör festék is jól jön, ha egy nyugdíjasnak tüzifa, akkor elmegyünk, kivágjuk, ha madáretetőhöz fa akkor az stb. Részben szeretném azt, hogy ha valaki a projektek közül kinyit egyet, látta, mi kell hozzá, és hogy ezekből mi jött eddig össze, ezt kézileg be lehetne írkálni, nem szeretném túlbonyolítani)
-Lenne egy fórum, ahol egyszer ötletelni lehetne, egyszer a megvalósításra váró projektekről beszélni, egyéb tevékenységekről, és egy általános csevegő is kellene.
.Kéne egy galéria, ahol az elért eredményekről, találkozókról lehetne képet feltenni.
.Kéne egy ötletláda, ahol akár egy nem regisztrált ember is tud ötletet bedobni ( Pl, hogy itt és itt évek óta van egy kupac szemét valaki szedjemánfel, ezt akár noname e-mailben elküldni a megfelelő helyre)
-Ezek után a szokásos elérhetőségeink, támogatás, bemutatkozás,céljaink rész jönne, tehát innentől semmi extra.
-Ha van rá mód, emellett még adsense is lenne rajta, bár ez egy fél év után kiderülne, hogy van-e értelme, és hogy jelent-e olyan bevételt, amiből lehet valamit kezdeni. (Régesrég volt, most nem tudom, hogy van-e)
-A privátban üzenetküldés egymásnak egy külön jó dolog, bár nem tudom mennyire van rá szükség, a mai fb-s időkben, mivel ezzel párhuzamosan mindenképpen futna egy fb oldal is (ez ma már alap követelmény úgy gondolom.)Na úgy röviden ezekre kellene a weboldal.

Én ezt jelenleg fusionban tudom a leginkább elképzelni, és mivel nem vagyok profi webfejlesztő, ebben látom esélyét megvalósítani, de mivel nagyon sok helyen olvastam azt amit fentebb írtam, így elgondolkoztam, és próbálok rugalmas maradni a rendszerek között.
Kiegészítés: Fórumos dolgot azért írtam mert jópár hsz-el ezelőtt ezt kifejtettem valamennyire, röviden azt szeretném, hogy a nyitóoldalon ha regisztrál valaki, be tudjon lépni a fórumba is, illetve ha a későbbiekben olyan rész kerül elő, ahova csak a regisztrált, vagy csak egy bizonyos csoport tud belépni/beírni, ez is megvalósítható legyen. Régebben próbálkoztam wordpress és phpbb összefűzésével, de nem igazán akart összeállni, illetve akkor az is zavart, hogy gyakorlatilag "ugrál" a wp oldal és a fórum között, míg pl a fusionban az oldal "állandó" és a fórumot az oldalon belül nyitja meg, ez sokkal szimpatikusabb számomra. Ráadásul összefűzögetni sem kell semmit, a fusionban alapból egy szerintem igen jó fórum van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Babetta-X
üzenetére
Az igazán népszerű CMS-eknek nem az az előnye, hogy elmondhatod, hogy olyat használsz, ami elterjedt, hanem az, hogy nagy eséllyel jóval több modul/komponens/plug-in készül hozzá, magához a core-hoz gyakrabban érkezik frissítés, és mivel nagyobb közösség áll mögötte, ezért a hibák is gyorsabban kiütközhetnek, így a biztonsági frissítésekre is több eséllyel számíthatsz, plusz általában a doksi is elég bőséges, meg nagyon könnyű hozzá segítséget kapni, mivel sok ember használja, és sok a kapcsolódó fórum.
"mindenképpen wordpress vagy joomla"
Akkor már inkább WordPress vagy Drupal. Kapcsolódó Stack Exchange-fórumok: wordpress.stackexchange.com, drupal.stackexchange.com."de azok pont emiatt a fórumos dolog miatt nem jöttek be"
Milyen "fórumos dolog"?
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Eléggé elterjedtek azok, csak nem itthon
Legalábbis, ahogy én látom. Ha elterjedést nézem, akkor mindenképpen wordpress vagy joomla, de azok pont emiatt a fórumos dolog miatt nem jöttek be. -
Phvhun
őstag
válasz
Babetta-X
üzenetére
Miért nem Drupal vagy Wp?
Vagy ha csak közösségről van szó akkor Fb csopi, (szerk: vagy phpBB)?
Ha leírnád konkrétan az igényeket amit az oldalnak ki kell elégítenie egyszerűbb lenne segítenünk.
Mindenesetre egy elavult rendszert semmiképp nem használnék, lehet hogy nem biztonságos, illetve a tapasztalatod amit vele szerzel sem lesz túl versenyképes, ez no-win szitu.
-
Babetta-X
senior tag
Nézegettem az opensource cms oldalát, kicsit gondban vagyok. Az a baj szerintem nekem a php-fusion lenne a legjobb, ugye mint írtam ezzel már dolgoztam is, tehát nem lenne teljesen ismeretlen, de több embertől is hallottam, hogy mivel a V9 még nem jött ki (és egy darabig nem is fog..) a V7 meg már régi, lehetnek vele gondok, régóta nem jött hozzá frissítés, lehetnek biztonsági rések, és sok szerver nem szereti. Nem tudom ebből mi igaz, és hogy ez valós félelem kell-e, hogy legyen. 2012-ben adtak ki utoljára frissítést azt hiszem.
Nem egy nasa űrportált szeretnék üzemeltetni, szerintem az oldalnak max 20-50 aktív felhasználója lesz szerintem, és a látogatottságot sem tippelném így első blikkre heti pár száz fölé.Node az első mondatomhoz visszatérve, vannak a fusionnál frissebb, -akár idei utolsó frissítéssel rendelkező- mégis első ránézésre egész jó fórummal rendelkező és átjárható cms-ek, sőt egyik másikhoz még elfeledett magyar fordítás is létezik, noha magyar nyelvű support oldala nincsen. A primcore pl. sokkal újabb, igaz ehhez pont nincs magyar fordítás, bár nekem eléggé tetszik, ha a fusiont semmiképp nem javasoljátok. Esetleg a redaxscript sem néz ki rossznak. Van ezekkel az itthon nem túl elterjedt cms-ekkel valakinek tapasztalata? Érdemes vajon a járt utat (php fusion) a járatlanért elhagyni az esetemben szerintetek? Válaszotokat előre is köszönöm.

-
Babetta-X
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Atyaég, ez nagyon brutál. Na jó, nem, talán 200X-ben, még elment ez a fajta dolog, annak is inkább a legelején, sőt akkor még akár menőnek is volt mondható

Én nagyon kezdőnek tartom magam (Kb egy tucat weblapot csináltam, abból az utolsó néhány már tényleg azt mondom ki is néz valahogy, de az általad linkeltet szerintem mind űbereli, beképzeltség nélkül is
), mégis látom, hogy sokan még sokkal-sokkal kevesebb tudással is be mernek vállalni munkákat, csak azt nem értem, hogyan. Nekem eszembe nem jutna pénzért ezt csinálni, a pofámról égne a bőr. Mindig közbe jöhet valami, mindig jöhet olyan helyzet amit nem tudunk megoldani, szóval ehhez nagy bátorság kell. Én autószerelő vagyok, a szakmámban is látom, hogy nagyon sok ember van, aki hozzáértés hiányában főleg a szájával szerel, mégis jobban él mint sok becsületes szakmabeli, szóval semmi nem lehetetlen, ilyen a világ, de én ebből kimaradok inkább. 
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hangszórót Kapcsold Be !!!!!

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Babetta-X
üzenetére
Gondolom amatőr eszközökkel lett készítve, hozzá nem értőtől, de sok példához képest bőven elviselhető kategória, sokkal rosszabb, amikor valaki ennél sokkal okádékabb oldalakat hivatásszerűen készít.
-
Phvhun
őstag
Lehet ha akarnék sem tudnék rosszabb weboldalt összerakni [ennél]
-
martonx
veterán
Srácok, ilyen se volt még, de most meg lehet hogy PHP - CMS-es embert keresek. Röviden a lényeg, amihez keresem az embert:
Adott egy Wordpress-es WooCommerce shop. És adott egy ASP.NET-es admin rendszer. Integrációt kell készíteni a két rendszer között, azaz meg kell oldani, hogy a vásárlások megjelenjenek az admin rendszerben, míg az admin rendszerben történő regisztrációk megjelenjenek a CMS-ben is.
Illetve ezek mellé, be kellene tudni ilyen-olyan kedvezményeket állítani a webshopban a vásárlóknak, amely kedvezmények szintén az admin rendszerből érkeznének és X időnként frissülnének.
A WP-nek, WooCommerce-nek van saját Rest API-ja, ami nem tudom, hogy nekünk a célnak mennyire felelne meg, de kiindulási alapnak mindenképpen jó.Mivel itt a fórumon van egy rakás PHP-s ember, és közületek kb. mindenki CMS-ezik, erősen remélem, hogy akad közöttetek vállalkozó szellem. Egy kikötésem van, hogy ez komoly munka, komoly vállalási határidőkkel, szerződésekkel, szóval csak olyan jelentkezzen, aki garantáltan meg is tudja csinálni, nem pedig egyszer látott már egy Wordpress CMS-t.
Privátban várom a jelentkezőket, hogy megbeszéljük a részleteket, anyagiakat.
-
Phvhun
őstag
válasz
Highground
üzenetére
Nem tartom realitásnak az ötletedet így ebben a formában, vázolom a problémákat, és egy lehetséges alternatívákat:
Ha jól értem akkor önkéntesek vagytok, szóval nem várható el minden tagotoktól hogy mindenki elkezdjen egy ilyen új rendszert katonatiszt módjára nyomkodni minden nap, el kezdenek jönni a kifogások hogy miért nem tudta ma benyomni hogy mennyi időre van, és el fog halni szerintem, mert mindenki megutálja ezt a plusz adminisztrációt.
A másik probléma hogy ha webes felületről beszélünk, akkor nem minden esetben lesz net elérés ha mennek valahova, pl meglátogatni nagyit pilisvörösváron, aki azt se tudja hogy a számítógépet eszik vagy isszák, és mondjuk ha a kolléga ott marad tovább mint tervezte és lehörpint azért mégiscsak egy jó páleszt, akkor az indulás előtt beállított elérhetőség máris nem valid.
Gondolom jól gondolom hogy a tűzoltók nem mozognak annyira otthonosan a technológia világában, és nincs mindenkinek netet elérhető okostelefonja, amit ilyen esetekben azonnal elővesznek és módosítják az állapotukat.
Gondolom pénzügyileg sem akartok "túl sokat" vagy valószinűleg akármennyit is rászánni, és akkor itt meg is bukott az egész.
Namost erre látok két alternatívát, viszont mind a kettőhöz be kell fektetni a fejlesztésbe:
Első alternatíva, amit egyszerűbb megvalósítani mindenki tudja használni, de a fenntartási költsége jelentős lehet
Lényege annyi hogy van egy adatbázis amiben benne vannak az önkéntesek telefonszámai, és van egy program ami vész esetén szétküld minden számra egy olyan sms-t hogy "Mennyi perc beérni?", amire minden kolléga köteles 1 percen belül válaszolni egy számmal, mondjuk "30".
A rendszer meg rangsorolja az időket, és mondjuk ha 100 önkéntesből válaszolt 40, de 20 ember kell, akkor leg gyorsabban odaérőknek küld egy "Gyere" üzit, akik meg messze vannak azoknak meg "Ne gyere".
Itt kettő buktató is van, az egyik hogy mindenki nem tudja pontosan megbecsülni hogy mennyi idő mire beér, erről kell tartani valami tréninget, hogy inkább becsüljék túl az odaérkezési időt, hogy ne legyen gebasz.
A másik buktató hogy aki megkapja a "Gyere" üzit, az is lehetséges hogy elakad menet közben, szóval ha pl 20 ember kell, akkor mondjuk 22-t kell behívni.
Ennek az opciónak az a hátránya hogy az sms-ek pénzbe kerülnek, és a költségeitek a vészhelyzetek számainak számával egyenes arányosságban változik.
A második alternatívához kell minden kollégának legyen egy okostelefonja folyamatos internet és gps elérhetőséggel, és egy egyedileg lefejlesztett mobil applikációval (talán ilyet már csináltak):
Lényeg annyi hogy a 100 kollégából mondjuk 40-ről van pontos adat hogy hol van mert nekik él a mobilnet és aktuális gps pozíciójuk a rendszerben, naés ez a 40 ember a mobil appon keresztül kap egy értesítést, hogy ráérnek-e most bemenni, és van egy gomb, amit meg tudnak nyomni, és utána van még 3 gomb, hogy milyen módon közlekednek: "Kocsi", "BKV", "Bicikli".
Namost google maps segítségével a rendszer az utazás módja és a gps koordináta alapján ki tudja számolni hogy kinek mennyi idő odaérni, és ugyanúgy mint az előző példa alapján rangsorolja az embereket, és aki a legközelebb van a 40-ből 20 ember kap egy második értesítést hogy "Gyere".
Ennek az az előnye, hogy sokkal pontosabban határozza meg hogy ki mikor ér be, és nincsen folyamatos fenntartási költsége, hanem egyszer össze kell rakni és évekig jó lehet.
Hátránya meg értelemszerűen az hogy mindenkinek kell okostelefonja legyen internet eléréssel, és nem biztos hogy mindenki nagyraértékeli hogy egy szoftver minden mozdulatát követni fogja.
-
Highground
aktív tag
Tudod a tűz nem szokott szólni előre, hogy "- úgy hajnali fél kettő tájékán akkor meggyulladnék jó?"
A riasztási rendszer megköveteli azt hogy a lehető leggyorsabban össze lehessen szedni egy rajt ha szükséges. Ez amit fentebb említettem megkönnyítené a parancsnokok és a beosztottak munkáját is. Természetesen nem arról van szó, hogy percre pontos beérkezési időt kell megadni. De pl. ha otthon vagy x idő kell hogy bejuss. Ha dolgozol x+ vagy jobb esetben x-. Ha éppen lent vagy vidéken, vagy olyan programod van amiről képtelen vagy eljönni, akkor azt is gyorsan le lehet így tudni és nem kell telefonon vagy facebookon körbekérdezősködni. Igazából csak ennyi lenne az értelme...
És ahogy olvasom eléggé félreértetted
Nem akkor kell ez a nyilvántartás amikor már megtörtént a riasztás, hanem pont azt megelőzvén. Tehát nem az a helyzet hogy kifut a riasztás és mindenki írogatja hogy 30-20-10 perc múlva ott vagyok, hanem már előtte a parancsnok értelemszerűen a táblázatból úgy válogatja össze az embereket ahogy az adja magát. -
jocomen
aktív tag
válasz
Highground
üzenetére
És kéne egy olyan oszlop is, h "dugóba kerültem, fogalmam sincs, mikor érek oda"

Amúgy te fellépnél út közben, 10 percenként, mobilnetről, h beírhasd, még 60...50...40...30...20...10... perc ?

-
Highground
aktív tag
Sziasztok!
Először is elnézést a tudatlanságomért, nem biztos hogy jó helyre írok!
Egy online létszámnyilvántartást szeretnék létrehozni. Igazából egy különleges de mégis felépítésében egyszerű dologról lenne szó. Annyi lenne a lényeg hogy van egy névsor, a nevek mellett pedig kellene lennie egy "lehúzható/választható" menünek, amiben minden egyes ember "állíthatja magát" piros,sárga avagy zöld színre
A másik ugyanilyen oszlopban pedig ki tudja választani, hogy mennyi idő szükséges a beérkezéséhez. A név alatt el kellene hogy férjen az illető elérhetőségei is. Ez lehet "rákattintásos megnyitós" módszer is. Nem muszáj folyamatosan látszódnia. Tudom hogy furán hangzik így elsőre, de ez egy elég fontos dolog lenne a mi egyesületünk számára. Ezt a kis online nyilvántartást "élőben" lehetne követni/szerkeszteni és ebből lehet tervezni. Annyi a csavar a dologban, hogy minden egyes emberhez kellene egy regisztráció, ami csak az ő sorát engedi módosítani. Persze lennének adminok is, ahogy az lenni szokott.
Igazából azt sem tudom hol keressek ilyet, viszont elég sürgősen szükségünk lenne rá.
Ha valaki esetleg tud ebben segíteni azt nagyon megköszönném! Bármilyen tipp vagy segítség jól jönne!
A segítséget már előre is köszönöm!
Köszönettel,
István
Beo. tüo.
Zugló ÖTE -
martonx
veterán
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Az Epam-nál van minden (PHP, .Net), de az tény, hogy a fő vonaluk a java.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Igen, ők kifejezetten a J2EE-re fókuszálnak.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane
üzenetére
Foglalkoznak, voltak állásbörzén és elvben mindenkit meghallgatnak. De inkább Java fejlesztőket keresnek, vagyis leginkább azokat. Persze Front-Endre is keresnek embert JS-re, de ahogy kaptam a prospektusokat abból azt következtettem le, hogy Java-s fejlesztőket jobban keresnek ugyanis egy konkrét képzést is indítottak, ahol Java-t tanítanak a programozáshoz nem értő embereknek.
-
_ak_
addikt
válasz
fordfairlane
üzenetére
Az lesz az, köszönöm!
Veszteni valóm semmi nincs, egy levelet bármi megérhet.

-
-
_ak_
addikt
Nos, mint kiderült az interjún, hogy mindenki mindenkinek nagyon szimpatikus és tárt karokkal várnak vissza, csak ne most kezdjem el náluk a munkát, mert nincs erőforrásuk juniorral foglalkozni. Ellenben abban nagy volt az egyetértés, hogy felejtsem el az itthoni egyedüli pötyögtetést és mindenképp keressek egy céget, hogy tovább tudjak fejlődni és ajánlottak kettő helyet, ahol állítólag gyakrabban vesznek fel juniorokat.
Az egyik az FPS volt, ez tuti fix, bár semmi álláslehetőséget nem találtam náluk, egy levelet azért majd rájuk eresztek.
A másik meg nekem úgy rémlik vmi. EPM volt, de ilyen formában nem találtam céget. Nincs tippetek, hogy melyik lehetne ez? -
Babetta-X
senior tag
válasz
martonx
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat!! A disqust nem ismertem, de amennyire olvasom, ezzel egy fórumot nem olyan egyszerű kiváltani, vagyis inkább azt mondom, hogy más, mint egy fórum. A fórum áttekinthetőbb, talán kevésbé vesznek ez a dolgok, mint a disqussal. Hülyézzetek le ha rosszul gondolom

Ahogy nézegetem nekem a php-fusion lenne a legjobb, csak sajnos grafikailag eléggé leragadott, illetve nem tudom, mikor lesz verzió frissítés, ahogy nézegetem ígérik, nem akarnék belevágni nagy dologba, aztán két hónap múlva meg koppanni. A drupal tényleg nem az én kategóriám, úgy gondolom meghaladja a képességeimet, és a segítség is kevesebb hozzá.
Mondjuk félek, mert egy két ötletemhez biztosan kell olyan ember, kai külső fejlesztő, de szerintem aki ért hozzá, az bármelyik cms-re tud készíteni egy plusz modult, annyira nincsenek extravagáns ötleteim, még kialakul. -
Jim-Y
veterán
válasz
Phvhun
üzenetére
"web app fejlesztéshez az a legjobb egyébként is"
Ezt honnan vetted?

"És akkor erre még rájön egy másik kérdéskör hogy jelenleg kicsit frontend és backendhez is értek, de el lehet-e jutni praktikusan olyan szintre hogy mondjuk egy teljes web applikáció frontend és backend részéhez is jól értsek, mint pl Ruby+Angularjs, vagy érdemesebb inkább specializálódni."
Ne FE, es ne BE fejleszto legyel, hanem egy jo SZOFTVERFEJLESZTO.
-
martonx
veterán
válasz
Phvhun
üzenetére
Azt nem tudom, hogy mindegyik jó-e, azt viszont biztos nem merném így sarkosan kijelenteni, hogy ez vagy az a legjobb. Én ugye ASP.NET MVC-zek, amit szeretek, és szerintem jó, de még arról se merném azt mondani, hogy biztos az a legjobb a világon.
Másrészt, azt írtad, hogy szimpi, és ki akarod próbálni, azaz saját tapasztalatod nem sok lehet vele. Ezek után ilyet kijelenteni, hogy az a legjobb, eléggé no comment kategória.
"Szerinted jó döntés-e az hogy valamilyen szinten specializálódok backendre vagy frontendre, ezt ki kell választanom, és akkor utána ha már versenyképes vagyok benne, akkor eldöntöm hogy belekezdek-e a másikba?"
Nem tudok egyértelműen állást foglalni. Van amikor specialistát keresnek, és van amikor pont az a jó, ha az ember mindkét oldalhoz hozzá tud nyúlni.
"Ebben az esetben ugye kell valaki aki az ellenkezőjét csinálja, mert frontend nélkül semmire nem jó a backend és fordítva. Na ezt vajon hogy lehet megvalósítani?"
Én pl. maszekban minden esetben együtt dolgozok egy kimondottan frontendessel. Másrészt főállásban nálunk nincsenek ilyen kasztok, js-ben pl. egész tűrhető vagyok, css-el is elboldogulok. Az mindig hatékonyabb azért, ha mindenki azt csinálja, amihez a legjobban ért. De az sosem baj, ha látod, érted a másik oldalt is.
-
Phvhun
őstag
válasz
martonx
üzenetére
Azért nem kommentálod, mert szerinted nem a ruby a legjobb, hanem mindegyik jó, csak más? Mert akkor végülis egyetértek, kicsit túloztam, viszont tetszik az alap koncepciója, és izgalmas projekt lenne.
Nade ugye izgalomból nehéz ételt venni, tehát..
Szerinted jó döntés-e az hogy valamilyen szinten specializálódok backendre vagy frontendre, ezt ki kell választanom, és akkor utána ha már versenyképes vagyok benne, akkor eldöntöm hogy belekezdek-e a másikba?
Ebben az esetben ugye kell valaki aki az ellenkezőjét csinálja, mert frontend nélkül semmire nem jó a backend és fordítva. Na ezt vajon hogy lehet megvalósítani?
-
martonx
veterán
válasz
Phvhun
üzenetére
"Alternatíva lenne ha elkezdenék Rubyzni, ami már nagyon régóta szimpi és sokszor eldöntöttem hogy bele kezdek, web app fejlesztéshez az a legjobb egyébként is"
Ezt a véleményt inkább nem kommentálom.
"És akkor erre még rájön egy másik kérdéskör hogy jelenleg kicsit frontend és backendhez is értek, de el lehet-e jutni praktikusan olyan szintre hogy mondjuk egy teljes web applikáció frontend és backend részéhez is jól értsek, mint pl Ruby+Angularjs, vagy érdemesebb inkább specializálódni."
El lehet, de sosem leszel olyan jó egyikben sem, mint amikor valaki csak az egyik irányra specializálta magát. De ettől még el lehet jutni arra a szintre, hogy mindkettőben jó vagy.
-
Phvhun
őstag
Köszi a kimerítő válaszaitokat.
Azon gondolkozok most hogy a jelenlegi tudásomat elkezdem agresszívebben kivinni szabadúszóként a piacra, és megteszek mindent amit tudok hogy egyszerű projektekben melózgassak, ahol mondjuk wp oldalakat kell macerálni, erre van igény, eddig jó.
Ezzel párhuzamosan akkor elkezdem felhúzni magam szakmailag (Objektumorientáltság, és MVC), amire két módot látok:
Első az az hogy php vonalon megyek tovább Symfony felé. Ezzel az lenne a gond hogy a sok rossz beidegződést nehéz lesz levedlenem amit php-val szedtem össze, és mivel már elég régóta tolom, nem is annyira izgalmas.
Alternatíva lenne ha elkezdenék Rubyzni, ami már nagyon régóta szimpi és sokszor eldöntöttem hogy bele kezdek, web app fejlesztéshez az a legjobb egyébként is, ami egy hosszútávú célom. Ennek meg az a hátránya, hogy az elején teljesen irreleváns dolgokat tanulok, és a mindennapi wordpresses munkáimhoz nem ad hozzá pluszt, illetve sokkal tovább tart mire mondjuk el tudnék helyezkedni vele valami cégnél.
És akkor erre még rájön egy másik kérdéskör hogy jelenleg kicsit frontend és backendhez is értek, de el lehet-e jutni praktikusan olyan szintre hogy mondjuk egy teljes web applikáció frontend és backend részéhez is jól értsek, mint pl Ruby+Angularjs, vagy érdemesebb inkább specializálódni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Phvhun
üzenetére
Ez egy tipikus "php-s" fejlődési ív. A php-nak egyik előnye, hogy könnyű elkezdeni. Alacsony a belépési küszöb, a hosting filléres, a dev környezet kialakítása gyerekjáték, ezért nagyon sokan választják ezt a platformot, olyanok, akik nem vettek részt formális szoftverfejlesztő oktatáson.
Egy bizonyos szint felett viszont könnyű megrekedni, mert ez a fajta tanulási módszer csak korlátozottan alkalmas az általános szoftverfejlesztési paradigmák és módszerek elsajátításához. Én ajánlom a OOP megtanulását. Elég nehéz elkezdeni, és nehéz vele haladni, de ez az a dolog, ami később sokszorosan megtérül, mert ezek a dolgok függetlenek az alkalmazott programnyelvtől. Már feltéve, ha senior fejlesztő akarsz lenni, nem valami más.
A keretrendszerek ismerete sem árt, manapság sok helyen használják, és előny, ha van ilyen tudásod. Ez sokkal gyakorlatiasabb tudás az általános OOP-hez, viszont sokkal specifikusabb. Az MVC-n nincs mit tanulni, a keretrendszerekből megértheted a fő vezérmotívumokat, a részletek meg úgyis rendszerspecifikusa.
-
martonx
veterán
válasz
Phvhun
üzenetére
Abban nem tudok állást foglalni, hogy a PHP-s világban mi tűnik piacképesnek, és mi nem.
Az biztos, hogy a mai világban az MVC-t kenni vágni kell (amihez nyilván ismerned kell legalább egy MVC frameworköt is), és ez magában foglalja az objektum orientált szemléletet is.Igaziból mindent az adott állásnál elvárt követelmények, és az általános programozói tudásod, talpra esettséged dönt el szerintem. Egy MVC-t, vagy az X-edik framework-öt, de akár még az X-edik programnyelvet is egy jó programozó (nem kis túlzással), napok alatt meg tud tanulni.
-
Ursache
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére

-
bypet
tag
válasz
adatfalo
üzenetére
Hello,
Az en kerdesem az lenne, hogy a felsorolt szolgaltatok oldalat hogy erdemes beagyazni?
Paypalhoz hasonlo szolgaltatonal van elofizetesem, az kezeli a fizetes osszes reszletet, biztonsagos, https alatt uzemel, stb.Az oldal viszont csak sima http alatt megy, az iranyit at a fizetos oldalra. A fizetos oldal megkapja a merchant ID-t meg a kivant osszeget, ami utana szerepel ezen a biztonsagos oldalon.
Ez elfogadhatoan biztonsagos igy? -
_ak_
addikt
válasz
fordfairlane
üzenetére
Ez tiszta sor, ott is külön van választva, meg én is front endre jelentkezem, csak szimpatikus volt, hogy a Laravellel van tapasztalatom, így felmerült, hogy a későbbiekben oda is besegíthetek. Persze akkor fel kell kötnöm a gatyát nem kicsit, de hát fejlődni akarok vagy mit.

-
Ursache
senior tag
-
-
_ak_
addikt
válasz
martonx
üzenetére
Igen Bp., meg alapvetően külföldre gyártanak oldalakat és terjeszkednek minden irányba, van forgalom rendesen. Azt mondták, hogy ott site-builderként a legfontosabb, hogy menjen a reszponzív téma, de hát én már abban nőttem fel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köszönöm az infót, megcélzom alulról, végül is ez lesz az első ilyen jellegű munkahely és van is még mit tanulnom. Ha meg ott nehéz feljebb lépni később, hát jön a hopp, de immár elkönyvelt gyakorlattal.

Phvhun:
Szvsz a frameworkok könnyen és gyorsan elsajátíthatóak, cserébe gyorsan és jól lehet dolgozni velük, kicsit olyan mint a Dark Side.
A lényeg, hogy nem hagynám ki azokat. Ahová megyek, ha megyek, ott pl. symofony alapokon saját CMS-t adnak, Bootstrappelve. Én akkor tekinteném már magam többnek, ha nagyobb gondolkodás nélkül tudnám tovább fejleszteni az ő rendszerűket -
Phvhun
őstag
válasz
martonx
üzenetére
Mit kell tudnia egy juniornak?
Nem tudom igazán hova tenni magamat, mert kb mindent meg tudok csinálni amit kell, de frameworkokkel nincs tapasztalatom, inkább olyan irányba mentem el, hogy wp oldalakat tudok összerakni, vagy ha kódolni kell akkor még a gány procedúrális php szinten vagyok (még mindíg így 6 év kódolás után), plusz egy csomó ilyen weboldal mögötti üzleti logikával kapcsolatos dolgot csináltam, pl webes szolgáltatások weboldal mögé integrálása, mint pl paypal fizetés, autoresponderek oldalba kötése, etc..
Ez így mennyire tűnik piacképesnek?
Illetve merre kéne elkezdenem fejlődni?
-
_ak_
addikt
Nem nagyon kaptam választ más topikokban, Ti talán jobban képben vagytok. Junior site-builderként mennyi kp.-t lehet kérni, hogy ne tűnjek totál Olcsó Jánosnak? Per-pill a szakmai fejlődés számomra sokkal fontosabb, reális a kb. 130k?
Mondjuk benne van a kalapban, hogy symfony elé fognak leültetni, ha úgy van szükség, de abból éppen, hogy az alapok vannak meg a Laravel gyanánt.
-
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Kíváncsi vagyok a véleményetekre tanácsotokra, ezért írok főképpen. Szeretnék egy weboldalt létrehozni egy egyesületnek, ami végülis arról szól, hogy mindenféle jó dolgot csinál meg segít ingyen. Eddig is működött ez a dolog, de most szeretném picivel nagyobb léptékben csinálni ( nem gondolom, hogy olyan sok embert érdekel, de ha valamivel többet mint eddig az is jó.)
Szóval a kérdésem a weblappal kapcsolatban lenne. Nekem eddig csak wordpressel volt tapasztalatom, megszerettem, bár sok olyan hibája volt, ami számomra sokszor éjszakákon át tartó forgolódást eredményezett ( Nem sajnos a programozáshoz nem értek, csak angol és magyar oldalakról szedtem össze az infót, és próbáltam sokat gyakorolni) A legnagyobb probléma nálam a fórum motor összekapcsolása volt az alap rendszerrel, főleg az userek integrálása, átjárhatósága, ez szerintem elég rosszul van megoldva wordpressben. (Én a phpbb-t próbáltam.)
A mostani oldalhoz amit létre szeretnék hozni, nagyon fontos lenne, hogy a regisztrált felhasználók jogait megfelelően tudjam kezelni (tehát az oldalon legyen X ember aki belenyúlhat mélyebben a dologba, plusz a fórumon is, illetve legyenek sima regisztráltak, akik hozzászólni tudnak, de mélyebben belenyúlni nem.), és átjárható legyen a fórum és az oldal maga.Szerintetek erre melyik cms a legalkalmasabb? Meg alapból egy egyesületi oldalnak melyiket célszerű használni? Én a wordpressen kívül a joomláról olvastam sok jót, de semmi tapasztalatom nincsen vele. Grafikai téren nincsenek nagy igényeim, se animáció, se semmi csicsa nem kell, egy egyszerű, de azért valamennyire modern és stílusos oldalt szeretnék csak létrehozni. Esetleg érdemesebb olyat keresni, amiben alapból van fórum motor? (php-fusionra gondolok, ezzel nagyon régen már találkoztam, halvány emlékeim még vannak, és akkor nagyon tetszett.)
Tanácsotokat, ötleteteket előre is nagyon köszönöm.

-
_ak_
addikt
válasz
martonx
üzenetére
Megnyugvóan látom, hogy nem csak én jutottam erre a következtetésre.
Eleget szórakoztam WP eCommerce pluginnal és a végén az volt az érzésem, hogy egyszerűen nem éri meg. Mármint kezdő webshop tök alap árából is legalább fél évig kijön egy közepes csomag, amihez egy rakás szolgáltatás is társul, amivel még több idő spórolható meg.
Aztán persze, ha hoz annyit, akkor tovább lehet lépni egy egyedire, ahol alsó hangon is súlyos százasok repülnek. -
-
MrRL19
senior tag
erről vkinek vélemény ?!
-
törölt tag
válasz
Phvhun
üzenetére
Azt hittem ez a reakciód a mostanában felmerülő "kérésekre"

-
Phvhun
őstag
Totálisan off, de találtam egy gifet amitől hanyattvágtam magam a röhögéstől.

-
Balazss23
csendes tag
Sziasztok.
Szombatra össze kéne dobnom egy frappáns mesés honlapot. Ebben kérnék segítséget, mivel eddig semmi gyakorlatom se tapasztalatom a weboldalak szerkesztésében. Nagy segítség lenne ha valaki segítene.
2balazs22@gmail.com várom azok jelentkezését, akik tudnak segíteni. Előre is Köszönöm nektek!
http://itcafe.hu/dl/s/m2.gifhttp://itcafe.hu/dl/s/fl.gif -
Phvhun
őstag
Kért közületek már ki valaki olyan engedélyt, ami ahhoz kell hogy neten adatot gyűjthessen, pl hírlevélhez nevet és email címet?
-
MrRL19
senior tag
Egyébként csak fejben lévő gondolat volt ez a webshop semmi komoly . . .
, de így evvel az árakkal nem elég soknak tűnik a 100K beüzemeltetés
+ havi 5-6K / havi bérlés ami persze nem sok HA! megy is a online vásárlás és van belőle normális bevétel .Köszi a választ mindenkinek

-
martonx
veterán
válasz
Phvhun
üzenetére
Írni akartam emberünknek, de megelőztél, és tökéletesen egyetértek veled.

Komolyan nem értem az embereket. Webshop-ot akarnak mert az jó, és hozza a pénzt (elvileg, állítólag). Aztán meg hostingostól, mindenestől sajnál rá havi kevesebb, mint 6.000 Ft-ot??? De azért ingyen jó lenne, és az ingyenes fos biztos nem taszítaná azt a pár vevőt, hiszik az idióták.
-
CSorBA
őstag
A webshop az egyik legnehezebb és legtöbb buktatót tartogató weblaptípus. Én sosem vállaltam ilyet, mert eddig valahogy minden megbeszélés végére az jött ki, hogy nem érné meg. Általában ilyenek jönnek elő, hogy: akkor lehessen bankkártyával fizetni, lehessen raktárkészletet ilyen meg olyan egyéni (természetesen többféle, átfedést alig tartalmazó) excel, csv, távoli adatbázis, xml, stb. fájlokból frissíteni, legyen reszponzív, ne sablonos legye, legyen egyéni, könnyű legyen a kezelése, legyen kismillió értesítő mindenkinek mindenféle riporttal és statisztikával, ne kelljen foglalkozni vele, működjön magától (?)
És természetesen legyen olcsó, lehetőleg pár tízezer
Az online bankkártyás fizetésnél lehet nézegetni a bankok feltételeit (egyszeri összeg + százalék, negyedéves díj - az egyszerit mondjuk visszatérítik bizonyos forgalom után - legalábbis én pont az OTP-jét ismerem, de gondolom a többinél is hasonló.)Aztán természetesen van a másik véglet, mikor egy CMS-t használunk (vagy CMS-t webshop pluginnal). Ez általában olyan megoldásnál jó, ahol kevés termék van, kézzel megoldható a kezelésük, nem törekszünk annyira egyedi megjelenésre, és rászánjuk az időt, hogy valaki - aki ért hozzá - összekattintgassa, vagy megtanuljuk mi. De az is biztos, hogy szvsz én ilyet sem kattintgatnék össze pár tízezresért, mert jócskán lehet itt is szívni.
-
PiXeL90
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy tudtok esetleg arra egy ötletet hogy tudnám megoldani egy autocompletet ckeditorba?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Zedz
addikt
válasz
MrRL19
üzenetére
Mennyit szánnál arra a webshopra? Szerinted tényleg 4-5000 forint egy saját igényeknek megfelelő rendszer?
Szerinted foglalkozna ezzel bárki is, ha ennyit érne egy komolyabb oldal? Mennyit szánnál rá maximum?Esetleg te ingyen fogod adni a termékeid? Maximum 50-100 forint?

-
Phvhun
őstag
válasz
MrRL19
üzenetére
Nemazért, de ha nincs 8k profitod amit az üzleted fejlesztésére fordítanál akkor minek neked webshop?
Havonta 2 krumplit akarsz eladni vagy mi?
Szerk: "esetleg vmi konkrét oldal ahol csinálnak ilyet korrekt áron", tehát mondjuk valaki aki korrekt áron 4000-ért összerak neked egy webshopot???
-
adatfalo
senior tag
válasz
MrRL19
üzenetére
A joomla egy ingyenes rendszer, viszont a linkelt template (sablon) 39EUR , ahogy a linken is látható. Természetesen az ember saját maga is készíthet sablont (ingyen), de ahhoz elengedhetetlen az alapszíntű programozás (html, css) ismeret.
Ellenben ne sértődj meg, de az előző pár bejegyzésedből kiindulva jobban járnál, ha rábíznád egy profira (pénzért) a webshop kiépítését, legyen az teljesen egyedi, vagy cms alapú. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- Újszerű Oled Steam Deck 512Gb ( Garancia 2028 decemberig )
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Sony Ps5 konzol slim
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mondjuk az biztos, hogy ahhoz, hogy értelmesen el tudj kezdeni benne fejleszteni, rendesen meg kell érteni, mi mire jó, ami igen időigényes tud lenni, de aztán beindulhat a dolog.

Legalábbis, ahogy én látom. Ha elterjedést nézem, akkor mindenképpen wordpress vagy joomla, de azok pont emiatt a fórumos dolog miatt nem jöttek be.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A lényeg, hogy nem hagynám ki azokat. Ahová megyek, ha megyek, ott pl. symofony alapokon saját CMS-t adnak, Bootstrappelve. Én akkor tekinteném már magam többnek, ha nagyobb gondolkodás nélkül tudnám tovább fejleszteni az ő rendszerűket

Szerinted foglalkozna ezzel bárki is, ha ennyit érne egy komolyabb oldal? Mennyit szánnál rá maximum?