Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
jocomen
aktív tag
válasz Highground #13365 üzenetére
És kéne egy olyan oszlop is, h "dugóba kerültem, fogalmam sincs, mikor érek oda"
Amúgy te fellépnél út közben, 10 percenként, mobilnetről, h beírhasd, még 60...50...40...30...20...10... perc ?
-
jocomen
aktív tag
válasz Sk8erPeter #13219 üzenetére
Köszönöm
Melyikre irányítsam, a www-sre, vagy a http-sre?Más: elkövettem egy újabb hibát: láblécbe betettem egy PageRank ikont, és kértem az érte járó backlinket. Az egyik fő kulcsszóra eltűnt az oldal a találati listából, a másikra hátrébb került. De közben mást is változtattam (oldalakat töröltem az indexelésből és helyettük másikakat indexeltettem). Ezért nem vagyok benne biztos, mi ártott meg.
Lehet utóbbi miatt is a visszasorolás, vagy a PR, W3C ... és hasonló ikonok jelenléte káros az egészségre? -
jocomen
aktív tag
válasz PumpkinSeed #13217 üzenetére
Egy tesztoldalon olvastam, h találati duplikáció elkerülése érdekében jó valamelyiket átirányítani. De nem tudom mi a valóság. Különösebb problémát lehet, h nem jelent.
Más: érdemes szerintetek egy oldalt bejelenteni a bing és yahoo webmester oldalán is?
-
jocomen
aktív tag
Ilyen átirányítással van értelme foglalkozni, h ne legyen dupla találat:
www.akarmi.hu --> http://akarmi.hu
...vagy fordítva?
Akármelyik verziót indexeltetem be a google webmester oldalán, kiírja, h átirányítva.
Van ennek valami hátránya? Jobb lenne üresen hagyni a .htaccess-t? -
jocomen
aktív tag
válasz Sk8erPeter #13202 üzenetére
Úgy nem jó, mert fehérrel tölti ki a széleit.
Csak nem frissített a böngésződ.Hát nemtom, nekem ez a github.io nem tetszik annyira. Nem húzza szét a képet, és nem is diavetítő. Mindig vissza kell lépni, Ennyi erővel bemásolhatnám simán a html-be őket. ... vagy én nem csinálok jól valamit.
@fordfairlane: a public_html mappában (ahol a fájljaim vannak), megnyitottam a .htaccess-t, de üres. Erre gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz fordfairlane #13196 üzenetére
Köszi.
Reklamálhatok érte a tárhely szolgáltatónál? Esélyes, h kijavítják?@Sk8erpeter:
Marad a Colorbox (galleria.io-t elmentettem a könyvjelzőkhöz).
Megfelel, a tipp, amit írtál. Kisebb képek ugyan nem töltik ki a kijelzőt, de mivel az összes kép felbontása nagyobb, mint fullHD (5Mp), és képaránya ~állandó, így: { width: "auto", height: "100%"} lett.Amit még találtam a témában, ha a .js-ben átírom: innerWidth:'80%', innerHeight:'80%' De az is csak a vásznat húzná szét.
És rábukkantam még egy cukiságra, ami eltünteti a böngésző scrollbar-ját, ha a colorbox meg van nyitva.
Egyenlőre tökéletes ez így! Köszönöm neked is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
Más: Colorbox-al ismerkedek.
Szeretném megoldani, h a képek képmérettől és a kijelző felbontásától függetlenül, mindig teljes képernyőn jelenjenek meg.
Flash player-es lejátszón ez működik, de ugye ideje lecserélni. A Colorbox-os megoldással meg nem.
Addig viszont nem cserélhetem le a flash-t, amíg nem sikerül a másikban is a fullScreen-es lejátszást beállítani. -
jocomen
aktív tag
W3C dobta a következő hibaüzenetet. Ez mitől van: ?
"Sorry! This document cannot be checked.
Error
I got the following unexpected response when trying to retrieve <http://www.lazarhidraulika.hu/index.html>:
302 Found
More information about why this is happening may be available from warnings reported by the validator's HTTP (and other protocol) client library:
Redirect loop detected (max_redirect = 7)"Odáig eljutottam, h "error 302" -> ideiglenesen át lett helyezve az oldal. De ezt se tudom pontosan mit jelent. A tárhelyszolgáltató kitette az adatokat ideiglenesen egy másik szerverre, Dél-Tibetbe?
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz PumpkinSeed #12114 üzenetére
Az majd lehet a Webalkalmazasok fejlesztése II.-n lesz.
-
jocomen
aktív tag
válasz dabgergo #12093 üzenetére
- sok css fájl van -nehéz követni mire melyik vonatkozik-, és ezek nem is egy helyen, egy szinten. Amit bemásoltál az meg külső oldal, ahogy írod is, annak a tartalmát is le kéne csekkolni: csinálj egy próba html fájlt "Árvíztűrőtükörfúrógép" tartalommal, és hívd meg stílusnak az adott google oldalt.
Nálam amúgy megjelenik jól az Ő betűd, Chromeban & Firefoxban is.-Látok szintaktikai hibát a html-ben: hiányzó macskakörmök. Nem ártana egy w3c validatort futttni html & css-re is.
-html: miért lang="en-US" , ha a karakterkészlet utf-8? Miért nem lang="hu"?
-css-be is be kéne írni az első sorba: @charset "utf-8";Illetve itt leellenőrizheted, h helyesen van-e használva: http://www.w3schools.com/cssref/css3_pr_font-face_rule.asp
Ennyi ötletem van.
-
jocomen
aktív tag
válasz Sk8erPeter #12002 üzenetére
Szerintem nem nézted végig figyelmesen az első linket. Abban van hasonló problémára sablon. Egy <tag>-en belüli tulajdonságokat több oszlopba pakol szét.
CSAK bizonyos vesszők eltávolítása meg már a táblákban történne, amire a második linkben van sablon. Pl 'vessző+szóköz'-t cserélhet ki 'szóköz'-re.Elhiszem, h a megoldás abban a formában nem triviális, ahogy próbálja, mert azt nem ismerem. Ettől még lehet egyszerűbb megoldása más formában. Már ha adatbázisba akarja egyáltalán menteni.
<person person_id="2">
<fname>Mary</fname>
<lname>Smith</lname>
<address address_id="3" street="River Road" zip="80239" city="Denver"/>
<!-- <address address_id="4" street="North Street" zip="37920" city="Knoxville"/> -->
</person>
CREATE TABLE `person` (
`person_id` int(11) NOT NULL,
`fname` varchar(40) DEFAULT NULL,
`lname` varchar(40) DEFAULT NULL,
`created` timestamp NOT NULL DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP,
PRIMARY KEY (`person_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1
CREATE TABLE address (
address_id INT NOT NULL PRIMARY KEY,
person_id INT NULL,
street VARCHAR(40) NULL,
zip INT NULL,
city VARCHAR(40) NULL,
created TIMESTAMP
);[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
Ha jól értem:
1. xml tartalmát akarod adatbázisba másolni: LOAD XML Syntax
2. el szeretnél tüntetni vesszőket oszlopokból: remove unwanted character from columnUPDATE myTable SET myColumn = REPLACE(myColumn, ',', ' ')
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz PumpkinSeed #11975 üzenetére
Lehet nem jól értem a problémát, de mintha js-el akarnál lenyíló menüt csinálni.
Nem tudom ez jó ötlet-e, mivel a google nem biztos, h fel tudja térképezni az oldalad szerkezetét. Vagyis működőképes lesz, de nem keresőbarát.
Helyette css-el (vagy php-val) kéne a menüpontokat kirakni, és csak ami muszáj js-el.Bocs ha valamit félre értettem.
-
jocomen
aktív tag
válasz PumpkinSeed #11860 üzenetére
Nem értek a .js-hez, de az elérési utat nem kéne megadni?
<script src=".js/valami.js"> -
jocomen
aktív tag
válasz PumpkinSeed #11848 üzenetére
Vagy beágyaznám a második két div-et az elsőbe, vagy ugyanúgy megformáznám, esetleg mindkettő.
-
jocomen
aktív tag
Hirtelen arra gondoltam, h a tárhelyről áttölti a kiszolgálóra, és onnan a kliensre. Ez dupla adatforgalom lenne ugye. De ha csak átlinkel, akkor igazatok van, minimális lehet a töltési idő többlet, szerencsés esetben. Én mondjuk csak olyan tartalmat tárolnék külső tárhelyen, ami nem fér el a sajátomon, vagy a külső tárhelyen olcsóbb tárolni. De valami miniatűrt akkor is kéne a saját kiszolgálóra is, mert csak biztosabb, és ha a tárhelyen pl sávszél-korlátozás van, akkor ha a letöltésre vár is az ember, de a kínálat megtekintésére ne kelljen már...
Amúgy érdekes, h erre hogy ráugrottak páran, de az alap problémára senki nem reagál
Konkrétan: egy mappába (mindegy, h saját vagy külső tárhelyen) elég legyen csak feltölteni fájlokat, és azt egy kód olvassa be és jelenítse meg anélkül, h bármiféle listába, vagy adatbázisba fel kelljen még vinni linkeket.
Természetesen kereső-barátan, azaz ne valami flash lejátszóval, ami elrejti a google elől a tartalmat, hanem h a fájlok html-elemként is megjelenjenek, mondjuk mint miniatűrök (alliteráció ).[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz martonx #11818 üzenetére
Szerintem lassabb, ha netről tölti be, mintha ugyanarról a meghajtóról, egy szomszéd mappából, még ha a tárhelyeknek nincs is gondjuk a sávszélességgel. És a másik oldal elérhetőségétől függ, h neki megjelenik-e a tartalma.
szerk: arra mondhatnál valamit, h egy mappa tartalma bejárható-e foreach ciklussal, vagy ha nem, akkor hogyan. Ez engem is érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz markeinges #11813 üzenetére
Php / foreach ciklussal próbálnám bejárni & kirajzolni a mappa tartalmát. De a saját tárhelyedre kéne feltöltsd, mert nagyon lelassítja szerintem az oldalad, ha másik webhelyről töltögeti be a tartalmat, főleg nagyméretű képeket.
@K Nándor: a mondanivaló hiánya a legnagyobb gond. 2 mondatból álló tartalmat nem lehet kereső-optimalizálni, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz Phvhun #11779 üzenetére
Ez nem is rossz. Valld be, h te készítetted, és csak néhány ingyen kattintást akartál szerezni, h javítsd a pagerank-ot.
@Sk8erPeter: na ez már alakul... ingyen tárhely + (f)rémes oldalszerkezet fogadjunk, h valahol tanít is!
De tudok egyet, ami mindent üt: www.lenkeihidraulika.hu/ menü csak a főoldalon van... de legalább minden al-oldalhoz külön stílus, már ha ezt annak lehet nevezni
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz bicajoskema #11776 üzenetére
A mobilos felülethez ilyet találtam a google webmester oldalán:
<meta name=viewport content="width=device-width, initial-scale=1"/>
Nem tudtam kipróbálni, h hogy néz ki vele mobilon a honlap, de beillesztettem, mert így jobb értékelést adott a felhasználói élményre.
-
jocomen
aktív tag
válasz Sk8erPeter #11750 üzenetére
Ja.
Megcsináltam egy oldalt tök szabványosan, W3C validátoron átment a HTML és a CSS is. Erre IE-n több dolog nem jól jelent meg (szín-átmenet, árnyékolás, átlátszóság, padding). Safarin is 1-2 hiányzott. Utóbbi nem érdekelt volna, de IE miatt le kellett butítsam, és átszerkesszem, h azon is jó legyen, amennyire lehet. Chrome, Firefox, Opera - semmi gond nem volt.Lehet volt már, de erről eszembe jutott:
Ha a böngészők fegyverek lennének
Szerk: Ja most nézem, nekem még az IE8 van Lehet ez volt a baj.
[ Szerkesztve ]
-
jocomen
aktív tag
válasz Joci93 #11713 üzenetére
Hali,
Szeretnék 1 weblap-térképet (sitemap.xml) feltölteni a bing webmester oldalára, de se profilt létrehozni, se továbblépni nem tudok, mert a captcha kódgenerátoruk mintha lefagyott volna, és nem töltődik be. Így aztán nem tudok továbblépni.
Valakinek ötlet?
A fájl egyébként megegyezik a google-nak adottal (az ő generátorukat használtam), jó lesz ez a bing / yahoo-nak is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- Automata kávégépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Delta Force (2024)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- További aktív témák...
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest