- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
válasz
MrRL19
üzenetére
WooCommerce is egy ~ingyenes alternatíva, de ha bankkártyás fizetési lehetőséget akarsz, akkor bele kell törődni, hogy szerződést kell kötnöd valamelyik bankkal
Úgy, hogy ha nincs szerződésed, akkor csak olyan módon tudsz rendeléseket fogadni, hogy a vásárló elküldi a rendszer által, hogy mit szeretne, Te pedig visszaküldesz egy (automatikus) emailt, hogy erre és erre a bankszámlaszámra utalja a pénzt, amint megérkezett Te postázod az adott árut. Viszont, ha van online fizetési lehetőség, akkor ez egyik pillanatról történik a másikra, viszont ezt a lehetőséget még a fizetős rendszerek se tartalmazzák önmagukban (persze ott van a paypal és hasonlók, de azért az nem ugyan az mint egy mastercard, visa lehetőség).
Vannak cégek akik külön erre a problémára specializálódtak, most csak az első pár találatot linkelem :
1
2
3 -
MrRL19
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
köszi
ez ingyenes ?! és nem nehéz ?! csak azért kérdem , mert nem értek webes cuccokhoz nagyon -
PumpkinSeed
addikt
-
MrRL19
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
és ezeket , hogy tudom használni??
nem nagyon értek ezekhez 
-
MrRL19
senior tag
helló

vki tudna segíteni , hogy hol találok webáruház készítőt ami egyszerű + olcsó(ár: pár ezer ft) is a bérlése , vagy esetleg valamiféle ingyenes oldal előnybe részesítem
köszi előre((kezdő vagyok a témában
. . . ))köszönöm előre a segítséget !
-
DNReNTi
őstag
Egy kis érdekesség: ilyen banális béna hibát nem gyakran látni.

-
andorra
őstag
Ha valakinek van a gépén DW8, megkérném, hogy nézzen meg nekem valamit, mert programhibára gyanakszom. PÜ
-
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Értjük mi, hogy mit mondasz, meg az érveket is értjük, de ha valaki a témában teljesen vakon van, nem is akar ezzel foglalkozni a jövőben, és egy IDE-nek semmilyen előnyét nem tudja kihasználni - mivel fogalmatlan a témában - akkor mér' ne lenne neki teljesen jó egy mezei szerkesztőprogram? Mondjuk bennem inkább az a kérdés merül fel, mér nem használ akkormá' inkább valami CMS-t. Század annyi idő alatt valszeg ezerszer jobb eredménnyel. Vitázni egyébként teljesen felesleges ezen, nem is vitaalapnak szánom, csak vélemény (=segglyuk).
-
Phvhun
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Zedz-el kell egyetértenem ebben a vitában.
Kezdőként előszedsz egy IDE-t, és meglátod a sok katyvaszságot és meg fogsz ijedni, egyből el is megy a kedved az egésztől.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Tévedés, nem ellenzem, mint írtam én is így dolgozok.
"
Most szándékosan nem akarod érteni, amit magyarázok?
Senki nem beszélt rólad, hanem a kezdő kérdezőről, hogy neki mit ajánlunk."De mondjuk ha leültetném édesapám, mondanám neki, hogy kellene 3 HTML fájl és ehhez 1 CSS, akkor mit kellene ajánlanom. Egyből egy Webstormot?
"
Igen, például pont azt. Vagy más IDE-t. Durva, mi? Mert semmivel sem lesz neki bonyolultabb, mintha leülteted a Notepad++ elé, amit még szintén soha életében nem használt. Szerintem ezt ha már háromszor nem írtam le neked, akkor egyszer sem."Ha valakinek kell egy 5 db HTML fájlból álló weboldal, és az illető először csinál weboldalt, akkor az IDE-ből mit fog érzékelni? Mivel gondolom se szerver oldali kód, se JS nem lesz benne, hanem mezei HTML és CSS fájlok, így lehet semmit."
Állítólag te is IDE-ben dolgozol, akkor a kérdésedet sem értem. Például képes kiegészíteni a kódodat, és az elrontott kódrészleteket kiemelni, és juj, igen, simán HTML-nél és CSS-kódnál is."Akik már tapasztaltabbak, ez a foglalkozásuk, már egy kicsit nagyobb és bonyolultabb projekteken dolgoznak, akkor persze használjanak IDE-t"
Pont erre mondtam, hogy ez egy baromság. NEM kell hihetetlenül tapasztaltnak lenni, és NEM kell, hogy "nagyobb és bonyolultabb projekteken" dolgozzanak.
Hagyjuk már ezt a hülyeséget, az IDE nem a kiváltságosok és nagy guruk eszköze. -
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Mivel te ellenzed az IDE használatát"
Tévedés, nem ellenzem, mint írtam én is így dolgozok.

Az én álláspontom pedig ez:
Ha valakinek kell egy 5 db HTML fájlból álló weboldal, és az illető először csinál weboldalt, akkor az IDE-ből mit fog érzékelni? Mivel gondolom se szerver oldali kód, se JS nem lesz benne, hanem mezei HTML és CSS fájlok, így lehet semmit. Ha pedig ez így van, akkor szerintem ez az "ágyúval verébre" esete.
Akik már tapasztaltabbak, ez a foglalkozásuk, már egy kicsit nagyobb és bonyolultabb projekteken dolgoznak, akkor persze használjanak IDE-t, mert tényleg sokat segít, ezt aláírom és teljesen egyet tudok veled érteni.
De mondjuk ha leültetném édesapám, mondanám neki, hogy kellene 3 HTML fájl és ehhez 1 CSS, akkor mit kellene ajánlanom. Egyből egy Webstormot?

-
-
DNReNTi
őstag
Hola,
Megint egy csavaros kérdéssel jövök, kísérletezgetünk épp, és az alábbit szeretnénk megvalósítani:
Virtualhost-ot beállítani egy hálózati meghajtóra. A dolog barom egyszerűnek tűnik, de nem jön össze, az Apache nem indul el, ha pl Y:/ a docroot. Próbáltam IP címmel is, akkor sem. Találtam rá a neten, megoldást, de ledobom a láncot amikor azt mondja, hogy állítsak be egy felhasználót amivel a szolgáltatás bejelentkezik a megosztott mappára. Értem én mit akar, de be van állítva a megosztásra hogy mindenkinek van joga írni/olvasni, másrészt (ez már az én szerencsétlenségem) hogy hivatkozok egy másik gép felhasználójára? Próbáltam:
\\gépnév\felhasználónév
gépnév@felhasználónév
Nem nyert egyik sem. Helynek nem tudok hozzáadni másik gépet, nincs rá opció. Ha a szerver felhasználójával próbálok csatlakozni, azt írja nem tud bejelentkezni, holott a meghajtó ugyanazzal a felhasználóval fel van csatlakoztatva. Valszeg egyszerű a megoldás csak még nem jöttem rá.
Valakinek ilyennel tapasztalat?
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Én csak azt nem értem, ha valaki valami oknál fogva egyszer csinálni szeretne egy oldalt, úgy, hogy előtte még sosem csinált ilyet, és vélhetőleg nem is fog többet mert mondjuk ez egy "sulis projekt", akkor miért nem elég az NP++ vagy a Sublime Text? Miért kell IDE? Miért kellene akár az NP++-nak megtanulnia minden funkcióját, miért nem elég az 5 db html fájl szerkesztésére?
Mint írtam én is IDE-zek, értem az álláspontod, de ez kicsit ágyúval verébre nekem.
Félre ne értsetek, ha érdekli a dolog és csinálni szeretné akkor én is javasolnám, hogy akkor a kezdetektől fogva ismerjen meg valamit. De egy egyszeri dolog miatt?

-
Sk8erPeter
nagyúr
Tulajdonképpen ugyanazt mondtad el, csak másképpen, de a kérdésre még mindig nem válaszoltál, hogy mitől olyan nagy tragédia létrehozni egy projektet egy IDE-ben, és úgy szerkeszteni a fájlokat (értelmes struktúrába rendezve), úgy, hogy még az IDE által elérhető segítséget is kapsz hozzá, és nem egy szövegszerkesztő kezelését megtanulni (és mellesleg ide-oda nyúlkálni a fájlokért, mert nem hiszem, hogy a kezdő a Notepad++ "projektszerű" nézetét kezdené el használni)? Mindkettő alkalmas lehet a célra, csak a kezdeti használatát nem értem, miért állítod be olyan borzalmasan nehéznek. Max. egyetlen értelmes szempont lehet utóbbi mellett, hogy megtanulja kézzel is lepötyögni a kódokat, ne legyen az, hogy nyom egy lefelé nyilat, és enterre már ki is van egészítve a kódja, de nekem úgy jön le, hogy Te inkább a nehézsége miatt nem javaslod.
Erre írtam korábban, hogy túl van spirázva ez a kérdés, mintha az IDE az valami fekete doboz lenne, aminek a tartalmához csak a beavatottak férnek hozzá, és mindig megy a kezdők beszaratása, hogy IDE-hez aztán ne nyúljanak, mert jujj, akkor mi lesz. A Notepad++-nak az az igen nagy előnye, hogy egyszerűbb működéséből következően nagyon erőforrás-kímélő. De hogy én is ismételjem magam, egy kezdőnek annak a kezelését is meg kell tanulnia. -
spanyoll
addikt
Sziasztok!
Most tervezek egy idő után újra honlapot gyártani.
Régen a felállás úgy volt, hogy godaddynél regeltem a domaint, a tárhelyet és minden mást meg a squarespace intézett. Most is hasonló lenne a terv, csak magyar kiszolgálóval.
A squarespace igényel domain mappinget (amihez annyit értek csak, hogy tutorial alapján létre tudom hozni a bejegyzéseket a névtáblákban ... vagy hol), és van okos tutorialjuk a godaddyhez meg milliárd másik oldalhoz is. VISZONT most első körben egy .hu-s címet regelnék és csak később .comot (ha felszabadul, mert egy hülyegyerek befoglalta...mindegy ez a része). Általában a magyar domain szolgáltatóknál is van értelmes admin felület ahhoz, hogy ezt én a hozzá nem értésem mellett is meg tudjam oldani vagy sem?
A segítséget köszi előre is! -
Jim-Y
veterán
Szerintem olyan hibat kovetsz el az ervelesedben, hogy feltelezed, hogy az IDE hasznalatahoz plusz soft skillek kellenek, mint "megtanulni az IDE egyes dolgait" stb.. Pedig egy IDE-t pont ugyanugy lehet hasznalni mint egy egyszeru szovegszerkesztot, ha az ember nem hasznalja ki az IDE altal nyujthato segitseget. Magyaran par oldal letrehozasara mindenfele segedeszkoz, shortcut es egyeb nelkul tok ugyanoly egy IDE mint egy Editor. Kiveve ket aspektust
- egy IDE-t minimalisan tobb ido feltenni. Nem fel perc, hanem 1
- egy IDE mar alapbol is sokkal jobb syntax highlighttal rendelkezik, mert olyan statikus analizist vegez a kododon ami sokkal jobban kepes felismerni a nyelv tokenjeit mint egy Editor.
- lassu, regi gepen egy editor gyorsabbHa egy tok normalis mai gepe van, akkor szerintem is (meg egy egyszeru projektnel) is erdemes lehet hasznalni egy IDE-t a fentebb emlitett dolgok miatt.
Mondom ezt ugy, hogy van olyan task amire en sem WebStormot hasznalok hanem Sublimeot..
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"ha sosem használta még a Notepad++-t sem, meg mondjuk egy szintén ingyenes NetBeans-et/Eclipse-et/akármit sem, akkor miért ne lehetne belefektetni azt az ismerkedési időt abba, hogy egy IDE-t használjon kapásból?"
Fórumtársunk sulis projektje egy pár html és css fájlt összefogó weboldal lesz. Szíve joga dönteni, hogy milyen környezetben szeretné ezt lefejleszteni, de véleményem szerint felesleges megtanulni elsajátítani egy IDE-t ennek az oldalnak a lefejlesztéséhez.
Gondolom nem ebben a szakmában akar dolgozni - ha igen, akkor elnézést ezért a kijelentésemért
-, így ebből adódóan nem látom értelmét annak, hogy na most akkor megtanulja erre az egy alkalomra XYZ IDE funkcióit, majd ezek ismeretében készüljön el a mondjuk 5db html fájl. Erre a pár fájl szerkesztésére szerintem bőven elég az NP++ is. 
Én teljesen megértem a komolyabb IDE-k melletti érvelésed, teljesen egyet is értek vele, jó magam is ilyenekkel dolgozok, és lehet rosszul gondolom, de egy kis tapasztalat után tudná csak értékelni azt, hogy mikre figyel oda az IDE, mikben segít neki ...stb.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"De egy sulis projekthez nem mindegy, hogy egy mezei n++ vagy mondjuk webstorm?"
Miért, szerinted mindegy, hogy valaki Notepad++-t használ, vagy egy IDE-t, ami dolgozik a kezei alá? Nem értem, egy sulis projektet ilyen értelemben miért ne lehetne komolyan venni. (Egyébként a "sulis projekt" elég tág fogalom, mert az lehet egy komoly egyetemi szakdolgozat is.
) A Notepad++ egy nagyon hasznos szövegszerkesztő, én is szeretem, de hosszabb fejlesztői munkára (a hosszabb alatt egy párnapos melót is lehet érteni) egy IDE való. Akkor még egyszer felteszem a kérdést: ha sosem használta még a Notepad++-t sem, meg mondjuk egy szintén ingyenes NetBeans-et/Eclipse-et/akármit sem, akkor miért ne lehetne belefektetni azt az ismerkedési időt abba, hogy egy IDE-t használjon kapásból? Az igazi különbség, amivel az ismerkedési fázisban pluszban számolni kell, az az, hogy az IDE-kben alapvetően projektekben gondolkodsz, a Notepad++-ban meg elsősorban fájlokban (még ha van is Project Panel, meg workspace, de ez inkább csak fájlok/könyvtárak egységbe rendezése, nem olyan értelemben projekt, ahogy egy IDE-nél használod ezt a szót). Ezenkívül viszont nem látom be, mitől lenne egyszerűbb a Notepad++-szal ismerkedni, mint egy szintén népszerű IDE-vel. 
-
PumpkinSeed
addikt
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Ahogy már Jim-Y is írta, a Buy kulcsszó árulkodó lehetett volna.

Egyébként szvsz 99€ egy ilyen programért viccpénz, de még a 199 is a PHPStorm-ért. Gyakorlatilag simán hozza az árát egyetlen kisebb munkán.
-
PumpkinSeed
addikt
Nem is kerestem ilyet mert az oldalról ahonnan átnavigált ott se írt semmi fizetési lehetőségről, de valahogy úgy kellett volna megcsinálniuk mint ahogy lejjebb görgetve legalul látszódik is, hogy 30-DAYS...., meg ha fel is tűnt volna sok olyan program van ami limitált támogatottsággal ingyenesen használható.

(#13269) Phvhun
Az, hogy letölti, és felteszi és majd csak mikor már mindent feltett meg tele szemetelte a Doc mappát azután kér kulcsot, addig egy szóval sem említi, hogy kellene.
-
Phvhun
őstag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Ebbe mi is a pofátlanság?
-
Jim-Y
veterán
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
A Buy & Renew menupont a felso sorban nem szurta ki a szemed?

-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi
üzenetére
A "valamelyik JetBrains termék"-ről annyit, hogy pont ma töltöttem le a WebStorm-t, mert JS IDE-t kerestem, tisztára megörültem, hogy az oldalukon semmi olyat nem találtam, hogy 30-DAYS FREE meg ilyenek, csak sima download... Gondoltam is, hogy ingyenes erre miután feltelepítette magát az arcomba vágja, hogy kell neki egy licenc key, vagy próbáljam ki a 30 days free-t. Na hát ez azért egy kicsit pofátlanság volt.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha a szakmában akar dolgozni, akkor megértem ezt a felvetést. De egy sulis projekthez nem mindegy, hogy egy mezei n++ vagy mondjuk webstorm?

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi
üzenetére
"tekintettel arra, hogy a kérdező még teljesen friss hús, kifutna a világból ha meglátna egy IDE-t"
Egy fájl szerkesztéséhez sem akkora katasztrófa egy IDE... Kicsit túl van spirázva ez a kérdés, hogy merjen-e valaki nekiállni használni egy IDE-t. Ha sosem használta, a Notepad++-t is meg kell szoknia, ki kell ismernie, nem értem, miért ne lehetne ezt az energiát egy IDE legalapvetőbb kezelésének megtanulásába is fektetni.(#13259) Ursache:
Lehetne olyat, hogy használod a "Válasz" linket?
Jobb lenne egyértelműen tudni, hogy épp kinek a hsz.-ére válaszolsz.
Köszi! -
DNReNTi
őstag
válasz
HummeRC
üzenetére
Csak hogy kiegészítsem magam, én a Dw coder layout-ra gondoltam, nem a rajzolgatósra.
Ettől függetlenül kinek a pap, kinek a paplan. Ha valaki komolyan akar ezzel foglalkozni egyértelmű, hogy az eddig felsoroltak egyike se jöhet szóba. Az én ajánlatom valamelyik JetBrains termék lenne, ez esetben a WebStorm, de tekintettel arra, hogy a kérdező még teljesen friss hús, kifutna a világból ha meglátna egy IDE-t. 
-
-
Ursache
senior tag
Notepad++, vagy valami szöveges editor, behúzogatósakat szerintem kerüld.
-
Froclee
őstag
sziasztok.
egyik sulis projectre pluszba összedobnék egy weblapot. nem csináltam még weblapot, nem is elvárás, ezért egy sima statikust szeretnék. magyarul nem is kell igazából működnie, se a megrendelésnek, se semminek, csak a kinézet a fontos, meg hogy a 4-5 menüpontra azért rá tudjak kattintani és ennyi. autókölcsönzéssel kapcsolatos, kb így nézne ki. barátnőm a grafikáját meg tudja csinálni, a kérdésem hogy melyik szoftverben lenne a legegyszerűbb összeraknom?
-
13128814
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szia!
Bocsánat, hogy késve reagálok!
Köszönöm a válaszod! Tényleg jópofa kis program, szerintem ki is próbálom első körben itthon.

-
Ursache
senior tag
Huh, ez jó.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
13128814
üzenetére
Mi lenne, ha inkább a keresésre egy értelmes programot használnátok? Amiatt, hogy fájlokat/könyvtárakat könnyebben megtaláljatok a helyi vagy hálózati meghajtókon, szerintem teljesen értelmetlen írni egy weboldalt.
Egy program, amit nagyon tudok ajánlani, és ami képes hálózati meghajtók felderítésére is:
Everything
http://www.voidtools.com/
Nagyon gyorsan végigkotorja az összes meghajtót, készít belőle egy helyi adatbázist, és innentől kezdve ha beírsz a keresőmezőbe bármit, akkor azonnal keres a tároltak között. Ha változás van valamelyik fájlrendszeren (új fájl vagy épp törölt fájl, stb.), akkor egyből utánaigazítja. -
13128814
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre van szükségem, remélem tudtok segíteni.
Jelenleg egy német multinál dolgozom, ahol valami rettenet módon szanaszét van minden mappa x+1 meghajtón. Az jutott eszembe, hogy ne szarakodjunk ezekkel, mert ha ember keres valamit, egyszerűen semmi nincs meg. Röviden arról van szó, hogy csinálhatnánk egy olyan "weblapot" ami tartalmaz minden információt amire szükségünk van. Ugye itt gondolok a műszaki dokumentációkra, megrendelésekre, árajánlatokra, életrajzokra, jogi változásokra, elérhetőségekre, stb. Persze ez az "oldal" csak helyi hálózaton lenne elérhető, netre nem engedjük ki.
És itt jön egy olyan kérdésem, hogy szerintetek ennek lenne létjogosultsága? Tulajdonképpen egy céges wikipedia. Lenne egy közös adatbázis, azon belül külön lenne a beszerzés, HR, technológia stb.
Középiskolában szórakoztam a HTML, CSS kombóval, de megmaradt hobbi szinten. Tehát, ha nagyon kell, akkor egy statikus oldalt összerakok, de ugye ezt dinamikusan kéne, csak sajnos pl. a PHP kimaradt az életemből. Tehát, hogyan kéne nekikezdenem? Az se baj, ha egy élet munkája lesz.
Vagy mondjuk ilyen előre elkészített motorokkal meglehetne oldani?Minden segítséget és véleményt előre is köszönöm!
-
fntastic
aktív tag
Ha veszek/bérelek/rendelek egy domain-t, akkor utána ezt bármely IP címre (esetleg webcímre) irányíthatom, vagy hogy működik ez? (láttam nameserver-eket is, de nem igazán értettem meg, valaki eltudná magyarázni?)
-
Stafni
aktív tag
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
uw-n volt, de már nem tudom melyik verzió pontosan.
Nekem nem is kellene semmi extra, csak kb. 4 fülecske amire nyomni lehet és kész. WP-el szórakoztam kicsit, mert kíváncsi voltam az mysql-re, de a WP is elég sok idő, gyorsan szerettem volna valami nem hányás kinézetű lapot csinálni. -
adatfalo
senior tag
Hello!
Ha már wordpress
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van egy project amire nincs időm, ha valakit érdekel akkor az pm-ben jelezze és megbeszéljük a részleteket/anyagiakat:
Röviden:
Van egy event manager plugin, amelyben eseményeket lehet kezelni jövőbeli és múltbeli eseményként (admin felület sorted by). A feladat az lenne, hogy a beállított lejárati dátum után ne egyszerűen csak múltbéli esemény legyen(mert eddig ennyit tud a plugin) hanem vagy lomtárba vagy a vázlat mappába kerüljön át. Ergo a weblapon többet ne jelenjen meg.
Előre is köszi!

-
Phvhun
őstag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Szerkeltem miközben irtad a hsz-t.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Phvhun
üzenetére
A belinkelt oldal így kezdődik:
To run WordPress your host just needs a couple of things:
PHP version 5.2.4 or greater (recommended: PHP 5.4 or greater)
MySQL version 5.0 or greater (recommended: MySQL 5.5 or greater)Azt nem igazán írja, hogy mi a hátránya annak, ha nem 5.4-es PHP-t használsz, hanem csak 5.2.4-et vagy 5.3.x-et, és Mysql-ből a 5.5 helyett 5.0-t.
Szerk2: hát még akár olyan is lehet, van egy halom magyar hosting olyan undorító weboldlauk, mint ami már 2005-ben is ócskának számított, szal lehet hogy magára van kb hagyva az egész üzlet, és annyi az egész hogy gizike néha lesöpri a port a szerverről és kész, a sok cég akik meg náluk vannak meg meg ugyanúgy 2005-ös stílusú weboldala van semmit nem foglalkozik a php verziókkal.
Mostanában volt problémám pár hostinggal, de 5.2-nél régebbi PHP-be nem futottam bele. Persze ez nem zárja ki azt, hogy nincs, és egyébként már az 5.2-es PHP is eléggé sokkoló volt így 2015-ben.

-
Phvhun
őstag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Milyen 5.2.4-ről beszélsz?
"PHP 5.4 or greater" van a követelményekhez írva.
Szerk: benéztem ez a recommended.
Szerk2: hát még akár olyan is lehet, van egy halom magyar hosting olyan undorító weboldlauk, mint ami már 2005-ben is ócskának számított, szal lehet hogy magára van kb hagyva az egész üzlet, és annyi az egész hogy gizike néha lesöpri a port a szerverről és kész, a sok cég akik meg náluk vannak meg meg ugyanúgy 2005-ös stílusú weboldala van semmit nem foglalkozik a php verziókkal.
-
Phvhun
őstag
válasz
fordfairlane
üzenetére
A minimum kritérium egy ~2012-ben kijött php verzió, vannak olyan helyek ahol még ennél is jobban le vannak maradva.
-
bozsozso
őstag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Köszi, szerintem jó lesz.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Bár nem weblap készítés, de ha tudtok légyszi segítsetek. Annyit szeretnék csak, hogy az asztalra kitenni egy ikont amiben szerepel vagy egy weboldal címe vagy egy ip cím és arra rákattintva azt az aktuális böngészőben megnyissa. Milyen fájlban kell ezt rögzíteni és milyen formában?
-
Phvhun
őstag
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Sufnihostingokon tud lenni nagyon ótvar php verzió..
-
Stafni
aktív tag
Sziasztok!
Egy egyszerű, de szép felületű honlapot szeretnék csinálni. Lenne néhány hivatkozás, és szöveg. Olyan progi érdekelne, ahol behúzogatnám a képet és kezelőfelületet. Létezik ilyen program? A wordpresst próbáltam, de azzal is viszonylag sokat kell vackolni mire elkészül, és a tárhelynek nem megfelelő a php verziója. Sima html is elég lenne szerintem, mert nem szeretnék semmi extra dolgot.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Így látatlanban szerintem ezerszer jobbá teszi az életed.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Maradt ki? Átvenném.

-
fordfairlane
veterán
Túrós palacsintát ettem ebédre.
Nem webfejlesztés, de legalább ilyen releváns téma.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Egyetértek, annyira gyerekes és elavult ez a winfosozás, én is csodálkozom, hogy még mindig van, aki ezt viccesnek tartja. De hát valamit kötelező fosozni, persze egyben köcsögmultizni is, anélkül egyes emberek élete sokkal szegényesebb lenne.
"De már hallottam olyat is, hogy gfos." - Na ez nekem új, még egyelőre kimaradt, ez még szójátéknak is szar.
(#13229) Phvhun:
Csodás kis idézetek.
Most nem akarok belemerülni a témába, hogy megtudjam, mi a bullshit célja, lényege? Mármint mire akarja rávenni az embereket, mit akar elhitetni? -
Phvhun
őstag
válasz
martonx
üzenetére
Nem neked írtam.
Viszont a "meg is érdemlik egymást"-ra csak annyit tudnék reagálni, hogy akikre célzol azok köztünk élnek, lehet hogy pont azok között is van aki ezekkel butítja magát akivel együtt dolgozol, és akkor máris van rossz hatása az életedre ennek a baromságnak.
-
Phvhun
őstag
Idézetek a könyvből:
"Első sorban a kvantumfizikának köszönhetően kezdtem el rabláncaimat elfűrészelni .."
"Ha valaki szeretne egy rövid ízelítőt kapni a varázslatokból, vagy csak egy kicsit oldottabban barátkozni a híres ismeretlennel, az gépelje be a keresőbe .."
Ne segítsetek már neki kérlek titeket, masszív bullshitet akar terjeszteni.
-
martonx
veterán
Bocsánat, de ezen felröhögtem: "A „Magad Uram” című könyv ingyenes letöltéséhez irányítsa az egeret az alábbi Letöltés feliratra, mely pirosról zöldre vált, majd rákattintva automatikusan elindul."
Ez a leírás, hogy hogy kell letölteni, nagyon nagy! Kiknek készül ez az oldal, majmoknak? Akkor meg hol vannak hozzá a magyarázó ábrák, hogy hogy kell lementeni?
-
Rica
senior tag
Sziasztok!
Egy konyv ingyenes letoltesehez pakolgatok ossze egy oldalt. Total lamakent egy bolond biztos feluleten, a webnode.hu-n csinalom. Szeretnek az oldalhoz egy forumot is, amire van is lehetoseg egy kattintassal, de annal egy kicsit szofisztikaltabbat szeretnek, pl.10-15 forumtemat, egy ertelmes elrendezest es regisztraciot a hozzaszolasokhoz, valamint minimalis statisztikat a tagok neve melle (pl hsz szam). Tudtok esetleg egy ingyenes magyarul beszelo megoldast ajanlani? Kod beagyazasara van lehetoseg. Koszonom szepen. -
Kommy
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm akkor ennek utánaolvasok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"És ugye nem működik a böngésző beépített vissza, előre és frissítés gombjai sem mivel csak a weboldal egy rész van újratöltve"
Ez nem baj, JavaScripttel tudsz tömködni a History-ba URL-eket (pl. épp ott, ahol az eseménykezelőd van, ahol betöltöd a kívánt oldalt) anélkül is, hogy újrafrissülne a komplett oldal, csak ehhez úgy kellene átalakítanod a kódot, hogy ezekre a konkrét URL-ekre pont az az oldal jelenjen meg, amit ki szeretnél szolgálni. Tehát az adott URL-re újrafrissítéskor is a kívánt oldal jelenjen meg.
HTML5 History API:
http://diveintohtml5.info/history.html -
Kommy
veterán
kérném egy kis elméleti segítségeteket.
Van ez a weboldal rész: oldal
Szeretném újraírni az gész működését.
Jelenleg úgy van megcsinálva hogy a jobb oldali tartalom változik, ha kiválasztunk valamit a legördülő menüből, de ennek van egy olyan hátránya, hogy mindig ottmarad a változtatott legördülő menü. És ugye nem működik a böngésző beépített vissza, előre és frissítés gombjai sem mivel csak a weboldal egy rész van újratöltve. Jelenleg legfőképpen 2 fájllal dolgozok ami a jobb és a baloldali részt mutatja.
Hogyan lenne érdemes megváltoztatni a weboldalt szerintetek? Az egyes játékok között az adatok lekérése külön adatbázisból történik, ráadásul ugye teljesen más adatbázis struktúrában vannak tárolva.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
jocomen
üzenetére
"Melyikre irányítsam, a www-sre, vagy a http-sre?"
Őő, itt fogalmi tévedés van (ezek szerint az előbb nem véletlenül hagytad benne a http-t abban, hogy www.akarmi.hu --> http://akarmi.hu), annak, hogy HTTP-n vagy HTTPS-en keresztül szolgálod ki a tartalmat, nem sok köze van a konkrét domainnévhez. Valószínűleg nem vettél tanúsítványt, úgyhogy HTTP-n keresztül szolgálnád ki így is-úgy is.
Tehát a kérdés az, hogy www.akarmi.hu VAGY akarmi.hu. Ez teljes mértékben egyéni ízlés kérdése, hogy ki melyiket preferálja. Én például totálisan feleslegesnek tartom a www. előtagot, könnyebbnek is tartom anélkül begépelni (és ha így gépeli be más felhasználó is, amire nagy az esély, akkor egy tök felesleges átirányítási kört (tehát egy overheadet, plusz időt) is elkerülök vele), ezért én a www-s változatról mindig a simára szoktam átirányítani, nem pedig fordítva. Ha megnézed, a Microsoft és pár egyéb cég kivételével a legtöbb gigacég, vagy legalábbis népszerű oldalak (Facebook, Google, az egész Stack Exchange-család, és sorolhatnám) az esetek többségében kihagyják a www-t, mert ők is feleslegesnak tartják. (Nem is értem, a Microsoft oldalai miért kerülnek átirányításra a www-s változatra, de hát ez van.
)
Van, aki szerint meg az úgy menőbb, hogy van előtte www, hogy miért is, hát erről őket kérdezd.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én a www.example.com helyett az example.com-ot választanám, de ahogy érzed, tényleg tök mindegy SEO miatt vagy hasonló szempontból, szóval rád vagy a megrendelő(i)dre van bízva.Az utóbbiról meg fogalmam nincs, szerintem ennyiből még egy SEO expert sem tudna kitalálni semmi konkrétumot, legfeljebb felsorolni a többtíz potenciális okot (én meg bele sem kezdek, mert a SEO-nak csak a felületét karcolom, épp amennyit muszáj tudni, annyira nem is vágyom többre
)... -
jocomen
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm

Melyikre irányítsam, a www-sre, vagy a http-sre?Más: elkövettem egy újabb hibát: láblécbe betettem egy PageRank ikont, és kértem az érte járó backlinket. Az egyik fő kulcsszóra eltűnt az oldal a találati listából, a másikra hátrébb került. De közben mást is változtattam (oldalakat töröltem az indexelésből és helyettük másikakat indexeltettem). Ezért nem vagyok benne biztos, mi ártott meg.
Lehet utóbbi miatt is a visszasorolás, vagy a PR, W3C ... és hasonló ikonok jelenléte káros az egészségre?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen azért is ment off-ba mert nem voltam benne biztos.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
jocomen
üzenetére
Igen, van értelme az ilyen átirányításnak. Itt leírtam mindkét módszert:
http://prohardver.hu/tema/weblap_keszites/hsz_13002-13002.html(#13218):
"érdemes szerintetek egy oldalt bejelenteni a bing és yahoo webmester oldalán is?"
Nem árthat.
(#13217) PumpkinSeed:
Egyáltalán nem felesleges, és de, átirányításnak számít (301-es HTTP-kód). -
jocomen
aktív tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Egy tesztoldalon olvastam, h találati duplikáció elkerülése érdekében jó valamelyiket átirányítani. De nem tudom mi a valóság. Különösebb problémát lehet, h nem jelent.
Más: érdemes szerintetek egy oldalt bejelenteni a bing és yahoo webmester oldalán is?
-
jocomen
aktív tag
Ilyen átirányítással van értelme foglalkozni, h ne legyen dupla találat:
www.akarmi.hu --> http://akarmi.hu
...vagy fordítva?
Akármelyik verziót indexeltetem be a google webmester oldalán, kiírja, h átirányítva.
Van ennek valami hátránya? Jobb lenne üresen hagyni a .htaccess-t? -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Amugy majd addig keresem a megoldast amig ra nem jovok, mert amugy elegge kenyelmes lenne a fejlesztes ha ezt igy meg lehetne oldani. Instant ES6 -> ES5 es LESS -> CSS compilation DEV mode-ban is livereload-al. Az ugy nem rossz azert

-
Sk8erPeter
nagyúr
Nincs mit, jaja, én is azt néztem, hogy command line kapcsoló nincs rá, de hátha így konfigfájlban beállítva a késleltetést nem áll elő a probléma - de amúgy fogalmam sincs, csak én ezt próbálnám első körben.
Lehet, hogy túl gyorsan próbálja a szerver kiszolgálni a tartalmat, már akkor, amikor még teljesen kész sincs az újonnan generált fájl, bármilyen fura működésre is utal ez. 
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Koszi az otletet

Majd otthon kiprobalom, bar szerintem csuszik majd a dolog jovo het elejre
Kicsit majd hekkelni kell mert nincs erre command line flag, de konfig fajllal megoldhato a dolog. -
Jim-Y
veterán
válasz
martonx
üzenetére
Simán lehet, hogy máshogy kéne megkozeliteni, de az architektúra miatt nekem folyamatosan kell csinálnom a bundle-t, mert browserify - t használok. Például a JS kódot dev környezetben nem minifikalom. A CSS- is csak azért mert ez egy skeleton projekt ahol a CSS kemény 10 sor:-D szv nem túl nagy overhead ha minden alkalommal minifikalom is. Az oldalra meg a build-bol húzom be a fájlokat. [link]
-
martonx
veterán
Előre bocsátom, hogy a konkrét problémához nem tudok hozzászólni, de biztos ez a jó megközelítés? A lokális developer verzión minek folyamatosan bundle-özni, minifikálni? Én pl. mindezt úgy használom, hogy csak deploynál fut le a tényleges bundle + minification + cdn upload + cdn refresh.
És persze lokálisan tudom kapcsolgatni / kényszeríteni a bundle + minification-t, ha netán minification hibákra kellene vadászni (hogy égne el a pokolban az angularjs nyomtalanul). -
Jim-Y
veterán
Sziasztok. Egy érdekes kérdésem lenne, bár nem hiszem, hogy valaki majd tud segíteni, de hátha

Browser-sync-et használok arra, hogy ha változik a css-em vagy a js-em, akkor újratöltsem az oldalt. Ez egy 2/3 lépcsős folyamat eredménye.
1: watchify lib/app.js -o build/bundle.fluxury.js -v -d
Ezzel figyelem a js változásokat, ha változik valami > create bundle
2: watch 'npm run build:css:main' assets/css
Ezzel figyelem a css változásokat, ha változik valami > build css
3: browser-sync start --server --files "build/*.min.css, build/bundle.fluxury.js"
Ezzel pedig azt figyelem, ha az 1 vagy 2 -nek volt valamilyen megfigyelhető eredménye. Tehát ha elkészült egy új js bundle, vagy egy új css bundle akkor töltsük újra az oldalt. Ez egyébként működik is, úgy, ahogy
A probléma azzal van, hogy ha pl változtatok valamit a less fájlomban, akkor szinte azonnal újratölt a böngésző és látom az eredményt, majd eltellik 1,2 másodperc és "összeomlik" az oldal, vagy legalábbis a css összeomlik az oldalon. Ez amúgy ezért történik, de nem tudok rájönni, hogy miért van ez:Tehát először lejön jól, majd 1 másodperc múlva lejön ugyanaz üresen :-O
Ötlet?
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
(nem értek hozzá)
Van 1 NAS amire nem lehet [PLEX] alkalmazást telepíteni. Lehet Plex Web Control készíteni? (ha jól kérdezem) a lényeg hogy hasonló elven működne mint a [Transmission Web Control] mintha weboldat lenne...
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Leginkább CMS rendszerekben mozgok, valamint php,html,css-ben, viszont most volna egy jóval nagyobb project ami tuti, hogy kifogna rajtam, ehhez keres a megrendelő majd egy embert vagy céget. De először szeretném pár hozzáértőbbel egyeztetni, hogy szerintük milyen tudás is szükségeltetik az adott feladathoz.
Két fajta óhaj is van (majd kiderül, hogy van-e értelme elindulni egyik másik irányba):
Első("egyszerűbb"):
Egy webes felületen szerkeszthető mobiltokos alkalmazás fejlesztése. (User kiválasztja a mobilját-> feltölt/kiválaszt egy képet-> elhelyezi a képernyőn megjelenő tokon -> elküldi/megrendeli és megkapja postán a tokot)
Ilyen megoldást nyújt pl: 1 2 3Kerestem ezekre valami hasonló megvásárolható, átírható kész forráskódot, de azt se találtam, hát még a következőre.
Második (WebGL brutál).
Hasonló az előző feladathoz, csak itt egy 3d-s objektum-ra kell rávarázsolni különböző szövegeket. pl: Nyaklánc aminek a medálja a beírt nevet ábrázolja. Ezt az ember szépen forgathatja , hogy milyen csuda szép, majd elküldi és a 3D nyomtatott nyaklánc/ékszer/kutyafüle megérkezik hozzá.
Ilyen megoldás pl: 1 2Kérdés:
-Tudtok-e (bár nem hiszem, hogy létezik) ilyen elkészült forráskódot, ami megvásárolható, személyre szabható?
- Van-e olyan aki ennyire mélyen foglalkozik WebGL-el, vagy ha csak céget tudtok ajánlani, akkor az is jó.Köszi és bocsi a szakmaiatlan megfogalmazásért, de hulla vagyok és remélem érthető mindenki számára.
Üdv,
adatfalo

-
jocomen
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Úgy nem jó, mert fehérrel tölti ki a széleit.
Csak nem frissített a böngésződ.
Hát nemtom, nekem ez a github.io nem tetszik annyira. Nem húzza szét a képet, és nem is diavetítő. Mindig vissza kell lépni, Ennyi erővel bemásolhatnám simán a html-be őket. ... vagy én nem csinálok jól valamit.
@fordfairlane: a public_html mappában (ahol a fájljaim vannak), megnyitottam a .htaccess-t, de üres. Erre gondoltál?
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
jocomen
üzenetére
Szívesen. Mondjuk a width: "auto", height: "100%" szerintem akkor már nem túl jó, szebbnek találom a width: "100%", height: "100%"-ot, mert így széltében sem ugrabugrál a "kerete" az egésznek, az szerintem zavaró. Amúgy most a Flash-es galériát linkelted be, mint eredményt.

Ezt nem tudom, láttad-e, amit később belinkeltem, nekem megtetszett:
http://mschmidt.github.io/jquery-fullsizable/
Kifejezetten ilyen feladatra van kihegyezve, amire neked kell, hogy mindenképp teljes képernyőben jelenjenek meg a felugró képek. Na de ha marad a Colorbox, hát akkor marad.
-
jocomen
aktív tag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Köszi.
Reklamálhatok érte a tárhely szolgáltatónál? Esélyes, h kijavítják?@Sk8erpeter:
Marad a Colorbox (galleria.io-t elmentettem a könyvjelzőkhöz).
Megfelel, a tipp, amit írtál. Kisebb képek ugyan nem töltik ki a kijelzőt, de mivel az összes kép felbontása nagyobb, mint fullHD (5Mp), és képaránya ~állandó, így: { width: "auto", height: "100%"} lett.Amit még találtam a témában, ha a .js-ben átírom: innerWidth:'80%', innerHeight:'80%' De az is csak a vásznat húzná szét.
És rábukkantam még egy cukiságra, ami eltünteti a böngésző scrollbar-ját, ha a colorbox meg van nyitva.

Egyenlőre tökéletes ez így! Köszönöm neked is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- LEGO klub
- Wuthering Waves
- Melyik tápegységet vegyem?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
sok nekem sajnos
ez ingyenes ?! és nem nehéz ?! csak azért kérdem , mert nem értek webes cuccokhoz nagyon
nem nagyon értek ezekhez 

köszi előre

"
Hagyjuk már ezt a hülyeséget, az IDE nem a kiváltságosok és nagy guruk eszköze.

Vagy mondjuk ilyen előre elkészített motorokkal meglehetne oldani?