Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-17 11:05:23

LOGOUT.hu

VoIP

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11) gykarcsi válasza shift+ő (#10) üzenetére


gykarcsi
tag

Köszi!

Idézet: A korábban egy harmadik féllel aláírt, az Euroweb leányvállalatok megvásárlására irányuló kizárólagossági megállapodás lejártakor az Invitel önként tett ajánlatot az Euroweb részére, majd röviddel ezután meg is kötötték a részvények megvásárlásáról szóló megállapodást. A leányvállalatokért fizetendő vételár 30.000.000,- USA dollár (kb. 6 millárd forint), amelynek 98 százaléka, vagyis 29.400.000,- dollár a szerződés aláírásakor fizetendő, a fennmaradó 2% pedig egy független auditor által készített tanúsítvány átadásakor, ami igazolja a két leányvállalat nettó eladósodottságának mértékét. A vevő a cégeket adósságmentesen kívánja megvásárolni. Az Euroweb Internet és távközlési területen tevékenykedő üzletágainak eladásával kapcsolatos ügylet létrejöttéért a vállalat semmilyen garanciát sem tud vállalni, mivel a magyarországi Gazdasági Versenyhivatalnak, továbbá az Euroweb részvényeseinek a tranzakciót még jóvá kell hagyniuk. Az Euroweb, 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalatán a Navigator Informatika Rt-n keresztül folytatja az IT tanácsadást magában foglaló tevékenységét jelenlegi üzleti területén Közép-Kelet-Európában.

Ha ez a tranzakció létrejön, akkor kérdés mi lesz a neophone-val. Viszont az Invitelnek nagyon kellett lépni, mert a vezetékes telefon kezd befulladni.
Szegeden nagyon sok ember adja vissza az Inviteles vezetékes telefonját. Sok barátom áttért a tcom kábeltelefonjára (tcom még kábeltévét, net-et is szolgáltat). A kezdeti nehézségek után most rendesen műxik. Hátránya az előfizetés. A tvnetwork is szolgáltat még IP telefont (tv-t is, sajna hozzánk még nem ért el), de Szegeden sok helyen elég gyatra a net, és szintén van előfizetés. Ha a tvnetwork belehúz a fejlesztésbe akkor komoly piaci pozíciókat harcolhat ki. Ha az Invitel a Voip terén labdába akar rugni, akkor tovább kell fejlesztenie a voip-s technológiát, így megtartva a neophone-t. Ha előfizetésesre váltaná, akkor van más alternatíva. Szerintem az elkövetkező 1-2 évben kemény csatározások lesznek az előfizetőkért, és ez csak az árak csökkentésével, és a szolgáltatások minőségének javításával érhető el. Reméljük mi fogyasztók járunk jól.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.