- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
16400 - 16301
88737 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 18:48 Téma összefoglaló
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Nem minden fűtőradi ilyen, tipikusan újabb és modernebb személyautókban van ilyesmi, de már kisteherben sem az van mint régen, abból is csak ilyet látok. El kell menni bontóba és nézni valami aggastyánt, az UAZ radi kiváló, 3mm-es közök vannak, full vörösréz lamellákkal, 700rpm-en úgy süvít át rajta venti, hogy ihaj. Nem lennék meglepve, ha nem kajolgatva be quad radikat reggelire, de kiteszteljük majd.
-
jones965
Modder
-
Lui76
őstag
-
seniman
veterán
-
törölt tag
-
mackosajt
addikt
-
Lui76
őstag
Radik
bekötve_próba
Nem tudom mennyire jön át a képen de nagyon sűrű , alig látni áta hűtőn. -
Lui76
őstag
A lamella tiszta . ( a korszerű autókban a pollenszűrő miatt nem tud ide kosz kerülni)
Egyik oldalra szívón egy 14-es ventit raktam , az még érzésre mozgat vmit, a másik oldalra fújón tettem ott csak torlódik , de nem jut át. Két 12-es fedné be a felületet , de én azt gondoltam ha két 14-es lenne az ellentétes oldalakon akkor lenne egy pici közös szakasz is ahol egymást erősítenék. -
Tikakukac
titán
Vízszűrőkkel mi a tapasztalat? Ha érdemes akkor milyet? Mindkét radit mosogatom már 2 napja, és a vízkőoldó, zsíroldó, ecet, autós hűtőmosó minden körben tud kiszedni valami mocskot, amiket nem akarok a blokkban látni, mert falnak megyek.
Egyébként módos kis tartója lesz a fűtőradinak, ma este teszteltük az új CO hegesztőt, hát ezzel tényleg lehet minőségi munkát végezni
Viszont eldöntöttem, hogy nem festek le semmit, max alapozok, ha nagyon muszáj. Marhára nem showroom gépet akarok, igényesen lesz megcsinálva minden, de nem több. Mutogatni nem akarom, arra is lesz gép, akkor meg mi a francnak legyen még egy... -
jozef72
tag
-
menalcas
őstag
-
Lui76
őstag
Hát nem akar ez összejönni !
Érzésre jól terjed a radin a hő, de annyira sűrű a lamellázata hogy a venti nem képes rendesen
átfújni , és így nem tud hatásfokot kifejteni. Barmoljam át pár nagyobb réssel(pl az ablaktörlő gumi feszítésére szolgáló acél szállal) , vagy dobjam kukába inkább !? -
menalcas
őstag
-
Xantor
tag
S.O.S. kérdés: Nyíregyházán merre találok gap pad-ot áruló boltot? (Google sajnos nem segít és a legtöbb bolt nem hajlandó az árlistára ráírni az efféle apróságokat.
)Előre is köszönöm és bocsánat, ha nem illik ide a kérdés, több ilyen nem lesz.

-
F e Z o
veterán
-
NFree
addikt
Sziasztok , nézegetem ezeket a memória vízhűtő blokkokat , érdemes felaplikálni a memcsikre ijesmit, vagy ez már csak pénzkidobás ? vagy inkább , úgymond az öszkép érdekében használ valamit?.
[ezt] nézegetem a xspc cpu blokk mellé.
Meg az lenne még a kérdés , ahoz felszereljek egy blokkot a memcsire , le kell szedjem az eredeti hűtő lapocskát? -
GNKING
tag
-
DigitXT
félisten
-
menalcas
őstag
Hát igen, tré ház és a kábelmenetdzsment 0 benne, azzal nem sokat tudtam kezdeni bár az is javult, 90 fokos csatikat összerakni se volt egyszerű, szétszedni meg akkor fogom csak ha végre veszek egy EK-Supremacy-t, mert úgy lenne teljes, amit tudtam megpróbáltam kihozni belőle és persze a tárcám amennyit enged

-
DigitXT
félisten
Semmi extra.
Ami borzalmas az ilyen képeken - nálam is -, az a kábelrengeteg.
Azon sok változás nem volt, szóval csak a csövezés egyszerűsítése ami ON topik.
(Ellenben a sok derékszög miatt valszeg rosszabb lett a térfogatáramod, mint volt,
és ezt a kialakítást sokkal nehezebb szerelni.* Tudom, mert nekem is ilyen kb.
)*: az alaplapi blokkoknál nem fogod könnyen szétszedni. De talán nem kell sűrűn.
Szerk: ettől függetlenül nekem tetszik! (Csak a felvezetéshez képest: nem átütő.)
-
menalcas
őstag
-
sg22
senior tag
-
F e Z o
veterán
-
DigitXT
félisten
Azért nem árt tudni, hogy a Pro csak annyiban tér el az LT-től, hogy a másik
oldalára is szerelhetsz ventiket gyárilag. Viszont halk gép céljával nem fog az
ember 18 ventit hajtani. Mi több, ha már MO-RA felejtsd el a 9x120-at! 4x180
a nyerő, uis azok a ventik jóval halkabbak, kis fordulaton sok levegőt visznek.
Más kérdés, hogy a linken úgy látszik, hogy adják hozzá a 4x180-as keretet
is, ez 2-3 éve még biztos nem így volt, teljesen külön termékek voltak...
A Phobya amúgy hasonló a MO-RA-hoz: vannak ám összehasonlító tesztjeik.
-
sg22
senior tag
semennyivel
1 fokkal kb
de ez sem biztos, ha mas ventit hasznalnal lehet jobb lenne
amugy a legjobb ez a phobya 1260, 9 ventivel van ott majdnem mint a mora 3 18 ventivel

-
WaterWawe
őstag
Én ezt a Morát gondoltam.
Mennyivel lennék hátrább esetleg egy ilyen Phobya cuccal?
-
Kikiri7
tag
Hello,
ha szépen el tudod helyezni a radiátort akkor megéri mert akár későbbi config bővítésnél is kényelmesen elviszi a rendszer-t. Nekem is ez viszi most az i5-4670k procit illetve 7970 VGA-m passzívan. 60 fok körül úgy hogy most rá dobok kb 5 ventit aztán már jó is lesz

D5 -el hajtom és semmi hangja nincs.Üdv,
Kikiri -
Merula Alba
tag
-
sg22
senior tag
nekem ugyanilyen radim volt. passzivban elvitt egy 1090T-t 4.2ghz-en. Aztan ratettem egy 6970-et es meg azt is elvitte passzivan
utana ratettem 9 db 120as ventit, es huszon akarhanyfokos maradt a viz vegig.szvsz akkor kell ekkora nagy radi ha 3-4 vga-d van
-
F e Z o
veterán
-
Merula Alba
tag
Hali!
Ha már MORA akkor [ez] milyen hatásfokkal hűtene le egy I7-es procit egy csúcs VGA-val? Komoly beruházás lenne egy ilyen gép , és lehet hogy jobb lenne egy másik alternatívát keresni! Már persze ha van lehetséges alternatíva.
Később esetleg bejátszana +1 VGA is, akkor már nem szeretnék sokat költeni a hűtésre.
Milyen halk pumpa látja el a feladatát rendesen egy ilyen radinál? Tippek, tanácsok? -
GNKING
tag
-
ThodEE
őstag
-
DigitXT
félisten
-
WaterWawe
őstag
Ha azt nézzük hogy KB. 60k egy 240-es + 360-as radi is annyiba kerül újonnan azért nem rossz. Havernak a 2db 780 és egy 3770k van egy 360-as + egy 140-es 60mm-es radikon és ő is mondja hogy néha erősen meg kell pörgetnie a ventiket. Meglátjuk hova jut el még ez a dolog, csak meg kéne venni legalább a radit mert nem sok móra lesz eladó a közeljövőben.
-
DigitXT
félisten
-
ThodEE
őstag
-
WaterWawe
őstag
-
ThodEE
őstag
-
WaterWawe
őstag
Üdv emberek!
Egy kis segítség kéne. Tervezgetem a gépem vízhűtését, nem tudom mi lesz még belőle ártól függ főleg.
A kérdésem az lenne hogy ha rá szeretném kötni a vízre a procit, alaplapot és 2db videókártyát akkor milyen méretű radiátort válasszak ha nem akarom hogy 1500-2000rpm-en járatni a ventiket, de a GPU-k hőmérsékletének ilyen 45°C fok körülit szeretnék, a procinak pedig olyan 55-60°C körül? -
törölt tag
Mérgemben szétkaptam,kidobtam a derékszögeket,jól el is áztattam a házat ráfér majd a takarítás!

Az egyik blokkot is szétkaptam de semmi kosz nem volt benne. Sajnos most is ugyan az a probléma lépett fel töltésnél! Most az elején olyan szépen elkezdte tekerni a vizet,utána meg beállt!
Valamelyik kolega írta a slagos-szívós megoldást,holnap megpróbálom azt.Tényleg nem a derékszöggel volt a gond!

-
bombibmw
veterán
-
NFree
addikt
peersze , de tényleg te hogy haladsz a 750D-vel. nekem egyre jobban bejövős ez a plexy sexy csövezés, csak ez megint egy külön projekt, jövöhét jön az új alaplapom . s már idénre is kifutottam a költségvetésből, pedig szerettem volna valami kis rendes vga-t is beszerválni, vagy 2 db-ot
.
A gatyámat rá tudom költeni erre a vacakra, s amellet hogy gyönyörködöm benne, semmi haszna kicsit bosszantó
-
bombibmw
veterán
-
NFree
addikt
-
jones965
Modder
-
Supr@
senior tag
Hali!
Nekem egy 360/45-os radi van push pullban, ez huti a huzott 3570k-m es huzott 7970-et plusz az alaplapot, igy a viz hofok 39 fok 28fokos szobaban, terheles alatt, en azt mondanam hogy ne add kisebb radi ala, mint 360/45, vagy 2db 240-es, akar az egyik slim is lehet, ha ugy jobban elfersz a hazban. De majd a tobbiek is segitenek. Illetve szerintem nem baj, ha kicsit tul van meretezve a radi
(#16353) NFree : ha jol latom ez nem az O munkaja, bar attol meg nem rossz, ketsegtelen.
-
NFree
addikt
-
Ijk
nagyúr
Képzeld el a 3 vga gyári hűtése milyen zajt csapna miközben egymástól kapják a meleg levegőt. Vizes rendszernek meg pont az a lényege, hogy nagy felületen, sok alacsony fordulatú ventilátorral oldod meg a hőleadást, a házon kívülre. Ezek a ventilátorok ilyen fordulaton nagyon halkak.
-
DeViL-X.
tag
-
DeViL-X.
tag
Ez így van... Én is magamnak építem széles kihívások és kinézet tekintetében...
Természetesen ha egyszer kész lesz megmutatom, de nem azért hogy ki ha én nem mit csináltam stb...
-
jones965
Modder
Nem mindenki racionálisan közelíti meg a gépépítés témakörét.
Van egy szint, ahol már nem az árakat és egyébb dolgokat nézik, hanem a kihívás amit a munka jelent és nem utolsó sorban a kinézet.
Kötve hiszem, hogy bárki aki ilyen kategóriájú gépet épít, azt kivagyiságból mutogassa. -
Asbee
veterán
Ilyen fix csövezésnél a leengedést hogyan oldjátok meg a legegyszerűbben?
-
jones965
Modder
-
DeViL-X.
tag
Akkor marad a Cosmos II!
Kaptam egy kis segítséget szóval belefér az a fránya "trí" radi... Abban az esetben ha lemondok a 5,25" bővítőhelyről...
Értelem szerűen akkor le fogok mondani..
Akkor marad a korábban említett vízhűtő..
A hozzáértők érvelése szerint a "gyári" cső helyett is kinéztem úgymond a jobbat.. Link
Már csak a csatlakozók és rögzítők vannak vissza... Mivel a vízhűtő csomagban értelemszerűen bent van minden ami a radiátor és processzorhűtő blokk és a pumpa csatlakoztatásához szükséges.. de ugye nincs a videó kártyához.. Sajnos teljesen meg vagyok lőve ezzel az egyel kapcsolatban.. Ha fejbe rúgnak sem tudok még teljesen kiigazodni ezzel....
Ahogy olvastam a topicot más is "szenvedett" úgyszintén... Vagy rossz méretet rendelt vagy alapba rossz méretet kapott stb...
A video kártya blokkhoz Milyen vagy mekkora csatlakozót vagy bilincset érdemes nézzek és miért! Ha ezzel tisztába leszek máris győztem
Pl: ez az adapter
amivel szemezek... Gyakorlatilag megfelelő?
Tegyetek tisztába

-
F e Z o
veterán
-
Lui76
őstag
-
jones965
Modder
-
OutsideR
aktív tag
Ja és láttam valami DDC1A-VC jelű pumpát is ez valami táguló tartályos... annak az alján volt valami rugós izé, de nem értem hogy ez hogy dolgozik. A mellé nem kell tartály?
-
OutsideR
aktív tag
Sziasztok.
Most szedegetem össze az alkatrészeket vízhűtéshez. Egy i5 3570k-t és egy 7950-est kellene lehűteni (a későbbiekben esetleg az alaplapi chipsetet meg a vrm-eket)
Ami eddig megvan: EK Supreme HF a procia és EK-FC7950 vga blokk, csövezés 10/12-es plexi vagy 10/12-es rézcső lesz.
Kérdésem a következő:
Pumpának ddc1-est szánok, itt viszont annyi féle van T, P, plus, stb ez kicsit homály nekem melyik micsoda
2x120 vagy 3x120-as radiátorokban gondolkodom, de vastagságban nem tudom mi lenne a megfelelő. Esetleg több 1x120-as, nemtudom. Elvileg a 30-as vastagság ami kényelmesen elfér.
Ti mit javasoltok erre a konfigra radiátornak mennyi a minimum ami elég neki 120-asból 1x, 2x, illetve 3x méretben? -
Tikakukac
titán
Kicsit kevésbé durva anyagból nem ennyire munkás, de 3-4mm acélnál már egy sima lyukat is marha nehéz kifúrni sajnos. A belső meg kivagdalni a lehető legnagyobb parttalan szívás, nekem még viszonylag egyszerű volt, mert a blokk úgy ahogy egyszerű formájú és fentről húzza magát lefelé.
Lehet majd ha lesz árban lefogató berendelem, de addig ez bőven jó.
-
jozef72
tag
-
NFree
addikt
-
Tikakukac
titán
-
Drizzt01
őstag
-
SkyS1gn
félisten
-
törölt tag
Forgattam a gépet eleget semmi,az áramlás gyenge így is úgy is!!
Gyanakodtam a szivattyúra is,de kizártam a derékszöges kört (cpu+ram+alaplap),csak a tartály +radi volt bekötve és itt tökéletes volt az áramlás.
Lehet dugulás van de azt kizárom,mert csak gyári löttyöt használtam , fél éves lehet.
Gyenge lenne a ddc szivattyú ehez a körhöz?
Arra gondoltam még,hogy elindítom a rendszert,meleg alatt csak kimegy belőle a maradék levegő.
Én még mindig azt mondom,hogy a sok 90° miatt van.
A másik kör tele van levegővel mégis tökéletes az áramlás. -
jozef72
tag
Próbáld meg elfektetni a gépet.Így esetleg olyan helyre is kerül víz ahol eddig levegő volt.Én ezt szoktam csinálni 2x,3x.Utána felállított állapotban meg indítod.Ha a tartályod nincs teljesen tele vedd le a kupakját.
Ki kell hogy dolgozza,függetlenül attól hány derékszög van benne.
Kitartás.
-
NFree
addikt
Nem irigyellek, viszont kedvet kaptam én is lefogatót faragni, meek is apósomhoz kérek tőlle valami fémet, csinálok nagyon szeretett xspc delta v2 blokomhoz, lefogatót+blackplate-t asszem így irják
.(#16328) Cshavez
Ha annyira nehezen áramlik a víz akkor ott nincs valami dugulás vhol?
Légtelenítést meg szerintem úgy csináld, ha van rá lehetőség , hogy dugj rá gumicsövet azt vezesd be a feltöltendő vízbe, szájjal ugymond meg a másik végét szivkodva szépen végig szivod a vizet. Habár a plexi csövezés miatt elég nyűgös lehet, mert amikor visszacsatlakozol a tartályra ott ügyeskedni kell , hogy nehogy kimenjen a víz, ha ez megvan utánna , már szerintem hamarabb elkapja a szivatyú a dolgokat. ja és ha lehet fektesd el a házat közben .
én tuti így pöcsölnék vele vhogy.
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Nincs vmelyikőtöknek elfekvőben egy ilyen kupakja?
Tody csak rendelésre hoz, és arra is várni kell.

Sajna teljesen széttört az enyém, így most elég necces lenne, ha megbillenne a gépem.
-
jones965
Modder
-
Tikakukac
titán
Napi alkotás avagy lett lefogató és merevítő is a blokkhoz. És lett egy csinos dobozka a pumpához. Elég kezdetleges, de helyére befér és ennél jobban szigetelni pumpát lehetetlen. És teljesen csavarmantes

TV felfogatóból indultam ki ami elég durva anyagnak bizonyult, szegény flex sírt rendesen. Ebből lett a merevítő és lefogató még egy alapozást és festést kérnek, de a csiszatolás kész. A blokk is szétrepült, szépen ki lett polírozva kívül belül, a talpára ráment 3 órám. Nagyon bő 1,5mm volt benne domborúságban. Így a végére király lett, sarkokon van még talán fél mili, de a 90%-ban sík, penge és pörgőteszt megvolt, sík, mint atom.
Végül a pusztítás, ami belül és kívül akusztikai szivaccsal borított plexilemezeket takar, tépőzáras kötözőkkel összehúzva. Felülre egy toldó lehet kell, hiába raktam csak sima szivacsot rá, nehezen lehet majd megbilincselni.Na ennyit az MDPC vonalról
, szegény Dragon 5 éve épül, erre hamarabb lesz kész a gányos házam... -
törölt tag
Ma sikerült feltölteni a rendszert,az egyik kört 5 óra alatt sem sikerült lelégteleníteni! Többet biztos nem szenvedek ezzel a Kollance egybe tartályos pumpás szarsággal!! Érdekes,hogy a vga-s körnél egyből elkapta vizet a pumpa,a cpu-nál meg 3x szét kellett szedni ,mert nem nyomta ki a levegőt,lehet túl sok derékszöget raktam be ide. Most már látom vagy van hely,holnap kiba..om az összeset!
A cpu-nál egymás után van 7db 90°,ez ennyit számítana???
A vga-nál olyan az áramlás,hogy élvezet nézni,a másik körön,meg nagyítóval kell néznem,hogy lássak valami áramlás félét. -
jozef72
tag
-
seniman
veterán
-
jozef72
tag
-
Lui76
őstag
Hát a víz már kering (radi még csak a gép mellett) , de két venti kell rá mert egy 12-es csak a felét takarta be.
Így meg a fele meleg (hűtetlen) marad , és sűrű a lamellázaton magától nem fog átjutni a levegő.
Arra gondoltam a ház oldalán lesz , csak nem tudom még bentről befelé szívva lenne jobb a ventiknek/gépnek? -
ThodEE
őstag
-
seniman
veterán
-
ThodEE
őstag
-
seniman
veterán
-
MrPetya19
addikt
-
jones965
Modder
Az általad választott házba be lehet építeni a tetejébe 360x 30 radit, alulra a boxba 240-es bármilyen vastagságút. Ezekhez még csak nem is kell semmi átalakítást végezni, alulra mellékelnek a házhoz direkt erre a célra beépítő keretet.
A ház elejébe is belehet rakni ugyancsak 180-es radit, de ahhoz már ki kell szerelni a 5 darabos bővítőkeretet.Az első felvázolt verzió elég a cpu és vga hűtésére.
Raktam már össze ilyen házat is.
-
Ijk
nagyúr
Minden pénztárca függő, nem olyan bonyolult dolog egy hűtőrendszert összedobni. Ház nyilván egyéni ízlés kérdése, de ha ennyit rászánsz akkor esetleg ahogy írták alább a Silverstone TJ-07 elég népszerű ház rendszer építéshez.
Mivel Németországban vagy így elsősorban az aquatuningon illetve a casekingen érdemes nézelődni. A szetteknél általában a csövek nem az igaziak, itt 16/10mm-es csövezést ajánlunk, hogy ne törjenek meg semmiképpen sem. Szivattyúnak szerintem D5, radiátor ami befér, akár több darab is. Blokkoknál nincsenek teljesítményben nagy különbségek, nem nagyon tudsz mellényúlni.Ha comsoshoz ragaszkodsz akkor nézz szét a gúglin, rengeteg vízhűtéses rendszert találsz. Igazából a legjobb ha kiválasztod ami tetszik és egyszerűen lemásolod ugyanazokkal a komponensekkel vagy hasonlókkal.

-
DeViL-X.
tag
Én gyakorlatilag nem fogok tágítani a Cosmos II-től..
Na meg szeretnélek megnyugtatni vígan és gyönyörködve elfér benne ez a rendszer...
Nem is tudom, hogy egy házról beszélünk-e??!?!!?
Most hirtelen csak EZT a videót találtam.. 8:45-nél azért szembeötlő a méret, és ismerem az általad felajánlott házakat de nekem nem kellenek... A kérdés pedig nem is erre irányult..
Azért köszönöm
-
MrPetya19
addikt
Én mást választanék a Cosmos helyett, szerintem még a radi se férne el benne. Meg szerintem egy vastagabb radi is elkéne.
Viszont egy Phanteks Enthoo Primo-val nem járnál rosszul.
Még ház: NZXT Switch 810, Phantom 530 (ha a mostani radi lesz) Phantom 630,
Esetleg Slverstine TJ-07 -
DeViL-X.
tag
Sziasztok.....
Kicsit megkulákosodtam itt kint németbe és szeretném felturbózni a gépemet amennyire csak lehetséges és a költségvetésem adja..
Lényegében ezek lennének a kiszemelt áldozatok:
Ház: COOLERMASTER RC-1200-KKN1 Cosmos II
Alaplap: ASUS Rampage IV Extreme
Proci: i7-4930K
Memória: G.Skill Ripjaws Z Series - Memory - 4 x 8 GB
Táp: Corsair RM Series 1000Watt Voll Modular 80 PLUS Gold
Videokártya: (Már megvan) GTX 780 OC
SSD: Samsung 840 Pro Series 256GBAkkor most jönne a lényeg.. A kiszemelt vízhűtő rendszerrel a videokártyát is szeretném hűteni...
Mivel még csak messziről sem szagoltam hozzá a vízhűtéshez kis tanácsadásra lenne szükségem..
A vízhűtő rendszer : LINK
A videokártyához a blokk: LINK
Milyen rögzítőkre és csatlakozókra esetleg egyéb dolgokra lenne/lesz még szükségem? Egyenlőre olvasom és tanulmányozom a témát "kegyetlenül" de nem vetném meg a hozzáértők véleményét sem..
Nagy fába vágtam magam, de szeretném befejezni
Várom a válaszokat!

-
seniman
veterán
Ha nincs szerencséd,szép kis emulziós takony lesz belőle,mint egy hengerfejes autóban..........
-
energy4ever
addikt
Motorokhoz valo olajjat keverek a vizhuto folyadekhoz, akkor ahhoz hogyan reagal az egesz vzhutes? Gondolok itt arra, hogy plexit, szimeringeket, pvc-t nem marja meg?
Azert lenne jo hozzarakni egy keveset, mert az fentmarad a folyadek tetejen, es gondolom amikor a cso elszallitja, akkor latszodna a keringes, es nem ugy nezne ki mintha allna a folyadek a csovekben.
Egy kisebb adagot mar osszekevertem, nem tortent semmi szokatlan, az olaj alla folyadek tetejen, illetve nem annyira atlatszo mar a le.Szerk: Kb 10/1 aranyra gondoltam.
-
Supr@
senior tag
-
törölt tag
-
Lui76
őstag
-
törölt tag
Elvileg bármelyik rózsaszín jó, de itt páran használnak Glycosam nevű cuccot 5%-ra keverve és ez nem csinált semmi rosszat. Nem tudni a többi alus fagyálló hogyan viselkedik, de ezt itt tutira használják páran és jó, ezért ajánljuk mindig ezt réz+alu esetben. A blokk rézből van, a radi meg aluból.
A radicseréhez visszatérve, igaz a radi 120 helyett 200-as (~3x akkora felület, bár elég nehéz pc radit a kocsival hasonlítani) viszont az alunak rosszabb a hővezető tényezője (70%kal). De azért ekkora méretbeli különbséget szerintem már legyőz bőven, szóval elvileg használhatod és javulni fog.
Kép alapján csak bele kell nyomni a csövet és a két gumigyűrű rászorul és szigetel. Ahogy a CF/Sli összekötőknél is gondolom.
-
SkyS1gn
félisten
-
Lui76
őstag
-
törölt tag
Van egy kompakt vized a procin és hozzátennéd ezt a radit pluszba? Megcsinálhatod, de ha alu a hűtő akkor le kell cserélni az egész vizet a rendszerben. Majd van direkt ilyen célra ahol réz-alu van együtt fagyálló, páran használják majd megmondják a nevét. És abból kell deszt vízzel 5%-os löttyöt csinálni. Max 10%. De az már kirakódhat.
-
jones965
Modder
Szépen megcsináltad. Látom a csatlakozókat csak a csővel együtt fogóval sikerült betekerni. Én ilyenkor rongyot szoktam tenni a csatlakozóra, hogy a fogó ne sértse meg.

Sokkal esztétikusabb így fix csövezéssel, mint bármilyen más szilikonnal.
Gratulálok, ehhez iszonyatos türelem és kitartás szükséges, hogy ilyen minőségi végeredmény szülessen! -
Lui76
őstag
Lehet inkább a gányolás topikban kéne kérdeznem

Szóval jelenleg egy legolcsóbb kompakt cpu hűtő van a gépben a szokásos hűtővel kb 12-csm-es venti befedi, most hozzám került egy peugeot 308 belső fűtés radiátor. Gusztusos kb legálább 20x20-as alu hűtő.
Érdemes próbálkoznom az átépítésével ?
Ha nem elég az eddig rendszer folyadék mennyisége , gondolom ne vizet tegyek hozzá hanem
esetleg autós fagyálló is megteszi (autós témában dolgozok)? -
Tikakukac
titán
Nos, végre itthon, van garázs, már megvan a sablon a lefogatóhoz és a hátlaphoz is legyártódott a végleges forma, csavarok már beizzítva, tetejükre spéci anya még nincs, de annyi baj legyen.
Kérdés: mindenki ennyire ormótlan proci befogatót rak a lapjaira, vagy csak a giga? 2 lehetőség volt: vagy 4 milivel kiemelem efölé a keretet, vagy szépen kimarom belülről és nagyobb lesz kicsit az alapterülete a lefogatónak, bár azért 1 szilikon és 1 gumialátétet így is kívánni fog, mert nem spóroltak a forrasztásokkal a fiúk. Na mindegy, a neheze már megvan, holnap visítanak a korongok és a fúrófejek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
-
16400 - 16301
88737 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK - ÚJ!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viszont eldöntöttem, hogy nem festek le semmit, max alapozok, ha nagyon muszáj. Marhára nem showroom gépet akarok, igényesen lesz megcsinálva minden, de nem több. Mutogatni nem akarom, arra is lesz gép, akkor meg mi a francnak legyen még egy...

)
Ami borzalmas az ilyen képeken - nálam is -, az a kábelrengeteg.

Most hogy lebuktam hogy E pénisz növelésére adom a fejem tudsz konkrétabban radit ajánlani?
Milyen halk pumpa látja el a feladatát rendesen egy ilyen radinál? Tippek, tanácsok?

Grózi