Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
Real_Necro #2549 üzenetére
Azon túl vagyok. Bár egyébként lehet annyira levegős egy radiátor, hogy aljától a tetejéig 0 melegedés? Btw még a bejövő ág csöve is hideg.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Beindult a házban a temperáló fűtés, a szobai melegszik is, viszont a fürdőben lévő törölközőszárító az istenért sem hajlandó semmit csinálni. "Okos" termosztátok vannak, központilag vezérelve. A fejet megnéztem, működik, szóval máshol lehet a bibi. A nyáron le lett szerelve kompletten a szárító, mert az egyik könyök eresztett. Lehetséges, hogy valamit még tekergetni, nyitni kell a termosztáton felül?
Köszi előre is!
-
flashike
tag
Remélem jó helyen járok. Fég márkájú gáz cirkómat illetve hozzá tartozó fűtést szeretném megnézetni szakemberrel, Bp 2. Kerület. Van esetleg valakinek bevállt szerelője?
-
gyvince
senior tag
válasz
Real_Necro #2545 üzenetére
Amico V2 de ez nem wifis sajnos
-
gyvince
senior tag
Sziasztok van egy immergas Victrix Exa cirkonk kérdésem az lenne hogy jelenleg COMPUTHERM e300 termosztát van helyére fel lehet rakni a immergasnak valami gyari termosztatját ?? Illetve van nekik olyan amit mobil appal lehet vezérelni ?
-
mouzrr
őstag
Szerk: rossz helyre ment
-
laci1117
tag
válasz
Caldera #2539 üzenetére
Félig-meddig új. Anno 2011 tájékán már volt gáz az előző tulajnak amit kiköttettek és leszedték a gázórát. A csonk megvan, viszont sem a nyomáscsökkentő sem az óra nincs meg.
Tigáz jön a tervezővel együtt MEO-zni? - és utána valamikor várhatjuk a csodát hogy felrakják az órát? -
Caldera
senior tag
válasz
Real_Necro #2538 üzenetére
-
laci1117
tag
válasz
Caldera #2536 üzenetére
Csak megfigyelőként vagyok itt, de totál elvesztettem most már a fonalat.
Mi ott tartunk, hogy ki van építve a gázterv szerint a fűtésrendszer (24 kWh kombi cirkó). Nem szabadott betemetni az udvaron sem a gázcsövet, se semmit amíg jövőhét hétfőn nem veszi át a tervező a Tigázzal együtt. Ő csinálta meg a MEO papírokat, de elvileg kell még a Tigázos szaki is aki rámondja az áment, kapunk egy újabb POD igazolást amivel elmehetünk végre szerződést kötni az MVM-el..
Vagy én is félre vagyok tájékoztatva? -
Caldera
senior tag
válasz
Real_Necro #2532 üzenetére
Nem, az csak 24kW-ig lehet vezeték átépítés nélkül. Ez tervköteles készülék csere, de nem a szolgáltató MEO-zik és papírozik, hanem a tervező (annak minden felelősségével).
-
Gtaati
őstag
válasz
Real_Necro #2515 üzenetére
Helló!
Rendeltem egyet, reméljük jó lesz:) Köszönöm!
-
emre
veterán
válasz
zotyka85 #2524 üzenetére
szivattyúnál lévő légtelenítőnél jön ki levegő tehát az is jól működik
És ennek szerinted mi köze a problémádhoz?
A probléma, hogy megforr a víz fűtéskor ami nem jut el a rendszerbe (ha jól értettem)
Ez szerintem vagy dugulás (vízkő, egyéb lerakódás, eldugult szűrő) vagy szivattyú problémára utal.
De ezt nem lehet távgyógyításban megoldani, szóval a szerelőddel kell megbeszélned. -
-
emre
veterán
válasz
Real_Necro #2521 üzenetére
Ezért gondolom hogy a szivattyúval van a gond, ha a hőcserélő rendesen ki lett tisztítva.
-
zotyka85
újonc
válasz
Real_Necro #2521 üzenetére
Helló, igen ki lett légtelenítve a rendszer (kazán+radiátorok). A szivattyú tetején lévő automata légtelenítőt meglazítottam és semmi nem jött rajta.
A takarítás előtt a kazán dobott néha lángleszakadási hibát is, a takarítás után azonban ez megszűnt.
-
-
-Tsaba-
tag
válasz
-Tsaba- #2455 üzenetére
Nos, leírom csak okulásként az utókornak.
Tehát jöttek a gáz szolgáltatótól szerdán, leszedték az órát.
Jött a gáz szerelőm/kivitelezőm csütörtökön és nyomás próbáztak (elsőnek csak a szerelők), ill jött a tervező és ellenőrizte hogy mindent megcsináltak e amit kért (külön még egyszer ellenőrizte ő is a nyomást/szivárgásokat, ill a jegyzőkönyveket). Egy régi konvektort le is kellett kötni, mert az össze teljesítmény több volt mint amit a szolgáltató enged ezen típusú órához.
Sajnos mivel 2 után jöttek, már csak péntek reggel tudtam beadni a papírokat amit a tervező és kivitelező együtt kiállítottak/aláírtak.
És így ma (azaz kedd) reggelre jöttek a gázszolgáltatósok felrakni az órát... -
zotyka85
újonc
Sziasztok!
Következő a problémám: Ariston bs 24 II FF turbós kombi kazán. A rendszerben a nyomás jó 1,5 bar. Amikor beindul a fűtés a kazánból furcsa ütemes sistergő hang hallatszik. Szétszedtem úgy hogy a tűzteret lássam. Miután beindul a kazán a következőt láttam: Elindul begyújt és kb. öt másodpercenként úgymond ad egy nagyobb gázfröccsöt a fúvókákra a kazán és ekkor mintha felforralná a hőcserélőben a vizet egy két másodpercre és utána megint visszaveszi a lángot. JA amikor már kicsit melegebb a visszatérő akkor ez a gázfröccsözés megszűnik.
Olyan mintha vízköves lenne a hőcserélő vagy a kazán de nem, mert a szerelő szétszedte az egész kazánt, mindent kitakarított (savazás stb.). Összerakva a kazánt még mindig ugyanaz a jelenség van. A radiátoraim nagyok nincsenek leszűkítve sehol még a termosztatikus szelepeket is kinyitottam. SZivattyú pörög, lett rajta kondenzátor cserélve. Nem tudom hol lehet a baj. Melegvíz csinálásnál semmiféle susogás nincs. Csak fűtésnél. A fűtés rendszerben forog a víz.
Laikusként arra gondoltam, hogy van egy hőérzékelő NTC a hőcserélőbe visszatérő és van még egy az előremenő csőrészen. Ezeknek az értékelőknek a hibája okozhatja ezt a jelenséget?
Magyarul hiába van beállítva, hogy az előremenő hőmérséklet 50 fok legyen egyszerűen túlmelegíti a kazán a vizet ezekkel a gázfröccsökkel. Mintha nem tudná, hogy mennyi gáz kell az előremenő vízhőmérséklet előállításához.
Előre is köszi a segítséget.
-
Gtaati
őstag
válasz
hardcore334 #2517 üzenetére
Helló! Mármint mi volt neked is ilyen?
-
Gtaati
őstag
válasz
Real_Necro #2515 üzenetére
Helló!
Köszönöm! Megpróbálom körbejárni a helyi villamossági boltokat és hátha tudnak segíteni...
-
Gtaati
őstag
válasz
Real_Necro #2513 üzenetére
-
emre
veterán
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni! Elnézést, ha rossz helyen teszem fel a kérdésemet. Ariston Clas One Net kazánhoz szeretnénk bekötni a Cube S net termosztátot. Sajnos vagy mi, vagy a szerelő elhagyta a termosztát kazán oldali csatlakozóját, így nem tudjuk bekötni.
A képen ez a bal oldali T B Bus csatlakozó lenne. Tudnátok-e segíteni, hogy ilyet honnan tudnék beszerezni?Köszönöm!!
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
A következőben szeretnék segítséget kérni: nemrég volt a fűtésszerelő, egy hibás csőrészt kicserélni, és több radiátoron elzárta a torloszelepeket. Namármost a megnyitás után a ház legtávolabbi radiátora szinte hideg, mig a többi forro.
Van valami praktika arra, hogy a torloszelepekkel hogyan lehet viszonylag könnyedén beszabályozni az éramlást hogy a radiátorok közel azonos mértékben melegedjenek?Köszönöm
-
mauimagic
senior tag
Gáz MEOs kérdésre: 1 nap múlva mehet fel az óra ... persze... Németországban gondolom.
Hétfőn kikészülve hívott egy ügyfél, akinek 3 hete van benn minden papír, hogy nagy nehezen elérte a szolgáltatót telefonon és most épp nem találják a gáz MEO jegyzőkönyvet és kérik újra...
Mondtam, hogy küldjön át nekik mindent megint és azt is említse meg, hogy per lesz a dologból, mert lakhatatlan a kégli...
Hogy hogy nem előkerültek a papírok az aktatologatóknál, tegnap felkerült az óra.Szóval az ilyen 1 napos dumáknak nem nagyon hiszek, 1 hétnek örülhetsz.
-
desigo
senior tag
Szereld le a tágulásit és a fűtési rendszertől függetlenül pumpáld fel 1,0 bár nyomásra.Miután visszaszerelted a fűtési rendszert töltsd fel 1,5 bár nyomásra.Légtelenítsd le a rendszert ellenőrizd a nyomást és működni fog.
-
Beri78
őstag
Sziasztok!
Van egy Junkers Euroline kazánom, 120 literes tartállyal.Nyáron a radiátorokat mindig lekötöm, mert valami csap már rég nem működik, ami szabályozza, hogy a vizet vagy a radiátorokat melegítse, de szerelő azt mondta, ezzel ne foglalkozzak, széria hiba, mindig tönkremegy, elég nyáron elzárni a radiátorok felé menő csövet. Ez rendben is van.
Most nyáron is így tettem. De mikor most visszaállítottam, hogy a radiátorokat is fűtsem, a nyomás elkezdett felmenni – nyitott is a biztonsági szelep. Első blikkre azt mondta szerelő, engedjem le a vizet 0.5 barig, mert túl van töltve a rendszer. Ok, de így is felmegy a nyomás.
Most az a javaslata, hogy lehet a tágulási tartály a ludas. És ezt pumpáljam fel, teszteljem.
Ennek mi a pontos folyamata?
Ezt az utasítást kaptam:
- a rendszerből engedjek le annyi vizet, hogy a kazánon 0 bar legyen a nyomás.
- a kiegyenlítőt pumpáljam fel 1 bar-ra.
- a rendszerbe is töltsek vizet úgy, hogy 1 bar legyen a kazánon is.Kérdéseim:
- teljesen hideg rendszernél csináljam ezt, kikapcsolhatom a kazánt?
- mikor leengedem a rendszerből a vizet, akkor a radiátorok körét elzárjam? Vagy az maradhat rajt? Ha elzárom, akkor csak a biztonsági szelepen tudok leengedni…..ott meg félek, hogy ha bekerül valami kosz, akkor csepegni fog….volt már, hogy szét kellett szedni, és ahhoz nem szívesen nyúlok.
- eddig ha pumpáltam, akkor a kazánon is mindig ment fel a nyomás mérő. Ha előtte leengedem a kazánba 0-ra a nyomást, akkor most nem lesz ilyen? Vagy leengedem 0-ra, pumpálok, mérem a nyomást a kiegyenlítőn, és megint a kazánon leengedem 0-ra a vizet, megint pumpálok….addig amig a kazánon 0 nyomás mellett a kiegyenlítőn mérve meglesz az 1 bar?Köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest