Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
4D4M
senior tag
válasz
blizzrd #5718 üzenetére
Ez a része szubjektív, ezért is nem mondtam mellé számokat. Ha belenézel a két dobozba akkor ezek szemet szúrnak(hangszigetelés minősége, sorjás műanyagok, gagyi kijelző, gombok stb), de a meleg víz ugyanolyan lesz, ami kijön belőlük. Modulacios tartományban szoktak eltérések lenni a mai kazánok paramétereiben, de ez általában árban is markánsan megjelenik.
Az 5 év pozitív. -
4D4M
senior tag
válasz
blizzrd #5715 üzenetére
Egy egyszerű kondenzációs kazán. Nem érzem rajta azt a színvonalat, amit egy bosch / vaillant nyújt, de karbantartás mellett megbízhatóan teszi a dolgát, ha szakszerű a kivitelezés.
Külső hőmérséklet érzékelő tanácsos hozzá, ha megfelelően vannak méretezve a hőleadók. Ez egy 16k-s műanyag doboz, amibe beledobtak egy 100 HUF értékű IC-t. Ha érdekel, lefotózom pontosan milyen. (ugyanez megy az összes gyártónál) -
4D4M
senior tag
válasz
blizzrd #5643 üzenetére
Hát sajnos ez a főszezon ha gázkazánt akarunk javítani.
Ha van affinitásod és magabiztosságod, akkor javaslom áttanulmányozni a készülékednek megfelelő szerelési és használati útmutatókat, különös tekintettel pl a 9. fejezetre.
Értelemszerűen, amit nem ismersz, azt nem elállítgatva. -
-
törölt tag
válasz
blizzrd #2841 üzenetére
A csak fűtő kazán használati melegvíz ellátására kizárólag a hozzá opcióként csatlakoztatható indirekt tárolóval képes. Átfolyós üzemmódban melegvizet előállítani nem tud a fűtő! A kombihoz természetesen nem kell a tároló.
QuickTap - vagyis "melegvíz parancsra" (kombi készülékek esetén) a QuickTap funkcióban egy rövid csapnyitással jelzed melegvíz-igényedet. Ha néhány másodperc múlva újra megnyitod a csapot, a készülék azonnal melegvizet ad, így a vízfelhasználás gazdaságosabbá válik (elvileg), de szerintem ez is sok együttható függvénye...
Időjárás követő felesleges pénz kidobás véleményem szerint. Csak lekorlátozza az előremenődet...azt meg minek? Egy padlófűtésnél még esetleg megértem...bár én jobban hiszek az állandó hőfokban...
Szereltünk már, de nem voltam eldurranva tőle. Felénk gyenge a szerviz háttere, mi az ügyfeleknek mindig azt javasoljuk első körben erről győződjenek meg, azután a pénztárca jön, de én senki helyett nem döntöm el mit szereltessen (ajánlást adok, de nekem mindegy mit kötök be), mert aztán később ha gond van megy a mutogatás! Habár a készülék beüzemelése után már ez nem az én terhem...ugye mindenki tudja, hogy gázkészülékekre csak azután van gari!
-
Caldera
aktív tag
válasz
blizzrd #2820 üzenetére
Mit tekintünk hagyományos kazánnak? Az ős gázkazánoknál nagyságrendekkel, egy turbós kazánnál is mindig jobb lesz kb.7-8%-kal amit a füstgázból visszanyer hőt (ezért jelölik idióta módon a hatásfokot 100% fölött). Igen, az előremenő növelésével csökken a hatásfok de nem számottevően (pl. 50/30fok esetén 98%, 70/50foknál 91-92%. Meg kell nézni a kazán műszaki adatlapját vagy energia címkéjét, abban benne van a jellemző hőfokok esetén a hatásfok.
-
Real_Necro
veterán
válasz
blizzrd #2727 üzenetére
Az adott helyiségekre vonatkozó előzetes hőszükségletszámítás alapján meghatározott érték. Nem ismerjük a ház szigetelését, a radiátorok paramétereit, szobák paramétereit, csővezeték paramétereket, külső és belső hőmérsékletek figyelembe vételét stb... így ezt elég nehéz megmondani.
-
Caldera
aktív tag
válasz
blizzrd #2565 üzenetére
A legtávolabbit teljesen ki kell nyitni, a kazánhoz közeledve egy jobban zárni. A kazánhoz legközelebbi csap éppen legyen nyitva. Utána lehet finomítani rajta, kb. 4-5 teljes fordulat áll rendelkezésre. A szivattyúhoz nem nyúlnék, ha korábban jó volt, ha feljebb kapcsolod megnő a közeg sebessége és a rendszer ellenállása.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bebetto Luca 2in1 babakocsi - mózeskosár és sport résszel
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Használt Stadler Form hideg párásító ingyenes szállítással
- Xiaomi BW300 Okos Kamera Kültéri ÚJ 12 Hónap Garancia ingyen foxpost!
- 16" Brock alu felni Continental TS830P 205/60 téli gumi szett, 5x120
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest