Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1567) emre válasza Real_Necro (#1566) üzenetére


emre
veterán

Jó lehet, de ez szerintem már a második lépés.

A problémám ezzel a kérdéssel hogy miért nem jó a fűtés? Jó lenne tudni hogy régi meglévő rendszer vagy új építésű-e? Mindig is így működött, vagy bele lett nyúlva és azóta vannak gondok.
Milyen a kazán, és milyen előremenő hőmérséklettel fűt. Az is lehet hogy egy régi rendszer és az alacsonyabb áramlás miatt elrakódott ez a két radiátor amit ki kellene mosatni. Ha ez van hiába tekergeti napokig a szelepeket.

A külső hőmérséklet mindegy, mert az előremenő-visszatérő hőmérséklet a lényeges adott radiátoroknál, nem pedig a hőérzet.
A termosztát a probléma szempontjából szerintem mindegy hol van. Maximum alá vagy fölé kell lőni vele a kívánt értéknek. Nálunk egy viszonylag hűvös térben van, ezért az ott beállított 21,5 fokos értékre a hálóban 23 fokot kapunk. De ez állandó és lehet vele számolni.

A termofejes szelepekkel nem tudom mi lehet a gond. Nálam 11-ből 4 radiátoron (2db a nappaliban, 1-1db a két hálóban) azok vannak, ráadásul két fajta, és van 4 radiátorom (ezeken normál radiátorszelep van) amin torló szelep helyett sima mofém golyóscsap van.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.