Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mordred
csendes tag
válasz
Real_Necro #2697 üzenetére
Ha jól értem akkor nálunk nem oldható meg a dolog sok bontás és csövezés nélkül. Ehh akkor ez sztornó.
A sima termosztatikus radiátorszelep ha jól sejtem az egyszerű buta kézzel tekerős. Az már van mindegyik radiátoron. Ilyenkor ha a nappaliban kicsit visszább vesszük akkor hátul a gyerekszobában elvileg feljebb fog menni a hőmérséklet ugye?
Illetve ha jól sejtem külön fűtési körök nélkül azért nem mehet mert a messzebbi programozható szelep hiába nyitna ki akár teljesen, ha a nappaliban lévő termosztát nem közli a kazánnal hogy fűtsön be jobban.
Jól gondolom ezeket?
-
Satus
tag
válasz
Real_Necro #2698 üzenetére
Igen , elnézte a nyilat.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Mordred #2694 üzenetére
Amit te szeretnél, ahhoz külön fűtési körök kellenek.
A termosztát nappaliban való elhelyezése bár kényelmes, de a különféle hőforrások, mint tv, emberek( +vendégek), amerikai konyha stb... közrehatása miatt nem tanácsos.Sima termosztatikus radiátorszelepeknek lenne értelme, persze csak oda, ahol nincs a szobatermosztát, valamint előtte az egész fűtésrendszert beszabályozni (ha még nincs).
-
Gtaati
őstag
Igen ez jó ötlet, de nálunk a kazánt kapcsolja a termosztát. A kazán ahogy el kezd fűteni utána meg a teljes kört a hőérzékelős szivattyúvezérlő. Ne kérdezd, hogy miért, de nálunk a fűtés szerelő így csinálta meg. A rendszer kész lett, csak az ilyen finom beállítások maradtak hátra, de időközben kórházba került és az is kérdéses, hogy ki jön-e..... Ezért szerettem volna utána járni, hogy hogyan lehet a szivattyú vezérlőt pontosan beállítani.
-
Mordred
csendes tag
Sziasztok!
A fűtésünk korszerűsítésén töröm a fejem de eltévedtem a sok szabvány/módszer/technológia/lehetőség között. Szeretnék itt a szakértőktől egy kis felhomályosítást kérni.
Tehát adott egy kb 15 éves könnyűszerkezetes, 90 nm-es családi ház gázkazánnal(fűtést és melegvizet is csinál, akkor ez egy kombi kazán ugye?). Összesen 8 radiátorunk van. Ha minden igaz az aljzatbetonban megy körbe egy fő fűtéscső amiről radiátoronként van leágazás. Az egész rendszert (tehát a kazánt) a nappaliban elhelyezett vezeték nélküli fali termosztát vezérli. Azon gondolkodom, hogy meg lehet e oldani, hogy helyiségenként külön termosztáttal legyen vezérelve a hőmérséklet. Mindezt persze bontás, új csövek fektetése, kialakítása nélkül.
Az lenne a célom, hogy pl. a két kisgyerek fürdetése előtt ne kelljen az egész házban befűteni, elég legyen csak a fürdőben. Illetve mivel a gyerekszoba a ház végében van a nappaliban (a ház másik végén) elhelyezett termosztáttal vagy a gyerekeknél lesz hideg, vagy a nappaliban lesz dög meleg.
Első körben találtam programozható radiátor termoszelepet: [link] Az én logikám szerint ezzel is megoldható lenne amit akarok, csak nem ismerem se ezt a terméket, se a technológiát.
Gondolom ha egy központi fali vezérlőről akarom állítgani a radiátorokat egyesével akkor más termoszelepekre van szükség + a fali egységre. Illetve ha ezt a központot el akarom érni okostelefonról az is megoldható gondolom.
-
Gtaati
őstag
válasz
Real_Necro #2690 üzenetére
Hogy pontosabb legyek és érthetőbb legyen a problémám
A kazán hőcserélőn keresztül adja át a hőt. Ebben az esetben 2 kör van. Egyik a kazán és a hőcserélő "felső" része, a másik a teljes rendszer egy Grundfos szivattyúval és a hőcserélő alsó része. A szivattyú vezérlő érzékelője a kazánból kilépő meleg ághoz van rögzítve. A problémám az, hogy a szivattyú vezérlőn F1 módban 29C fokra kell allítanom a hőmérsékletet, mert ha magasabbra állítom akkor a kazán már lekapcsol, mert a saját körén már felfűtött, de a szivattyú még nem indult el. 29C-nál meg felfűt és pont el is indul a szivattyú, ezt követően minden megy szépen addig, míg a termosztáttal beállított kívánt hőmérsékletet el nem éri a belső hőmérséklet. Ez után a kazán lekapcsol, de mivel 29C-fokra van a fentebb részletezett probléma miatt a kapcsolás állítva, így a keringető szivattyú addig megy, míg az egész vissza nem hűl 29C fok alá. Számomra az lenne az ideális, ha 29C foknál elindul a szivattyú és pl. a kazán kikapcsolása után az 55C fokos víz visszahűl 40C fokra akkor a vezérlő lekapcsolná a szivattyút.
-
Gtaati
őstag
válasz
Real_Necro #2690 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Olvastam a kézikönyvet, és valóban így írja amit te is írtál, csak számomra az nem volt egyértelmű, hogy a vezérlő egyszerre több üzemmódot is figyelembe vesz vagy csak egyet. Tehát ha valamit F1 üzemmódban beállítok csak azt használja vagy egyszerre az F1 és F2 üzemmódot is...
-
Real_Necro
veterán
Biztosan jól lett kötve illetve beállítva?
"4. AZ ÜZEMBE HELYEZETT SZIVATTYÚVEZÉRLŐ MŰKÖDÉSE
A szivattyúvezérlő az F1 és F2 üzemmódokban az általa mért és az éppen aktuálisan beállított hőfok
alapján vezérli a hozzá csatlakoztatott készüléket (pl. szivattyút), a beállított kapcsolási érzékenység-
nek (gyári alapbeállítás szerint ±1,0 °C) figyelembe vételével. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a szivaty-
tyúvezérlő F1 üzemmódba (fűtési rendszer keringető szivattyújának vezérlése) és 40 °C-ra van állítva,
akkor ±1,0 °C-os kapcsolási érzékenységnél a vezérlő kimenetén 41,0 °C feletti hőmérsékletnél megje-
lenik a 230 V feszültség (a hozzá csatlakoztatott szivattyú bekapcsol) és 39,0 °C alatti hőmérsékletnél
a kimenet kikapcsol (a hozzá csatlakoztatott szivattyú kikapcsol). F2 üzemmódban a kimenet pontosan
ellentétesen kapcsol. A beállított hőmérsékletet a és gombok segítségével tudja állítani.
A szivattyúvezérlő az F3 üzemmódban a mért hőmérséklettől függetlenül a kimenet állandóan be-/
kikapcsolt állapotban van a beállítás szerint. A be- illetve kikapcsolt állapotok között a és gombok
segítségével lehet váltani.
A készülék a normál működése során mindig az éppen aktuálisan mért hőfokot jelzi ki a kijelzőjén
mindhárom üzemmódban. A készülék a kimenetének be-/kikapcsolt állapotát a kijelző feletti LED se-
gítségével jelzi." -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Következő lenne a kérdésem: a hőcserélő miatt, be lett a rendszerbe kötve egy Computherm WRP-100GC hőérzékelős szivattyú vezérlő. Be lett állítva egy hőmérséklet aminél bekapcsol a szivattyú. A kérdésem az lenne, hogy meg lehet e- azt oldani hogy x hőmérsékleten bekapcsolja a keringető szivattyút, és mikor felfűtött a kazán és leállt, akkor órákig ne keringesse a vizet a szivattyú, hanem egy y hőmérsékleten kikapcsoljon? Köszönöm!
-
gyvince
senior tag
válasz
Real_Necro #2682 üzenetére
köszönöm!
-
gyvince
senior tag
válasz
Real_Necro #2680 üzenetére
értem! ezért akarom a gyári Amico v2 termosztátját mert azzal még jobban modulál
akkor nem baj ha megy állandóan
-
gyvince
senior tag
sziasztok lassan értem a kondenzációs kazán használatát lassan jön a gyári termosztátja is (Immergas) addig viszont baj ha sokáig megy egyfolytában a kazan? külső hőmérséklet érzékelő 3-on van és így ment egész este -4 volt kint 23 fokot tartotta 40 fokos előremenő vizzel viszont 23 főle már nem tudod menni ezért nem kapcsolta le a mostani termosztát mennyire gond ez?
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Real_Necro #2675 üzenetére
Igen. Írhattad volna azt is egyeszerűen hogy nincs, de azért köszi
-
beers
addikt
válasz
Real_Necro #2675 üzenetére
+1
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
z0d1@Ku$ #2626 üzenetére
Nos meg lett nézve újra. Sajnos valahol a falban összeér két ér ezért folyamatosan azt érzékeli a kazán hogy fűtenie kell, ezért nem működik a termosztát. jelenleg egy másik vezetékkel direktbe lett kötve a termosztát, de ez így annyira nem szép mert esztétikusna nem lehet kitenni így a termosztátot a régi helyére.
Tehát a kérdés: félve kérdezem, de tudtok olyan vezetékmentes készüléket ajánlani, aminek a vevőegysége is elemes? Ugyanis nincs semmiféle konnektor a kazán közelében sem.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
A következő problémához szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy 2003-ban beüzemelt Wolf gázkazánom, ehhez van egy külső tartály, afféle bojler a vízmelegítéshez, egy három körös padlófűtés és 5 radiátor. Szerintem a radiátorok egy körön vannak. A beltéri egységet be lehet programozni, mikor legyen melegvíz, mikor fűtsön stb stb.
A készülék természetesen csak a melegvíz készítésre volt használva idén. Tegnap este arra lettem figyelmes, hogy miután engedtem egy teli kád forró vizet, három radiátor is felmelegedett, az egyik kifejezetten forró volt, mintha fűtenénk. A beltéri egység természetesen nem volt fűtésre kapcsolva.
Jövő héten fogok keresni egy gázszerelőt, de addig is itt is érdeklődnék, hogy a leírtakból lehet-e következtetni a hiba okára vajon. Sajnos én nem értek a víz-gázszereléshez...
A segítséget előre is köszönöm!
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Folyamatban a fűtés szabályzás, viszont csal(hat) a termosztát, mert a tervezőnek sikerült a nappali és a fürdőt elválasztó ajtó mellé tenni ráadásul 30-40 centi van az elöremenő csőtől ami meg tolja a meleget.
Idén nem biztos, hogy nekiállnék átszerelni, mert nem tudom mikor érne ide a szerelő. Van arra valami mód, hogy a termosztátot kicsit "megtréfáljam", hogy ne a közelében lévő cső alapján mérjen? :/ -
gyvince
senior tag
Sziasztok lenne pár kérdésem van egy Immergas Victrix Exa 28kw kombi církom amin van külső hőmérséklet jeladó most jelenleg egy COMPUTHERM E300 termosztát vezérli jobb lenne a gyári AmicoV2-vel ?? Valamint hányasra kell állítani a érzékelők most 4-n van nincs padló fűtés csak radiátoros Jó választás volt ez a círko ? Tudom így utólag hülyeség kérdezni de kíváncsi vagyok
-
edeleny
őstag
Köszönöm!
Megértettem!
Műxik!A fejemmel volt a baj!
Meg a gázoséval,mert azt mondta,hogy így csak a maximális hőfokot adom meg! Én meg azt akartam!Most 12,5°C van kint, előremenőnek 35°C állít be és tart! A 20-as görbével! Cukor!
Na , ez megoldva, már csak a kétkörös vezérlést kell abszolválni!
-
Satus
tag
válasz
edeleny #2658 üzenetére
Nem értek hozzá , csak elolvastam a használati utasítást . Nekem kell utánanézni és megcsinálni ha azt akarom , hogy normálisan működjön.
Nézd a képen is az van amit írtam [kép] .Ez a Te készüléked használati utasításából van , az enyémben is így van .
A készülékeink majdnem egyformák , egy cégcsoport . -
-
Satus
tag
válasz
edeleny #2652 üzenetére
Szia.
A külső hőmérő /NTC ellenállás/ biztos a megfelelő hozzá ?Egy telet csináltam végig ilyen NTC ellenállással , de ilyen szélsőségek nem voltak .
Arra emlékszem 20-as görbén [kép] használtam . Alapnak jó volt és olcsó , párszáz forintért vettem . Szeles időben sokat kellett állítgatni .
Vettem helyette egy olcsó openthermes termosztátot , és úgy néz ki , hogy nagyon megérte az árát .
Westen Pulsar Condens+ 24 -
edeleny
őstag
Sziasztok
Két kérdésem lenne.
Adott egy Baxi LunaDuo Tec 24 kw kazan, külső hőmérővel.
45 fokos fűtés előremenőt kérek tőle.
Pár napja délután 18 fokot mért a külső hőmérő, a kazán 28 fokos vízzel fűtött. Aztán reggel nulla fok közelében pedig inkább 60 fokos előre menő volt mint 55.
Ez normális? Mínusz 15 ben majd mennyit akar?Alsó szint, padlástér. Szeretném két körre szétszedni. Fizikailag nem nagy dolog.
Viszont
A vezérlés. Computherm két thermosztátos zóna vezérlőt neztem. Milyen szelepet tudna vezérelni? Jelet ad ki, vagy a 220 voltot? 3/4-es valami távműködtetett szerelvény kellene.A cél az volna, ha csak fent kell fűteni, akkor a fenti termosztát jelet ad, nyitja a kört, és inditsa a kazánt.
-
M3nt0R
tag
válasz
Real_Necro #2650 üzenetére
Igen ezt gyanítottam, nagyon köszönöm a választ!
Igen néztük a radiátort, nem levegős.
Az Evohome-hoz akkor minden radiátoron szelepcsere fog kelleni? Gondolom nézzem ki a rendszert és keressek olyan szelepet ami kompatibilis.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest