Új hozzászólás Aktív témák

• bandi0000

nagyúr

Sziasztok,

Lenne pár kezdő kérdésem :D Elvállaltam egy beadandó elkészítését, igaz csak az adatbázis részt kell.

Kicsit ott vagyok elakadva, hogy nincs sok tapasztalatom C#/Entity framwork architectura kialakításában, találtam ezt a [Unit of work] csodát, ami egész szimpatikusnak tűnik, viszont az én elképzelésemben a Repository-k tartalmazzák a konkrét lekérdezéseket, amit értek ezalatt:

Pl van egy Users osztály meg nem tudom Cars, külön külön van repository mindkettőnek CRUD műveletekre, aminél ez a unit of work működik is. De mi van, ha össze kell kapcsolni 2 táblát? Annak kellene egy új repository, vagy valamelyik meglévőbe, pl Users-be belerakni a lekérdezést? Csak akkor már nem működik ez a UnitOfWork...

Kis kontexus, Android fejlesztő vagyok, és ott ugye MVVM van, Repository tartalmazza a konkrét lekérdezéseket pl getUsersWithCars és a felület csak azt hívja, és ő már nem végez rajta műveletetet

Vagy igazából ez teljesen felesleges, mert ugye a kapcsolatok miatt, a Users fogja tartalmazni a Car list-et, és akkor majd a felületen szétválasztják?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés