- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
amargo, -Zeratul- , hunfatal köszönöm a segítséget!
+1 -Zeratul-nak, köszönöm a részletes példát is! A példát lemásolnám magamnak, ha szabad!
Tanulok én egyetemen C# és Java-t de a programozás gyakorlatát igyekszem most a nyári szünetben elsajátítani. És a Python-t javasolták nekem, amiből van egy jó jegyzet. Őszintén szólva, most kezdem felfogni a C# és Java objektum orientált működését is ezzel a nyelvvel, sőt még a C/C++-ot is.
És a könyvben volt az írva, hogy objektumból alkotott objektum... Google-be beírtam, de konkrét találatott nem adott.Ez az eredeti Python példakód:
A teljes példakód:
# coding: iso-8859-2
class Pont:
"Egy matematikai pont definíciója"
# Egy Pont objektum létrehozása
p1=Pont()
# Példány attribútomok vagy változok
# Nem kell semmilyen konstruktor stb.
p1.x=3.0
p1.y=4.0
# Objektumokból alkotott Objektum
class Teglalap:
"egy téglalap osztály definicója"
doboz = Teglalap()
doboz.szeles=50.0
doboz.magas=40.0
# Példányváltozó(sarok) egy Pont objektum
doboz.sarok=Pont()
doboz.sarok.x=12.0
doboz.sarok.y=27.0És az egyetemen nem láttam ilyen példát még, nem is tanítottak, hogy egy olyan osztály objektumát tudom felhasználni egy másik objektumba, amelyek nincsenek származási viszonyban egymással.
Öröklődésnél láttam ilyen példát. De így, hogy teljesen két független objektum, még nem!
Ez nekem új volt!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Acer Predator Helios 300 - PH315-51
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook S762 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I DP I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i7 I 4GB I 250GB I DVDRW I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest