Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
amargo, -Zeratul- , hunfatal köszönöm a segítséget!
+1 -Zeratul-nak, köszönöm a részletes példát is! A példát lemásolnám magamnak, ha szabad!
Tanulok én egyetemen C# és Java-t de a programozás gyakorlatát igyekszem most a nyári szünetben elsajátítani. És a Python-t javasolták nekem, amiből van egy jó jegyzet. Őszintén szólva, most kezdem felfogni a C# és Java objektum orientált működését is ezzel a nyelvvel, sőt még a C/C++-ot is.
És a könyvben volt az írva, hogy objektumból alkotott objektum... Google-be beírtam, de konkrét találatott nem adott.Ez az eredeti Python példakód:
A teljes példakód:
# coding: iso-8859-2
class Pont:
"Egy matematikai pont definíciója"
# Egy Pont objektum létrehozása
p1=Pont()
# Példány attribútomok vagy változok
# Nem kell semmilyen konstruktor stb.
p1.x=3.0
p1.y=4.0
# Objektumokból alkotott Objektum
class Teglalap:
"egy téglalap osztály definicója"
doboz = Teglalap()
doboz.szeles=50.0
doboz.magas=40.0
# Példányváltozó(sarok) egy Pont objektum
doboz.sarok=Pont()
doboz.sarok.x=12.0
doboz.sarok.y=27.0És az egyetemen nem láttam ilyen példát még, nem is tanítottak, hogy egy olyan osztály objektumát tudom felhasználni egy másik objektumba, amelyek nincsenek származási viszonyban egymással.
Öröklődésnél láttam ilyen példát. De így, hogy teljesen két független objektum, még nem!
Ez nekem új volt!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AMD Ryzen 5 5600X 6-Core 3.7GHz AM4
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i3-7GEN I 4GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G11 - Ryzen 5 8540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- AM4 procik! Kèszleten több db! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3648, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest