Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- hcl: Könnyű légierő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
czizso
csendes tag
Sziasztok! Kezdő-középhaladó programozó vagyok, és az alábbi témában elkadtam:
Írtam egy progit (most mindegy, hogy mit), amelyet szeretnék serial kóddal védeni. Egy hasonló progiban láttam egy olyan megoldást, hogy a telepítés utáni első indításkor a progi kiír egy kulcsot, majd ezt megküldve a progi készítőjének visszakapunk egy aktiváló kódot. Ezt beírva a megfelelő helyre lesz teljes értékű a progi.
Nekem nagyon tetszik ez a megoldás, én is ezt szeretném megcsinálni, csak érdekelne az elv, tehát nem a konkrét leprogramozás, hanem az elv.
Az első indításkor egy ilyen formárumú kulcs jön létre: QFQQYT-SBKBRI-3-CABBAC. Az érdekessége az, hogy ha az aktiválás után a windowst újra telepítik, illetve a progi is ismételten felkerül az újratelepített win alá, akkor is ugyanezt a kulcsot készíti a progi az első indításkor, tehát az egyszer már aktivált progi ugyanarra a gépre ismételten teljesen működővé tehető, viszont másik gépre történő telepítéskor már természetesen más kulcs készül.
Ez a kulcs minek (esetleg hardvernek?) lehet a sorozatszáma, hiszen ránézésre nem HDD serial, illetve nem is VSN (partíció kötetszám).Köszi a válaszokat.
Ui.: Azért ebbe a topikba írtam, mert az eredeti progi is Visual Basic-ben készült.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5400,14",FHD,i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- 24 Full HD monitor HDMI állítható / forgatható hibátlan
- MacBook Pro 15" (2017) i7/16GB/512GB Szakszervizben frissített belsővel
- HP Victus 16-s0001nh Ryzen 5 7640HS / RTX 3050 6GB / 16GB DDR5 / 144Hz Garanciás
- HIBÁTLAN ipad mini 6, 64 GB Wifi + Cellular
- Motorola edge 70 Gadget Grey 512GB 6 hónap garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone 16 Plus Pink 128GB használt karcmentes 94% akku (316 ciklus) 6 hónap garancia
- AKCIÓ! Asus B250M i3 6100T 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest