Új hozzászólás Aktív témák

• Atti1112

aktív tag

válasz martonx #1256 üzenetére

Köszi a segítséget !
    Esetleg még arra van egy tipped,hogy ha hamarabb kapcsolják ki a gépet mint 60 perc,(mondjuk 25 perc múlva) ,akkor a következő bekapcsoláskor még "tudja",hogy maradt 35 perc hátra ?
    Egyébként a standby-be kapcsolódó gép jó ötlet,be tudom állítani,hogy visszatéréskor jelszót kérjen.Csak az a bökkenő,ha kikapcsolják a gépet,akkor meg nem fog kérni jelszót,mivel az meg úgy van beállítva :) Ha meg teszek azonnali "hideg" induláshoz is jelszót,akkor semmit nem csináltam. A lényeg az lenne,hogy ha a mama vigyáz a lurkókra délután,amíg hazaérek melóból,ne tudjanak több órát játszani csak ,mondjuk 1 órát.De hogy azt mikor kezdik az RND.Azért nem tudom pl. beállítani,hogy 17:00-18:00-ig,mert ha 17:55-re érnek haza,akkor csak 5 perc maradna játszani.
    Azt meg lehetne e csinálni,hogy egy file-ba írok egy 0-át.Ha megtörtént a bekapcsolás akkor a file-ban lévő érték lenne mondjuk 1 és ezt el is mentené a vinyóra.Namost minden bekapcsolásnál ezzel indulna a gép,hogy megnézi a file-ban lévő értéket és ha ez nagyobb mint 0 akkor kiad egy shutdown parancsot.Én meg ,amikor este hazajövök,egyszerűen csökkentett módban indítanám a gépet és kitörölném a file-ból az 1-et és visszaírnám 0-ra.Ők még nem tudják,hogyan kell csökkentett módban indítani a gépet :)
    Még egy kérdés : reggel standby-be hagyom a gépet,jelszó alapon (vagyis nem kér ha standby-ből tér vissza).Letelik majd délután az 1 óra ,a gép kap egy shutdown parancsot és amikor újra beakarják kapcsolni a lurkók,akkor már a "hideg" indítás miatt jelszót kérne.Ilyet lehet ?
    Attila

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés