Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Syl: UPS - te áldott!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Régóta használok virtualbox-ot.
Furcsa anomáliával találtam magam szemben. Egy szép nap, úgy gondoltam, hogy kihasználva az ntfs fájlrendszer tömörítési képességét, betömörítettem mind a rendszer, mind az adat partíciót.
Dual boot van Debian 12.7-el és Windows 11 24H2-vel. Általában az esetek 90%-ban eleve a Debian-t indítom el, és az alatt szoktam virtualboxot használni.
Arra lettem figyelmes, hogy iszonyatosan belassultak a virtuális gépek, a kis indikátor a VM ablakában folyamatos írást jelzett, viszont a hoston kb semmi sem történt. No mondom, mi a manó. Nézegettem logokat, telepítettem közben egy Windows 2000-et is, de ott meg nagyon furcsa hibával szállt el a telepítő az első indításnál a fájlmásolás után a stage 2-ben, hogy nem sikerült az $MFT, $MFTmirror, $LOGFILE tartalmát menteni a phisicaldrive1-en, meg ilyenek. Na mondom, ennek fele se tréfa, egy windows telepítő se szállt el ilyen hibával. Google kereső - hibás illetve halódó hdd/ssd... Mondom remek.
Néztem smartctl-t, hdsentinelt, az ssd eddig jónak tűnik, nincs hiba.
Ok, mondom akkor egy fstrimet elengedek a rendszerre, változás semmi.
Egye-fene indítok egy Windows-t, ott minden patentül ment. visszabootolok Debianra, újraforgatom a virtualbox kernel modulokat, hiba ugyan az.
Gondolkodtam, egyvalamit csináltam csak komolyabb módosítást, és az a partíciók fájlrendszer tömörítése.
Ismét google keresés, a kernelben lévő ntfs driver prémium szinten tudja kezelni a tömörített kötetetket/partíciókat. Nos, remek, de ettől még a virtuális XP és 2000 is nagyon-nagyon szaggatott. Vegnéztem vendég gépek I/O írásait is, az se mutatott olyan hatalmas kimagasló értéket ami miatt ennyire beálltak a rendszerek.
Ezek után, teszt jelleggel átbootolva Windows alá, kikapcsoltam a fájlrendszer tömörítést, és csodák csodájára megtáltosottak a virtuális gépek... Szóval fura egy hiba, mely érthető így hiszen a VM-ek képfájlai elég nagy méretűek, és transzparens tömörítés miatt a háttérben gondolom iszonyat munka van, ami miatt a virtuális rendszerek gyakorlatilag közel használhatatlan sebességre lassulnak be.Lehetséges, hogy ha nem az egész partíciót/lemezt tömrítem be, akkor nem érinti a virtuális gépeket, csak ez fura lett így, hogy nem gondoltam volna, hogy drasztikus I/O csökkenést okoz így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Raspberry Pi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Èrkezett Kingston NV3 1TB SSD! Vigyètek, vegyètek használjátok!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest